Exclusief: Officiële persrenders tonen Google Pixel 3 en 3 XL

Eindelijk plaatjes van Pixel 3 en Pixel 3 XL naast elkaar


De Google Pixel 3 XL verscheen al veelvuldig in het nieuws, zowel qua specificaties als afbeeldingen. Tot nu toe bleef de Pixel 3 buiten schot. Tot vandaag want we kunnen je voor het eerst beide toestellen naast elkaar laten zien dankzij deze officiële persafbeeldingen.

We ontvingen zojuist van een voor ons betrouwbare bron onderstaande persafbeeldingen van wat de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL moet worden. Beide toestellen worden op 9 oktober tijdens een Google hardware-evenement verwacht. Hiermee kunnen we meteen het gerucht over een Pixel 3 Ultra om zeep helpen; die wordt niet verwacht. Beide telefoons worden hier getoond in een hoesje van textiel, iets wat Google al bij de Pixel 2 introduceerde.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL voorkant
De Pixel 3 en Pixel 3 XL eindelijk naast elkaar

Nu de Pixel 3 en Pixel 3 XL zo gebroederlijk naast elkaar staan zien we goed het verschil tussen beiden. Van de Pixel 3 wordt verwacht dat hij beschikt over een 5,4 inch scherm terwijl de Pixel 3 XL een monsterlijk groot 6,2 inch scherm tegemoet mag zien. Die laatste krijgt een notch die voor telefoonbegrippen vrij diep is. Echt omarmen doet Google de notch niet, anders hadden ze wel een andere achtergrond gekozen.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL achterkant

Enkele camera achterop, dubbele voorop

Naast de voorkant hebben we ook een afbeelding van de achterkant. Hieruit blijkt dat Google vast blijft houden aan een enkele camera. Tenminste achterop want beide toestellen beschikken voorop wel over een dubbele camera. Onduidelijk blijft waarvoor Google die precies nodig heeft. Eerder ging het gerucht dat Google deze nodig heeft voor een functie genaamd 'Super Selfies' maar het valt niet uit te sluiten dat de Pixel 3-serie ook over verbeterde gezichtsontgrendeling beschikt.

Prominente plek Google Assistant

Het homescreen toont overduidelijk dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL over Android 9.0 Pie met de nieuwe navigatie beschikt. Wel verschillend met de huidige versie van Pie is de zoekbalk onderin. Die bevat op bovenstaande afbeelding een gekleurd Google-icoontje met rechts het Google Assistant-icoontje. Mogelijk krijgt Google Assistant een meer prominente plek op de nieuwe Pixel 3-modellen al is onduidelijk wat die precies is. Google kondigt beide telefoons op dinsdag 9 oktober aan in New York City. Prijzen en beschikbaarheid zullen dan verwacht worden. Google liet eerder weten dat beide toestellen in het wit, mintgroen en zwart uitkomen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws