Apple iPhone 7

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPhone 7
Apple iPhone 7 achterkant zwart
Apple iPhone 7 achterkant kleuren overzicht
Apple iPhone 7 achterkant goud
Apple iPhone 7 achterkant jet zwart
Apple iPhone 7 achterkant pink
Apple iPhone 7 achterkant zilver
Apple iPhone 7 zwart overzicht
Apple iPhone 7 achterkant rood


Plus- en minpunten Apple iPhone 7

 • Waterdichte en stofbestendige behuizing
 • Flink lichtgevoeliger camera
 • Iets betere batterijduur
 • Verkrijgbaar in nieuwe Jet Black-uitvoering
 • Geen normale koptelefoonaansluiting

Prijs Apple iPhone 7 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Silver
€ 280,29 € 280,29   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Apple iPhone 7

Reviews over de Apple iPhone 7

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple iPhone 7

De Apple iPhone 7 werd in september van 2016 aangekondigd en verschilt op eerste gezicht weinig met z'n voorganger. Voor een groter verschil zul je beter afzijn bij de iPhone 7 Plus. Toch zijn er wijzigingen die de iPhone 7 de moeite waard maken om te overwegen. We gaan ze hier nader toelichten.

Waterdicht en nieuwe thuisknop

De grootste wijziging is de water- en stofdichte behuizing. Apple geeft de iPhone 7 een IP-code mee van IP67 waardoor hij volledig stofvrij is en waterdicht tot 1 meter voor de duur van 30 minuten. Ook vorig iPhone bleken verrassend bestand tegen vocht al adverteerde Apple dat niet actief. Ditmaal zijn alle ingangen volledig beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Een andere nieuwe functie is de homeknop. Ook hier zien we het verschil niet van de buitenkant. Het blijkt niet om een daadwerkelijke knop te gaan die je kunt indrukken. Door het op het juiste moment afgeven van een trilling voelt het wel als een daadwerkelijke knop. De nieuwe knop heeft voordelen. Bewegende onderdelen gaan stuk, deze knop zal minder snel stuk gaan. Bovendien kunnen apps straks inspelen op deze nieuwe knop, hij is aanpasbaar en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. De knop herkent nog steeds gewoon vingerafdrukken om snel toegang te verlenen.

Belangrijkste Apple iPhone 7 specificaties

 • Spat-, water- en stofbestendige behuizing van 7000-serie aluminium
 • 25% helderder Retina HD-scherm van 4.7 inch met bredere kleurweergave en 3D Touch
 • 12 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en lichtgevoelige f/1.8 lens
 • Redelijk hoge 7 megapixel selfiecamera met virtuele Selfie Flash
 • Ondersteuning voor sneller 4G-internet (tot 450 Mbit/s)
 • 3.5 mm koptelefoonaansluiting ontbreekt, wel stereo speakers
 • Verkrijgbaar in 32, 128 of 256 GB aan opslag, Jet Black alleen in 128 en 256 GB
 • 40% krachtiger quadcore-processor (Apple A10 Fusion)

Lichtgevoeliger camera

Apple legt verder een sterke focus op de camera van de iPhone 7. Apple had wat goed te maken want de iPhones waren tot dusver niet echt goed in het donker. Hoe populair ook, het toestel schoot 's avonds niet de beste foto's. Apple heeft daar met de iPhone 7 op diverse manieren wat aan gedaan. Zo is hij ditmaal uitgerust met een optische beeldstabilisatie. Deze compenseert bewegingen waardoor er een langere sluitertijd mogelijk is, zelfs tot 3x langer. Er kan meer licht opgevangen worden zonder onscherpe foto's te nemen. Ander voordeel is de lens, die is met een maximale opening van f/1.8 maar liefst 50% wijder. Ook hier geldt; meer licht is betere foto's in het donker. Wil het allemaal echt niet meer lukken dan is er een vernieuwde flitser die ditmaal uit 4 LED-lampjes bestaat. Befaamde functies die we al eerder zagen blijven gewoon bestaan, denk aan Slo-mo video en Timelapse-video.

Apple iPhone 7 zwart overzicht

Geen koptelefoon, wel stereo speakers

Tot nu toe hebben we alle mooie nieuwe dingen besproken maar de olifant in de kamer is nog niet genoemd. Laten we dat bij deze dan maar doen. Apple neemt bij de iPhone 7 definitief afscheid van de koptelefoonaansluiting. Zelf vinden ze dit een moedig besluit, of de geschiedenis daar ook zo over denkt zal moeten blijken. Koptelefoons zul je voortaan moeten aansluiten in de Lightning-poort. Er zit in ieder geval een adapter in de doos om van je bestaande favoriete koptelefoon gebruik te kunnen blijven maken. Muziekliefhebbers zullen de stereospeakers in ieder geval verwelkomen. Die tweede speaker zat al op het toestel; het gaat namelijk om de speaker boven het scherm die normaliter gebruikt wordt om te telefoneren. Hij is niet zo krachtig als de speaker onderop maar het levert wel 50% krachtiger geluid op.

Veel kleine wijzigingen maken groot verschil

Apple voorziet de iPhone 7 van nog meer kleine wijzigingen. Zo krijgt de selfiecamera een upgrade naar 7 megapixel, is het scherm 25% helderder, is de A10 Fusion-processor een 40% sneller, gaat de batterijduur er gemiddeld 2 uur op vooruit en gaan de 4G-snelheden omhoog van 300 naar 450 Mbit/s. Ook komt er een nieuwe uitvoering; Jet Black. Deze gitzwarte uitvoering heeft een glanzende achterkant die daarmee gevoeliger is voor krassen dan de andere uitvoeringen. Wil je dat risico niet lopen dan kun je altijd kiezen voor de matte zwarte uitvoering. Overigens is de glimmende Jet Black-uitvoering niet verkrijgbaar in de instap 32 GB, je zult meteen de premie moeten betalen die hoort bij het 128 GB model.


De Apple iPhone 7 in het nieuws

ts iPhone 8 Sonnydickson

Steeds meer bewijs voor Touch ID-knop achterop Apple iPhone 8

Geruchten ·

Er doken al eerder geruchten op dat Apple de vingerafdrukscanner, Touch ID genaamd, bij de iPhone 8 wil verplaatsen van de voorkant naar de achterzijde. In eerste instantie een haast ongeloofwaardig besluit, maar wel één die telkens opduikt, zo ook nu.

Wanneer we spreken over de Apple iPhone 8 dan bedoelen we het derde model die naast de iPhone 7s en 7s Plus aangekondigd zal worden. Het is de 10e verjaardag van de iPhone en dat moet gevierd worden en dat doet Apple met een soort jubileum iPhone. Bij gebrek aan een betere naam noemen we die nu "iPhone 8". Uniek aan dit model is z'n grote scherm in een kleine behuizing. Vergelijk het met de LG G6 en Samsung Galaxy S8, maar dan van Apple. En net als LG en Samsug heeft Apple moeite om ruimte te vinden voor een vingerafdrukscanner.

Apple iPhone 8 schema

Lukte het Samsung al niet om de vingerafdrukscanner achter het beeldscherm te verwerken, ook Apple lijkt tegen dit probleem aan te lopen. Steeds vaker zien we daarom het gerucht opduiken dat de Touch ID komend jaar achterop te vinden is. Uniek voor Apple en het is nog maar de vraag hoe de fans hierop zullen reageren. Dit nieuwe gerucht is afkomstig van Sonny Dickson die wel vaker vooraf met Apple-producten op de proppen kwam. Alhoewel we zijn diagram niet meteen als waarheid willen bestempelen is dit wel het zoveelste "bewijs" van een Touch ID-verhuizing. Het diagram leert ons naast de nieuwe plek van de vingerafdrukherkkening ook de afmetingen. 72,497 millimeter breed en 149,501 lang. Dat zit tussen een iPhone 7 en 7 Plus in en is ongeveer vergelijkbaar als de LG G6.

Apple iPhone 8 boven de 7s Plus?

Nu heeft LG in zo'n behuizing ruimte gevonden voor een 5,7 inch scherm, het is nog geen uitgemaakte zaak dat Apple ook zo'n groot scherm weet toe te passen. Het zou wel wat zijn want tot nu toe was de Plus-uitvoering met z'n 5,5 inch scherm de grootste. De iPhone 8 zou qua schermformaat daar dus wel eens overheen kunnen gaan. Terug naar de Touch ID-knop. Het is nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat die achterop komt. We horen namelijk ook geruchten over een variant zonder Touch ID-knop. Apple zou dat kunnen oplossen door gezichtsherkenning al weten we inmiddels dat die vorm van authenticatie al is die minder betrouwbaar dan vingerafdrukherkenning en eenvoudiger voor de gek te houden. Wordt vervolgd.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone8
 • touchid

ts iPhone Product rood

Apple onthult rode iPhone 7 en 7+, verdubbelt opslag iPhone SE

Telefoonnieuws ·

Apple heeft een nieuwe kleur uitgebracht voor de iPhone 7 en 7 Plus. De (PRODUCT)RED Special Edition onderstreept de alweer 10 jaar lange samenwerking tussen Apple en (RED). Naast een nieuwe kleur komt Apple ook met een nieuwe iPhone SE.

De speciale rode iPhone 7 is ter ere van de samenwerking tussen Apple en (RED); een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van Aids. Apple werkt al zo'n 10 jaar met de organisatie en geeft wel vaker producten in het rood uit, het is nu voor het eerst dat ook een iPhone deze kleur toegewezen krijgt. De iPhone 7 (PRODUCT)RED zal verkrijgbaar zijn in de uitvoeringen 128 en 256 GB.

Apple iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED
De rode (PRODUCT)RED uitvoering

Hiermee is het aanbod kleuren groter dan ooit. Was de iPhone na z'n lancering alleen nog in het zwart verkrijgbaar, inmiddels kun je ook kiezen uit Gold, Rose Gold, Silver en de glimmende Jet Black. Van de iPhone 5C waren zelfs nog meer kleuruitvoeringen beschikbaar. De nieuwe rode kleur zal ook voor de iPhone 7 Plus beschikbaar komen. Overigens is de voorzijde niet rood maar wit. De speciale rode uitvoering is vanaf 24 maart te bestellen en worden eind maart verzonden.

Verdubbeling opslag iPhone SE

Apple had nog meer nieuws, ditmaal over de populaire 4-inch grote iPhone SE. Dit model geniet nog steeds bij een selecte groep iPhone-veteranen de voorkeur boven de grotere modellen. Het was alleen in een relatief kleine geheugenuitvoering beschikbaar; 16 en 64 GB. Apple stuurt beide uitvoeringen met pensioen en verdubbelt het opslaggeheugen naar 32 en 128 GB. Ook deze zijn vanaf 24 maart te bestellen. Prijzen blijven gelijk en beginnen vanaf 489 euro. Uit onze prijshistorie blijkt echter dat daar alweer bijna 90 euro vanaf is.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • iphone7plus
 • productred
 • rood

ts iPhone Usb Fast Charging

Volgende Apple iPhone krijgt eindelijk snelladen

Geruchten ·

Tegenwoordig kun je bij veel mobiele telefoons met een lege batterij en slechts 15 minuten aan de lader de rest van de dag afmaken. Niet bij Apple. Daar kun je iPhones nog steeds niet snel opladen. Daar komt straks mogelijk eindelijk verandering in.

Snellaadtechnieken zoals Quick Charge bestaan al sinds 2013, toen Apple de iPhone 5s uitbracht. Toch moeten we tot de iPhone 7s, 4 generaties later, wachten totdat een soortgelijke snellaadtechniek de iGadget bereikt. Apple heeft er simpelweg nooit een probleem van gemaakt, klanten gingen hier in mee. Toch is het handig, vooral als je halverwege de dag even wilt bijtanken. Apple overweegt vanaf 2017 de snellaadtechniek die onderdeel van de USB Type-C specificatie is toe te voegen.

iPhone snelladen
Beter laat dan nooit; snelladen voor de iPhone

Nu gebruikt Apple alweer sinds enige tijd de eigen Lightning-kabeltjes. Dat zal waarschijnlijk niet veranderen. Wel de uiteinde van die Lightning-kabels die nu nog in USB Type A eindigen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk veranderen in USB Type-C. Hierdoor kunnen toekomstige iPhones gebruikmaken van Type-C Power Delivery waardoor de batterij sneller opgeladen is. De jubileum iPhone 8 met gebogen scherm krijgt daarbovenop nog een apart gevormde 2-cell batterijmodule waardoor hij extra snel opgeladen kan worden. Gebruikers die nu al snel(ler) hun iPhone willen opladen kunnen gebruikmaken van de iPad-oplader al raadt Apple dat af in de zin van dat het aanraad altijd de meegeleverde adapter te gebruiken.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • ubstypec
 • usb
 • usbc

ts Curved iPhone X

WSJ: Jubileum iPhone krijg gebogen OLED-scherm en USB-C

Geruchten ·

Apple zal tijdens de tiende verjaardag van de iPhone een speciaal model onthullen met gebogen OLED-scherm en een USB Type-C poort. Ook komen er twee 'reguliere' iPhones met LCD-schermen, zo meldt het goed ingelichte The Wall Street Journal

Er werd al langer rekening gehouden met een OLED iPhone maar nu ook The Wall Street Journal het zegt zijn we eerder geneigd het te geloven. Zij beschikken veelal over goed ingelichte bronnen bij Apple. Bovendien is gebleken uit het verleden dat Apple bewust informatie lekt naar de zakenkrant. Alle reden dus om goed op te letten. Een iPhone met gebogen OLED-scherm zou zeker iets nieuws zijn, het is niets nieuws voor de telecommarkt. Immers, Samsung brengt al jarenlang dergelijke telefoons uit. En ook anderen waaronder zelfs BlackBerry hebben al wel eens een gebogen OLED-telefoon uitgebracht.

iPhone X concept
Een artist impression van de iPhone 10th Anniversary Edition

Naast een OLED-scherm krijgt deze jubileum iPhone, het is namelijk de 10e verjaardag van het hebbeding, een nieuw type connector. Opmerkelijk want Apple oogstte eerder nog flinke kritiek door van van 30-pins naar Lightning te gaan. Analisten sluiten niet uit dat Apple juist gebruik maakt van een Lightning-connector die eindigt in een USB Type-C aansluiting. Die zou dan vervolgens in de adapter gaan. We kunnen op dit moment nog niets uitsluiten, een introductie wordt pas eind 2017 verwacht. Heb je nog voldoende tijd om te sparen want dit model gaat mogelijk als eerste iPhone meer dan 1000 euro kosten. Je hebt ook voldoende tijd om te wennen aan het idee dat er geen homeknop meer is. Die zal mogelijk vervangen worden door een zogenaamde Function Area.

Ook reguliere opvolgers

Naast de speciale jubileum iPhone zal Apple ook gewoon opvolgers uitbrengen van de iPhone 7 en 7 Plus. Dat zullen meer traditionele iPhones zijn met LCD-schermen en de bekende vormgeving. Of ook deze modellen met USB-C worden uitgerust is afwachten. Apple zet momenteel wel vol in op de nieuwe poort. Zo heeft het haar laptop-reeks alleen maar met USB-C uitgerust. Het zou wel zo consequent zijn om dit ook voor de telefoons te doen.

 • Tags:
 • apple
 • iphone10thanniversaryedition
 • iphone7s
 • iphone7splus
 • iphone8
 • iphonex
 • wsj

20179ts iPhone 4s Roestvrij Staal

Volgende Apple iPhone mogelijk van roestvrij staal

Materiaalkeuze mogelijk verwijzing naar 10-jarig ‘stalen’ jubileum

Geruchten ·

Apple gaat komende iPhone wederom experimenteren met nieuwe materialen. Zagen we eerder al aluminium, glas en plastic voorbijkomen, straks kunnen we mogelijk ook kiezen uit een roestvrij stalen iPhone.

Roestvrij staal is een wat ongebruikelijke keuze voor telefoons. In tegenstelling tot wat z'n naam doet vermoeden kan het namelijk wel degelijk roesten, vooral na beschadigingen in de bovenste laag. Daar zal Apple waarschijnlijk wel iets op gevonden hebben nu de iPhone waterbestendig is. Ondanks dat het een ongebruikelijke materiaalkeuze voor telefoons is, is het niet voor het eerst dat telefoonfabrikanten ermee werken. Zo maakte Samsung al eens de SoulB. Toch was het Nokia die het vaakst met roestvrij staal werkte, we vinden het onder andere in de Nokia 6700 Classic, 8800, 6600 Slide en 6303i Classic. Om maar een paar te noemen. In het duurdere segment zien we ook Vertu werken met RVS.

iPhone 4S roestvrij staal
Ook de rand om de iPhone 4S was van roestvrij staal

Toch zal de volgende iPhone niet volledig van metaal zijn, het gaat naar verluidt alleen om het frame. De achterkant zou heel goed van glas gemaakt kunnen zijn. Of alle drie uitvoeringen hiervan gemaakt zijn is nog onbekend. Naast een reguliere iPhone en een grotere Plus-versie komt er vermoedelijk ook een derde, gebogen variant. Of roestvrij staal makkelijk krast kunnen we makkelijk achterhalen. Apple maakte het frame van de iPhone 4S al eens van dit materiaal. Daar hadden we destijds geen klachten over dus we vermoeden dat het wel goed komt. Ook de huidige uitvoeringen krassen niet bijzonder snel, al geldt dat niet voor de gitzwarte Glossy Black-uitvoering. Die zul je toch echt in een hoesje moeten bewaren wil je die perfecte staat houden. Heb je onverhoopt toch beschadigingen aan je iPhone opgelopen dan kun je terecht bij de vele iPhone 7 reparatie diensten waaronder bijvoorbeeld Jorphone. Zij kunnen naast een scherm of batterij vervangen ook waterschade repareren mocht dat nodig zijn.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7s
 • iphone8
 • roestvrijstaal

20178ts Apple iPhone 2007 Keynote

Apple iPhone 10 jaar oud; stalen jubileum

Telefoonnieuws ·

Vandaag precies 10 jaar geleden kondigde Steve Jobs de allereerste iPhone aan. Het apparaat zelf was eigenlijk niet eens zo spectaculair, het was vooral de bediening en de manier waarop content voortaan geconsumeerd zou worden.

We weten nog goed toen we voor het eerst de allereerste iPhone in handen kregen; gaat alle ophef nou hierom? Misschien begrepen we nog niet goed de gevolgen maar feit is wel dat de eerste iPhone niet erg spectaculair was. Zo was hij niet bepaald snel, maar belangrijker nog; hij kon nog niet zoveel. Daar zou Apple nog diverse generaties voor nodig hebben maar waarom de iPhone zoveel impact heeft gemaakt is vooral de manier hoe je hem bedient en hoe je er content mee consumeert. In plaats van een afgeknepen of aangepaste versie van het web kreeg je de volwaardige originele versie. Datzelfde gold voor video dankzij het toen relatief grote beeldscherm.


Bekijk de onthulling van de eerste iPhone nog eens terug

Dat zorgde meteen voor kopzorgen bij netwerkproviders. Hun netwerken konden vooral in de begintijden de extra hoeveelheid mobiele data niet aan. Zo zorgde de iPhone niet alleen voor een revolutie in het telefoonlandschap, het effect is misschien nog wel groter bij datanetwerken. Bedenk dat in die tijd KPN bijna kopje onder ging omdat het geen idee had hoe het de nieuw verworven en te duur betaalde data-frequenties ging terugverdienen. We hebben het over het i-mode tijdperk en aparte WAP-sites. Het was Apple die maling had aan de toekomstige problemen die netwerkproviders zouden ervaren en een revolutie zou ontketenen. Een strijd die Nokia of BlackBerry nooit met de operators aan zou gaan om maar de lieve vrede te bewaren. Apple kwam net kijken, sloot exclusieve deals en hoopte op een bescheiden marktaandeel van slechts 1%. Iets wat in die tijd erg veel leek, zo dachten ook concurrenten zoals Microsoft, Nokia en BlackBerry.

Bijna niemand nam Apple serieus

Die 1% werd makkelijk gehaald, al ging het pas vanaf de iPhone 3GS hard. De concurrentie kon de voorsprong die Apple had op het gebied van haar innovatieve gebruikersinterface niet snel genoeg goedmaken. Nokia's Symbian besturingssysteem was het eerste slachtoffer, Microsoft's Windows Mobile volgde snel en BlackBerry zou blijven vasthouden aan een volwaardig toetsenbord waarmee het tot een rol in de marge gedoemd zou zijn. Alle drie verdeelden ooit het overgrote deel van de taart. Alleen Google kon concurreren met het aangekochte Android-besturingssysteem. De eerste versie daarvan die we op het MWC van begin 2008 spotte lijkt trouwens niets meer op het Android van nu. En terwijl veel fabrikanten met Android aan de slag kunnen lijkt alleen een handjevol waaronder Samsung in staat geld ermee te verdienen. Het overgrote deel van de winst op smartphones gaat naar Apple.

10 jarig stalen jubileum

Terugkijkend naar de eerste iPhone en de huidige iPhone en de verschillen kunnen niet groter zijn. Qua uiterlijk valt dat misschien nog wel mee, zo zijn beide grotendeels van metaal. Ook al een unicum destijds. Apple heeft de kunst van metaalbewerking geheel eigen gemaakt en inmiddels willen we geen telefoons van plastic meer omdat ze te goedkoop aanvoelen. Iets wat ook de Chinese namaak zich ook eigen heeft gemaakt; zij weten nu ook goedkope metalen telefoons uit te brengen. Bedank Apple dus maar voor die metalen telefoon die je vandaag de dag hebt. En dat allemaal door een presentatie die op de dag 10 jaar geleden plaatsvond, een echt jubileum. Een stalen jubileum.

 • Tags:
 • 10jaar
 • apple
 • iphone

ts Telefoon Weggooien

Studie bevestigt: Mensen onvoorzichtiger met mobiel na uitkomen nieuw model

Opmerkelijk ·

Veel mensen kennen het gevoel: je hebt net een nieuwe mobiel en je bent super voorzichtig! Er zal en mag niets overkomen met je nieuwe gadget. Totdat z'n opvolger wordt aangekondigd; dan is blijkbaar niets te gek. Een studie bevestigt nu ons vermoeden.

Want wat gebeurt en wanneer er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd? Ineens vallen veel 'oude' iPhones stuk, vallen in het water, of verdwijnen om nooit meer gevonden te worden. Hoera, tijd voor een nieuwe! Dit fenomeen heeft zelfs een naam; het upgrade-effect! Mensen schijnen niet eens met opzet hun 'oude' mobiel te saboteren, het gebeurt vaak per ongeluk. Dat rechtvaardigt dan meteen waarom je wel een nieuwe móet kopen. Je kan immers niet zonder! Dat je het lot een handje hebt geholpen door extra onvoorzichtig te zijn maakt dan niet uit.

Dit zijn enkele uitkomsten van een studie van de Columbia Business School. We worden onvoorzichtiger als een nieuw model uit is. Zo bleek uit de studie dat er opvallend veel eigenaren met een iPhone 5 hun toestel kwijtraakten rond het moment dat Apple met de iPhone 5s kwam. Eenzelfde soort piek ontstond een jaar later bij de introductie van de iPhone 6. Dit geldt trouwens niet alleen voor mobiele telefoons maar voor meer gebruiksvoorwerpen waaronder zelfs shampooflessen. De onderzoekers stellen dat mensen die zonder reden het nieuwe model aanschaffen zich schuldig voelen. Maar wanneer het 'oude' model beschadigd of aan vervanging toe is dan rechtvaardigt dat een upgrade veel meer.

(via)

 • Tags:
 • studie
 • upgradeeffect

ts rood iPhone Macotakara

iPhones 2017 heten iPhone 7s en 7s Plus; minimale wijzigingen

Geruchten ·

Vond je de verschillen tussen de iPhone 6s en 7 maar erg minimaal? Maak je dan maar op voor een herhaling in 2017. Die iPhones verschillen namelijk niet qua uiterlijk, ook niet qua functies en minimaal op hardwaregebied. Wat dan wel het grote nieuws is?

Het grote nieuws en de grote vernieuwing moet komen van de jubileum iPhone die naast de iPhone 7s en 7s Plus gepland staat. Dit model krijgt een OLED-beeldscherm, vermoedelijk gebogen. Ook zal deze een geheel nieuw design mee krijgen. Zo zal de homeknop verdwijnen en geïntegreerd zijn in het beeldscherm. Datzelfde geldt dan automatisch voor de Touch ID-functionaliteit. Welke verschillen de 7s en 7s Plus dan bieden? Denk aan een Apple A11-processor, iets hogere cameraresolutie en een nieuw kleurtje.

Rode iPhone

Apple wil namelijk een rode variant van de iPhone 7s en 7s Plus uitbrengen. Qua uiterlijk zal het model niet verschillen met de iPhone 7 van dit jaar. We hebben het dan nog steeds over een iPhone met metalen achterkant en zonder de mogelijkheid om draadloos op te laden. Wil je dat wel dan moet je vermoedelijk uitwijken naar het nieuwe derde en futuristisch iPhone-model. Die zal waarschijnlijk grotendeels van glas gemaakt zijn om het draadloos laden niet te bemoeilijken. Een lancering ligt op moment van schrijven nog 9 maanden van ons verwijderd. Er kan in de tussentijd nog van alles gebeuren. Neem dit gerucht in de tussentijd dus niet voor 100% zeker aan.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7s
 • iphone7splus
 • iphonex

ts iPhone 7 Kleuren

Kiezen uit alle kleuren van de iPhone 7: waar moet je op letten?

Telefoonnieuws ·

Nog nooit waren er zoveel kleuren waaruit je kon kiezen als je een nieuwe Apple iPhone 7 wou kopen. Waar moet je allemaal op letten behalve natuurlijk welke kleur je mooi vindt? Zijn er verschillen en zijn er foute keuzes?

Roségoud, goud, zilver, matzwart en gitzwart. Dat zijn de 5 kleuren waaruit je kunt kiezen als je een nieuwe iPhone 7 wilt. Nog nooit kon je bij Apple uit zoveel kleuren kiezen voor een topmodel. Misschien denk je nu aan de iPhone 5C die ook in vele vrolijke kleuren uitkwam, maar ook daar bestond de keuze uit 5 kleuren. Bovendien was dat geen topmodel. Wat zijn nu de zaken waar je rekening mee moet of kunt houden voor het kiezen van een nieuwe kleur?

Apple iPhone 7 kleuren
Kiezen maar

Ons allereerste advies is kies de kleur die jij het mooiste vindt. Dat lijkt erg voor de hand te liggen maar vraag je jezelf wel af of je keuze niet sterk gebaseerd is op de huidige mode. Die roségouden uitvoering is misschien nu wel erg hip, misschien ben je er volgend jaar wel enorm op uitgekeken. Daar is dankzij een hoesje natuurlijk eenvoudig wat aan te doen, maar dat geeft wel extra dikte en gewicht. Een tweede advies is kijk naar de prijs van tweedehands iPhones. Je kunt je nu misschien niet voorstellen dat je je iPhone 7 ooit zou willen verkopen, er zit verschil in wat een tweedehands iPhone kost. De ene kleur levert nou eenmaal meer op, vaak zijn dat de 'veiliger' kleuren. Net zoals een rode keuken misschien wel heel erg leuk is om te hebben deelt niet iedereen je mening en kan het bij een verkoop een enorm struikelblok vormen. Een zwarte iPhone 7 is zo'n veilige keus; die levert bij een doorverkoop vaak net wat meer op.

Verschil in materiaal

Zit er verder nog verschil in materiaal van de verschillende uitvoeringen? Apple maakt alle iPhone 7 uitvoeringen van zogenaamd 7000-serie aluminium. Eigenlijk is dat een legering van zink voor extra stevigheid. Doorbuigen zoals bij voorgaande modellen wordt hiermee voorkomen. Wat dat betreft lijkt er weinig verschil. Toch is die er als het gaat om de afwerking. Kennen de roségouden, gouden, zilveren en matzwarte uitvoering een matte coating, de gitzwarte uitvoering is glanzend. Die laatste is hiermee veel gevoeliger voor krassen. Apple waarschuwt hier ook voor. Kies je voor deze uitvoering en gebruik je geen hoesje dan ga je ongetwijfeld naar verloop van tijd gebruikssporen zien. Meer dan bij de andere uitvoeringen. Oppassen dus.

Apple iPhone 7 gitzwart krassen
Gebruikssporen op de gitzwarte iPhone 7

Heb je alles onderzocht, onze tips in overweging genomen en ben je tot een conclusie gekomen? Dan moet je alleen nog een iPhone 7 aanschaffen. Dat kan onder andere bij Mobiel.nl. Vergelijk daar meteen alle abonnementen om maandelijks niet teveel te betalen. Wil je ook alle andere aanbieders vergelijken dan verwijzen je naar onze eigen iPhone 7 abonnementspagina.

Foto: Vlad Savov

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • kleuren
 • uitvoeringen

ts Glass iPhone Nowhereelse

iPhone 2017 volledig van glas om draadloos op te kunnen laden

Geruchten ·

We zijn hier op NieuweMobiel.NL vrij kritisch op de iPhone en dat heeft een reden. Als de iPhone ergens in achterloopt is het wel de manier hoe je hem oplaadt. Snelladen zit er niet bij en draadloos al helemaal niet. Dat gaat mogelijk veranderen.

Nu gaat dit bericht niet noodzakelijkerwijs over snelladen. Ergens jammer want het duurt nog steeds vele uren voordat je iPhone helemaal vol is. Inmiddels kun je dankzij technieken als Quick Charge, Adaptive Fast Charging, TurboPower, VOOC en Dash Charge met slechts een paar minuten weer vele uren vooruit. Apple loopt hier inmiddels ongelofelijk in achter. Dat verandert mogelijk met de iPhone die in 2017 moet uitkomen. Wat die in ieder geval ook kan is draadloos opladen. Daarvoor is wel een volledig glazen behuizing nodig. Dat is omdat een metalen achterkant een goede werking nogal in de weg staat.

iPhone van glas
Volgende iPhone van glas?

Een volledig glazen iPhone is niet nieuw voor Apple. Voor de iPhone 4 en iPhone 4s gebruikte Apple al eens een glazen achterkant. Erg succesvol was dat toen niet omdat het erg gevoelig bleek voor valschade. Er liepen in die tijd erg veel mensen rond met een gebarsten achterkant, wat dan zelfs ook weer vreemd genoeg in de mode kwam. Hopelijk weet Apple de achterkant van de iPhone 2017 wat beter te beschermen tegen dit soort ongelukjes. Glas is de afgelopen jaren veel steviger geworden, denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Gorilla Glass 5 dat speciaal gemaakt is om bescherming te bieden tegen valschade. Of de zijkanten van metaal worden gemaakt zoals bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 het geval is moet nog maar blijken. Daar kan Apple nog even over nadenken. De volgende iPhone wordt niet voor september 2017 verwacht.

Foto: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • apple
 • draadloos
 • iphone2017
 • iphone8
 • wirelesscharging

ts iPhone Vastloper Filmpje

Dit filmpje laat iedere iPhone crashen

Telefoonnieuws ·

Schijnbaar is een 5-tellend filmpje genoeg om iedere iPhone te laten vastlopen. Iedereen die het filmpje bekijkt zal na een aantal tellen met een volledig vastgelopen iPhone te maken hebben die alleen nog maar tot leven gewekt kan worden door reset.

Het gaat om dit filmpje afkomstig van een Chinese website. Het MP4-bestand kan ook via iMessage naar iemand gestuurd worden waarna diens iPhone vrij snel na het bekijken ervan vastloopt. Waarom die dat doet is nog niet exact bekend maar mogelijk heeft het te maken met het corrupt zijn van het filmpje waarmee iOS niet overweg kan. Apple heeft nog geen fix voor dit probleem.

iPhone crash filmpje
Een screenshot uit het bewuste filmpje

Het lijkt wel om een grondig probleem te gaan want een vastgelopen iPhone kan alleen weer tot leven worden gewekt door een reset; druk hierbij enige tijd zowel de homeknop als de powerknop in. Wie een iPhone 7 heeft zal de powerknop met de volume-omlaag-toets tegelijk voor 5 tellen moeten indrukken. Die iPhone beschikt namelijk niet meer over hardwarematige homeknop. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple binnenkort met een fix voor iOS komt waarin dit probleem zal worden opgelost. Tot die tijd is het opletten wanneer iemand je voor de grap een filmpje stuurt. Dat is meteen de reden waarom we het filmpje niet in dit nieuwsbericht hebben gezet maar een screenshot. Het filmpje start automatisch en zou je die dus op een iPhone hebben bekeken dan zou je telefoon zijn vastgelopen.

 • Tags:
 • apple
 • crash
 • iphone
 • reset

ts Amerikaanse Vlaggen

Apple onderzoekt verplaatsen iPhone-productie naar VS

Telecomnieuws ·

Apple zou onderzocht hebben hoeveel het gaat kosten om de productie van de iPhone te verplaatsen naar de Verenigde Staten. Het onderzoek zou het gevolg zijn van uitspraken van de toekomstige president Trump.

Hij riep eerder op om bedrijven extra te belasten wanneer ze de productie in lagelonenlanden uitvoeren. De iPhone wordt al sinds het begin in China gemaakt, en stond al vaker in een negatief daglicht vanwege de soms erbarmelijke omstandigheden. Foxconn, de belangrijkste producent van Apple iPhones, zou berekend hebben hoeveel het zou kosten om de productie over te hevelen naar de Verenigde Staten. Volgens onbevestigde berichten zouden de kosten met ruim de helft stijgen. De door Trump voorgestelde importbelasting zou minder bedragen; tussen de 35 en 45%.

Amerikaanse vlag
Designed in Calofornia, made in the USA?

Het lijkt er dus niet op dat Apple binnenkort de productie van haar iPhones naar de VS overhevelt. Mogelijk zou het de uitkomsten van dit onderzoek ook willen aangrijpen om het idee van een importbelasting te bestrijden. China reageerde eerder al geïrriteerd op het idee van President-elect Trump. Als de VS inderdaad aanstuurt op een handelsoorlog dan zou China tot een importverbod van iPhones kunnen besluiten. Apple verliest weliswaar marktaandeel in China, het is nog altijd een grote afzetmarkt voor het bedrijf uit Cupertino. Mochten daar geen iPhones meer verkocht worden dan zou dat tot minder omzet en minder winst leiden. Eerder bleek al dat door diverse schimmige belastingconstructies Apple over 2014 effectief slechts 0,005% belasting betaalde.

Foto: Conal Gallagher (cc)

 • Tags:
 • apple
 • foxconn
 • iphone
 • productie
 • trump
 • vs

ts Apple Oled

Apple loopt tegen problemen aan bij overstap op OLED iPhone

Geruchten ·

Voor 2017 staan er iPhones op het programma met een OLED-scherm. Het zou voor het eerst zijn dat Apple op deze schermtechniek overstapt dat bekend staat om z'n hoge contrastwaarden. De overstap naar OLED loopt alleen niet bepaald vlekkeloos.

Er is wereldwijd namelijk een groot tekort aan OLED-panelen. Apple kan bij het inkopen ervan niet om Samsung heen dat als één van de grootste fabrikanten van OLED-panelen te boek staat. Samsung heeft de meeste OLED-schermen voor haar eigen telefoons nodig. Zo is de Galaxy A- en de S-serie volledig van dergelijke OLED-schermen voorzien. Het lukt Apple daarom mogelijk niet om alle 2017 iPhone-modellen te voorzien van een nieuw OLED-scherm. Bloomberg bespreekt nu het scenario waarbij alleen een topmodel in de Plus-reeks wordt uitgerust met een OLED-scherm. Alle overige blijven bij een traditioneel LCD-paneel.

Samsung Galaxy S7 edge kleuren
De iPhone met OLED gaat qua design de S7 edge achterna

Dit heeft tot gevolg dat Apple voor 2017 met drie modellen komt, tot dusver waren dat er altijd twee; de reguliere en de grotere Plus. Al langer doen er geruchten dat Apple met een iPhone Pro-uitvoering komt, mogelijk komt het OLED-model nu onder deze naam uit. In de tussentijd zoekt Apple wel naar andere leveranciers. Zo maakte Sharp eerder al bekend bezig te zijn met een nieuwe OLED-fabriek. Ook LG en Japan Display worden genoemd als mogelijke leveranciers. Apple zou trouwens een gebogen OLED-paneel in gedachten hebben voor haar iPhone Pro, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 edge. Het zou dan voor het eerst zijn dat Apple het design van Samsung kopieert, iets waarvan men juist Samsung vaak van beschuldigde.

 • Tags:
 • apple
 • iphonepro
 • oled

ts Sharp Logo

Toeleverancier bevestigt overstap iPhone naar OLED-schermen

Geruchten ·

Wat al jarenlang beweert wordt lijkt nu toch echt te gaan gebeuren; Apple stapt in 2017 over op OLED-schermen voor haar iPhones. Tot nu toe gebruikte het steevast een IPS-paneel vanwege de realistische kleurweergave. Contrast lijkt het nu te gaan winnen.

OLED blaast TFT-schermen weg als het gaat om contrastwaarden. Dat komt enerzijds omdat voor zwart geen pixel "aangezet" hoef te worden, en anderzijds omdat er geen achtergrondverlichting nodig is. Zwart is echt zwart en vooral in het donker blaast een OLED-scherm een TFT-paneel volledig weg. Nadeel is alleen dat de kleurechtheid niet altijd beter is. Mogelijk heeft Apple daar wat op gevonden want voor 2017 staan de iPhones met OLED toch echt op het menu. Dat denkt tenminste de president van Sharp; Tai Jeng-wu. Niet geheel ontoevallig één van de belangrijkste toeleveranciers van beeldschermen van Apple als het gaat om iPhones.

Sharp beursstand
Sharp maakt naast consumentenelektronica ook schermen voor Apple

Het is trouwens niet de eerste keer dat Apple van schermtechniek wisselt. Eerder nog maakte het gebruik van IPS (In-Plane Switching) naar LTPS (Low Temperature Poly-silicon). Toch zijn die min of meer familie van elkaar terwijl OLED van een volledig andere techniek gebruikmaakt. Samsung is hier van oudsher heer en meester in en past het niet alleen toe in bijvoorbeeld haar Galaxy S-reeks, het maakt de panelen ook zelf. Het lijkt er echter niet op dat Apple bij Samsung inkopen gaat doen. Dat is echter makkelijk gezegd dan gedaan want er zijn momenteel niet veel partijen die zulke grote hoeveelheden kunnen leveren. Sharp gaat in ieder geval in Japan een extra fabriek bouwen om OLED-panelen te fabriceren. Een manier voor Apple om het volume-probleem op te lossen is door alleen het 5,5 inch Plus model uit te rusten met een OLED-scherm. Het kleinere model zou dan bij het oude vertrouwde LTPS-scherm kunnen blijven.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • oled
 • sharp

ts Gebroken iPhone Scherm

Wat te doen bij een kapotte iPhone?

Telecomnieuws ·

Apple iPhones zijn heerlijke telefoons, met een fraai uiterlijk die je het liefst zo lang mooi houdt. Toch overkomt het velen, zelfs zij die het zuinigst omgaan met hun iDevice; je laat hem vallen. Wat moet je doen bij valschade of een kapot scherm?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om hem weg te stoppen in een hoesje maar daarbij beledig je wel de designerafdeling van Apple die zo hun best hebben gedaan om een mooie telefoon af te leveren. Bovendien levert het een extra dikke iPhone 7 op die bovendien zwaarder is. Toch levert het hoesloos door het leven gaan extra risico's met zich mee. Bij vallen is de kans groot dat het scherm krast, of erger nog breekt. Er zijn een aantal manieren om dit af te handelen.

iPhone stuk
Die doet het niet meer, maar wat nu?

Verzekeren of juist niet?

Allereerst zou je een telefoonverzekering kunnen afsluiten. Vrijwel iedere verzekeraar levert deze pakketten aan waarbij je voor een bedrag van tussen de 5 en 10 euro kunt verzekeren tegen valschade en meestal ook waterschade. Apple's eigen AppleCare+ regeling valt ook onder deze categorie. Dergelijke verzekeringen komen met de nodige kleine lettertjes. Stel je hebt een flinke barst door het scherm lopen maar het toestel werkt nog wel gewoon dan krijg je niet zomaar een vervangend exemplaar. Ook moet je rekening houden met een mogelijk eigen risico mocht je schade claimen. Dat loopt al gauw op naar 50 euro. Tel bij schade alle kosten op en je komt al snel op een behoorlijk bedrag. Bovendien ben je de maandelijkse kosten sowieso kwijt, schade of niet. Natuurlijk zou je kunnen stellen dat sommige pakketten je ook beschermen tegen diefstal, maar bedenk dat veel inboedelverzekeringen hier ook dekking voor bieden. En dubbel verzekeren in niet aan te raden.

Zelf of laten repareren?

Dat maakt dat het soms voordeliger is om bij schade gewoon zelf te repareren of dit door iemand uit te laten voeren. Zo kun je onderdelen los aanschaffen en met de handleidingen van iFixit kun je met wat geduld en precisie de schade van je iPhone zelf repareren. Ben je niet zo handig of wil je simpelweg het risico niet lopen dan kun je ook diensten inschakelen van bijvoorbeeld aanbieders zoals de iPhonekliniek. Zij repareren dagelijks telefoons en kunnen dat veel sneller en vakkundiger. Natuurlijk wil je schade koste wat kost voorkomen maar zoals het gezegde luidt; een ongeluk zit in een klein hoekje. En omdat je vaak dagelijks vele malen met je telefoon in de weer bent is het niet ondenkbaar dat dat vervelende moment een keer komt.

Foto: magerleagues (cc)

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • valschade

ts Geheim Ios Toetsenbord

iOS blijkt al enige tijd geheim toetsenbord te bevatten

Telecomnieuws ·

iOS blijkt al enige tijd geheim toetsenbord te bevatten die speciaal bedoeld is voor gebruik met één hand. Dat is vooral handig toen iPhones groter werden. Apple heeft het geheime toetsenbord alleen niet geactiveerd voor gebruikers.

Het was een ontwikkelaar die de code ervoor ontdekte in de iOS Simulator. Hierin kun je iPhone-apps testen nog voordat ze in de App Store staan. Volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zit de code voor het geheime toetsenbord al tenminste sinds versie 8 in iOS. Je roept hem op door van links of rechts van het scherm naar het midden te vegen. Afhankelijk van de richting verschijnt er rechts of links een extra setje bewerkknoppen. Hierdoor zou het makkelijker zijn om met één hand tekst in te voeren.

iOS toetsenbord voor één hand

Deze methode werkt alleen niet buiten de iOS Simulator. Apple heeft het simpelweg buiten werking gesteld. Waarom is onduidelijk. Vooral de grotere iPhone 7 Plus zou gelet op het formaat baat kunnen hebben bij het toetsenbord. iOS kent wel een functie waarbij het hele scherm de helft naar onderen schuift genaamd Reachability na het tweemaal tappen op de homeknop. Hierdoor zou het makkelijk worden om de bovenkant van het scherm te bedienen zonder van grip te hoeven veranderen. Een mogelijk verklaring voor het achterwege laten van de functie is dat het schijnbaar wel meevalt om met één hand te typen op het toetsenbord. iOS 8 kwam gelijktijdig met de grotere iPhone 6 uit en mogelijk wou Apple wat achter de hand houden voor als gebruikers toch moeite hadden met tekstinvoer.

 • Tags:
 • ios
 • keyboard

ts iPhone 7 Jet zwart

Apple iPhone 7 en 7 Plus bereiken de winkel

Telefoonnieuws ·

Apple's nieuwste iPhones liggen vanaf vandaag in de winkel. De iPhone 7 en 7 Plus zijn zoals wel vaker vlak na hun lancering maar lastig te verkrijgen. En dat komt niet alleen omdat de vraag enorm is.

De koppen van "uitverkochte iPhones" die we in sommige media zien is een marketingtruc. Apple heeft voorafgaand aan het uitkomen van de iPhone 7 en 7 Plus al aangekondigd dat de voorraden niet groot zouden zijn. Ook zou het sinds lange tijd geen cijfers meer bekendmaken hoeveel iPhones er in het openingsweekend verkocht zijn. We kunnen het dus niet controleren. Feit is wel dat sommige mensen erg zenuwachtig worden wanneer ze het woord "uitverkocht" horen en dan alsnog een bestelling plaatsen om maar niet buiten de boot te vallen.

Apple iPhone 7 persfoto
And the crowd goes wild

Ander feit is dat de iPhone 7 en 7 Plus erg degelijke telefoons lijken, ongeacht het ogenschijnlijk kleine verschil met hun voorgangers. Toch lijken beide modellen een opmaak naar wat komen gaat. Volgend jaar wordt de iPhone 10 jaar en dat is genoeg reden voor een feestje. We verwachten dan grote verschillen. Verschillen die nu achterwege gelaten zijn. Als je tenminste de nieuwe glanzende Jet Black-uitvoering geen groot verschil vindt. Bekijk voor de beschikbaarheid en uitvoeringen de abonnementspagina's van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • iphone7plus
 • verkrijgbaar

ts Audio Jack Scissors

Apple beschuldigt koptelefoon-critici van complotdenken

Telefoonnieuws ·

Apple is de eerste grote fabrikant die de moed heeft om van al haar telefoons de koptelefoon te verwijderen. Althans, dat vinden ze van zichzelf. Mensen die echter zorgen hebben over het verplicht overstappen naar Lightning-dopjes zijn "complotdenker".

Het zijn niet onze woorden maar die van Phil Schiller, hoofd marketing bij Apple. De zorgen die critici hebben over het verwijderen van de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 zijn niet geheel ongegrond. Zo is de Lightning-poort digitaal in tegenstelling tot analoog zoals de audio-jack waar we gewend zijn onze koptelefoon in te stoppen. Dat digitale karakter maakt veel meer mogelijk, zoals DRM-beveiliging of beperkingen voor niet door Apple goedgekeurde accessoiremakers.

Audio-jack schaar
Apple zet schaar in koptelefoonaansluiting en kritiek daarover

Dit blijkt nu al want iPhones weigeren nu al niet goedgekeurde Lightning-kabels. Zo werkte de Lightning-naar-audiojack adapter niet op de iPhone 6s met iOS 9. Dat zal vanaf iOS 10 veranderen maar het geeft aan dat Apple verregaande controle heeft ingebouwd. Het is niet ondenkbaar dat het straks alleen mogelijk is om Apple Music te beluisteren op "officiële en goedgekeurde" luidsprekers en koptelefoons. Fabrikanten die een Lightning accessoire willen maken moeten Apple daar bovendien licentiekosten voor betalen. Dat maakt dergelijke accessoires duurder en meer schaars. Dat zijn geen complottheoriën maar is iets wat we nu al zien. Natuurlijk blijft het moedig van Apple om de koptelefoonpoort te verwijderen. De techniek is redelijk oud en er zijn mogelijk betere alternatieven voor handen. Of die ook eenvoudiger in gebruik zijn zal moeten blijken.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • audiojack
 • koptelefoonaansluiting
 • lightning

ts iPhone Jet zwart

Apple iPhone 7 en 7 Plus duurder dan voorganger(s)

Telefoonnieuws ·

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de duurste iPhones die Apple hier ooit uitbracht. De prijs ligt wederom hoger dan vorig jaar, die op zijn beurt weer duurder was dan het model daarvoor. In twee jaar tijd steeg de prijs met € 70.

Een reden voor de prijsverhoging geeft Apple niet. Tijdens de presentatie van de iPhone 7 en 7 Plus meldde Apple nog trots dat de prijs gelijk bleef. Dat geldt dus niet voor Nederlanders. Vreemd genoeg zijn de instapmodellen bij de Duitsers 10 euro goedkoper dan hier. Een voor de hand liggende reden voor de prijsverhoging is dat het 16 GB instapmodel plaatst heeft gemaakt voor 32 GB. Toch is geheugen door de jaren zoveel goedkoper geworden dat dit nauwelijks een reden mag zijn.

Apple iPhone 7 Jet Black
Mooi zwart mag wat kosten

Een prijsverhoging voor de iPhone zet zich al langer in. Een iPhone 5s en 6 kostte bij introductie € 699. De iPhone 6s werd met 749 euro flink duurder. De iPhone 7 kost nog eens twee tientjes meer. En er is op prijsgebied nog meer slecht nieuws. De nieuwe gitzwarte 'Jet Black' uitvoering is niet in een 32 GB uitvoering verkrijgbaar maar alleen in een 128 of 256 GB versie. De prijzen beginnen daar dus bij 879 euro voor een iPhone 7. Wil je het grotere model met dubbele camera dan beginnen de prijzen bij 1.019 euro. Apple geeft ook meteen een waarschuwing voor het nieuwe Jet Black model. De glanzende achterkant loopt namelijk kans op "microscopische oneffenheden". In andere woorden; hij loopt kans op krassen. Mocht je dat risico niet willen lopen dan zul je een hoesje moeten aanschaffen. Ontneemt meteen zicht op die mooie nieuwe uitvoering.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • iphone7plus

ts Apple iPhone 7 Tim Cook

Apple toont waterdichte iPhone 7 en 7 Plus met dubbele camera

Artikelen ·

Apple heeft op haar jaarlijkse iPhone-event de iPhone 7 en 7 Plus aangekondigd. De 9e generatie iPhones kennen een nauwelijks gewijzigd uiterlijk maar kennen wel veel nieuwe functies.

Een groot verschil met vorige modellen is dat de iPhone 7 ditmaal water- en stofbestendig is. Het toestel krijgt een IP-rating mee van IP67 waarmee je er gerust mee kunt zwemmen. Ander groot verschil is de homeknop. Alhoewel hij er hetzelfde uitziet is het ditmaal geen knop. Apple brengt haar Force Touch-techniek die we kennen van de MacBook naar de iPhone 7. Hiermee wordt de illusie gewekt dat je een knop indrukt terwijl dat niet zo is. Apps kunnen hierdoor ook straks de knop aanpassen waardoor geheel nieuwe toepassingen mogelijk worden.

Apple iPhone 7

Tijdens de introductie gaf Apple veel aandacht aan de nieuwe camera. Apple had ook wat goed te maken ten opzichte van vorig jaar. De aperture wordt (eindelijk) een stuk wijder om uit te komen op f/1.8. Daardoor laat hij 50% meer licht door. Dat moet vooral fotografie in het donker beter maken. Wat ook zeker helpt om scherpere foto's te maken is dat de iPhone 7 optische beeldstabilisatie krijgt. Ook komt er een nieuwe True Tone-flitser die dit keer uit vier LED-lampjes bestaat. Voorop zit nu een 7 megapixel FaceTime HD-camera voor die belangrijke selfies.

2x optisch inzoomen

De iPhone 7 Plus krijgt zelfs 2 camera's. Beiden zijn 12 megapixel groot maar verschillen in de lens. De ene heeft een groothoeklens terwijl de andere een telefoto-lens kent. Hierdoor kan de iPhone 7 Plus tot 2x optisch inzoomen. Digitaal inzoomen kan dit jaar tot 10 maal. Een andere functie van de dubbele camera is dat je achtergrond automatisch kunt vervagen. Stel je maakt een portret-foto dan blijft je onderwerp scherp in beeld terwijl de achtergrond vervaagd wordt. Dit kan zelfs real-time. Vreemd genoeg komt deze functie later beschikbaar als een uitbreiding op iOS 10.

Apple iPhone 7 Plus 2x optisch inzoomen
2x zonder kwaliteitsverlies inzoomen

Draadloze AirPods

Zoals verwacht heeft Apple inderdaad de iPhone 7 uitgerust zonder koptelefoonaansluiting. Apple stapt over op Lightning maar levert wel een adapter mee. De meegeleverde earpods kennen ditmaal een Lightning-kabel. Er komen ook draadloze hoge resolutie AirPods. Er zit een ingebouwde microfoon in om Siri mee te bedienen. De dopjes gaan opgeladen 5 uur mee en zitten in een speciaal doosje waarin ook een batterij zit. In totaal gaat de draadloze koptelefoon dan 24 uur lang mee. Om de frustratie met Bluetooth-koppelen teniet te doen hoef je dat doosje alleen maar open te maken en op je iPhone op "koppelen" te klikken.

Apple AirPods

Om het gemis van de audio-jack te verzachten is er nu een stereo speaker. Die tweede speaker zit echter niet onderop, maar juist bovenop. Mogelijk gebruikt Apple hiervoor de luidspreker bedoeld om mee te bellen. Gevolg is dat de speakers 50% luider zijn. Tijdens de presentatie ook nog speciale aandacht voor de nieuwe A10 Fusion-processor. Het gaat hier om een quadcore processor in een big.LITTLE opstelling. Er zijn 2 krachtige cores en 2 energiezuinige die op slechts 1/5 van het vermogen werken. De nieuwe chip is 40% sneller dan de A9 van vorig jaar. De GPU telt 6 cores en is 50% sneller geworden. Al deze extra rekenkracht komt vooral ten goede van games. Ook is door de nieuwe chip de batterijduur omhoog gegaan. Verwacht tot 2 uur langer mee te kunnen gaan dan een iPhone 6s. De iPhone 7 Plus krijgt een extra uurtje mee.

16 september in Nederland

Er komt een nieuwe zwarte uitvoering met een glossy achterkant. Apple noemt het Jet Black en de uitvoering moet nagenoeg de antennelijnen doen verdwijnen. Er is nog een zwarte uitvoering, ditmaal met een matte afwerking. De gouden, zilveren en rosé gouden uitvoering blijven gewoon bestaan. De prijzen blijven gelijk. De geheugenuitvoeringen gaan omhoog naar 32, 128 en 256 GB. Pre-orders beginnen 9 september, vanaf 16 september liggen alle nieuwe iPhones dan in de winkel. Nederland behoort tot de eerste groep landen, je hoeft dus niet meer naar Duitsland of Frankrijk te rijden.

 • Tags:
 • airpods
 • apple
 • iphone7
 • iphone7plus

ts Apple Tweet iPhone 7

Twitter-account Apple onthult alvast waterdichte iPhone 7

Telefoonnieuws ·

Het Twitter-account van Apple werd onlangs actief. Blijkbaar hebben ze niet hun beste mensen op het account gezet want nog voordat hij moet worden aangekondigd werd daar de waterdichte iPhone 7 met stereo speakers onthuld.

Twitter-account Apple onthult alvast waterdichte iPhone 7

Apple was al langer in het bezit van het Twitter-account @Apple maar had nog niet eerder tweets verstuurd via het account. Het account werd enige dagen geleden actief met het toevoegen van een achtergrond. Deze kwam overeen met de eerder verstuurde uitnodiging voor het iPhone-event. We verwachtte dus al informatie rondom het event, al kwam deze tweet dus iets te vroeg. De nieuwe iPhone is dus op moment van schrijven nog niet aangekondigd, maar we weten wel dat hij komt, dat hij Apple iPhone 7 heet, dat hij waterdicht is, voorzien is van stereo speakers en de iPhone 7 Plus over een dubbele camera beschikt met 2x optische zoom. Dat het nieuwe model waterdicht zou zijn werd al genoemd als mogelijke functie maar lijkt nu dus bevestigd. Overigens was de iPhone 6s al in hoge mate waterdicht. Ook de andere eigenschappen kwamen veelvuldig voorbij in het geruchtencircuit. Apple heeft de fout inmiddels ook ingezien; de tweet is verwijderd. Nu is het wachten totdat Tim Cook de nieuwe iPhone 7 daadwerkelijk uit z'n broekzak haalt. Dat kan ieder moment gebeuren.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • iphone7plus
 • twitter

ts Apple Keynote Event iPhone 7

Apple bevestigt iPhone-event 7 september

Telefoonnieuws ·

Apple heeft haar event aangekondigd waarop het de iPhone 7 gaat aankondigen. Ze houden het toepasselijk; 7 september moet het gebeuren. De uitnodiging lijkt dit jaar weinig weg te geven, althans zo lijkt het.

Apple bevestigt iPhone-event 7 september

Alhoewel Apple het nooit vooraf toegeeft worden tijdens deze Keynote de iPhone 7 en 7 Plus verwacht. Mogelijk horen we ook nieuws over andere Apple-producten. Momenteel staan veel productcategoriën in de wacht om opgevolgd te worden door nieuwere modellen. Terug naar de uitnodiging. Daar zien we een zogenaamde "bokeh". Dat is een term uit de fotografiewereld waarmee onscherpte wordt aangeduid. Dat lijkt een sterke verwijzing naar de dubbele camera die mogelijk op de iPhone 7 Plus zit. Wat Apple's exacte bedoelingen zijn met deze dubbele camera is onduidelijk, mogelijk moet het voor scherpere foto's zorgen maar het later kunnen aanpassen van de focus is ook een optie. Naast een dubbele camera wordt ook een snellere processor verwacht. Andere geruchten spreken over een waterdichte behuizing, het weghalen van de koptelefoonaansluiting, een homeknop met Force Touch en een grotere geheugenuitvoering van 256 GB.

Andere producten

Zoals gezegd hopen we ook wat te horen over andere producten zoals de Apple Watch en mogelijk de iPad-reeks. Beide categorieën staan te popelen om opgevolgd te worden. Vooral de Apple Watch die vanaf september maar liefst 2 jaar oud is. Ook de desktop- en laptop-lijn smachten naar nieuwe modellen. Al lijkt het bij die laatste twee niet aannemelijk dat Apple daar komende woensdag 7 september iets over loslaat. Mogelijk volgt in het najaar een apart event.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • keynote

ts Jimmy Lin iPhone 7 Plus Weibo

Taiwanese popster gezien met Apple iPhone 7 Plus

Geruchten ·

Zanger Jimmy Lin heeft een voorliefde voor nog niet uitgebrachte iPhones. Eerder nog had hij een iPhone 5, 5C en 6 Plus voordat ze officieel waren. Inmiddels heeft hij een iPhone 7 Plus in bezit. Dat blijkt uit kiekjes die hijzelf heeft vrijgegeven.

Taiwanese popster gezien met Apple iPhone 7 Plus

Dat het hier gaat om de iPhone 7 Plus blijkt uit de achterkant. We zien duidelijk de dubbele camera. En omdat hij zich eerder al met nog niet uitgebrachte iPhones liet fotograferen zijn we geneigd om hem te geloven. Naast de dubbele camera weten we vrijwel zeker dat de volgende iPhone niet beschikt over een koptelefoonaansluiting. Over de andere eigenschappen bestaat veel onduidelijkheid. Zo is nog onbekend of de homeknop vervangen is door een aanraakgevoelig exemplaar en ook de Smart Connector op de achterkant is nog allerminst zeker. Het gerucht gaat dat Apple de iPhone 7 samen met de iPhone 7 Plus in de week van 7 september aankondigt. Zoals gezegd moet Apple die datum nog bevestigen. Tot die tijd is dus alles mogelijk.

De komende generatie iPhone wordt gezien als zogenaamde 'tussenpaus'. Het model zal een opmaat zijn naar de iPhone van 2017 die mogelijk een grondige redesign tegemoet zal zien. Apple's best verkopend product wordt dan 10 jaar en dat moet gevierd worden. De iPhone 7 zal daarom mogelijk bewust klein gehouden worden om het verschil groter te maken. Een gewaagde strategie. Er zijn wel geruchten dat de komende iPhone waterdicht is, over een nieuw type homeknop beschikt en uitbreidbaar is dankzij een connector op de achterzijde. Of dit ook gaat gebeuren is nog allerminst zeker. Voor volgend jaar wordt een nieuw type scherm verwacht en een geheel nieuw uiterlijk.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7plus
 • jimmylin

ts Apple iPhone 7 Plus Camera Ifeng

Foto’s van werkende blauwe Apple iPhone 7 Plus verschenen

Geruchten ·

We hebben al voldoende foto's voorbij zien komen van de Apple iPhone 7 en 7 Plus maar dat ging veelal om dummy's, alleen de behuizing of om enkele onderdelen. Dit exemplaar lijkt volledig af te zijn en werkt ook echt gewoon.

De iPhone 7 Plus, wat kunnen we daar nog meer over vertellen. We zouden haast zeggen pak een iPhone 6s Plus en je weet het antwoord. We maken het onszelf natuurlijk wel heel erg gemakkelijk maar dat lijkt ook Apple te doen. De antennelijnen zijn verplaatst, er is een dubbele camera en de koptelefoonaansluiting is verdwenen. Dat is het wel zo'n beetje. Ohja, er is een nieuw kleurtje bijgekomen; blauw. Hoe dat eruit ziet zie je hieronder.

Apple iPhone 7 Plus blauw
Zoek de verschillen; links de iPhone 7 Plus, rechts de iPhone 6s Plus
Apple iPhone 7 Plus achterkant blauwApple iPhone 7 Plus blauw knoppen

Overigens gaat ook het hardnekkige gerucht dat de homeknop omgeruild is voor een Force Touch-exemplaar. Dat is geen echte fysieke knop maar lijkt er wel op doordat een trilmotortje voor feedback zorgt. Daarmee lijkt het net alsof je wel een knop indrukt. Apple paste dit al toe in haar MacBook's en het is verrassend genoeg vrij realistisch. We kunnen alleen niet uit deze foto's afleiden of dit een Force Touch-knop is of een fysieke zoals op de huidige iPhone's. Ook laat bovenstaande iPhone geen Smart Connector zien op de achterzijde waarmee allerlei accessoires gekoppeld kunnen worden zoals op de iPad Pro. Het ontbreken van deze poort zou wel wat teleurstellend zijn omdat het minder mogelijkheden geeft. Het zou accessoirefabrikanten bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om toch een koptelefoon aan te sluiten. Daar lijkt straks alleen de Lightning-poort voor gebruikt te kunnen worden. Succes met zowel muziek luisteren en tegelijkertijd opladen.

Chinese namaak?

Er is nog een derde mogelijkheid en dat is dat we hier kijken naar Chinese namaak. Het zou ons eerlijk gezegd niets verbazen want alle tekeningen van de iPhone 7 Plus lagen al eerder op straat. Er staat dus niets in de weg van handige Chinese producenten om alvast aan de slag te gaan. Wie ook beter naar de bedieningsknoppen kijkt ziet ook een lagere kwaliteit dan we van Apple gewend zijn. Wij wachten dus nog even af voordat we deze blauwe iPhone 7 Plus als authentiek bestempelen.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7plus

ts Apple iPhone 7 Chinaunicom

China Unicom photoshopt alvast iPhone 7 Plus in elkaar

Geruchten ·

Het Chinese China Unicom weet het zeker; de volgende iPhone heet iPhone 7 en krijgt een dubbele camera. Ondanks dat operators, zelfs uit China, vaak vooraf al informatie toegespeeld krijgen vragen we je op om terughoudend te zijn.

We hebben ze wel vaker betrapt om de publiciteit te zoeken met nog niet definitieve informatie. Zo ook ditmaal vermoeden we. De plaatjes die tot nu toe van de volgende iPhone zijn uitgelekt laten toch echt een uitpuilende cameramodule zien. Deze lijkt vlak met de achterkant te zijn. Bovendien zouden we wat teleurgesteld zijn als Apple geen tweekleurige flitser zou toepassen. Deze lijkt over slechts één kleur te beschikken. Wat ons betreft dus een creatieve Photoshop. Ook de verwijzing naar de '7' lijkt ons wat voorbarig. Er gaan namelijk ook stemmen op om hem 'iPhone 6SE' of zelfs 'iPhone 2016' te noemen.

Apple iPhone 7 China Unicom

Het plaatje geeft nog een verwijzing weg; een blauwe iPhone. Ook dat gerucht hebben we vaker gehoord. Wijzelf denken echter niet dat de blauwe uitvoering zo fel van kleur is als hierboven weergegeven. Mogelijk gaat het om een donkerblauwe kleur. Mogelijk zelfs zo donker dat hij ook voor zwart door zou kunnen. Je merkt het misschien al; wij raden je aan dit plaatje niet al te serieus te nemen en vooral door te gaan met waar je mee bezig was. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons zodra er meer geloofwaardige geruchten opduiken.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • chinaunicom
 • iphone7

ts Miljard iPhone s Tim Cook

Apple verkocht reeds 1 miljard iPhones

Telefoonnieuws ·

Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers meldde Apple tegenover haar medewerkers dat het ergens vorige week haar miljardste iPhone heeft verkocht. Een miljard telefoons, een ongelofelijke prestatie.

Het is veelzeggend dat Apple het bekendmaken niet deed tegenover journalisten en beursanalisten ten tijden van de presentatie van de kwartaalcijfers maar juist voor haar eigen medewerkers. Na iedere keynote zijn het juist de medewerkers die extra in het zonnetje gezet worden en bedankt worden voor hun prestaties en offers. In de medewerkersbijeenkomst zei topman Tim Cook dat het nooit Apple's bedoeling was om de meeste telefoons te maken maar wel de beste en die de meeste verandering teweeg zou brengen.

Tim Cook miljardste iPhone
Tim Cook houdt symbolisch de miljardste iPhone omhoog

Dat heeft de iPhone zeker weten bereikt. En ondanks dat we er hier op NieuweMobiel.NL vaak op afgeven is het de iPhone geweest die de meeste impact op de markt heeft gehad, en daar zijn we ze zeer erkentelijk voor. Het bereiken van deze mijlpaal komt vooral door de sterke verkoop de laatste jaren. Zo stond de teller nog geen 2,5 jaar geleden op 500 miljoen. Ondanks de mooie jaren moet Apple inmiddels ook erkennen dat het inmiddels wat minder gaat met de verkoop. Ook voor komend jaar ziet het er niet erg positief uit. De komende iPhone lijkt bewust klein gehouden te worden om volgend jaar groots uit te pakken wanneer de iPhone 10 jaar wordt. Of dat een wijs besluit is zal duidelijk worden wanneer de volgende kwartaalcijfers bekend worden.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • miljard

ts Apple Store Logo

Apple verkoopt wederom minder iPhones, analisten toch tevreden

Telefoonnieuws ·

Apple heeft in het fiscale 3e kwartaal maar liefst 40,4 miljoen iPhone verkocht. Vorig jaar was dat nog 47,5 miljoen. Toch zijn analisten tevreden omdat ze rekening hadden gehouden met een nog grotere daling.

Het aantal verkochte iPhones daalt nu al twee kwartalen op rij. Voor Apple is dit een unicum. Vooral in China ging het hard. Daar werd 33% minder omzet geboekt. In totaal kwam de omzet overigens uit op 42,1 miljard dollar, hiervan kon het 7,8 miljard dollar bijschrijven als winst. Omdat de cijfers iets gunstiger uitvallen dan verwacht ging het aandeel nabeurs met zo'n 5 procent omhoog. Toch ging de winst bijna 30 procent onderuit en ging ook de gemiddelde verkoopprijs van een iPhone omlaag van 660 naar 595 dollar. Dat kwam vooral door de introductie van de goedkopere iPhone SE.

Apple Store London
Iets rustiger dan gebruikelijk bij de Apple Store

Er waren ondanks de neergaande telefoonverkopen ook positieve geluiden, zo verdiende Apple flink aan haar dienstentak. Hier zitten bijvoorbeeld de opbrengsten van Apple Music en de App Store in. Inmiddels komt 11% van de omzet van deze diensten. Ook steeg sinds lange tijd de opbrengsten van de iPad-tablet. Omdat Apple deze cijfers niet verder uitsplitst weten we niet exact hoe dat komt maar algemeen aangenomen wordt dat dit komt door de introductie van de iPad Pro 9.7. Een aanwijzing hiervoor ligt in de gemiddelde verkoopprijs van een tablet, die steeg namelijk van 415 naar 490 dollar. De Pro-tablets zijn doorgaans iets duurder. Voor komend kwartaal verwacht Apple een omzet te boeken van tussen de 45,5 en 47,5 miljard dollar. Hierin zullen slechts deels de verkopen van de nieuwe generatie iPhone zitten.

 • Tags:
 • apple
 • iphones
 • kwartaalcijfers

ts Evleaks Tweet iPhone 2016

“Apple iPhone 7 vanaf 16 september in de winkel, naam mogelijk iPhone 2016”

Geruchten ·

Volgens kenner Evan Blass ligt de volgende generatie iPhone vanaf vrijdag 16 september in de winkel. Nederland volgt mogelijk later. Mogelijk hebben we het dan niet over de iPhone 7 maar over de iPhone 2016.

Een naamswijziging zou opvallend zijn, Apple past al jaren een soortgelijk naamschema toe. Nu ging al het gerucht dat Apple daar volgend jaar vanaf zou stappen omdat de iPhone 7s een radicale vernieuwing zou worden. Een -s iPhone doet dan mogelijk afbreuk aan die gedachte. Mogelijk volgt een naamswijziging dus sneller dan gedacht, zo doen de tweets van @evleaks tenminste vermoeden. Hij spreekt duidelijk over een "iPhone 2016". Ook denkt hij te weten wanneer de volgende iPhone in de winkels ligt.

iPhone 2016 @evleaks

Vrijdag 16 september moet dat gebeuren. Toch ligt het toestel hier dan niet in de winkel, zo is de gedachte. Nederland volgt meestal in het tweede rijtje landen waar de nieuwe iPhone verkrijgbaar is. Wie toch eerder een exemplaar in handen wil hebben zal naar Duitsland of Frankrijk moeten rijden. Al langer lijkt het er sterk op dat de volgende generatie iPhone weinig spectaculaire verschillen heeft met de huidige iPhone 6s. De verschillen die er wel zijn vallen vooralsnog niet erg in de smaak. Zo verdwijnt hoogstwaarschijnlijk de koptelefoonaansluiting. Groter zijn de verschillen bij het grotere Plus-model. Die krijgt hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera. Welke toepassingen Apple daar voor bedacht heeft moeten we nog afwachten. Veel is daar niet over bekend. Zo past Huawei bijvoorbeeld een aparte zwart/wit-camera toe in de P9 om daarmee scherpere foto's te maken. Vroeger werden dubbele camera's ook wel gebruikt om 3D-opnames te maken. Het wachten is op Apple's officiële keynote voordat we daar duidelijkheid over hebben.

 • Tags:
 • apple
 • iphone2016
 • iphone7
 • verkrijgbaarheid

ts iPhone 7 Plus Nwe

Nieuwe verwarrende foto van iPhone 7 Plus verschenen

Geruchten ·

Met nog een paar maanden op de klok mag het geen verrassing heten dat Apple het productieproces van de volgende generatie iPhone aan het opstarten is. Geen wonder dat het momenteel foto's regent van het model.

Nadat we eerder al foto's zagen van de iPhone 7 is het ditmaal de beurt aan z'n grote broer; de iPhone 7 Plus. We gaan er inmiddels al een beetje vanuit dat het model een dubbele camera krijgt en dat zien we dan ook terug in de foto. De cameramodule lijkt flink meer uit te steken dan op de iPhone 7 het geval is. Hiermee zal hij niet lekker op een vlakke ondergrond kunnen rusten. Ook zien we onderaan de zogenaamde Smart Connector terug. Hierdoor zullen tal van accessoires gekoppeld kunnen worden. De komst van de poort stond lange tijd ter discussie.

Apple iPhone 7 Plus

De foto roept een aantal extra vragen op. Zo zien we een duidelijk afwijkend Apple-logo. In plaats van een ingelegd logo lijkt ditmaal gekozen voor een soort reliëf. Grootste verrassing is echter het ontbreken van de zogenaamde mute-knop. Hiermee kun je een iPhone snel op stil zetten. Die knop zit er al op sinds het eerste begin op. Wij hebben daarom onze bedenkingen bij de echtheid van deze foto's. Mogelijk gaat het om een hoax, mogelijk gaat het om namaak. Het is ook mogelijk dat we kijken naar een prototype waar Apple mee geëxperimenteerd heeft. Het zal pas duidelijk worden zodra de iPhone 7 Plus officieel wordt aangekondigd. Daarop moeten we nog zeker twee maanden wachten.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7plus
 • mute
 • smartconnector

ts iPhone 7 Nwe

Achterkantje nieuwe iPhone 7 duidelijk op de foto

Geruchten ·

Hij komt eraan; de Apple iPhone 7. En ook dit model zal getuige deze nieuwe foto in het goud uitkomen. Bovendien lijken de nieuwe antennelijnen en de grotere cameramodule bevestigd te zijn.

Het gaat niet om een complete iPhone zo lijkt maar alleen om het achterkantje. Toch lijkt die te bevestigen wat we al wisten. De iPhone 7 zal nauwelijks verschillen, op wat uiterlijke kenmerken na. Verwacht echter wel een hogere cameraresolutie en een nieuwe processor. Wat echter verdwenen is, is de koptelefoonaansluiting. Apple lijkt de eerste grote fabrikant die de connector laat vallen.

Apple iPhone 7 goud achterkantje

Al eerder leek duidelijk dat Apple de grote verschillen bewaart voor het model van volgend jaar. Of dat slim is valt te bezien. De iPhone wordt dan 10 jaar en dat vinden ze in California reden genoeg om je een jaar extra te laten wachten. Het is natuurlijk wel goed mogelijk dat Apple wat verrassingen achter de hand houdt tijdens de presentatie van de 7. Denk misschien aan een waterdichte behuizing en nieuwe geheugenuitvoeringen. De aankondiging met een mogelijke 'One More Thing' wordt trouwens niet voor september verwacht. Apple moet dit event nog aankondigen waarmee er genoeg tijd is om eerst op vakantie te gaan.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7

ts Apple iPhone 32gb

WSJ: Apple verdubbelt geheugen instapmodel iPhone 7

Geruchten ·

Omdat de komende iPhone maar weinig echte vernieuwing brengt gaat Apple het anders doen. Denk dan aan een nieuw kleurtje en iets meer geheugen. Vooral het instapmodel gaat daar profijt van hebben.

Geruchten afkomstig van The Wall Street Journal betreffende de iPhone nemen wij bloedserieus. Apple heeft namelijk een direct lijntje en gebruikt die vaak om de markt en aandeelhouders voor te bereiden op wat komen gaat. Wanneer WSJ daarom iets te melden heeft over de iPhone 7 dan nemen wij die met 99,99% zekerheid aan. En ditmaal gaat het gerucht over het instapmodel. Apple is één van de weinig fabrikanten die denkt dat voor een smartphone 16 GB genoeg is. Dat is het niet en daarom is het een totaal onbruikbaar model. Vooral als je bedenkt dat iOS al een groot deel van die ruimte inneemt.

32 GB Apple iPhone
Dat werd tijd

Het instapmodel van de iPhone 7 zal echter met 32 GB worden uitgerust. De 64 GB en 128 GB uitvoeringen blijven waarschijnlijk gelijk, al valt het niet uit te sluiten dat er een 256 GB versie komt. Veel andere fabrikanten bieden al niet langer een 16 GB instapmodel aan omdat het in de praktijk veelal te weinig is. Je kunt vrijwel geen 4K-video schieten en maar weinig apps installeren. Apple wist dit ook wel en zag liever consumenten 100 euro meer uitgeven voor de 64 GB uitvoering. Iets wat veel dan ook deden. Andere vernieuwing voor de Apple iPhone 7 zal mogelijk komen uit de kleurafdeling, zo gaan er al langer geruchten over een donkerblauwe of zwarte uitvoering. Duidelijkheid daarover wordt ergens in september verwacht. Tegen die tijd kondigt Apple traditiegetrouw haar volgende generatie aan.

 • Tags:
 • apple
 • geheugen
 • instapmodel
 • iphone7

ts iPhone Space grijs

Volledig zwarte iPhone komt mogelijk terug

Geruchten ·

Onlangs nog dook het gerucht op dat de iPhone 7 in plaats van een grijze uitvoering een blauwe variant zou krijgen. Nu moeten we dat gerucht mogelijk bijstellen. De blauwe tint wordt mogelijk veel donkerder, mogelijk zelfs helemaal zwart.

Apple speelt niet graag met de kleuren van haar iPhone. Het assortiment is al tijden zo conservatief als maar kan zijn. Zelden komt er een nieuwe kleur bij en nog sporadischer worden kleuren vervangen. Toch lijkt de Space Grey-uitvoering het veld te moeten ruimen, onduidelijk is echter nog wat ervoor in de plaats terug komt. Of het wordt Space Black, óf het wordt Deep Blue. Duidelijk is wel dat de tint veel donkerder wordt. De overige kleuren Silver, Gold en Rose Gold blijven vermoedelijk onaangeroerd.

Apple Space Srey
De ene Space Grey is de andere niet

Space Grey gaat trouwens nog niet eens zo lang mee. Het werd samen met de iPhone 5s geïntroduceerd in 2013. De kleuruitvoering zien we ook bij andere producten waaronder de Apple Watch, al is die daar vele malen donkerder. Naast geruchten over een nieuwe kleur voor de iPhone 7 gaan er geruchten over het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting en grotere cameramodule. Diverse media melden verder weinig ingrijpende verschillen. Die worden pas in 2017 verwacht.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • spacegrey

ts Darkmode Ios10

Mogelijk later alsnog Dark Mode in iOS 10

Telefoonnieuws ·

Veel van de geruchten voorafgaand aan het WWDC zijn niet uitgekomen. Eén daarvan ging over een donkere of zwarte modus voor iOS. De Apple TV kreeg hem uiteindelijk wel, voor iOS werd hij niet genoemd. Toch lijkt deze modus er aan te komen.

Bewijs voor een zogenaamde dark mode vonden mensen in de beta die Apple van iOS 10 vrijgaf. Sommige slimme ontwikkelaars kunnen die zelfs activeren, ondanks dat de omschakelknop lijkt te ontbreken. Mogelijk heeft Apple de speciale 'dark mode' nog niet aangekondigd omdat deze nog niet helemaal af is, maar het is ook mogelijk dat het nog een 'One More Thing' achter de hand wil houden voor als de iPhone 7 aangekondigd wordt.

iOS 10 dark mode

De dark mode werkt momenteel al voor sommige apps waaronder iMessage, Safari, iBooks en Alarmen. De modus zou vooral handig zijn voor in het donker waarbij iemand niet zoveel licht wil hebben. Energie zou de functie niet besparen, dat komt omdat Apple nog altijd met een IPS-scherm werkt. Hierbij wordt gewerkt met achtergrondverlichting en die gaat ook bij zwarte beelden gewoon aan. Pas wanneer Apple overstapt op een AMOLED-display zou het voordeel op gaan leveren. iPhones met zo'n scherm worden pas vanaf 2017 verwacht. iOS 10 komt pas in het najaar beschikbaar tegelijk met de lancering van de volgende iPhone. Mogelijk horen we dan meer.

 • Tags:
 • apple
 • darkmode
 • ios
 • ios10

ts Ios10

Dit zijn de 10 nieuwe functies van iOS 10

Telecomnieuws ·

Apple heeft tijdens haar jaarlijkse WWDC keynote de volgende generatie van iOS gepresenteerd. Het gaat om een jubileumjaar aangezien het besturingssysteem 10 jaar wordt. Genoeg reden om van iOS 10 de grootste update ooit te maken.

Dit zijn de 10 nieuwe functies van iOS 10

Opvallend is in ieder geval dat de 10 aandachtspunten vrij breed zijn. Geen onderdeel ontkomt aan een soort update, groot of klein. We gaan al die nieuwe kernpunten stuk voor stuk hieronder bespreken.

1. Lock screen

iOS 10 krijgt om te beginnen een nieuw vergrendelscherm (lock screen). Met de introductie van de Touch ID-vingerafdrukscanner krijgen veel mensen het vergrendelscherm niet meer te zien. Toch kan het handig zijn. Wie straks z'n iPhone oppakt (dus zonder het indrukken van de Touch ID-knop) krijgt hem vanzelf voorgeschoteld. Raise to wake noemt Apple dat. Naast een nieuw uiterlijk zijn notificaties stukken interactiever. Zo kun je vanaf het lockscreen direct antwoorden op berichtjes. Links van het lock screen zitten nu de widgets en de camera zit rechts.

iOS 10 lock screen

2. Siri

Op het gebied van Siri, de spraakgestuurde assistent, stelt Apple haar diensten open voor andere ontwikkelaars. Daarmee worden functies mogelijk zoals het opdracht geven om iemand een WhatsAppje te sturen. Maar je kunt haar ook vragen iemand via VoIP te bellen.

iOS 10 Siri

3. QuickType

Apple's ingebouwde toetsenbord krijgt ook een make-over. De suggesties die het doet zijn nu nog intelligenter. Gaat je gesprek over een locatie dan stelt QuikType voor om je huidige locatie te sturen. Ook contactinformatie kan verstuurd worden als je het over iemand specifiek hebt. En probeer je met iemand een afspraak te maken dan kan een kalenderafspraak ingepland worden zonder opnieuw al die informatie in te tikken. Ook handig is dat het toetsenbord nu tegelijk meerdere talen kan ondersteunen. Niet telkens wisselen dus.

iOS 10 QuickType

4. Photos

Misschien wel één van de grootste wijzigingen zit hem in de foto-app (Photos). Apple zet met iOS 10 flink in op AI of kunstmatige intelligentie. iOS 10 kan foto's groeperen en herkennen aan de hand gezichtsherkenning, locatie en objecten. Foto's kunnen op een kaart gegroepeerd worden en iOS 10 houdt automatisch bij wie er op je foto's staan. Siri kan die informatie ook gebruiken om sneller naar bepaalde foto's te zoeken. Dankzij deze zogenaamde 'Advanced Computer Vision' kan Photos foto's en video's van een bepaald moment groeperen om ze later nog eens te beleven. Er wordt zelfs een filmpje van gemaakt voorzien van muziek. Deze kun je aanpassen qua stemming door andere muziek te kiezen en ook de lengte kan ingekort of verlengd worden.

iOS 10 photos

5. Maps

Van veel apps verandert Apple het uiterlijk. Kaarten (of Maps) is daar één van. Naast een nieuwe look wordt Maps een stuk pro-actiever. Je kunt vanuit Maps zoeken op bijvoorbeeld restaurants en Maps stelt ook direct navigatie voor. Het laat ook zien of je onderweg druk verkeer zult tegenkomen, al is onbekend of deze functie ook in Nederland beschikbaar zal zijn. En omdat ontwikkelaars plugins voor Maps kunnen schrijven kun je straks vanuit de app route plannen, meteen een Uber bestellen én betalen. Voorheen moest je schakelen tussen meerdere apps om dat te doen.

iOS 10 Maps

6. Music

Ook Apple Music krijgt een geheel nieuw uiterlijk waarbij de focus (uiteraard) op de muziek gelegd wordt. Daarnaast maakte Apple bekend dat het inmiddels 15 miljoen betaalde gebruikers heeft. Het heeft daarmee ook veel input gekregen waarop de interface is aangepast. Deze moet nu vooral een stuk eenvoudiger in gebruik zijn.

iOS 10 music

7. News

Ook de vrij recente nieuws-app (News) krijgt een make-over. Apple maakte bekend dat er inmiddels 2 duizend publicaties in opgenomen zijn en dat het 60 miljoen actieve gebruikers per maand heeft. Naast een nieuw design kunnen er straks ook abonnementen gesloten worden op bijvoorbeeld National Geographic en kranten. Hiermee wordt Apple een concurrent voor onze eigen Nederlandse Blende waar je betaalt per gelezen artikel. News krijgt daarnaast ook ondersteuning voor breaking news notificaties.

iOS 10 News

8. HomeKit

Apple probeert al jaren voet aan de grond te krijgen bij home automation. Denk dan aan slimme thermostaten en verlichting. Echt van de grond wil het nog niet komen al komen er wel steeds meer producten op de markt die geschikt zijn voor HomeKit. Om dit te versnellen en om het gebruik ervan te versimpelen komt er een aparte app genaamd Home. Van hieruit moet je alle HomeKit geschikte apparaten aansturen. Daar komen straks ook producten bij zoals camera's, airco's, deurbellen en bevochtigers. Handig aan de app is dat je ook scenarios kunt aanvinken. Daarmee wordt een tal van zaken automatisch gedaan. Denk bijvoorbeeld aan naar bed gaan waarbij de deuren op slot worden gedaan, de lichten uitgaan en de gordijnen dicht. Je hoeft niet eens thuis te zijn want wie beschikt over een Apple TV kan die op afstand opdrachten geven aan al je HomeKit-apparaten. Met een slimme deurbel met ingebouwde camera kun je de postbode zien aanbellen. Allemaal handige scenario's waarvan we nog maar moeten zien wat ervan terecht komt.

iOS 10 Home

9. Phone

Voor het eerst in jaren geeft Apple weer een update aan haar telefoon-app (of Phone). Eén nieuwe functie zijn voicemail transcripties. Je hoeft hiermee je voicemails niet meer te beluisteren maar je kunt ze als tekst teruglezen. Je provider moet dit waarschijnlijk wel ondersteunen. Ook krijgt de app ondersteuning voor extensies die externe ontwikkelaars kunnen maken. Een voorbeeld die gegeven werd is nummerherkenning. Handig voor wie vaak door spam-nummers gebeld wordt. Toch zullen er veel mensen zijn die de app minder en minder gebruiken omdat ze bijvoorbeeld met WhatsApp of een andere VoIP-app gebeld worden. Toch kan de Phone-app deze gesprekken doen laten voorkomen alsof je een echte binnenkomende oproep krijgt inclusief afbeelding en naam. Ontwikkelaars moeten dan wel gebruik gaan maken van deze VoIP API.

iOS 10 Phone

10. Messages

Een andere grote wijziging vinden we in de berichten-app, of Messages. Wie elkaar onder iOS 10 straks weblinks stuurt krijgt een voorbeeldoverzicht te zien. Dit werkt ook bij video's en foto's. Verder worden emoji's 3x groter weergegeven en komt er een functie om woorden te vervangen door emoji's. De ballonnen waarin je zinnen staan kun je ook veranderen. Er zijn effecten om ze groter of kleiner te maken en er komen animaties waaronder full screen. Hiervoor moet je de verstuur-knop enige tijd indrukken om alle opties te zien. Je kunt ook op iemand reageren met bijvoorbeeld een duim omhoog. Die wordt dan over iemands ballon weergegeven (zogenaamde tapbacks). Ook iMessage wordt door Apple opengesteld voor derden zodat er binnenkort ook zaken als stickers en betalingen verstuurd kunnen worden.

iOS 10 Messages

Publieke beta, beschikbaar in het najaar

WWDC is een ontwikkelaarsfeestje en iOS 10 zal voor hen meteen beschikbaar zijn als preview. Er komt in juli een publieke beta waar iedereen die zich daarvoor inschrijft mee kan doen. De bedoeling is dat iOS 10 vanaf het najaar voor iedereen beschikbaar zal zijn. Iedereen met een iPhone, iPad of iPod Touch welteverstaan. En ondanks alle nieuwe functies hebben we er toch een aantal niet gezien. Denk dan aan een dark-mode of aan een Android-versie van iMessage. Deze functies gingen wel rond in het geruchtencircuit. Mogelijk komen ze later alsnog, misschien ook niet. Feit is dat iOS 10 pas met de lancering van de iPhone 7 live zal gaan en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren.

 • Tags:
 • apple
 • ios
 • ios10
 • wwdc16

ts Apple iPhone 7 Navy blauw Macotakara

Apple overweegt blauwe iPhone ten koste van Space Grey

Geruchten ·

We weten inmiddels al dat de iPhone 7 weinig verandering zal kennen. Er komen geen spectaculaire nieuwe functies bij en ook qua uiterlijk blijft alles gelijk. Om toch met wat nieuws te komen overweegt Apple een kleur om te ruilen.

Zeg mogelijk maar gedag tegen de donkere Space Grey-uitvoering. Deze wordt volgens het Japanse MacOtakara ingewisseld voor een donkerblauwe uitvoering. Apple levert al langer de zwart/grijze uitvoering en nog niet eerder werd een kleur vervangen. Hoe zo'n blauwe iPhone eruit kan zien zie je hieronder.

Apple iPhone 7 marineblauw

Overigens is een blauwe iPhone geen unicum. Ook van de iPhone 5c was al een dergelijke kleur verkrijgbaar, al is die veel feller van kleur. En ook van de iPod Touch is al een blauwe uitvoering uit. Als de Space Grey uitvoering inderdaad verdwijnt en vervangen wordt door blauw dan zou die de zilveren, gouden en roségoud aanvullen. Dat zal trouwens niet voor september gebeuren. Apple kondigt traditiegetrouw rond die maand nieuwe iPhones aan en we hebben geen enkele reden om aan te nemen dat ze daarvan afstappen. Wel wordt over enkele dagen tijdens het WWDC een demonstratie verwacht van de nieuwe versie van iOS. Daarover later meer.

 • Tags:
 • apple
 • donkerblauw
 • donkergrijs
 • iphone7
 • navyblue
 • spacegrey

ts iPhone 7 Render Gsmarena

Persrenders van Apple iPhone 7 verschenen

Geruchten ·

GSMArena heeft wat lijkt op de officiële persrenders online gezet. Toch zijn ze in werkelijkheid afkomstig van een hoesjesmaker maar geven ze wel de exacte afmetingen weer en waar welk onderdeel komt.

De plaatjes komen overeen met wat we tot nu toe weten van de iPhone 7. Qua afmetingen verschilt het toestel niet met de huidige iPhone 6s. Daarmee zou het het derde jaar op rij zijn dat de iPhone nauwelijks van uiterlijk wijzigt, een strategie die HTC bijna de das omdeed. De grootste verschillen zitten hem in de locatie van de antennebanden en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting.

Apple iPhone 7 renderApple iPhone 7 render

In plaats van die 3,5mm audio-jack zien we onderaan een dubbele gril. Onduidelijk is of deze bedoeld is voor een stereo speaker. Erg voor de hand ligt dat niet. Bovendien zou het vanwege de geringe afstand tussen beide ook weinig zinvol zijn. Het korte lijstje verschillen betekent automatisch dat er veel gelijkenissen zijn. Zo lijkt de camera nog steeds uit te steken, zijn er vier kleuropties en is de achterkant van metaal. Mogelijk is de behuizing straks wel waterdicht. Overigens kan Apple ons nog wel positief verrassen met de iPhone 7 Plus. Die zou namelijk beschikken over een dubbele camera. Beide toestellen worden niet voor het najaar verwacht.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • persrender
 • render

ts iPhone 7 Plus Cad Onleaks

“Apple iPhone 7 qua uiterlijk gelijk aan iPhone 6s”

Geruchten ·

Mensen die straks in de rij staan om een iPhone 7 te bemachtigen kunnen nu al terecht bij de iPhone 6s. De nieuwste iPhone zal hier namelijk vrijwel gelijk aan zijn, op wat details na. Qua uiterlijk dan tenminste, binnenin zijn er wel veranderingen.

Eerder werd nog gedacht dat de iPhone 7 een radicale upgrade zou worden om de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Echter is nu het idee dat Apple dat bij de iPhone 7s pas gaat doen vanwege het 10 jarige bestaan van de iPhone. De iPhone 7 zal meer van hetzelfde worden, zo lijkt uit deze CAD-tekeningen. Misschien het grootste verschil is het ontbreken van een 3,5 mm audio jack-aansluiting voor je eigen koptelefoon.

Apple iPhone 7 CAD tekeningen

Eerder werd nog gedacht dat Apple deze aansluiting zou laten vallen om de iPhone dunner te maken. Die redenering kan de prullenbak in nu blijkt dat de iPhone 7 even dik zal worden als de huidige iPhone 6s. Plausibeler is dat Apple meer geld aan haar klanten wil verdienen door ze specialistische koptelefoons te verkopen. Naast tekeningen van de iPhone 7 verschenen er soortgelijke tekeningen van de iPhone 7 Plus. Hier vrijwel hetzelfde verhaal met uitzondering van de dubbele camera.

Apple iPhone 7 Plus CAD

Sommige analisten dachten eerder nog dat Apple de dubbele camera alleen bij een duurdere uitvoering van de iPhone 7 Plus ging toepassen. Nu lijkt het er sterk op dat alle modellen van de iPhone 7 Plus deze camera-opstelling krijgen. We weten nog niet hoe Apple de dubbele camera wil inzetten om de kwaliteit van foto's te verbeteren. Momenteel zit er ook al verschil tussen de camera's van de iPhone 6s Plus en 6s. De eerste beschikt over optische beeldstabilisatie terwijl de laatste het moet stellen met het inferieure digitale beeldstabilisatie. Er is trouwens nog een verschil te vinden en dat is de aanwezigheid van de Smart Connector. Apple paste deze voor het eerst toe in de iPad Pro en dankzij die poort is het mogelijk om accessoires aan te sluiten. We hebben nog wel even tijd om te wennen aan deze nieuwe situatie, de iPhone 7 en 7 Plus worden niet voor september verwacht.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • cad
 • iphone7

ts Apple Audio Jack

Verwarring over aanwezigheid koptelefoonaansluiting iPhone 7

Geruchten ·

Nadat Apple eerder al liet doorschemeren de iPhone 7 zonder koptelefoonpoort uit te rusten verschijnt nu een component voor diezelfde iPhone 7 waarop toch echt een koptelefoonaansluiting te zien is. Heeft Apple zich bedacht?

Het gerucht dat Apple de zogenaamde 3,5mm audio-jack wil inruilen voor haar eigen Lightning-poort komt niet uit de lucht vallen. Het gerucht is waarschijnlijk afkomstig van Apple zelf bedoelt om te peilen wat mensen ervan vinden. En mensen vonden het vooral niets. Het laten vallen van de koptelefoonaansluiting betekent niet dat je helemaal geen koptelefoon meer kunt aansluiten maar wel dat je vast zit aan een zeer beperkt aantal door Apple goedgekeurde varianten. Daar zit een gemiddelde muziekliefhebber niet op te wachten.

iPhone 7 koptelefoonaasluiting
Het gaat om het onderdeel helemaal bovenaan

Een op Weibo opgedoken component bedoelt voor de iPhone 7 bewijst dat het toestel mogelijk toch over een koptelefoonaansluiting beschikt. Het is dus goed mogelijk dat Apple gezwicht is voor de kritiek van klanten, maar ook vanuit accessoiremakers was er veel kritiek. Veel accessoires maken gebruik van die 3,5mm audio-jack. Overigens bestaat er nog altijd de mogelijkheid dat de aansluiting op de grotere iPhone 7 Plus komt te vervallen. Een andere mogelijkheid is dat dit onderdeel helemaal niet voor een Apple-product bedoeld is. Er is helaas veel namaak in omloop en het is daarom raadzaam met enige voorzichtigheid dit soort berichtgeving te verslaan.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • audiojack
 • iphone7
 • koptelefoonaansluiting

ts Apple iPhone 7 Catcher

“Apple iPhone 7 krijgt toch geen stereo speakers”

Geruchten ·

Slecht nieuws voor audiofielen; de iPhone 7 van Apple krijgt in tegenstelling tot eerdere berichten toch geen stereo speakers. Dat zou blijken uit de uitgelekte schema's van de behuizing. Wel krijgt het toestel een nieuw type slimme connector.

De bron denkt verder dat de iPhone 7 helemaal niet dunner wordt dan z'n voorganger. Een dergelijk gerucht ging wel langer al was het niet erg waarschijnlijk met de steeds belangrijker wordende vraag naar grotere batterijen. Iets waar Apple zich trouwens helemaal niets van aantrekt. Naast een plaatje heeft trouwens ook een afbeelding van de iPhone 7 Plus op de kop getikt. Deze zou met een dubbele camera worden uitgerust. Beide plaatjes zouden afkomstig zijn van Catcher, de fabrikant die Apple vaker gebruikt om haar metalen behuizing te maken.

Apple iPhone 7 Plus achterkant
De iPhone 7 Plus met dubbele camera, smart connector en vernieuwde antenne-banden

Bovenstaande foto zou daadwerkelijk toebehoren aan de iPhone 7 Plus aldus de bron. De foto circuleerde al eerder op internet. We zien een dubbele camera die in één module geplaatst zijn. Wederom lijkt Apple ervoor te kiezen om de camera uit de behuizing te laten steken. Welke toepassingen Apple precies in gedachten heeft voor een dubbele camera moet nog blijken. Verder valt de Smart Connector onderaan het toestel op. Apple introduceerde de Smart Connector eerder al op de iPad Pro en kan worden gebruikt om accessoires op aan te sluiten. Ook valt op dat de antennebanden ditmaal verwerkt zijn aan de randen van het toestel. Ze lijken nog wel steeds het nodige kleurverschil te hebben met de behuizing.

Apple iPhone 7 onderkant

De andere foto die de bron boven water haalde is van de onderkant van de iPhone 7. Hier zien we wederom de Smart Connector terug en ook het ontbreken van een audio-jack wordt hiermee bevestigd. Apple laat de koptelefoonaansluiting vallen en stapt mogelijk over op versies die via de Lightning-poort aangesloten kunnen worden. Dit plaatje brengt ook een einde aan de stereo-geruchten die eerder gingen over het toestel. We zien namelijk maar één luidspreker. Mac Otakara zegt dat we niet hoeven te rekenen op stereo speakers. Het duurt trouwens nog wel even voordat Apple de iPhone 7-familie aankondigt. Dat moet pas ergens in september gebeuren.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • catcher
 • iphone7
 • stereo

ts iPhone 7 Plus Render Feld Volk

Mogelijk eerste foto van Apple iPhone 7 met dubbele camera verschenen

Geruchten ·

Er is een dubieuze foto opgedoken van de volgende generatie iPhone. We zien een nagenoeg volledig vlakke metalen unibody met wat lijkt op een dubbele cameramodule. Toch is het nog te vroeg om hiermee conclusies te trekken.

Er gaan al langer geruchten dat Apple de opvolger van de iPhone 6s Plus met een dubbele camera wil uitrusten. Ook het verplaatsen van de antennebanden naar de boven- en onderkant werd eerder al gesuggereerd. Wat dat betreft voldoet het toestel op deze foto aan de huidige geruchten. Wel is het nog te vroeg om nu te concluderen dat we naar de iPhone 7 of iPhone 7 Plus kijken. Zo weten we uit het verleden dat Chinese fabrikanten graag namaak producten maken op basis van geruchten.

iPhone 7 duo camera

Verder opvallend aan deze foto is de Pogo Pin of 'Smart Connector' onderaan. Bij de huidige iPhone 6s Plus ontbreekt deze. Het is natuurlijk mogelijk dat Apple een dergelijke aansluiting toevoegt om het gemis van een 3,5 mm audio-jack te compenseren. Nu maken sommige accessoire-fabrikanten nog gebruik van de koptelefoonaansluiting maar omdat het gerucht gaat dat Apple hier komend jaar afscheid van neemt zou dat voor problemen kunnen zorgen. Andere geruchten voor de iPhone 7 zijn de aanwezigheid van een stereo speaker, Apple's nieuwe A10-processor en ook sneller 4G wordt genoemd. Een nieuwe iPhone wordt niet eerder dan september verwacht. In de tussentijd houden we wel rekening met de komst van de kleinere iPhone SE. Die zal naar verwachting 4 inch groot zijn. Apple heeft voor 21 maart een event gepland staan waarop deze iPhone naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd wordt.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • duocamera
 • iphone7
 • iphone7plus
 • smartconnector

ts Apple iPhone 7 Arthur Reis

Zo zou de Apple iPhone 7 er uit kunnen zien

Geruchten ·

Z'n aankondiging mag dan nog wel vele maanden duren, er is inmiddels al wel veel over de iPhone 7 uitgelekt. Zoveel zelfs dat designers er een visualisatie van kunnen maken. Dat geeft een beter beeld van de volgende generatie iPhone.

Onderstaande conceptrender is afkomstig van de Duitser Arthur Reis die alle iPhone 7-geruchten op zich in heeft laten werken. Zo zien we een iPhone met een beduidend kleinere antenneband en één die bovendien beter aansluit bij de uitvoeringskleur. Ook denkt Arthur dat de volgende iPhone platter is dan z'n voorganger met minder sterke rondingen. Onderop heeft de 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting plaats moeten maken voor een stereo speaker. Dat gerucht gaat al langer.

Ook voorziet Arthur dat Apple de schermrand aan de zijkanten laat vallen. Dat gerucht hebben we nog niet gehoord dus mogelijk laat hij hier zich een beetje gaan. Ook voorziet Arthur een AMOLED-scherm maar dat zal vermoedelijk nog wel enkele jaren duren. Wel zal de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk waterbestendig zijn. De huidige iPhone 6s schijnt al redelijk waterafstotend te zijn. Arthur heeft alleen het gerucht dat de grotere iPhone 7 Plus over een dubbele camera niet verwerkt in z'n video. We zullen tot halverwege september moeten wachten voordat we deze video kunnen vergelijken met de echte iPhone 7. Dan pas wordt hij pas verwacht. Toch zullen we mogelijk in de tussentijd toch een nieuwe iPhone mogen begroeten. Het gaat dan vermoedelijk om een nieuw 4-inch model genaamd iPhone 5se.

 • Tags:
 • apple
 • concept
 • iphone7
 • render

ts iPhone 7 Concept Macrumors

“Apple iPhone 7 lijkt op iPhone 6s minus antennebanden en uitpuilende camera”

Geruchten ·

Een eerder gebleken betrouwbare bron heeft tegenover MacRumors verklaard dat de iPhone 7 grotendeels op de iPhone 6s zal lijken. Twee grootste verschillen zijn de nieuwe antennebanden en de cameramodule die niet meer uit zal steken.

De iPhone 6s is geen lelijke telefoon maar de opzichtige antennebanden kunnen op veel kritiek rekenen. Vriend en vijand lijken het met elkaar eens; ze zijn gewoon niet mooi. Ze vallen teveel op en passen niet in het geheel. Apple lijkt voor komend jaar wat aan die kritiek te doen; ze enkele banden verwijderen. Verdwijnen gaan ze dus niet. Volgens MacRumors blijft alleen de band over die de contouren van de onder- en bovenkant volgt. Mogelijk spuit Apple ze dit jaar ook in een andere, minder opvallende kleur.

Apple iPhone 7 render

Ander groot verschil zal de cameramodule zijn. Steekt die bij de iPhone 6s en 6s Plus nog uit de behuizing, vanaf de iPhone 7 zal dat niet meer het geval zijn. Details over die camera ontbreken nog. Wel werd bekend dat de grotere iPhone 7 Plus mogelijk een uitvoering krijgt met dubbele hoofdcamera. Dat Apple vast blijft houden aan het huidige ontwerp is opvallend. Normaliter grijpt Apple niet -s updates aan om het uiterlijk grondig aan te pakken. Schijnbaar zijn ze in Cupertino erg content met het huidige ontwerp. Eerder werd al duidelijk dat Apple afscheid gaat nemen van de 3,5 mm audiojack-aansluiting. Het aansluiten van je eigen koptelefoon zal dan (zonder adapter) niet meer mogelijk zijn. Overigens wordt de iPhone 7 niet voor september 2016 verwacht. Er is dus nog voldoende tijd om wijzigingen aan te brengen.

 • Tags:
 • antennebanden
 • apple
 • iphone7

ts Apple Logo 3d

Analist: Apple iPhone 7 Plus krijgt dubbele iSight-camera

Geruchten ·

Normaal grijpt Apple de -s update aan om haar iPhone-camera van een flinke upgrade te voorzien maar volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 7 Plus een dubbele iSight-camera achterop. De reguliere iPhone krijgt die functie niet.

Vreemd is dat niet want ook momenteel kennen de iPhone 6s Plus en iPhone 6s een wezenlijk verschil. De eerste heeft namelijk optische beeldstabilisatie, de laatste moet het stellen met digitale stabilisatie. Voor komend jaar krijgt de grotere iPhone dus mogelijk nog een extra functie. Zo denkt tenminste KGI-analist Ming-Chi Kuo die het vaker bij het juiste eind had.

Apple iPhone 6s Plus duo camera
Dubbele camera op de iPhone 7 Plus?

Hij komt tot een dergelijke conclusie nadat Apple vorig jaar het Israëlische bedrijf LinX overnam. De techniek die zij ontwikkelden is in staat om hoge kwaliteit foto's uit meerdere sensoren te produceren. Apple zou zelf al sinds 2014 experimenteren met een dubbele iSight-camera. Echt nieuw in de telefoonwereld is het idee niet. Zowel HTC, Huawei als LG brachten eerder al telefoons uit met twee hoofdcamera's. Sommigen werden niet zozeer gebruikt om betere foto's te krijgen maar om later de focus te verleggen of om 3D-foto's te schieten. Of Apple ook die functies wil toepassen is nog onduidelijk. Kuo verwacht dat Apple een 'normale' iPhone 7 Plus uitbrengt en één met een dubbele camera. Die laatste krijgt hoogstwaarschijnlijk een hogere prijs. De lancering van de iPhone 7 en 7 Plus staat overigens pas ergens rond september gepland.

Via: AppleInsider.com

 • Tags:
 • apple
 • duocamera
 • iphone7plus
 • isight
 • linx

Beknopte specificaties van de Apple iPhone 7

Afmetingen 138,3 x 67,1 x 7,1 mm
Gewicht 138 gram
EAN codes 9508387134659, 9508386767896, 8719743775992, 8719743775961, 8719743775862, 8719743775855, 8719743775848, 8719743773592, 8719743773585, 8719743773578, 8719743773561, 8719743773554, 8719743773547, 8719743773530, 8719743773523, 8719743773516, 8719743773509, 8719743773493, 8719481708702, 8719481708696, 8719481708672, 8719481708665, 8719481708641, 8719481708634, 8719481708610, 8719481708603, 8719481708580, 8719481708573, 8719481708559, 8719481708542, 8719481708528, 8719481708511, 8719481708498, 8719481708481, 8719481708467, 8719481708450, 8719481708436, 8719481708429, 8719481708405, 8719481708399, 8719325214116, 8719325212624, 8719325212570, 8719325212273, 8719325211979, 8719244276738, 8719244276721, 8719244276714, 8719244276707, 8719244276677, 8719244276660, 8719244276653, 8719244276646, 8719244276639, 8719244276622, 8719244276615, 8719244276608, 8719244275557, 8719244275540, 8719244275533, 8719244275526, 8719244275496, 8719244275489, 8719244275472, 8719244275465, 8719244275458, 8719244275441, 8719244275434, 8719244275427, 8719244274376, 8719244274369, 8719244274352, 8719244274345, 8719244274314, 8719244274307, 8719244274291, 8719244274277, 8719244274260, 8719244274253, 8719244274246, 8719244272501, 8719244272495, 8719244272488, 8719244272471, 8719244272457, 8719244272440, 8719244272433, 8719244272426, 8719244272419, 8719244272402, 8719244272396, 8719244272389, 8719122772543, 8712421546174, 8712421538773, 8712421538711, 8712421532054, 8712421532047, 8712421532030, 8712421532023, 8712421532016, 8712421532009, 8712421531996, 8712421531989, 8712421531972, 8712421531965, 8712421531941, 8712421531934, 8712421531927, 8712421531910, 7448139898878, 7448132947931, 7448117068095, 7440833752784, 7440833752777, 6543216518135, 6111111111111, 6013727282219, 6013711982941, 6013707981996, 6013707917933, 6013706213241, 6013706161160, 6013704997983, 6013703938932, 6013702974962, 6013702562503, 6013702227259, 6013701554592, 6013701519546, 6013700924983, 6013700330364, 5415247199335, 5415247199328, 5056129212447, 4719072365752, 3544165538857, 3544165538833, 3544165538826, 2750064876179, 2750064484039, 2750064472678, 2750064472647, 2750064472449, 2750064472333, 2750064472128, 2750064471978, 1999422222222, 1993222222222, 1901980689898, 1400000000014, 1400000000007, 0963133149315, 0766970282432, 0766970282388, 0759776450020, 0759776450006, 0759776449970, 0759776449949, 0759776446504, 0759776446498, 0759776446481, 0759776446467, 0759776446450, 0759776446443, 0759776446436, 0759776446399, 0759776446368, 0746839995956, 0721450874200, 0718037779911, 0709951796085, 0690292523501, 0690292523396, 0686457001106, 0683346559854, 0683346559823, 0683346540067, 0680266821092, 0680266821047, 0459262982164, 0400055815862, 0400055815855, 0400055815848, 0400055815831, 0400055807164, 0400055807157, 0400055807140, 0400055807133, 0400055803586, 0400055803579, 0400055803555, 0400055803418, 0190199121539, 0190199121515, 0190199121492, 0190199121478, 0190199121416, 0190199121393, 0190198543110, 0190198542854, 0190198406743, 0190198406569, 0190198360847, 0190198360571, 0190198360489, 0190198360212, 0190198360175, 0190198156105, 0190198071873, 0190198071774, 0190198071460, 0190198071415, 0190198071286, 0190198071057, 0190198070784, 0190198070746, 0190198070692, 0190198070579, 0190198070388, 0190198070333, 0190198070227, 0190198069979, 0190198069948, 0190198069856, 0190198069726, 0190198069702, 0190198069665, 0190198069610, 0190198069344, 0190198069306, 0190198069252, 0190198069146, 0190198068989, 0190198068941, 0190198068897, 0190198068880, 0190198068620, 0190198068583, 0190198068538, 0190198068415, 0190198068262, 0190198068224, 0190198068170, 0190198068064, 0190198068057, 0190198067937, 0190198067906, 0190198067869, 0190198067814, 0190198067708, 0190198067692, 0190198067579, 0190198067548, 0190198067500, 0190198067456, 0190198067340, 0190198067333, 0190198067180, 0190198067142, 0190198067098, 0190198066855, 0190198066824, 0190198066787, 0190198066534, 0190198066510, 0190198066473, 0190198064325, 0067148622242, 0019321787699, 0000000736268, 0000000734042, 0000000733960, 0000000733953 Toon nog 260 anderen, 8719743773530, 8719743773523, 8719743773516, 8719743773509, 8719743773493, 8719481708702, 8719481708696, 8719481708672, 8719481708665, 8719481708641, 8719481708634, 8719481708610, 8719481708603, 8719481708580, 8719481708573, 8719481708559, 8719481708542, 8719481708528, 8719481708511, 8719481708498, 8719481708481, 8719481708467, 8719481708450, 8719481708436, 8719481708429, 8719481708405, 8719481708399, 8719325214116, 8719325212624, 8719325212570, 8719325212273, 8719325211979, 8719244276738, 8719244276721, 8719244276714, 8719244276707, 8719244276677, 8719244276660, 8719244276653, 8719244276646, 8719244276639, 8719244276622, 8719244276615, 8719244276608, 8719244275557, 8719244275540, 8719244275533, 8719244275526, 8719244275496, 8719244275489, 8719244275472, 8719244275465, 8719244275458, 8719244275441, 8719244275434, 8719244275427, 8719244274376, 8719244274369, 8719244274352, 8719244274345, 8719244274314, 8719244274307, 8719244274291, 8719244274277, 8719244274260, 8719244274253, 8719244274246, 8719244272501, 8719244272495, 8719244272488, 8719244272471, 8719244272457, 8719244272440, 8719244272433, 8719244272426, 8719244272419, 8719244272402, 8719244272396, 8719244272389, 8719122772543, 8712421546174, 8712421538773, 8712421538711, 8712421532054, 8712421532047, 8712421532030, 8712421532023, 8712421532016, 8712421532009, 8712421531996, 8712421531989, 8712421531972, 8712421531965, 8712421531941, 8712421531934, 8712421531927, 8712421531910, 7448139898878, 7448132947931, 7448117068095, 7440833752784, 7440833752777, 6543216518135, 6111111111111, 6013727282219, 6013711982941, 6013707981996, 6013707917933, 6013706213241, 6013706161160, 6013704997983, 6013703938932, 6013702974962, 6013702562503, 6013702227259, 6013701554592, 6013701519546, 6013700924983, 6013700330364, 5415247199335, 5415247199328, 5056129212447, 4719072365752, 3544165538857, 3544165538833, 3544165538826, 2750064876179, 2750064484039, 2750064472678, 2750064472647, 2750064472449, 2750064472333, 2750064472128, 2750064471978, 1999422222222, 1993222222222, 1901980689898, 1400000000014, 1400000000007, 0963133149315, 0766970282432, 0766970282388, 0759776450020, 0759776450006, 0759776449970, 0759776449949, 0759776446504, 0759776446498, 0759776446481, 0759776446467, 0759776446450, 0759776446443, 0759776446436, 0759776446399, 0759776446368, 0746839995956, 0721450874200, 0718037779911, 0709951796085, 0690292523501, 0690292523396, 0686457001106, 0683346559854, 0683346559823, 0683346540067, 0680266821092, 0680266821047, 0459262982164, 0400055815862, 0400055815855, 0400055815848, 0400055815831, 0400055807164, 0400055807157, 0400055807140, 0400055807133, 0400055803586, 0400055803579, 0400055803555, 0400055803418, 0190199121539, 0190199121515, 0190199121492, 0190199121478, 0190199121416, 0190199121393, 0190198543110, 0190198542854, 0190198406743, 0190198406569, 0190198360847, 0190198360571, 0190198360489, 0190198360212, 0190198360175, 0190198156105, 0190198071873, 0190198071774, 0190198071460, 0190198071415, 0190198071286, 0190198071057, 0190198070784, 0190198070746, 0190198070692, 0190198070579, 0190198070388, 0190198070333, 0190198070227, 0190198069979, 0190198069948, 0190198069856, 0190198069726, 0190198069702, 0190198069665, 0190198069610, 0190198069344, 0190198069306, 0190198069252, 0190198069146, 0190198068989, 0190198068941, 0190198068897, 0190198068880, 0190198068620, 0190198068583, 0190198068538, 0190198068415, 0190198068262, 0190198068224, 0190198068170, 0190198068064, 0190198068057, 0190198067937, 0190198067906, 0190198067869, 0190198067814, 0190198067708, 0190198067692, 0190198067579, 0190198067548, 0190198067500, 0190198067456, 0190198067340, 0190198067333, 0190198067180, 0190198067142, 0190198067098, 0190198066855, 0190198066824, 0190198066787, 0190198066534, 0190198066510, 0190198066473, 0190198064325, 0067148622242, 0019321787699, 0000000736268, 0000000734042, 0000000733960, 0000000733953
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
iOS 10.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.7 inch, IPS
Hardware
Camera 12 MP
Processor Apple A10 Fusion, quad core
Selfiecamera 7 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1960 mAh
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone 7 specificaties


Video’s over de Apple iPhone 7

Hoe verhoudt de batterij van de Apple iPhone 7 Plus zich tegenover die van de Asus Zenfone 3 Zoom? Testje

Nee er is geen secret hack om de koptelefoon op de Apple iPhone 7 terug te krijgen, ook niet door er in te boren

Heeft de Apple iPhone 7 ook last van een bendgate? JerryRigEverything onderzoekt het

Conan O'Brien heeft een geinige "reclame" gemaakt voor de AirPods die Apple voor de iPhone 7 gemaakt heeft

Appels met peren vergelijken; de Apple iPhone 6s Plus vs de Samsung Galaxy Note 7


Alternatieven van de Apple iPhone 7

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 7
Apple iPhone 6 (A1549)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
iOS10.110.1
Kleurenbeeldscherm4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT
Camera12 MP8 MP
ProcessorApple A10 Fusion, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core
Selfiecamera7 MP1.2 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1960 mAh1810 mAh
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone 7 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 7