Zo werkt het dock op de nieuwe Apple iPhone 8


Insider Mark Gurman, die tegenwoordig voor Bloomberg werkt, lijkt een demonstratie te hebben gehad van de nieuwe interface op de iPhone 8. Weg is de homeknop maar wat komt daar nu precies voor in de plaats? Mark denkt het te weten het en hij loopt er samen met ons even doorheen.

Interessant is dat wat hij beschrijft redelijk overeenkomt met iets wat Apple ons al heeft laten zien. Toen Apple begin juni iOS 11 aankondigde liet het namelijk een geheel vernieuwd dock zien voor de iPad. Dit dock komt mogelijk ook op de plek waar we nu nog de homeknop hebben zitten. Dit 'dock' laat veelgebruikte apps zien en waarvan het waarschijnlijk mogelijk is om zelf de indeling te wijzigen. Tot dusver lijkt de werking dus op dat in macOS. Onder het dock zal een horizontale streep te vinden zijn waarvandaan gebruikers omhoog kunnen vegen. Hiermee zal de nieuwe iPhone, nu nog naamloos, te ontgrendelen zijn. Ook zal deze gesture gereserveerd zijn om binnen een app multitasking te starten.

iOS 11 dock
Dock op de iPad onder iOS 11

Dit vergt een geheel nieuwe manier van bedienen en het breekt met hoe we tot dusver gewend zijn een iPhone te gebruiken. En omdat deze iPhone naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gelanceerd zal worden die een homeknop hebben krijgen we een duidelijke splitsing iPhone-land. Volgens de bron krijgt de iPhone 8 (of hoe hij ook gaat heten) een metalen rand met groot naadloos OLED-scherm, 3D-gezichtsherkenning, draadloos laden en een glazen achterkant. Het scherm zal ongeveer zo groot zijn als in een iPhone 7 Plus terwijl de behuizing niet veel groter is dan de iPhone 7. Volgens diverse geruchten kondigt Apple de 3 nieuwe iPhones op 12 september aan al is dat nog niet bevestigd.

(Bron )


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
Grey Refurbished
€ 260,00 € 260,00   Bekijk
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 349,00 € 349,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Silver Refurbished
€ 351,00 € 351,00   Bekijk
Green Mobile
64 GB Silver Refurbished
€ 379,00 € 379,00   Bekijk
Mobiel.nl
Grey Zo goed als nieuw
€ 429,00 € 429,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel