BlackBerry KEYone

10 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black voorkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant schuin
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant
BlackBerry KEYone black rechterzijkant

BlackBerry KEYone bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag VL België (Vlaanderen) € 261,89 http://schema.org/InStock EUR 261.89

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de BlackBerry KEYone

10
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“fijne telefoon, snel en goed waarvoor die bedoeld is”

·

degelijk en goed,ouderwets en toch nieuw

0 0

Alle BlackBerry KEYone reviews


Beschrijving van de BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is een moderne smartphone in een vertrouwd jasje. BlackBerry werd groot door telefoons met toetsenborden maar naar mate mensen steeds grotere schermen wensten holde de populariteit van de aloude BlackBerry's hard achteruit. Deze KEYone brengt het beste van beide werelden samen.

Slim toetsenbord

Kenmerkend aan de KEYone is uiteraard z'n volledige toetsenbord bestaande uit 52 knoppen. De vorm en indeling ervan is typisch voor BlackBerry-telefoons. Iedere knop kan bovendien gebruikt worden als snelkoppeling voor een bepaalde app. Stel de F in voor Facebook en de E voor e-mail. Het toetsenbord is ook aanraakgevoelig en werkt als een trackpad zodat je er bijvoorbeeld snel door webpagina's kunt scrollen. In de spatiebalk zit subtiel een vingerafdrukscanner verwerkt die snel toegang tot het toestel kan geven en dus voor extra veiligheid zorgt. Boven het scherm zit nog een 4,5 inch krasbestendig scherm wat daarmee groter is dan de eerste generatie iPhones. Groot genoeg dus om een hele dag productief te zijn. Uiteraard is dit scherm aanraakgevoelig zodat je niet alles per se met het toestenbord hoeft te doen. Dit alles zit in een stevig metalen frame en met een zacht texturen achterkant is de KEYone met recht een premium ogende telefoon.

BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant

Android, maar dan veilig

We weten nu dat de BlackBerry KEYone een traditioneel ontwerp heeft maar dat wil niet zeggen dat hij ouderwets is. Sterker nog, BlackBerry past gewoon Android toe en daarmee heb je de beschikking over alle miljoenen Android-apps waaronder je favorieten. BlackBerry past alweer een tijdje Android toe en inmiddels weten we dat ze dat vrij aardig doen. Updates zijn bijvoorbeeld vrij snel en doordat BlackBerry een vrij kale Android-versie gebruikt zonder onnodig moeilijke skin daarbovenop blijft alles ook nog eens lekker snel. Wel toegevoegd is DTEK waarmee de veiligheid van Android nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De app houdt automatisch voor je bij wanneer onbevoegde apps dingen doen die je niet wilt, het opnemen van geluid bijvoorbeeld. Ook handig is de standaard meegeleverde wachtwoorden manager 'Password Keeper'. Eén veilige plek voor al je wachtwoorden en direct bij de hand.

Belangrijkste BlackBerry KEYone specificaties

 • Voorzien van volledig QWERTY-toetsenbord (52 toetsen)
 • Vingerafdrukscanner verwerkt in spatiebalk
 • 4.5 inch IPS-beeldscherm met 3:2 verhouding
 • 12 megapixelcamera achterop + 8 megapixel selfiecam voorop
 • Zilveren model heeft 32GB aan opslaggeheugen, de zwarte 64 GB
 • Rappe Snapdragon 625-processor op 2.0 GHz
 • Diverse meegeleverde software gericht op veiligheid

Bewezen camera

Verder noemenswaardig aan de KEYone is z'n camera. BlackBerry-telefoons staan helaas niet meteen synoniem voor het nemen van goede foto's. Ditmaal is gekozen voor een bewezen camera, namelijk die van de Google Pixel. Achterop zit dus dezelfde 12 megapixel Sony IMX378-camerasensor met grote 1.55?m pixels. Dit gecombineerd met een f/2.0 lens bestaande uit 6 elementen moet voor scherpe en heldere opnames zorgen zelfs bij schemer. Uit eerste testen blijkt dit hem ook aardig af te gaan. Zo goed als de Pixel is de KEYone niet maar dat komt omdat de HDR-software ook een grote invloed op het uiteindelijke resultaat heeft. Voor een zakelijke telefoon kent de KEYone tot slot ook nog een noemenswaardige selfiecamera. Die telt namelijk 8 megapixel groot en is voorzien van een 84 graden groothoeklens waarmee je direct een hele groep mensen op de foto kunt zetten. Ook 's avonds want voor mocht het te donker worden dan kan het beeldscherm als flitser dienen. Al met al is de BlackBerry KEYone een onderscheidende smartphone met een traditioneel uiterlijk en moderne trekjes die wel aan de stevige prijs is gelet op de rest van de specificaties.


De BlackBerry KEYone in het nieuws

ts Bb Athena Slashleaks

Opgedoken BlackBerry Athena lijkt opvolger KEYone

Geruchten ·

BlackBerry lijkt een opvolger klaar te stomen voor de KEYone met volledig toetsenbord. Er zijn plaatjes opgedoken van deze Athena met een soortgelijk toetsenbord onder het beeldscherm. Nieuw dit keer is in ieder geval een dubbele hoofdcamera.

Ook duidelijk is dat de opvolger van de KEYone dit keer een volledig zwarte behuizing krijgt. De oorspronkelijke KEYone kende behoorlijk wat chrome-accenten. Zelfs bij de later aangekondigde 'Black Edition' kende het toetsenbord nog het nodige chrome. Niet deze keer zo lijkt uit onderstaande verschenen renders. Iets anders dat opvalt is de dubbele camera achterop, iets wat bij de BlackBerry KEYone nog ontbrak.

BlackBerry Athena
Nieuwe BlackBerry met codenaam 'Athena'

Qua uiterlijk verschilt de Athena niet eens zoveel, sterker nog, het lukt ons om de KEYone over deze Athena te leggen zonder grote verschillen te bespeuren. We vermoeden daarom nog altijd een 4,5 inch scherm, aanraakgevoelige bedieningsknoppen en een 4-rijen toetsenbord. De rubberachtige achterkant met het ooit zo krachtige BlackBerry-logo lijkt ook dit keer aanwezig. Het is niet 100% zeker wie de Athena voor BlackBerry gaat maken. Zoals bekend maakt het bedrijf niet meer zelf telefoons maar laat dat aan partners over. Zo werd de KEYone door TCL gemaakt; het bedrijf achter onder meer Alcatel. Na het verschijnen van de eerste exemplaren bleek het beeldscherm niet vastgelijmd te zitten waardoor het onder sommige omstandigheden los schoot. Iets wat snel verholpen werd en hopelijk ook niet bij de Athena voorkomt.

(via)

 • Tags:
 • athena
 • blackberry
 • keyone
 • tcl

20189ts BlackBerry KEYone Brons

BlackBerry komt met bronzen KEYone met Dual SIM

Telefoonnieuws ·

BlackBerry heeft duidelijk haar gouden plek op de smartphonemarkt moeten afstaan. Ook voor het zilver komt het niet meer in aanmerking en dus schikken ze met brons. Tijdens de CES toonde het Canadese bedrijf de KEYone Bronze Edition.

Nu heeft BlackBerry al eens eerder een uitvoering van de KEYone uitgebracht; namelijk de Black Edition. Die beschikte over iets meer werkgeheugen. Het verschil met deze gebronsde uitvoering is dat de geheugenkaartslot is ingewisseld voor een tweede sim-slot. Dat maakt weliswaar van de KEYone een dual-sim telefoon, maar wel één met 'slechts' 64 GB aan vast opslaggeheugen. Trek daar nog de ruimte van het besturingssysteem van af en je houdt als drukke wereldreiziger wel erg weinig over.

BlackBerry KEYone Bronze Edition
De BlackBerry KEYone Bronze Edition

Het is nog even onduidelijk waar we straks de BlackBerry KEYone Bronze Edition kunnen kopen. BlackBerry heeft daarvoor namelijk enkele specifieke regio's in gedachten. Met name waar relatief veel Dual SIM-telefoons verkocht worden. In de reden wordt Nederland hier niet mee bedoeld. Dat weerhoudt Nederlandse webshops er echter niet van om toch exemplaren te importeren. We sluiten niet uit dat we daarom de bronzen uitvoering hier toch te koop zien staan. Prijzen maakte BlackBerry niet bekend, behalve dat hij ergens in het eerste kwartaal van 2018 te koop zal zijn. We houden het voor je in de gaten als we hem hier aantreffen.

 • Tags:
 • blackberry
 • brons
 • bronzeedition
 • ces18
 • keyone
 • tcl

ts BlackBerry KEYone

Opvolger BlackBerry KEYone met 6GB RAM getest

Geruchten ·

Er is een Geekbench-test verschenen van een nog onbekende BlackBerry-telefoon met typenummer BBF100-1. Gelet op de genoemde specificaties lijkt dit de opvolger te zijn van de relatief succesvolle KEYone van begin 2017.

Deze specificaties, aldus de test van Geekbench, luiden een Snapdragon 660-processor met 6 GB aan RAM-werkgeheugen. De Snapdragon 660 is weliswaar niet het meest krachtigste model van Qualcomm, het is wel een vrij nieuwe chip in de high-end/midrange categorie. Gecombineerd met 6 GB aan werkgeheugen moet hem uitermate geschikt maken in het snel wisselen van apps. Een echte multitasker dus.

BlackBerry KEYone toetsenbord
Opvolger van de KEYone in zicht

Uit een eerder verschenen XML-schema maken we op dat deze BBF100-1 een beeldscherm krijgt met 1620 x 1080 pixels resolutie, net als de huidige KEYone. Deze resolutie kent een 3:2 verhouding en daarmee blijft er ruimte over voor een fysiek toetsenbord, iets waar BlackBerry's om bekend staan. Verwacht wordt dat ook dit model weer door TCL gemaakt zal worden, de partner die toestellen onder de BlackBerry-naam mag uitbrengen. Hopelijk vergeten ze dit keer niet het beeldscherm vast te lijmen. Houd rekening met een lancering begin 2018, mogelijk tijdens het MWC net als afgelopen keer.

 • Tags:
 • bbf100-1
 • blackberry
 • keyone
 • tcl

ts KEYone Black Edition

Volledig zwarte BlackBerry KEYone nu ook in Nederland

Telefoonnieuws ·

De speciale volledig zwarte uitvoering van de BlackBerry KEYone is nu ook in Nederland verkrijgbaar. De BlackBerry KEYone Black Edition beschikt niet alleen over een nieuw kleurtje; hij zit ook wat ruimer in z'n geheugen.

De in september aangekondigde BlackBerry KEYone Black Edition is vrijwel gelijk aan de oorspronkelijke KEYone die in Februari werd aangekondigd. Verschil is dat bij de Black Edition het toestel volledig zwart. Bij het februari-model werden er nog zilveren accenten toegepast. De Black Edition krijgt bovendien 64 GB aan standaard opslaggeheugen mee en ook het werkgeheugen is groter. In plaats van 3 is dat nu 4 GB geworden. Overigens is dankzij het geheugenkaartslot het opslaggeheugen altijd nog verder uit te breiden.

BlackBerry KEYone Black Edition
De speciale Black Edition

De zwarte Black Edition van de KEYone is vanaf nu verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. De prijs ligt wel bijna honderd euro hoger dan de oorspronkelijke KEYone maar daar krijg je zoals gezegd wel wat voor terug. Wat blijft is het 4,5 inch scherm met daaronder een volledig toetsenbord. Handig om hele lappen tekst in te voeren. Uniek aan dit toetsenbord is dat het aanraakgevoelig is. Je kunt onder andere de cursor verplaatsen of door webpagina's scrollen. Overigens wordt de KEYone niet door BlackBerry zelf gemaakt maar door TCL. Vrij snel na het uitkomen van het toestel kwam het negatief in het nieuws omdat TCL het scherm niet vastlijmde aan de behuizing. Beide bedrijven verklaarden later dat dit probleem inmiddels verholpen is.

 • Tags:
 • belsimpel
 • blackberry
 • blackedition
 • keyone

ts KEYone Screen Jerryrigeverything

Scherm BlackBerry KEYone laat snel los vanwege ontbreken lijm

Telefoonnieuws ·

JerryRigAnything heeft de KEYone onder handen genomen en vond een opvallende eigenschap van het beeldscherm; hij is niet vastgelijmd. Dat heeft als voordeel dat hij eenvoudig te vervangen is, nadeel is dat dat waarschijnlijk sneller moet gebeuren.

BlackBerry staat bekend om z'n veiligheid en dat het daardoor lastig is om het toestel binnen te dringen. Die boodschap is schijnbaar niet helemaal overgekomen op TCL die de KEYone voor BlackBerry maakt. JerryRigAnything ontdekte tijdens z'n inmiddels bekende duurzaamheidstest dat het scherm van de BlackBerry KEYone niet vastgelijmd is aan de behuizing. Bij andere fabrikanten is dat inmiddels gemeengoed geworden.

Gevolg is dat het toestel niet goed bestand is voor buigen. Ga dus niet op het toestel zitten! Ook een ongelukkige val kan betekenen dat het scherm er simpelweg uit schiet. Wanneer TCL had besloten het scherm vast te lijmen zoals andere fabrikanten doen dan zou een steviger geheel opleveren dat minder snel zou buigen of schade zou oplopen bij vallen. Wie een BlackBerry KEYone gekocht heeft wordt bij deze dus aangeraden extra voorzichtig te zijn. Het toestel is bepaald niet goedkoop en het zou zonde zijn als een klein valongeluk al het einde van het scherm betekende. Of het niet vastlijmen van het scherm bewust door TCL gedaan is of dat het hier om een fout gaat is onduidelijk. Getuige het aantal meldingen komt het vaker voor dat het scherm niet vastgelijmd is.

 • Tags:
 • beeldscherm
 • blackberry
 • keyone

ts Bb KEYone

BlackBerry KEYone als pre-order te bestellen, vanaf juni verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

We hebben er even op moeten wachten maar de BlackBerry KEYone is inmiddels als pre-order te bestellen. De verwachte levering vindt dan in juni plaats. Het toestel met het iconische BlackBerry-toetsenbord krijgt een losse verkoopprijs van 599 euro.

Voor het eerst hebben we een prijs van de BlackBerry KEYone in Nederland waargenomen. Het toestel krijgt een losse toestelprijs van 599 euro en is nu ook in combinatie met abonnement te bestellen. BlackBerry kondigde het toestel van TCL eind februari aan. Het is sinds de Priv weer de eerste QWERTY-telefoon die onder de naam BlackBerry uitkomt.

BlackBerry KEYone hero

Qua prijs zit de KEYone wat aan de hoge kant, vooral als je naar z'n specificaties kijkt. Zo past TCL een Qualcomm Snapdragon 625-processor toe die toch met name bedoeld is voor het mid-range segment. Echter uit veel tests hebben we al gezien dat deze BlackBerry KEYone daar prima mee overweg kan en vlot reageert. BlackBerry kan die prijs ook makkelijk vragen omdat het toestel één belangrijk pluspunt heeft ten opzichte van anderen; het volledige toetsenbord. Al die toetsen kunnen gebruikt worden als trackpad om mee te scrollen en in de spatiebalk zit zelfs een vingerafdrukscanner verwerkt. Bovendien kent het toestel een redelijk grote batterij van 3.505 mAh wat gelet op het schermformaat van 4,5 aan de royale kant is. Ook BlackBerry's eigen software is weer van de partij waardoor een nog veiliger Android-omgeving ontstaat, ideaal voor zakelijk gebruik.

 • Tags:
 • blackberry
 • keyone
 • preorder

ts Bb KEYone Mercury

Voormalige BlackBerry Mercury met toetsenbord als KeyOne aangekondigd

Telefoonnieuws ·

TCL heeft voorafgaand aan het MWC de BlackBerry KeyOne aangekondigd. Dit toestel dat voorheen bekend stond onder naam Mercury is naast Android voorzien van een volledig en herkenbaar toetsenbord.

Normaliter zijn de toestellen die partner TCL voor BlackBerry maakt gebaseerd op bestaande ontwerpen. De BlackBerry KeyOne kent echter een uniek ontwerp dat we voorlopig nergens anders zullen zien. Het toestel kent onder het 4,5 inch groot scherm een volledig toetsenbord met de voor BlackBerry kenmerkende knoppen. De KeyOne wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 625 en daarmee kunnen we hem het beste indelen in de mid-range categorie. Geen instapper maar ook geen hyper luxe model zoals destijds de Passport wel was.

BlackBerry KeyOne hands-on

Wel high-end is de cameramodule want TCL heeft gekozen voor dezelfde cameramodule die we in de Google Pixel aantreffen. Nu schiet dat laatste model vooral mooie kiekjes dankzij z'n HDR-algoritme waarover de KeyOne niet beschikt. Waar het wel over beschikt is een vingerafdrukscanner die BlackBerry handig in de spatiebalk verwerkt heeft. Binnenin zit verder nog een batterij van iets meer dan 3.500 mAh. TCL lanceert de BlackBerry KeyOne met Android 7.1 wat op moment van schrijven de meest recente versie is. We verwachten de KeyOne vanaf begin april 2017 voor een prijs van 599 euro in de winkels.

 • Tags:
 • blackberry
 • dtek70
 • keyone
 • mercury
 • mwc17
 • tcl

Beknopte specificaties van de BlackBerry KEYone

Afmetingen 149,3 x 72,5 x 9,4 mm
Gewicht 180 gram
Codenaam BlackBerry Mercury
EAN codes 4894461759135, 0889063501231, 0802975668564, 0802975668502, 0802975668465
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.5 inch, IPS
Hardware
Camera 12.3 MP
Processor 2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 625, octa core
Selfiecamera 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM)), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3505 mAh
Snellaadfunctie

Alle BlackBerry KEYone specificaties


Video’s over de BlackBerry KEYone

Wees nou eerlijk; deze zwarte BlackBerry KEYone Black Edition ziet er zeer goed uit!

Wist je dat je meer kunt doen met het aanraakgevoelige toetsenbord op de BlackBerry KEYone? Camera-instellingen bv

BlackBerry wil ons komende IFA iets vertellen? Mogelijk internationale release zwarte KEYone?

In deze video legt BlackBerry uit hoe je het maximale uit de batterij van de KEYone kunt halen

BlackBerry legt uit hoe je het ruim 50 knoppen tellend toetsenbord op de KEYone kunt gebruiken als snelkoppeling


Alternatieven van de BlackBerry KEYone

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
BlackBerry KEYone
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 7
Apple iPhone 6 (A1549)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.1
Kleurenbeeldscherm4.5 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT
Camera12.3 MP12 MP12 MP12 MP8 MP
Processor2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 625, octa coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad coreApple A10 Fusion, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core
Selfiecamera8 MP7 MP7 MP7 MP1.2 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM)), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3505 mAh1821 mAh1821 mAh1960 mAh1810 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking BlackBerry KEYone en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de BlackBerry KEYone