Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
Batterijduur goed, maar lastig om langer dan dag te krijgen
Ultra-groothoekcamera is goed maar niet op hetzelfde niveau als de hoofdcamera
Met alle verbeteringen die aan de software en hardware zijn aangebracht kun je jezelf afvragen of het genoeg is om de Google Pixel 6 succesvol kan worden. En dat is eigenlijk het enige wat ik niet kan beantwoorden. Wat ik wel kan zeggen is dat dit de beste telefoon is die Google ooit gebouwd heeft. En hoe aanlokkelijk de Pixel 6 ook is, voor 300 meer kun je upgraden naar de iets meer premium Pixel 6 Pro met z'n telephoto camera, 6.7 inch scherm met afgeronde randen, een hogere resolutie en schermverversing, meer RAM, een ultra-wideband chip en Gorilla Glass Victus achterop. Maar als je voor niet al te veel geld klaar wilt zijn dan zou ik deze Pixel 6 aanraden.
De Pixel 6 is een telefoon die Google al jarenlang wou maken maar wat nooit lukte. Google maakte daarom eerst een eigen chipset, de Tensor, en deze Pixel 6 heeft de eer de eerste telefoon te zijn die die chipset krijgt. Het stelt hem in staat tot dingen die voorheen niet lukten. Welke precies en of deze Pixel 6 die beloften kan waarmaken onderzoeken we hier.
Google Tensor
Als beetje serieuze telefoonfabrikant hoor je er niet meer bij als je niet zelf je eigen chips ontwerpt. Tot grote verdriet van Qualcomm, de vorige hofleverancier van Google, past Google dit jaar voor het eerst haar eigen processor toe. Deze Tensor leunt net als veel andere Google diensten op kunstmatige intelligentie, kortweg AI. Door Machine Learning heeft Google de Pixel 6 geleerd wat mooie foto's zijn en niet, en dat past hij dan ook dagelijks toe wanneer jij ermee aan de slag gaat. Hoog tijd voor wat concrete voorbeelden.
Exclusieve functies, inclusieve camera
En dat begint uiteraard met de camera. Achterop de Pixel 6 treffen we een 50MP hoofdcamera aan en een 12MP ultra-groothoek met 114° beeldhoek. De camerasensor is dit jaar flink groter en daardoor 150% lichtgevoeliger. Nachtfoto's worden hierdoor een stuk beter belicht. De Pixel-telefoons staan bekend om hun HDR+ modus waarbij automatisch de beste kleurinstelling, belichting en contrast worden gekozen werkt nu ook bij video. Mede door de extra rekenkracht van de Tensor-chip. Die maakt ook nieuwe functies mogelijk zoals het verwijderen van objecten uit de achtergrond zoals mensen, dieren of bomen. Alles wat je maar weg wilt hebben verwijdert hij en vult hij in met wat er zou moeten staan. Of Motion Mode waarbij je beweging kunt toevoegen voor extra dramatische foot's. Portrait Mode om achtergronden te vervagen en die beter afgestemd is voor mensen met een donkere huidskleur. Of Face Unblur waarbij gezichten in onscherpe foto's weer scherp gemaakt wordt. Allemaal camerafuncties die momenteel exclusief zijn voor deze Pixel 6.
De kracht van taal
Ook buiten de camera om helpt Tensor om deze smartphone nog slimmer te maken. Tijdens het bellen bijvoorbeeld. Ook wel eens moeite om alle opties te onthouden van een automatisch keuzemenu? Pixel 6 toont ze gewoon in beeld als knoppen. En wordt je in de wacht gezet? Pixel 6 luistert voor je als er iemand aan de lijn komt en stelt je daarvan op de hoogte. Kun jij intussen belangrijker dingen doen. Detecteert Pixel 6 dat je een ongeluk hebt, zoals een auto-ongeluk? Dan belt Pixel 6 automatisch 112 en geeft je locatie door als jij dat niet (meer) kan. Vrolijker is de automatische vertaalfunctie. Zonder actieve internetverbinding kun tegen de Pixel 6 in je moedertaal praten en hij vertaalt het naar een vreemde taal. Handig voor als je verdwaalt in het buitenland.
Belangrijkste Google Pixel 6 specificaties
6,4 inch Smooth Display van 90Hz met FHD+ resolutie
50+12MP camera met Magic Eraser, Motion Mode en Face Unblur
8MP selfiecamera met natuurlijke Portrait Mode dankzij Real Tone
Google Tensor-processor met Titan M2-beveiligingschip
8GB aan werkgeheugen en keuze uit 128 of 256GB aan opslag
4616 mAh batterij met 21W snelladen + draadloos opladen
5G-ondersteuning voor extra snel mobiel internet
Waterdichte IP68 behuizing van Gorilla Glass 6 en Victus
Terug aan de top
Google heeft de Pixel 6 uitgerust met een 6,4 inch groot Smooth Display. Dat draait een schermverversing van 90Hz en een scherpe FHD+ resolutie. De 8MP selfiecamera zit in een schermgat bovenin. De hele voorzijde wordt beschermd door Corning's nieuwste Gorilla Glass Victus. Achterop vind je Gorilla Glass 6 en het geheel is IP68 waterdicht. Binnenin zit een redelijk grote 4614mAh grote batterij die draadloos opgeladen kan worden en waarmee je ook andere apparaten draadloos kunt opladen. Er is ondersteuning voor snel draadloos opladen tot 21W via de apart verkrijgbare Google Pixel Stand (2e generatie). Al met al mag de Pixel 6 zich oprecht weer high-end noemen en de prijs en extra camera-functies maken hem zeer aantrekkelijk.