Google Pixel 2 XL

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL zwart achterkant
Google Pixel 2 XL kleuren overzicht achterkant rechterzijkant
Google Pixel 2 XL wit overzicht
Google Pixel 2 XL wit achterkant schuin
Google Pixel 2 XL wit achterkant
Google Pixel 2 XL wit rechterzijkant
Google Pixel 2 XL clearly wit achterkant

128 GB

Plus- en minpunten Google Pixel 2 XL

 • Groter scherm, dunne randen
 • Misschien de beste camera van nu
 • Stereo-speakers voorop
 • Uitstekende ondersteuning
 • Koptelefooningang is verdwenen

Prijs Google Pixel 2 XL los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proshop
128 GB Black & White
€ 449,00 € 449,00   Bekijk
Amazon
128 GB Black & White
€ 718,99 € 718,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Google Pixel 2 XL

Reviews over de Google Pixel 2 XL

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 XL is het absolute topmodel van de zoekgigant voor eind 2017 / begin 2018. Zag de eerste generatie Pixels er naast het formaat nog redelijk hetzelfde uit, dat geldt niet voor deze 2e generatie. Deze Pixel 2 XL onderscheidt zich door een langer scherm met afwijkende schermverhouding en flink dunnere schermranden.

Groter en vooral ander scherm

Google verraste ons eind 2016 nog positief door met een eigen en zelf ontwikkelde smartphonelijn te komen. De Pixel 2 XL is een aardige doorontwikkeling van de eerste Pixel XL maar dan met een flink groter scherm van 6 inch. De flinke balken boven en onder het scherm zijn verdwenen en daardoor is het toestel zelf nauwelijks groter. In plaats van een AMOLED-paneel van Samsung past Google nu een POLED-paneel van LG toe. Kwalitatief is die een stap achteruit. Zo kent het Pixel 2 XL scherm onder een scherpe hoek een duidelijke blauwe waas. Vind je dit storend dan kun je de kleurverzadiging aanpassen in de instellingen om dit ietwat te maskeren. Hiermee verhelp je het probleem van de kleine kijkhoek dus niet.

Google Pixel 2 XL wit overzicht

De beste camera in een telefoon

Toen Google voor het eerst met een Pixel-telefoon kwam verraste het vriend en vijand door de meer dan uitstekende camerakwaliteiten. Iets wat niet alleen door de testers van DxOMark werd onderschreven maar ook veel techjournalisten zweren bij een Pixel-cameratelefoon. De Google Pixel 2 XL borduurt aardig voort op dat succes en de camera stelt ook dit keer niet teleur. Extra knap als je bedenkt dat veel andere fabrikanten nog altijd 2 camera's nodig hebben voor een redelijke eindresultaat. Google gebruikt vooral software in de vorm van HDR+ om foto's op te poetsen. Deze is zo goed en natuurgetrouw dat je vooral bij weinig licht zeer onder de indruk zult zijn dat een telefoon dergelijke foto's kan maken. Op videogebied is de optische beeldstabilisatie nieuw waardoor je video's minder schokkerig zijn. Ook aan portretfoto's met onscherpe achtergrond doet deze Pixel 2 XL maar optisch inzoomen lukt vanwege het gemis van een 2e camera niet.

Belangrijkste Google Pixel 2 XL specificaties

 • Groots P-OLED display met 6,0 inch diameter en scherpe Quad HD+ resolutie
 • Razendsnel mobiel 4G-internet onderweg dankzij LTE
 • 12,2 megapixelcamera + 4K video-opname en hoge 98 DxOMark-score
 • Rappe Snapdragon 835-processor op maximaal 2,35 + 1,9 GHz en 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Keuze uit 64 of 128 GB aan niet uitbreidbare opslag
 • Hoge 8 megapixel selfiecamera met Full HD-video
 • IP67 water- en stofbestendige behuizing met hybrid coating

Prima samenwerking tussen hard- en software

Doordat Google zowel de hard- als de software voor de Pixel 2 XL maakt sluit alles naadloos op elkaar aan. Verwacht dus een soepele en snelle ervaring. Zo zijn alle Google-diensten ingebouwd waaronder de Google Assistant en Google Lens. En ook van Google's opslagdienst wordt maximaal gebruik gemaakt door alle foto's en video's die je schiet in maximale resolutie op te slaan tot en minste tot 15 januari 2021. Google belooft tot oktober 2020 maandelijks beveiligingsupdates uit te rollen en ook Android-updates tot die tijd zullen gewoon binnen blijven rollen. Nieuw is de muziekherkenning 'Now playing'. Een soort Shazam die op het vergrendelscherm laat zien welk nummer hij op de achtergrond hoort. Ook nieuw maar dan op hardwaregebied is de dubbele speaker voorop. Deze High-definition stereo-speaker klinkt luider omdat hij naar voren is gericht. Wil je liever bedraad naar muziek luisteren dan moet je deze via USB-C aansluiten. De normale koptelefooningang ontbreekt dit jaar helaas.


De Google Pixel 2 XL in het nieuws

ts Android P Google io18

Android P toegelicht: méér intelligentie, eenvoud en digitale bewustwording

Telecomnieuws ·

Google heeft tijdens haar I/O ontwikkelaarsevent de belangrijkste functies van Android P toegelicht. Het wil zich, uiteraard, richten op meer (kunstmatige) intelligentie, meer eenvoud en het wil je digitale bewustwording vergroten. Dit moet smartphone(mis)bruik en verslaving tegengaan. Los daarvan zijn er ook tal van kleine aanpassingen.

Android P toegelicht: méér intelligentie, eenvoud en digitale bewustwording

Zoals vaker richt Google zich bij de volgende generatie Android op enkele kernpunten. Dit jaar zijn dat 'Intelligence', 'Simplicity' en 'Digital wellbeing'. Ruwweg vertaald is dat intelligentie, eenvoud en je digitale welzijn. Die eerste is geen verrassing; Google richt zich al enkele jaren op kunstmatige intelligentie (AI). We zien dat momenteel vooral terug in slimmere tekstselectie en tekstvoorspelling. Oftewel kleine dingen. In Android P voegt Google nu voorspellende batterijbesparing toe genaamd Adaptive Battery. Het voorspelt welke apps je nodig hebt en welke je waarschijnlijk nog een tijd met rust laat. Die worden dan geparkeerd zodat ze niet onnodig batterij verbruiken. Het lijkt ons de omgekeerde wereld, batterijconsumptie moet je aan de voorkant aanpakken, maar volgens Google bespaart het tot 30% batterij en dat is altijd mooi meegenomen.

Adaptive Brightness
Adaptive Brightness

Intelligence

Android P leert verder hoe je de schermhelderheid het liefst hebt. Ben jij zo iemand die dagelijks de helderheid van hoog naar laag instelt dan biedt Adaptive Brightness mogelijk uitkomst. Deze automatische stand past door de dag de helderheid aan naar hoe jij het liefst hebt. En dat allemaal door te leren van jou. Ook dit kan helpen bij het besparen van de batterij. Android P zal verder proberen te voorspellen welke app of app-onderdeel je binnenkort wilt uitvoeren. Het voorspellen van de volgende app die je wilt openen is niet nieuw, welke app-handeling wel. Google verdeelt dit onder in 'App Actions' en 'Slices' en het biedt een geheel nieuwe manier om apps te bedienen.

App Actions en Slices
App Actions en Slices

Zie App Actions als snelkoppelingen zoals het bellen van een specifiek iemand of het bestellen van een Uber naar je thuisadres. In plaats van de app te openen en diverse menu's te doorgronden op zoek naar wat je wilt bespaar je op deze manier tijd en irritatie. Bovendien kan de Google Assistant deze App Actions weer gebruiken om dingen voor je te doen, mits ontwikkelaars te inbouwen in hun apps. Android P zal App Actions gebruiken om te voorspellen wat je van plan bent. Stel je loopt iedere avond een rondje met Strava dan stelt Android P deze actie voor in de app-drawer. Slices werkt vergelijkbaar maar zijn net iets anders aan te roepen. Het zijn snelkoppelingen die je vanuit andere apps kunt gebruiken zoals de Google zoek-app zonder dat je daarvoor naar de app zelf toe hoeft.

Simplicity

Toch was het grootste nieuws dat Android P een nieuwe manier van bedienen krijgt. Al sinds mensenheugenis beschikt Android over een app-drawer die je al dan niet kunt openen of omhoog kunt vegen. Dan is er nog de bekende terug-knop en een knop om draaiende apps te bekijken. Niet in Android P. De terugknop heeft het overleefd maar de andere knoppen verdwijnen. In de plaats daarvoor krijg je gestures die ergens lijken op wat Apple met de iPhone X doet en eerder Palm met webOS. De horizontale balk in het midden onderin kan één keer omhoog geveegd worden om de dan draaiende apps te openen. Ook worden een aantal app-suggesties getoond en de zoekbalk. Het mooie van dat app-overzicht is dat ze live zijn en bediend kunnen worden. Je zou bijvoorbeeld een telefoonnummer uit de ene app kunnen selecteren en plakken in de bel-app. Veeg je de balk onderin nog verder omhoog dan worden alle apps getoond. Bovenin is wederom een rij gereserveerd met app-suggesties. Die balk onderin kun je overigens ook gebruiken om snel te bladeren tussen geopende apps door horizontaal te scrollen.

Android P gestures
Gestures

Minder groot maar wel handig is het bedienen van het volume. Dat is onder Android altijd al een dingetje geweest. Vaker dan je lief is pas je het belvolume aan in plaats van het geluid van YouTube of Dumpert. Wie onder Android P de volumeknoppen gebruikt past voortaal alleen maar het volume van het media-geluid aan. Wil je het belgeluid aanpassen dan zul je de instellingen in of druk gelijktijdig de powerknop en volume-omhoog in. Andere wijzigingen zijn het niet meer automatisch roteren van het scherm, dit zul je vooraan moeten bevestigen via een knop, betere screenshots een een gewijzigde statusbalk.

Digital wellbeing

En dan was daar nog aandacht voor een onderwerp waar niemand het over wil hebben maar waar iedereen wel last van lijkt te hebben; smartphoneverslaving. We gebruiken die telefoon steeds vaker en dat gaat soms ten koste van onze naasten. Bovendien is aangetoond dat sommige sociale netwerken slecht voor je humeur kunnen zijn. Soms is even wegleggen niet onverstandig. Google wil je helpen door allereerst bewustwording te creëren. Dit moet een speciaal dashboard doen waarop je ziet hoeveel tijd je aan welke app besteed hebt en hoeveel notificaties je daarmee gekregen hebt. De volgende stap is het aan banden leggen van de tijd die je aan welke app kunt besteden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je dagelijks maar 30 minuten aan je favoriete game kunt besteden. Eenmaal bereikt is de app niet meer te openen en is het icoontje grijs van kleur. Je kunt ook een timer instellen die afgaat en voorstelt om even een pauze in te lassen.

Android P dashboard
Dashboard

Een andere manier om je te helpen bij het soms loslaten van je mobiel is een verbeterde stille stand. Android kent al een Do Not Disturb-modus die geluiden dimt maar in Android P gaat die nog een stapje verder. Zo kan de modus ook binnenkomende notificaties dimmen of groeperen. Zo word je (nog) minder gestoord en ga je ook niet meteen kijken als je een notificatie op het vergrendelingsscherm ziet. Je kunt een contactenlijst aanmaken die prioriteit heeft en zodoende je altijd kunnen bereiken. En dan is daar nog Wind Down. Deze functie is bedoeld om te voorkomen dat je in bed nog onbedoeld uren in je telefoon zit. Het werkt simpel; het scherm gaat van kleur naar grijs. Het nodigt dan veel minder uit om apps lang te gebruiken wat de kans op een betere nachtrust vergroot.

Beta nú te downloaden

Android P is meteen als beta te downloaden en dit jaar niet alleen voor de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Het voegt meteen nog 8 andere telefoons toe die met de Android P beta aan de slag kunnen. Dat zijn de Essential Phone, Nokia 7+, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro, Vivo X21UD, Vivo X21 en de nog uit te komen OnePlus 6. Deze stap geeft hoop dat de uiteindelijke uitrol van Android P een stuk vlotter verloopt dan vorige versies. Normaal gesproken duurt dat vele maanden tot soms een jaar na de officiële lancering. De beta is niet bedoeld voor alledaags gebruik dus het valt af te raden om dit op je hoofd-smartphone te installeren. Durf je het wel aan dan kun je de beta downloaden via deze Android P beta-pagina. Eigenaren van Pixel-telefoons hebben het iets makkelijker; zij kunnen zich online aanmelden bij het Android P beta-programma. De officiële lancering van Android P, evenals de onthulling van de definitieve naam, staat gepland voor het najaar.

 • Tags:
 • androidp
 • beta
 • google
 • googleio18

ts Youtube Edition Android Authority

Google onderzoekt interesse in YouTube-telefoon

Geruchten ·

Nu Google officieel fabrikant is van Android-telefoons is het interessant om te onderzoeken welke nieuwe modellen er achter de horizon liggen. Diezelfde vraag stelt Google zich blijkbaar want via een enquete vraagt het mensen of ze een YouTube-telefoon zien zitten.

Nu staat natuurlijk allerminst vast dat er een YouTube-telefoon van Google aan zit te komen. Alle voorstellen die Google zelf doet zijn namelijk volgens ons ook in de YouTube-app door te voeren. Daarmee zou de noodzaak voor een aparte telefoon worden weggenomen maar er blijven wel een aantal zaken over die niet zonder aparte telefoon zouden kunnen. Te denken valt aan een speciale YouTube-knop waarmee je ook video's kunt opnemen. Momenteel zijn Sony-telefoons zo'n beetje de enige Android-telefoons met een fysieke cameraknop.

YouTube Edition telefoon

Qua software-functies vraagt Google in het onderzoek of gebruikers zitten te wachten op de volgende functies. YouTwist dat een overzicht van YouTube-filmpjes weergeeft wanneer je het toestel draait. Creator Connect om snel content te maken en een Live Lockscreen waarmee populaire YouTube-filmpjes gesuggereerd worden op je lockscherm. Interessant is verder dat Google de enquete heeft opgevrolijkt met foto's van een toestel dat ergens lijkt op de Pixel 2 XL. Alleen in plaats van een AMOLED-scherm zou Google een LCD-display overwegen. Qua prijs zou gedacht worden aan tussen de 300 en 335 euro. Niet gek voor een telefoon met 6 inch scherm al is dat natuurlijk nog niet het bewijs dat Google daadwerkelijk een YouTube Edition telefoon uitbrengt.

(via)

 • Tags:
 • creatorconnect
 • google
 • livelockscreen
 • youtube
 • youtwist

ts Pixel 2 XL Evleaks

Hoge resolutie afbeelding toont voorkant Google Pixel 2 XL

Geruchten ·

De eerste echte afbeelding van de Google Pixel 2 XL lijkt op internet te zijn gezet. We zien een toestel met relatief kleine schermranden al gaat Google duidelijk niet zo ver als sommige anderen. Officieel wordt het toestel samen met de Pixel 2 komende woensdag aangekondigd.

Al eerder was duidelijk geworden dat Google voor de grotere Pixel 2 XL de hulp van LG had ingeroepen. Wij gingen er daarom vanuit dat het toestel qua scherm nagenoeg gelijk zou zijn aan de LG V30. Toch lijkt dit toestel meer 'schermrand' te hebben dan de V30. Toch ziet het toestel er redelijk modern uit en ook Google rond de hoeken van het scherm af.

Google Pixel 2 XL

Specificaties van de Google Pixel 2 XL zijn nog schaars. Gelukkig weet de afbeelding ons ook al het nodige te vertellen. Zo zien we een gewijzigd startscherm met informatie vanuit de agenda en de zoekbalk onderaan. Vreemd genoeg staat hij nu tussen de bedieningsknoppen en de vaste app-iconen van de launcher. Momenteel zit de zoekbalk nog bovenaan waar hij juist wat lastiger te bereiken is met één hand. Mogelijk is dit ook de reden voor de verhuizing. Verder zien we een naar voren gerichte stereo speaker. Een blik op de achterkant hebben we (nog) niet. Daar hopelijk later meer over. Eerder werd al duidelijk dat de Pixel 2 XL duurder wordt dan de serie van vorig jaar. Houdt verder rekening met een Snapdragon 835-processor van Qualcomm en 64 of 128 GB aan opslaggeheugen. Naast deze Pixel 2 XL wordt ook een 5 inch grote Pixel 2 verwacht.

(Via)

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixel2xl

Beknopte specificaties van de Google Pixel 2 XL

Afmetingen 157,9 x 76,7 x 7,9 mm
Gewicht 175 gram
Codenaam Google Taimen
EAN codes 0842776104366, 0842776103277, 0842776101617, 0842776101600, 0842776101570, 0842776101563, 0842776101556, 0842776101549, 0842776101501
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.0 (Oreo)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.0 inch, P-OLED
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor 1.9 GHz, 2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 835, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3520 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel 2 XL specificaties


Video’s over de Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 3 XL wordt nog voor z'n onthulling in deze video uitgebreid vergeleken met de Pixel 2 XL

Google combineert voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL optische met elektronische beeldstabilisatie om bewegingen uit video te filteren. Ze noemen dit "Fused Video"

Problemen Google Pixel 2 XL blijven zich opstapelen. Ditmaal sprake van een onbedoelde flits voor het aanzetten (flikkering vooraf is weerspiegeling plafondventilator)


Alternatieven van de Google Pixel 2 XL

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel 2 XL
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Samsung Galaxy S20 4G (G980)
Huawei P30 (L29)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.0 (Oreo)119.0 (Pie)109.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm6.0 inch, P-OLED6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.1 inch, OLED, inkeping (notch)
Camera12.2 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 64 MP16 MP, 40 MP, 8 MP
Processor1.9 GHz, 2.35 GHz, Qualcomm Snapdragon 835, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.0 GHz, 2.5 GHz, 2.7 GHz, Samsung Exynos 990, octa core1.8 GHz, 1.92 GHz, 2.6 GHz, HiSilicon Kirin 980, octa core
Selfiecamera8 MP10 MP10 MP10 MP32 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3520 mAh4000 mAh3100 mAh4000 mAh3650 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel 2 XL en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 2 XL