LG G6

9,3 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
LG G6 (H870)
LG G6 blauw voorkant linkerzijkant onderkant
LG G6 blauw voorkant linkerzijkant
LG G6 blauw voorkant rechterzijkant
LG G6 blauw linkerzijkant
LG G6 blauw achterkant linkerzijkant onderkant
LG G6 blauw achterkant linkerzijkant
LG G6 blauw achterkant rechterzijkant
LG G6 blauw achterkant
LG G6 blauw rechterzijkant
LG G6 kleuren overzicht
LG G6 achterkant kleuren overzicht

32 GB

Plus- en minpunten LG G6

 • Groot scherm in compacte behuizing
 • Nieuwe waterdichte behuizing
 • Dubbele camera waarvan 1 met groothoeklens
 • Geen mogelijkheid meer om modules te plaatsen

Prijs LG G6 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Ice Platinum Refurbished
€ 82,99 € 82,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de LG G6

Reviews over de LG G6

9,3
2 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“LG groots met zesde G”

·

 • Schermweergave en formaat
 • Snelle vingerafdrukscanner
 • Cameramogelijkheden
 • Interface oogt gedateerd

LG G6 review: lG groots met zesde G LG slaagt er al langere tijd in om grote schermen in relatief compacte behuizingen te plaatsen. In de vorm van de G6 komen ze met een overtreffende trap daarvan. Voorgaande jaren probeerde LG zicht te onderscheiden van de concurrentie door ongebruikelijke opties aan het toestellen toe te voegen. Dit had op zijn zachtst gezegd een wisselend resultaat. Met de G6 richt LG zich op het 5,7 inch beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9 en zo weinig mogelijk ruimte eromheen.


“Werkt snel en smaakt uitstekend”

·

 • camera
 • waterdicht
 • vingerprint

allen maar vet gaaf mobil

1 2

Alle LG G6 reviews


Beschrijving van de LG G6

De LG G6 is het vlaggenschip van LG voor 2017 en is op veel vlakken een flinke verandering ten opzichte van het jaar daarvoor. Zo krijgt de G6 een verrassend nieuw type beeldscherm met flink kleinere schermranden. Maar er is meer en dat gaan we dan ook hieronder zo goed mogelijk bespreken.

Groot scherm, kleine behuizing

Om te beginnen het nieuwe scherm. Iedereen wil het liefst een zo groot mogelijk scherm en iedereen wil het liefst een compacte telefoon die handzaam is om vast te pakken en om mee te nemen. Die twee gingen tot voor kort niet samen. LG laat met z'n FullVision-scherm zien dat het wel kan. De LG G6 is kleiner dan z'n voorganger maar beschikt wel over een groter beeldscherm. Om precies te zijn een scherm van 5,7 inch met een verhouding van 18:9. Volgens LG kun je hierdoor "meer zien, meer ontdekken en meer beleven". Wij vinden het ook gewoon mooi en het zal de standaard worden voor de jaren die komen gaan. Om maximaal gebruik te maken van dit extra langgerekte scherm heeft LG haar gebruikersinterface aangepast. Die ziet er in onze ogen altijd nog een beetje kinderlijk uit maar ze maken nu wel gebruik van dat extra beetje schermoppervlakte. Dat werkt echter niet overal; omdat video's van YouTube bijvoorbeeld in een 16:9 verhouding getoond worden zie je links en rechts zwarte balken. Je kunt wel kiezen voor een schermvullende weergave maar daarbij verlies je boven en onder weer iets scherm. Je kunt per app kiezen voor welke weergave je kiest; compatibiliteit (16:9), standaard (16.7:9) of volledig scherm (18:9). Het scherm ondersteunt bovendien Dolby Vision en HDR10 voor verbeterd contrast en heldere kleuren.

Belangrijkste LG G6 specificaties

 • Fors FullVision-scherm zonder noemenswaardige schermranden
 • Stof- en waterdicht dankzij IP68-certificaat (1,5 meter gedurende 30 minuten)
 • 32 GB aan opslaggeheugen uitbreidbaar tot 2 TB via microSD-geheugen
 • Dubbele 13 megapixel hoofdcamera met standaard- en groothoeklens
 • Quad-core-processor (Snapdragon 821) op 2,4 GHz + 4 GB RAM-werkgeheugen
 • Selfiecam van 5 megapixel met 100 graden groothoeklens
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G-ondersteuning (categorie 11)

Niet modulair, wel waterdicht

De LG G6 is een totaal andere telefoon van het jaar daarvoor, dat moge duidelijk zijn als je alleen al naar het scherm kijkt. Maar er zijn meer verschillen. Zo past LG ditmaal een metalen frame toe met een glazen achterkant. Grootste pluspunt is echter de water- en stofbestendigheid. Daarmee verlies je wel het modulaire karakter van de G5 maar gelet op het geringe aantal beschikbare uitbreidbare modules is dat niet echt een verlies te noemen. Wel min of meer gelijk gebleven is de dubbele camera achterop. Hiervan is één uitgerust met een vrij reguliere 71° standaardhoek, de andere heeft een 125° groothoeklens. Met die eerste schiet je 'normale' foto's, met de groothoek camera leg je meer vast maar is het beeld wel wat meer vertekend. LG past hier wel duidelijk een andere strategie toe dan andere fabrikanten die kiezen voor een dubbele camera. Daar wordt de 2e camera vaak gebruikt om scherpte-diepte vast te leggen. LG heeft het wel makkelijk gemaakt om te kiezen tussen beide. Al bij het zoomen wissel je ongemerkt tussen beide camera's. Daarnaast zijn er nog 4 vierkante camerafuncties; snap shot, grid shot, guide shot en match shot. Hiermee kun je grappige en creatieve foto's en collages maken.

LG G6 blauw voorkant linkerzijkant onderkant

Echt een multimediatelefoon

LG heeft geprobeerd om van de G6 echt een multimediatelefoon te maken. Zo hebben ze niet alleen gekeken naar video en camera's, ook aan het geluid is gedacht. Door de aanwezigheid van 2 AOP-microfoons kan ook hard geluid opgenomen worden. Film je bijvoorbeeld een live concert dan klinkt geluid achteraf niet misvormd. Dat komt omdat geluid tot maar liefst 129 decibel nog natuurgetrouw opgenomen kan worden, veel andere telefoons blijven vaak bij 120 decibel steken. Voorafgaand aan de lancering van de LG G6 ging het gerucht dat het toestel over een Quad DAC zou beschikken wat ook de kwaliteit van het afspelen van geluid zou bevorderen, maar inmiddels blijkt dat alleen het model in de VS daarover beschikt. Hier is het afspelen van audio beperkt tot 24 bits en 48 kHz. Dat is ergens wel jammer want op de G5 had je tenminste nog de mogelijkheid om een aparte DAC-module van B&O te plaatsen.


De LG G6 in het nieuws

ts LG G6 Mwc

LG gaat telefoons (eindelijk) sneller updaten

Telecomnieuws ·

LG heeft een afdeling opgericht om sneller telefoon-updates uit te brengen voor haar klanten. LG-telefoons staan er niet bepaald om bekend om snel Android-updates te krijgen. Met het nieuw te openen Software Upgrade Center moet daar hopelijk snel verandering in komen.

Kijk naar de LG G6; op moment van schrijven het laatste vlaggenschip uit de G-serie. Dat toestel kwam uit met Android 7.0 Nougat. Twaalf maanden later draait het toestel nog steeds onder deze inmiddels verouderde Android-versie. Google bracht Android Nougat in augustus van 2016 uit en zit inmiddels op versie 8.1 (Oreo). Nu draaien nog niet veel smartphones versie 8.1 maar de meeste vlaggenschepen van de concurrentie zitten inmiddels wel al enige tijd op 8.0. LG's nieuwe Software Upgrade Center moet daar hopelijk snel verandering in brengen.

LG G6 tijdens het MWC
LG gaat eindelijk aandacht besteden aan software

De eerste taak zal namelijk het zo snel mogelijk uitbrengen van Oreo voor de G6 moeten zijn. Die wordt later in april 2018 verwacht maar wel eerst in Zuid-Korea. Andere markten volgen later. Het centrum moet naast het uitbrengen van updates ook problemen voorkomen die na het updaten kunnen ontstaan zoals het langzamer worden van je smartphone. Het is wat onduidelijk waarom LG pas nu deze stap zet en niet al veel langer doet. Het lijkt voor de hand te liggen om na het uitkomen van een nieuwe Android-versie of update als de wiedeweerga er mee aan de slag te gaan. In ieder geval voor je vlaggenschip, gevolgd door mid-range modellen. Klanten verwachten steeds vaker sneller updates, al was het maar omdat ze daarmee beter beschermd zijn tegen fouten en beveiligingslekken.

Project Treble

Google heeft zelf al diverse maatregelen genomen om sneller Android-updates uit te kunnen brengen. Het meest voor de hand liggende is het Android One-programma. Fabrikanten kunnen telefoons uitbrengen met Android One; een kale Android-versie zonder speciale skin maar die wel snel updates ontvangt. Fabrikanten stappen er nog niet massaal op over omdat ze inboeten op een eigen identiteit, iets wat een eigen skin (UX en UI) wel heeft. Een andere mogelijkheid die Google fabrikanten biedt is Project Treble. Dat maakt het mogelijk om veel sneller updates uit te brengen maar het werkt alleen voor apparaten die standaard zijn uitgekomen met Android 8.0. Bovendien moeten fabrikanten het actief gebruiken. Onduidelijk is nog of LG van plan is Project Treble te gebruiken. Het zou software-updates wel kunnen versnellen dus goed voor het Software Update Center om daar naar te kijken.

(via)

 • Tags:
 • android
 • g6
 • lg
 • softwareupgradecenter

ts LG G6 Q6 kleuren

LG geeft G6 en Q6 extra set kleuren

Moroccan Blue, Lavender Violet en Raspberry Rose komen van de V30 overwaaien

Telefoonnieuws ·

LG heeft bekend gemaakt dat de kleuren Moroccan Blue, Lavender Violet en Raspberry Rose waarin de V30 al verkrijgbaar was ook naar de G6 komen. Ook de LG Q6 krijgt extra kleurtjes maar moet de Raspberry Rose uitvoering missen.

De LG G6 was al in de kleuren Astro Black, Ice Platinum, Mystic White, Terra Gold en Marine Blue aangekondigd en los van de blauwe uitvoering zijn ze hier ook allemaal verkrijgbaar. Of de uitvoeringen Moroccan Blue, Lavender Violet en Raspberry Rose hier ook daadwerkelijk uitkomen is nog afwachten, wij zullen ze toevoegen zodra we ze ergens spotten. De LG Q6 krijgt ook nieuwe kleuren al gaat het hier alleen om Moroccan Blue en Lavender Violet. De Q6 was al eerder in de kleuren Astro Black, Ice Platinum, Mystic White, Terra Gold en Marine Blue aangekondigd.

LG G6 en Q6 nieuwe kleuren
NIeuwe kleuren voor de LG G6 en Q6

Het uitbrengen van extra kleuren wordt meestal gezien om de verkoop nog een extra boost te geven. De LG G6 en Q6 zijn al een tijdje verkrijgbaar en dat betekent dat de eerste golf verkopen inmiddels wel achter de rug is. Beide toestellen beschikken trouwens over een relatief groot FullVision-scherm waarbij de schermranden tot een minimum gebleven zijn. LG was één van de eerste fabrikanten die een dergelijk scherm toepaste. Inmiddels zijn veel andere fabrikanten gevolgd. Wordt de G6 nog gezien als een vlaggenschip, de Q6 is juist een mid-range model met veel lager prijskaartje maar die dankzij z'n uiterlijk toch modern en premium oogt. De nieuwe kleuren zullen vanaf februari in thuisland Korea te koop worden aangeboden, andere landen volgen daarna snel.

 • Tags:
 • g6
 • lavenderviolet
 • lg
 • moroccanblue
 • q6
 • raspberryrose

20189ts Future LG G7

Website LG lekt zelf G7 met QuickCharge 4.0

Geruchten ·

Een webpagina op de LG-site toont alvast de LG G7 bij apparaten die compatible zijn met QuickCharge 4.0. Deze snellaadtechniek gebruikt LG al langer voor telefoons, waaronder de G6.

Niet lang geleden ontstond er verwarring over de opvolger van de LG G6. LG zou het roer om willen gooien waardoor het idee bestond dat er helemaal geen G7 zou komen. Die berichten kunnen ingetrokken worden want met deze vermelding op notabene LG's eigen website staat de komst van de LG G7 vrijwel zeker vast. Details over LG's nieuwe vlaggenschip ontbreken nog volkomen. Dat ging voorgaande jaren heel anders. Mogelijk komt dit omdat de G7 pas later aangekondigd zal worden. De G6 werd nog tijdens het MWC in februari 2016 aangekondigd.

LG G7 met Quick Charge 4.0
LG bevestigt zelf bestaan G7

Er zijn wel wat zinnige dingen te zeggen. Zo lijkt de LG G7 net als de V30 met een eigen OLED-paneel uitgerust te worden. De huidige OLED-schermen van LG krijgen trouwens de nodige kritiek. De pixels zouden niet uniform kleuren weergeven en snel inbranden. Hopelijk weet LG die problemen voorafgaand aan de introductie van de G7 te verhelpen. Verder verwachten we eigenlijk een doorontwikkeling van de LG G6. Daarmee zette LG weliswaar geen slechte telefoon neer maar hij zag er, vooral in vergelijking met de V30, wat lomp uit. Ook zou LG nog kunnen werken aan haar eigen UX-schil bovenop Android. LG staat niet bekend om haar snelle Android-update's en dat zouden we graag opgelost zien worden. Voor wie echter nu nog twijfelt aan het bestaan van de G7: LG heeft zojuist de website waar hij vermeld stond verwijderd.

 • Tags:
 • g7
 • lg
 • quickcharge

ts LG V30 Frame Slashleaks

“LG V30 krijgt geen tweede scherm, wel draadloos laden”

Geruchten ·

LG laat het secundaire scherm, het zogenaamde tickerscherm, voor de V30 vallen. Het tweede scherm is niet meer nodig dankzij het OLED-scherm. Wat het phablet-vlaggenschip wel krijgt is draadloos laden, zo lijkt het althans.

LG paste het secundaire scherm nog toe op de V10 en V20 en het bevond zich boven het hoofdscherm. Het werd gebruikt om notificaties weer te geven, de tijd of bedieningsknoppen voor de mediaspeler. Dit tweede scherm stelde LG in staat om op een energiezuinige manier toch altijd informatie weer te geven. Dat is met het omschakelen naar OLED wellicht niet meer nodig. Dat verbruikt dankzij de ontbrekende achtergrondverlichting alleen stroom voor de pixels die 'aan' staan. Mogelijk verdwijnt dus alleen het tweede scherm en niet diens functie.

Mid frame LG V30

Lekte nog meer informatie uit over de LG V30. Een foto van z'n vermoedelijke mid frame toont een module die benodigd is voor draadloos opladen. Deze functie ontbrak tot dusver op veel LG's al past LG hem bijvoorbeeld wel toe in de G6 die in Korea wordt verkocht. Houdt dus rekening met het draadloos kunnen opladen van de toekomstige V30. Dat doet ook vermoeden dat de batterij van het toestel vast ingebouwd is. Dat strookt met eerdere geruchten dat de V30 een glazen achterkant heeft die vastgelijmd aan de behuizing zit.

Bron: (1), (2)

 • Tags:
 • lg
 • v30
 • wirelesscharging

ts LG G6 Plus

LG belooft naast update voor G6 ook nieuw model; G6+

Telefoonnieuws ·

Voor wie de LG G6 nog niet high-end genoeg was komt LG nu met de G6+. Het toestel is vrijwel gelijk aan de G6 maar krijgt een opslaggeheugen van 128 GB, draadloos opladen en hij wordt standaard geleverd met een koptelefoon van B&O Play.

Over de aanwezigheid van draadloos laden meldt LG nog wel dat dit per land kan verschillen. Afwachten is dus of bij ons de LG G6+ over draadloos Qi laden beschikt. De G6+ wordt verwacht in de kleuren Optical Astro Black, Optical Marine Blue en Optical Terra Gold. Wanneer LG deze licht geüpgrade G6 naar Nederland brengt en hoeveel hij moet kosten werd niet bekend gemaakt. Wij stellen vooral het ruimere opslaggeheugen op prijs, iets wat ons in de G6 review al een tikkeltje tegenviel.

LG G6+ colors
De LG G6+ in al zijn kleuren

Naast een geheel nieuw model kwam LG ook met enkele wijzigingen voor de bestaande G6 en wel in de vorm van een toekomstige software update. Vanaf juli zal het bedrijf namelijk een update uitrollen die het toestel veiliger en gebruiksvriendelijker moeten maken, aldus het bedrijf. Zo is één nieuwe functie Face Print, waarbij het omhoog houden van het toestel voor je gezicht genoeg moet zijn om hem te ontgrendelen. LG belooft dat dit snel en energiezuinig werkt en het is een alternatief op de in onze ogen meer dan prima vingerafdrukscanner. De nieuwe update waarschuwt ook of je per ongeluk een vinger houdt voor de lens (Covered Lens). Een perfecte foto die verpest wordt door een vinger is altijd zonde. Ook belooft LG een energiezuinig toestel en twee nieuwe kleuren; Optical Marine Blue en Optical Terra Gold. Bijzonder aan die twee is dat het logo aan de voorzijde verdwijnt waardoor de focus meer op het grote FullVision-scherm gelegd wordt.

 • Tags:
 • g6
 • g6plus
 • lg

ts LG G6mini Technobuffalo

Geruchten over kleinere LG G6 mini

Geruchten ·

LG brengt al sinds de G2 geen kleinere 'mini' uitvoering meer uit van haar vlaggenschip. Mogelijk gaat dat veranderen want er zijn foto's verschenen van de 5,4 inch uitvoering van de LG G6. De gelijkenissen met z'n grotere broer zijn echter groot.

LG heeft van vorige vlaggenschepen weliswaar aangepaste versies uitgebracht die goedkoper op de markt verschenen. Denk aan de LG G5 SE, de G4s/G4c en de G3s. Dat waren echter geen echte mini-uitvoeringen zoals de G2 mini dat wel was. LG gaat het dit jaar mogelijk weer eens proberen met de vrij innovatieve G6. Op TechnoBuffalo zijn foto's van de G6 mini met een kleiner 5,4 inch scherm verschenen.

LG G6 mini
Honey, I Shrunk the G6

Ondanks het kleinere scherm blijft de aspect-ratio van 18:9 ongewijzigd. Hiermee komt de screen-to-body-ratio net onder de 80% uit, net als z'n grote broer. Al met al nog steeds indrukwekkend als je het ons vraagt. Erg veel specificaties geeft de site verder niet al kunnen we uit de foto's wel opmaken dat LG een dubbele camera toepast achterop, een vingerafdrukscanner en een aansluiting voor een reguliere koptelefoon. Een kleinere uitvoering van de LG G6 zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Apple. Mochten de specs van de G6 mini niet veel slechter zijn dan ontstaat eindelijk een compacte high-end telefoon met een vernieuwend scherm. Zo ver is het echter nog niet; de LG G6 mini is nog niet officieel en onduidelijk is wat de insteek van het toestel zal zijn. Bij LG staat 'mini' doorgaans ook synoniem voor 'eenvoudig(er)'. We houden de geruchten voor je in de gaten.

 • Tags:
 • g6mini
 • lg

ts LG G6 Kleuren

LG G6 vanaf begin april verkrijgbaar voor 749 euro

Telefoonnieuws ·

Meestal zijn vlaggenschepen van de wat grotere fabrikanten meteen als pre-order te bestellen. Zo niet de LG G6. Het toestel is nog nergens verschenen in de voorverkoop. Daar komt snel verandering in want LG heeft de prijzen bekendgemaakt.

De G6 krijgt van LG een stevig prijskaartje mee van 749 euro. Diens voorganger de G5 kostte nog 680 euro toen hij de winkel bereikte. LG is echter niet de enige die voor 2017 een flinke prijsstijging in petto heeft. Ook vlaggenschepen van de concurrentie lijken dit jaar de psychologische grens van de 700 euro te doorbreken. LG denkt dit te kunnen rechtvaardigen door het FullVision-scherm dat nagenoeg de gehele voorzijde bedekt.

LG G6 kleuruitvoeringen
LG G6: vanaf april voor 749 euro verkrijgbaar

Ook is LG voor 2017 overgestapt op een unibody met ingebouwde batterij. Jarenlang hield LG vol aan de verwisselbare batterij waarmee het zich probeerde te onderscheiden van de rest. De consument gaf hier echter weinig om getuige de tegenvallende verkoopcijfers. Ook het modulaire ontwerp is in de prullenbak beland ten gunste van waterdichte IP68-eigenschappen. Wel gebleven is de dubbele camera die dit jaar niet meer buiten de behuizing uitsteekt. Er is wel een nieuwe groothoeklens van 125 graden voor meer natuurlijke opnames. Verwacht de LG G6 vanaf begin april eerst bij T-Mobile voor een adviesprijs van 749 euro. Niet veel later zal het toestel overal breed verkrijgbaar zijn in de kleuren Astro Black, Ice Platinum en Mystic White.

 • Tags:
 • g6
 • lg

ts LG G6

LG introduceert compacte G6 met groot FullVision-scherm

Telefoonnieuws ·

LG heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona de G6 als nieuw vlaggenschip onthult. De komst van het toestel was al bekend gemaakt maar nu weten we ook de volledige details van deze waterdichte telefoon met groot FullVision-scherm.

Bijzonder aan de onthulde G6 is het grote beeldscherm dat een groot gedeelte van de voorzijde van het toestel beslaat. LG noemt dit scherm FullVision en dankzij z'n opmerkelijke aspect ratio van 18:9. Door dit opmerkelijke grote 5,7 inch scherm krijgen klanten een groter scherm zonder een grotere telefoon.

LG G6

De LG G6 bestaat uit een metalen frame, licht afgerond glazen achterkant en een IP68-waterdichte behuizing. Hiermee breekt LG met vorige modellen en stapt het tevens af van het eenmalige modulaire ontwerp van de G5. De focus dit jaar ligt duidelijk op het scherm. Het heeft hiervoor wel een nieuwe form factor moeten ontwikkelen waarbij een groot scherm in een compacte behuizing past. Deze tegenstrijdigheid moet een dubbele wens van gebruikers realiseren; een groot scherm dat in je hand past. En ondanks de op het oog opmerkelijke aspect ratio is het een formaat dat we vaak in de filmindustrie tegenkomen. Bovendien zorgt LG er met technieken zoals Dolby Vision en HDR 10 voor dat het toestel optimaal gebruik maakt van het FullVision-scherm. LG heeft ook een geheel nieuwe interface moeten maken (UX 7.0) dat gericht is op het 18:9 scherm met afgeronde hoeken en nieuwe icoontjes.

Zoomen dankzij 125 graden groothoeklens

Achterop de G6 zitten twee 13 megapixel camera's waarvan één met een groothoeklens van maximaal 125 graden en een andere met 71 graden lens. Door te zoomen wisselt de LG G6 naadloos tussen beide camera's waardoor je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Het zoomniveau is niet zo groot als bij de Apple iPhone 7 Plus maar het begin is er. Voorop zit een selfiecamera met een 100 graden groothoeklens. Hiermee zijn groepselfies mogelijk omdat er meer in beeld past.

LG G6 camera interface

LG G6 leverbaar

LG levert de G6 in drie verschillende kleuruitvoeringen; Ice Platinum / Astro Black en Mystic White. Kopers krijgen er gratis 6 games bij die te downloaden zijn in de Google Store. Onder de games titels zoals Temple Run 2 en Spider Man Unlimited. Of deze aanbieding ook geldt voor Nederlandse kopers moet nog blijken. De LG G6 komt ook met Google Assistent. Tot nu toe was die functie alleen bestemd voor de eigen Google Pixel en Pixel XL. Vreemd genoeg komt de variant met de Quad DAC voor beter geluid hier niet uit. Mogelijk komt daarvoor wel in de plek de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt maar reken op hoge bedragen.

 • Tags:
 • fullvision
 • g6
 • lg
 • mwc17

ts LG G6 Uitvoeringen Evleaks

Kleuruitvoeringen LG G6 vroegtijdig bekend

Geruchten ·

Dankzij een nieuw lek weten we dat de LG G6 straks beschikbaar komt in drie verschillende kleuruitvoeringen. Hiermee lijkt vrijwel alles al bekend over LG's nieuwste vlaggenschip voor 2017.

Die drie verschillende kleuren krijgen de namen Mystic White, Astro Black en Ice Platinum. Die Die laatste is een blauwe kleur, de eerste twee laten zich raden. De introductie van de G6 is op moment van schrijven nog 18 uur van ons verwijderd. Inmiddels is er al vrij veel van het nieuwe vlaggenschip uitgelekt. Dat komt ook mede dankzij LG zelf. Zij hebben voorafgaand aan de officiële lancering diverse video's vrijgegeven waarin enkele features nader worden toegelicht.

LG G6 kleur uitvoeringen
Mystic White, Astro Black en Ice Platinum

Zo weten we bijvoorbeeld al dat de LG G6 afstapt van een modulair ontwerp en overstapt op een metalen unibody die bovendien water- en stofbestendig is. Het 5,7 inch scherm (genaamd Full Vision) beslaat vrijwel de hele voorzijde van het apparaat. Daardoor is hij niet groter dan de LG G5. Verder verwachten we een dubbele 13 megapixel camera met een 125 graden groothoeklens. Opladen gaat dankzij USB-C wat dan weer handig is omdat het niet uitmaakt hoe je de kabel erin steekt. Er is geen boven- of onderkant. LG's persevent start om 12:00 op zondag 26 februari. Hopelijk heeft LG nog iets qua informatie voor ons bewaard zodat ze nog iets nieuws te melden hebben.

(via)

 • Tags:
 • g6
 • lg
 • mwc17

ts LG G6 Press Evleaks

Persrender van LG G6 online gezet

Geruchten ·

Het lijkt er op dat we de officiële persrender binnen hebben van de LG G6. Het is de befaamde @evleaks die het plaatje op z'n tijdlijn plaatste. Vorig jaar deed hij dat ook al met de G5 dus we hebben geen reden om aan te nemen dat dit nep is.

Bovendien komt de afbeelding van @evleaks overeen met wat we al gezien hebben én weten van de G6. Te weten een telefoon waarvan nagenoeg de gehele voorzijde bestaat uit scherm. De hoeken zijn scherp afgerond en er is dit jaar gekozen voor een metalen unibody die daarmee niet meer modulair is zoals destijds bij de G5 het geval was. Daar komt in de plaats een waterdichte behuizing.

LG G6 Black
De metalen G6 in het zwart

LG experimenteert dus vrolijk door en lijkt niet bevreesd door af te wijken van het verleden en met iets nieuws te komen. Het moet ook wel want de LG G5 presteerde beneden verwachting. Eigenlijk presteert de G-serie al jarenlang matig. LG lijkt met de G6 vooral goed naar de concurrentie te hebben gekeken. Naast de dunne metalen unibody wordt een 5,7 inch Quad HD-scherm verwacht genaamd Full Vision, dubbele 13 megapixel camera, 8 megapixel selfiecam, opladen met USB Type-C en een Snapdragon 821 met 4 GB aan werkgeheugen. Er komen versies met 32 en 64 GB aan opslaggeheugen wat vervolgens met microSD-kaartjes eenvoudig uitgebreid kan worden. In dat lijstje valt eigenlijk alleen de processorkeuze op, die lijkt wat verouderd. Mogelijk kan LG niet aan voorraden van de nieuwere Snapdragon 835 komen omdat die door Samsung geclaimd zijn voor de aankomende Galaxy S8. Meer over de LG G6 op zondag 26 februari om 12:00. Dan houdt LG een event waar het toestel wereldkundig gemaakt zal worden.

 • Tags:
 • g6
 • lg

ts LG G6 G5 Weibo

LG G6 naast G5 gefotografeerd

Geruchten ·

Iemand heeft alvast de nog aan te kondigden LG G6 naast de bestaande G5 gelegd. En ondanks het flink grotere scherm is de G6 toch nagenoeg even groot. Dat komt vooral door het elimineren van de schermranden.

Telefoons zonder noemenswaardige schermranden gaan het helemaal worden in 2017. Het stelt fabrikanten in staat om grotere beeldschermen toe te passen zonder dat dat meteen een forse(re) telefoon oplevert. Hierdoor is het LG gelukt om een 0,4 inch groter scherm in een kleinere behuizing te plaatsen. LG noemt haar nieuwe langgerekte scherm 'Full Vision' en het kent een opvallende aspect-ratio van 18:9.

LG G5 naast de G6
De LG G5 naast de G6

Wat nog meer opvalt aan de foto is dat de LG G6 iets minder rondingen kent, zo lijkt hij aan de bovenkant nagenoeg recht. LG lekt de laatste dagen zelf al de nodige informatie over de aanstaande G6. Zo wordt verwacht dat het toestel beschikt over een stof- en waterbestendige behuizing. Achterop zitten wederom een dubbele camera, ditmaal met een 125 graden groothoeklens. De selfiecamera ziet in een richting van 100 graden wat dan weer genoeg is om naast jezelf ook je omgeving vast te leggen. Meer details zullen zondag 26 februari volgen, dan kondigt LG deze G6 aan. Tijdstip van aankondiging is 12:00.

(via)

 • Tags:
 • g6
 • lg

ts LG Camera Groothoeklens

LG geeft details over groothoeklens dubbele camera G6

Geruchten ·

LG heeft min of meer de G6 al aangekondigd, en ook sommige functies heeft het Koreaanse bedrijf al verklapt. Hiermee pakt LG het altijd net iets ander aan dan andere fabrikanten. Vandaag leggen ze alvast de dubbele camera met groothoeklens op de G6 uit.

Want net als de LG G5 beschikt de toekomstige G6 over een dubbele camera achterop. Dit jaar komt de resolutie van beide camera's uit op 13 megapixel en de lens kent een groothoek van maximaal 125 graden. Daarmee komt het overeen met wat het menselijk oog kan waarnemen. Om het extra brede 18:9 scherm op de G6 te benutten wordt één van de camerasensoren gebruikt om een extra breed kiekje vast te leggen. Er is ook een modus om vierkante 1:1 foto's te schieten die daarmee direct op Instagram kunnen.

LG G6 camera

Overigens was de G5 van een jaar geleden nog uitgerust met een hoofdcamera van 135 graden. Blijkbaar was die in de praktijk toch niet zo nuttig als vooraf gedacht. De camera aan de voorzijde beschikt volgens LG over een groothoeklens van 100 graden. Hoeveel megapixels hier gebruikt worden is nog onbekend, de LG G5 beschikte nog over een 8 megapixel selfiecam. In principe moet dit ruim genoeg zijn dus we verwachten hier niet meteen verandering in. LG houdt op zondag 26 februari een persevent waar het naar alle waarschijnlijkheid de G6 zal onthullen. LG stapt naar alle waarschijnlijkheid af van een modulair ontwerp en introduceert een waterdichte unibody met een opmerkelijk langwerpig Full Vision-beeldscherm.

 • Tags:
 • g6
 • groothoek
 • lg

ts LG G6 Uitnodiging

LG G6 krijgt groot Full Vision-scherm, is toch handzaam

Geruchten ·

LG doet vaak vooraf niet zo moeilijk over wat ze gaan aankondigen. Ook bij de G6 van dit jaar weten we vooraf al relatief veel, en dat dankzij LG zelf. Ditmaal worden we fijntjes gewezen op het grote scherm, dat toch in je hand past.

Het scherm in telefoons is een paradox; we willen hem het liefst zo groot mogelijk én hij moet compact in de hand liggen. LG denkt deze tegenstrijdigheid te hebben opgelost door de schermranden te elimineren. Het 5,7 inch scherm is bovendien wat langer dan gebruikelijk door de randen boven en onder het scherm weg te laten. Dit levert een aspect ratio op van 18:9 met een resolutie van 2.880 x 1.440 pixels. Dit immense scherm past door het ontbreken van merkbare schermranden toch in je hand, zo belooft ook LG's eigen uitnodiging.

LG G6 uitnodiging

Dit nieuwe type scherm noemt LG "Full Vision" en we gaan er vanuit dat het naast groot ook enkele functionele trucjes kan. Welke zal blijken wanneer LG de G6 officieel aankondigt. LG werkt al langer met Always-on-schermen dus het zou ons niet verbazen als iets soortgelijks op de G6 aanwezig is. De aankondiging van de LG G6 staat gepland voor 26 februari om 12:00 Nederlandse tijd. LG gooit het dit jaar over een geheel andere boeg. Na de modulaire G5 met verwisselbare batterij belooft de G6 een unibody-telefoon te worden die waterdicht is. Waar echter nog vrij weinig over naar buiten is gekomen is z'n camera. Achterop zit wel een dubbele schieter maar resoluties, functies en technieken zijn tot nu toe onbekend.

 • Tags:
 • fullvision
 • g6
 • lg

ts LG G6 The Verge

Foto’s en specificaties verschenen van LG G6

Geruchten ·

LG heeft voor zondag 26 februari de lancering van de G6 gepland. Vandaag al krijgen we een blik op het toestel dat duidelijk afstand neemt van z'n voorganger. De bron heeft naast een foto ook enkele specificaties op de kop weten te tikken.

Het is The Verge die de afbeelding van de LG G6 brengt. Zij bevestigen het nieuwe scherm met een schermdiagonaal van 5,7 inch en een aspect-ratio van 18:9. Wat meteen opvalt is dat het scherm tot vrij hoog doorgetrokken is. Als dit ook onderaan gelukt is dan zou de G6 wel eens een kleinere footprint kunnen hebben dan de G5 met z'n 5,3 inch scherm. LG zelf hintte hier ook al op. De bron lijkt dit te bevestigen: het toestel kent een screen-to-body-ratio van boven de 90%. De LG G5 zat op iets meer dan 70.

LG G6 blauw
Blauwe uitvoering van de G6

We kunnen aan de hand van de afbeelding verder opmaken dat de LG G6 een frame kent van metaal. Het scherm lijkt niet over zogenaamd 2.5D glas te beschikken dat fraai afgerond is bij de randen. Wel beschikt het toestel over een normale koptelefoonaansluiting en is het waterbestendig. Waar LG verder mee breekt is de mogelijkheid om zelf batterijen te verwisselen. Anderen bouwen die al langer in en de kritiek hierover is weggeëbd. LG hield er als één van de laatste fabrikanten aan vast, iets wat niet resulteerde in hogere verkopen. Het is voor de Zuid Koreanen te hopen dat deze nieuwe formule wel aanslaat bij het publiek.

Gebrek aan processors

Samsung lijkt nog roet in het eten te kunnen gooien. Zij slaan momenteel massaal exemplaren van de Snapdragon 835 in bij leverancier Qualcomm. Van de G6 wordt ook verwacht dat deze gebruikmaakt van Qualcomm's nieuwste en krachtigste processor. Dat zou de lancering van het toestel wel eens naar achteren kunnen drukken. Een mogelijkheid is dat LG noodgedwongen gebruikmaakt van de oudere Snapdragon 821. De onthulling van de opvolger van de G5 staat gepland voor zondag 26 februari om 12:00 onze tijd.

 • Tags:
 • g6
 • lg

Beknopte specificaties van de LG G6

Afmetingen 148,9 x 71,9 x 7,9 mm
Gewicht 163 gram
Artikelcode H870
EAN codes 8806087031393, 8806087030648, 8806087027730, 8806087020731, 8806087020724, 8806087020717, 8806087020106, 8806087020090, 8806087020083, 5413729231290, 5413729231283, 0263437770322, 0065030812139, 0065030777711, 0065030776981, 0065030200875 Toon nog 2 anderen, 0065030777711, 0065030776981, 0065030200875
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.7 inch, FullVision IPS QuadHD+
Hardware
Camera 13 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 821, quad core
Selfiecamera 5 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3300 mAh
Snellaadfunctie

Alle LG G6 specificaties


Video’s over de LG G6

Eerste productvideo LG G6+ verschenen; ditmaal met Quad DAC, draadloos opladen én in een nieuw kleurtje

LG G6 slow motion video sample: via @YouTube

Zack van @ZacksJerryRig heeft nu ook een transparante LG G6 gemaakt. Cool en stukken eenvoudiger dan bij de S8

Sommige mensen kicken hier op, ons doet het alleen maar zeer. Maar het is nodig; de duurzaamheidstesten van Jerry. Ditmaal van de LG G6

Interessant: de achtergronden van de LG G6 zijn niet met de computer gemaakt maar ouderwets met de hand


Alternatieven van de LG G6

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG G6 (H870)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S8 (G950F)
Samsung Galaxy S10e (G970)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)9.0 (Pie)117.0 (Nougat)9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.7 inch, FullVision IPS QuadHD+6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat
Camera13 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12.2 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 821, quad core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 8890, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core
Selfiecamera5 MP10 MP10 MP8 MP10 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3300 mAh3400 mAh4000 mAh3000 mAh3100 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking LG G6 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG G6