Google Pixel 7

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 7 in het nieuws


Google Pixel 7 Ebay

Prototype van Google Pixel 7 te koop aangeboden

Opmerkelijk ·

Altijd al een nog onaangekondigde telefoon willen hebben? Dan is dit wellicht je kans. Iemand heeft namelijk een prototype van de Google Pixel 7 te koop op eBay aangeboden. Bieden kan vanaf 450 dollar.

De verkoper biedt de Pixel 7 aan in "uitstekende, nieuwe conditie, zonder gebruikssporen". Zelfs de originele accessoires zitten nog in de doos. Het betreft de 128GB Stormy Black uitvoering met een 6,4 inch scherm en Google Tensor-processor. Deze Google Pixel 7 heeft als typenummer GUV6C en draait Android 13 met enkele specifieke Pixel-apps die nog in ontwikkeling zijn.

Google Pixel 7 listing on eBay
Foto's van de Pixel 7 verschenen op eBay

Google zelf lijkt niet gecharmeerd te zijn van de verkoop op eBay, het is inmiddels niet meer mogelijk te bieden op deze veiling. Alhoewel het niet zeker is dat Google hier een stokje voor heeft gestoken lijkt dit wel aannemelijk. De Google Pixel 7 ligt officieel nog niet in de winkel en totdat dit gebeurt is Google eigenaar van alle exemplaren. Dit verhaal krijgt dus wellicht nog een staartje.

Zelfde scherm

Google heeft de Pixel 7 en Pixel 7 Pro al laten zien maar dat waren vooral afbeeldingen van de achterkant. De verkoper toont ook foto's van de voorkant. En daarop zien we een kin die redelijk vergelijkbaar is als bij de Pixel 6. Daarin verschilt de Pixel 7 dus in ieder geval niet.

Google Pixel 7 Pro reflection
Reflectie van de Google Pixel 7 Pro

Saillant detail; in één van de foto's van de achterkant zien we de reflectie van een andere Pixel-telefoon. De Pixel 7 Pro. Dit suggereert dat de verkoper in bezit is van nog een onaangekondigde Pixel-telefoon. Of de verkoper ook een poging gaat ondernemen die te koop te zetten is afwachten.


Pixel 7 Series

Google geeft vroegtijdige preview van Pixel 7

Vernieuwde camerabalk en 2e generatie Tensor

Telefoonnieuws ·

Google heeft tijdens haar I/O evenement alvast een preview gegeven van de nog aan te kondigen Pixel 7 en 7 Pro. Officieel komen deze twee telefoons pas in het najaar uit maar Google kon het niet laten beide telefoons alvast te laten zien.

Het is vooral het uiterlijk dat we te zien krijgen. De Pixel 7 en 7 Pro ogen veel op hun voorgangers. Google introduceerde daar de camerabalk; een strip waarin de verschillende camera's gehuisvest zijn. Dit geeft de huidige Pixel-generatie een kenmerkend en herkenbare look. Google blijft daar aan vast houden voor de 7 en 7 Pro.

Google Pixel 7 and Pixel 7 Pro during Google I/O 2022
De Pixel 7 en 7 Pro

Sterker, de camerabalk wordt nu nog prominenter. In plaats van zwart krijgt hij een kleur en loopt het aluminium van de zijkant nu door in de camerabalk. De Pixel 7 beschikt over een dubbele camera, bij de 7 Pro zit daar nog een derde camera bij, vermoedelijk de zoomcamera. Ook komen er nieuwe kleuren waaronder Obsidian, Snow en Lemongrass voor de Pixel 7 en exclusief Hazel voor de Pixel 7 Pro.

2e generatie Tensor

Over welke nieuwe functies de Pixel 7-serie beschikt weten we niet; Google vertelde daar niets over. Dat die er gaan komen lijkt duidelijk, want beide telefoons worden aangestuurd door de tweede generatie Tensor-processor. Die eigen ontwikkelde chipset zal ongetwijfeld nieuwe functies mogelijk maken. Google introduceerde de Tensor-chip in de Pixel 6-generatie.

 • Tags:
 • google
 • googleio22
 • pixel7
 • pixel7pro

Pixel 6 Pro geel Camera Bar

Camera’s Google Pixel 7 en 7 Pro mogelijk hetzelfde, maar ook weer niet

Geruchten ·

Er is een gerucht verschenen over de nog aan te kondigen Pixel 7 en 7 Pro van Google. Beide telefoons maken volgens dit bericht gebruik van precies dezelfde camera's als hun voorgangers. En toch zal die camera beter zijn.

Verrassend is dit bericht van Yogesh Brar niet. Google maakte immers jarenlang gebruik van precies dezelfde 12,2 megapixel sensor. En ondanks dat schoot je met de nieuwste Pixel toch de beste foto's. De reden hiervoor? Computational Photography.

Google Pixel 6 Pro camera
Camera van de Pixel 6 zien we mogelijk terug bij de 7

En dat is precies het onderdeel waar we verbetering verwachten bij de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Google is ontzettend goed in het softwarematig opkrikken van de foto- (en sinds kort) video-kwaliteit. Vooral het AI-algoritme HDR+ is hiervoor verantwoordelijk. Maar die komt pas echt goed tot z'n recht met bijpassende hardware. Dat is dan ook precies de reden waarom Google haar eigen Tensor-chipset ontwikkeld heeft.

Tensor 2 en HDR+

Mogelijk gaan die twee eind 2022 nog beter met elkaar samenwerken wanneer Google haar nieuwste generatie Pixel-telefoons aankondigt. Reden waarom de Google Pixel 7 en 7 Pro mogelijk dezelfde camera-eigenschappen krijgen als de 6 Pro maar toch betere foto's en video's schieten.

Eerder verscheen het gerucht al dat de 7e Pixel-telefoons nagenoeg hetzelfde ontwerp krijgen, zij het iets verfijnd. Google introduceerde met de Pixel 6 een geheel nieuw (en onderscheidend) ontwerp met een zogenaamde camera-balk op de achterkant. Google verhelpt hiermee het probleem van wiebelende telefoons op een bureau. De meeste fabrikanten plaatsen hun camera's tegenwoordig in de hoek wat het geheel erg instabiel maakt.

 • Tags:
 • google
 • hdrplus
 • pixel7
 • pixel7pro
 • tensor

Video’s over de Google Pixel 7

Ze zijn nog altijd niet officieel aangekondigd, maar in deze video van Unbox Therapy krijgen we wel de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro te zien. Met andere woorden; nog even geduld

Dat is een welkome verrassing! Google toont alvast de Pixel 7! Komt pas in het najaar van 2022 maar nu al te zien. Wat vind jij er van?

Google geeft eerste blik van Pixel 7 Pro met een vernieuwde camerabalk geheel van aluminium en een 2e generatie Tensor-processor


Vragen en antwoorden over de Google 7