BlackBerry KEYone


BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black voorkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant schuin
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant
BlackBerry KEYone black rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZilverZwart
Schermformaat
4,5 inch
Camera
12,3 megapixel

Pluspunten BlackBerry KEYone

 • Volledig toetsenbord met extra functies
 • Industriële vormgeving met veel metaal
 • Draait vertrouwd Android, maar dan extra veilig
 • Voor BlackBerry-begrippen keurige camera

Minpunten BlackBerry KEYone

 • Stevig aan de prijs

Prijsvergelijker BlackBerry KEYone
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 28,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
Ben € 29,00 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 32,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 37,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 37,50 € 0,00 300 3000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 42,00 € 0,00 150 2000 MB   Bekijk
KPN € 47,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de BlackBerry KEYone met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De BlackBerry KEYone in het kort

De BlackBerry KEYone is een moderne smartphone in een vertrouwd jasje. BlackBerry werd groot door telefoons met toetsenborden maar naar mate mensen steeds grotere schermen wensten holde de populariteit van de aloude BlackBerry's hard achteruit. Deze KEYone brengt het beste van beide werelden samen.

Slim toetsenbord

Kenmerkend aan de KEYone is uiteraard z'n volledige toetsenbord bestaande uit 52 knoppen. De vorm en indeling ervan is typisch voor BlackBerry-telefoons. Iedere knop kan bovendien gebruikt worden als snelkoppeling voor een bepaalde app. Stel de F in voor Facebook en de E voor e-mail. Het toetsenbord is ook aanraakgevoelig en werkt als een trackpad zodat je er bijvoorbeeld snel door webpagina's kunt scrollen. In de spatiebalk zit subtiel een vingerafdrukscanner verwerkt die snel toegang tot het toestel kan geven en dus voor extra veiligheid zorgt. Boven het scherm zit nog een 4,5 inch krasbestendig scherm wat daarmee groter is dan de eerste generatie iPhones. Groot genoeg dus om een hele dag productief te zijn. Uiteraard is dit scherm aanraakgevoelig zodat je niet alles per se met het toestenbord hoeft te doen. Dit alles zit in een stevig metalen frame en met een zacht texturen achterkant is de KEYone met recht een premium ogende telefoon.

BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant

Android, maar dan veilig

We weten nu dat de BlackBerry KEYone een traditioneel ontwerp heeft maar dat wil niet zeggen dat hij ouderwets is. Sterker nog, BlackBerry past gewoon Android toe en daarmee heb je de beschikking over alle miljoenen Android-apps waaronder je favorieten. BlackBerry past alweer een tijdje Android toe en inmiddels weten we dat ze dat vrij aardig doen. Updates zijn bijvoorbeeld vrij snel en doordat BlackBerry een vrij kale Android-versie gebruikt zonder onnodig moeilijke skin daarbovenop blijft alles ook nog eens lekker snel. Wel toegevoegd is DTEK waarmee de veiligheid van Android nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De app houdt automatisch voor je bij wanneer onbevoegde apps dingen doen die je niet wilt, het opnemen van geluid bijvoorbeeld. Ook handig is de standaard meegeleverde wachtwoorden manager 'Password Keeper'. Eén veilige plek voor al je wachtwoorden en direct bij de hand.

Belangrijkste BlackBerry KEYone specificaties

 • Voorzien van volledig QWERTY-toetsenbord (52 toetsen)
 • Vingerafdrukscanner verwerkt in spatiebalk
 • 4.5 inch IPS-beeldscherm met 3:2 verhouding
 • 12 megapixelcamera achterop + 8 megapixel selfiecam voorop
 • 32GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 2 TB dankzij microSD-kaart)
 • Rappe Snapdragon 625-processor op 2.0 GHz en 3 GB aan werkgeheugen
 • Diverse meegeleverde software gericht op veiligheid
 • Bekijk alle BlackBerry KEYone specs

Bewezen camera

Verder noemenswaardig aan de KEYone is z'n camera. BlackBerry-telefoons staan helaas niet meteen synoniem voor het nemen van goede foto's. Ditmaal is gekozen voor een bewezen camera, namelijk die van de Google Pixel. Achterop zit dus dezelfde 12 megapixel Sony IMX378-camerasensor met grote 1.55μm pixels. Dit gecombineerd met een f/2.0 lens bestaande uit 6 elementen moet voor scherpe en heldere opnames zorgen zelfs bij schemer. Uit eerste testen blijkt dit hem ook aardig af te gaan. Zo goed als de Pixel is de KEYone niet maar dat komt omdat de HDR-software ook een grote invloed op het uiteindelijke resultaat heeft. Voor een zakelijke telefoon kent de KEYone tot slot ook nog een noemenswaardige selfiecamera. Die telt namelijk 8 megapixel groot en is voorzien van een 84 graden groothoeklens waarmee je direct een hele groep mensen op de foto kunt zetten. Ook 's avonds want voor mocht het te donker worden dan kan het beeldscherm als flitser dienen. Al met al is de BlackBerry KEYone een onderscheidende smartphone met een traditioneel uiterlijk en moderne trekjes die wel aan de stevige prijs is gelet op de rest van de specificaties.

Goedkoopste BlackBerry KEYone prijzen

Uiteraard is de KEYone verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. De voordeligste prijs die wij vonden voor een los toestel bedraagt 567 euro. Natuurlijk is het toestel ook in combinatie met een abonnement te koop. Je hebt dan al een KEYone vanaf 28 euro per maand zonder bij te betalen. Je hebt dan overigens wel een tweejarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor één jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op aantal belminuten of sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal wilt betalen per maand. BlackBerry brengt de KEYone uit in de volgende modellen: Silver (zilver) en Black (zwart). BlackBerry heeft alleen een variant uitgebracht met 32 GB aan opslagruimte. Een probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje in het toestel stoppen.


Video’s over de BlackBerry KEYone

Wees nou eerlijk; deze zwarte BlackBerry KEYone Black Edition ziet er zeer goed uit!

Wist je dat je meer kunt doen met het aanraakgevoelige toetsenbord op de BlackBerry KEYone? Camera-instellingen bv

BlackBerry wil ons komende IFA iets vertellen? Mogelijk internationale release zwarte KEYone?

In deze video legt BlackBerry uit hoe je het maximale uit de batterij van de KEYone kunt halen

BlackBerry legt uit hoe je het ruim 50 knoppen tellend toetsenbord op de KEYone kunt gebruiken als snelkoppeling


Concurrenten van de BlackBerry KEYone

Vergelijk de BlackBerry KEYone met deze producten


Praat mee over de BlackBerry KEYone