HTC verliest smartphone-baas Chia-Lin Chang


De baas van de smartphone-divisie van HTC stapt op. Chia-Lin Chang vertrekt met onmiddellijke ingang en vlak na het overdragen van een groot deel van HTC's werknemersbestand aan Google. Of de twee met elkaar te maken hebben is nog onduidelijk.

Het gaat al langer niet erg goed met HTC. Het bedrijf schrijft al 10 kwartalen op rij verlies en verkocht onlangs nog een groot deel van het bedrijf aan Google. Dat bracht weer wat geld in het laatje maar verhelpt allerminst de problemen waar het bedrijf mee te kampen heeft. Namelijk het maar niet grootschalig aan de man brengen van telefoons. Of de U11 en U11+ het succes zullen brengen waar het bedrijf zo op hoop en hard nodig heeft is nog onduidelijk. Exacte verkoopcijfers ontbreken nog. Beide toestellen ontvingen wel redelijk goede recensies. Of het vertrek van Chia-Lin Chang een voorbode van iets is moet daarom nog blijken. Chang start naar verluidt een eigen bedrijf gericht op AI; kunstmatige intelligentie.

HTC U11+ event met Chia-Lin Chang
Chang tijdens de introductie van de U11+

Het is onduidelijk wat de toekomst brengt voor HTC. Het volgende vlaggenschip, de U12, komt in ieder geval niet tijdens het aankomende Mobile World Congress. Als een verrassing komt dat echter niet, de U11 werd ook 'pas' in mei aangekondigd. Aan een U12 en Desire 12 wordt naar verluidt wel gewerkt maar onduidelijk is nog wat daarna komt. HTC richt zich steeds minder op telefoons, zo werd het portfolio al eerder flink verkleind naar maximaal 5 à 6 toestellen per jaar. Het bedrijf heeft de focus wel sterk op de VR-productcategorie gericht, waaronder de Vive en de nieuwe Vive Pro. Chang's taken worden voorlopig overgenomen door CEO Cher Wang, zij werd in 2015 topvrouw nadat Peter Chou plaats maakte. Onduidelijk is voor hoe lang zij de smartphone-divisie gaat leiden en of er ooit nog een nieuw hoofd gevonden gaat worden.

Foto: HTC


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel