BlackBerry DTEK60


BlackBerry DTEK60
BlackBerry DTEK60 black onderkant
BlackBerry DTEK60 black voorkant rechterzijkant schuin
BlackBerry DTEK60 black linkerzijkant voorkant schuin
BlackBerry DTEK60 black linkerzijkant
BlackBerry DTEK60 black rechterzijkant
BlackBerry DTEK60 black bovenkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
21 megapixel

Pluspunten BlackBerry DTEK60

 • Groter scherm, scherpere camera en grotere batterij
 • Draait Android maar dan extra beveiligd
 • Zelf in te stellen knop aan de zijkant
 • Snel toegang dankzij vingerafdrukscanner

Minpunten BlackBerry DTEK60

 • Prijsverschil met de DTEK50 is fors

Prijsvergelijker BlackBerry DTEK60
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 26,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 27,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 34,00 € 0,00 800 4000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 37,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G+ Bekijk
Vodafone € 39,00 € 0,00 onbeperkt 6000 MB 4G+ Bekijk
KPN € 40,00 € 0,00 onbeperkt 4000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de BlackBerry DTEK60 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De BlackBerry DTEK60 in het kort

De BlackBerry DTEK60 lijkt niet alleen erg op de DTEK50, hij beschikt ook over veel dezelfde functies. Je moet erg in de details duiken om de verschillen te herkennen. En dat gaan we dan ook hier precies doen. Ken je beide toestellen nog niet dan raden we je ook aan onderstaande beschrijving te lezen.

Tikkeltje groter, zelfde veiligheid

Kort samengevat is de DTEK60 het grotere broertje van de DTEK50. Natuurlijk is dat een niet volledig beeld. Zo kent deze DTEK60 een vingerafdrukscanner, betere camera, snellere processor en meer geheugen. Ieder verschil afzonderlijk stelt niet zoveel voor maar alles bij elkaar opgeteld is het verschil wel redelijk groot. Het is daarom ook niet vreemd dat de BlackBerry DTEK60 het vlaggenschip voor 2016/2017 is. En niet alleen dat, het is ook nog eens de meest beveiligde Android-smartphone ooit. We kunnen je vervelen met termen als Hardware Root of Trust, Secure Bootchain en FIPS 140-2 maar vertrouw ons als we zeggen dat BlackBerry er alles aan gedaan heeft om een veilige Android-telefoon te maken die je niet eenvoudig kunt binnendringen.

BlackBerry DTEK60 black voorkant rechterzijkant schuin

Gemak dient de mens

De BlackBerry DTEK60 kent een royaal 5,5 inch beeldscherm met een keurige Quad HD-resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels. De hoofdcamera telt 21 megapixel. Achterop de DTEK60 zit verder een vingerafdrukscanner om snel toegang tot je toestel te krijgen. Deze kan je ook toegang geven tot de Password Keeper-app en kan gebruikt worden om online aankopen te doen. De DTEK60 kan tot 5 verschillende vingerafdrukken herkennen en deze worden volledig geëncrypt opgeslagen. Rechts aan de zijkant zit een zogenaamde Convenience Key die je zelf kunt instellen. Gebruik hem om je favoriete app mee te openen. Ook netjes is de ingebouwde batterij van 3.000 mAh groot. Daarmee haal je volgens BlackBerry een volle dag aan gemengd gebruik.

Belangrijkste BlackBerry DTEK60 specificaties

 • Krasbestendig 5.5 inch groot scherm met hoge Quad HD-resolutie
 • 21 megapixel camera achterop, 8 megapixel camera voorop met eigen flitser
 • 32GB aan ingebouwde opslagruimte, uit te breiden tot 2TB dankzij geheugenkaart
 • Quad-core Snapdragon 820-processor op 2,2 GHz met 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner achterop herkent tot en met 5 afdrukken
 • Extra beveiligde versie van Android voor extra privacy
 • Bekijk alle BlackBerry DTEK60 specs

Android met wat extra's

Net als eerdere BlackBerry-telefoons draait deze DTEK60 het Android besturingssysteem. Daarmee opent zich een hele wereld van apps voor je die voorheen met het BlackBerry OS-besturingssysteem verborgen bleven. BlackBerry levert bovendien diverse eigen apps mee waaronder BlackBerry Hub. Dat is een inbox waarin berichten vanuit diverse bronnen samenkomen. E-mails, social media, je kalender en telefoongesprekken. BlackBerry Hub is normaal gesproken een betaalde app maar je krijgt hem gratis bij een DTEK60. Ook de apps Intelligent Keyboard, BBM Enterprise en BES12 krijg je er gratis bij. Handig en het maakt hem beter geschikt voor zakelijk gebruik. Met name omdat het verbindingen met de buitenwereld beveiligd en ook het apparaat zelf continue scant op onveilige situaties.

Goedkoopste BlackBerry DTEK60 prijzen

De BlackBerry DTEK60 is zowel los als met abonnement te koop. Voor een bedrag van € 477 ben je al in bezit van een los toestel. Dat is maar liefst 100 euro goedkoper in vergelijking met toen hij voor het eerst uitkwam. Naast los kun je er ook voor kiezen om hem in combinatie met abonnement af te sluiten. Dan kost het toestel € 26 per maand. Dat bedrag geldt wel voor een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract kijk dan op deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekfilter voor de optie één jaar. Het is daar tevens mogelijk te zoeken op minuten of sms’jes, data en hoeveel je maximaal wilt betalen aan maandelijkse kosten. Er valt slechts te kiezen uit één uitvoering en dat is Black (zwart). BlackBerry heeft alleen een uitvoering uitgebracht met 32 GB aan intern opslaggeheugen. Mocht dat te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart plaatsen.


Video over de BlackBerry DTEK60

De buren van Pocket-lint hebben de DTEK60 van BlackBerry uit z'n doos gehaald en aan een eerste test onderworpen. Zie je gelijk even hoe de meegeleverde apps eruit zien!


Concurrenten van de BlackBerry DTEK60

Vergelijk de BlackBerry DTEK60 met deze producten


Praat mee over de BlackBerry DTEK60