Exclusief: Dit is de Samsung Galaxy Note 9 in Lilac Purple

Samsung’s grootste mobiel voor 2018/2019 lekt in het paars


We hebben weer wat moois op de kop getikt; de officiële persafbeeldingen van de aankomende Samsung Galaxy Note 9. Nu zijn er al vele afbeeldingen uitgelekt, nog nooit zagen we die in zo'n hoge resolutie en van zoveel hoeken. Bovendien geeft deze afbeelding een mogelijke verwijzing naar z'n verkoopdatum.

Allereerst goed nieuws voor fans van de kleur paars; die lijkt nu bevestigd voor de Galaxy Note 9. Samsung bracht ook de Galaxy S9 en S9+ in Lilac Purple uit en die kleur drupt nu door naar Note-serie. Verder geeft onderstaande afbeelding vooral veel bevestiging waaronder de nieuwe plek vingerafdrukscanner. Interessanter wordt het wanneer we de Note 9 bovenop de huidige Note 8 leggen.

Samsung Galaxy Note 9 in Lilac Purple
Klik voor groot

Het lijkt er dan namelijk op dat de Samsung Galaxy Note 9 een stukje breder wordt. Ook de schermrand onder lijkt iets dunner geworden wat mogelijk invloed heeft op de schermdiagonaal. Of die groter is moet 9 augustus blijken. Dan kondigt Samsung de Galaxy Note9 officieel aan in New York City tijdens een Unpacked Event. Andere wijzigingen zijn het hoger plaatsen van de knoppen. Zowel de volumetoetsen, Bixby-knop als de aan/uit-toets zitten flink hoger dan destijds bij de Note 8. Wat voor invloed dit heeft op het gebruiksgemak moet blijken. Bij dergelijk grote telefoons is het juist wel handig om knoppen niet al te hoog te hebben.

Samsung Galaxy Note 8 vs Note 9 animation
De Note 9 versus de Note 8; zoek de verschillen

24 augustus in de winkel?

En dan nog de olifant in de kamer; de datum 24 augustus op het startscherm. Zoals bekend is de aankondiging van de Samsung Galaxy Note 9 op 9 augustus. Mogelijk is de 24e een verwijzing naar z'n verkoopdatum. Ook de Note 8 lag immers niet meteen in de winkel maar dik drie weken later. We zullen de officiële lancering moeten afwachten voordat we hier duidelijkheid over hebben. Dan horen we ook graag meer welke extra functionaliteit de nieuwe S Pen krijgt.

- Update -
Inmiddels is de Samsung Galaxy Note 9 officieel aangekondigd. Dat gebeurde op 9 augustus tijdens een evenement in New York. Zoals verwacht lag het toestel inderdaad op 24 augustus in de winkels waaronder in Nederland. Inmiddels is gebleken dat het aantal pre-orders relatief hoog ligt. Iets wat ook aan de hoge kant ligt is z'n adviesprijs van 999 euro. Op moment van dit schrijven is die prijs al aan het dalen, iets wat goed te volgen is op deze prijsverloop-grafiek. Gevolg is automatisch dat de Note 9 in combinatie met een nieuw abonnement ook steeds voordeliger wordt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
128 GB Lavender Purple
€ 499,00 € 499,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws