Lagere batterijcapaciteit Samsung Galaxy S22 lijkt bevestigd


De nieuwe iPhones zijn aangekondigd en dus is het tijd om ons te richten op de volgende Galaxy-telefoons. En die krijgen niet alleen kleinere schermen, maar ook kleinere batterijen. Een eerder gerucht daarover lijkt nu bevestigd.

De batterij van de Samsung Galaxy S22 is namelijk op foto gezet. Met daarop vermeld de batterijcapaciteit. De S22 krijgt een batterij van 3700 mAh. Van de S22+ wordt gezegd dat hij een batterij van 4500 mAh krijgt.

Samsung Galaxy S22 battery
Vermeende batterij van Galaxy S22 op de foto

Dat is in beide gevallen 300 mAh minder dan diens voorganger. Opvallend maar niet schokkend. Ze krijgen namelijk beiden een kleiner scherm; respectievelijk 0,10 en 0,15 inch kleiner. Hoe kleiner het scherm, hoe kleiner de batterij kan zijn om toch dezelfde batterijduur te krijgen. De batterij van de S22 krijgt typenummer EB-BS901ABY en verscheen bij een Koreaanse goedkeuringsinstantie.

Galaxy S22-serie

De Galaxy S22-serie lijkt ondanks z'n grote gelijkenissen wel te breken met de S21-reeks. Zo wordt de instap S22 een stuk kleiner, lijkt de S22 Ultra meer op een Note met pen-ondersteuning en zit de S22+ daar qua formaat meer tussenin. Een lancering wordt pas in het 1e kwartaal van 2022 verwacht dus er is nog voldoende tijd waarin dingen kunnen veranderen.

Samsung Galaxy S22 Plus battery
En de batterij van de S22+
Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22+ verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22 Ultra verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel