TCL komt binnenkort met nieuwe Full Touch BlackBerry


TCL, een bedrijf dat een licentie heeft om BlackBerry-telefoons te mogen maken, komt binnenkort met een nieuwe BlackBerry. Ditmaal zonder toetsenbord maar wel met een waterdichte behuizing. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.

De nieuwe nog naamloze BlackBerry wordt al in oktober aangekondigd. De laatste Full Touch BlackBerry werd precies een jaar geleden aangekondigd in oktober 2016, dat was de DTEK60. Ook dat model werd door TCL gemaakt, net als de in de tussentijd uitgekomen KEYone al is die nog voorzien van een volledig toetsenbord. Dit nieuwe model wordt de eerste BlackBerry die voorzien is van een water- en stofbestendige behuizing. TCL noemde tegen Engadget expliciet de IP67-certificering.

Nieuwe BlackBerry-telefoon
Nieuwe BlackBerry aan de horizon

Het toeval wil dat er onlangs nog een onaangekondigde BlackBerry-telefoon z'n Bluetooth-certificaat heeft ontvangen; de BBD100-1. Mogelijk gaat het om hetzelfde toestel al moet een uiteindelijke naam nog worden vastgesteld. Interessant is dat de typenummer zowel de DTEK50 als DTEK60 sterk lijken op dit model. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat dit nieuwe model in de DTEK-serie uitkomt. Het toestel krijgt gelet op het Bluetooth testrapport in ieder geval een Full HD-beeldscherm en een Snapdragon 625-processor met 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Hierdoor lijkt het toestel qua specificaties een beetje tussen de DTEK50 en DTEK60 in te zitten, een DTEK55 misschien?


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel