Google Pixel

8 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Pixel
Google Pixel zwart achterkant
Google Pixel blauw achterkant
Google Pixel zilver voorkant onderkant
Google Pixel zilver linkerzijkant
Google Pixel zilver overzicht schuin
Google Pixel zilver achterkant bovenkant
Google Pixel zilver achterkant
Google Pixel zilver rechterzijkant

Google Pixel bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag UK Verenigd Koninkrijk £ 665,00 http://schema.org/InStock GBP 665

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de Google Pixel

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Puurder dan dit kun je bijna niet komen”

·

 • Snelle updates van Google zelf
 • Mooie vormgeving
 • Pure Android ervaring
 • Camera, met name HDR
 • Schermresolutie blijft wat achter
 • Speaker (vooral op het hardst) niet mooi
 • Duur
 • Soms bewogen foto's (geen optische beeldstabilisatie)

Een mooie telefoon, tikkeltje saai want hij wordt vaak aangezien voor iPhone. Camera schiet mooie plaatjes, vooral de HDR modus levert indrukwekkende plaatjes. Jammer is wel dat foto's soms wat bewogen zijn, omdat er geen optische beeldstabilisatie op zit. Dat zou iets zijn voor de Pixel 2. Tikkeltje duur maar dan krijg je wel de uitstekende ondersteuning van Google ervoor terug. Snelle updates dus en weinig vastlopers. Batterij prima, verder niets spectaculairs. De speaker is alleen niet van beste kwaliteit, vooral op het hardst klinkt die gewoonweg niet mooi. Scherm is mooi dankzij OLED maar resolutie had hoger gekund al heb je daar alleen bij VR wat aan.

2 0

Alle Google Pixel reviews


Beschrijving van de Google Pixel

De Google Pixel is de eerste smartphone die volledig door Google ontworpen is. De Pixel is tevens de eerste smartphone waarvan je nooit meer zorgen hoeft te maken of je foto's op video's er wel op passen, er is namelijk onbeperkte opslag voor alles wat je met z'n camera schiet.

Eerste met Google Assistant

De Google Pixel treedt min of meer in de voetsporen van de Nexus-lijn al werd het ontwerp daarvan nog grotendeels ingevuld door de fabrikant die hem maakte. De Pixel is volledig door Google ontworpen en draait natuurlijk de allernieuwste versie van Android, op moment van uitbrengen versie 7.1 Nougat. Je mag er net zoals bij de Nexus-telefoons vanuit gaan dat toekomstige updates als eerste voor de Pixel uitkomen. Altijd vers dus. Wat de Pixel ook uniek maakt is dat hij de eerste is die met Google Assistant geleverd wordt. Deze persoonlijke assistent kan niet alleen het web voor je raadplegen om antwoord te geven op je moeilijkste vragen, hij kan ook afspraken inplannen, berichtjes versturen, muziek afspelen en je foto's vinden. Je roept Google Assistant op door de homeknop enige tijd in te drukken of door het magische woord te zeggen.

Belangrijkste Google Pixel specificaties

 • 5.0 inch AMOLED display en daardoor geschikt voor Daydream Virtual Reality-bril
 • 12,3 megapixelcamera met 1,55 micron pixels en onbeperkte foto- en video-opslag
 • Diverse Google-diensten zoals Google Assistant, Allo en Duo
 • Snapdragon 821 quadcore-processor op 2,15 GHz bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
 • Keuze uit 32 en 128 GB aan opslagruimte
 • Selfiecam van 8 megapixel groot met f/2.4 lens
 • Onderweg snel mobiel internet via 4G (LTE)
 • Batterij met uithoudingsvermogen van een dag met snellaadfunctie

Beste telefooncamera tot nu toe

Google lijkt goed begrepen te hebben dat het hebben van een goede camera onmisbaar is. Ze hebben daarom veel geïnvesteerd in de camera en de bijbehorende software. Dit alles resulteert erin dat de experts van DxOMark er een score aan gegeven hebben van 89. Dat is het hoogste wat tot nu toe aan een mobiele telefoon is toegekend. Je schiet dankzij de HDR+ optie scherpe foto's zonder ruis in het donker, legt dankzij Lens Blur de focus op je onderwerp, schiet de beste foto dankzij Smartburst en legt de mooiste panorama's vast dankzij Fisheye Panorama-modus. Om dit alles mogelijk te maken is er een 12,3 megapixel sensor met pixels die ieder 1,55 micron groot zijn. Door die grote pixel wordt extra veel licht opgevangen, wat vooral in het donker noodzakelijk is om een goed belichte foto te maken. De lens valt met f/2.0 wat in de middenmoot maar het resultaat is wat telt en daarin is de Pixel vooralsnog ongeslagen.

Google Pixel zilver overzicht schuin

Onbeperkte foto-opslag

Het schieten van mooie foto's en video's is natuurlijk handig en mooi maar je wilt ze natuurlijk wel altijd kunnen bekijken. Op de Pixel zul je niet snel de melding "opslag vol" zien want Google slaat je foto's in de maximale resolutie op in de cloud. Gratis. Zelfs je 4K-video's worden in de maximale resolutie opgeslagen. Dat maakt het kiezen tussen het 32 en 128 GB model hopelijk een stukje makkelijker en maakt het gemis van een geheugenkaartslot goed. Overige eigenschappen zijn een vingerafdrukscanner achterop en een batterij met snellaadfunctie. Die laadt je hierdoor in slechts 15 minuten weer voor 7 uur op. Het ontwerp van de Google Pixel kent een metalen frame dat achterop afgewisseld wordt door een deels glazen paneel. Dit breekt niet alleen het ontwerp, het geeft hem een uniek uiterlijk en is bovendien goed om de signalen van de antenne's door te laten. De dikte loopt van onder naar boven iets toe waardoor de cameramodule niet uitsteekt. Je kunt de Google Pixel dus plat neerleggen zonder wiebelen. Onderop vinden we een USB Type-C aansluiting waardoor het niet uitmaakt hoe je de kabel erin steekt. Google levert zowel een USB Type-C kabel mee als 'gewone' USB A-kabel die je bijvoorbeeld in je computer kunt stoppen.


De Google Pixel in het nieuws

ts Google Htc Deal

HTC verkoopt Pixel-team aan Google, HTC blijft bestaan

Telecomnieuws ·

Google neemt voor een bedrag van 1,1 miljard dollar het team van HTC over dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en productie van de Pixel-serie. Het gaat om zo'n 2.000 werknemers, een vijfde van HTC's werknemersbestand. Ook mag Google de HTC's patenten en innovaties gebruiken. HTC blijft eigen smartphones en VR-brillen maken.

Google en HTC werken al langer samen op het gebied van Android. Zo maakte HTC in 2016 voor Google de allereerste Pixel-telefoons. Voor dit jaar geldt dat HTC alleen de kleinere Pixel 2 mag maken, de grotere XL-variant wordt door LG afgeleverd. Het team wat zich bij HTC bezighield met de Pixel wordt nu voor een bedrag van 1,1 miljard dollar in contanten overgenomen door Google, omgerekend 925 miljoen euro. Het merendeel zal in Taiwan blijven en komen onder leiding van Rick Osterloh die in 2016 van Motorola de overstap maakte. Google kan in theorie nu sneller en efficiënter nieuwe producten ontwikkelen doordat er een laag verdwenen is.

Rick Osterloh en Cher Wang
Rick Osterloh van Google en Cher Wang van HTC

Samen met de Pixel-werknemers mag Google nu de patenten en innovaties van HTC gebruiken. Het eerste resultaat daarvan gaan we mogelijk al in de Pixel 2 terugzien. Die beschikt vermoedelijk over knijpbare zijkanten die HTC eerder in de U11 introduceerde. Tot dusver bleek het een gimmick die z'n waarde nog moet bewijzen. HTC blijft intussen gewoon werken aan haar eigen smartphones in de U-serie en ook nieuwe VR-brillen worden verwacht. Eerder werd nog gedacht dat HTC de gehele smartphonedivisie zou verkopen maar daar blijkt nu dus geen sprake van. Rijst de vraag wat HTC hier naast een kapitaalinjectie mee opschiet. Het kan hiermee weer een tijd vooruit maar toekomstige innovaties mogen door Google ingezet worden om te concurreren met HTC. Ook verandert de deal niets aan de slechte positie van HTC op de huidige smartphonemarkt. Of dit slechts uitstel van executie is zal de komende tijd blijken.

(Foto)

 • Tags:
 • google
 • htc
 • verkoop

ts Htc Desire Phone

Google en HTC in “verregaande overnamegesprekken”

Geruchten ·

Volgens een Chinese zakenkrant zou Google op punt staan om de telefoonactiviteiten van HTC over te nemen. HTC's VR-tak, dat ontwikkelt aan de Vive-bril, zou buiten de transactie blijven.

Het gaat al langer niet goed met HTC. Het bedrijf richt zich samen met Apple en Samsung op de high-end markt maar consumenten laten die producten steeds vaker links liggen. De winst en omzet staan al langer onder druk en de beurskoers is zo ver gezakt dat het bedrijf al langere tijd een ideale overnameprooi is. Nieuw in dit verhaal is Google dat op punt zou staan om nog voor het einde van het jaar de telefoondivisie van HTC over te nemen. Google en HTC werken al langer samen, meest recentelijk aan de Google Pixel-telefoons en één van diens opvolger wordt hoogstwaarschijnlijk door HTC gemaakt. Met het binnenhalen van HTC zou Google meer kennis in huis halen om hoogwaardige telefoons te maken.

HTC telefoon
Valt nog voor het eind van dit jaar doek voor HTC-telefoons?

De vraag is echter of Google hier echt wat mee op schiet. Zo lijkt het voor de opvolger van de Google Pixel XL uit te wijken naar LG omdat die wel in staat is om schermvullende telefoons te maken vergelijkbaar met de V30. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Google een telefoonfabrikant overneemt. In 2011 nam het Motorola, iets wat op veel kritiek kwam te staan van Android-partners die daardoor het idee kregen dat ze door Google beconcurreert werden. In 2014 verkocht Google Motorola daarom door aan Lenovo al bleef Google in bezit van de gewilde Motorola-patenten. Of Google ditmaal wel de storm van kritiek kan weerstaan mocht het HTC inderdaad overnemen is afwachten. Over de komst van de eigen Pixel-reeks bleef het relatief stil van Android-partners zoals Samsung, Huawei en LG.

(Bron)

 • Tags:
 • google
 • htc
 • overname

ts Android Oreo

Google noemt Android 8.0 Oreo; saver, smarter, more powerful

Telecomnieuws ·

Google heeft eindelijk Android O een naam gegeven; het is Oreo geworden. Bekend van het koekje met z'n zachte zoete vulling. Het bedrijf koos een bijzonder astronomisch fenomeen voor de onthulling; de volledige zonsverduistering in Noord Amerika, ook wel eclips.

Tijdens de officiële onthulling noemde Android O, dat al eerder was gedemonstreerd, "safer, smarter, more powerful, and sweeter than ever". Het is inderdaad waar dat Google zich met Android Oreo 8.0 met name richt op zaken als verbeterd gebruiksgemak en batterijbesparing. Zo zijn er slimmere manieren om tekst te selecteren, app notificatie badges en Picture-in-Picture.

Android 8.0 Oreo
Het is officieel; het is Oreo

Andere verbeteringen zijn de opstartsnelheid, een smartphone met Android Oreo start nu 2x sneller op dan z'n voorganger. En doordat activiteiten op de achtergrond tot een minimum gereduceerd worden blijft de batterij langer vol. Ondanks deze allemaal ogenschijnlijk kleine verschillen geeft Google Oreo wel een volle upgrade qua versienummer mee; 8.0 tegen 7.1 voor de laatste Nougat-versie. De eerste versie van Oreo zal vermoedelijk eerst beschikbaar komen voor Google's eigen Pixel en Pixel XL-telefoons. Ook de Nexus-serie met modellen zoals de Nexus 5X en 6P krijgen waarschijnlijk al spoedig het koekje als update. Smartphones van fabrikanten zoals Samsung, LG, HTC en Huawei zullen langer op zich laten wachten. Daarvan moet de fabrikant nu eerst aan de slag voordat updates klaar zijn. Dat zal nog weken, soms maanden duren. Veel, vooral oudere, telefoons krijgen waarschijnlijk helemaal geen update naar Android 8.0 Oreo.

 • Tags:
 • android
 • android80oreo
 • androido
 • androidoreo
 • eclips
 • google
 • oreo
 • zonsverduistering

ts Android O

Android O mogelijk al volgende week officieel

Geruchten ·

Google heeft het bestaan van Android O al vanaf maart bevestigd door een eerste preview te geven. Tijdens haar I/O ontwikkelaarsevent in mei werden nog meer demo's gegeven. Google kondigde de release toen aan voor eind zomer en mogelijk volgende week is het dan zover.

Android O, dat nog geen officiële naam heeft, lijkt aan de buitenkant geen grote update te worden. Google richt zich op het gebruiksgemak waarbij het eenvoudiger wordt om bijvoorbeeld tekst te selecteren en waarbij telefoonnummers en adressen automatisch herkend worden. Ook zal het mogelijk worden om inloggegevens vanuit Chrome te delen met andere apps. Uiteraard moet dit allemaal op een veilige manier gebeuren. Ook krijgt Android eindelijk icoon-badjes waarbij je in één oogopslag kunt zien welke apps notificaties. Voor zover bekend laat Android O alleen een stip bovenop het icoontje zien, geen getal. Daarvoor zul je in het notificatiescherm moeten duiken.

Android O Notification Badgets
Voor iPhone-gebruikers al jarenlang een begrip, straks ook voor Android: badgets

Android O was al te downloaden voor ontwikkelaars, die inmiddels alweer aan de vierde Developer Preview toe zijn. Volgens David Ruddock van AndroidPolice krijgen de Pixel-telefoons ergens in week 32 de officiële versie van Android O. Welke naam Google besluit Android O te geven is nog onbekend, de geruchten daarover zijn schaars. Normaliter worden verwijzingen naar lekkernij gebruikt. Android Oreo wordt wel eens genoemd maar het gaat hier om een merknaam en daarvoor moet net als bij KitKat een deal gesloten worden. Dat lijkt voor een tweede keer niet erg voor de hand te liggen. Van ons mag Google het Android Ontbijtkoek noemen!

 • Tags:
 • androido
 • google
 • notificationbadges

ts Pixel2 Mysmartprice

Google schrapt mogelijk koptelefoonaansluiting Pixel 2

Geruchten ·

Uit opgedoken renders blijkt mogelijk dat ook Google de koptelefoonaansluiting gaat schrappen. We zien de handige poort om je eigen koptelefoon aan te sluiten nergens terug op wat de Google Pixel 2 moet zijn.

Dat is natuurlijk slecht nieuws voor wie het handig vindt om zo nu en dan eigen oordopjes in te pluggen of wie geïnvesteerd heeft in een goede koptelefoon. Inmiddels hebben we wel geleerd van andere telefoons die de Pixel 2 zijn voorgegaan dat er alternatieven zijn, zij het soms wat omslachtig. Of Google ook een USB-C naar audio-jack-adapter meelevert is nog onduidelijk. Sowieso is veel informatie over de Pixel 2 en 2 XL nog onduidelijk. Het toestel moet nog officieel aangekondigd worden en deze renders zijn wat ons betreft niet het definitieve bewijs.

De renders geven wel een aardig beeld welke kant het op lijkt te gaan. Google lijkt geen revolutionaire wijzigingen op het uiterlijk toe te passen, louter evolutionaire. Zo zien we nog altijd achterop een paneel van glas, al lijkt hij ditmaal wel kleiner dan bij de eerste Pixel het geval was. Achterop zit nog altijd de Imprint-vingerafdrukscanner met een enkele camera. Veel andere fabrikanten passen tegenwoordig een dubbele camera toe op hun vlaggenschip. Wel lijkt Google mee te gaan met de trend om schermranden te verkleinen. Echt goed komt dat niet naar voren uit deze beelden; het scherm blijft in de video uit. Harde bevestiging komt in het najaar wanneer Google deze Pixel 2 en Pixel 2 XL vermoedelijk samen met Android 8.0 'O' officieel aankondigt.

(via)

 • Tags:
 • audiojack
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl
 • pixelxl2

ts Pixels

Mogelijke specificaties Google Pixel 2 verschenen

Geruchten ·

Iemand die zegt gespeeld te hebben met zowel de Google Pixel 2 als de Pixel XL 2 meldt nu wat de specificaties zijn van de toekomstige Google-telefoons. Ook geeft deze insider informatie over het toekomstige uiterlijk.

De opvolger van de Google Pixel, codenaam Walleye, krijgt een 4,97 inch Full HD-scherm met een haast vergelijkbaar uiterlijk. Dat betekent dus forse schermranden. Wel anders is de afwezigheid van een 3,5 mm audiojack. Toekomstige gebruikers zullen de mogelijkheid om hun eigen koptelefoon in te pluggen moeten missen ten gunste van stereo speakers. Die krijgt het toestel naar verluidt wel. De Walleye krijgt verder een Snapdragon 835-processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen en minimaal 64 GB opslaggeheugen.

Google Pixel familie
De Pixel-familie wordt binnenkort uitgebreid

De grotere van de twee, de Taimen, krijgt een 5,99 inch scherm mee met 1440p resolutie. Hiermee wordt het beeldscherm groter dan dat op de huidige Pixel XL. En werd de Walleye nog door HTC gemaakt, deze Taimen is volgens de geruchten afkomstig van LG. LG weet inmiddels dankzij de G6 hoe ze dunne schermranden moeten maken en de Taimen krijgt die dan ook volgens dit bericht van XDA. Hierdoor hoeft het toestel niet per se groter te zijn dan de Google Pixel XL. Verwacht bij de Taimen overigens wel een reguliere koptelefoonaansluiting, alsmede een Snapdragon 835-processor op maximaal 2,45 GHz en 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Het glazen achterpaneel zal ook weer van de partij zijn als strekt hij ditmaal niet tot over de vingerafdrukscanner. De nieuwe Google Pixel-telefoons worden niet voor september verwacht.

 • Tags:
 • google
 • pixel2
 • pixelxl2
 • specificaties
 • taimen
 • walleye

ts Google Pixel Story

Google gooit strategie Pixel 2-telefoons om

Geruchten ·

Er lijken wat wijzigingen te zijn in de opvolger van de Google Pixel en Pixel XL. Gingen we er eerder van uit dat HTC wederom de toestellen mocht maken, inmiddels lijkt LG de aangewezen fabrikant. Ook lijkt de opvolger van de Pixel XL geschrapt te zijn.

De eerste generatie Pixel en Pixel XL bleken een aardig succes voor Google. Het zijn de eersten van hopelijk een reeks eigen ontwikkelde smartphones. Echter omdat Google geen telecomfabrikant is en daar verder ook geen ervaring mee heeft laat het die fabricage over aan HTC. Het geplaagde Taiwanese bedrijf leek ook de aangewezen fabrikant om de Pixel 2 te maken maar volgens een bericht van 9to5Google is daar mogelijk verandering in gekomen.

Google Pixel fotos

Zij ontdekten namelijk een bugreport voor de Taimen. Dat zou het derde nog grotere model dan de Pixel XL moeten worden. Hierin wordt LG genoemd als fabrikant. Het is niet de enige wijziging in strategie. Ook de eerder genoemde Muskie, het model dat de directe opvolger van de Pixel XL moest worden, lijkt te zijn geschrapt. Tenminste als we dit bericht van Android Police mogen geloven. De Walleye, de beoogde opvolger van de Pixel, blijft wel in planning staan. Het is natuurlijk mogelijk dat Google zowel LG als HTC in de arm genomen heeft voor de Pixel 2-serie, of het ook erg aannemelijk is blijft een tweede. En dan rest nog de vraag hoe groot 'Taimen' eigenlijk wordt. Als die nog groter wordt dan de Pixel XL dan lijkt de doelgroep meteen ook een stuk beperkter. Op al deze vragen zal voorlopig nog geen antwoord komen. Verwacht wordt dat Google pas ergens in het najaar met de Pixel 2-serie komt.

 • Tags:
 • google
 • htc
 • lg
 • muskie
 • pixel2
 • pixelxl2
 • taimen
 • walleye

ts Daydream Keyboard

Google Daydream Keyboard krijgt ondersteuning voor Nederlands

Telefoonnieuws ·

Daydream Keyboard, het virtuele toetsenbord van Google's Daydream, krijgt ondersteuning voor de Nederlandse taal. Ook enkele Scandinavische landen kunnen voortaan in hun moerstaal typen. Het toetsenbord krijgt verder enkele nieuwe functies.

Google introduceerde het Daydream-concept tijdens haar I/O-event van mei 2016. Fabrikanten van Android-smartphones die zich houden aan een set specificaties kunnen het predicaat Daydream-ready krijgen. Wat je vervolgens nodig hebt is een vrij eenvoudige en goedkope headset waar je je smartphone in kunt steken. Er is momenteel slechts één beschikbaar; Google's eigen Daydream. De Daydream-headset is nog niet in Nederland verkrijgbaar maar dat lijkt misschien snel te veranderen met de ondersteuning van de Nederlandse taal.

Google Daydream Keyboard

Een Google Pixel of andere Daydream-ready smartphone met een Daydream-headset zal automatisch de Nederlandse taal selecteren wanneer die als standaard is ingesteld. Nu is typen in Virtual Reality niet meteen een snelle manier van tekstinvoer dus dat Nederlandse woorden nu wel herkend worden is een pré. Google heeft verder in deze nieuwe Daydream-update enkele bugs opgelost, waaronder het soms niet zichtbaar zijn van de toggle-knop en een betere herkenbaarheid van de expand-knop. Je kunt de nieuwe versie van Daydream Keyboard downloaden in de Google Play Store.

 • Tags:
 • daydream
 • daydreamkeyboard
 • google
 • keyboard
 • nederlands
 • toetsenbord
 • vr

ts Google Content Aware

Google gaat ongewenste objecten uit foto’s wegvegen

Telecomnieuws ·

Google gaat een functie aan de Pixel-serie toevoegen en mogelijk later aan de Google Photos-app waarbij objecten uit bestaande foto's weggepoetst kunnen worden. Hoe dat handig is lieten ze zojuist in een demo op Google I/O zien.

In een demo liet Google CEO Sundar Pichai een foto zien die vanachter een hek gemaakt was. Vervelend want het leidt af van waar het echt om gaat. Nu beschikt Photoshop al langer over de mogelijkheid om deze ongewenste objecten weg te vegen, een functie die Content-Aware heet. Handig want je kunt bijvoorbeeld een boom eenvoudig wegpoetsen. Hierbij wordt de foto geanalyseerd en wordt een inschatting gemaakt van wat er achter dit object zou zitten. Google brengt deze functie nu naar de Pixel-telefoons en mogelijk later naar de Google Photos-app.

Google Content Aware voor
Voor
Google Content Aware na
Na

Google Lens

Google laat tijdens het I/O event weten meer in te zetten op beeldherkenning gecombineerd met kunstmatige intelligentie. Zo introduceert het een eigen beeldherkenningsapp genaamd Google Lens. Het zal onderdeel zijn van Google Assistent en Google Photos en het herkent waar je je camera op richt. Stel je staat voor een restaurant en je wilt de beoordelingen weten. Richt de camera op de gevel en de beoordelingen verschijnen meteen in beeld. Google Lens kan ook handelen op wat het ziet. In een voorbeeld werd de camera gericht op de sticker die onderop routers zit en waarop de inloggegevens staan. Niet alleen herkent Google Lens waar het naar kijkt, het verbindt automatisch met het WiFi-netwerk. Google Lens wordt later dit jaar uitgerold naar Google Photos.

 • Tags:
 • contentaware
 • google
 • googleio
 • googleio17
 • googlelens
 • io17

ts Pixel Xl Hout

LG naar verluidt in de running om de Google Pixel 3 te maken

Geruchten ·

Google heeft nog niet eens de Pixel 2 aangekondigd of de geruchten rondom de Pixel 3 duiken alweer op. Houdt dit gerucht wat ons betreft dan ook even helemaal achteraan in het achterhoofd; maar LG zou mogelijk de Pixel 3 mogen maken.

Voor de eerste generatie Pixel-telefoons bestaande uit de Google Pixel en Pixel XL werd de hulp ingeroepen van HTC. Het noodlijdende bedrijf met z'n hoofdkantoor in Taiwan deed eerder zaken met Google, zo maakte het de allereerste Nexus-telefoon en ook de eerste Nexus-tablet is gemaakt door HTC. Ook voor de Pixel 2 lijkt het erop dat Google de hulp van HTC gaat inroepen. Mogelijk valt de samenwerking toch wat tegen want er duiken nu geruchten op dat LG de Pixel 3-familie mag gaan fabriceren. LG doet de geruchten af als "pure speculatie".

Google Pixel XL op hout
Leuk en aardig, eerst maar een opvolger voor de Pixel XL

Toch zijn Google en LG geen totale onbekenden van elkaar. LG heeft niet alleen Google nodig voor alle Android-telefoons die ze zelf maken, het bedrijf maakte eerder al diverse Nexus-telefoons voor de zoekgigant. Zo zijn de Nexus 4, 5 en 5X allemaal gemaakt door het Koreaanse LG. Hiermee is LG wat ons betreft verantwoordelijk voor de meest geliefde Nexus-telefoons die ooit gemaakt zijn. Dat zal Google ook wel zijn opgevallen denken wij. Toch is het natuurlijk op dit moment veel te vroeg om vast te stellen dat LG de Pixel 3 zal maken. Laten we eerst maar eens wachten totdat de Pixel 2-familie officieel wordt. Die zal volgens de laatste geruchten bestaan uit mogelijk 3 uitvoeringen; een kleinere Walleye, grotere Muskie en nog een onbekende derde genaamd Taimen. Zodra daar nieuws over is lees je het hier.

 • Tags:
 • google
 • lg
 • pixel3

ts Google Pixel Update Schema

Google maakt bekend tot wanneer Pixel en Pixel XL updates krijgen

Telefoonnieuws ·

Je zou het niet zeggen maar Google is nog maar sinds kort zelf actief op de smartphonemarkt. De Pixel en Pixel XL zijn de eerste mobiele telefoons die het bedrijf echt zelf maakt en uitbrengt. En nu weten we tot wanneer updates gegarandeerd zijn.

Want Google heeft op de ondersteuningspagina van de Pixel en Pixel XL genoemd tot wanneer beide toestellen updates krijgen. Tot oktober 2018 krijgen beide toestellen in ieder geval nog nieuwe Android-versies. Daarmee lijkt het zeker dat de Pixels in ieder geval nog Android P zullen ontvangen. De ondersteuning loopt niet in 2018 af. Google belooft nog tot zeker oktober 2019 met beveiligingsupdates te komen. Dat klinkt allemaal nog erg ver weg maar het komt er op neer dat Google slechts 2 jaar Android-updates geeft en 3 jaar ondersteuning geeft. Erg ruim is dat niet.

Google Pixel minimum update schema
Screenshot van Google's update schema voor de Pixel

Zo biedt Apple bijvoorbeeld, toch wel Google's grootste concurrent, nog altijd ondersteuning voor de Apple iPhone 5 die inmiddels 5 jaar geleden uitkwam. Natuurlijk sluiten we niet uit dat Google de ondersteuningstermijn verlengt, het nu afgegeven schema is een minimum. Google zegt alleen dat het geen gegarandeerde updates na oktober 2019 meer geeft. Android-telefoons worden vaker bekritiseerd dat ze laat of zelfs helemaal geen beveiligingsupdates meer krijgen na het uitkomen. Google zou er goed aan doen om zelf het juiste voorbeeld te geven en in ieder geval Apple te evenaren als het gaat om ondersteuningsbeleid. Overigens is Google's updatebeleid voor de Pixel en XL niet nieuw; het bedrijf gaf de Nexus-serie dezelfde termijn.

 • Tags:
 • android
 • google
 • pixel
 • pixelxl
 • updates

ts Aosp Pixel2 Snapdragon835

Google Pixel 2 krijgt Snapdragon 835, in 3 modellen verkrijgbaar

Geruchten ·

Uit code van Google's AOSP (Android Open Source Project) blijkt het bedrijf werkt aan tenminste 3 nieuwe Pixel-toestellen. Soortgelijke berichten gingen al eerder. Ditmaal weten we ook welke processor deze nieuwe modellen krijgen.

Google kiest voor het allerbeste wat er momenteel verkrijgbaar is; de Snapdragon 835 van Qualcomm. Het is dezelfde processor die we in sommige markten terugvinden in de Samsung Galaxy S8 en S8+. Eén probleempje; de processor is weliswaar op dit moment het beste wat er te krijgen is, of dat ook nog geldt wanneer de nieuwe Pixel's worden aangekondigd is nog maar de vraag.

AOSP Google Pixel 2 met Snapdragon 835
MSM8998 is het typenummer van de Snapdragon 835-processor

Van de drie nieuwe Pixel-modellen lijkt het zeker dat er zowel een opvolger komt voor de Pixel als de Pixel XL. Welke model daar nog tussen, boven of onder komt is onduidelijk. Codenamen voor die nieuwe modellen hebben we intussen wel voor je; Muskie, Walleye en Taimen. Die eerste behoort toe aan de opvolger van de kleinere Google Pixel en Walleye is de opvolger van de grotere Pixel XL. De Snapdragon 835 werd door Qualcomm samen met Samsung gemaakt en is gebaseerd op 10 nanometer. De verkrijgbaarheid van de chip is op dit moment wat problematisch wat de reden is dat veel fabrikanten toestellen uitbrengen op een oudere chipset. Denk dan bijvoorbeeld aan LG met de G6, die beschikt over de oudere Snapdragon 821. Tegen de tijd dat de Google Pixel 2 moet verschijnen zullen deze problemen hoogstwaarschijnlijk verleden tijd zijn. Dat moet ergens in oktober van 2017 gebeuren.

 • Tags:
 • google
 • muskie
 • pixel2
 • snapdragon835
 • taimen
 • walleye

ts Google Taimen Jxandreani

Google Pixel 2 komt mogelijk in drie uitvoeringen

Geruchten ·

Google komt in 2017 mogelijk met drie Pixel-telefoons. De oorspronkelijke Pixel-serie telde nog twee uitvoeringen; de Google Pixel en Pixel XL. Opvallend aan de derde variant is dat deze mogelijk nog groter wordt dan de Pixel XL.

Google introduceerde Pixel en Pixel XL in 2016 en het zijn haar eerste volledig eigen ontwikkelde Android-telefoons. De Pixel meet 5 inch en de Pixel XL 5,5. Google ziet mogelijk ruimte voor nog een groter model. Dan moeten ze wel wat doen aan de schermranden want daardoor is de Pixel-serie momenteel groter dan zou hoeven. Dan zou bijvoorbeeld een 5,7 inch model met toch een iets compactere behuizing zeker een waardevolle toevoeging aan het assortiment kunnen zijn.

Taimen breedbekbaars
Deze foto toont goed aan; de Taimen is geen kleine jongen

Codenamen voor de drie telefoons hebben we ook al; de Pixel 2 heet Walleye, de Pixel XL 2 Muskie en het derde mogelijk nog groter exemplaar heet Taimen. Net als de codenamen van de 2016 Pixels kiest Google voor verwijzingen naar vissen. Zo is taimen familie van de zalm, muskie is een Amerikaanse snoek en de walleye kennen we hier als de breedbekbaars. Google liet eerder al weten dat het voornemens is om de Pixel 2-serie net zo high-end te maken als diens voorganger. We hoeven er dus geen rekening mee te houden dat de Taimen een goedkope instap Pixel wordt. Vooral nu duidelijk wordt dat dit model nog groter wordt kan dat gerucht helemaal de ijskast in. Er is trouwens nog een andere mogelijkheid; dat de Taimen geen Pixel-telefoon is maar juist een tablet. Google's laatste tablet dateert alweer uit 2014 en is dus wel aan een opvolger toe.

Foto: jxandreani (cc)
(via)

 • Tags:
 • google
 • muskie
 • pixel2
 • taimen
 • walleye

ts Google Pixel kleuren

Hardware-baas Google: high-end Pixel 2 komt dit jaar

Geruchten ·

Volgens Rick Osterloh, de Senior Vice President Hardware bij Google, komt het bedrijf nog dit jaar met een opvolger voor de Pixel en mogelijk ook de Pixel XL. De Google Pixel 2 blijft bovendien een premium telefoon.

Rick Osterloh deed z'n uitspraken in een interview met AndroidPit. Volgens Osterloh, die in 2016 de overstap van Motorola naar Google maakte, volgt Google het jaarlijkse updateschema die in de industrie gebruikelijk is. Daarmee lijkt de opvolger van de Google Pixel in ieder geval dit jaar uit te komen. Het concept blijft hetzelfde; een high-end premium telefoon. Voorlopig geen goedkope instap Pixels dus.

Google Pixels
Pixels, allemaal Pixels

Google behaalde opvallend een redelijk succes met haar Pixel-lijn. We schrijven opmerkelijk omdat Google relatief laat is met een eigen smartphonelijn en omdat de Pixel niet overal in de wereld verkocht wordt. Zo is het toestel nog steeds niet officieel in Nederland uitgebracht, al is hij wel via import hier verkrijgbaar. De Pixel en Pixel XL werden in oktober van 2016 aangekondigd dus we gaan er vanuit dat ergens rond oktober een opvolger zich zal aandienen. Eerder ging al het gerucht dat die in ieder geval een waterdichte behuizing krijgt. Google werkt verder aan een eigen mobiele processor. Toch lijkt het niet aannemelijk dat Google die op tijd klaarheeft, al laten we ons graag verrassen natuurlijk!

 • Tags:
 • google
 • osterloh
 • pixel
 • pixel2

ts Pixel Xl

Gerucht: Google Pixel 2 wordt waterdicht

Geruchten ·

De Pixel van Google blijkt een hit. Natuurlijk omdat Google haar gewicht erachter zet maar het toestel zelf stelt ook niet teleur. Wel zijn er verbeteringen denkbaar, een waterdichte behuizing bijvoorbeeld. Precies iets voor de Pixel 2.

Eerder al ging het gerucht dat Google de huidige Pixel al van een waterbestendige behuizing wou voorzien maar daar van af zag vanwege tijdsgebrek. Het komende jaar hebben ze daar voldoende tijd voor zo je zeggen om aan een IP67 of 68 behuizing te werken. Concurrenten Apple en Samsung hebben hun vlaggenschepen al langer waterbestendig uitgerust. Zo is de iPhone 7 IP67-gecertificeerd, de Samsung Galaxy S7 zelfs IP68 waardoor hij beter tegen waterpenetratie bestand is.

Google Pixel XL hands-on
De huidige Pixel XL heeft watervrees

Onduidelijk is nog wie de Google Pixel 2 gaat maken. Google zelf beschikt niet over een assemblagefabriek dus het moet een OEM in de arm nemen. Voor de Pixel en Pixel XL riep het de hulp in van HTC nadat Huawei eerder al nee had gezegd. Er is ook een interessant gerucht over de rekenkracht van de Pixel 2; mogelijk gaat Google haar eigen ontwikkelde processor gebruiken. Ook Apple en Samsung maken hun eigen processors, LG doet ook een goede poging. Het ontwikkelen van een eigen processorontwerp is makkelijker gezegd dan gedaan dus het is nog maar de vraag of Google op tijd klaar is om hem in de Pixel 2 toe te passen. Een Google Pixel 2 wordt niet voor het najaar van 2017 verwacht.

(via)

 • Tags:
 • google
 • pixel2
 • pixelxl2

ts Pixel Gestures Xda

Google geeft Pixel Double-tap en Raise-to-wake

Telefoonnieuws ·

Google verraste vriend en vijand door vrij laat tijdens het spel met een volledig eigen set Android-smartphones te komen. En die vielen zeker niet tegen! Wie echter dacht dat dit het was komt bedrogen uit, Google voegt doodleuk nog nieuwe functies toe.

Google geeft Pixel Double-tap en Raise-to-wake

Het gaat om functies die we al eerder bij de concurrentie zagen zoals Double-tap waarbij je met dubbele tik van twee vingers in één oogopslag ziet of je nog gemiste notificaties hebt. Handig al beschikt de Google Pixel gewoon over een notificatie lampje. Natuurlijk kun je deze functie ook gebruiken om snel even de tijd te checken. Een andere nieuwe gesture die dankzij een update is toegevoegd is Raise-to-wake waarbij je het toestel alleen maar hoeft op te pakken om hem tot leven te wekken. Gebruikers in Canada lijken de eersten te zijn die deze nieuwe functies kunnen uitproberen. Mogelijk volgen klanten in andere landen spoedig. De instellingen zitten weggestopt onder Instellingen > Bewegingen. Zij die daar niet op kunnen of willen wachten kunnen een ZIP-bestand downloaden en installeren. Eigenaren met een Google Pixel kunnen hier terecht, eigenaren van de grotere Pixel XL moeten dit bestand downloaden.

(via)

 • Tags:
 • doubletak
 • google
 • pixel
 • pixelxl
 • raisetowake
 • update

ts Nexus Imprint

Google overweegt porten Pixel's vingerafdruk-gestures naar Nexus 6P en 5X

Telefoonnieuws ·

De uitgebreidere functies van Google Pixel's vingerafdrukscanner komen mogelijk ook naar de Nexus 5X en 6P, dat laat Google weten. Ondanks dat alle drie van dezelfde scanner gebruik maken zouden er toch technische obstakels zijn.

Google overweegt porten Pixel's vingerafdruk-gestures naar Nexus 6P en 5X

Samen met de Google Pixel en Pixel XL introduceerde Google een aantal nieuwe functies voor de vingerafdrukscanner. Deze zitten er al op sinds de Nexus 5X en 6P maar konden vooralsnog alleen gebruikt worden om het toestel mee te ontgrendelen. Op de Pixel kun je er echter ook notificatielijst mee openen. En dat terwijl alle drie de toestellen van dezelfde vingerafdrukscanner gebruikmaken. Navraag door AndroidPolice bij Google leert dat dit komt door de manier hoe de software de scanner uitleest. Dat zou bij de Pixel op een geheel andere manier gebeuren dan bij de Nexus-lijn van 2015.

“We evalueren een nieuwe firmware”

Doordat de verontwaardiging zo groot was bekijkt Google nu wel om de extra gestures te porten naar de Nexus 5X en 6P. Hiervoor moeten ze met een nieuwe firmware op de proppen komen met daarin een wijziging op de hardware abstraction layer (HAL). Ondanks dat Google het nu aan het onderzoeken is wil dit niet zeggen dat de extra functionaliteit er ook daadwerkelijk gaat komen. De Pixel is de nieuwere telefoon en het hebben van enkele exclusieve functies onderscheidt hem goed van de rest. Houd er dus niet teveel rekening mee.

 • Tags:
 • gestures
 • google
 • nexus
 • pixel
 • vingerafdrukscanner

ts Google Pixel Leverbaar

Google Pixel in zwarte 32 GB uitvoering nu beschikbaar in NL

Telefoonnieuws ·

Goed nieuws voor wie per se morgen een zwarte Google Pixel met 32 GB aan opslagruimte in huis wil hebben. Het vlaggenschip van Google is vanaf vandaag bij Belsimpel op voorraad, zo leerde NieuweMobiel.NL

We hadden al geleerd dat de Google Pixel geen goedkope telefoon is. De zwarte uitvoering met 32 GB aan opslag kost bij Belsimpel 799 euro. Dat is 40 euro duurder dan in Duitsland. Dat komt vermoedelijk omdat de Pixel hier nog niet officieel verkrijgbaar is en door Belsimpel geïmporteerd wordt. Gevolgen heeft dat overigens niet, het toestel kan gewoon in het Nederlands ingesteld worden en de meegeleverde oplader werkt hier gewoon in het stopcontact. Wie liever een zilverkleurige uitvoering of één met meer geheugen wil zal nog even geduld moeten hebben.

Google Pixel bij Belsimpel
Op voorraad, morgen in huis

Google bracht de Pixel eerst in de VS, de UK, Canada, Duitsland en Australië uit. Later werd aan dat groepje landen ook India toegevoegd. Wanneer het toestel officieel in Nederland uitgebracht gaat worden is nog onbekend. Je kunt echter altijd naar Duitsland rijden. Bestellen vanuit Engeland met diensten zoals Borderlinx gaat helaas niet werken vanwege restricties die Google daarop heeft gelegd. Je zult hem fysiek moeten ophalen en afrekenen. De vraag naar het toestel lijkt hoog waardoor de levertijden langer zijn. Daarmee spreken we meteen de vrees uit dat het nog wel even kan duren voordat Google hem hier officieel naar toe haalt.

 • Tags:
 • google
 • nederland
 • pixel
 • verkrijgbaar

ts Google Pixel Waterdicht

Google Pixel had eigenlijk waterdicht moeten zijn

Telefoonnieuws ·

Ondanks dat Sony het al veel langer doet is het nu Samsung en Apple haar telefoons waterdicht maakt een industriestandaard geworden. De Google Pixel is met een IP-rating van 53 niet bepaald waterdicht. En toch had Google het graag anders gezien.

Vonden we het tot een jaar geleden simpelweg niet belangrijk, tegenwoordig is een nadeel als een smartphone niet waterdicht is. Tikkeltje hypocriet maar zo werkt deze industrie nou eenmaal. De Pixel had eigenlijk ook waterdicht moeten zijn, maar ze hadden te weinig tijd bij Google. Volgens onbevestigde berichten had Google 9 maanden de tijd om de Pixel te ontwikkelen. Dat klinkt lang maar is vrij krap voor zoiets ingewikkelds als een smartphone. Het waterdicht uitvoeren zat er uiteindelijk niet meer in wou het de Google Pixel voor de feestdagen uit kunnen brengen.

YouTuber Jonathan Morrison deed de proef op de som en legde een Google Pixel een uur in een schaal vol water. En wat blijkt? De Pixel werkt daarna nog 'gewoon'. Alleen de luidspreker lijkt aangetast te zijn door het water. Google gebruikt hiervoor ook een relatief grote opening dus het is niet vreemd dat hier naar water naar binnen is gekomen en de speaker beschadigd heeft. Nu we weten waar Google's prioriteiten liggen kunnen we veilig stellen dat de Pixel 2 wel waterdicht zal zijn. De Google Pixel ligt momenteel al in de VS, Canada, de UK, Duitsland en in Australië in de winkels. India kwam daar 25 oktober bij. Wanneer het toestel in Nederland verkrijgbaar zal zijn is helaas op moment van schrijven niet bekend.

(via)

 • Tags:
 • google
 • pixel
 • waterdicht

ts Madeby Google Pixel

Google Pixel (XL) gegarandeerd van updates tot oktober 2018

Telefoonnieuws ·

Hiermee belooft Google nog tenminste twee jaar aan Android-updates voor de eind 2016 uitgekomen Pixel en Pixel XL. Die updates zullen net als bij vorige Nexus-modellen ook snel na het uitkomen beschikbaar zijn.

De claim van tenminste twee jaar Android-update voor de Pixel en Pixel XL is te lezen op de website van Google zelf. Natuurlijk klinkt twee jaar, vooral in de telecomwereld, als een eeuwigheid. Apple ondersteunt momenteel met iOS 10 nog zelfs de iPhone 5 uit 2012. Daarmee ondersteunt het nog telefoons van tenminste 4 jaar oud. Het dubbele dus.

Google Pixel en Pixel XL kleurenschema
Nog tenminste 2 jaar 'fris'

Dat wil trouwens niet zeggen dat Google na oktober 2018 de Pixel en Pixel XL niet meer ondersteunt, alleen toekomstige Android-updates zullen niet meer vanzelfsprekend binnenrollen. Google zelf houdt het op "we kunnen toekomstige updates na deze datum niet garanderen". Als een harde deadline klinkt ons dat niet in de oren. Dit update-schema komt niet geheel overeen met wat Google momenteel doet met de vroegere Nexus-lijn. Daarvan wordt sinds Android Nougat de Nexus 5 van 3 jaar geleden niet meer ondersteunt. Wel beveiligingsupdates maar voor het eerst dus geen nieuwe Android-versie voor dat toestel. Als Google daad bij woord voegt dan komt Android Q dus niet uit voor de Google Pixel en de Google Pixel XL. Of het echt zover komt zal eind 2018 blijken.

 • Tags:
 • android
 • google
 • pixel
 • pixelxl
 • updates

ts Nexus Metaal Logo

Introductie Google Pixel betekent einde Nexus-lijn

Telefoonnieuws ·

Google heeft geen plannen om een opvolger van de Nexus-lijn uit te brengen. Dit nieuws kwam na de introductie van de nieuwe Pixel-telefoons. Hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan pure Android-telefoons met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

De Nexus-telefoons kennen vooral onder enthousiaste Android-fans een grote populariteit. Mensen met weinig technische kennis bleven vooral weg bij de telefoons omdat ze vanwege het kale karakter niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Dat is dan ook precies de reden waarom zoveel andere Android-fabrikanten erg uitgebreide skins maken met extra functies, los van het feit dat ze zich willen onderscheiden. Met Pixel gooit Google het over een andere boeg; een premium telefoon met high-end eigenschappen en een aangepaste launcher. Na het aanhoren van de Pixel-introductie bleek al snel dat er geen ruimte meer was voor eenvoudige, goedkope en kale Android-telefoons.

Google Nexus serie
Dit zijn de laatste in z'n soort

Geschiedenis Nexus

De Nexus-lijn begon met de Nexus One uit 2010. Dit toestel dat net als de Pixel door HTC gemaakt is. Later mochten ook Samsung, LG, Motorola en Huawei een Nexus-telefoon maken. Een echte rode lijn liep er nooit door het ontwerp, dat kwam omdat fabrikanten grotendeels hun eigen invulling mochten geven. Hierdoor liet de bouwkwaliteit ook wel eens te wensen over. Misschien wel het meest populairst was de Nexus 5 uit 2013 die erg scherp in de markt gezet werd. Qua specs kon het toestel ook aardig mee waarmee de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend te noemen was. Het laatste jaar van de Nexus-familie onderscheidde zich doordat twee fabrikanten een model uitbrachten; de 5X en 6P. Dit was ook qua prijs het grote kantelpunt, beide modellen waren niet bepaald goedkoop. Google zet die lijn nu voort met de Pixel en Pixel XL die ook voor premium prijzen over de toonbank gaan.

 • Tags:
 • google
 • nexus
 • pixel

ts Google Pixel Kleuren

Google zet met Pixel vol de aanval in op Apple

Telefoonnieuws ·

Google heeft zojuist tijdens een bescheiden event haar nieuwe eigen flagship-telefoons aangekondigd; de Pixel en Pixel XL. Google heeft goed gekeken naar Apple en dat zien we niet alleen terug in sommige specificaties.

De Google Pixel en Pixel XL lijken ook erg op z'n grootste concurrent. Alleen de vingerafdruklezende homekop zit niet onder het scherm maar achterop. Tijdens de presentatie werd ook veelvuldig verwezen naar Apple's iPhone. Zo werd er trots gemeld dat er wel een koptelefoonaansluiting is maar er waren ook meer serieuze opties. Zo kun je onbeperkt foto's en video's opslaan in de hoogste kwaliteit.

Google Pixel uitvoeringen

De Google Pixel draait weliswaar Android Nougat maar het lijkt niet om een kale stock-versie te gaan. Zo is de launcher speciaal voor Pixel gemaakt en kent ronde iconen, ontbreekt een app-drawer-knop. Uniek is dat de Pixel en Pixel XL de eerste met Google Assistant is. Hiermee kun je dankzij spraak opdrachten uitvoeren en zoekopdrachten uitvoeren. Google heeft ook gedacht aan de power-users onder ons. Is de batterij eenmaal leeg dan is dankzij de snellaadtechniek slechts 15 minuten laden genoeg voor 7 uur batterijduur.

Beste telefooncamera ooit

Voor een Google-telefoon krijgt de Pixel een behoorlijk uitgebreide camera. De resolutie is weliswaar in vergelijking met de Nexus 5X en 6P hetzelfde gebleven, er is wel het nodige gewijzigd. Zo is er een f/2.0 lens en zijn de pixel 1,55 micron groot. Dit alles heeft erin geresulteerd dat de Pixel de hoogste DxOMark-score heeft ontvangen die ooit aan een mobiele telefoon is gegeven.

Google Pixel camera

Dat komt niet alleen door het toepassen van goede camera-hardware maar ook door het toepassen van software. Google heeft hard gesleuteld aan een algoritme die het beste uit de camera kan persen. Zo is er HDR+ die in haast onmogelijke lichtomstandigheden een goed belichte foto kan maken zonder blur en zonder veel ruis. Ook is er videostabilisatie aanwezig en behoort de tijd voor het schieten van een foto tot de kortste van de markt.

Daydream VR

De Google Pixel en Pixel XL zijn de eersten die geschikt zijn voor Google's VR-programma; Daydream. Om de telefoon te gebruiken voor VR-doeleinden is er een headset nodig die Google voor 79 dollar op de markt brengt. Hierin stop je het toestel en beiden configureren elkaar automatisch. Hiermee lijkt de Daydream wel wat op Samsung's Gear VR maar er is daarbij wel een controller die na gebruik in de headset opgeborgen kan worden.

Google Daydream View

De pre-order van de Google Pixel en Pixel XL begint vandaag in de VS en in enkele andere landen waaronder Duitsland. Het toestel moet los 649 dollar kosten. Uiteindelijk belandt het toestel in de Google Store in de uitvoeringen Quite Black, Very Silver en een gelimiteerde Really Blue.

 • Tags:
 • google
 • pixel
 • pixelxl

ts Google Pixel Xl Blauw Evleaks

Google Pixel verschijnt ook in het blauw

Geruchten ·

Je begint haast aan opzet te denken als we naar de blauwe plaatjes van de Google Pixel kijken. Het toestel lekte eerder nog in het wit/zilver en zwart uit maar nu blijkt dat er ook een blauwe variant in de pijplijn zit.

Over een paar uur kondigt Google de Pixel-telefoon aan in twee formaten. De Pixel moet het startschot vormen van een geheel nieuwe telefoonserie die volledig door Google geregisseerd is. Een blauwe versie ontbrak tot op heden maar deze afbeelding wil niet zeggen dat deze ook daadwerkelijk onderdeel gaan uitmaken van het assortiment. Mogelijk is de kleur alleen bestemd voor het Amerikaanse Verizon als onderdeel van een deal.

Google Pixel XL in het blauw
De Pixel XL in het blauw

Het blauwe verflaagje ziet er eigenlijk wel fris uit en we zouden het Google niet kwalijk nemen als deze ook elders verkocht gaat worden. Mogelijk gebeurt dat later alsnog. Wat we eigenlijk wel missen in het standaard kleurenaanbod is een gouden uitvoering. Deze kleur wordt de laatste jaren vaak opgenomen naast wit en zwart. De gouden uitvoering hebben we wel al in renders voorbij zien komen maar van persrenders is tot nu toe nog niets gebleken. Het kan natuurlijk goed zijn dat Google iets achter de hand wil houden. De afgelopen dagen en zelfs uren lekte er al zoveel uit dat het mooi zou zijn als Google ons nog met iets kan verrassen. De introductie van de Pixel en Pixel XL staat voor 18:00 Nederlandse tijd gepland.

(via)

 • Tags:
 • google
 • madebygoogle
 • pixel

ts Meet Google Pixel Carphone Warehouse

Dit lekte er intussen allemaal uit van de Google Pixel en Pixel XL

Geruchten ·

Afgelopen weekend ging dan eindelijk het deksel van de Pixel-geruchtenpot. Zowel een Canadese als Amerikaanse provider plaatsen vroegtijdig hoge resolutie afbeeldingen en als klap op de vuurpijl zette een webshop z'n gehele pagina online.

Dit lekte er intussen allemaal uit van de Google Pixel en Pixel XL

En zo kunnen we een dag voor z'n officiële introductie nu al kennismaken met de Google Pixel. Zoals bekend komt het toestel in twee formaten en krijgt hij naast een wit/zilveren ook een zwarte uitvoering. Beiden krijgen een Snapdragon 821-processor mee op een keurige 2,15 GHz met 4 GB aan werkgeheugen en in geheugenuitvoeringen van 32 en 128 GB. Er werd door het lek van de Carphone Warehouse ook nog gesproken over een geheugenkaartslot, die functie hebben wij echter nog niet eerder gehoord en het klinkt ons gelet op de twee geheugenuitvoeringen ook erg vreemd in de oren.

Google Pixel camera

Op cameragebied is er een 12,3 megapixel camera met f/2.0 lens, pixels van 1,55 micron groot en met optische beeldstabilisatie (IOS). Voorop zit een 8 megapixel camera. Google gaat beide telefoons aanprijzen "met onbeperkte foto-opslag". Hiervoor gaat het vermoedelijk haar eigen fotodienst aanbieden. Daar kunnen gebruikers nu al onbeperkt foto in op slaan maar in een lagere resolutie. Voor de Pixel en Pixel XL geldt dat klanten de volledige resolutie kunnen opslaan. Beide toestellen krijgen verder een vingerafdrukscanner achterop, NFC en USB Type-C onderop om mee op te laden. De 2.770 mAh batterij van de Pixel en de 3.450 mAh van de Pixel XL kunnen snel opgeladen worden. In een uitgelekte sheet staat dat 15 minuten genoeg moet zijn voor 7 uur gebruik.

Google Pixel snelladen

Het grootste verschil is niet alleen het formaat; de kleinere Pixel krijgt een 5 inch paneel met Full HD-resolutie terwijl de Pixel XL het mag doen met een 5,5 inch Quad HD-resolutie paneel. Google past bij beiden Gorilla Glass 4 toe dat vorig jaar uitkwam. Inmiddels is wel versie 5 van dit glas uit maar die bleek bij eerdere testen flink krasgevoeliger dan voorheen. Google gaat verder net als bij de Nexus 5X en 6P zogenaamde Live Cases uitbrengen. Dit zijn hoesjes die je zelf van een print kunt voorzien en waarbij de achtergrond op je toestel automatisch mee veranderd. De hoesjes waren hier echter nooit te bestellen en het is de vraag of dat voor de Pixel anders geldt.

Het echte nieuws: Android 7.1

Naast de fonkelnieuwe zal de aandacht toch echt uitgaan naar Android 7.1 Nougat. Google zal de nadruk leggen op haar nieuwe messagingdiensten Allo en Duo maar er zal ook een grote rol weggelegd zijn voor Assistant. Deze werd tijdens het afgelopen I/O event aangekondigd en kan gezien worden als Google's antwoord op Siri van Apple. Google werkt al langer aan spraakbesturing in de vorm van Google Now. Met Google Assistant kun je echter naast vragen ook gesprekken voeren. Dat maakt het mogelijk om vervolgvragen zonder dat Assistant de context vergeet. Wat we alleen nog niet weten van Google's nieuwste vlaggenschepen is de prijs. Eerdere geruchten spraken over niet mis te verstane bedragen. De Pixels worden dus duur, denk iPhone-prijzen. 4 oktober volgt het definitieve antwoord als Google beide telefoons aankondigt.

(via)

 • Tags:
 • google
 • marlin
 • pixel
 • pixelxl
 • sailfish

Beknopte specificaties van de Google Pixel

Afmetingen 143,8 x 69,5 x 8,5 mm
Gewicht 143 gram
Codenaam Google Sailfish
EAN codes 4718487694464, 4718487694457, 4718487694440, 4718487694433, 4718487694426, 4718487694419, 4718487694396, 4718487694389
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, AMOLED
Hardware
Camera 12.3 MP
Processor 2.15 GHz, Qualcomm Snapdragon 821, quad core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2770 mAh
Snellaadfunctie

Alle Google Pixel specificaties


Video’s over de Google Pixel

Google's eerste zelfgemaakt foldable is hier. De Pixel Fold legt de lat meteen hoog met een indrukwekkende camera en een scharnier dat volledig dicht kan klappen

Google laat alvast Pixel Fold in reclame zien

Het is niet de echte Google Pixel Fold, dit is een 3D print, maar je krijgt wel een goed idee van het daadwerkelijke toestel

Iedereen heeft ze op z'n telefoon; onscherpe foto's gemaakt met je oude mobiel. De Google Pixel 7 Pro met Photo Unblur kan ze weer scherp maken. En dat werkt zo

Maak kennis met de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Telefoons die gebouwd zijn op de Tensor G2-processor en dat merk je. Vooral in de camera. Meer daarover in deze video


Alternatieven van de Google Pixel

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
Motorola Moto G5 (XT1676)
emporia Smart 3
Sony Xperia Z5 Dual SIM
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.16.0 (Marshmallow)7.0 (Nougat)9.0 (Pie)5.1
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, AMOLED5.2 inch, Full HD Super AMOLED5.0 inch, TFT5.0 inch, IPS5.2 inch, TFT
Camera12.3 MP16 MP13 MP13 MP23 MP
Processor2.15 GHz, Qualcomm Snapdragon 821, quad core1.9 GHz, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core1.3 GHz, quad coreQualcomm Snapdragon 810, octa core
Selfiecamera8 MP16 MP5 MP8 MP5.1 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2770 mAh3000 mAh2800 mAh, verwisselbaar2500 mAh, verwisselbaar2900 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Google Pixel en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google Pixel