Sim only


Maandelijks geld besparen? Bekijk en vergelijk sim only aanbiedingen. Gebruik het filter om belminuten, internetdata en maximum maandbedrag in te voeren. Zoek hier ook op looptijd, provider en internetsnelheid. Met onze onafhankelijke vergelijker vind je gegarandeerd het voordeligste sim only abonnement dat bij jou past. Lees verder


Een sim only abonnement is een telefoonabonnement bestaande uit alleen een simkaart. Er zit dus geen telefoon bij. Een simkaart heb je nodig om te kunnen bellen, sms'en en/of mobiel internetten. Wil je wel een nieuwe mobiel met daarbij een abonnement? Kijk dan op de mobiele abonnementen-pagina.

Voordelen sim only

Het grootste voordeel van een simonly abonnement is dat het doorgaans (veel) goedkoper is dan abonnement met mobiel. Je betaalt immers alleen voor belminuten, sms'jes en/of internet, niet voor een mobiele telefoon. Dit kan tientjes per maand schelen.

Ander groot voordeel is dat er sim only abonnementen zijn met een looptijd van een maand. Zit je bij een abonnement+mobiel tenminste 1 jaar vast aan je contract, bij sim only kun je ook kiezen voor maandelijks. Overigens zijn er wel sim only abonnementen met een looptijd van 1 en zelfs 2 jaar, hierbij ben je maandelijks zelfs nog voordeliger uit al lever je wat in qua vrijheid. Wil je deze sim only vergelijken kies dan in het filter voor de looptijd die je wenst.

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 BenhollandsnieuweKPNLebaraBudget MobielSimpelSimyoT-MobileTele2VodafoneYoufone
Score Consumentenbond7,88,18,1--8,38,27,98,07,77,6
NetwerkOdidoVodafoneKPNKPNKPNOdidoKPNOdidoOdidoVodafoneKPN
Maximale internetsnelheid225 Mbit/s150 Mbit/s225 Mbit/s25 Mbit/s25 Mbit/s75 Mbit/s256 Mbit/s225 Mbit/s225 Mbit/s250 Mbit/s256 Mbit/s
Gratis 4G
2
Optie onbeperkte data
MBs bijkopen
3
4
Nvt
5
Maandelijks gratis up/downgraden
6
7
6
6
7
Belplafond
?NvtNvt
?
Dataplafond
8
Nvt
8
9
Aansluitkosten€ 20€ 20€ 25€ 15€ 9,95€ 20€ 14,99€ 25€ 20€ 25€ 15
Combi-korting mogelijk
Prijs per min/sms buiten bundel€ 0,10€ 0,01€ 0,23 / € 0,07NvtNvt€ 0,31€ 0,31€ 0,31€ 0,25€ 0,25€ 0,30
Prijs per MB buiten bundel€ 0,10€ 0,01Gratis€ 0,10Nvt€ 0,15€ 0,15€ 0,15Nvt€ 0,0110€ 0,10
Bundel naast EU geldig inIJsland, NoorwegenIJsland, Liechtenstein, Noorwegen, ZwitserlandAndorra, IJsland, Faeröer, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, ZwitserlandIJsland, LiechtensteinAndorra, IJsland, Faeröer, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, ZwitserlandAndorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, ZwitserlandIJsland, Liechtenstein, Noorwegen, ZwitserlandAndorra, IJsland, Isle of Man, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Vaticaanstad, Zwitserland
  1. Tele2-netwerk voor internet, T-Mobile-netwerk voor bellen en sms'en
  2. Begint bij 'slechts' 1 Mbit/s
  3. Bundel 3 maand geldig
  4. Bundel 1 maand geldig
  5. Geldig tot eind van de maand
  6. Nooit lager dan waar je mee begon
  7. Alleen omhoog
  8. Snelheid vertraagd naar 64 Kbit/s
  9. BloX Beperkt Internet, snelheid vertraagd naar 64 Kbit/s
  10. Of gratis via BloX Beperkt Internet met snelheid van 64 Kbit/s

Voor wie sim only?

Sim only is vooral handig voor wie al een telefoon heeft. Je huidige telefoon doet het nog prima maar je wilt wel kunnen bellen of je wilt besparen op je huidige maandlasten.

Maar ook wie wel een nieuwe mobiel wil kan sim only overwegen. Bestel namelijk een los toestel en een sim only en je bent aan het einde van de looptijd goedkoper uit. De kosten voor de telefoon zitten verwerkt in het maandelijks abonnementsgeld en daar betaal je meestal iets meer voor. Nadeel is wel dat je vooraf in en keer relatief veel geld kwijt bent.

Zorg dat je telefoon simlockvrij is

Wie ooit los z'n telefoon heeft aangeschaft weet vrijwel zeker dat hij simlockvrij is. Je kunt er iedere simkaart in stoppen die je wilt. Telefoons die in combinatie met een mobieletelefoonabonnement zijn afgesloten bevatten regelmatig wel zo'n simlock. Het toestel accepteert dan alleen een simkaart van die provider.

Unlock code aanvragen

Na één jaar kun je een unlockcode aanvragen bij je provider om de simlock te verwijderen. Hiervoor heb je een IMEI-code nodig; de unieke code van je mobiele telefoon. Deze kun je opvragen door te bellen naar *#06#

ProviderWebsite
BenGeen unlock code nodig (sinds 2012)
hollandsnieuweGeen unlock code nodig
KPNGeen unlock code nodig (sinds 2020)
Odidohttps://www.odido.nl/my/toestel-en-sim/simlock-verwijderen
Vodafonehttps://www.vodafone.nl/support/toestel-en-simkaart/codes.shtml

Sim only aanbieders

Vrijwel alle providers die ook abonnementen met telefoons aanbieden verkopen ook simonly abonnementen. Daarnaast zijn er aanbieders die zich alleen op simonly richten. Voorbeelden daarvan zijn Lebara, Budget Mobiel, Simpel, Simyo en Youfone. Niet iedere aanbieder heeft z'n eigen netwerk, sommige maken gebruik van het netwerk van anderen, zogenaamde MVNO of Mobile Virtual Network Operator.

ProviderNetwerk
50+ mobielVodafone
BenOdido
hollandsnieuweVodafone
KPNKPN
LebaraKPN
Budget MobielKPN
LebaraKPN
SimpelOdido
SimyoKPN
OdidoOdido
VodafoneVodafone
YoufoneKPN

Van de hierboven genoemde aanbieders zijn Simyo, Ben en hollandsnieuwe respectievelijk eigendom van KPN, T-Mobile en Vodafone, de rest is allemaal onafhankelijk.

Verschil sim only en prepaid

De termen sim only en prepaid worden soms door elkaar gebruikt wat tot verwarring leidt. In beide gevallen krijg je ook alleen een simkaart zonder telefoon. Verschil met simonly en prepaid is dat je bij simonly achteraf betaalt en bij prepaid vooraf. Krijg je bij simonly iedere maand weer een bundel, bij prepaid moet je een opwaardeerkaart kopen om te kunnen bellen / sms'en en internetten.

Sim only en nummerbehoud

Wie een nieuw sim only abonnement afsluit kan hierbij altijd z'n oude nummer meenemen. Je blijft dan op hetzelfde nummer bereikbaar voor familie, vrienden en kennissen. Bij het aanvragen van een sim only abonnement wordt altijd gevraagd of je je oude nummer wilt meenemen. Zorg dan dat gevraagde informatie zoals huidige aanbieder en telefoonnummer correct worden ingevoerd.

Bij nummerbehoud zegt de nieuwe provider je huidige abonnement voor je op. Doe dit nooit zelf. Doe je dit wel dan loop je kans om je mobiele nummer kwijt te raken. Houd verder rekening met de opzegtermijn van je huidige contract. Zelfs als je contractvrij bent kan het een maand duren voordat je nummer geporteerd wordt naar de nieuwe aanbieder.

Je ontvangt vaak wel al meteen een nieuwe simkaart van de nieuwe aanbieder. Deze heeft een tijdelijk telefoonnummer. Je ontvangt van je nieuwe provider een datum waarop je telefoonnummer overgezet wordt. Een tijdstip waarop dit gebeurd is niet te zeggen, houdt die dag rekening met dat je enige tijd offline bent. Het porteren gaat vrijwel direct. Heeft je mobiel geen bereik meer dan is de kans groot dat je nummer geporteerd is. Stop dan de nieuwe simkaart in je toestel.

Oude telecomaanbieders

Aanbieders komen en gaan. Zo kan het zijn dat je op zoek bent naar een aanbieder die inmiddels niet meer bestaat, failliet gegaan is of overgegaan is in een ander merk. Voorbeelden hiervan zijn;

Provider 
BlykGing in 2014 verder als Vodafone
DecibelGing in 2008 op in KPN
DutchtoneGing in 2007 op in Orange
HiGing in 2015 verder als KPN
LibertelGing in 2002 op in Vodafone
O2Ging in 2003 op in Telfort
OrangeGing sinds 2007 geleidelijk op in T-Mobile
Robin MobileGing in 2020 verder als Budget Mobiel
SizzGing in 2017 op in Vodafone
T-MobileGing in 2023 samen met Tele2 Nederland verder als Odido
Tele2Ging in 2023 samen met T-Mobile Nederland verder als Odido
TelfortGing in 2019 verder als KPN

Klik hier om alle aanbiedingen te bekijken
We zijn voor je op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Een ogenblik geduld, het is het wachten waard!