Google onderzoekt interesse in YouTube-telefoon


Nu Google officieel fabrikant is van Android-telefoons is het interessant om te onderzoeken welke nieuwe modellen er achter de horizon liggen. Diezelfde vraag stelt Google zich blijkbaar want via een enquete vraagt het mensen of ze een YouTube-telefoon zien zitten.

Nu staat natuurlijk allerminst vast dat er een YouTube-telefoon van Google aan zit te komen. Alle voorstellen die Google zelf doet zijn namelijk volgens ons ook in de YouTube-app door te voeren. Daarmee zou de noodzaak voor een aparte telefoon worden weggenomen maar er blijven wel een aantal zaken over die niet zonder aparte telefoon zouden kunnen. Te denken valt aan een speciale YouTube-knop waarmee je ook video's kunt opnemen. Momenteel zijn Sony-telefoons zo'n beetje de enige Android-telefoons met een fysieke cameraknop.

YouTube Edition telefoon

Qua software-functies vraagt Google in het onderzoek of gebruikers zitten te wachten op de volgende functies. YouTwist dat een overzicht van YouTube-filmpjes weergeeft wanneer je het toestel draait. Creator Connect om snel content te maken en een Live Lockscreen waarmee populaire YouTube-filmpjes gesuggereerd worden op je lockscherm. Interessant is verder dat Google de enquete heeft opgevrolijkt met foto's van een toestel dat ergens lijkt op de Pixel 2 XL. Alleen in plaats van een AMOLED-scherm zou Google een LCD-display overwegen. Qua prijs zou gedacht worden aan tussen de 300 en 335 euro. Niet gek voor een telefoon met 6 inch scherm al is dat natuurlijk nog niet het bewijs dat Google daadwerkelijk een YouTube Edition telefoon uitbrengt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel