Microsoft Lumia 950 XL

8,1 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft Lumia 950 XL zwart achterkant
Microsoft Lumia 950 XL zwart zijkant
Microsoft Lumia 950 XL wit achterkant
Microsoft Lumia 950 XL wit zijkant
Microsoft Lumia 950 XL groep

Reviews over de Microsoft Lumia 950 XL

8,1
2 reviews
5 sterren
0 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Een stap in de juiste richting, maar is het genoeg?”

·

 • Beeldscherm
 • Camera
 • Geen premium uiterlijk
 • Uithoudingsvermogen
 • Soms trage interface
 • Beschikbare apps

Microsoft Lumia 950 XL review: een stap in de juiste richting, maar is het genoeg? Met de komst van Windows 10 presenteerde Microsoft ook twee bijbehorende smartphones; de Lumia 950 en de iets grotere en krachtigere Lumia 950 XL. De laatste hebben wij nu getest samen met het Display Dock en bijbehorende Continuum-functie. Als nazaat van Nokia hoef je je voor wat betreft de hardware niet echt zorgen te maken bij een Lumia-telefoon. De Lumia 950 XL beschikt dan ook over een Snapdragon 810-processor, 20 megapixel camera en 5,7 inch QuadHD AMOLED-beeldscherm. Echter, het kopen van een telefoon die draait op Windows gaat nog altijd met een aantal vraagtekens gepaard. Bijvoorbeeld of de interface bevalt maar vooral of er inmiddels genoeg apps beschikbaar zijn.


·

Zeer mooie en soepele telefoon , Windows 10 mobile is mooi en ik heb eigenlijk helemaal geen last van een app gap ...
Alles wat ik wil doen kan ik met deze telefoon en hij maakt geweldige foto's...

0 0

Alle Microsoft Lumia 950 XL reviews


Beschrijving van de Microsoft Lumia 950 XL

De Microsoft Lumia 950 XL is samen met de eveneens aangekondigde Lumia 950 de eerste telefoons die Microsoft standaard met Windows 10 uitrust. Van de twee is deze 950 XL met een 5,7 inch scherm de grootste al houden de verschillen daar niet op. Welke zaken er allemaal nog meer anders zijn gaan we hier nader uitleggen.

Groot ClearBlack-scherm

Maar voordat we dat gaan doen willen we de belangrijkste punten benadrukken. Allereerst is dat natuurlijk een 5,7 inch scherm. Dat is erg groot en misschien niet voor iedereen weggelegd. Het grote schermformaat went wel erg snel. Microsoft past een Quad HD-resolutie toe van 1.440 bij 2.560 pixels. Hierdoor zullen beelden ontzettend scherp zijn, de pixeldichtheid komt zelfs boven de 500 uit wat als erg hoog wordt gezien. Het scherm is van het type AMOLED en ClearBlack. Zwart is hierdoor ook echt zwart. Om het scherm netjes te houden past Microsoft het sterke Gorilla Glass 4 toe dat beter bestand is tegen vallen dan z'n voorgangers.

Microsoft Lumia 950 XL groep

Camera met 5e generatie OIS

Ander pluspunt is de 20 megapixel camera. Hiervoor zit een Carl Zeiss-lens dat een maximale diafragma kent van f/1.9. Dat is erg hoog en het zorgt ervoor dat opnames in het donker ook nog goed zichtbaar worden. Mocht het toch te donker worden dan zijn er maar liefst 3 LED-flitsers aanwezig. Deze hebben allemaal een andere kleur en zorgen voor natuurgetrouwe opnames. Huidtinten worden bijvoorbeeld een stuk realistischer. Er is een 'Rich capture' stand die automatisch de beste instellingen kiest om zo de mooiste foto te schieten. De camera van de Lumia 950 XL is verder voorzien van optische beeldstabilisatie zodat onscherpe opnames geminimaliseerd worden. Voor wie liever video's schiet is het goed om te weten dat ook hier de beeldstabilisatie trillende bewegingen compenseert. Video's schiet je trouwens in maximaal 4K dus aan resolutie geen gebrek.

Belangrijkste Microsoft Lumia 950 XL specificaties

 • Octacore Snapdragon 810-processor op 2 GHz, 3 GB aan werkgeheugen
 • 20 megapixelcamera met 4K-video
 • 32 GB aan opslag (uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart)
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Ruim 5.7 inch AMOLED scherm voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Selfiecam van 5 megapixel

Om te toveren naar PC

Komen we aan bij de verschillen met z'n kleinere broertje. Naast het scherm is dat de Snapdragon 810-processor. Dat is een octa-core variant op 2,0 GHz. Deze processor zorgt bij diverse andere toestellen voor overhitting. Microsoft denkt dat op te lossen met Liquid Cooling; een techniek die we ook bij tablets en laptops zien. Binnenin zit verder nog een verwisselbare batterij van 3.340 mAh groot met snellaad-functie. Slechts 30 minuten aan de lader is genoeg om hem voor de helft te vullen. Die grote batterij komt ook van pas om een dag hard te werken. Dat wordt dankzij de Continuum-functie nog eenvoudiger want je kunt de Lumia 950 XL aansluiten aan een monitor, muis en toetsenbord om er een volledige Windows 10-computer van te maken. Je laptop kan dus voortaan thuis blijven.


De Microsoft Lumia 950 XL in het nieuws

ts Msft Windowsphone Doctorwindowsphone

Microsoft investeert niet meer in Windows Phone, einde telefoonavontuur?

Telecomnieuws ·

Uit papierwerk dat Microsoft bij de Securities and Exchange Commission, kortweg SEC, ingediend heeft blijkt dat het de investeringen in Windows Phone gestopt heeft. Betekent dit het einde van het telefoonavontuur of is er meer aan de hand?

Microsoft dient ieder kwartaal papierwerk in en uit de rapporten over het tweede kwartaal van 2017 stond nog keurig "Windows Phone" in het lijstje met investeringen. Dat die nu ontbreekt wil niet zeggen dat Microsoft gestopt is met telefonie. Inmiddels hebben we het officieel over "Windows 10 Mobile", nu wordt dat product nergens genoemd maar het is goed mogelijk dat de telefoonactiviteiten nu onder de noemer "Windows 10" vallen. Dat klinkt wel logisch nu het besturingssysteem minder onderscheid maakt tussen de apparaten waar het op draait.

Microsoft Windows Phone investments
Zoeken de verschillen met nu en vorig kwartaal

Dat Microsoft het telefoonavontuur echt niet vaarwel heeft gezegd blijkt wel uit het feit dat het onlangs nog met de uitrol van de Creators Update van Windows 10 Mobile begonnen is. Toestellen die deze update krijgen zijn onder andere de Microsoft Lumia 950 XL, Lumia 650 en de HP Elite x3. Het hele lijstje staat te lezen op MSPoweruser . Daarnaast werkt het bedrijf naar verluidt altijd nog aan een Surface Phone. Het team dat verantwoordelijk is voor de geruchtmakende Surface Book en Surface Studio zou nu ook aan een smartphone mogen werken. Die telefoon wordt pas eind 2017 verwacht.

(via)

 • Tags:
 • microsoft
 • windows10
 • windowsphone

ts Msft Surface Pen

Microsoft Lumia 950 XL krijgt mogelijk later ondersteuning voor Surface Pen

Geruchten ·

Nu Microsoft de Lumia 950 en 950 XL officieel heeft aangekondigd kunnen we terugkijken op welke geruchten klopten en welke niet. Eén grote ontbrekende was de ondersteuning voor de Surface-pen, maar dat komt misschien later alsnog.

Op papier heeft de Lumia 950 XL alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten; een ruim 5,7 inch Quad HD-scherm, 20 megapixel PureView-camera, een USB Type-C aansluiting, een vette 3.340 mAh grote batterij en een Snapdragon 810 met acht cores en hypermoderne Liquid Cooling. Toch wordt het straks misschien nog uitgebreider want volgens een gerucht zou Microsoft werken aan de aanpassingen in Windows 10 om ondersteuning voor de Surface Pen mogelijk te maken.

Microsoft Surface Pro 4 met pen
Binnenkort ook compatible voor de Lumia 950 XL?

Waarom Microsoft er geen aandacht aan heeft besteedt in de aankondiging blijft dan onduidelijk. Als ze er nog aan werken dan hadden ze het best kunnen melden, de 950 XL is immers nog niet verkrijgbaar. Neem dit gerucht dus met een korreltje zout. Mocht het Microsoft lukken om net als voor de Surface Pro 4 ondersteuning voor de pen in te bouwen dan wordt het, met name in Europa, een prima alternatief voor de Galaxy Note 5 van Samsung. Die werd hier namelijk niet uitgebracht. Maar nogmaals, misschien is het wel allemaal 'wishful thinking'.

Bron: @Nawzil10

 • Tags:
 • lumia950xl
 • microsoft
 • surfacepen

ts Msft Lumia 950 XL Camera Closeup Twitter

Foto’s van Microsoft Lumia 950 XL verschenen

Geruchten ·

Renders van de Lumia 950 en 950 XL hebben we intussen genoeg maar foto's zijn tot dusver schaars. Vanaf morgen zal daar verandering in komen wanneer Microsoft het toestel samen met nog enkele anderen aan zal kondigen.

En daarom is het bijzonder dat we nu al kunnen kijken naar hoge resolutie foto's van de Lumia 950 XL. Het 5,7 inch grote Windows 10-toestel zal het absolute vlaggenschip worden en kent high-end specificaties. Te denken valt aan een Quad HD-beeldscherm, Snapdragon 810-processor en iris-identificatie. Ook een 3.340 mAh grote en verwisselbare batterij zal van de partij zijn.

Microsoft Lumia 950 XLMicrosoft Lumia 950 XL

Achterop zit een 20 megapixel PureView-camera met Zeiss-lens zitten en die wordt begeleid door niet minder dan 3 LED-flitsers. Mogelijk hebben die verschillende kleuren om natuurgetrouwere opnames te krijgen. Wat aan de voorzijde opvalt zijn de grote schermranden. Dit dus ons vermoeden dat de Microsoft Lumia 950 XL geen kleine telefoon gaat worden, vooral omdat het scherm al met 5,7 inch aan de grote kant is. Links en rechts van het scherm zit nog zoveel ruimte dat het toestel groter wordt dan strikt noodzakelijk is. De screen-to-body ratio zal dus niet hoog uitvallen. Ook is een icoontje zichtbaar die wijst op de aanwezigheid van Dual SIM. Mogelijk zal dat een aparte uitvoering worden. Microsoft kondigt de Lumia 950 XL samen met de Lumia 950 en mogelijk de Lumia 550 morgen aan tijdens een speciaal event.

Bron: @Windows10Lover

 • Tags:
 • lumia950xl
 • microsoft

ts Msft Lumia 950xl Evleaks

Nieuwe renders tonen Microsoft Lumia 950 XL met Windows 10

Geruchten ·

Er is een nieuwe render opgedoken van de Lumia 950 XL; het nieuwe grote vlaggenschip van Microsoft. En terwijl dit toestel samen met de Lumia 950 en mogelijk andere modellen pas 6 oktober aangekondigd wordt krijgen wij vandaag weer een verse blik.

Voor wie het vergeten was; de Microsoft Lumia 950 XL is een 5,7 inch groot vlaggenschip met Windows 10 Mobile. De schermresolutie komt uit op Quad HD en de camera is van het type PureView en de sensor meet 20 megapixel. Qua beveiliging zet Microsoft in op iris-technologie en niet op vingerafdrukken. Vandaag krijgen we dus weer een render van het toestel, met hulp van @evleaks. Al lijkt dat niet meteen uit het watermerk.

Microsoft Lumia 950 XL

Evan Blass, de man achter @evleaks, heeft een geschil met @onleaks. Hij verwijt ze geen echte lekken te publiceren maar plaatjes zelf te genereren. Daar lijkt Blass een punt te hebben, @onleaks publiceert vaak eigen gemaakte 3D-tekeningen die hij aan de hand van schematische tekeningen heeft gemaakt. We laten die twee graag hun eigen geschillen uitvechten, gaan wij er met de plaatjes vandoor. Verwacht wordt dat Microsoft de Lumia 950 XL samen met de Lumia 950 en mogelijk de 550 op 6 oktober aankondigt.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • cityman
 • lumia950xl
 • microsoft
 • render

ts Windows Selfie Flash

Heeft de Microsoft Lumia 950 XL (Cityman) een selfie-flitser?

Geruchten ·

We hebben enkele dagen geleden een officieel ogende render binnengekregen van de Lumia 950 XL van Microsoft. Dit nieuwe Windows 10-vlaggenschip meet 5,7 inch groot en beschikt over flinke specificaties. Kunnen we daar ook een selfie-flitser aan toevoegen?

Daar bestaan vragen over. Iemand heeft een andere foto waarop de Lumia 950 XL te zien is nader bekeken en daar lijkt inderdaad een flitser zichtbaar aan de voorzijde. Het is alleen ook goed mogelijk dat het een ander component is dat vanwege de belichting wat oplicht. Zo zitten er aan de voorzijde allerlei sensoren, dus laten we geen overhaaste conclusies trekken. Overigens hintte professioneel lekker @evleaks eerder al op een Windows 10-telefoon met front-facing flash.

Microsoft Lumia 950 XL selfie-flash

Telefoons met flitsers aan de voorzijde zijn geen unicum meer. Sony heeft er inmiddels al een aantal van in het assortiment. Mensen schieten graag selfies en vooral in het donker kan dat problematisch worden. Om dan wat beter belichte foto's te krijgen kan een flitser uitkomst bieden. De Lumia 950 XL geldt als het meest uitgebreide Windows 10-toestel van Microsoft dus ondenkbaar is het niet. Eerder al kwam naar buiten dat het toestel een 5,7 inch Quad HD-scherm krijgt, een Snapdragon 810-processor, 3 GB aan werkgeheugen en een 20 megapixel PureView-camera.

Via: Wmpoweruser.com

 • Tags:
 • cityman
 • lumia950xl
 • microsoft
 • selfieflash

Beknopte specificaties van de Microsoft Lumia 950 XL

Afmetingen 151,9 x 78,4 x 8,1 mm
Gewicht 165 gram
Codenaam Microsoft Cityman
EAN codes 8712421526893, 6438158751378, 6438158744325, 6438158744318, 6438158744295, 6438158744288, 6438158744134, 6438158743922, 6438158743915, 6438158743786, 6438158743496, 6438158743489, 5412882689788
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.7 inch, AMOLED
Hardware
Camera 20 MP
Processor 2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa core
Selfiecamera 5 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3340 mAh, verwisselbaar
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Alle Microsoft Lumia 950 XL specificaties


Video’s over de Microsoft Lumia 950 XL

Fallout spelen op je Microsoft Lumia 950 XL met Windows 10 on ARM. Je moet wat nu Windows Mobile 10 ten einde is gekomen

Microsoft Lumia 950 XL video sample: via @YouTube

Microsoft Lumia 950 XL krakende behuizing: via @YouTube

Hoe bestand is de Microsoft Lumia 950 XL tegen krassen, vlammen en buigen? En tijdens dit proces doet de maker een interessante ontdekking over de Liquid Cooling waarvan Microsoft zegt dat de 950 XL het heeft

Microsoft levert de Lumia 950 en 950 XL met een set nieuwe ringtones? Benieuwd welke? Hier een compilatie


Alternatieven van de Microsoft Lumia 950 XL

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Microsoft Lumia 950 XL
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy S21 (G991)
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm5.7 inch, AMOLED5.8 inch, OLED, inkeping (notch)6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.1 inch, Liquid Retina, inkeping (notch)6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat
Camera20 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 64 MP
Processor2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa core2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A13 Bionic2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core
Selfiecamera5 MP7 MP10 MP12 MP10 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3340 mAh, verwisselbaar2716 mAh3400 mAh3110 mAh4000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Microsoft Lumia 950 XL en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Microsoft 950 XL