HTC One M10 krijgt Quad HD-scherm met A9-uiterlijk


Professioneel lekker @evleaks heeft de specificaties van de HTC One M10 naar buiten gebracht. Volgens hem krijgt het toestel een bekend uiterlijk want wie van de One A9 houdt zal ook van de One M10 houden.

Evan Blass laat tegenover VentureBeat weten dat hij denkt dat de One M10 een Quad HD-resolutie AMOLED-scherm krijgt. Ook de A9 beschikt over een AMOLED-scherm die in onze test erg goed uit de verf kwam. Alleen bij de opvolger van de M9 gaat de resolutie omhoog. Ook het schermformaat gaat omhoog, zij het met slechts 0,1 inch om op 5,1 inch uit te komen. Wat HTC ook kopieert van de One A9 is de vingerafdrukscanner aan de voorzijde.

HTC One A9 wit
Hou je van de iPhone One A9, dan hou je van de M10

Verder denkt Blass dat HTC een Snapdragon 820-processor toepast met 4 GB aan werkgeheugen (RAM). Net als de A9 zal ook stereo geluid aan de voorzijde ontbreken. Voorgaande jaren onderscheidde HTC zich door het toepassen van naar voren gericht stereogeluid. Grootste verrassing vinden we misschien nog wel op de achterzijde. In tegenstelling tot de traditionele 20 megapixel sensor op de One M9 grijpt HTC dit jaar weer terug naar haar UltraPixel-techniek. In plaats van een 4 megapixel exemplaar gebruikt het dit keer een 12 megapixel exemplaar. HTC hoopt de autofocus te versnellen door net als de LG G4 laser autofocus te gebruiken. Interessant is dat naast deze camera ook de selfiecamera zal beschikken over optische beeldstabilisatie. Dat moet bewogen foto's tegengaan. De HTC One M10 wordt ergens na het Mobile World Congress verwacht. Daar moet HTC nog een datum voor prikken.

Bron: VentureBeat.com


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Prijsvergelijker HTC One A9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One A9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel