Microsoft bezit domeinnaam SurfacePhone.com


Bedrijven die een beetje verstandig zijn registreren de wereld aan domeinnamen. Soms is het gewoon uit voorzorg, soms biedt het een blik in de toekomst. Maar met wat voor bedoelingen legde Microsoft de domeinnaam surfacephone.com vast?

Het is een publiek geheim dat het Microsoft Surface-team onder leiding van Panos Panay bezig is met een nieuwe Windows-telefoon. Intern zou deze telefoon als 'Panos Phone' bekend staan. Het team was eerder al verantwoordelijk voor de redelijk succesvolle Surface-tablets en gooide onlangs nog hoge ogen met de innovatieve Surface Book. De producten kenmerken zich door een magnesium behuizing en slimme ontwerpen. Dat Microsoft nu in aanloop van een release alvast de domeinnaam surfacephone.com vastlegt is dus geen gek idee.

Surface Phone
Een eerder verschenen artist impression van de Surface Phone

Dat hoeft echter nog niets te zeggen want het toestel, mocht dat er uiteindelijk komen, kan een heel andere naam krijgen. Bovendien wil Microsoft toekomstige problemen voorkomen door alvast veel domeinnamen met 'surface' ervoor vast te leggen. Zo merkt The Verge op dat Microsoft ook de domeinnaam surfacecar.com in bezit heeft. Voorlopig moeten we het echter stellen met de Lumia 950 en 950 XL. De Surface Phone, of hoe hij ook mag heten, wordt niet voor de tweede helft van 2016 verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel