“Google Pixel 6 kan ongewenste dingen uit foto’s verwijderen”


Niet lang meer of Google brengt de Pixel 6 en Pixel 6 Pro uit. Beide telefoons zijn uitgerust met Google's eerste zelf ontwikkelde chipset; Tensor. Officieel is nog onduidelijk welk voordeel beide telefoons hierdoor hebben. Google zelf spreekt over voordelen voor de camera en wij weten misschien wat precies.

Maar we gaan eerst terug naar 17 mei 2017. Google hield toen haar jaarlijkse I/O event en toonde een interessante demonstratie van de Photos-app. Tijdens deze demonstratie werden ongewenste objecten uit foto's verwijderd. Een hekwerk op de voorgrond of een persoon in de achtergrond. Enorm handig zou je zeggen maar toch werd deze 'Magic Eraser' functie nooit uitgerold.

Google Magic Eraser demo
Magic Eraser demo tijdens Google I/O

Terug naar de Pixel 6 want in de broncode ervan werd een verwijzing gevonden naar deze 'Magic Eraser'. Het is dus goed mogelijk dat Google de functie exclusief wil uitrollen naar de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. En het is goed mogelijk dat de Tensor-chip daar een belangrijke rol in gaat spelen. In de demonstratie van 2017 liet Google al weten dat deze vorm van object verwijderen mogelijk is dankzij Machine Learning, iets waar de Tensor uitermate goed in is.

Magic Eraser

Deze 'Magic Eraser' of 'Swiss' is niet de enige functie die de jongens en meisjes van XDA Developer in de broncode vonden. 'Face deblur', 'Scene lock' en 'Front torch' zijn enkele anderen. Uit de naam valt wel af te leiden wat deze functies doen. Toch zijn we benieuwd naar Google's uitleg daarover en die volgt mogelijk snel. Als de geruchten kloppen dan volgt de officiële onthulling halverwege oktober.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel