Minimale prijzen Apple’s App Store door psychologische 1 euro-grens


Apple gaat de minimumprijzen voor apps in de App verhogen van 0,99 naar 1,09 euro. Daarmee gaan de laagste prijzen voor het eerst door de psychologische-grens van 1 euro. Begin 2015 gingen voor het laatste de prijzen omhoog.

Ontwikkelaars krijgen een zekere ruimte van Apple om prijzen voor hun apps te kiezen. Zolang die maar binnen een bepaalde bandbreedte zitten. De minimumprijzen gaan vanaf volgende week omhoog naar 1,09 euro; een stijging van 10%. Apple geeft als reden de gestegen wisselkoersen. De vorige stijging dateert van begin 2015; toen gingen de prijzen omhoog van 89 naar 99 cent. Toen Apple met de App Store begon kostte de voordeligste app nog 79 cent. Apps zijn dus sinds de introductie van de applicatiewinkel 38% duurder geworden.

Apple App Store minimale prijzen
Minimale prijzen App Store omhoog

De prijsverhoging geldt alleen voor nieuwe aanschaf van apps, ontwikkelaars krijgen verder de mogelijkheid de prijzen van abonnementen met automatische verlenging ongemoeid te laten. De prijsverhoging geldt in ieder geval voor landen die met de EURO werken, Denemarken en Mexico. Ook Taiwanezen gaan meer betalen vanwege een extra belastingregel. Apple verhoogt niet alleen prijzen, het verlaagt ook de affiliatevergoeding. Dat laatste is slecht nieuws voor sites die app-recenties schrijven. Zij krijgen in plaats van 7% nog maar 2,5% vergoeding over nieuwe aankopen. Het is nog maar de vraag of dat genoeg is om te kunnen overleven. Deze nieuwe prijsverhoging zal dat niet goedmaken, met mogelijk alleen nog maar lagere verkopen.

(via)Praat mee over dit artikel