Apple iPhone 7


Apple iPhone 7
Apple iPhone 7 achterkant zwart
Apple iPhone 7 achterkant kleuren overzicht
Apple iPhone 7 achterkant goud
Apple iPhone 7 achterkant jet zwart
Apple iPhone 7 achterkant pink
Apple iPhone 7 achterkant zilver
Apple iPhone 7 zwart overzicht
Apple iPhone 7 achterkant rood
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGitZwartGoudRoodRozeZilverZwart
Schermformaat
4,7 inch
Camera
12,0 megapixel

Pluspunten Apple iPhone 7

 • Waterdichte en stofbestendige behuizing
 • Flink lichtgevoeliger camera
 • Iets betere batterijduur
 • Verkrijgbaar in nieuwe Jet Black-uitvoering

Minpunten Apple iPhone 7

 • Geen normale koptelefoonaansluiting

Prijsvergelijker Apple iPhone 7
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Telfort € 55,00 € 0,00 onbeperkt 5000 MB   Tip
Tele2 € 36,00 € 0,00 100 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 52,00 € 0,00 onbeperkt 1500 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 609,00 100 4000 MB   Bekijk
T-Mobile € 33,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 40,00 € 0,00 300 1000 MB   Bekijk
KPN € 46,00 € 0,00 onbeperkt 5000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 36,00 € 70,00 2000 2000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Apple iPhone 7 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Apple iPhone 7 in het kort

De Apple iPhone 7 werd in september van 2016 aangekondigd en verschilt op eerste gezicht weinig met z'n voorganger. Voor een groter verschil zul je beter afzijn bij de iPhone 7 Plus. Toch zijn er wijzigingen die de iPhone 7 de moeite waard maken om te overwegen. We gaan ze hier nader toelichten.

Waterdicht en nieuwe thuisknop

De grootste wijziging is de water- en stofdichte behuizing. Apple geeft de iPhone 7 een IP-code mee van IP67 waardoor hij volledig stofvrij is en waterdicht tot 1 meter voor de duur van 30 minuten. Ook vorig iPhone bleken verrassend bestand tegen vocht al adverteerde Apple dat niet actief. Ditmaal zijn alle ingangen volledig beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Een andere nieuwe functie is de homeknop. Ook hier zien we het verschil niet van de buitenkant. Het blijkt niet om een daadwerkelijke knop te gaan die je kunt indrukken. Door het op het juiste moment afgeven van een trilling voelt het wel als een daadwerkelijke knop. De nieuwe knop heeft voordelen. Bewegende onderdelen gaan stuk, deze knop zal minder snel stuk gaan. Bovendien kunnen apps straks inspelen op deze nieuwe knop, hij is aanpasbaar en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. De knop herkent nog steeds gewoon vingerafdrukken om snel toegang te verlenen.

Belangrijkste Apple iPhone 7 specificaties

 • Spat‑, water‑ en stofbestendige behuizing van 7000‑serie aluminium
 • 25% helderder Retina HD-scherm van 4.7 inch met bredere kleurweergave en 3D Touch
 • 12 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en lichtgevoelige f/1.8 lens
 • Redelijk hoge 7 megapixel selfiecamera met virtuele Selfie Flash
 • Ondersteuning voor sneller 4G-internet (tot 450 Mbit/s)
 • 3.5 mm koptelefoonaansluiting ontbreekt, wel stereo speakers
 • Verkrijgbaar in 32, 128 of 256 GB aan opslag, Jet Black alleen in 128 en 256 GB
 • 40% krachtiger quadcore-processor (Apple A10 Fusion)
 • Bekijk alle Apple iPhone 7 specs

Lichtgevoeliger camera

Apple legt verder een sterke focus op de camera van de iPhone 7. Apple had wat goed te maken want de iPhones waren tot dusver niet echt goed in het donker. Hoe populair ook, het toestel schoot 's avonds niet de beste foto's. Apple heeft daar met de iPhone 7 op diverse manieren wat aan gedaan. Zo is hij ditmaal uitgerust met een optische beeldstabilisatie. Deze compenseert bewegingen waardoor er een langere sluitertijd mogelijk is, zelfs tot 3x langer. Er kan meer licht opgevangen worden zonder onscherpe foto's te nemen. Ander voordeel is de lens, die is met een maximale opening van f/1.8 maar liefst 50% wijder. Ook hier geldt; meer licht is betere foto's in het donker. Wil het allemaal echt niet meer lukken dan is er een vernieuwde flitser die ditmaal uit 4 LED-lampjes bestaat. Befaamde functies die we al eerder zagen blijven gewoon bestaan, denk aan Slo-mo video en Timelapse-video.

Apple iPhone 7 zwart overzicht

Geen koptelefoon, wel stereo speakers

Tot nu toe hebben we alle mooie nieuwe dingen besproken maar de olifant in de kamer is nog niet genoemd. Laten we dat bij deze dan maar doen. Apple neemt bij de iPhone 7 definitief afscheid van de koptelefoonaansluiting. Zelf vinden ze dit een moedig besluit, of de geschiedenis daar ook zo over denkt zal moeten blijken. Koptelefoons zul je voortaan moeten aansluiten in de Lightning-poort. Er zit in ieder geval een adapter in de doos om van je bestaande favoriete koptelefoon gebruik te kunnen blijven maken. Muziekliefhebbers zullen de stereospeakers in ieder geval verwelkomen. Die tweede speaker zat al op het toestel; het gaat namelijk om de speaker boven het scherm die normaliter gebruikt wordt om te telefoneren. Hij is niet zo krachtig als de speaker onderop maar het levert wel 50% krachtiger geluid op.

Veel kleine wijzigingen maken groot verschil

Apple voorziet de iPhone 7 van nog meer kleine wijzigingen. Zo krijgt de selfiecamera een upgrade naar 7 megapixel, is het scherm 25% helderder, is de A10 Fusion-processor een 40% sneller, gaat de batterijduur er gemiddeld 2 uur op vooruit en gaan de 4G-snelheden omhoog van 300 naar 450 Mbit/s. Ook komt er een nieuwe uitvoering; Jet Black. Deze gitzwarte uitvoering heeft een glanzende achterkant die daarmee gevoeliger is voor krassen dan de andere uitvoeringen. Wil je dat risico niet lopen dan kun je altijd kiezen voor de matte zwarte uitvoering. Overigens is de glimmende Jet Black-uitvoering niet verkrijgbaar in de instap 32 GB, je zult meteen de premie moeten betalen die hoort bij het 128 GB model.

Apple iPhone 7 prijzen

De iPhone 7 is zowel los als in combinatie met abonnement verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf €695 een webshop. Naast in de losse verkoop kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem in combinatie met een abonnement te kopen. Vanaf € 33 per maand heb je al een iPhone 7 zonder bijbetalen. Die prijs geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kan je in het filter links bovenaan filteren op de abonnementsduur. Op die pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en natuurlijk data. Tevens vind je er zoekopties zoals 4G-snelheid en maximaal maandbedrag. Er valt te kiezen uit de kleuren Jet Black (gitzwart), Gold (goud), Red (rood), Rose Gold (roze), Silver (zilver) en Black (zwart). Je kunt tot slot nog kiezen uit de volgende geheugenuitvoeringen: 32 GB, 128 GB en 256 GB.


Video’s over de Apple iPhone 7

Apple heeft een nieuwe video van de iPhone 7 Plus waarin ze het nut van de portrait-modus uitleggen

Eén nacht, geschoten met de Apple iPhone 7

Apple laat in deze commercial het belangrijkste pluspunt van de iPhone 7 Plus zien: inzoomen

Nee er is geen secret hack om de koptelefoon op de Apple iPhone 7 terug te krijgen, ook niet door er in te boren

Heeft de Apple iPhone 7 ook last van een bendgate? JerryRigEverything onderzoekt het


Concurrenten van de Apple iPhone 7

Vergelijk de Apple iPhone 7 met deze producten


Praat mee over de Apple 7