Samsung Galaxy S21 FE mogelijk gecanceld

Wederom Samsung-telefoon geofferd vanwege chiptekort?


Mogelijk slecht nieuws voor wie wacht op de Galaxy S21 FE. Een Koreaanse publicatie heeft van een Samsung official te horen gekregen dat de officiële onthulling van het toestel geschrapt is en de lancering op losse schroeven staat.

De Galaxy S21 FE had eigenlijk al aangekondigd moeten zijn. Na problemen met chiptekorten en andere productieproblemen had Samsung die naar oktober verschoven. Die datum lijkt ook niet gehaald te worden volgens dit Koreaanse bericht. En dat Samsung zegt "de lancering te heroverwegen" klinkt ook niet veelbelovend.

Samsung Galaxy S20 FE hands-on
De S20 Fan Edition was nog een groot succes

De mogelijke reden is wel opvallend. De S21 FE zou de Snapdragon 888-processor krijgen maar vanwege tekorten bewaart Samsung die liever voor de Galaxy Z Flip 3. Samsung's voordeligste foldable verkoopt momenteel boven verwachting en het wil geen nee verkopen. Het ligt dan voor de hand een voordeliger telefoon te schrappen in plaats van een duurder model met potentieel hogere winstmarge.

Chiptekorten

En dat is dan slecht nieuws voor wie hoopte op een relatief voordelige telefoon met 120Hz scherm, drievoudige camera met telephoto zoom en krachtige high-end prestaties. De S20 FE van een jaar eerder was een doorslaand succes. De S21 FE is overigens niet het eerste model dat mogelijk geschrapt wordt vanwege chiptekorten. Ook van de Note 21 wordt gezegd dat hij niet uitkwam vanwege een tekort aan chips.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel