Einde lijkt nabij voor Britse WileyFox


Het in 2015 opgerichte WileyFox balanceert op de rand van de afgrond. De Britse fabrikant van voorheen uitsluitend Cyanogen-telefoons met een laag prijskaartje zou bankroet zijn en uitstel van betaling hebben aangevraagd. Dat is doorgaans de laatste stap voor een faillissement en dus het einde van de korte geschiedenis.

WileyFox maakte furore met betaalbare smartphones die draaien op Cyanogen, een besturingssysteem gebaseerd op Android. Het bedrijf kwam in 2017 in de problemen nadat de makers van Cyanogen de ontwikkeling ervan hadden stopgezet. WileyFox moest halsoverkop op zoek naar een nieuw besturingssysteem voor alle telefoons in haar productportfolio. De keus viel op een eigen versie van Android, een zogenaamde fork net als Cyanogen. Mogelijk slokte dit zoveel werk op dat nieuwe modellen uitbleven. WileyFox kwam verrassend genoeg nog wel met de WileyFox Pro; een toestel op Windows Phone. Dat was opmerkelijk omdat Microsoft al gestopt was met Windows Phone nadat andere fabrikanten al langer geen heil meer zagen in nieuwe modellen.

WileyFox
Gaat WileyFox het redden?

Toen bereikte ons afgelopen week ook nog het bericht dat Guido Hoogvorst, voorheen technical manager bij WileyFox zijn functie heeft ingeruild voor communitymanager bij Tweakers. Guido is niet de enige die afscheid heeft genomen van WileyFox, ook Reddit-gebruiker Wileyfox-Jack maakt via een post duidelijk dat hij z'n baan kwijt is. Dat wil nog niet zeggen dat het over en uit is voor WileyFox. Er is altijd nog een mogelijkheid op een doorstart maar dan moet er wel een investeerder bereid gevonden worden om geld te steken in de onderneming. Of die brood ziet in een onderneming die zich voornamelijk aan de moordende onderkant van de markt begeeft waar de kruimels verdeeld worden ligt niet erg voor hand. De website van WileyFox sorteert alvast voor op een mogelijk einde, alle productpagina's van toestellen zijn verdwenen.


Prijsvergelijker WileyFox Pro

Toon alle aanbiedingen van de WileyFox Pro


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel