LG V30


LG V30 (LGH930)
LG V30 zwart voorkant linkerzijkant onderkant schuin
LG V30 zilver overzicht
LG V30 blauw voorkant linkerzijkant onderkant schuin
LG V30 blauw voorkant linkerzijkant
LG V30 blauw voorkant rechterzijkant
LG V30 blauw linkerzijkant
LG V30 blauw achterkant linkerzijkant
LG V30 blauw achterkant rechterzijkant
LG V30 blauw achterkant
LG V30 blauw rechterzijkant
LG V30 achterkant zilver
Status
Binnenkort verwacht
Schermformaat
6,0 inch
Camera
16,0 megapixel

Pluspunten LG V30

 • Nieuw ontwerp met naadloos scherm
 • Camera ziet extra goed in het donker
 • Diverse professionele video-functies
 • Hoogwaardige audio dankzij Quad DAC

Minpunten LG V30

 • Ondanks schermvullend toch fors

Ontvang een e-mail wanneer de V30 verkrijgbaar is


De LG V30 in het kort

De LG V30 maakt onderdeel uit van de multimediale V-serie maar lijkt ergens niet op z'n voorganger. Al is dat trouwens wat ons betreft een voordeel. Waarom precies en wat je allemaal met de LG V30 in huis haalt gaan we hier proberen uit te leggen.

Nieuw naadloos scherm

De LG V30 krijgt een nieuw ontwerp mee die grotendeels van de G6 afgekeken is. Weg is het tweede scherm alsmede de bezels, de schermranden dus. Het maakt van de V30 ondanks z'n forse 6 inch scherm toch nog een redelijk compacte telefoon. Overigens is het goed om te noemen dat LG eindelijk weer eens gebruik heeft gemaakt van een zogenaamd OLED-paneel. Officieel noemen ze hem het QHD+ OLED FullVision Display. De pixels hiervan geven zelf licht waardoor achtergrondverlichting niet nodig is. Het levert een ongekend hoog contrast op met diepe zwarttinten, iets wat we al eerder gewend waren van LG's OLED-televisies. Het randloos ontwerp is waterdicht uitgevoerd en krijgt zelfs de robuuste MIL STD-810G certificering die we vaak bij robuuste telefoons zien. Echt robuust durven we de LG V30 niet te noemen, al komt dat met name door z'n glazen achterzijde. Er is voor glas gekozen om draadloos opladen mogelijk te maken.

LG V30 zilver overzicht

Glazen cameralens

LG zet met de V30 duidelijk in op de camera's. Achterop vinden we een dubbele camera waarvan één met 16 en de andere met 13 megapixel is uitgerust. En toch gaan we het over iets anders hebben en dat is de lens die ervoor zit. Die is in tegenstelling tot veel andere telefoons van glas en niet van plastic. Glas is van nature helderder wat dan weer beter belichte en scherpere foto's oplevert. Wat ook helpt is de indrukwekkende aperture van maximaal f/1.6, momenteel uniek voor een mobiele telefoon. Dit betekent dat er extra veel licht de sensor kan bereiken. Daar profiteer je vooral in situaties met weinig licht van. Ook de videocamera krijgt de nodige aandacht. Zo is daar een de Cine Video-modus waarbij je professionele opties tot je beschikking krijgt. Binnen deze modus krijg je de beschikking over 15 voorgeselecteerde filters die je video een extra sfeer geven. Met de Point Zoom-functie kun je professioneel en vloeiend inzoomen.

Belangrijkste LG V30 specificaties

 • Nieuw naadloos FullVision OLED QHD+ beeldscherm
 • Krachtige octacore-processor (Snapdragon 835) voor snelle gebruikservaring
 • Dubbele camera met standaard- en groothoeklens + sterke lichtsterke f/1.6 lens
 • Selfiecamera van 5 megapixel met keuze uit 82 en 90º groothoek
 • Hi-Fi Quad DAC voor rijk, vol en gevarieerd geluid
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet (potentieel gigabit snelheden)
 • 64GB aan standaard opslaggeheugen uit te breiden tot maximaal 2 TB
 • Water- en stofdichte behuizing met IP68 en MIL-STD-810G-rating
 • Bekijk alle LG V30 specs

Pre-sets voor persoonlijk geluid

Beeld is niets zonder geluid en daarom heeft LG de V30 voorzien van het nodige audio-geweld. Verantwoordelijk daarvoor is een Quad DAC. Een DAC zet digitaal geluid om naar analoge geluidssignalen die je koptelefoon of speaker af kunnen spelen. Doordat LG er vier van gebruikt weten ze Hi-Fi geluid te produceren die rijker, voller en gevarieerder is. De uitgebreidste muziekbestanden kunnen afgespeeld worden zodat je muziek kunt beluisteren zoals de muzikant dat bedoeld heeft. Er zijn ook enkele geluidsfilters aanwezig waarmee geluid te personaliseren is. Iets meer bas of juist iets meer middentonen wordt dan mogelijk.

Gezichts- en stemherkenning

LG heeft een aantal extra manieren verzonnen om de V30 te ontgrendelen. Natuurlijk zit er achterop een ronde vingerafdrukscanner. Deze zit niet zoals bij concurrent Samsung precies naast de camera waardoor je hem makkelijk besmeurt met vettige vingers, maar zit op voldoende afstand en kan bovendien makkelijk op de tast gevonden worden. Nee, de V30 kan ook ontgrendeld worden via gezichtsherkenning en stemherkenning. De gezichtsherkenning kan vooral als alternatief gezien worden voor de vingerafdrukherkenning. Sneller is hij niet dus het is geheel persoonlijk of je dit makkelijker vindt. De verbeterde stemherkenning is vooral handig in combinatie met Google Assistant. Deze spraakgestuurde assistent slaat dan alleen op jouw stem aan.


Video’s over de LG V30

Kan de videocamera van de LG V30 het opnemen tegen een $50.000 kostende RED-camera?

LG geeft demonstratie van de interface op de V30 #ux

LG presenteert de V30; gebalanceerd ontwerp, groot scherm, heldere camera

Dit is vakmanschap hoor! LG maakt haar achtergronden gewoon nog met de hand, niet met de computer. Zoals bij de V30

LG verstuurt maar weer eens een video van de V30


Concurrenten van de LG V30

Vergelijk de LG V30 met deze producten


Praat mee over de LG V30