Odido sim only


Odido sim only nodig? De jongste aanbieder van Nederland heeft toch jarenlange ervaring. Het komt namelijk voort uit T-Mobile en Tele2. Onbeperkt is het motto met keuze uit vier Unlimited-abonnementen. Voor wie z'n telefoon nog even mee kan en op zoek is naar een klantgerichte aanbieder moet hier verder kijken. Lees verder


Odido werd in 2023 in Nederland geïntroduceerd als opvolger van de Nederlandse tak van T-Mobile en Tele2. Beide bedrijfsonderdelen waren eerder al samengegaan en los gekoppeld van hun moederbedrijf. Ben en Simpel zijn onderdeel van Odido maar blijven los opereren.

Odido klantenservice

Introductie Odido in Nederland

De introductie van Odido verliep niet vlekkeloos. Het bedrijf had de naamswijziging niet vooraf gecommuniceerd en klanten werden geconfronteerd met een vreemde naam op hun telefoon op de plek waar het netwerk staat, maar ook facturen die ineens uit naam van een onbekend bedrijf werden gestuurd.

Concurrent KPN maakte van de verwarring gebruik door een dag voor de naamswijziging een artikel te schrijven over Odido. Wie zocht op Google kwam daarom bij KPN uit in plaats van bij Odido.

Voordelen sim only Odido

Odido verschilt met andere aanbieders omdat het meerdere onbeperkt-abonnementen aanbiedt; Unlimited Start, Unlimited Basis, Unlimited Plus en Unlimited Premium. Het verschil zit hem in de internetsnelheid van respectievelijk 10, 300, 600 en 1000 Mbit/s. Die laatste wordt soms ook wel als 1 Gbit/s gepresenteerd. Hoe hoger de internetsnelheid, hoe sneller je websites en bestanden kunt downloaden.

  • 5G-netwerk tot 1 Gbit/s
  • Maandelijks bundel aanpassen (omhoog of omlaag)
  • 14 dagen bedenktijd
  • Keuze uit eSIM
  • Dekking op de Noordzee (windmolenpark Borselle en Zuid-Hollandse kust)
  • Lage datasnelheid bij Unlimited Start

Naast een viertal Unlimited-abonnementen zijn er ook bundels verkrijgbaar, van 2 tot en met 15 GB aan data. Het kiezen van belminuten is beperkt tot twee keuzes; 120 belminuten of onbeperkt. Door een beperkt aanbod hoopt Odido het makkelijk te maken om te kiezen.

Odido netwerk

Odido komt voort uit T-Mobile en Tele2 NL en beide netwerken gingen eerder al in elkaar op. Het bedrijf claimt een landelijk dekkend 5G-netwerk te hebben waar 98 tot 99% van alle Nederlanders woont. De maximale snelheid bedraagt 1 Gbit/s, ook wel 1000 Mbit/s. Dit zijn theoretische snelheden die in de praktijk niet gehaald worden.

Ook met een 4G-telefoon kun je gebruikmaken van het Odido-netwerk, deze telefoons worden gewoon ondersteund.

Klik hier om alle aanbiedingen te bekijken
We zijn voor je op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Een ogenblik geduld, het is het wachten waard!