Google gaat ongewenste objecten uit foto’s wegvegen


Google gaat een functie aan de Pixel-serie toevoegen en mogelijk later aan de Google Photos-app waarbij objecten uit bestaande foto's weggepoetst kunnen worden. Hoe dat handig is lieten ze zojuist in een demo op Google I/O zien.

In een demo liet Google CEO Sundar Pichai een foto zien die vanachter een hek gemaakt was. Vervelend want het leidt af van waar het echt om gaat. Nu beschikt Photoshop al langer over de mogelijkheid om deze ongewenste objecten weg te vegen, een functie die Content-Aware heet. Handig want je kunt bijvoorbeeld een boom eenvoudig wegpoetsen. Hierbij wordt de foto geanalyseerd en wordt een inschatting gemaakt van wat er achter dit object zou zitten. Google brengt deze functie nu naar de Pixel-telefoons en mogelijk later naar de Google Photos-app.

Google Content Aware voor
Voor
Google Content Aware na
Na

Google Lens

Google laat tijdens het I/O event weten meer in te zetten op beeldherkenning gecombineerd met kunstmatige intelligentie. Zo introduceert het een eigen beeldherkenningsapp genaamd Google Lens. Het zal onderdeel zijn van Google Assistent en Google Photos en het herkent waar je je camera op richt. Stel je staat voor een restaurant en je wilt de beoordelingen weten. Richt de camera op de gevel en de beoordelingen verschijnen meteen in beeld. Google Lens kan ook handelen op wat het ziet. In een voorbeeld werd de camera gericht op de sticker die onderop routers zit en waarop de inloggegevens staan. Niet alleen herkent Google Lens waar het naar kijkt, het verbindt automatisch met het WiFi-netwerk. Google Lens wordt later dit jaar uitgerold naar Google Photos.


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon nog meer aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel