Samsung Galaxy S21

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Samsung Galaxy S21 (G996)

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S21 in het nieuws


Beschrijving van de Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is het beoogde topmodel van Samsung voor 2021. Waar vorig jaar de overstap gemaakt werd van S10 naar S20 is dit jaar de verhoging kleiner. Of dat ook geldt voor de wijzigingen valt te bezien. Er gingen lange tijd geruchten dat de Galaxy S21 het eerste Galaxy-model met selfiecamera achter het scherm zou worden, inmiddels is dat gerucht naar 2022 doorgeschoven.
Mogelijk worden er wederom versies van het toestel uitgebracht met eigen Exynos-processor en Snapdragon-processor. Die laatsten zijn dan bedoeld voor de VS en Azië terwijl wij Europeanen de Exynos-variant krijgen. Voorgaande jaren was je daarmee niet bepaald spekkoper. De Snapdragon-variant was niet alleen sneller, hij was ook zuiniger waardoor de batterij het langer volhield. Mogelijk heeft Samsung het gat met Qualcomm gedicht en is de Exynos 1000 beduidend krachtiger.
Eind oktober 2020 verschenen de eerste renders van het toestel. Opvallend hieraan was de nieuwe lay-out van het camera-eiland. Deze gaat trapsgewijs over van de zijkant in de achterkant en maakt daarmee meer deel uit van het uiterlijk. Samsung lijkt nog altijd gebruik te maken van 3 verschillende camera's al is nog onbekend van welke sensoren Samsung gebruikmaakt. Voorop zit nog altijd 1 enkele selfiecamera die wederom middenin geplaatst is. Het scherm van de S21 oogt dit jaar weer symmetrisch met boven en onderaan evenveel, of beter gezegd even weinig, ruimte.
Er bestaat een mogelijkheid dat de S21 zonder koptelefoon en zonder oplader verkocht wordt. Daarmee zou het Apple volgen. Nu is de meegeleverde koptelefoon vaak niet van een dusdanig hoge kwaliteit dat we die gaan missen maar een oplader lijkt een ander verhaal. Vooral wanneer die een hogere oplaadsnelheid bereikt. Definitief zijn de geruchten nog niet dus het blijft afwachten.


Vragen en antwoorden over de Samsung S21