Samsung Galaxy S9

10 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S9 (G960)
Samsung Galaxy S9 zwart achterkant
Samsung Galaxy S9 blauw achterkant
Samsung Galaxy S9 grijs achterkant
Samsung Galaxy S9 paars voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S9 paars voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy S9 paars linkerzijkant
Samsung Galaxy S9 paars achterkant
Samsung Galaxy S9 paars rechterzijkant
Samsung Galaxy S9 goud achterkant

64 GB

Plus- en minpunten Samsung Galaxy S9

 • Camera met variabele lens
 • Geanimeerde emoji's maken
 • Stereo-geluid van AKG
 • Logischer plek vingerafdrukscanner
 • Geen grote upgrade t.o.v. Galaxy S8

Prijs Samsung Galaxy S9 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Purple Refurbished
€ 164,99 € 164,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S9

Reviews over de Samsung Galaxy S9

10
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Toch wel weer lekker hoor”

·

 • vormgeving
 • camera
 • scherm
 • wat smal

Toch wel weer een heerlijke telefoon hoor

5 14

Alle Samsung Galaxy S9 reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 werd eind februari door Samsung aangekondigd en vormt op het oog een bescheiden upgrade ten opzichte van de S8 van een jaar geleden. Qua ontwerp mag er dan wel niet zoveel veranderd zijn, dat geldt niet voor z'n camera achterop. Dankzij diverse nieuwe technieken is die tot veel meer in staat. Wat precies gaan we hier uitleggen.

Slimme camera ziet zoals je eigen oog

Samsung heeft zich met de S9 duidelijk gericht op het camera-systeem. Door het menselijk oog na te doen is die nu tot veel meer in staat. Zoals je pupil groter en kleiner kan worden om meer of minder licht binnen te laten kan de camera van de Galaxy S9 precies dat. In plaats van een vaste lensopening beschikt de S9 over een variabele lensopening, ook wel Dual Aperture genaamd. Deze kiest automatisch op basis van je omgeving de beste instelling. In het donker is dat de extra wijde f/1.5 zodat er lekker veel licht op de sensor kan vallen en je nog altijd goed belichte opnames krijgt. In helder daglicht kiest hij juist voor f/2.4 zodat je veel meer detail krijgt en opnames scherp blijven. Het is voor het eerste dat Samsung een Galaxy-telefoon met deze techniek uitrust waardoor je Galaxy-telefoon steeds meer op een echt menselijk oog begint te lijken. Ook nieuw op camera-gebied zijn de super slow-motion modus waarmee je beelden extreem kunt vertragen. Leuk om een knappende ballon of opspattend water vast te leggen. Ook nieuw is de AR emoji-functie waarmee je jezelf kunt omtoveren tot een emoji. Maak een selfie en de Galaxy S9 verandert jou in een virtuele simulatie die je vervolgens naar vrienden kunt sturen.

Belangrijkste Samsung Galaxy S9 specificaties

 • Ononderbroken Infinity Display met scherpe Quad HD+ resolutie
 • 12 megapixelcamera met Dual Aperture (beste van 2 werelden)
 • Selfiecamera van 8 megapixel met AR emoji
 • Verkrijgbaar in 64 en 256 GB aan geheugen uitbreidbaar met microSD-geheugenkaartjes
 • Octa-core Exynos-processor op maximaal 2,8 GHz bijgestaan door 4 GB werkgeheugen
 • Ontgrendelen met vingerafdrukherkenning, iris- of gezichtsherkenning
 • Onderweg snel mobiel internet via 4G
 • Stof- en waterdichte IP68-behuizing
 • Snel draadloos en bedraad opladen

Intelligent Scan en stereo-geluid

Samsung heeft geleerd van de onhandige plek van de vingerafdrukscanner van vorig jaar. Gelukkig zit die bij de Galaxy S9 'gewoon' weer in het midden, waar hij hoort. Is vingerafdrukherkenning niet echt je ding dan kun je de Galaxy S9 ook ontgrendelen via gezichts- of irisherkenning. Er is ook een combinatie van die laatste mogelijk, genaamd Intelligent Scan. Die kiest afhankelijk van de omstandigheden op basis waarvan je toegang krijgt. Is er bijvoorbeeld te weinig licht aanwezig om een gezichtsherkenning te doen dan schakelt hij automatisch over op irisherkenning. Verder nieuw zijn de stereo speakers. Samsung heeft de afstelling van het geluid overgelaten aan de experts van AKG. De stereo speakers op de Galaxy S9 zijn bovendien in staat om Dolby Atmos af te spelen. Dat is surround geluid zoals je dat van de bioscoop gewend bent, maar dan uit je telefoon.

Samsung Galaxy S9 paars voorkant linkerzijkant

Lastig kiezen

Maar er is ook veel hetzelfde gebleven bij de Samsung Galaxy S9. Zo is er altijd nog de mogelijkheid om zelf een geheugenkaartje te plaatsen al kun je in plaats daarvan ook een 2e simkaart kwijt. Er is nog altijd de waterdichte IP68-behuizing, je kunt nog altijd draadloos opladen en achterop zit nog altijd een enkele camera (in tegenstelling tot de dubbele op de Galaxy S9+). Wel zijn er nog tal van kleine verbeteringen zoals de iets snellere processor en het iets snellere mobiele internet. Stuk voor stuk niet echt heel bijzonder maar bij elkaar opgeteld kan het net het verschil maken. Wel maakt Samsung het ons dit jaar iets lastiger kiezen. De grotere Galaxy S9+ kent namelijk meer verschillen ten opzichte van het jaar daarvoor dan deze S9.


De Samsung Galaxy S9 in het nieuws

ts Samsung S9 Plus Ice blauw

Samsung introduceert eerste uitvoering Galaxy S9 met kleurovergang

Telefoonnieuws ·

Sinds Huawei begonnen is met het uitbrengen van telefoons met twee kleuren die in elkaar overlopen buitelen fabrikanten over elkaar heen om dat populaire idee te kopiëren. Samsung schaarde zich al bij dat lijstje met de onlangs aangekondigde nieuwe Galaxy A-serie. Nu krijgt ook het huidige topmodel een dergelijke kleur-uitvoering.

Want Samsung heeft in China de Samsung Galaxy S9 en S9+ in Ice Blue aangekondigd. Deze uitvoering is aan de bovenkant blauw en loopt over naar wit/grijs aan de onderkant. Het is nog onduidelijk of de kleuren exclusief voor China zijn of dat ze op een later moment ook hier verkrijgbaar zullen zijn. Overigens gaan er al enige tijd geruchten dat de Galaxy S10 ook dergelijke kleurovergang-uitvoeringen krijgt.

Samsung S9+ in Ice Blue
De S9+ in Ice Blue

Het lijkt er niet op dat bovenstaande S9 Ice Blue qua specificaties anders is dan de S9 die hier verkrijgbaar is. Het gaat namelijk nog altijd om een toestel met 5,8 inch Infinity scherm voor de S9 en 6,2 inch voor de S9+. Beiden beschikken over een 12 megapixel camera al heeft de grotere Galaxy S9+ daar twee van achterop om mee in te kunnen zoomen. Het is trouwens gebruikelijk dat Samsung nieuwe kleuren van bestaande vlaggenschepen aankondigt bedoeld om de verkopen te stuwen. Zo waren beide toestellen na de lancering eerst alleen in Lilac Purple, Coral Blue, Midnight Black en Titanium Grey verkrijgbaar. Later werd daar ook Sunrise Gold aan toegevoegd.

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • iceblue
 • kleurovergang
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung One Ui

Samsung kondigt nieuwe telefooninterface One UI aan

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft tijdens haar Developer Conference een opvolger aangekondigd voor haar Experience UI interface dat op de Galaxy-telefoons gebruikt wordt. One UI oogt eenvoudiger, krijgt grotere lettertypes, kleurthema's en een nachtmodus.

Samsung stond altijd bekend om haar tekenfilmachtige interface, toen nog bekend onder de naam TouchWiz. Het werd met Samsung Experience al een stuk moderner en bruikbaarder. One UI moet dat principe op een hoger niveau tillen. Het idee achter One UI is dat het elementen toont wanneer je ze nodig hebt, en verbergt wanneer je niet nodig hebt.

Samsung One UI
Demo van One UI

One UI is gebouwd om met één hand te gebruiken. In plaats van elementen zoals knoppen of menu's over het hele scherm te plaatsen worden ze nu voornamelijk in de onderste helft geplaatst. De bovenste helft wordt dan gebruikt voor het bekijken van content. Deze filosofie moet telefoons met grotere schermen een stuk bruikbaarder en natuurlijker maken.

Open beta

Verder heeft Samsung een nachtmodus ingebouwd en kun je de primaire kleur zelf aanpassen. Echte thema's zijn het niet maar je hebt wel meer mogelijkheden om je toestel te personaliseren. Samsung One UI wordt niet eerder dan januari 2019 verwacht. De eerste telefoons die One UI krijgen zijn de Galaxy S9, S9+ en de Note 9. Tot die tijd opent Samsung een open beta waar inwoners van Duitsland, de VS en Zuid-Korea aan kunnen deelnemen. Andere Europese en Aziatische landen volgen.

 • Tags:
 • interface
 • oneui
 • samsung
 • sdc18

ts T schuin Free Akg Headphone

Mogelijk geen 3.5mm audio jack voor Samsung Galaxy S10

Geruchten ·

Veel andere fabrikanten zijn er inmiddels al van af gestapt maar mogelijk volgt Samsung ook in 2019. De uit 1950 stammende 3,5 millimeter audio-jack, bedoeld om een koptelefoon aan te sluiten, verdwijnt mogelijk uit Samsung's Galaxy S-vlaggenschip. Toch lijkt het nog geen gelopen race te zijn.

Samsung heeft andere fabrikanten veel bekritiseerd voor het weglaten van de audio jack-aansluiting. Veelal kreeg de poort in presentatie de nodige aandacht om zo klanten aan zich te binden. Het leverde bij de S9 en S9+ zelfs een door AKG-getunede koptelefoon mee. Een bericht op ETNews wil ons doen laten geloven dat Samsung de Galaxy S10 en Note 10 zonder wil uitrusten. Vanaf dan zul je via een dongle in de USB-C poort muziek moeten beluisteren.

Samsung koptelefoon met geluid van AKG
Bij de S9 leverde Samsung nog een AKG-koptelefoon mee

De officiële reden voor veel andere fabrikanten voor het weglaten van de poort is gebrek aan ruimte in de behuizing. De poort mag dan een diameter hebben van slechts 3,5 millimeter het hele component neemt wel aardig wat ruimte in al moeten we het ook weer niet overdrijven. De grootste reden voor het weglaten is vermoedelijk kosten-gerelateerd. Een component minder in een product dat je miljoenen keer verkoopt tikt aardig aan. Bovendien kun je klanten nu geïnteresseerd maken voor Bluetooth oordopjes zoals Apple doet met de AirPod. Samsung heeft met de Gear IconX ook een soortgelijk product maar die zijn bij lange na nog niet zo populair als Apple's tegenhanger.

Gratis converter

Als Samsung inderdaad besluit afscheid te nemen van de audio jack-poort dan zal het waarschijnlijk een USB-C naar 3,5mm converter meeleveren in de doos. Samsung is altijd al erg gul geweest in het weggeven van accessoires. Laten we echter voor de meest trouwe Samsung-klanten hopen dat het wacht tot tenminste de S11 of later voor het definitief weglaten van deze geliefde poort.

 • Tags:
 • audiojack
 • galaxys10
 • headphonejack
 • s10
 • samsung

ts Samsung Inc rood ible Ar Emojis

Lagere omzet Samsung vanwege tegenvallende verkoop S9

Telefoonnieuws ·

De verkoop van de Samsung Galaxy S9 valt wat tegen, aldus Samsung zelf. Het bedrijf zag als gevolg hiervan de omzetcijfers dalen met 4 procent. Zelfs de enorme toename van de semiconductor-unit wist het verlies op de smartphonedivisie niet goed te maken. Daar daalde zowel de omzet als de winst flink.

Harkte Samsung deze periode vorig jaar nog 26,8 miljard dollar binnen met het verkopen van mobieltjes, een jaar later was dat nog 'maar' 21,4 miljard dollar. En hield het vorig jaar daar na alle kosten nog 3,6 miljard dollar aan over, dit jaar kwam dat uit op 'slechts' 2,4 miljard dollar. Enerzijds zijn de lagere opbrengsten te verklaren door het toenemen van het marketingbudget. Anderzijds is de verklaring simpel; we kochten met z'n allen niet zoveel Galaxy S9 en S9+ als het jaar daarvoor.


Nieuwe AR-stickers helpen de tussentijdse verkoop

Samsung kan 2018 nog goed maken doordat het in de tweede helft van het jaar altijd de nieuwe Galaxy Note aankondigt. De druk staat er bij de Note 9 dus goed op al zal die met dezelfde problemen kampen als de S9-serie; weinig echte vernieuwing ten opzichte van z'n voorganger. Bovendien belooft dit slecht nieuws voor de Galaxy S10 van 2019, tenzij Samsung met een indrukwekkend vernieuwende functie komt. Of dat realistisch is valt nog te bezien. Wellicht kan Samsung met de aankomende vouwbare Galaxy X (of Galaxy F zoals hij soms al genoemd wordt) meer indruk maken. Die krijgt echter een dergelijk hoog prijskaartje mee dat het niet te verwachten valt dat die het qua verkoopaantallen erg goed zal doen. Blijft over de mid-range serie waar qua marktaandeel nog wel wat te winnen valt mits ze onderscheidend genoeg zijn. Blijf dus de komende tijd op de Galaxy A en J-serie letten.

 • Tags:
 • galaxys9
 • kwartaalcijfers
 • samsung
 • verkoop

ts Samsung Galaxy S9 Sunrise goud

Samsung komt met gouden uitvoering Galaxy S9/S9+

Telefoonnieuws ·

Zogenaamd speciaal om de zomer te vieren introduceert Samsung een gouden uitvoering van haar Galaxy S9 en S9+ vlaggenschip. Officieel heet de uitvoering Sunrise Gold en hij lijkt ook wat warmer dan andere gouden uitvoeringen. Sunrise Gold volgt op de al reeds aanwezige Lilac Purple, Midnight Black, Titanium Grey en Coral Blue.

Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten enkele maanden na het uitbrengen van een vlaggenschip met een nieuwe kleur komen. Dat doet altijd wonderen voor de verkoop die vlak na de lancering toch altijd wat afneemt. Samsung bracht de Galaxy S9 en S9+ in maart van 2018 op de markt en beide toestellen zijn zelfs al behoorlijk in prijs gezakt. Nu is het wat overdreven om te stellen dat deze Sunrise Gold-uitvoering dat een halt moet toeroepen maar alle beetjes helpen.

Samsung Galaxy S9 in Sunrise Gold
Sunrise Gold

De Sunrise Gold-uitvoering van de Galaxy S9 en S9+ moet volgens Samsung ergens vanaf juni verkrijgbaar zijn. Adviesprijzen zijn respectievelijk 849 en 949 euro. Dat is een stevige meerprijs voor als je per se een gouden telefoon wilt hebben. Op moment van schrijven is de Samsung Galaxy S9 namelijk al vanaf 675 euro verkrijgbaar. Ook opvallend; het Zuid-Koreaanse bedrijf spoot de S9 en S9+ ook in het rood, of 'Burgundy Red' zoals we hem officieel moeten noemen. Fans van deze kleur hebben echter pech want het lijkt er vooralsnog niet op dat deze uitvoering naar Nederland komt. Mocht dat wel zo zijn, bijvoorbeeld doordat hij geïmporteerd wordt, dan voegen we dat hier natuurlijk meteen toe.

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • goud
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • sunrisegold

ts Samsung Unpacked

Gerucht: Lancering Samsung Galaxy S10 vervroegd vanwege opvouwbare Galaxy

Geruchten ·

Het gaat al een tijdje over een opvouwbare telefoon waar Samsung aan werkt. Een toestel met grote verwachtingen, zo groot zelfs dat Samsung overweegt haar vlaggenschip-reeks er voor te vervroegen. Dat allemaal om ruimte te maken voor dit, als het goed is, spectaculaire toestel.

Smartphones zien er de laatste jaren hetzelfde uit. Vroeger was het landschap een stuk interessanter met diverse vormgevingen. Klap, schuif en sliders waren een graag geziene vormgeving. Vandaag de dag is het monoblock, liefst zwart en liefst zo groot mogelijk. Samsung's vouwbare telefoon is wat ons betreft een welkome verademing en deze vormgeving zou bovendien een steeds groter wordend probleem kunnen oplossen: een zo groot mogelijk scherm in een zo compact mogelijk toestel.

Samsung event
Altijd gezellig: een Samsung Unpacked-evenement

Was het de laatste jaren vooral de Galaxy S-reeks die voorrang kreeg op andere modellen, dit gerucht spreekt over dat de Galaxy S10 juist ruimte moet maken voor dit vouwbare toestel. De lancering van de Galaxy S9 is daarom mogelijk vervroegd van het Mobile World Congress medio maart naar januari rond het CES-event in Las Vegas. Het eerste vouwbare toestel zou dan tijdens het Mobile World Congress hoge ogen kunnen gooien.

Voorsprong

Het is nog te vroeg om zulke conclusies te trekken, het is namelijk geen geheim dat Samsung de tijd neemt voor haar eerste vouwbare toestel. Er moet allereerst voldoende vraag zijn en een dergelijk vouwbaar ontwerp er moet een duidelijk meerwaarde bieden. Voor dat laatste moet Samsung duidelijk op zoek naar nieuwe manieren van bediening en dat vereist de nodige aanpassingen aan de interface en mogelijk Android. Tijdrovend en succes is niet gegarandeerd. Mocht het Samsung lukken om een goed werkende vouwbare smartphone uit te brengen dan heeft het wel een voorsprong op de rest. Samsung maakt veel eigen componenten en andere fabrikanten lukt het (ook) niet om dergelijke producten te maken. Wil je de eerste jaren een vouwbare telefoon? Dan zul je bij Samsung moeten zijn. Nu alleen nog even aankondigen...

(via)

 • Tags:
 • galaxys10
 • galaxyx
 • samsung

ts Samsung S9 Ar Stickers

Samsung plant geen grote redesign voor 10e Galaxy S

Geruchten ·

Volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy S10 een Infinity-scherm en een behuizing die niet veel verschilt met de huidige Galaxy S9. Knap want het is wel de 10e verjaardag van de Galaxy S en concurrent Apple greep dat moment aan om de revolutionaire iPhone X uit te brengen.

Eerlijk is eerlijk; het is wat vroeg om over de Galaxy S10 te speculeren. De Galaxy S9 en S9+ zijn immers nog maar net op de markt en kunnen wat dat betreft nog wel even mee. Toch moeten fabrikanten nu al beginnen met nadenken over de opvolger en daarop sturen. Het ontwikkelen van een nieuwe smartphone kost namelijk tijd en grote kans dat de grote lijnen zelfs al veel eerder zijn uitgezet. En die lijnen krijgen we nu te horen, zo lijkt. Denk dus aan een Infinity Display van 5,8 en 6,3 inch groot met dunne schermranden. Hoe dun is momenteel onmogelijk om te zeggen, Samsung weet ze wel ieder jaar kleiner te maken. Tot dusver klinkt het allemaal gelijk met de Galaxy S9 en S9+.

Samsung Galaxy S9 met AR-stickers
De S9 met AR-stickers is net verkrijgbaar of de S10-geruchten beginnen

Wel nieuw zou de 3D camera op de voorzijde zijn. Die moet daardoor gezichten beter herkennen, iets wat Apple momenteel al kan met het TrueDepth-camerasysteem op de iPhone X. Samsung hield het met de S9-familie nog bij iris-herkenning gecombineerd met een wat eenvoudiger vorm van gezichtsherkenning. Het lijkt er wel op dat de 3D camera tot meer dingen in staat is dan het nauwkeuriger herkennen van gezichten, je zou er ook objecten mee kunnen scannen en inlezen. Dat doet denken aan Sony's 3D-maker op sommige nieuwe Xperia-telefoons. Voor 2019 lijkt verder Samsung wederom de plek van de vingerafdrukscanner te verplaatsen, deze zou volgens dit gerucht wederom naar de voorkant van het toestel verhuizen. Het moet volgend jaar eindelijk lukken om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren, zo is nu de gedachte. Nu nog even wachten tot begin 2019 of dit alles uit komt.

 • Tags:
 • galaxys10
 • s10
 • samsung

ts Dxomark S9

Samsung Galaxy S9/S9+ heeft beste scherm en camera ooit

Telefoonnieuws ·

De testers van DisplayMate en DxOMark hebben de Samsung Galaxy S9 en S9+ getest en zijn tot de conclusie gekomen dat Samsung's nieuwe vlaggenschip over het beste telefoonscherm en camera ooit beschikt. Dat is totdat er een nieuwe sheriff in town is. Maar voor nu is het mooi meegenomen voor Samsung.

Samsung kondigde de Galaxy S9 en S9+ aan tijdens een Unpacked-event voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen kennen qua uiterlijk weliswaar niet veel verschil met diens voorgangers maar dat gaat niet op voor de camera. Die krijgt als een van de eerste telefoons een variabele lensopening en kan daarmee schakelen tussen f/1.5 en f/2.4 mochten de omstandigheden daar om vragen. En niet alleen de camera wordt gewaardeerd, ook het Infinity Display ontvangt de nodige lof.

DxOMark Samsung Galaxy S9, iPhone X en Pixel 2
Test Galaxy S9, iPhone X en Pixel 2

Om met het scherm te beginnen. DisplayMate is een bekende naam op het gebied van testen. We zagen al vaak vlak na de release van een Samsung-telefoon een test van DisplayMate voorbij komen waarin het superlatieven tekort kwam. Dat geldt ook nu weer met de Galaxy S9 en S9+. Ondanks dat het scherm op papier niet verschilt met die in de S8 is er wel degelijk het nodige aan verbeterd. Denk dan aan kleurechtheid, helderheid en de afleesbaarheid buitenshuis. Zo is het scherm op de S9 tot 10% feller dan dat op de S8 wat vooral in daglicht prettiger aflezen is.

Ook beste camera ooit

En dan was daar ook nog het rapportcijfer van DxOMark. Zij testen telefooncamera's en kenden de Galaxy S9+ de hoogste overall-score ooit toe van 99, net onder de magische 100-punten-grens maar wel 1-punt hoger dan de vorige nummer 1; de Google Pixel 2. Op foto-gebied scoort hij 104 en op video 91. Nu zijn de testen van DxOMark wat discutabel want sommige testonderdelen zijn aan smaak onderhevig. In het algemeen bekeken zou je kunnen stellen dat Samsung's gok met de dubbele aperture goed uitpakt omdat hij vooral op het gebied van fotografie goed scoort, in alle lichtomstandigheden. Voor wat betreft video doet de Galaxy S9+ het beter dan de iPhone X maar blijft het nog wel onder de kwaliteiten van de Google Pixel 2 steken. Al ontloopt het elkaar niet veel. Het hele testrapport van DxOMark is hier terug te vinden. Let wel; het eindcijfer geldt voor de S9+ met z'n dubbele camera, de S9 heeft DxOMark nog niet getest.

 • Tags:
 • displaymate
 • dxomark
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 Plus

Samsung overweegt naamswijziging voor Galaxy S10

Geruchten ·

Nu de Samsung Galaxy S9 officieel is aangekondigd wordt het tijd om na te denken over de toekomst. Wat brengt diens opvolger ons? Allereerst misschien een nieuwe naam want volgens Samsung Mobile's topman denkt het bedrijf na over een naamswijziging.

Na 1 komt 2 enzovoort enzovoort. Maar op den duur houdt het wel een beetje op. De Galaxy S28 zal bijvoorbeeld nooit het levenslicht zien, er komt in de tussentijd namelijk vast wel iets anders, iets beters. En misschien heeft Samsung wel iets anders en beters bij de Galaxy S10. Samsung Mobile-baas DJ Koh zei tegen journalisten op het Mobile World Congress dat het toestel mogelijk anders bekend zal komen te staan. De naam Galaxy blijft trouwens wel gewoon bestaan voor Samsung's Android-telefoons.

Samsung Galaxy S9+ met Dual Camera
Laat het maar aan ons over om na te denken over opvolgers van net aangekondigde telefoons

Nu zijn er wel een aantal ideeën over een nieuwe naamgeving. Zo zou Samsung werken aan de Galaxy X, een toestel met mogelijk een gevouwen scherm. Die zou zo goed aan kunnen slaan dat Samsung hem als opvolger van de Galaxy S9 ziet. Dan kun je weer van voor af aan beginnen met tellen. Bovendien staat de letter X ook voor het Romeinse cijfer 10 dus erg gek klinkt dat idee niet. Bovendien zou het een mooie verwijzing naar Apple kunnen zijn die onlangs de iPhone X aankondigde naar aanleiding van de tiende verjaardag van het toestel.

Slimme speaker en vouwbare telefoon

In hetzelfde gesprek dacht DJ Koh dat de Galaxy S9 het beter zal doen dan de Galaxy S8 al gaf hij geen exacte verkoopcijfers. Samsung verwacht haar verkoopdoelen te halen door veel marketing tegen het toestel aan te gooien. Ook introduceerde het bedrijf stevige inruilkortingen op je oude mobiel, bovenop een gegarandeerde 100 euro cashback. De inruilwaarde van je eigen telefoon controleer je op samsung.com/nl/inruil.

DJ Koh
Samsung Mobile-baas DJ Koh

Koh hintte verder op een eigen slimme speaker ergens halverwege de tweede helft van 2018 en ook de komst van de eerste vouwbare Galaxy-telefoon moet nog ergens dit jaar gebeuren. Het bedrijf wil zich alleen niet haasten, het toestel moet echt toegevoegde waarde hebben voordat hij aangekondigd wordt. Dat is geheel anders met de schot-hagel-tactiek van enige jaren geleden. Toen leek het bedrijf nog willekeurig nieuwe producten en productcategorieën te lanceren om later te zien welke aansloegen bij het publiek en welke niet. Maar goed, zo ver is het nog lang niet en mogen we eerst nog even spelen met de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S9 en z'n nieuwe camera met variabele lensopening. Verwacht het toestel vanaf 16 maart in de winkels.

(via)

 • Tags:
 • djhoh
 • galaxys10
 • galaxyx
 • samsung

ts Samsung S9 S9plus

Samsung introduceert Galaxy S9 en S9+ met vernieuwde camera

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft voorafgaand aan het MWC haar twee nieuwe vlaggenschepen onthuld; de Galaxy S9 en S9+. De aandacht ging dit jaar werd niet zozeer uit naar het uiterlijk maar juist naar de camera. Sterker nog; volgens Samsung is de camera sinds vandaag opnieuw uitgevonden.

Nieuw op de Galaxy S9 en Galaxy S9+ is dus de camera met variabele lensopening. Tot dusver kende de camera op je mobiele telefoon een vaste diafragmaopening, uitgedrukt in een f-getal. Hoe lager, hoe wijder de opening en hoe meer licht de sensor bereikt. Handig voor in donkere omgevingen. Nadeel is alleen dat je overdag wel veel detail verliest omdat beelden snel overbelicht raken. Gelukkig weet een goede HDR-functie daar wel raad mee maar Samsung heeft daar met de variabele lensopening op de S9 en S9+ nu wat anders voor bedacht.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Door slim te wisselen tussen f/1.5 en f/2.4 kiest de S9 automatisch de beste instelling bij iedere situatie. Kies je liever zelf je eigen instellingen dan kun je je uitleven in de speciale pro-modus. De extra wijde f/1.5 aperture komt verder nog van pas in de Super Slow-mo videomodus. Je kunt een korte opname maken en enorm vertraagd afspelen en toch nog helder in beeld brengen. Ook nieuw binnen de camera-app zijn de geanimeerde emoji's, genaamd AR emoji. Dit is duidelijk geïnspireerd op Apple's animoji en stelt je in staat om een emoji samen te stellen en te laten bewegen door naar jouw gezicht te kijken.

Stereo-geluid en Intelligent Scan

Andere nieuwigheden zijn de stereo speakers waarvan het geluid door AKG getuned is en Intelligent Scan die gezichtsherkenning en irisherkenning combineert voor een extra veilige en snelle manier om je toestel te ontgrendelen. Geef je de voorkeur aan een vingerafdruk dan is het goed om te weten dat Samsung de plek van de vingerafdrukscanner verplaatst heeft naar het midden van het toestel. Daardoor moet hij op de tast veel eenvoudiger te vinden zijn.

Intelligent Scan
Intelligent Scan

S9 en S9+ in Nederland

Het is niet voor het eerst dat Samsung het ontwerp nagenoeg ongemoeid laat, wel is de strategie enigszins anders dan voorgaande jaren. Zo zit er tussen de S9 en grotere S9+ meer verschil dan voorheen. Alleen de grotere Galaxy S9+ krijgt namelijk een dubbele camera met optische beeldstabilisatie. Dat betekent automatisch dat de kleinere Galaxy S9 een stuk kleinere update is ten opzichte van de S8. Samsung verwacht zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9+ vanaf 16 maart in de winkel te hebben voor een bedrag van respectievelijk 849 en 949 euro. Je krijgt hiervoor 64 GB aan opslaggeheugen maar wat via een geheugenkaartslot zelf eenvoudig uit te breiden is. Er komt daarnaast ook nog een 256 GB uitvoering beschikbaar, wanneer en voor hoeveel is nog onbekend.

 • Tags:
 • dualaperture
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • intelligentscan
 • mwc18
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 S9plus Instagram

Samsung Galaxy S9 en S9+ duiken in het echt op

Geruchten ·

Met nog een paar dagen te gaan zijn er verschillende foto's opgedoken van de Samsung Galaxy S9 en S9+ in het echt. Opvallend want het toestel is nog niet verkrijgbaar, hij is zelfs nog niet eens aangekondigd.

Dat het niet om zogenaamde dummy-modellen gaat (plastic versies bedoeld voor in de winkel) bewijst wel uit het feit dat ze aan staan. We zien Samsung's nieuwe Experience-interface met een wel heel opvallende app; AR Emoji. Dat is mogelijk Samsung's antwoord op Apple's animoji waarmee de selfiecamera je probeert na te apen met een emoji. Ook nieuw op de S9 en S9+ is een app genaamd 'superzeitlupe' wat zich vertaalt naar Super Slow Motion. De nieuwe camera achterop moet dat mogelijk maken.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Bovenstaande foto dook op op de Instagram van Alex Ben. Hoe hij in bezit is gekomen van beide toestellen blijft onduidelijk. Vrijwel gelijktijdig verscheen een foto van de paarse S9. Ook hier lijkt het te gaan om een echt toestel getuige de 2e foto waarop het toestel aan gaat. Ook hier verscheen de foto via Instagram.

Samsung Galaxy S9 in Lilac Purple

De paarse kleur, officieel Lilac Purple, is een nieuwe kleur waarin Samsung haar vlaggenschip gaat uitbrengen. Waarin het juist die kleur meebrengt zal zondag 26 februari blijken. Dan kondigt Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9+ aan tijdens een Unpacked evenement in Barcelona. Beide toestellen zullen qua ontwerp nauwelijks verschillen, Samsung richt zich met name op de camera die mogelijk beschikt over een variabele lensopening en daardoor tot meer in staat is en nieuwe slimme functies. Mogelijk zal Samsung die integreren in haar eigen slimme assistent genaamd Bixby. Dat wil tot dusver niet echt uit de verf komen, misschien dat de nieuwe krachtiger Exynos-processor daar verandering in kan brengen.

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9plus Winfuture

Volledige specificaties en persfoto’s Samsung Galaxy S9 & S9+ lijken binnen

Geruchten ·

Met nog nauwelijks een week te gaan lijken de volledige lijst met specificaties en het overgrote deel van de persfoto's van zowel de Samsung Galaxy S9 en S9+ binnen te zijn. Ze bevestigen grotendeels wat we al wisten maar de extra informatie is wat ons betreft een welkome aanvulling.

Met de eerste foto die WinFuture plaats wordt meteen een nieuwe kleur aangekondigd; Lilac Purple. Deze kleur werd eerder al gesuggereerd door @evleaks maar lijkt in deze nieuwe afbeelding net wat feller van kleur. Ook zien we goed de nieuwe indeling van de cameramodule en vingerafdrukscanner terug. Ditmaal lijkt het er op dat die vingerafdrukscanner ietwat ingedeukt is om hem mogelijk nog beter op de tast te kunnen vinden.

Samsung Galaxy S9+ Lilac Purple
De Samsung Galaxy S9+ in Lilac Purple

Zoals inmiddels ook wel met de door Samsung vrijgegeven teasers bleek ligt dit jaar de nadruk sterk op de camera. De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen een lens met variabele lensopening van f/2.4 en f/1.5. De eerste is vooral overdag handig en de laatste juist 's nachts in het donker. Het is nog even onduidelijk of beide toestellen automatisch schakelen tussen beiden of dat de gebruiker kan kiezen. Denk in dat geval aan een speciale nachtmodus. Samsung voorziet de dubbele camera op de Galaxy S9+ van optische beeldstabilisatie en een 12 megapixel sensor. De video-modus kan ditmaal slow-motion schieten van maximaal 960 beelden per seconde. Voorop krijgt de selfiecamera een 8 megapixel sensor met f/1.7 lens, vergelijkbaar met de huidige Galaxy S8.

Samsung Galaxy S9 variabel lensopening
Variabele lensopening op de S9

Overige specs S9 en S9+

Verder nieuw zijn de stereo speakers die door AKG zijn afgesteld. Het is nog onduidelijk of Samsung voor de tweede speaker de telefoonluidspreker bovenin gebruikt of dat er een fysieke tweede speaker geplaatst is. Overige specs zijn een 5,8 en 6,1 inch Super AMOLED-scherm met QHD+ resolutie, Exynos 9810-processor met acht cores op 4x 2,9 en 4x 1,9 GHz met 4 GB aan RAM-werkgeheugen voor de S9 en 6 GB voor de S9+. De batterijcapaciteit komt uit op 3000 mAh voor de kleinste van het duo en 3500 mAh voor de grotere Plus-uitvoering. Draadloos laden is ook dit keer weer van de partij. Verwacht de aankondiging van beide toestellen op zondag 25 februari rond de klok van 18:00. Verkrijgbare kleuren zijn Mignight Black, Coral Blue en Lilac Purple. Sommige markten krijgen ook Titanium Grey als uitvoering. Prijzen zullen stevig zijn, vermoedelijk 100 euro duurder voor de meest uitgebreide uitvoering dan we gewend zijn.

Bron: WinFuture

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • winfuture

ts Samsung Galaxy S8 S9 Camera Comparison Mmdd

Mogelijke fotovergelijking Samsung Galaxy S9 en S8 verschenen

Geruchten ·

Er zijn twee foto's verschenen waarvan vermoed wordt dat die met zowel de aankomende Galaxy S9 als de al uitgebrachte S8 gemaakt is. Die laat goed het verschil in kwaliteit tussen beiden zien. Als de foto echt is tenminste want er is geen enkele mogelijkheid dat vanaf hier te controleren. Neem dit dus met een korreltje zout.

Het gaat om een uitsnede die door Twitteraar @MMDDJ_ op z'n tijdlijn is geplaatst. Vergeet de ruis en onscherpte want het gaat zoals gezegd om een uitsnede, een zogenaamde crop. Die toont dus niet het hele plaatje. De bron van dit lek is redelijk onbekend dus dat maakt het er allemaal niet geloofwaardiger op, al lijkt hij/zij wel vaker plaatjes naar buiten te brengen. Voorzichtigheid geboden dus.

Samsung Galaxy S8 en S9 camera vergelijking
Samsung Galaxy S8 links, S9 rechts

Dat gezegd hebbende, laten we naar de foto kijken. Deze manier van fotograferen, met tegenlicht en met een hoog contrast is altijd erg uitdagend voor telefooncamera's. We zien de S8 daarom ook de nodige moeite hebben om het gebouw goed belicht in beeld te brengen. Gevolg is dan ook wat overbelichting. De Galaxy S9 doet het wat dat betreft een stuk beter. De belichting is veel beter waardoor meer detail te zien is. Dat kan het gevolg zijn van een betere HDR-modus maar het zou ook het werk kunnen zijn van de variabele lensopening waarmee de S9 naar verluidt is uitgerust. Er is maar één manier om dit vast te stellen en dat is door te wachten tot 25 februari. Dan worden de Samsung Galaxy S9 en S9+ aangekondigd tijdens een speciaal Unpacked-evenement. Die datum is niet willekeurig gekozen; het is precies 1 dag voor aanvang van het Mobile World Congress in Barcelona. Daar worden veel meer telefoonaankondigingen verwacht, waaronder van Sony, Nokia en vele anderen.

 • Tags:
 • fotovergelijking
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 Plus Evleaks

“Stereo-speakers voor Samsung Galaxy S9”

Geruchten ·

Samsung wil de Galaxy S9 meer geschikt maken voor entertainment en voorziet het model daarom hoogstwaarschijnlijk van een dubbele speaker. Geruchten daarover gingen al maar via een nieuwe bron weten we iets meer hoe Samsung stereo-geluid uit de S9 wil laten klinken.

Telefoons met stereo-geluid zijn niets nieuws. Was het voorheen heel gebruikelijk om twee gelijke uitsparingen te maken, meestal allebei onder en soms boven én onder. De laatste tijd zien we echter steeds vaker dat fabrikanten de speaker bovenaan, bedoeld voor telefoongesprekken, in te zetten als tweeter. Die speaker is niet zo krachtig, en dus geschikt voor lage frequenties, maar wel voor de hoge. Dat geeft dan een rijker geluid wat vaak als mooier wordt ervaren. Of Samsung deze methode ook voor de Galaxy S9 en S9+ gaat toepassen is afwachten. Het paste de speaker ook wel eerder aan de zijkant toe.

Samsung Galaxy S9 @evleaks
De Samsung Galaxy S9+ in Coral Blue / via @evleaks

En dat laatste is precies wat Samsung volgens Etnews gaat doen. Of het ook goed klinkt, geluid van onder en van de zijkant, moet nog blijken maar we gaan er vanuit dat Samsung dat goed getest heeft. Volgens dezelfde bron beschikt het volgende vlaggenschip van Samsung ook over '3D Emoji', mogelijk vergelijkbaar met Apple's animoji. Hierbij aapt een emoji je na door met de selfiecamera mee te kijken. Samsung zou met de Galaxy S9 en S9+ zich verder willen richten op kunstmatige intelligentie waarbij vooral Bixby slimmer moet worden. Dat is geen overbodige luxe want momenteel heb je nog niet veel aan Samsung's eigen virtuele assistent. Vooralsnog stroken deze geruchten met eerdere berichtgeving al is deze bron wel interessant omdat hij afkomstig is uit Zuid-Korea; het thuisland van Samsung. Die zitten dus dicht bij het vuur. Samsung kondigt de S9 en S9+ op zondag 25 februari om 18:00 Nederlandse tijd. Tot die tijd ongetwijfeld nog meer over het nieuwe high-end model.

 • Tags:
 • 3demoji
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • stereo

ts Samsung Intelligent Scan

Betere gezichtsherkenning Samsung Galaxy S9 dankzij "Intelligent Scan"

Geruchten ·

Nadat Apple het nieuwe Face ID introduceerde ging al het gerucht dat Samsung met iets soortgelijks zou komen. Nu konden de Galaxy S8 al identificeren op basis van gezichts- en irisherkenning, dus een derde mogelijkheid leek wat overbodig. Samsung overweegt daarom om de gezichts- en irisherkenning te combineren in wat het "Intelligent Scan" noemt.

Deze term dook onlangs op in de instellingen-app van de Galaxy Note8. Omdat de naam momenteel nog niet actief door Samsung gebruikt wordt gaat men er van uit dat deze toebehoord aan de nog aan te kondigen Galaxy S9. Gelukkig is er naast de naam ook een animatie waarin de methode nader wordt uitgelegd. We zien een soort van gezichtsherkenning die naast overdag ook 's avonds gebruikt kan worden. De huidige gezichtsherkenning werkt juist niet in het donker terwijl de iris-herkenning weer niet erg goed werkt in vol daglicht. Door beide technieken te combineren zou een gezichtsscan een stuk betrouwbaarder moeten zijn.


De werking van "Intelligent Scan"

Door diverse sensoren beter met elkaar te combineren zouden de Galaxy S9 en S9+ straks in staat moeten zijn om gezichten sneller en beter te herkennen. Dat levert nieuwe mogelijkheden op, niet alleen voor het herkennen ervan. Volgens nieuwe geruchten worden beide toestellen ook uitgerust met 3D stickers. Dat doet sterk denken aan de animoji waarmee Apple eerder kwam. Dat zijn emoji die jouw gezicht nabootsen. Mogelijk zal deze functie alleen beschikbaar zijn op de Galaxy S9+ omdat alleen deze dankzij z'n dubbele camera diepte kan waarnemen. Samsung kondigt beide vlaggenschepen op zondag 25 februari aan. Dan horen we ongetwijfeld meer over z'n functies en weten we of bovenstaande helemaal klopt. Tot die tijd is het helaas afwachten en speculeren.

(via)

 • Tags:
 • 3dsticker
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • intelligentscan
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 Dbrand

Samsung Galaxy S9 en S9+ skins al te bestellen bij dbrand

Geruchten ·

De speciale skins die je in verschillende kleuren en patronen kunt krijgen bij dbrand is nu ook alvast te bestellen voor de nog aan te kondigen Galaxy S9 en S9+ van Samsung. Marketingtruc? Ongetwijfeld maar ze plaatsen wel even enkele hoge resolutie renders van het toestel.

In de renders krijgen we een helder beeld van de achterkant van zowel de S9 als de S9+. Hierin is goed te zien dat Samsung kiest voor een verticale indeling. Camera, eventueel een tweede camera en daaronder de vingerafdrukscanner. De flitser en hartslagsensor zit daar rechts van. Door de vingerafdrukscanner naar het midden te verplaatsen moet hij makkelijker te vinden zijn. En door hem fysiek af te scheiden van de cameramodule moet je ook niet meer vieze vingerafdrukken op de lens achterlaten zoals destijds bij de Galaxy S8 nog wel eens gebeurde.

Samsung Galaxy S9 en S9+ render

De getoonde render lijkt overeen te komen met eerder verschenen beeldmateriaal. We zijn daarom geneigd te zeggen dat bovenstaande wel klopt. Al kunnen we nog niets bevestigen totdat Samsung de Galaxy S9 en S9+ officieel aankondigd. Dat gaat gebeuren tijdens een Unpacked-evenement net voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Het event begint zondag 25 februari en start om 18:00 onze tijd. Algemeen aangenomen wordt dat het toestel qua uiterlijk niet veel verschilt met de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Samsung lijkt zich met name te willen richten op de verbeterde camera die een variabele lensopening krijgt. Dat moet meer mogelijkheden geven, waaronder goed belichte slow motion-video. Alle overige verbeteringen zullen minimaal zijn maar bij elkaar opgeteld misschien net genoeg om de overstap te wagen.

(via)

 • Tags:
 • dbrand render
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • skin

ts Samsung Galaxy S9 S9 Plus Venturebeat

Eerste echte render toont Samsung Galaxy S9 en S9+

Geruchten ·

Evan Blass heeft op VentureBeat de eerste echte renders gepubliceerd van wat de Galaxy S9 en S9+ moeten worden. En voor het eerst plaatsen we kanttekeningen bij de plaatjes want de render ziet er duidelijk anders uit dan we gewend zijn.

Het lijkt er in deze render namelijk op dat er weer redelijk flinke schermranden links en rechts van het scherm zitten. Dat was dankzij de Edge-techniek, waar zowel de S8 als S8+ over beschikken nou juist verdwenen. Dat gaf het Inifinity Display nou ook z'n 'oneindige' gevoel. Het kan natuurlijk aan de render liggen maar we hopen dat Samsung dat bij de Galaxy S9 en S9+ heeft weten te behouden. Wel lijkt de schermrand onder het beeldscherm kleiner te zijn dan bij z'n voorganger.

Samsung Galaxy S9 en S9+ render
De Galaxy S9 en S9+

Blass schrijft op VentureBeat verder de verwachting uit dat er dit jaar meer verschil tussen de S9 en S9+ zal zitten. Zo krijgt de laatste meer werkgeheugen mee met standaard 128 GB opslaggeheugen, ook zal de plus-uitvoering de enige zijn met een dubbele camera. Blass bevestigt het gerucht dat Samsung een camera met dubbele aperture van zowel f/2.4 als f/1.5 zal toepassen en beschikt over een super slow-motion-functie. De vingerafdrukscanner zit ditmaal onder de cameramodule en dus precies in het midden. Hierdoor moet hij makkelijker te vinden zijn en wordt de kans dat je per ongeluk de cameralens bevuilt met vingerafdrukken.

Samsung Galaxy S9 in Nederland

Samsung kondigt de Galaxy S9 en de Galaxy S9+ tijdens een speciaal Unpacked-evenement aan op 25 februari voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens de verwachting ligt het toestel op z'n vroegst 16 maart in de winkels, ook in Nederland.

 • Tags:
 • evleaks
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung Galaxy S9 Unpacked

Samsung kondigt Galaxy S9-event aan; focus op de camera

Geruchten ·

Samsung heeft uitnodigingen verstuurd voor een Unpacked Event op zondag 25 februari. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S9 en S9+ aangekondigd worden. Getuige de uitnodiging zal de focus liggen op de vernieuwde camera.

Samsung kondigt hiermee de Galaxy S9 en S9+ precies een dag voor aanvang van het MWC aan. De Zuid-Koreaanse grootmacht grijpt deze telecombeurs vaker aan om haar nieuwe S-vlaggenschip aan te kondigen al organiseerde het in het verleden ook vaak een eigen event. Van de S9 wordt inmiddels gezegd dat deze qua ontwerp niet veel afwijkt van de huidige S8 en S8+. De verschillen zullen hem met name in nieuwe hardware zoals de processor en camera zitten.

Samsung Unpacked MWC 2018
"De camera opnieuw ontdekt"

Dat laatste bevestigt Samsung nu ook zelf in haar uitnodiging. Te lezen valt: "The camera. Reimagined" waarbij de grote "9" moeilijk te missen is. Eerder dook het gerucht op dat Samsung mogelijk een variabele lensopening wil toepassen. Door hier tussen te wisselen kan bij iedere situatie de beste diafragma-opening gekozen worden. Het zou de S9 ook in staat stellen om goed belichte super slow-motion video te kunnen opnemen. Of Samsung daadwerkelijk hier op doelt is nog maar afwachten. Het zou natuurlijk ook een verwijzing kunnen zijn naar de dubbele camera op de Galaxy S9+, al beschikt de huidige Note8 daar nu ook al over dus zo vernieuwend is dat inmiddels niet meer. Samsung's Unpacked evenement begint zondag 25 februari om 18:00 Nederlandse tijd en is live te volgen op de website van Samsung. Volgens eerdere verwachtingen liggen de Galaxy S9 en Galaxy S9+ vanaf 16 maart in de winkels.

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • mwc18
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • unpacked

ts Evleaks S9 Release

“Samsung Galaxy S9 en S9+ vanaf 16 maart in de winkel”

Geruchten ·

Insider @evleaks heeft van bronnen vernomen wanneer de Samsung Galaxy S9 en S9+ aangekondigd worden, als pre-order te bestellen zijn en wanneer ze daadwerkelijk in de winkel liggen. Ook is er nieuws over de vermeende batterijcapaciteit van beide vlaggenschepen.

Voor wie de naam @evleaks nog niets zegt; dat is het Twitter-account van Evan Blass dat veel contacten heeft in de telecomwereld en daardoor vaak informatie lekt over nog aan te kondigen telefoons. Het nieuws ditmaal gaat over de Galaxy S9 en S9+ van Samsung. Blass haalt z'n informatie ditmaal vandaan bij een grote hoesjesfabrikant al erkent hij dat die manager niet heel hoog in de boom zit. De informatie hoeft dus niet per se 100% waar te zijn en kan nog veranderen.

Samsung zou de Galaxy S9 en S9+ op maandag 26 februari tijdens het MWC aankondigen. Dat is de eerste dag van het evenement en dat roept meteen al vragen op. Voorgaande jaren hield Samsung haar Unpacked-evenement altijd een dag voor aanvang van het MWC, op zondagavond. Nu presenteren meerdere fabrikanten die zondag nieuwe producten, dus mogelijk wil Samsung die drukte vermijden al kun je je afvragen of dit wel een slimme strategie is. Het aannemen van pre-orders begint 1 maart en de S9 en S9+ moeten dan vanaf 16 maart in de winkels liggen. Of Nederland bij de eerste golf landen zit waar het nieuwe vlaggenschip te koop zal zijn is afwachten al ligt het wel voor de hand.

Bekende batterijen

Een ander gerucht vertelt ons iets over de batterijcapaciteit van de S9 en S9+. Volgens een Braziliaanse overheidsorganisatie krijgen die respectievelijk een 3.000 en 3.500 mAh batterij mee; even groot als de S8 en S8+. Samsung is misschien vanwege het Note7 debacle wat terughoudend om maar iedere keer grotere batterijen te plaatsen, dat wil niet zeggen dat de S9-serie meteen hetzelfde uithoudingsvermogen heeft als de S8-modellen. De vernieuwde processor en software-optimalisaties met de hulp van AI zouden er voor kunnen zorgen dat de S9 toch langer meegaat op een acculading. Details daarover ontbreken nog maar dit is wel iets waar we tijdens de onthulling speciaal op gaan letten.

 • Tags:
 • evleaks
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • mwc18
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 Retailbox rood dit

“Samsung Galaxy S9 krijgt camera met variabele lensopening”

Technisch knappe prestatie nodig voor goed belichte Super Slow-Mo video

Geruchten ·

De vermoedelijke doos waarin de Samsung Galaxy S9 verkocht gaat worden ligt op straat. Althans, de foto's daarvan. En die laten ons iets erg interessants zien; de camera krijgt een dubbel f-getal van f/1.5 en f/2.4. Wat betekent dat precies?

Een camera bestaat uit verschillende onderdelen. Het eindstation is vaak een sensor met daarvoor een lens die het licht een bepaalde manier vervormt zodat hij precies op de sensor valt. Onderdeel van de lens is een diafragma die de mate van lensopening bepaalt. Dat is niet heel verschillend met het menselijk oog waarbij je pupil groot of klein kan zijn. De meeste telefoons kennen echter een vaste lensopening, uitgedrukt in een f-getal. De Samsung Galaxy S9 krijgt zoals het nu lijkt twee waarvan de meest lichtsterke f/1.5 is, veel wijder dan de huidige f/1.7.

Samsung Galaxy S9 verkoopdoos
Vermoedelijke verkoopdoos verklapt specificaties S9

Door te wisselen van de f/2.4 naar de f/1.5 maakt Samsung het makkelijker om betere omstandigheden te creëren voor slowmotion-video. Daar is namelijk veel licht voor nodig en dus een grote lensopening. Sony past momenteel ook al een slowmotion-functie toe van 1000 beelden per seconde op bijvoorbeeld de door ons geteste Sony Xperia XZ1 Compact. Die beelden zijn echter vrij donker, veel donkerder dan bijvoorbeeld een foto. Om dit probleem te tackelen komt Samsung nu mogelijk met een variabele lensopening. Overigens gaat het gerucht op Reddit dat de Galaxy S9+ over een nog wijdere f/1.4 lens beschikt.

Bekende specificaties

Verder toont de doos de voor ons bekende specificaties. Denk aan een waterdichte IP68-behuizing, 5,8 inch scherm met Quad HD+ resolutie, iris-scanner en draadloos opladen. Nieuw is echter de stereo speaker. Nog even onduidelijk is, naast het verschil in formaat, welke veranderingen de grotere Galaxy S9+ precies meebrengt. Duidelijkheid daarover wordt tijdens het Mobile World Congress verwacht. Dat is een vakbeurs dat 26 februari 2018 van start gaat in Barcelona. Samsung heeft al aangekondigd dat de lancering van de S9 en S9+ samen met dat event plaatsvindt.

 • Tags:
 • aperture
 • diafragma
 • galaxys9
 • s9
 • samsung

20189ts Dj Koh

Samsung bevestigt komst Galaxy S9 in februari

Geruchten ·

Samsung kan het niet langer voor zich houden; de Galaxy S9, het volgende vlaggenschip, wordt in februari tijdens het MWC aangekondigd. Dat zei CEO Samsung Electronics DJ Koh. Samsung grijpt het MWC wel vaker aan voor productlanceringen, al koos het voor de S8 nog een eigen event in maart.

DJ Koh deed z'n uitspraken tegenover ZDNet tijdens de CES-beurs die momenteel in Las Vegas plaatsvindt. Eerder ging nog het gerucht dat Samsung het toestel mogelijk daar al wou tentoonstellen, als soort van teaser. Dat gerucht werd ontkend. Over de Galaxy S9 is al het nodige uitgelekt. Zo wijkt het ontwerp nauwelijks af van de S8, misschien met nog iets kleinere schermranden. Alleen duidelijk zichtbaar is dat de vingerafdrukscanner nu precies in het midden zit. De meeste veranderingen zullen dus intern zijn.

DJ Koh
DJ Koh: Samsung S9 komt in februari

Waarschijnlijk wil Samsung zich net als vele andere fabrikanten dit jaar richten op AI, oftewel kunstmatige intelligentie. De nieuwe Exynos 9810-processor die onlangs aangekondigd is moet voor de benodigde rekenkracht zorgen. Deze kan dan mooi Bixby 2.0 aansturen die DJ Koh tevens aankondigde voor lancering in 2018. Momenteel heb je nog vrij weinig aan de digitale assistent; er worden weinig talen ondersteund en de integratie met apps van derden blijft achter. Samsung kan hierdoor nog niet concurreren met Alexa, Siri en Google Assistant. Van de Samsung Galaxy S9 gaan verder geruchten dat er een uitvoering komt met 512 GB aan opslag en dat de S9+ net als de Note8 zal worden uitgerust met een dubbele camera. Mogelijk liggen beide nieuwe telefoons al vanaf maart in de winkels.

 • Tags:
 • djkoh
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • mwc18
 • s9
 • s9plus
 • samsung

20183ts Samsung Exynos 9 Series 9810

Samsung kondigt Exynos 9810-processor voor Galaxy S9 aan

Telecomnieuws ·

Samsung heeft voorafgaand aan de CES-beurs de Exynos 9810 application processor aangekondigd. Deze nieuwe Exynos 9 Series belandt hoogstwaarschijnlijk in de Galaxy S9 / S9+ en biedt meer snelheid,

De Exynos 9810 kent drie speerpunten; meer kracht, sneller internet en ondersteuning voor deep learning. Het is alweer Samsung's derde generatie eigen CPU-ontwerp en gebouwd op een 10nm FinFET-procédé. De octacore processor kan snelheden bereiken tot 2,9 GHz en is daarmee sneller dan de Qualcomm Snapdragon 845 (max 2,8 GHz) en de Apple A11 Bionic (max 2,39 GHz). Of hij ook krachtiger is zal uit praktijktesten moeten blijken. Samsung belooft in ieder geval een tweevoudige verbetering voor single-core en 40% prestatieverbetering voor multi-core bewerkingen.

Samsung Exynos 9810

Samsung kondigt wel vaker de processor van haar nieuwe Galaxy S-vlaggenschip apart aan. Het geeft een kijkje in waar Samsung zich met de Galaxy S9 en S9+ op wil gaan richten. Zo noemt het in haar persbericht een hogere 4G-snelheid aan van 1,2 Gbit/s (Categorie 18 LTE), al zijn er in Nederland nog geen aanbieders die dat ondersteunen. Ook rept Samsung over verbeterde image processing met deep learning-mogelijkheden. Beelden kunnen hierdoor sneller verwerkt worden wat bijvoorbeeld betere video- en beeldstabilisatie oplevert. Video's kunnen in UHD tot maar liefst 120 frames per seconde worden afgespeeld en er is ondersteuning voor HDR10 voor nauwkeuriger kleurweergave.

3D gezichtsherkenning en filters

Samsung noemt verder verbeterde gezichtsherkenning dankzij het herkennen van diepte. Dit kan gebruikt worden om op een veiliger manier je toestel te vergrendelen of grappige gezichtsfilters te gebruiken. Dat klinkt erg op Face ID en animoji op de iPhone X. Tot op heden werkt Samsung met vingerafdrukherkenning, iris-herkenning en relatief eenvoudige gezichtsherkenning zonder diepte. Of dit betekent dat ook de Galaxy S9 of S9+ worden uitgerust met verbeterde gezichtsherkenning met diepte zal moeten blijken. De Samsung Exynos 9 Series 9810 is momenteel in massaproductie.

 • Tags:
 • ces18
 • exynos
 • exynos9810
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung Iris Scanner

Samsung Galaxy S9: geen Face ID maar verbeterde Iris-herkenning

Geruchten ·

Wederom nieuws over de aankomende Galaxy S9 van Samsung. In navolging van Apple komt Samsung niet met een eigen Face ID maar verbetert het in de plaats daarvan de kwaliteit van de Iris-scanner. Die vorm van authenticatie is veiliger maar wel langzamer.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het Samsung niet gelukt is een eigen versie van Face ID te maken. De gezichtsherkenning van Apple dat het op de iPhone X introduceerde herkent gezichten razendsnel en ontgrendelt een telefoon. Alhoewel niet feilloos werkt het wel erg snel. Samsung's techniek dat op basis van iris-herkenning werkt en sinds de Note 7 geïntroduceerd werd werkt misschien veiliger maar het is wel een stuk langzamer. Bovendien werkt de iris-scanner niet goed met brillen of in het donker. Iets wat het probeert te verhelpen door de resolutie van de iris-scanner te verhogen van 2 naar 3 megapixel.

Samsung iris herkenning
Irisherkenning op de S8 is momenteel slechts een gimmick

Het is hierna nog maar de vraag of de iris-herkenning een volwaardig alternatief wordt van de vingerafdrukscanner, laat staan een vervanger zoals Apple's Face ID met Touch ID is. Samsung zou wel vertrouwen hebben in de verbeterde iris-herkenning en brengt het in 2018 naar verluidt ook naar goedkopere modellen. Vooralsnog kennen we irisherkenning alleen in de S8, S8+ en Note8. De Note 7 waar als eerste in werd geïntroduceerd werd uiteindelijk van de markt gehaald. Wijzelf waren op de Samsung Galaxy S8 niet meteen overtuigd van de irisherkenning. Je moet er echt even voor zitten en dat gaat ten koste van het gebruiksgemak. Als Samsung dat met de S9 heeft weten te verbeteren dan geven we het graag een tweede kans.

(via)

 • Tags:
 • galaxys9
 • irisherkenning
 • irisscanner
 • s9
 • samsung

ts Samsung Galaxy S9 Fingerprint Keyforweb

Screenshot Samsung Health verklapt nieuw design Galaxy S9

Geruchten ·

Er lijkt een screenshot te zijn verschenen van de nieuwe Samsung Health-app. Deze laat de achterkant zien van een nu nog onbekende Galaxy-telefoon, mogelijk de Galaxy S9. We zien hierop een nieuwe locatie van de vingerafdrukscanner.

Toen Samsung de Galaxy S8 en S8+ aankondigde kreeg het veel kritiek over de plek van de vingerafdrukscanner. Niet alleen zat hij niet precies in het midden, waardoor hij lastig te vinden was, hij zat ook vlak naast de cameralens. Gevolg is dat je vaak per ongeluk over de lens veegt en vettige vingerafdrukken achterlaat. Wazige foto's zijn met een vieze cameralens onvermijdelijk. Getuige dit screenshot lijkt Samsung daar wat aan te doen. Tenminste als deze toebehoort aan de Galaxy S9 zoals verwacht.

Samsung Health

Zo zit de vingerafdrukscanner ditmaal keurig in het midden en hij zit onderaan. Hierdoor moet hij makkelijker op de tast te vinden zijn en als er ditmaal voldoende afstand tussen de cameralens zit dan behoren wazige foto's tot het verleden. Als eerdere geruchten kloppen dan krijgt alleen de S9+ een dubbele camera, net als op de Note8, en de reguliere S9 een enkele camera. Nog altijd lijkt er ook ruimte te zijn gemaakt voor een hartslagsensor al zit die ditmaal rechts van de cameramodule. Daarmee vormt het nog altijd een risico voor bevuiling voor de cameralens maar omdat de hartslagsensor minder vaak gebruikt wordt vergeven we hem dat. Samsung kondigt de Galaxy S9 en Galaxy S9+ overigens pas in het eerste kwartaal van 2018 aan dus ze hebben nog tijd om dit verder uit te werken.

(via)

 • Tags:
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • samsunghealth
 • vingerafdrukscanner

ts Samsung Galaxy Ces

“Samsung Galaxy S9 is kleine update, al in januari demo”

Geruchten ·

Volgens insider Evan Blass verschillen de Galaxy S9 en S9+ niet spectaculair met diens voorgangers. Het ontwerp blijft grotendeels hetzelfde, het formaat en ook veel functies blijven ongewijzigd. Hiermee begint Samsung steeds meer Apple's tactiek over te nemen van het 2-jaarlijks-update-programma.

Op zich hanteert Samsung al een tijdje deze strategie. Zo verschilde de Galaxy S6 flink met diens voorganger, de S7 was juist meer een verfijnde upgrade. De S8 daarentegen was weer een flinke vernieuwing en zo zal de S9 dus meer een lichte update worden. Dat zal voor sommigen als een teleurstelling komen maar deze tick-tock strategie gebruikt Apple al jarenlang en legt ze geen windeieren.

Samsung CES
Samsung geeft mogelijk al tijdens de CES een demo

Volgens een publicatie van Blass op VentureBeat zal Samsung komend jaar meer onderscheid aanbrengen tussen de S9 en S9+. Alleen die laatste krijgt de dubbele camera van de Note8. Ook het werkgeheugen zal uitgebreid worden naar 6 GB. Qua formaat blijven de toestellen steken op 5,8 en 6,2 inch met het inmiddels bekende gebogen AMOLED-scherm. Nieuw zal de aanwezigheid zijn van stereo speakers van AKG. Samsung werkte al langer met dat bedrijf samen, zo ook bij de S8 waarbij het nog oordopjes van het merk meeleverde.

Demo al in januari

De overige verschillen zullen minimaal zijn. Te denken valt aan een energiezuiniger 10 nanometer Exynos-processor, verbeterde gezichtsherkenning en mogelijk enkele nieuwe functies. Ook komt er een nieuw DeX-dockingstation. Hiermee kun je de Galaxy S9 en S9+ aansluiten op een monitor en toetsenbord om PC-functies te simuleren. Ditmaal zal het toestel niet rechtop in het dock gezet kunnen worden maar ligt hij plat waardoor hij als touchpad te gebruiken is. Samsung geeft mogelijk al tijdens de CES in januari 2018 een korte demonstratie van het toestel wat eerder is dan verwacht. De officiële lancering staat nog altijd gepland voor maart 2018.

 • Tags:
 • ces18
 • evleaks
 • galaxys9
 • s9
 • s9plus
 • samsung

ts Samsung S9 Bgr

Gerucht: hoesje laat mogelijk ontwerp Samsung Galaxy S9 zien

Geruchten ·

Plaats dit gerucht onder 'schimmig' en 'twijfelachtig' maar interessant is het wel. Er zou een render zijn opgedoken van een hoesje voor de Samsung S9. Dat toestel moet natuurlijk nog aangekondigd worden en officieel is er niets over bekend. Tot die tijd moeten we het dus met dit soort berichten doen.

Nu worden ontwerpen van telefoons wel vaker bekend met de hulp van hoesjesfabrikanten. Tegelijkertijd komt het maar al te vaak voor dat dit simpelweg fake news is om de media om de tuin te leiden of om aandacht te creëren. Kijken we naar dit hoesjes dan valt ons een aantal zaken op. Het hoesje kent nogal grote randen waardoor het lijkt alsof ook de Samsung S9 flinke (scherm)randen gaat krijgen. Iets wat juist met de S8 verholpen is. Deze randen zijn echter enkel ter bescherming en maken geen onderdeel uit van de telefoon.

Samsung Galaxy S9 hoesje
Is dit onze eerste blik op de S9?

Over het schermformaat valt uit deze foto's niets af te leiden. Het valt aan te nemen dat Samsung de schermranden net iets kleiner wil maken. Ook zou Samsung mogelijk de iris- en gezichtsherkenning willen verbeteren al is onduidelijk of daarvoor extra ruimte voor de camera's voorop nodig is. Volgens de bron zou de speaker op de foto niet geheel overeenkomen met de werkelijkheid en mogelijk verandert die dus nog. Toch is het de achterkant die onze interesse het meeste wekt. Samsung gaat vanaf de S9/S9+ ook een dubbele camera toepassen en die lijkt nu verticaal uitgelijnd te zijn in plaats van horizontaal zoals op de Note8. Samsung heeft verder ook wat gedaan aan de onhandige plaatsing van de vingerafdrukscanner, ditmaal zit hij in het onderaan, in het midden en meer uit de buurt van de cameralens.

Koptelefoonpoort

Op de renders zien we tot slot nog een fysieke koptelefoonaansluiting, USB-ingang en naast de sluimer- en volumeknoppen nog de gewraakte Bixby-knop. Daar dus weinig verrassingen al vreesden we nog wel even voor het voortbestaan van de audio-jack-plug. Samsung heeft nog wel even om de Galaxy S9 en S9+ definitief te maken. Beide vlaggenschepen worden niet voor februari 2018 verwacht. Mogelijk wacht het Koreaanse bedrijf zelfs tot het Mobile World Congress dat eind februari/begin maart 2018 weer van start gaat.

 • Tags:
 • case
 • galaxys9
 • s9
 • samsung

ts Samsung Audio Jack

“Samsung laat koptelefoonaansluiting op Galaxy S9/S9+ ongemoeid”

Geruchten ·

De 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting is stervende. Apple, HTC, Google en Huawei hebben hun laatste vlaggenschepen er niet mee uitgerust en laten audio-liefhebbers die hun eigen koptelefoon willen gebruiken in de steek. Toch lijkt er nog één grote speler te zijn die de koptelefoonpoort met rust laat; Samsung.

Want ook voor de aankomende Galaxy S9 en S9+ geldt; deze beschikt gewoon nog over een reguliere 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. Hoera! Al is het mogelijk wel voor het laatst want de poort is inderdaad aan het verdwijnen. Hoe jammer we dat ook vinden, USB-C is de toekomst en anders wel draadloos. We zullen er simpelweg aan moeten geloven. Niet omdat de poort te groot zou zijn voor onze telefoons maar om legio andere redenen.

Samsung S8 with AKG headset
Mogelijk ook het beeld voor de Samsung S9

Samsung slaat het afscheid van de poort voorlopig dus nog een jaartje over. En om dat te vieren geven ze er mogelijk zelfs een AKG-koptelefoon bij ter waarde van 99 euro. Ook bij de S8 en S8+ zaten deze oordopjes al standaard in de doos. Om alle enthousiasme meteen te temperen; er bestaat altijd een mogelijkheid dat Samsung de koptelefoonaansluiting toch de nek om heeft gedraaid in de uiteindelijke versie van de S9. De bron van vandaag meldt in ieder geval dat het prototype dat hij gezien heeft nog over de poort beschikte. De bron sluit ook niet uit dat de AKG-koptelefoon van het type Bluetooth is dus voorzichtigheid is geboden. De aankondiging van Samsung's nieuwste Galaxy S-vlaggenschip staat overigens pas gepland voor begin 2018.

 • Tags:
 • akg
 • audiojack
 • galaxys9
 • s9
 • samsung

ts Samsung Galaxy S8plus achterkant

Samsung overweegt gewijzigde achterkant Galaxy S9 en S9+

Geruchten ·

Samsung zou de klachten over de indeling van de achterkant van de S8 en S8+ dusdanig serieus nemen dat ze voor de S9/S9+ overwegen de gehele achterkant opnieuw te ontwerpen. Vooral de plek van de vingerafdrukscanner op de S8/S8+ kreeg kritiek. Die zou te dicht bij de camera liggen waardoor je die onnodig vaak vies maakt.

Nu gaan er nog altijd geruchten over de plek van de vingerafdrukscanner op de S9/S9+. Samsung verhuisde die op de S8 en S8+ van de voor- naar de achterkant om ruimte te maken voor het allesomvattende Infinity Display. Voor diens aankondiging werd er nog rekening gehouden met het verwerken van de vingerafdrukscanner in het scherm, soortgelijke geruchten duiken nu voor de Galaxy S9/S9+ op. Mocht het Samsung (wederom) niet lukken dit voor elkaar te krijgen, of als ze iets beter hebben verzonnen zal begin 2018 blijken.

Samsung Galaxy S8+ achterkant
Voor 2018 staat er iets anders op het programma

Het bericht over een nieuwe indeling voor de achterkant is afkomstig uit China. Een nieuwe achterkant is ook wenselijk omdat er een dubbele camera verwacht wordt. Iets wat we momenteel ook al op de Note8 vinden maar toch zou Samsung overwegen niet diezelfde indeling te gebruiken. Ook de plek van de vingerafdrukscanner op de Note8 wordt namelijke bekritiseerd. Onlangs nog doken renders op van de mid-range Galaxy A5 (2018) waarop een geheel nieuwe indeling te zien was. Mogelijk trekt Samsung dit ontwerp door naar de Galaxy S9-serie. Daar zagen we een verticale indeling waarbij de vingerafdrukscanner onder de cameramodule geplaatst was. De introductie van de S9 en S9 Plus staat pas voor begin 2018 gepland dus ze hebben bij Samsung nog kort om er over na te denken.

 • Tags:
 • achterkant
 • galaxys9
 • galaxys9plus
 • s9
 • s9plus
 • samsung
 • vingerafdrukscanner

ts Apple Truedepth

Samsung werkt aan alternatief voor Face ID in Galaxy S9

Geruchten ·

Samsung zou voor de aankomende Galaxy S9 werken aan een alternatief van Apple's Face ID-gezichtsherkenning. Samsung had al iris-herkenning op de S8 en Note8 maar dat werkt toch langzamer en minder gebruiksvriendelijk dan Apple's variant.

Tot voor kort was een vingerafdruk de meest makkelijke manier om een telefoon te ontgrendelen. Toch liet Apple het weg op de iPhone X om plaats te maken voor gezichtsherkenning. Niets nieuws maar de uitvoering wel. Die zou daarmee zelfs veiliger en nauwkeuriger zijn dan vingerafdrukherkenning. Nu gaan er al geruime tijd geruchten dat Samsung werkt aan een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm maar onduidelijk is of dit er op korte termijn gaat komen. Mogelijk vormt Apple's manier dan een goed alternatief.

Apple FaceID combineert diverse technieken om gezichten te herkennen

Nu werkt Samsung al een tijdje met irisherkenning, ondermeer op de Galaxy S8. Ondanks dat dit zelfs in het donker werkt, werkt het minder goed wanneer je een bril draagt. Ook bij Aziatische gebruikers zou het minder goed werken omdat je oog behoorlijk ver geopend moet zijn. Al deze problemen zouden met gezichtsherkenning voorkomen kunnen worden. Wel zou Samsung een oplossing moeten verzinnen om dit net zo veilig of zelfs veiliger te krijgen dan vingerafdrukherkenning. Apple zou naar verluidt met haar TrueDepth-sensor zo'n 5 jaar vooruit lopen op de concurrentie. Het blijft nog even onduidelijk hoe Samsung dit verschil denkt goed te maken. Toch denkt @UniverseIce dat Samsung met een soortgelijke gezichtsherkenning komt op de Galaxy S9. Hij had eerdere informatie over Samsung juist dus mogelijk zegt dat ook nu iets over dit bericht.

 • Tags:
 • galaxys9
 • gezichtsherkenning
 • s9
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S9

Afmetingen 147,7 x 68,7 x 8,5 mm
Gewicht 163 gram
Artikelcode SM-G960
Codenaam Samsung Star 1
EAN codes 9508921817734, 8801643661496, 8801643619688, 8801643405199, 8801643392949, 8801643379995, 8801643375409, 8801643359614, 8801643354671, 8801643350987, 8801643347178, 8801643284381, 8801643276430, 8801643276409, 8801643275563, 8801643275075, 8801643245078, 8801643187316, 8801643183790, 8801643151843, 8801643148409, 8801643148393, 8801643148379, 8801643148256, 8801643148232, 8801643148218, 8801643148195, 8801643148188, 8801643148065, 8801643148058, 8801643147990, 8801643147938, 8801643147921, 8801643147761, 8801643141295, 8801643136406, 8801643133436, 8801643129958, 8801643128807, 8801643127756, 8801643120733, 8801643111465, 8801643097462, 8801643097363, 8801643097127, 8801643097073, 8801643096922, 8801643096830, 8801643096304, 8801643031640, 8801643031633, 8033779043338, 8032325256413, 8001625937957, 3544165540935, 3544165540904, 2000015611169, 2000015611152, 2000015611145, 0887276281797, 0887276256054, 0887276246529, 0887276244198, 0400062880501, 0400062146324 Toon nog 51 anderen, 8801643276409, 8801643275563, 8801643275075, 8801643245078, 8801643187316, 8801643183790, 8801643151843, 8801643148409, 8801643148393, 8801643148379, 8801643148256, 8801643148232, 8801643148218, 8801643148195, 8801643148188, 8801643148065, 8801643148058, 8801643147990, 8801643147938, 8801643147921, 8801643147761, 8801643141295, 8801643136406, 8801643133436, 8801643129958, 8801643128807, 8801643127756, 8801643120733, 8801643111465, 8801643097462, 8801643097363, 8801643097127, 8801643097073, 8801643096922, 8801643096830, 8801643096304, 8801643031640, 8801643031633, 8033779043338, 8032325256413, 8001625937957, 3544165540935, 3544165540904, 2000015611169, 2000015611152, 2000015611145, 0887276281797, 0887276256054, 0887276246529, 0887276244198, 0400062880501, 0400062146324
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.0 (Oreo)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor 1.7 GHz, 2.8 GHz, Samsung Exynos 9810, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy S9 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S9

De hypetrein van de Samsung Galaxy S9 komt aardig op stoom. Dit is z'n nieuwe ringtone

Video laat mogelijk de Samsung Galaxy S9 zien

Nu ook video render van Samsung Galaxy S9 verschenen. Zoek de 2 verschillen

Bewegende render Samsung Galaxy S9+ op basis van de laatste informatie

Hoe zou de Samsung Galaxy S9 er uit kunnen zien? TechConfigurations doet een aardige poging met dit concept. Toch blijft het wachten tot 2018 voor het definitieve antwoord


Alternatieven van de Samsung Galaxy S9

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S9 (G960)
Samsung Galaxy S8 (G950F)
Huawei P30 (L29)
Huawei P20 Pro (CLT-L29C)
OnePlus 6 (A6000)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.0 (Oreo)7.0 (Nougat)9.0 (Pie)8.1
Kleurenbeeldscherm5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+5.8 inch, Infinity Super AMOLED Quad HD+6.1 inch, OLED, inkeping (notch)6.1 inch, FullView OLED, inkeping (notch)6.28 inch, Optic AMOLED, inkeping (notch)
Camera12.2 MP12.2 MP16 MP, 40 MP, 8 MP20 MP, 40 MP, 8 MP16 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.7 GHz, 2.8 GHz, Samsung Exynos 9810, octa core1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 8890, octa core1.8 GHz, 1.92 GHz, 2.6 GHz, HiSilicon Kirin 980, octa core1.8 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 970, octa core2.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 845, octa core
Selfiecamera8 MP8 MP32 MP24.8 MP16 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh3000 mAh3650 mAh4000 mAh3300 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S9 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S9