Google en HTC in “verregaande overnamegesprekken”


Volgens een Chinese zakenkrant zou Google op punt staan om de telefoonactiviteiten van HTC over te nemen. HTC's VR-tak, dat ontwikkelt aan de Vive-bril, zou buiten de transactie blijven.

Het gaat al langer niet goed met HTC. Het bedrijf richt zich samen met Apple en Samsung op de high-end markt maar consumenten laten die producten steeds vaker links liggen. De winst en omzet staan al langer onder druk en de beurskoers is zo ver gezakt dat het bedrijf al langere tijd een ideale overnameprooi is. Nieuw in dit verhaal is Google dat op punt zou staan om nog voor het einde van het jaar de telefoondivisie van HTC over te nemen. Google en HTC werken al langer samen, meest recentelijk aan de Google Pixel-telefoons en één van diens opvolger wordt hoogstwaarschijnlijk door HTC gemaakt. Met het binnenhalen van HTC zou Google meer kennis in huis halen om hoogwaardige telefoons te maken.

HTC telefoon
Valt nog voor het eind van dit jaar doek voor HTC-telefoons?

De vraag is echter of Google hier echt wat mee op schiet. Zo lijkt het voor de opvolger van de Google Pixel XL uit te wijken naar LG omdat die wel in staat is om schermvullende telefoons te maken vergelijkbaar met de V30. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Google een telefoonfabrikant overneemt. In 2011 nam het Motorola, iets wat op veel kritiek kwam te staan van Android-partners die daardoor het idee kregen dat ze door Google beconcurreert werden. In 2014 verkocht Google Motorola daarom door aan Lenovo al bleef Google in bezit van de gewilde Motorola-patenten. Of Google ditmaal wel de storm van kritiek kan weerstaan mocht het HTC inderdaad overnemen is afwachten. Over de komst van de eigen Pixel-reeks bleef het relatief stil van Android-partners zoals Samsung, Huawei en LG.

(Bron)


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel