Microsoft Lumia 950

6,2 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Microsoft Lumia 950
Microsoft Lumia 950 zwart achterkant
Microsoft Lumia 950 zwart rechterzijkant
Microsoft Lumia 950 wit achterkant
Microsoft Lumia 950 wit rechterzijkant

Reviews over de Microsoft Lumia 950

6,2
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
1 review
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


·

The 950 looks ok, bit plastic. Screen quality is great. Windows 10 refused in the first couple of times to add my hotmail mailbox. So had to hard-reset it 3 times.
Certain apps just crash. Double tap to wake up does not work anymore.
Used it on and off from 07:30 till 13:30... then the battery was dead.
After recharge with the usb-c connector, the device kept on rebooting.
So I send it back... back to my Lumia 930...

0 0

Alle Microsoft Lumia 950 reviews


Beschrijving van de Microsoft Lumia 950

De Microsoft Lumia 950 werd samen met de grotere Lumia 950 XL aangekondigd tijdens Microsoft's Windows 10-event begin oktober 2015. Het zijn de eerste toestellen met Windows 10 en vormen het vlaggenschip-duo van de fabrikant uit Redmond voor de eerste helft van 2016. We gaan hieronder na waar dit toestel allemaal toe in staat is.

Gelijk maar ook weer niet

De Lumia 950 is met een scherm van 5,2 inch net iets compacter als z'n grote broer. Dat brengt voordelen met zich mee maar ook nadelen. Al kun je je afvragen of het echt nadelen zijn. Zo is er geen Snapdragon 810-processor maar een iets minder krachtiger Snapdragon 808. Deze is op papier iets minder gespierd maar gelet op de vele overhittingsproblemen die Snapdragon 810-telefoons hebben is dat misschien helemaal geen groot gemis. Qua camera is er trouwens geen verschil. Dat is nog steeds een 20 megapixel exemplaar met Carl Zeiss-lens. Deze is erg lichtsterk zodat je er ook in het donker nog prima opnames mee kunt maken. En ook hier treffen we 3 LED-flitser aan die natuurgetrouwe opnames weet te maken. Trouwens, nog even terugkomend op het scherm. In tegenstelling tot de Lumia 950 XL past Microsoft bij deze Lumia 950 geen Gorilla Glass 4 toe maar het iets oudere Gorilla Glass 3. Die is net iets minder bestand tegen valschade. Oppassen dus.

Belangrijkste Microsoft Lumia 950 specificaties

 • 20 megapixel camera + 4K-video
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G
 • Hexacore processor (Snapdragon 808) op 1,8 GHz, 3 GB werkgeheugen
 • 32GB aan opslagruimte (uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart)
 • Selfiecamera met 5 megapixel grote sensor
 • AMOLED display van 5.2 inch inclusief Corning Gorilla-glas

Op het grote scherm

Onderop treffen we een USB Type-C aansluiting aan. Dat is een nieuw type connector waar het niet uitmaakt hoe je de stekker er in stopt. Nooit meer verkeerd kabels aansluiten dus. Hiermee laad je de Lumia 950 razendsnel op. Een half uurtje is genoeg voor de helft van de batterij. Handig als je even door moet. Die batterij is met 3.000 mAh niet echt een kleine jongen. Sterker nog, voor dit formaat telefoon is hij bovengemiddeld groot. Dat kan nog eens van pas komen, bijvoorbeeld als je dat Word-document moet afmaken. Sluit dan deze 950 aan op een externe monitor, de Continuum-functie zorgt dat Windows 10 dan gewoon groot wordt weergegeven. De Microsoft Lumia 950 is dus naast telefoon ook een computer.

Voordelen van Windows 10

We noemden het al even, maar deze Microsoft Lumia 950 is één van de eerste telefoons die standaard uitkwam met Windows 10. Dat besturingssysteem kennen we van de PC's en tablets en draait nu ook op mobiele telefoons. Microsoft levert de Lumia 950 hierdoor standaard met het nieuwe Office en Outlook. En omdat je bestanden kunt opslaan op OneDrive werk je altijd met dezelfde bestanden. Zo kun je onderweg nog even die PowerPoint-presentatie bijwerken. Speel je liever een spelletje om de tijd te doden dan zijn er in de Windows Store tal van games of andere apps beschikbaar.


De Microsoft Lumia 950 in het nieuws

ts Lumia Downfall

Microsoft ontslaat laatste Nokia-medewerkers, einde van Lumia-serie

Bedrijf gaf € 7,7 miljard uit aan mislukt telefoonavontuur

Telecomnieuws ·

Microsoft heeft met het ontslag van de overgebleven Nokia-medewerkers vrijwel afscheid genomen van de Lumia-serie. Mogelijk volgt nog wel een Surface-telefoon. In totaal verdwijnen er 1.850 banen bovenop de eerdere 7.800 die eerder al moesten vertrekken.

Al langer leek duidelijk dat het bedrijf weinig brood zag in de telefoondivisie dat het na de Nokia-overname in 2013 in handen kreeg. Onlangs nog verkocht het de featurephone-afdeling en de rechten op de Nokia-naam. Eerder al werd het Lumia-portfolio verkleind en werden veel oud-Nokia-medewerkers op straat gezet. Met de huidige ontslaggolf komt het aantal ontslagen uit op 9.650. Het mislukte Nokia-avontuur kostte het bedrijf 8,55 miljard dollar, omgerekend bijna 7,7 miljard euro.

Lumia toestel
Het Lumia-avontuur is ten einde

Microsoft houdt nog wel een telefoondivisie over maar die is zo klein dat we gerust kunnen concluderen dat dit het einde van de Lumia-reeks betekent. Mogelijk zal het bedrijf wel eens per jaar een Surface-telefoon uitbrengen. Die moet dan ter inspiratie zijn voor overige fabrikanten. Zij kunnen nog altijd zelf Windows-telefoons uitbrengen. Microsoft hanteert met haar tablets dezelfde strategie. Ondanks het mislukte Nokia-avontuur had Microsoft vrijwel geen keuze dan het bedrijf over te nemen. Nokia's resultaten vielen tegen en het bedrijf overwoog de overstap naar Android te maken. Omdat Nokia 90% van alle Windows-telefoons maakte zou dat vrijwel het einde betekenen van het platform. Het mocht niet baten want inmiddels is er weinig over van het Windows 10-platform voor telefoons. Microsoft gaf vrijwel geen prioriteit aan Windows 10 Mobile en aan nieuwe devices. Ook grote andere fabrikanten zien geen heil in het platform. Inmiddels zijn er slechts kleine spelers met toestellen in de weer en lijkt de kans verkeken dat giganten zoals Samsung met nieuwe devices komen.

 • Tags:
 • lumia
 • microsoft
 • nokia
 • ontslag

ts Lumia s

Verkoop van Microsoft Lumia-telefoons vorig kwartaal ingestort

Telefoonnieuws ·

Microsoft geeft momenteel bijzonder weinig aandacht aan haar telefoontak en dat is terug te zien in de cijfers. Hieruit blijkt dat het softwarebedrijf maar liefst 73 procent minder Lumia-toestellen heeft verkocht dan over dezelfde periode vorig jaar.

De omzet die Microsoft haalde uit de Lumia-tak bedroeg hierdoor 46 procent minder. In totaal verkocht het 2,3 miljoen Lumia-toestellen. Ook verontrustend is dat Microsoft nog veel onverkochte exemplaren op de plank heeft liggen. Als dat om modellen zoals de Lumia 950 en 950 XL gaat dan kan dat nog wel eens een flinke kostenpost worden. Dat zijn namelijk niet de voordeligste telefoons. Het bedrijf kondigde eerder al een herziene telefoonstrategie aan. Minder modellen en minder snelle updates. Consumenten hebben de boodschap gekregen en laten het nu dus massaal afweten.

Lumia straatbeeld
De Lumia-telefoons zijn bijna helemaal uit het straatbeeld verdwenen

Reden voor Microsoft om weinig aandacht te geven aan Windows 10 Mobile is het geringe marktaandeel wat ze hebben; momenteel minder dan 2 procent. Toch zijn ze hiermee de op twee na grootste speler in de mobiele markt. Het verschil met iOS van Apple en Android van Google is echter immens en nagenoeg niet meer in te halen. Eerder gaf Microsoft al aan pas weer nieuwe stappen te zetten als het daar aanleiding voor zag. Er waren ook nog positieve zaken te melden, zo steeg de verkoop van Surface-tablets sterk. Mogelijk zal komend jaar de telefoontak van Lumia overgaan naar Surface waardoor we eindelijk afscheid kunnen nemen van de goedkoop ogende plastic Lumia's.

 • Tags:
 • lumia
 • microsoft
 • verkopen

ts Microsoft Logo

Microsoft ziet Lumia-verkopen halveren

Telecomnieuws ·

Microsoft zag vorig kwartaal haar verkopen van Lumia-telefoons met ruim de helft afnemen tot slechts 4,5 miljoen verkochte exemplaren. Vorig jaar bedroeg dat nog 10,5 miljoen. Met de Surface-lijn boekte het bedrijf meer succes.

Microsoft heeft Windows Phone, of Windows 10 Mobile zoals het nu heet, de laatste tijd weinig aandacht gegeven. De prioriteit lag op de desktop-versie en op het uitbrengen van Surface-producten. Bijbehorende Lumia-telefoons werden naast de Lumia 950, 950 XL en 550 ook niet uitgegeven. Het is ook niet verwonderlijk dat het naast de helft minder Lumia's ook de omzet uit Windows Phone met 49% zag afnemen.

Microsoft Schiphol
Het Microsoft-kantoor op Schiphol

Toch verdiende Microsoft vorig kwartaal geld en wel aan Windows 10 voor PC's en de Surface-producten zoals de Surface Pro 4 en de recentelijk aangekondigde Surface Book. Het Surface-onderdeel groeide 29% jaar op jaar. Er gaan geruchten dat ook het Surface-onderdeel in de toekomst verantwoordelijk gaat worden over nieuwe Windows 10-telefoons. Mogelijk helpt dat het tij voor Windows 10 Mobile te keren. Zo niet dan ziet het er somber uit voor het op twee na grootste mobiele platform. Met een dergelijk laag marktaandeel is het niet te verantwoorden om er zoveel geld aan uit te geven. En dan komt het moment voor Microsoft om te overwegen om de stekker eruit te trekken.

 • Tags:
 • lumia
 • microsoft
 • verkoopaantallen
 • windows10

ts Microsoft Surface Phone

Microsoft bezit domeinnaam SurfacePhone.com

Geruchten ·

Bedrijven die een beetje verstandig zijn registreren de wereld aan domeinnamen. Soms is het gewoon uit voorzorg, soms biedt het een blik in de toekomst. Maar met wat voor bedoelingen legde Microsoft de domeinnaam surfacephone.com vast?

Het is een publiek geheim dat het Microsoft Surface-team onder leiding van Panos Panay bezig is met een nieuwe Windows-telefoon. Intern zou deze telefoon als 'Panos Phone' bekend staan. Het team was eerder al verantwoordelijk voor de redelijk succesvolle Surface-tablets en gooide onlangs nog hoge ogen met de innovatieve Surface Book. De producten kenmerken zich door een magnesium behuizing en slimme ontwerpen. Dat Microsoft nu in aanloop van een release alvast de domeinnaam surfacephone.com vastlegt is dus geen gek idee.

Surface Phone
Een eerder verschenen artist impression van de Surface Phone

Dat hoeft echter nog niets te zeggen want het toestel, mocht dat er uiteindelijk komen, kan een heel andere naam krijgen. Bovendien wil Microsoft toekomstige problemen voorkomen door alvast veel domeinnamen met 'surface' ervoor vast te leggen. Zo merkt The Verge op dat Microsoft ook de domeinnaam surfacecar.com in bezit heeft. Voorlopig moeten we het echter stellen met de Lumia 950 en 950 XL. De Surface Phone, of hoe hij ook mag heten, wordt niet voor de tweede helft van 2016 verwacht.

 • Tags:
 • domeinnaam
 • microsoft
 • surfacephone

ts Lumia 950 Pureview

Microsoft Lumia 950 vanaf 20 november in de verkoop

Telefoonnieuws ·

Bronnen melden aan Windows Central dat AT&T vanaf vrijdag 20 november de Microsoft Lumia 950 gaat verkopen. Nederlandse webshops houden het voorlopig op 3 december, dat is net geen twee weken later dan de VS-lancering.

Microsoft lijkt er op gebrand om de VS-lancering van de Lumia 950 eerder te laten plaatsvinden vanwege Black Friday dat dit jaar op 27 november valt. Vanaf vrijdag 20 november zou in ieder geval telco AT&T het toestel aanbieden, zo schrijft Windows Central. Twee later zal het toestel ook hier naar alle waarschijnlijkheid in de winkel verkrijgbaar zijn. Microsoft had graag een eerdere lancering gezien maar het liep vertraging op vanwege het afkrijgen van Windows 10 voor telefoons. Windows 10 voor PC's kwam eind juli 2015 uit.

Microsoft Lumia 950
Nog even en ook jij kunt een Lumia 950 vasthouden

Mensen die geïnteresseerd zijn in de grotere Lumia 950 XL moeten mogelijk nog iets langer geduld hebben. Die komt niet samen met de 950. Enkele Nederlandse shops melden een eerste verkrijgbaarheid van 5 december. Voor ons geldt dus dat je niet veel langer hoeft te wachten. Samen met de Lumia 950 en Lumia 950 XL worden ook de Display Dock-accessoires verwacht. Hiermee is het toestel aan een externe monitor en toetsenbord/muis te koppelen waardoor een nagenoeg volwaardige PC ontstaat.

 • Tags:
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft

ts Msft Lumia 950xl Display

Microsoft haalt demomodellen Lumia 950 XL uit winkels

Telefoonnieuws ·

Microsoft heeft in de VS demomodellen van de Lumia 950 XL uit haar eigen winkels gehaald, naar eigen zeggen om de ervaring te verbeteren. Mogelijk krijgen de toestellen een nieuwe build maar er zijn ook geruchten over hardwareproblemen.

Microsoft ondervindt de nodige problemen met het op de markt brengen van de Lumia 950 en 950 XL. In de VS zou aanbieder Verizon naar verluidt de toestellen op haar netwerk willen blokkeren. Pijnlijk want Verizon is één van de grootste telecomproviders in de VS. Maar de problemen lijken nog niet voorbij want het verwijderen van demomodellen uit haar eigen winkels belooft ook weinig goeds.

Microsoft Lumia 950 XL in de winkel
Deze is tijdelijk even uit roulatie

Microsoft gebruikt voor de Lumia 950 XL de Snapdragon 810; een processor waar al veel fabrikanten oververhittingsproblemen mee ondervinden. Microsoft denkt dit opgelost te hebben door het inbouwen van Liquid Cooling. Juist dat het bedrijf alleen het model met de Snapdragon 810 terugroept doet het ergste vermoeden. In enkele reacties die Microsoft heeft doen laten uitgaan hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Er zou onderhoud plaatsvinden en de release begin december zou niet in gevaar zijn. Vorige week maakte NieuweMobiel.NL bekend dat de 950 en 950 XL vanaf 6 december in Nederland verkrijgbaar zijn tegen een adviesprijs van respectievelijk 599 en 699 euro.

Bron: Neowin.net

 • Tags:
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft
 • snapdragon810

ts Msft Lumia 950 Hands On

Microsoft Lumia 950 en 950 XL worden 6 december verwacht

Telefoonnieuws ·

Microsoft kondigde begin oktober 2015 de Lumia 950 en Lumia 950 XL aan; de eerste vlaggenschepen onder Windows 10. Alhoewel Microsoft wel prijzen aangaf was onduidelijk wanneer we de toestellen mochten verwachten. Inmiddels weten we meer.

Want op verschillende webshops staat nu vermeld hoeveel Microsoft voor de Lumia 950 en 950 XL, zo leerde NieuweMobiel.NL. Beide vlaggenschepen worden op z'n vroegst 6 december verwacht. Dat is net te laat voor Sinterklaas maar nog wel op tijd voor de feestdagen. Eerder werden de prijzen al bekend; 599 euro voor de Lumia 950 en 699 euro voor de Lumia 950 XL.

Microsoft Lumia 950 met Continuum

Beide toestellen verschillen weinig van elkaar. De 950 meet 5,2 inch terwijl de 950 XL 5,7 inch groot is. Qua schermresolutie komen ze beiden uit op Quad HD met een AMOLED-paneel. Ook de 20 megapixel PureView-camera met Zeiss-lens is gelijk. Wel verschillend is de processor. In de kleinere 950 zit een hexacore Snapdragon 808 terwijl in de grotere 950 XL een Snapdragon 810 met acht cores zit. Het zijn tevens de eerste Windows 10-telefoons die de Continuum-functie ondersteunen. Hierdoor is hij aan een extern beeldscherm, toetsenbord en muis te koppelen waarna het een volwaardige PC wordt. Hiervoor is wel een speciale accessoire nodig; de Display Dock. Wie de Microsoft Lumia 950 XL pre-ordert krijg die er tijdelijk gratis bij.

 • Tags:
 • continuum
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft

ts Msft Lumia 950 Cover Leather

Binnenkort ook cover van leer voor Microsoft Lumia 950 en 950 XL

Telefoonnieuws ·

Microsoft kondigde onlangs de Lumia 950 en Lumia 950 XL aan met voor sommigen een teleurstellende behuizing van voornamelijk plastic. Dit hoeft niet meteen een probleem te zijn want accessoire-fabrikant Mozo komt binnenkort met alternatieve back covers.

Microsoft is momenteel één van de weinig fabrikanten die haar vlaggenschepen uitrust met een verwisselbare achterkant van plastic. Dat heeft voordelen want je kunt eenvoudig bij de batterij en er is in de Lumia 950 en 950 XL ruimte voor een extra geheugenkaartje. En omdat Microsoft de maten van die achterkant heeft doorgegeven aan accessoire-maker Mozo krijgen we binnenkort ook achterkantjes van leer. Komt het toch nog goed.

Mozo cover voor Microsoft Lumia 950 XL

De covers van het Finse Mozo staan de werking van draadloos opladen en NFC niet in de weg en worden momenteel als pre-order aangeboden voor een bedrag van rond de 50 euro. Beschikbare kleuren is nog onduidelijk maar wit, zwart en rood staan sowieso op de lijst. Naast de 950/950XL komen er ook voor de Lumia 550 alternatieve achterkantjes. De afbeeldingen die Mozo zelf heeft vrijgegeven lijkt te wijzen op back covers van plastic en dus niet van leer.

 • Tags:
 • accessoires
 • lumia950
 • lumia950xl
 • mozo

ts Microsoft Lumia 950 Windows10

Microsoft presenteert naast high-end Lumia 950 en 950 XL ook mid-range Lumia 550

Telefoonnieuws ·

Tijdens een speciaal Windows 10-event heeft Microsoft de Lumia 950 en Lumia 950 XL aangekondigd. Beide toestellen zijn vlaggenschepen maar verschillen qua formaat. Daarnaast noemde het ook nog even kort de mid-range Lumia 550.

De Lumia 950 is een 5,2 inch telefoon terwijl de Lumia 950 XL met 5,7 inch een fractie groter is. Beiden hebben een OLED-scherm met Quad HD-resolutie en Glance Screen. Hierdoor zal basale informatie zoals de tijd en gemiste notificaties altijd in beeld zijn zelfs wanneer het toestel vergrendeld is. Microsoft gebruikt voor de Lumia 950 een hexacore Snapdragon 808 terwijl in de Lumia 950 XL een krachtiger Snapdragon 810 octacore zit. Om oververhitting tegen te gaan wordt gebruik gemaakt van Liquid Cooling technieken die ook in tablets en laptops gebruikt worden.

Microsoft Lumia 950 en 950 XL

Beide vlaggenschepen maken gebruik van een 20 megapixel camera met Carl Zeiss-lens. De camera moet vooral uitblinken in het donker. Wanneer het te donker wordt kan een triple RGB LED-flitser een lichtje bij schijnen. Dit moet bijvoorbeeld rode ogen tegengaan en huidtinten natuurlijker vastleggen. De cameramodule krijgt verder de beschikking over de 5e generatie optische beeldstabilisatie zodat onscherpe beelden nagenoeg geen kans hebben. Video kan in maximaal 4K opgenomen worden en de toestellen hebben een fysieke cameraknop aan de zijkant.

Microsoft Lumia camera

Het opladen van de Microsoft Lumia 950 en 950 XL kan via een nieuwe USB Type-C aansluiting. Snelladen wordt ook ondersteund en zo kan een half uurtje je batterij weer voor de helft vullen.
De batterij is verwisselbaar omdat de achterkant gewoon afgenomen kan worden. Daar tref je ook geheugenkaartslot aan waar je kaartjes tot 2 TB kunt bijplaatsen. Standaard levert Microsoft de Lumia 950 en Lumia 950 XL met 32 GB ingebouwd. Beide toestellen zijn geschikt voor de Continuum-functie zodat de Windows-telefoon omgetoverd kan worden tot volwaardige PC. Hiervoor brengt Microsoft een speciale Display Dock-accessoire uit zodat je een monitor en randapparatuur kunt aansluiten. Prijzen voor de 950 beginnen bij 549 dollar en 649 dollar voor de grotere Lumia 950 XL. Datum van verkrijgbaarheid moet nog worden aangekondigd.

Microsoft Lumia 550

Naast twee vlaggenschepen kondigde Microsoft ook een mid-range toestel aan; de Lumia 550. Het toestel werd kort besproken en nadere details ontbreken. Duidelijk is wel dat er een quad-core processor aanwezig is en dat het toestel in december uit moet komen voor een adviesprijs van 139 dollar.

 • Tags:
 • lumia550
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft
 • windows10

ts Microsoft Lumia 950xl 950

Microsoft zet Lumia 950 en 950 XL vroegtijdig online

Geruchten ·

Nog voordat ze officieel aan ons zijn voorgesteld heeft Microsoft alvast de Lumia 950 en Lumia 950 XL met Windows 10 op haar website gezet. Bovendien gebruiken ze plaatjes en vermelden ze alvast enkele specificaties.

De officiële lancering van de Microsoft Lumia 950 en de Lumia 950 XL staat gepland voor volgende week dinsdag 6 oktober. Dat is dus nog een paar nachtjes slapen. En toch heeft iemand zich bij Microsoft grondig vergist want beide toestellen staan toch echt nu al op de website. Een verwachte verkoopprijs hebben we nog niet maar wel al beelden en specificaties.

Microsoft Lumia 950 XL en de Lumia 950

Zo krijgt de Lumia 950 een WQHD-scherm mee van 5,2 inch groot, een 20 megapixel camera met ZEISS-lens, 32 GB intern geheugen plus een geheugenkaartslot en uiteraard Windows 10. De grotere Lumia 950 XL krijgt een 5,7 inch scherm met dezelfde Quad HD-resolutie en eveneens een 20 megapixel ZEISS-camera, 32 GB aan geheugen, geheugenkaartslot en Windows 10. Alle overige verschillen mag het 6 oktober gaan toelichten wanneer beide toestellen echt worden aangekondigd.

Bron: Microsoft Store

 • Tags:
 • cityman
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft
 • talkman
 • windows10
 • windows10mobile

ts Microsoft Presents

“Dure Microsoft Lumia 950 en 950 XL komen met €200 aan accessoires”

Geruchten ·

Om de hoge prijs van de Lumia 950 en Lumia 950 XL enigszins goed te maken geeft Microsoft er naar verluidt voor 200 euro aan accessoires bij cadeau.

Microsoft heeft al een uitnodiging de deur uit gestuurd van de introductie van de Lumia 950 en 950 XL; 6 oktober moet het allemaal gebeuren. Dan opent ook meteen de pre-order zo luidt een nieuw gerucht met een eerste levering op 28 oktober. De prijzen zullen overeenkomen met die van de concurrentie. Welke accessoires precies worden meegeleverd is onduidelijk. Wel wordt meteen gedacht aan Continuum-accessoires waarmee de Lumia-telefoon in een volwaardige PC omgetoverd kan worden.

Microsoft accessories
De nieuwe, nog aan te kondigen Microsoft-accessoires

Eerder werd ook al gesuggereerd dat de Lumia 950 XL standaard ook draadloos opladen beschikt. Mogelijk krijgt die dus een draadloze lader. Voor de Lumia 950 zal dat alleen mogelijk zijn met een apart hoesje. Onlangs dook nog een lijstje op van nieuwe accessoires waar Microsoft aan zou werken. Het is waarschijnlijk dat we daar op 6 oktober meer over gaan horen. Mogelijk zal de bundeling met het accessoire-pakket wel aan een beperkte duur gebonden zijn. Je zult er waarschijnlijk dus snel bij moeten zijn.

Via: Smartphone France

 • Tags:
 • accessoires
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft

ts Microsoft Windows 10 Devices

Microsoft kondigt 6 oktober nieuwe hardware aan, mogelijk ook Lumia 950

Telecomnieuws ·

Microsoft heeft uitnodigingen verstuurd voor een event op dinsdag 6 oktober. Het belooft hier enkele nieuwe apparaten aan te kondigen met Windows 10. Mogelijk zitten hier ook de nieuwe Windows-telefoons bij zoals de Lumia 950.

Het geduld van Windows-fans is flink op de proef gesteld. Windows 10 voor telefoons werd oktober vorig jaar aangekondigd en nieuwe vlaggenschepen waren eigenlijk toen al over datum. Zo dateert de Lumia 930 bijvoorbeeld uit april 2014. In telecomland is dat een eeuwigheid geleden. Het speciale Windows 10-event vindt plaats in New York en start om 10 uur lokale tijd.

Microsoft Windows 10 evement

Naast de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL wordt ook de Surface 4 Pro verwacht. Een tablet gericht op professionals. Die laatste zal vermoedelijk niet veel verschillen met de huidige Surface 3 Pro. Dat kunnen we niet zeggen over de 950 en 950 XL. Er is namelijk al veel over Microsoft's nieuwe vlaggenschepen uitgelegd waaruit dat blijkt. Het ene model is 5,2 inch en het andere 5,7 inch met beiden een Quad HD-resolutie scherm, iris-scanner voor identificatie en 20 megapixel PureView-camera. Beide modellen zullen van plastic zijn gemaakt.

 • Tags:
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft
 • surface4pro
 • windows10
 • windows10mobile

ts Msft Lumia 950 Xl Bdsams

Persafbeeldingen tonen Microsoft Lumia 950 en 950 XL

Geruchten ·

De persafbeeldingen van Microsoft's nieuwe vlaggenschepen zijn binnen. Ook de specificaties van de Lumia 950 (Talkman) en Lumia 950 XL (Cityman) liggen op straat.

Beide toestellen staan gepland voor oktober wanneer Microsoft het officiële startschot geeft voor Windows 10 Mobile. Wat ze verder naast Windows 10 gemeen hebben is dat er op de achterkant een Windows-logo staat en dat de camera iets uitsteekt. De Lumia 950 (Talkman) van 5,2 inch groot is het zwarte toestel en de Lumia 950 XL (Cityman) van 5,7 inch is de blauwe.

Microsoft Lumia 950 XL CitymanMicrosoft Lumia 950 Talkman

De afbeeldingen zijn afkomstig van Evan Blass die wel vaker informatie over nog niet officiële toestellen brengt. Het moet worden gezegd maar wat opvalt is dat beide toestellen een relatief grote schermrand hebben. Vooral de 5,2 inch grote Lumia 950 heeft er last van. Onduidelijk is nog of Microsoft gebruik maakt van virtuele bedieningstoetsen die op het scherm worden weergegeven. Als daar geen sprake van is dan wordt het er nog erger op.

Overeenkomsten

Het grootste verschil tussen de 950 en 950 XL zit hem in het schermformaat; 5,2 tegen 5,7 inch. Beiden draaien een Quad HD-resolutie en maken gebruik van een OLED-paneel. Wat beide toestellen nog meer gemeen hebben is de 20 megapixel PureView-camera, een 5 megapixel selfiecamera, 3 GB aan werkgeheugen, 32 GB aan opslaggeheugen wat uitbreidbaar is met microSD-kaartjes, USB Type-C en de aanwezigheid van een irisscanner. Die laatste kan toegang tot het apparaat geven via Windows Hello.

Microsoft Lumia 950 XL Cityman Continuum
De Lumia 950 XL met de Continuum-functie

Verschil Lumia 950 en 950 XL

Verschillen zijn er ook. De Lumia 950 maakt gebruik van een zeskernige Snapdragon 808 en de Lumia 950 XL van een Snapdragon 810. Logischerwijs zit er ook verschil in de batterijcapaciteit; 3.000 tegen 3.300 mAh. In beide gevallen kan de batterij wel zelf verwisseld worden. De Microsoft Lumia 950 XL krijgt standaard draadloos opladen ingebouwd, bij de Lumia 950 is dat alleen mogelijk via een apart verkrijgbare cover. Daarmee wordt al verklapt waar Microsoft de Lumia 950 en 950 XL van heeft gemaakt; plastic. Of beter gezegd; polycarbonaat. Ander voordeel dat de Microsoft Lumia 950 XL heeft is dat hij ondersteuning biedt voor de Surface Pen waarmee ook de Surface tablets te bedienen zijn. De Continuum-functie zal voor de Lumia 950 XL in ieder geval mogelijk zijn, of de Lumia 950 dat ook kan is afwachten.

Microsoft Lumia 950 en 950 XL in Nederland

Microsoft zal beide toestellen wereldwijd willen uitbrengen al was het maar om het dalende marktaandeel van Windows (Phone) een halt toe te roepen. We gaan er dus ook vanuit dat beide toestellen voor de feestdagen in de Nederlandse winkels liggen. Prijzen zijn er nog niet maar eerder werd wel gesuggereerd dat die aan de hoge kant liggen.

 • Tags:
 • cityman
 • lumia950
 • lumia950xl
 • microsoft
 • talkman
 • windows10
 • windows10mobile

Beknopte specificaties van de Microsoft Lumia 950

Afmetingen 145 x 73,2 x 8,2 mm
Gewicht 150 gram
Codenaam Microsoft Talkman
EAN codes 8712421526879, 6438158751422, 6438158751415, 6438158746596, 6438158744431, 6438158744417, 6438158744400, 6438158744387, 6438158744356, 6438158744332, 6438158744158, 6438158743465, 5412882696250
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, AMOLED
Hardware
Camera 20 MP
Processor 1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 808, hexa core
Selfiecamera 5 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh, verwisselbaar
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Alle Microsoft Lumia 950 specificaties


Video’s over de Microsoft Lumia 950

Fallout spelen op je Microsoft Lumia 950 XL met Windows 10 on ARM. Je moet wat nu Windows Mobile 10 ten einde is gekomen

Microsoft Lumia 950 XL video sample: via @YouTube

Microsoft Lumia 950 XL krakende behuizing: via @YouTube

Hoe bestand is de Microsoft Lumia 950 XL tegen krassen, vlammen en buigen? En tijdens dit proces doet de maker een interessante ontdekking over de Liquid Cooling waarvan Microsoft zegt dat de 950 XL het heeft

Heb je eindelijk een Microsoft Lumia 950 bemachtigd, ga je er met een hamer op slaan!! @*^&!


Alternatieven van de Microsoft Lumia 950

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Microsoft Lumia 950
Apple iPhone 12 mini
Apple iPhone 13 mini (A2628)
Sony Xperia XA1 (G3121)
RugGear RG650
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, AMOLED5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.0 inch, IPS5.5 inch, TFT
Camera20 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor23 MP8 MP
Processor1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 808, hexa coreApple A14 Bionic, hexa coreApple A15 Bionic, hexa core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core1.5 GHz, MediaTek MT6739, quad core
Selfiecamera5 MP12 MP12 MP8 MP2 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh, verwisselbaar2227 mAh2406 mAh2300 mAh4200 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Microsoft Lumia 950 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Microsoft 950