LG gaat telefoons (eindelijk) sneller updaten


LG heeft een afdeling opgericht om sneller telefoon-updates uit te brengen voor haar klanten. LG-telefoons staan er niet bepaald om bekend om snel Android-updates te krijgen. Met het nieuw te openen Software Upgrade Center moet daar hopelijk snel verandering in komen.

Kijk naar de LG G6; op moment van schrijven het laatste vlaggenschip uit de G-serie. Dat toestel kwam uit met Android 7.0 Nougat. Twaalf maanden later draait het toestel nog steeds onder deze inmiddels verouderde Android-versie. Google bracht Android Nougat in augustus van 2016 uit en zit inmiddels op versie 8.1 (Oreo). Nu draaien nog niet veel smartphones versie 8.1 maar de meeste vlaggenschepen van de concurrentie zitten inmiddels wel al enige tijd op 8.0. LG's nieuwe Software Upgrade Center moet daar hopelijk snel verandering in brengen.

LG G6 tijdens het MWC
LG gaat eindelijk aandacht besteden aan software

De eerste taak zal namelijk het zo snel mogelijk uitbrengen van Oreo voor de G6 moeten zijn. Die wordt later in april 2018 verwacht maar wel eerst in Zuid-Korea. Andere markten volgen later. Het centrum moet naast het uitbrengen van updates ook problemen voorkomen die na het updaten kunnen ontstaan zoals het langzamer worden van je smartphone. Het is wat onduidelijk waarom LG pas nu deze stap zet en niet al veel langer doet. Het lijkt voor de hand te liggen om na het uitkomen van een nieuwe Android-versie of update als de wiedeweerga er mee aan de slag te gaan. In ieder geval voor je vlaggenschip, gevolgd door mid-range modellen. Klanten verwachten steeds vaker sneller updates, al was het maar omdat ze daarmee beter beschermd zijn tegen fouten en beveiligingslekken.

Project Treble

Google heeft zelf al diverse maatregelen genomen om sneller Android-updates uit te kunnen brengen. Het meest voor de hand liggende is het Android One-programma. Fabrikanten kunnen telefoons uitbrengen met Android One; een kale Android-versie zonder speciale skin maar die wel snel updates ontvangt. Fabrikanten stappen er nog niet massaal op over omdat ze inboeten op een eigen identiteit, iets wat een eigen skin (UX en UI) wel heeft. Een andere mogelijkheid die Google fabrikanten biedt is Project Treble. Dat maakt het mogelijk om veel sneller updates uit te brengen maar het werkt alleen voor apparaten die standaard zijn uitgekomen met Android 8.0. Bovendien moeten fabrikanten het actief gebruiken. Onduidelijk is nog of LG van plan is Project Treble te gebruiken. Het zou software-updates wel kunnen versnellen dus goed voor het Software Update Center om daar naar te kijken.

(via)


Prijsvergelijker LG G6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Gold
€ 447,70 € 447,70   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel