Over ons


NieuweMobiel.NL is een product- en prijsvergelijker gespecialiseerd in mobiele telefoons, tablets en wearables. Al sinds 2002 geven wij op een begrijpelijke, overzichtelijke en onafhankelijke manier een compleet beeld van de nieuwste mobiele telefoons.

We zijn voornamelijk product- en prijsvergelijker maar brengen ook dagelijks nieuws. En alhoewel we geen nieuwssite pur sang zijn worden onze publicaties wel internationaal overgenomen door gerenommeerde media zoals The Verge, Engadget en TechCrunch.

NieuweMobiel.NL mentioned by other news outlets with exclusive scoops
NieuweMobiel.NL in het nieuws

Zo hadden wij de primeur van LG's eerste Android-smartphone, foto's van een Sony Ericsson prototype tablet en de eerste afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 3 (XL), Oppo Find X3 Neo, Motorola Moto G50 en Samsung Galaxy S23 Ultra.

Ook is onze kennis geraadpleegd door populaire TV-programma's zoals TROS Radar en RTL Nieuws.

Productvergelijker

Maar in de kern zijn we een productvergelijker die jou graag informeert over nieuwe mobiele telefoons, tablets, smartwatches, draadloze oordopjes en VR headsets door middel van productspecificaties, expertreviews, beoordelingen van gebruikers en nieuws. Onze website is gebouwd volgens de nieuwste technieken en methoden en staat iedere dag weer paraat om jou te helpen je nieuwe mobiel te zoeken én te vinden.

Missie

Het is onze missie om gebruikers zo juist en zo volledig mogelijk te informeren over mobiele telefoons in de periode voor en tijdens de aanschaf van een mobiele telefoon op de meest gebruiksvriendelijke manier mogelijk. Ons motto is; zoeken + vergelijken = vinden!

Verdienmodel

Net als ieder ander bedrijf moet er geld verdiend worden om te kunnen overleven. Voor ons is dat niet anders. Toch tref je bij ons geen schreeuwende banners aan en verkopen we zelf ook geen producten of diensten. Waar verdienen wij dan aan? We zijn graag transparant en daarom volgt hier een inkijkje in ons huidige verdienmodel.

NieuweMobiel.NL verdient net als veel andere vergelijkingssites geld via affiliate marketing. Wij sturen bezoekers door naar aanbieders en die betalen ons daar een vergoeding voor. Vroeger ging dat op basis van clicks, tegenwoordig op basis van verkopen. Koopt een bezoeker die wij hebben doorgestuurd iets bij die aanbieder, dan krijgen wij daar percentage van. Dat varieert van een paar euro voor een los toestel tot enkele tientjes voor een mobiel abonnement.

Daar schuilt direct een gevaar want waarom zou je als vergelijker niet de best betalende aanbieder bovenaan zetten? Of aanbiedingen weglaten die weinig opleveren? NieuweMobiel.NL verschilt hierin van andere vergelijkingssites want wij sorteren op wat het voordeligst is voor jou. Geef een zoekopdracht en wij tonen de voordeligste aanbieding die voor jou de meeste belminuten/sms'jes en data oplevert. Ook al levert die voor ons minder op. Mocht een zoekopdracht meerdere aanbieders voor dezelfde aanbieding opleveren dan subsorteren we op welke aanbieder het best presteert.

Wij verschillen op een ander belangrijk punt en dat is het aanbod. Wij tonen het aanbod van vrijwel alle aanbieders (zowel webshops als providers) die een affiliate-programma hebben. Ook wanneer die slechter presteren. Dat komt omdat we het volledige assortiment willen tonen, zelfs wanneer dat voor ons wat minder oplevert. Als jij dan tevreden bent hopen we je een volgende keer weer te verwelkomen. Dat is ons meer waard dan die paar euro's die we anders zouden mislopen. Alleen wanneer er sprake is van onverklaarbare prestaties of vermoeden van fraude besluiten we een aanbieder te mijden.

Aan ons dus de taak om informatie zo betrouwbaar en compleet aan je te presenteren. We lezen daarom prijzen iedere dag meerdere keren in en controleren deze ook steekproefsgewijs. We vergelijken onszelf ook regelmatig met andere vergelijkers om te zien of ons aanbod verschilt. We kunnen daarom met redelijk grote zekerheid stellen dat ons aanbod beter is dan dat van de concurrentie. Maar vergelijk dat vooral zelf.

Geschiedenis

Op 17 juli 2002 kwam de website NieuweMobiel.NL voor het eerst tot leven. De echte lancering vond echter plaats in september van dat jaar. Toen ging de eerste versie van het NieuweMobiel.NL zoals we het nu kennen van start. Het ontstaan van NieuweMobiel.NL kwam voort uit de wens om meer en vollediger informatie te verkrijgen over de functies en eigenschappen van mobiele telefoons.

NieuweMobiel.NL door de tijd heen

In de snelle opmars van de telecommarkt eind jaren '90 en begin 2000 werd door aanbieders meer aandacht besteed aan informatieverschaffing over abonnementstructuren en prijzen dan aan de mobiele telefoons die de abonnementen moesten verkopen. De informatie die wel gegeven werd over mobiele telefoons was doorgaans onvolledig. Met de introductie van NieuweMobiel.NL kwam een einde aan dit gegeven en ontstond een volwaardige database met inmiddels vele duizenden mobiele telefoons, inclusief honderden functies, eigenschappen, foto's, prijzen, aanbieders, beoordelingen en meer.

Met het actief worden van NieuweMobiel.NL ontstond een telecomwebsite waarbij het voor het eerst echt mogelijk was om op individuele eigenschappen van mobiele telefoons te zoeken. Niet lang daarna was NieuweMobiel.NL de eerste Nederlandstalige website waarbij het mogelijk werd om volwaardig mobiele telefoons met elkaar te vergelijken. Al deze nieuwe functies kwamen voort uit de wens van onze belangrijkste gebruiker; de bezoeker.

NieuweMobiel.NL is een idee van id2concept en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Groningen onder nummer 68554141.