“Ook Samsung Galaxy A5 en A7 (2018) krijgen Infinity-scherm”


Samsung lijkt het nieuwe Infinity Display dat we op de S8, S8+ en Note8 vinden ook te willen toepassen in de 2018-versie van haar Galaxy A-serie. Zowel de A5 als de A7 zullen ermee worden uitgerust, zo lijkt althans uit deze opgedoken tekening. Dat betekent automatisch dat de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verhuist.

Samsung's A-serie was van oudsher al een vrij moderne serie met nieuwe technieken en hoogstaande materialen. Als een verrassing komt het dus niet, al leek het er in eerste instantie wel op dat het Inifinity Display alleen voor de absolute high-end markt bestemd zou zijn. Blijkbaar lukt het Samsung om voldoende van deze panelen te maken dat het ook andere, minder belangrijke, series ermee kan voorzien. Tenminste als onderstaande tekening daadwerkelijk toebehoort aan de A5 of A7 (2018). Beide modellen worden op z'n vroegst begin volgend jaar verwacht.

Samsung Galaxy A5 A7 (2017) Infinity Display
Naar verluidt is dit de Galaxy A5/A7 (2018)

De voorzijde lijkt op de S8 en S8+ maar de achterkant toont wel een nieuwe indeling. Het lijkt erop dat de vingerafdrukscanner niet meer naast de cameramodule zit maar eronder. Tenminste, als we het plaatje goed interpreteren. De locatie van de vingerafdrukscanner op de Galaxy S8 en S8+ leverde Samsung aardig wat kritiek op. Hij zou op de tast maar lastig te herkennen zijn en je zou bovendien gemakkelijk de cameralens besmeuren wat de fotokwaliteit weer niet ten goede zou komen. Verder krijgt het scherm op de A5 en A7 (2018) een Full HD-resolutie en is er een Snapdragon 660-processor met een dubbele selfiecamera. Verwacht dus het nodige selfie-geweld op de toekomstige A-serie. Samsung kondigde de A5 (2017) in januari 2017 aan en ligt al enige tijd in de winkel. De A7 (2017) is hier nooit uitgebracht.

(Bron)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel