Google Pixel 2

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Pixel 2
Google Pixel 2 zwart linkerzijkant
Google Pixel 2 zwart achterkant
Google Pixel 2 zwart rechterzijkant
Google Pixel 2 blauw achterkant
Google Pixel 2 wit achterkant
Google Pixel 2 blauw voorkant rechterzijkant
Google Pixel 2 zwart overzicht

Reviews over de Google Pixel 2

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Google Pixel 2

De Google Pixel 2 is Google's tweede poging om de telecommarkt te veroveren. Het moge gelet op deze Pixel 2 duidelijk zijn dat Google niet geprobeerd heeft om de markt grondig op te schudden. Het uiterlijk komt behoorlijk overeen met de Pixel. Of die vergelijking helemaal op gaat proberen we hier te beantwoorden.

Knijp voor al je vragen

Net als het jaar daarvoor bestaat de Google Pixel 2-serie uit twee modellen; een grotere Pixel 2 XL en deze kleinere Pixel 2. Voorop vinden we een 5 inch AMOLED-scherm met boven en onder redelijk forse schermranden. Wel heeft Google hier ditmaal twee speakers in verwerkt zodat je op stereo geluid getrakteerd wordt. Ook nieuw zijn de beschikbare kleuren waarbij de powerknop een aparte opvallende kleur krijgt. De behuizing is dit jaar waterdicht en de randen zijn knijpgevoelig. Hiermee roep je de Google Assistant op die al je vragen zal proberen te beantwoorden. We zagen deze knijpbediening eerder al op enkele HTC-modellen. Gek is dat niet, het is HTC die voor Google de Pixel 2 gemaakt heeft.

Google Pixel 2 zwart overzicht

“Beste camera ooit”

Net als de eerste Pixel richt Google zich ditmaal op de camera. In plaats van het zichzelf eenvoudig te maken en een tweede camerasensor te plaatsen om de kwaliteit te verbeteren is Google terug naar de tekentafel gegaan. Foto's worden bij de Pixel 2 verbeterd aan de hand van ouderwets rekenwerk, veel rekenwerk. Met de kracht van de processor en een eigen ontwikkelde chip weet de Pixel 2 ontzettend goede plaatjes te schieten. Dit wordt ook erkent door DxOMark dat aan de Pixel 2 de titel "beste smartphonecamera ooit" toekende. Het ontbreken van een dubbele camera betekent trouwens niet dat je een portretmodus hoeft te missen. Achtergronden worden automatisch herkend en onscherp gemaakt, net als bij telefoons die welk over een 2e camera beschikken. Nog altijd kun je onbeperkt foto's en video's opslaan in de Google cloud, in de hoogste kwaliteit.

Belangrijkste Google Pixel 2 specificaties

 • Zeer goed geteste camera met portretmodus en vloeiende video
 • Nieuwe water- en stofbestendige behuizing met IP67-rating
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
 • Relatief scherpe selfiecam (8 megapixel)
 • Nieuwste Qualcomm-processor (Snapdragon 835)
 • Hoge resolutie AMOLED-scherm van 5.0 inch groot
 • Verkrijgbaar in 64 en 128GB aan opslag

Ietwat saai, wel veilig

Tot nu toe klinkt de Google Pixel 2 niet erg spectaculair verbeterd ten opzichte van vorig jaar en dat is precies ons grootste bezwaar. Het zijn allemaal kleine verbeteringen. Eentje daarvan is bijvoorbeeld de muziekherkenning die zonder internetverbinding zegt welk nummer je momenteel hoort. Handig maar niet onmisbaar. Essentiëler is de geregelde updates die je met de Pixel 2 binnenhaalt. Beveiligingsupdates komen maandelijks binnen en Android-updates zijn tot 2 jaar gegarandeerd. Het hebben van de meeste recentste Android-versie is belangrijk om niet prooi te vallen aan hackers of beveiligingslekken. Dat maakt van de Google Pixel 2 één van de veiligste Android-smartphones van het moment.


De Google Pixel 2 in het nieuws

ts Android P Preview

Google geeft eerste preview Android P vrij

Telecomnieuws ·

Google heeft vrij spontaan de eerste preview van de volgende versie van Android vrijgegeven. Het nog naamloze Android P is voor sommige telefoons te downloaden en te proberen al is het af te raden om hiervoor je dagelijkse telefoon te gebruiken. De preview kent nog voldoende bugs en fouten.

Zoals gebruikelijk kondigt Google de volgende Android-versie aan tijdens het I/O event in het voorjaar. Zoals het ook vorig jaar deed geeft Google in aanloop daar naar toe alvast een preview uit die ditmaal te downloaden is voor de Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. De Google Nexus 5X en Nexus 6P zullen Android P niet ontvangen al zullen ze nog wel de nodige tijd beveiligsupdates krijgen. De preview zal handmatig gedownload moeten worden en wissen alle data van je toestel. Voorzichtigheid is dus geboden! Welke nieuwe dingen kunnen we nu al vinden?


Google legt zelf de belangrijkste verschillen uit

Misschien wel de meest opvallende zijn de tal van kleine uiterlijke wijzigingen. Hoeken zijn nu afgerond, het notificatievenster is licht van kleur, het dock heeft een doorschijnende achtergrond, er zijn nieuwe animaties en de tijd wordt voortaan links bovenin weergegeven. Er zijn ook meer functionele wijzigingen zoals een vergrote weergave bij het selecteren van tekst, het tonen van de batterijstatus op het lockscreen en het weergeven van contactfoto's bij notificaties. Dat laatste is vooral handig bij WhatsApp of inkomende sms'berichten. En toch richt Google zich met Android P op een aantal andere zaken.

Android P notch support

Notch

Zo krijgt Android P ondersteuning voor schermen met een zogenaamde notch; een inkeping bovenin het scherm. Omdat dit de statusbalk in de verdrukking zou kunnen brengen kent Android P tal van oplossingen hiervoor. Zo krijgt de statusbalk in de meeste gevallen dezelfde hoogte als de notch en zijn er API's om automatisch rekening te laten houden zodat content niet onnodig wegvalt. Verder gaat Android P rekening houden met toestellen waarvan de hoofdcamera uit meer dan één camera bestaat. Nu moeten fabrikanten nog hun eigen software schrijven om daar mee om te gaan. Ook richt Google haar pijlen met Android P op privacy. Zo mogen apps op de achtergrond geen gebruik meer maken van de camera en de microfoon.

Time table Android P

3e kwartaal

Android P is nog verre van af en dus nog lang niet beschikbaar voor gebruikers. Google zal eerst nog enkele nieuwe Developer Previews vrijgeven, in de tussentijd wordt nog Google I/O verwacht waar Android P toegelicht zal worden. Pas ergens in het derde kwartaal van 2018 zal de final release klaar zijn. Daarna zal het nog wel enige tijd duren voordat jouw mobiel over Android P zal beschikken. Verwacht wordt dat de Pixel-telefoons als eerste de versie krijgen, andere toestellen zullen volgen.

 • Tags:
 • androidp
 • google
 • preview

ts Google Htc

Google voltooit gedeeltelijke overname HTC

Telecomnieuws ·

Afgelopen nacht maakte Google bekend dat de gedeeltelijke overname van HTC afgerond is. Vanaf nu bezit het bedrijf een groot aantal extra medewerkers in Taipei Taiwan die zich vermoedelijk zullen bezighouden met de opvolger van de Pixel 2.

HTC werkte al voor Google en het team dat nu is overgenomen was al verantwoordelijk voor de Pixel 2 en diens voorganger de Google Pixel. Het is daarom te hopen voor de betrokken medewerkers dat er niet veel verandert. Dat geldt niet voor HTC, dat nog altijd in zwaar weer verkeert. De gedeeltelijk uitkoop aan Google wordt door sommige analisten ook uitgelegd als "begin van het einde". Een noodmaatregel om voldoende geld in kas te hebben om de dag mee door te komen.

Google HTC overname
Nu officieel Google-medewerkers

De voormalige HTC-medewerkers komen terecht in het hardware-team van Google. Google richt zich sinds enige tijd met het "Made By Google" op een lijn van zelf ontwikkelde hardware. Het bedrijf lijkt toegewijd aan een eigen smartphone-lijn en de Pixel-serie zal nog wel enige tijd meegaan. De eerste stappen daarin waren veelbelovend met een ongekend goede camera. Het ontwerp mag dan wel eens als "saai" betiteld worden, het lijkt Google er wel op te doen om een koppositie in te nemen. Geruchten over de Pixel 3 zijn nog schaars behalve dat Google mogelijk werkt aan drie prototypes genaamd Albacore, Blueline en Crosshatch. Specs, uiterlijk en functies zijn allemaal nog onbekend maar daar wordt in Taiwan nu waarschijnlijk hard aan gewerkt.

(via)

 • Tags:
 • google
 • htc
 • overname
 • taipei
 • taiwan

ts Google Arcore

Google ARCore geeft Pixel-camera beschikking over AR Stickers

Telecomnieuws ·

Toen Apple ARKit aankondigde kon Google niet uitblijven en kwam het met ARCore. Met de techniek kun je makkelijke Augmented Reality-apps bouwen. Google laat nu een voorbeeld zien met haar camera-app op de Pixel-telefoons waarbij je bewegende stickers kunt gebruiken.

De virtuele stickers werken met een Pixel-telefoon en Android 8.1. Dat zijn ze dus allemaal; de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Na het downloaden van ARCore en AR Stickers krijg je een nieuwe modus in de camera-app. Sleep vervolgens de stickers naar het zoeker en het feest kan beginnen. We hebben het zelf getest op onze Pixel XL en het werkt verrassend goed.

Er zijn momenteel stickers met karakters uit Star Wars en Stranger Things maar ook meer algemene objecten en figuren. Leuk is dat de stickers interactie met elkaar hebben. Plaats je bijvoorbeeld Eleven uit Stranger Things met een Demogorgon dan gaan ze met elkaar op de vuist. Je kunt omdat je in de camera-app zit ook meteen foto's en video's maken. Zo leg je je creaties eenvoudig vast en kun je ze vervolgens ook delen. De kwaliteit van de beelden komt niet geheel overeen met Apple's ARKit maar het idee is wel erg leuk en het belooft veel goeds voor de toekomst.

 • Tags:
 • android
 • arcore
 • arstickers
 • google

ts Pixel 2 Jerryrigeverything

Google Pixel 2 doorstaat duurzaamheidstest niet zonder kleerscheuren

Telefoonnieuws ·

JerryRigEverything, bekend van z'n telefoon-martelvideo's, heeft een Pixel 2 onder handen genomen. En die komt er niet ongeschonden vanaf.

De video's van JerryRigEverything bevatten hetzelfde recept en die kennen we nu dus wel. De uitkomst van z'n test op de Google Pixel 2 is op sommige punten verrassend te noemen. Zo mag de Pixel 2 dan wel van metaal zijn gemaakt, Google past daarop een soort coating toe. Het geeft hem een mooi kleurtje en extra grip. Het krast ook enorm snel, sneller dan metaal. Bovendien kan contact met leer of spijkerstof zorgen dat er kleur overgedragen wordt. Zack van JerryRigEverything raadt daarom een hoesje aan.

Dezelfde coating vinden we terug op de vingerafdrukscanner. Eenmaal bekrast kan dit de werking ervan beïnvloeden. Pas dus op met muntjes in je broekzak. Ander opvallend puntje is de powerknop die van plastic is gemaakt. De laatste tijd worden knoppen juist vaak van metaal gemaakt. Maar we bewaren de schokkendste test voor het laatst; de gevreesde buigtest. En daarin faalt de Pixel 2 verschrikkelijk. Doordat Google een antennelijn op zo'n beetje het zwakste punt van de behuizing heeft geplaatst is daar ook waar het toestel breekt. En met breken bedoelen we letterlijk breken. In de test blijft het toestel nog wel gewoon werken en het scherm lijkt de scheur in de behuizing ook te overleven maar best is het niet. Je zou je kunnen voorstellen dat je in een broekzak hetzelfde overkomt.

 • Tags:
 • google
 • jerryrigeverything
 • pixel2

ts Pixel 2 Esim

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn de eerste telefoons met e-SIM

Telefoonnieuws ·

We merkten het gisteravond laat al op toen we de specificatielijsten van de Pixel 2 en Pixel 2 XL aan het doorpluizen waren; beide telefoons beschikken over een e-SIM, ook wel embedded sim. Daarnaast kun je gewoon nog een nanoSIM plaatsen. Wat betekent e-SIM, wat heb je er aan en is dit de toekomst?

Een e-SIM is een chip die vast ingebouwd zit en dus niet verwijderbaar is zoals andere simkaarten. Die werden de afgelopen jaren steeds kleiner (full-size naar miniSIM naar microSIM naar nanoSIM) maar zijn nog altijd te groot voor bijvoorbeeld smartwatches of andere IoT-apparaten. Daarmee was de noodzaak geboren voor een nog kleinere simkaart. De e-SIM treffen we momenteel al aan in bijvoorbeeld de Apple Watch Series 3 met 4G-ondersteuning en de Gear S3 Frontier van Samsung.

Google Pixel 2 met e-SIM
e-SIM instellen op de Pixel 2

Voor telefoons is de noodzaak niet per se aanwezig om een nog kleinere simkaart te gebruiken maar een e-SIM kan wel degelijk handig zijn. Zo is het eenvoudiger om te wisselen van aanbieder waarbij je niet de simkaart hoeft te vervangen. Iets wat steeds lastiger werd doordat ze steeds kleiner werden. Het activeren kan op afstand waardoor je meteen ook minder last hebt van downtime en dus niet bereikbaar bent. Bovendien laat je met e-SIM een aantal componenten weg aan slijtage onderhevig zijn en stuk kunnen gaan. Apparaten met een e-SIM beschikken doorgaans over een menu waarin je de aanbieder kunt kiezen. Op de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL is dat voorlopig alleen Google's eigen Project Fi. In Nederland wordt de e-SIM voorlopig nog niet ondersteund al schrijft Tweakers dat Tele2, T-Mobile en Vodafone dat op termijn wel gaan doen.

e-SIM in de Pixel 2

Door de geringe ondersteuning van e-SIM en de niet grote noodzaak voor telefoons gaan we voorlopig nog wel hybride oplossingen zien. Dus een combinatie van nanoSIM met e-SIM, precies wat Google gedaan heeft met de Pixel 2 en 2 XL. Daar zit aan de zijkant nog altijd een slede waarin je je nanoSIM kunt leggen. Dat wil overigens niet meteen zeggen dat de Pixel 2-telefoons Dual SIM-telefoons zijn. Daar heeft Google geen enkel woord over gezegd en dus kan slechts één simkaart tegelijk actief zijn. De Pixel 2-telefoons komen voorlopig niet in Nederland uit maar komen eind 2017 wel naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

(via)

 • Tags:
 • esim
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl
 • simkaart

ts Pixel 2 Launch

Google introduceert slimmere Pixel 2 en Pixel 2 XL

Telefoonnieuws ·

Google heeft tijdens een speciaal event de Pixel 2 en grotere Pixel 2 XL aangekondigd. Beide telefoons zijn vrijwel gelijk aan elkaar qua hardware, als grote uitzondering het schermformaat. Google richt met de Pixel 2-serie op hardware, software en kunstmatige intelligentie.

Echt enorm innoverend zijn de Pixel 2 en Pixel 2 XL niet, meer een doorontwikkeling. Ze lijken nog altijd op hun voorganger al zijn er subtiele verschillen. Zo zijn ze allebei gemaakt van aluminium met nog altijd een glazen paneel achterop al is deze wel wat kleiner geworden. De powerknop heeft nu een kleur en nog altijd zijn er twee formaten; een 5 inch en een 6 inch versie.

Google Pixel 2 event

De Pixel 2 is met z'n 5 inch het kleinste van de twee en kent dezelfde Full HD-resolutie als vorig jaar. Nieuw is de waterdichte behuizing met IP67-rating en de knijpbediening aan de zijkanten. Hier kun je momenteel alleen nog de Google Assistant mee oproepen. Ook nieuw zijn de naar voren gerichte stereo speakers. Verdwenen dit jaar is de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan zul je een adapter moeten gebruiken, een USB-C koptelefoon inpluggen of een Bluetooth headset koppelen. Dankzij de Bluetooth 5.1 ondersteuning met verbeterde codecs moet de geluidskwaliteit er niet onder lijden. Google heeft ook zelf een draadloze koptelefoon gemaakt; de Pixel Buds. Deze twee oordopjes zijn met elkaar verbonden via een gevlochten touw en kunnen naast het afspelen ook de Google Assistant bedienen en spraak live vertalen.

Pixel 2 XL

De Pixel 2 XL kent een groter 6 inch scherm wat een halve inch groter is dan zijn voorganger. Door het minimaliseren van de schermranden is het toestel toch nauwelijks groter geworden. Google past een P-OLED scherm van LG toe met een Quad HD+ resolutie. Ook hier nieuw zijn de stereo speakers. Google heeft verder de snelheid van de vingerafdrukscanner verbeterd en claimt nu de snelste van de markt te hebben.

Google Pixel 2 XL met Google Lens
De Pixel 2 XL met de Google Lens-app

Beide toestellen draaien standaard Android 8.0 Oreo met een licht aangepaste launcher. De zoekbalk zit nu onderaan zodat hij eenvoudiger te bereiken is en kan naast zoeken op internet ook contacten en apps vinden. Bovenin het scherm worden agendaitems getoond of vluchtinformatie. Op standby springt de Always-On display modus aan en toont naast de tijd en notificaties ook de naam van de artiest en nummer wat je momenteel hoort. Google noemt dit 'Now Playing' en er wordt hiervoor geen data naar Google verstuurd, alles gebeurt op het toestel zelf.

Beste camera ooit

Beide Pixels kennen een enkele hoofdcamera terwijl de concurrentie momenteel vooral twee gebruikt. Die twee camera's zijn handig om scherpte/diepte toe te voegen en de achtergrond onscherp te maken. Zowel de Google Pixel 2 als Pixel 2 XL kunnen dit ook maar dan met een enkele camera en de hulp van machine learning. De diepte wordt herkend door een Dual Pixel-autofocus. Voordeel hiervan is dat je ook met de selfiecamera zogenaamde portrait foto's kunt schieten.

Pixel 2 camera
Pixel 2-camera met DxOMark score van 98

Mede door dit en de overige verbeteringen aan de 12,2 megapixel camera met f/1.8 lens scoort de Pixel 2 en Pixel 2 XL een DxOMark score van 98, de hoogste ooit voor een smartphone. Niet lang geleden verpletterden de iPhone 8 Plus en Note8 de vorige hoogste score en nu dus zijn ze die begeerde titel alweer kwijt. Google wist vooral de videokwaliteiten te verbeteren, iets wat lukt door zowel optische beeldstabilisatie met elektronische beeldstabilisatie te combineren. Het gemis van een tweede camera betekent wel dat de Pixel 2 niet in staat is om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen. Daar scoort de concurrentie dan ook beter op.

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn vanaf vandaag te pre-orderen maar net als vorig jaar alleen in de VS, Canada, Australië, India, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Later dit jaar volgen ook Italië en Spanje. Dat wordt dus importeren en de extra prijs die dat meebrengt voor lief nemen. Prijzen voor de Pixel 2 starten vanaf € 799 voor het 64 GB model, de Pixel 2 XL begint bij € 939.


ts Pixel 2xl Evleaks

Volledige afbeeldingen verschenen van Google Pixel 2 en 2 XL

Geruchten ·

Na een eerder kijkje op de Pixel 2 XL krijgen we nu de volledige afbeeldingen te zien van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Duidelijk is dat Google qua ontwerp een bescheiden upgrade doet die vrij conservatief is. Geen dubbele camera's dus maar wel een groter scherm met kleinere schermranden.

Het meest conservatiefs is de Pixel 2. Die lijkt qua uiterlijk niet eens zoveel te verschillen met de Pixel van vorig jaar. Weliswaar is het glaspaneel achterop een stuk kleiner, hij oogt nog steeds als een telefoon uit 2016. Qua uiterlijk dus weinig verrassingen of opvallende zaken. Mogelijk gaan we die wel in de software aantreffen. We hopen dat Google de camerakwaliteiten nog meer heeft weten te verbeteren.

Google Pixel 2
De Google Pixel 2

Voor de vernieuwing moet je in 2017 duidelijk bij de Pixel 2 XL zijn. Die krijgt net als de Galaxy Note8, iPhone X en LG V30 een scherm zonder al te grote schermranden mee. In welke trend Google niet mee gaat is de dubbele hoofdcamera. Ook achterop de 2 XL nog altijd een enkele 12 megapixel camera met ogenschijnlijk wel een dubbele LED-flitser.

Google Pixel 2 XL
En de Google Pixel 2 XL

Wat Google overigens lijkt aan te pakken dit jaar is het geluid. Presteerden de Pixels uit 2016 nog zeer matig op het gebied van audio (vooral de luidspreker op de XL was om te huilen) lijkt er dit jaar wel het nodige te gebeuren. Beide toestellen lijken over naar voren gerichte stereo speakers te beschikken. Binnenin zit vermoedelijk een Snapdragon 836-processor met uiteraard een stock-versie van Android 8.0 Oreo. Google lijkt een vernieuwde launcher te gebruiken die we vermoedelijk vaker gaan aantreffen. Naast de Pixel 2 en Pixel 2 XL wordt verwacht dat Google ook een slimme speaker, laptop en VR-headset toont.

Bron: @evleaks
Via: VentureBeat

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl
 • taimen
 • walleye

ts Google Pixel 2 Droidlife

Afbeeldingen laten Google Pixel 2 en 2 XL zien

Geruchten ·

DroidLife heeft afbeeldingen gepubliceerd van de Google Pixel 2 in Kinda Blue, Clearly White en Just Black. Van de Pixel 2 XL liet het afbeeldingen zien in de kleuren Black en Black/White. Op het oog lijkt het om de persafbeeldingen te gaan. Het blog geeft meteen de toekomstige adviesprijzen zodat we nog even tijd hebben om te sparen.

Het leek al bekend dat Google niet veel van de huidige Pixel en Pixel XL zou gaan afwijken. Achterop nog altijd een enkele camera met bovenaan een glazen paneel al is hij bij de Pixel 2 en 2 XL een stuk kleiner. Ook de prijzen blijven nagenoeg gelijk; 649 dollar voor het 64 GB instapmodel en 749 dollar voor het 128 GB topmodel. Vorig jaar vroeg Google exact hetzelfde al was toen het instapmodel 'slechts' 32 GB groot.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
Kinda Blue Pixel 2 en Black & White Pixel 2 XL

Voor het grotere Pixel 2 XL (dus niet Pixel XL 2) worden slechts twee kleuren verwacht; volledig zwart (Just Black) en een zwart/witte (Black & White) uitvoering. Ook hier zijn er uitvoeringen van 64 en 128 GB groot. Prijzen daarvan zijn respectievelijk 849 en 949 dollar. Dat is hoger dan vorig jaar toen je nog 769 dollar hoefde te betalen voor het instapmodel en 869 dollar voor de 128 GB versie. Google gaat dus vrolijk mee in de hype van dure smartphones tegen de duizend-dollar-grens. Google kondigt beide telefoons tijdens een speciaal event op 4 oktober aan. Van de Pixel 2 wordt gezegd dat deze een knijpbare Active Edge-rand krijgt vergelijkbaar met de HTC U11. De Pixel 2 XL krijgt daarentegen een randloosscherm vergelijkbaar met de LG V30. Verwacht mag je gerust Android 8.0 Oreo verwachten, al valt over de overige eigenschappen op dit moment nog weinig zinnigs te zeggen.

Bron 1 2

 • Tags:
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl

ts Google Oct 4

Google houdt 4 oktober event, mogelijk voor Pixel 2

Geruchten ·

Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op 4 oktober. In de uitnodiging worden diverse vragen gesteld rondom telefoons waardoor het voor de hand lijkt te liggen dat het de opvolger van de eigen Pixel-telefoonreeks gaat aankondigen.

Google kondigde vorig najaar voor het eerst haar volledig eigen telefoonserie aan; de Pixel en Pixel XL. Dat event vond in 2016 ook plaats op 4 oktober. Geen wonder dus dat we tijdens deze bijeenkomst meer denken te horen over de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Voor het maken daarvan wordt ditmaal niet alleen de hulp van HTC ingeschakeld, de grotere Pixel 2 XL wordt naar verluidt door LG gemaakt. Dat was nodig omdat Google graag een randloos scherm wou, vergelijkbaar als in de LG V30.

Het valt te verwachten dat Google met de Pixel 2 XL de concurrentie wil aangaan met Apple's onlangs gelanceerde iPhone X. Ook dat toestel beschikt over een nagenoeg randloos beeldscherm met alleen bovenin het scherm een inkeping. Welke nieuwe functies Google aan de Pixel 2 XL geeft is nog niet helemaal duidelijk. Tot nu toe lekte daar vrij weinig over uit, behalve dat het toestel geen reguliere koptelefooningang kent. Met de introductie van de originele Pixel XL richtte Google zich met name op de camera. De HDR-functie van de Pixel staat nog steeds bekend als één van de beste van de markt. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat Google z'n voorsprong wil behouden met vernieuwde camera-eigenschappen. De kleinere Pixel 2 zal meer met de iPhone 8 gaan concurreren en zal beschikken over knijpgevoelige zijkanten vergelijkbaar met de HTC U11. Google's najaarsevent vindt 4 oktober om 18:00 onze tijd.

 • Tags:
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl
 • pixelxl2

ts Google Pixel Xl 2 Androidpolice

Gerucht: Google kondigt Pixel 2 op 5 oktober aan

Geruchten ·

Volgens een zeer betrouwbare bron kondigt Google haar volgende generatie Pixel-telefoons op donderdag 5 oktober aan. Er wordt dan een Pixel 2 en een Pixel 2 XL verwacht. Beide toestellen zullen aangedreven worden door een Snapdragon 836-processor, aldus de bron.

Die bron is trouwens niemand minder dan @evleaks, onze favoriete huislekker als het gaat om onaangekondigd telefoonnieuws. Hij plaatste de informatie onlangs op z'n Twitter. Van de nieuwe generatie Pixel-telefoons is al het nodige bekend. Zo komen er wederom twee uitvoeringen al worden ditmaal twee verschillende fabrikanten ingeschakeld voor de fabricage ervan in plaats van alleen HTC zoals bij de Pixel en Pixel XL van vorig jaar het geval was. Dat komt voornamelijk omdat ook Google een telefoon zonder noemenswaardige schermranden wil en daarvoor moet het niet bij HTC maar juist bij LG zijn.

Google Pixel XL 2

Van de Snapdragon 836-processor van Qualcomm is nog niet veel bekend, hij is ook nog niet aangekondigd. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een licht aangepaste versie van de bestaande 835-processor, mogelijk met een iets hogere kloksnelheid. Interessanter is wat dat betreft dat de Pixel 2 de knijptechnologie krijgt die we ook in de HTC U Ultra vinden. De randen zijn hierdoor gevoelig voor knijpbewegingen al is nog onduidelijk welke functies Google daar precies aan geeft. De grotere Pixel XL 2 zal zich met name door het grotere scherm moeten onderscheiden, al is het daar momenteel al lang niet meer de enige in. Aan dubbele camera's lijkt Google dit jaar niet mee te willen doen. Een waterdichte behuizing mogelijk wel.

Afbeelding: Android Police

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixel2
 • pixel2xl
 • pixelxl2

ts Pixel 2 Evleaks

Opgedoken Google Pixel 2 verschilt nauwelijks met voorganger

Geruchten ·

Er zijn afbeeldingen verschenen waarop de Google Pixel 2 te zien zou zijn. De verschillen met z'n voorganger zijn op het oog klein al wil dat niet zeggen dat ze er niet zijn.

De Google Pixel 2 lijkt te worden gemaakt door HTC, net als vorig jaar. Het toestel wordt een stukje hoekiger en het glazen paneel achterop wordt een fractie kleiner. Hierdoor schuift de vingerafdrukscanner door naar het metalen gedeelte. Er is nog steeds sprake van een enkele camera en dat zal vermoedelijk ook voor de grotere Pixel XL 2 gelden. Google doet voorlopig niet mee aan dubbele camera's waarmee je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen.

Google Pixel 2 Walleye

De uiterlijke verschillen lijken dus minimaal, we moeten de innovatie daarom elders zoeken. Ver hoeven we daarvoor niet te zoeken. HTC fabriceert het toestel en voorziet het toestel van 2 bekende eigenschappen; BoomSound en knijpbare randen. Die eerste komt in de vorm van stereo speakers voorop en het knijpbare karakter zagen we eerder bij de HTC U11. Onduidelijk is nog welke functies Google hiervoor bedacht heeft. De functies die HTC zelf bedacht voor de U11 werden in de wereldpers nogal lauw ontvangen. Misschien ook wat teleurstellend; Google laat de geliefde 3.5mm audio-jack weg. Het inpluggen van je eigen koptelefoon wordt hierdoor een stuk ingewikkelder.

Pixel XL 2

Voor de grotere Pixel XL 2 roept Google juist de hulp in van LG. Google lijkt erg gecharmeerd te zijn van de grote FullVision-schermen die het onlangs nog in de G6 en Q6 introduceerde. LG plaatst een soortgelijk scherm in de Pixel XL 2. Vermoedelijk past Google verder een Snapdragon 835 of 836-processor van Qualcomm toe met 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Duidelijkheid daarover krijgen we waarschijnlijk in oktober. Het is dan precies een jaar geleden dat Google de Pixel en Pixel XL aankondigde.

(Bron)

 • Tags:
 • google
 • htc
 • lg
 • pixel2
 • pixelxl2
 • taimen
 • walleye

Beknopte specificaties van de Google Pixel 2

Afmetingen 145,7 x 69,7 x 7,8 mm
Gewicht 143 gram
Codenaam Google Walleye
EAN codes 0842776101310, 0842776101297, 0842776101273, 0842776101266, 0842776101259, 0842776101242, 0842776101235, 0842776101228, 0842776101167, 0842776101136
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.0 (Oreo)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, AMOLED
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor 1.9 GHz, 2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 835, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2700 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel 2 specificaties


Video’s over de Google Pixel 2

De Google Pixel 3 XL wordt nog voor z'n onthulling in deze video uitgebreid vergeleken met de Pixel 2 XL

Google combineert voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL optische met elektronische beeldstabilisatie om bewegingen uit video te filteren. Ze noemen dit "Fused Video"

Problemen Google Pixel 2 XL blijven zich opstapelen. Ditmaal sprake van een onbedoelde flits voor het aanzetten (flikkering vooraf is weerspiegeling plafondventilator)

Wat is dat? Nou het is de Google Pixel 2 en je kunt hem alles vragen. #SaltBae

Nat & haar vrienden zoeken uit hoe Google de camera op de Pixel 2 gemaakt heeft. Oftewel; de beste camera ooit in een smartphone


Alternatieven van de Google Pixel 2

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel 2
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
Motorola Moto G5 (XT1676)
Sony Xperia Z5 (E6653)
 Huidig product   
Vingerafdruk-herkenning
Android8.0 (Oreo)6.0 (Marshmallow)7.0 (Nougat)5.1
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, AMOLED5.2 inch, Full HD Super AMOLED5.0 inch, TFT5.2 inch, TFT
Camera12.2 MP16 MP13 MP23 MP
Processor1.9 GHz, 2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 835, octa core1.9 GHz, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa coreQualcomm Snapdragon 810, octa core
Selfiecamera8 MP16 MP5 MP5.1 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2700 mAh3000 mAh2800 mAh, verwisselbaar2900 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel 2 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 2