Microsoft investeert niet meer in Windows Phone, einde telefoonavontuur?


Uit papierwerk dat Microsoft bij de Securities and Exchange Commission, kortweg SEC, ingediend heeft blijkt dat het de investeringen in Windows Phone gestopt heeft. Betekent dit het einde van het telefoonavontuur of is er meer aan de hand?

Microsoft dient ieder kwartaal papierwerk in en uit de rapporten over het tweede kwartaal van 2017 stond nog keurig "Windows Phone" in het lijstje met investeringen. Dat die nu ontbreekt wil niet zeggen dat Microsoft gestopt is met telefonie. Inmiddels hebben we het officieel over "Windows 10 Mobile", nu wordt dat product nergens genoemd maar het is goed mogelijk dat de telefoonactiviteiten nu onder de noemer "Windows 10" vallen. Dat klinkt wel logisch nu het besturingssysteem minder onderscheid maakt tussen de apparaten waar het op draait.

Microsoft Windows Phone investments
Zoeken de verschillen met nu en vorig kwartaal

Dat Microsoft het telefoonavontuur echt niet vaarwel heeft gezegd blijkt wel uit het feit dat het onlangs nog met de uitrol van de Creators Update van Windows 10 Mobile begonnen is. Toestellen die deze update krijgen zijn onder andere de Microsoft Lumia 950 XL, Lumia 650 en de HP Elite x3. Het hele lijstje staat te lezen op MSPoweruser . Daarnaast werkt het bedrijf naar verluidt altijd nog aan een Surface Phone. Het team dat verantwoordelijk is voor de geruchtmakende Surface Book en Surface Studio zou nu ook aan een smartphone mogen werken. Die telefoon wordt pas eind 2017 verwacht.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel