Wileyfox gered dankzij overname STK

Software-updates en nieuwe modellen in de pijplijn


Het Britse smartphonemerk Wileyfox blijft gewoon bestaan. Nadat eerder uitstel van betaling was aangevraagd en het einde nabij leek is in STK een geschikte overnamepartner gevonden. Wileyfox kwam in de problemen omdat haar Russische bank de financiering stopzette.

STK, zelf ook een Brits bedrijf, verkrijgt de rechten op de Wileyfox-naam en het daaronder mogen uitbrengen van smartphones in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Voor bestaande Wileyfox-gebruikers verandert er als het goed is niets, zij ontvangen nog steeds ondersteuning. Sterker nog, gebruikers van de Swift 2-lijn ontvangen nog voor het eind van april de update naar Android 8.1 Oreo. Het bedrijf verklapt ook al te werken aan nieuwe modellen voor de tweede helft van 2018.

WileyFox Swift
Wileyfox op het nippertje gered

Wileyfox kwam begin 2018 in de problemen doordat de Russische bank waar het zaken mee deed de financiering stopzette. Dat deed het nadat het eerder met overheidssteun gered was en op voorwaarde dat alleen Russische bedrijven klant mochten blijven. Het zag er hierdoor even somber uit voor de Britse prijsvechter die bekend werd met het uitbrengen van Cyanogen-telefoons. Vlak na het nieuws dat het bedrijf uitstel van betaling had gekregen sprak de CEO van Wileyfox de hoop op een doorstart uit. Met STK heeft Wileyfox haar reddingsboei gevonden. Veel oud-medewerkers hebben daar weinig aan; zij kwamen al in februari op straat te staan. STK heeft wel de intentie uitgesproken om nieuw personeel in de UK, Benelux en Frankrijk aan te nemen.

Foto: Richard Lewis (cc)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel