BlackBerry KEYone


BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black voorkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant schuin
BlackBerry KEYone black achterkant linkerzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant rechterzijkant
BlackBerry KEYone black achterkant
BlackBerry KEYone black rechterzijkant
Status
Pre-orderZilver
Schermformaat
4,5 inch
Camera
12,3 megapixel

Pluspunten BlackBerry KEYone

 • Volledig toetsenbord met extra functies
 • Industriële vormgeving met veel metaal
 • Draait vertrouwd Android, maar dan extra veilig
 • Voor BlackBerry-begrippen keurige camera

Minpunten BlackBerry KEYone

 • Stevig aan de prijs

Prijsvergelijker BlackBerry KEYone
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 30,50 € 0,00 100 1000 MB   Tip
hollandsnieuwe € 31,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
T-Mobile € 39,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
Simyo € 21,00 € 478,00 100 4000 MB   Bekijk
Ben € 29,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
Telfort € 37,50 € 0,00 300 2500 MB   Bekijk
Vodafone € 43,00 € 0,00 150 1500 MB   Bekijk
KPN € 43,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de BlackBerry KEYone met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

Ontvang een e-mail wanneer de KEYone verkrijgbaar is


De BlackBerry KEYone in het kort

De BlackBerry KEYone is een moderne smartphone in een vertrouwd jasje. BlackBerry werd groot door telefoons met toetsenborden maar naar mate mensen steeds grotere schermen wensten holde de populariteit van de aloude BlackBerry's hard achteruit. Deze KEYone brengt het beste van beide werelden samen.

Slim toetsenbord

Kenmerkend aan de KEYone is uiteraard z'n volledige toetsenbord bestaande uit 52 knoppen. De vorm en indeling ervan is typisch voor BlackBerry-telefoons. Iedere knop kan bovendien gebruikt worden als snelkoppeling voor een bepaalde app. Stel de F in voor Facebook en de E voor e-mail. Het toetsenbord is ook aanraakgevoelig en werkt als een trackpad zodat je er bijvoorbeeld snel door webpagina's kunt scrollen. In de spatiebalk zit subtiel een vingerafdrukscanner verwerkt die snel toegang tot het toestel kan geven en dus voor extra veiligheid zorgt. Boven het scherm zit nog een 4,5 inch krasbestendig scherm wat daarmee groter is dan de eerste generatie iPhones. Groot genoeg dus om een hele dag productief te zijn. Uiteraard is dit scherm aanraakgevoelig zodat je niet alles per se met het toestenbord hoeft te doen. Dit alles zit in een stevig metalen frame en met een zacht texturen achterkant is de KEYone met recht een premium ogende telefoon.

BlackBerry KEYone black voorkant linkerzijkant

Android, maar dan veilig

We weten nu dat de BlackBerry KEYone een traditioneel ontwerp heeft maar dat wil niet zeggen dat hij ouderwets is. Sterker nog, BlackBerry past gewoon Android toe en daarmee heb je de beschikking over alle miljoenen Android-apps waaronder je favorieten. BlackBerry past alweer een tijdje Android toe en inmiddels weten we dat ze dat vrij aardig doen. Updates zijn bijvoorbeeld vrij snel en doordat BlackBerry een vrij kale Android-versie gebruikt zonder onnodig moeilijke skin daarbovenop blijft alles ook nog eens lekker snel. Wel toegevoegd is DTEK waarmee de veiligheid van Android nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De app houdt automatisch voor je bij wanneer onbevoegde apps dingen doen die je niet wilt, het opnemen van geluid bijvoorbeeld. Ook handig is de standaard meegeleverde wachtwoorden manager 'Password Keeper'. Eén veilige plek voor al je wachtwoorden en direct bij de hand.

Belangrijkste BlackBerry KEYone specificaties

 • Voorzien van volledig QWERTY-toetsenbord (52 toetsen)
 • Vingerafdrukscanner verwerkt in spatiebalk
 • 4.5 inch IPS-beeldscherm met 3:2 verhouding
 • 12 megapixelcamera achterop + 8 megapixel selfiecam voorop
 • 32GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 2 TB dankzij microSD-kaart)
 • Rappe Snapdragon 625-processor op 2.0 GHz en 3 GB aan werkgeheugen
 • Diverse meegeleverde software gericht op veiligheid
 • Bekijk alle BlackBerry KEYone specs

Bewezen camera

Verder noemenswaardig aan de KEYone is z'n camera. BlackBerry-telefoons staan helaas niet meteen synoniem voor het nemen van goede foto's. Ditmaal is gekozen voor een bewezen camera, namelijk die van de Google Pixel. Achterop zit dus dezelfde 12 megapixel Sony IMX378-camerasensor met grote 1.55μm pixels. Dit gecombineerd met een f/2.0 lens bestaande uit 6 elementen moet voor scherpe en heldere opnames zorgen zelfs bij schemer. Uit eerste testen blijkt dit hem ook aardig af te gaan. Zo goed als de Pixel is de KEYone niet maar dat komt omdat de HDR-software ook een grote invloed op het uiteindelijke resultaat heeft. Voor een zakelijke telefoon kent de KEYone tot slot ook nog een noemenswaardige selfiecamera. Die telt namelijk 8 megapixel groot en is voorzien van een 84 graden groothoeklens waarmee je direct een hele groep mensen op de foto kunt zetten. Ook 's avonds want voor mocht het te donker worden dan kan het beeldscherm als flitser dienen. Al met al is de BlackBerry KEYone een onderscheidende smartphone met een traditioneel uiterlijk en moderne trekjes die wel aan de stevige prijs is gelet op de rest van de specificaties.

Goedkoopste BlackBerry KEYone prijzen

Helaas moet de KEYone de winkels nog bereiken, je kunt alvast wel één reserveren. De KEYone is beschikbaar bij diverse providers maar is ook als los exemplaar verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf € 599 een webshop. Naast los kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel in combinatie met een abonnement af te sluiten. Een exemplaar heb je zonder eenmalig bij te betalen al voor een bedrag van 29,50 euro per maand. Dat bedrag geldt wel voor een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekfilter voor de optie één jaar. Op die pagina kun je ook zoeken naar een bepaald aantal sms’jes, belminuten en natuurlijk MB’s. Daar vind je ook zoekfilters zoals 4G-snelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. Er is slechts één uitvoering en dat is: Silver (zilver). Wat geheugenopslag betreft valt er weinig te kiezen, er is alleen een 32 GB variant verkrijgbaar. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje bijplaatsen.


Video’s over de BlackBerry KEYone

In deze video legt BlackBerry uit hoe je het maximale uit de batterij van de KEYone kunt halen

BlackBerry legt uit hoe je het ruim 50 knoppen tellend toetsenbord op de KEYone kunt gebruiken als snelkoppeling

Dit is de BlackBerry KEYone; een Android met een volledig toetsenbord dat ook nog eens erg slim is


Concurrenten van de BlackBerry KEYone

Vergelijk de BlackBerry KEYone met deze producten


Praat mee over de BlackBerry KEYone