Renders tonen Samsung Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra

Hoekige S22 Ultra lijkt Galaxy Note op te volgen


Een groot lek heeft ervoor gezorgd dat we nu al beeld hebben van de gehele Galaxy S22-familie. Deze renders van de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra tonen aan welke richting Samsung op wil.

De renders zijn afkomstig uit de koker van @onleaks die in het verleden vaker onaangekondigde Samsung-telefoons heeft gepubliceerd. De Fransman verkoopt z'n huid duur door z'n renders door te verkopen aan Zouton, 91mobiles en Digit. Die 3 publicaties hebben respectievelijk de beelden van de S22, S22+ en S22 Ultra gepubliceerd.

Samsung Galaxy S22 in White
Aankomende Galaxy S22 in het wit

De opvallendste van het trio is de S22 Ultra maar eerst wat meer over de instap S22. Zoals verwacht wordt deze een stukje kleiner dan voorheen met een 6 inch scherm. Hierdoor creëert Samsung wat meer ruimte tussen de S22+ en Ultra. Los van het formaat zien we geen grote verschillen. De schermranden lijken wat kleiner en de cameramodule komt niet meer vanuit de zijkant omhoog maar ligt als het ware op de achterkant.

Samsung Galaxy S22+

Datzelfde principe vinden we terug bij de Galaxy S22+. In de module zitten 3 camera's, vermoedelijk een 50, 12 en 12MP exemplaar. Het scherm van de Plus meet een verwachte 6,55 inch diagonaal. Binnenin ligt naar verwachting een 5000 mAh grote batterij, 500 mAh meer dan in de instap S22. Als we de geruchten mogen geloven dan gaat de oplaadsnelheid omhoog; van 25 Watt naar tenminste 45 Watt.

Samsung Galaxy S22+ in Olive Green
De Galaxy S22+ in het groen

Samsung Galaxy S22 Ultra

De meeste vernieuwing lijkt te gaan naar de Galaxy S22 Ultra. Als we het hebben over het uiterlijk tenminste. Hij wordt namelijk een stuk hoekiger dan z'n voorganger en lijkt daarmee meer op een Galaxy Note. Dat is niet zonder reden, want de Ultra krijgt naar verluidt een slot voor een S Pen. Hiermee lijkt de S22 Ultra eerder op de opvolger van de Note 20 dan van de S21 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra in Black
En de Galaxy S22 Ultra in het zwart

De hier weergegeven S22 Ultra krijgt ook een afwijkende cameramodule, flink anders dan bij de overige S22-modellen. Of dit daadwerkelijk het ontwerp wordt is nog even onduidelijk. Volgens @UniverseIce overweegt Samsung ook een dubbele pil-vorm, mogelijk om gewicht te besparen.

Wat wel vast lijkt te staan is dat we bij de Ultra een 108MP camerasensor zullen aantreffen. Verder valt op dat de volumetoetsen niet zo prominent zichtbaar zijn. Of ze werkelijk zo diep in de zijkant zitten zal moeten blijken wanneer Samsung hem officieel aankondigt. Het is altijd mogelijk dat de 3D-artiest die de renders gemaakt heeft de bouwtekening verkeerd geïnterpreteerd heeft.

Galaxy S22-serie aankondiging

Een aankondiging van bovenstaande trio wordt overigens niet voor 2022 verwacht. Om precies te zijn het eerste kwartaal van 2022. Samsung presenteert haar S-vlaggenschip meestal in februari of maart. Vorig jaar week het daar vanwege de Coronacrisis vanaf en presenteerde het de S21-familie eind april.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22+ verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22 Ultra verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel