Motorola Moto C en C Plus luiden nieuwe instapcategorie in


Vroeger waren de Motorola Moto E de voordeligste Moto's die je kon krijgen. Toch komt moederbedrijf Lenovo met nog een goedkopere categorie, bedoeld voor mensen die voor het eerst een smartphone kopen.

Nu weten we niet hoeveel markt Lenovo/Motorola ziet in eerste-smartphone-kopers, maar daar zijn deze Moto C en Moto C Plus nou wel net voor bedoeld. De toestellen lijken als we naar de afbeelding kijken relatief kleine smartphones met een plastic behuizing en ook zonder vingerafdrukscanner. Eerder nog gaf Motorola aan alleen nog maar smartphones met vingerafdrukscanner uit te willen geven, daar komen ze nu dus van terug. De C-serie moet de al bestaande E, G, X en Z complimenteren.

Motorola Moto C
De Motorola Moto C; de C van Cheap?

Volgens de bron krijgen zowel de Motorola Moto C en C Plus een 5 inch scherm mee met respectievelijk een FWVGA- en HD-resolutie. Anders verschil is dat de Plus-uitvoering altijd over 4G beschikt. De Moto C zal zowel in een 3G als 4G uitvoering verschijnen. Waarschijnlijk bekijkt Motorola per markt welke variant het beste aangeboden kan worden. Voorop beide toestellen zit een 2 megapixel selfieschieter, achterop zit voor de C een 5 megapixel exemplaar met een hogere 8 megapixel voor de C Plus. Om kosten te besparen is gekozen voor een MediaTek-processor met in ieder geval 1 GB aan RAM-werkgeheugen. Van de Moto C Plus komt ook nog een variant van 2 GB uit. Qua batterij ligt er in de Moto C een bescheiden 2.350 mAh exemplaar, in de Moto C Plus is ruimte gevonden voor een dikkere 4.000 mAh.

Motorola Moto C en C+ in Nederland

Onbekend is nog wanneer het moederbedrijf van Motorola van plan is beide modellen officieel aan te kondigen. Laat staat of het plan is om ze in Nederland of België uit te brengen. Doorgaans gaan modellen zonder 4G aan ons land voorbij. Daarmee vestigen vooralsnog onze hoop op de 4G-uitvoeringen van de Moto C-serie. Verwacht als ze toch uitkomen de volgende kleuren; zwart, goud, rood en zilver.

(via)Praat mee over dit artikel