Microsoft Surface Phone komt hooguit eind 2017


Volgens insiders heeft Microsoft de lancering van haar eigen Surface-telefoon uitgesteld tot minstens eind 2017. Begin 2018 behoort ook tot de mogelijkheden en als we toch bezig zijn; helemaal geannuleerd is ook mogelijk.

Het is Microsoft-kenner Mary Jo Foley die in ZDNet melding doet van het uitstel. Na het overnemen van Nokia heeft Microsoft inmiddels de Lumia-tak volledig afgesloten. Het Surface-team zou de telefoonactiviteiten hebben overgenomen en onder leiding van Panos Panay wordt lange tijd uitgekeken naar een Surface Phone. En werd eerst nog de 2e helft van 2016 genoemd, nu hebben we het al over het najaar van 2017, mogelijk zelfs begin 2018. Een definitief uitstel is ook mogelijk. Intussen hebben we het al sinds 2012 over de mogelijke komst van het toestel.

Microsoft Panos Panay
Panos Panay werkt intussen wel vrolijk door aan de Surface Book

Begin dit jaar meldde Microsoft dat telefoons dit jaar geen prioriteit voor ze had. Daar bleek weinig aan gelogen zo lijkt nu. Het blijft nog maar de vraag wat er van de fanbase over is als een nieuwe Windows 10 Mobile-telefoon zo lang op zich laat wachten. Het aandeel van het platform is inmiddels op een absoluut dieptepunt beland en het tij lijkt lastig te keren. Momenteel lijkt alleen HP serieus mee te doen met de komst van de Elite x3. Een mogelijke reden waarom het Surface-project vertraging oploopt is Intel's beslissing om volledig te stoppen met de ontwikkeling van een mobiele x86-processor. Microsoft had juist die uitgekozen om haar Surface Phone van rekenkracht te voorzien.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel