Google voltooit gedeeltelijke overname HTC


Afgelopen nacht maakte Google bekend dat de gedeeltelijke overname van HTC afgerond is. Vanaf nu bezit het bedrijf een groot aantal extra medewerkers in Taipei Taiwan die zich vermoedelijk zullen bezighouden met de opvolger van de Pixel 2.

HTC werkte al voor Google en het team dat nu is overgenomen was al verantwoordelijk voor de Pixel 2 en diens voorganger de Google Pixel. Het is daarom te hopen voor de betrokken medewerkers dat er niet veel verandert. Dat geldt niet voor HTC, dat nog altijd in zwaar weer verkeert. De gedeeltelijk uitkoop aan Google wordt door sommige analisten ook uitgelegd als "begin van het einde". Een noodmaatregel om voldoende geld in kas te hebben om de dag mee door te komen.

Google HTC overname
Nu officieel Google-medewerkers

De voormalige HTC-medewerkers komen terecht in het hardware-team van Google. Google richt zich sinds enige tijd met het "Made By Google" op een lijn van zelf ontwikkelde hardware. Het bedrijf lijkt toegewijd aan een eigen smartphone-lijn en de Pixel-serie zal nog wel enige tijd meegaan. De eerste stappen daarin waren veelbelovend met een ongekend goede camera. Het ontwerp mag dan wel eens als "saai" betiteld worden, het lijkt Google er wel op te doen om een koppositie in te nemen. Geruchten over de Pixel 3 zijn nog schaars behalve dat Google mogelijk werkt aan drie prototypes genaamd Albacore, Blueline en Crosshatch. Specs, uiterlijk en functies zijn allemaal nog onbekend maar daar wordt in Taiwan nu waarschijnlijk hard aan gewerkt.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Black
€ 529,18 € 529,18   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel