HTC One A9

5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC One A9
HTC One A9 carbon grijs voorkant linkerzijkant schuin
HTC One A9 carbon grijs achterkant schuin
HTC One A9 achterkant carbon grijs
HTC One A9 achterkant opal zilver
HTC One A9 achterkant bovenkant az goud
HTC One A9 achterkant rood

Reviews over de HTC One A9

5,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
1 review
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Meedoen met de grote jongens heeft een prijs”

·

 • Uiterlijk
 • Beeldscherm
 • Vlotte vingerafdrukscanner
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
 • Processorkracht

HTC One A9 review: meedoen met de grote jongens heeft een prijs HTC bevindt zich al enige tijd in woelig vaarwater. De topmodellen van de Taiwanese fabrikant willen maar niet aanslaan bij het grote publiek. Daar moet met deze herkenbare HTC One A9 verandering in komen. De One A9 moet het tij gaan keren en werd bovendien gepresenteerd als een iPhone-killer. Hij heeft een 5 inch groot AMOLED-beeldscherm met een Full HD-resolutie dat wordt beschermd door Gorilla Glass 4. De gelijkenis met de iPhone zit hem niet alleen in het uiterlijk. Ook qua functionaliteit zijn er overeenkomsten. Zo treffen we onder het beeldscherm een vingerafdrukscanner. Aan de achterzijde bevindt zich een 13,1 megapixel camera waarover later meer.


Alle HTC One A9 reviews


Beschrijving van de HTC One A9

De HTC One A9 werd eind oktober 2015 aangekondigd als ultieme iPhone-killer. Nu lijkt hij qua ontwerp daar ook wel op, en hetzelfde kan gezegd worden van enkele functies. Zo is er een unibody behuizing toegepast en zit er voorop een vingerafdrukscanner. Ondanks die overeenkomsten is de One A9 een Android-telefoon en moeten we dus veel verder kijken om hem beter te leren kennen.

Stijl, prestaties, personalisatie

HTC zegt dat het geen concessies heeft gedaan aan stijl, prestaties en personalisatie. Dat nemen we graag met een korreltje zout maar op sommige vlakken hebben ze een punt. Zo lijkt de gekozen stijl wel erg op die van de iPhone, zelf zegt HTC dat het ontwerp gebaseerd is op de allereerste HTC One (M7). Voor wat betreft de prestaties kunnen we kort zijn; alhoewel de Snapdragon 617-processor over acht cores beschikt kan Qualcomm's 600-serie niet op tegen de 810 die we in veel andere vlaggenschepen in dezelfde periode aantreffen. Nu past HTC wel een vrij kale Android-versie toe met slechts een lite-versie van Sense dus snel zal de One A9 zich niet verslikken. Aan het laatste punt, personalisatie, wordt voldaan doordat je zelf thema's kunt gebruiken.

Belangrijkste HTC One A9 specificaties

 • 13 megapixelcamera met Full HD-video
 • Krachtige Snapdragon 617-processor op 1,5 GHz + 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 16 GB opslaggeheugen + een geheugenkaartslot
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet LTE
 • AMOLED display van 5.0 inch met Corning Gorilla-glas

Metalen unibody

Tijd om wat nader naar de specificaties van de HTC One A9 te kijken. Het scherm meet 5 inch en beschikt over een Full HD-resolutie. Veel andere fabrikanten passen inmiddels de hogere Quad HD-resolutie toe maar de pixeldichtheid van de A9 komt uit een meer dan keurige 441. HTC gebruikt verder een AMOLED-scherm dat bekend staat vanwege het hoge contrast en de levendige kleuren. Hiervoor ligt een Gorilla Glass 4-paneel dat beter bestand is tegen valschade en het glas is aan de randen gebogen. Dat heet 2.5D en geeft een premium gevoel aan het toestel. Draaien we de One A9 om dan zien we een metalen unibody. Ondanks dat heeft HTC wel een geheugenkaartslot ingebouwd. Je kunt het geheugen dus zelf uitbreiden.

HTC One A9 carbon grijs voorkant linkerzijkant schuin

Beeld en geluid

De One A9 zou geen HTC-telefoon zijn als er niet extra aandacht aan de camera en het geluid besteed is. Voorop treffen we een UltraPixel-camera aan die uitblinkt in situaties met weinig licht. Achterop treffen we juist een 13 megapixel exemplaar aan die voorzien is van optische beeldstabilisatie en autofocus middels phase detection. Die vorm van scherpstellen werkt ook in het donker snel. Foto's kun je in RAW-formaat opslaan waarmee je ze achteraf eenvoudiger kunt nabewerken. Video neem je juist op in 1080p en kan eventueel later tot een zogenaamde hyperlapse omgezet worden. Hiermee speelt een video 12 keer sneller af om een soort timelapse-effect te krijgen. Qua geluid wordt er ook ditmaal gerekend op BoomSound en Dolby Audio Surround. Je zult bij de A9 wel een koptelefoon moeten inpluggen want stereoluidsprekers ontbreken.


De HTC One A9 in het nieuws

ts HTC One A9s Kleuren Venturebeat

HTC One A9 krijgt binnenkort opvolger in de vorm van de A9s

Geruchten ·

Toen HTC eind 2015 de One A9 aankondigde gingen er wel wat wenkbrauwen in standje 'frons'. Het toestel leek wel erg op een iPhone. Diens opvolger doet daar mogelijk nog een schepje bovenop, tenminste als het om z'n naam gaat.

Want met een naam als de One A9s kopieert HTC nu ook de naamgeving van iPhones. Ons maakt het weinig uit, wij vonden de A9 wel een fijne telefoon. Wat dat betreft dus goed dat hij een opvolger krijgt, al lijken de verschillen op het eerste gezicht wat minimaal. Qua uiterlijk is het HTC-logo boven de vingerafdrukscanner verdwenen. Ook de camera is verschoven, die zit bij de A9s in de hoek.

HTC One A9s

HTC lijkt verder nog wat geschoven te hebben met de sensoren boven het beeldscherm. Daar moeten we vermoedelijk weinig achter zoeken. Het wachten is totdat HTC de A9s officieel maakt. Dat moet komende IFA gebeuren, deze beurs begint vrijdag 2 september in Berlijn. Qua kleuren kunnen we rekening houden met hetzelfde kleurschema als de HTC 10; zwart, goud en zilver. De HTC One A9 was ook nog in een rode variant verkrijgbaar maar die ontbreekt dus op deze afbeelding. Qua specificaties weet de bron weinig te melden behalve dat de 13 megapixel cameraresolutie vermoedelijk gelijk blijft.

 • Tags:
 • htc
 • ifa16
 • onea9s

ts HTC Windows

Microsoft-vacature wijst op Windows 10-telefoon van HTC

Geruchten ·

Terwijl van alle grote fabrikanten Microsoft momenteel alleen Windows 10-telefoons maakt lijkt het er op dat ook HTC zich binnenkort weer met het platform bezig gaat houden. Microsoft zoekt iemand die zich met het HTC-account kan bezighouden.

HTC is geen onbekende met het Windows-platform. Van de One M8 kwam destijds een Windows-variant uit. Daarna werd echter geen enkel vlaggenschip meer omgetoverd tot Windows-telefoon. Onlangs dook wel het gerucht op dat van de One A9 een variant met Windows uit zou komen. Nieuwe geruchten komen ditmaal van de vacaturesite van Microsoft.

HTC One M8 for Windows
De laatste Windows-telefoon van HTC dateert uit 2014

Zij zoeken namelijk een 'Dir Channel Sales' met standplaats Taipei, Taiwan. De functieomschrijving luidt het bezighouden met HTC. Dat het vermoedelijk om een nieuwe Windows-telefoon gaan lezen we verder in de vacatureomschrijving. Daar staat namelijk dat Microsoft HTC omschrijft als één van de drie belangrijkste telefoonpartners. Dat HTC al dik een jaar geen Windows-telefoon heeft uitgebracht is veelzeggend. Zowel Huawei als Samsung lijken het platform de rug toegekeerd te hebben. Ze zouden er simpelweg niets aan verdienen. Mocht HTC inderdaad een Windows 10-telefoon uitbrengen dan is het niet zeker dat die hier uitkomt. Veel eerdere HTC Windows-telefoon kwamen alleen in de VS uit.

 • Tags:
 • htc
 • microsoft
 • windows
 • windows10

20167ts HTC Logo Omlaag

Omzet HTC in 2015 ruim 35% onderuit

Telecomnieuws ·

Er verschijnen hier op NieuweMobiel.NL vaak verontrustende berichten over HTC en dat is niet ongegrond. Het Taiwanese bedrijf behaalde vorig jaar maar liefst 35,24 procent minder omzet dan het jaar daarvoor.

Dat is al een vrij dramatisch cijfer maar het lijkt vooral de laatste maand de verkeerde kant op te gaan. In december, een traditioneel goede maand voor electronicafabrikanten, leverde 57,08% minder omzet op dan het jaar daarvoor. Sterker nog, de afgelopen decembermaand was sinds 2004 niet zo slecht. Hieruit blijkt dat de metalen One A9 niet de redding is geweest waarop werd gehoopt.

HTC One A9
De One A9 bezorgde niet het beloofde succes

HTC heeft afgelopen jaar al het nodige gedaan om in de kosten te snijden. Personeel werd ontslagen, de portfolio ging onder de loep en nieuwe markten werden aangeboord. Het is alleen de vraag of het voldoende is. Voor 2016 staat de opvolger van de One M9 op het programma en ook de Vive Pre-bril lijkt veelbelovend. Intussen zit de concurrentie ook niet stil en het is te hopen dat HTC een idee heeft hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden. De afgelopen jaren bleek het daar toch vaak aan te schorten. Beurshandelaren schatten het optimistisch in, het aandeel van HTC is met een voorzichtige opmars bezig. Vergelijk je dat echter met 2011 dan is er wel ruim 90% vanaf gegaan. Alle reden dus voorzichtigheid.

 • Tags:
 • 2015
 • htc
 • jaarcijfers
 • omzet

20166ts One A9 Roze

HTC brengt One A9 uit in het roze

Telefoonnieuws ·

HTC heeft zich voor de One A9 duidelijk laten inspireren door de Apple iPhone. En omdat die ook in het roze verkrijgbaar is komt nu ook HTC met deze kleuroptie. De A9 was al in Carbon Grey, Opal Silver, Topaz Gold en Deep Garnet verkrijgbaar.

Voorlopig zul je wel een vliegticket moeten boeken naar Taiwan want de roze One A9 ligt voorlopig alleen daar in de winkels. HTC kennende drijft het toestel op den duur ook wel naar Europa en de Benelux. We zouden het ze niet kwalijk nemen want er zijn vast mensen die een dergelijke kleur begeerlijk vinden. HTC geeft de nieuwe uitvoering de naam "尖晶粉" wat zich vertaalt naar 'Spinel Powder'. Spinel is een mineraalsoort dat ook in het roze voorkomt.

HTC One A9 roze
Een roze A9

We hebben de HTC One A9 momenteel al enige tijd in ons bezit en eerlijk is eerlijk; het is een fraai vormgegeven telefoon. Een telefoon met een 5 inch Full HD AMOLED-scherm, 13 megapixel camera, UltraPixel selfiecam en een achtkernige Snapdragon 617-processor. Verwacht spoedig een uitgebreide review hier op NieuweMobiel.NL. De roze HTC One A9 gaat halverwege januari in Taiwan in de verkoop en we houden voor je in de gaten of deze kleuruitvoering ook hier naar toe komt.

 • Tags:
 • a9
 • htc
 • onea9
 • pink
 • roze

ts HTC X9 Anzhuo

Fotoshoot laat HTC One X9 van alle hoeken zien

Geruchten ·

Het lukt HTC niet echt goed om afbeeldingen van de One X9 onder de pet te houden. Nadat gisteren al afbeeldingen van het goedkope toestel opdoken is het vandaag de beurt aan een hele set.

Schreven we gisteren nog dat de HTC One X9 waarschijnlijk van plastic is gemaakt, vandaag weten we dat niet meer zo zeker. De foto's laten duidelijk een metaal-achtig toestel zien. Toch is niet alles van metaal, rondom de camera bespeuren we duidelijk wel wat plastic. Dat geeft ruimte aan de antenne en ook helpt het om de kosten te drukken. De X9 wordt namelijk waarschijnlijk een goedkope telefoon.

HTC One X9 frontHTC One X9 side rear

Besluiten we deze vondst met een opsomming van specs. Verwacht een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie, een octa-core processor van MediaTek, een 13 megapixel camera met beeldstabilisatie en een 3.000 mAh grote batterij. Er wordt gezegd dat de HTC One X9 in twee versies uitkomt; één met 2 GB aan werkgeheugen en één met 3 GB. Beiden beschikken wel over 16 GB aan opslaggeheugen. Dat klinkt allemaal leuk en aardig maar het staat nog helemaal niet vast dat HTC de X9 hier uitbrengt. Mogelijk horen we daar begin 2016 meer over als HTC het toestel aankondigt. We sluiten dus niet uit dat wij het moeten blijven doen met de veel duurdere A9.

 • Tags:
 • htc
 • onex9
 • x9

ts HTC One A9 Us

Amerikanen kijken op van prijsverhoging HTC One A9

Telefoonnieuws ·

Ook Amerika moet zich voorbereiden voor de stevige prijs waarmee HTC de One A9 neer gaat zetten. De tijdelijke introductieprijs van 399,99 dollar gaat binnenkort omhoog naar 499,99. Elders werd vanaf het begin al een stevige prijs gevraagd.

HTC gaat er nog een hele kluif aan hebben om mensen met geld te overtuigen toch voor een One A9 te kiezen en niet bijvoorbeeld voor een iPhone. Die is natuurlijk wel iets duurder dan de A9 maar het scheelt niet enorm veel. En spraken wij eerder nog onze verbazing uit over het feit dat de A9 in de VS met enorm veel korting verkocht wordt, inmiddels weten we dat het om een zeer korte introductieprijs gaat.

All HTC are equal

HTC heeft in een verklaring laten weten dat de prijs van de A9 overal in de wereld gelijk is maar dat het iedere regio vrij staat om een tijdelijke promotieprijs toe te passen. In de VS gebeurt dat dus. Echter, vanaf 7 november geldt ook daar de hogere prijs. Alhoewel hoger, hier kost het instapmodel een bedrag van 599,99 euro. Omgerekend naar dollars is dat 660 dollar. Een ander voordeel dat Amerikaanse klanten hebben is dat zij het model met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen krijgen. Bovendien kunnen zij kosteloos een gebroken scherm laten repareren. Stuk voor stuk voordelen die wij niet hebben. Al met al zijn niet alle HTC's gelijk aan elkaar.

 • Tags:
 • a9
 • amerika
 • htc
 • onea9
 • vs

ts HTC One A9 Handson

5 eigenaardigheden van de HTC One A9

Telefoonnieuws ·

Gisteravond kondigde HTC na diverse lekken de One A9 aan; het antwoord op de iPhone en Android-modellen vol bloatware. Op het eerste gezicht ziet de A9 er mooi en enigszins herkenbaar uit, maar er zijn wel wat eigenaardigheden.

5 eigenaardigheden van de HTC One A9

Wij zijn een vergelijker en niet per se een nieuwssite. We voegen telefoons toe aan onze database en dan valt ons wel eens wat op. Sommige daarvan springen er uit. We laten de treffende vergelijking tussen de One A9 en de iPhone even achterwege want daar zijn al genoeg woorden over geschreven. Nee er zijn genoeg andere dingen die ons zijn opgevallen en die we graag me je willen delen. Dit waren de meest opvallende.

1. Geen 4K-video

HTC kondigde de One A9 aan met een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en phase detection autofocus. Allemaal high-end specificaties en des te groter is de verbazing dat video in maximaal 1080p opgenomen kan worden. Veel vergelijkbare telefoons schieten het hogere 4K. Aan de camerasensor en overige hardware kan het niet liggen, die lijken krachtig genoeg om dat aan te kunnen. Mogelijk heeft HTC de functie geschrapt om genoeg verschil met het vlaggenschip de M9 te creëren. Spijtig want zo houdt HTC de camera op de One A9 kunstmatig klein.

2. Geen NFC

Nu maakt niet iedereen er dagelijks gebruik van maar het hebben van NFC kan in bepaalde situaties enorm handig zijn. Bovendien mag je van een moderne smartphone anno 2015 verwachten dat hij ermee is uitgerust. En omdat ook OnePlus enorm veel kritiek kreeg toen het de Two aankondigde zonder NFC mag ook HTC de nodige kritiek verwachten. Het missen van NFC is bovendien opvallend omdat HTC tijdens de introductie van de One A9 nog claimde geen concessies te hebben gedaan. De reden waarom het dan toch ontbreekt is onduidelijk. Aan de metalen unibody kan het in ieder geval niet liggen, ook de HTC One M9 heeft dat en die beschikt wel over NFC.

3. Wel BoomSound, geen stereo speakers

In de specificatielijst van HTC staat met grote letters 'BoomSound'. Nu doet ons dat denken aan de luide en naar voren gerichte stereo luidsprekers. Bij de A9 zit een enkele en die zit ook nog eens aan de onderkant. Wil je de BoomSound-ervaring dan zul je een koptelefoon moeten inpluggen. Wie dat doet krijgt tevens Dolby Audio Surround om z'n oren geslingerd. De stereo speakers hebben mogelijk het veld moeten ruimen om ruimte te maken voor de vingerafdrukscanner. Ook handig maar we zullen het geluid zeker missen.

4. Prijsverschil VS

Het Taiwanese HTC heeft een vreemde voorliefde voor de Verenigde Staten. Zo krijgen inwoners van de VS enkele handige privileges die de rest van de wereld op z'n buik kan schrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan Uh Oh Protection. Wie binnen een jaar z'n HTC One-telefoon stuk laat vallen krijgt een nieuwe. Gratis. Nog kwalijker is dat HTC de Amerikanen een flinke korting geeft op de One A9. En we hebben het dan niet over enkele tientjes. Een exemplaar kost daar 399 dollar. Inclusief belasting is dat omgerekend zo'n 411 euro. Hier in de winkel kost diezelfde A9 maar liefst 599 euro. Een verschil van 188(!) euro. Nu is de Amerikaanse prijs mogelijk een tijdelijke introductieprijs maar het laat zich lastig uitleggen en wekt op z'n minst de indruk dat je hier getild wordt.

5. Minder RAM in Nederland

Tot slot onze laatste verbazing en die ligt in het verlengde van de vorige. Want krijgen de Amerikanen al flinke korting op een HTC One A9, zij krijgen daarvoor ook nog eens het model met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. De versie waarmee HTC de Nederlandse en overige Europese markten bestormt krijgt slechts 2 GB aan RAM en een halvering van het opslaggeheugen. Nu is het geheugen gelukkig eenvoudig uitbreidbaar door een microSD-kaartje bij te plaatsen. En omdat de A9 tot 2 TB slikt zal dat geen probleem zijn. Wel jammer is dat 'high-end beminnend Nederland' genoegen zal moeten nemen met minder RAM en ROM. Dat in combinatie met de stevige prijs en HTC maakt het zichzelf wederom onnodig moeilijk.

 • Tags:
 • a9
 • htc
 • onea9

ts HTC Be Brilliant

HTC introduceert One A9 als iPhone-killer

Telefoonnieuws ·

Tijdens een speciaal event heeft HTC een nieuwe telefoon aangekondigd als directe concurrent van de Apple iPhone. Ook moet de One A9 tegenwicht bieden aan andere Android-telefoons die met de nodige bloatware zijn uitgerust.

De HTC One A9 is een 5 inch grote Android-smartphone. Het AMOLED-scherm kent een Full HD-resolutie en wordt beschermd door Gorilla Glass 4. Tijdens de introductie van de One A9 werd erg vaak de vergelijking met de iPhone gemaakt. Niet alleen lijken beide toestellen erg op elkaar maar ook qua functionaliteit zijn er overeenkomsten. Zo zit er voorop een vingerafdrukscanner.

HTC One A9
De HTC One A9 in het echt

Ondanks dat HTC een unibody toepast zit er gewoon een geheugenkaartslot op de A9. Zoals gebruikelijk legt HTC de nadruk op de camera en op het geluid. Zo beschikt de camera over optische beeldstabilisatie en is er snellere autofocus dankzij phase detection. Opnames kan geschoten worden in RAW en er is een nieuwe hyperlapse video-modus die video versneld en gestabiliseerd kan afspelen. Qua geluid is er een nieuwe koptelefoonversterker die zelfs de grootste koptelefoons aankan. HTC past als eerste niet-Nexus-telefoon de Android 6.0 Marshmallow-versie toe. Het bedrijf belooft ook minder bloatware en Android-updates zullen binnen 15 dagen worden uitgerold. Of dat nieuwe update-beleid ook voor Nederlandse modellen geldt is nog onbekend. Voor de knutselaars geldt dat ze de bootloader kunnen unlocken zonder de garantie te verliezen.

HTC One A9 in Nederland

De HTC One A9 komt in de eerste week van november op de markt in de kleuren 'Topaz Gold', 'Carbon Grey', 'Opal Silver' en Deep Carnet'. Definitieve prijzen worden later bekend gemaakt maar eerder werd gesproken over 599 euro voor het instapmodel.

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC grijs Logo

Zelfs HTC vergelijkt nog onofficiële One A9 met iPhone

Geruchten ·

Officieel is hij nog niet aangekondigd maar HTC maakt in een brief aan medewerkers nu al melding van de One A9. En het toestel lijkt niet alleen op de iPhone maar HTC vergelijkt hem er ook nog eens mee.

In de brief schrijft CEO Cher Wang dat de One A9 een goed alternatief is voor de iPhone 6s. HTC meent een balans te hebben gevonden tussen schoonheid, prestaties en eenvoud. Qua specificaties komt de One A9 inderdaad dicht in de buurt van de iPhone maar in vergelijking met andere Android-telefoons is het niet erg high-end te noemen.

HTC One A9 silver white
HTC's iPhone-look-a-like: de One A9

Qua prijs komt het toestel vermoedelijk uit op 599 euro. Dat is weliswaar goedkoper dan z'n belangrijkste concurrent maar nog steeds erg duur vooral in vergelijking tot high-end smartphones van de concurrentie. De Microsoft Lumia 950 bijvoorbeeld is even duur en voor nagenoeg hetzelfde bedrag heb je een Samsung Galaxy S6 edge met beduidend betere specificaties. Om nog maar niet te spreken over de veel goedkopere LG G4, Motorola X Style en zelfs de eigen HTC One M9. HTC maakt het zichzelf dus erg moeilijk en het is nog maar de vraag hoe de fans de vergelijking met de iPhone op prijs zullen stellen. HTC kondigt de One A9 begin van de avond aan om 18:00 aan.

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC One A9 Aero oranje

Orange verpest onthulling HTC One A9

Telefoonnieuws ·

20 oktober zou HTC de One A9 onthullen maar alles ligt nu vroegtijdig op straat. Het Franse Orange heeft het toestel inclusief afbeeldingen, specificaties en prijzen per ongeluk op haar website gezet. Weg verrassing, weg onthulling.

Nu lukte het HTC trouwens ook al niet om details over het toestel geheim te houden, zo was er inmiddels al het nodige bekend van de One A9 'Aero'. Denk dan aan plaatjes, specificaties en prijzen van deze iPhone-look-a-like. Orange vult nu de rest aan en bevestigt bovendien eerdere functies. Denk dan aan een 5 inch Full HD-scherm, Snapdragon 617 met 2 GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel camera met voorop een UltraPixel selfiecam.

HTC One A9
Verrassing!!

Naast bovenstaande hoge resolutie afbeelding meldt Orange ook nog een prijskaartje van 599,99 euro. De HTC One A9 lijkt dus flink aan de prijs al ligt het wel lager dan de eerder uitgelekte 700 euro. Op dit moment kunnen we niet uitsluiten dat Orange een tijdelijk bedrag heeft gebruikt, de uiteindelijke verkoopprijs kan dus nog verschillen. Tot slot is interessant om op te merken dat HTC gebruikmaakt van Android 6.0 Marshmallow; de nieuwste versie van Android. En daarmee lijken alle verrassingen te zijn uitgelekt over de A9. Hopelijk weet HTC ons nog te boeien op 20 oktober wanneer het toestel officieel gepresenteerd wordt. Orange zelf lijkt zich bewust van haar fout; ze hebben de bewuste pagina inmiddels offline gehaald.

Bron: Orange (Fr)

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9
 • orange

ts HTC One A9 Aero Onleaks

Dummy van HTC One A9 ‘Aero’ verschenen

Geruchten ·

Er is een dummy verschenen van de HTC One A9. Het was al duidelijk dat die sterke gelijkenissen vertoont met de Apple iPhone. Het nieuwe 'hero' toestel moet de omzet van het bedrijf redden en het startpunt inluiden van herstel.

Bij HTC zullen ze wel gedacht hebben; "If you can't beat them, join them". De One A9 toont sterke gelijkenissen met de iPhone. Nu gaat dat toestel als warme broodjes over de toonbank dus gek is het misschien niet. De nu opgedoken dummy is een voorbeeldtelefoon die je vaak in telefoonwinkels aantreft.Het zijn niet werkende exemplaren die toch een goed beeld geven over het formaat en uiterlijk van een telefoon.

HTC One A9

We zouden je graag meer willen vertellen over de specificaties van de HTC One A9 maar daar bestaat nog veel onduidelijkheid over. Het scherm zou rond de 5 inch groot zijn en een Full HD-resolutie hebben en mogelijk zit binnenin een MediaTek-processor. Zekerheid daarvoor is er echter nog niet. We hebben wel een mogelijke lanceerdatum; namelijk dinsdag 20 oktober. Ook bekend is dat HTC afziet van naar voren gerichte BoomSound-speakers. Wel is er ruimte gemaakt voor een UltraPixel-camera al zit die gelukkig ditmaal aan de voorzijde. Achterop zit juist een 13 megapixel exemplaar. We zullen de officiële lancering moeten afwachten voordat we zekerheid hebben.

Bron: @OnLeaks

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC Selfie

HTC halveert verlies, omzet onderuit

Telecomnieuws ·

HTC heeft over het afgelopen kwartaal wederom een verlies moeten schrijven al werd dat wel gehalveerd ten opzichte met dat van het kwartaal ervoor. Helaas was het verlies niet het enige wat HTC gehalveerd zag worden.

Over het fiscale derde kwartaal moest HTC een verlies incasseren van 138 miljoen dollar, omgerekend 123 miljoen euro. Het kwartaal ervoor was dat nog 300 miljoen dollar of 268 miljoen euro. Een halvering dus maar nog steeds een verlies. Helaas ging ook de omzet door helft; van 1,29 miljard naar 658 miljoen dollar. Dat laatste is een stuk ernstiger. Grofweg betekent het dat HTC flink minder toestellen weet te verkopen. Nog deze maand kondigt HTC vermoedelijk de One A9 aan die het tij moet keren.

HTC telefoon
Ook wij zien ze steeds minder vaak

Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag. Nog voor z'n introductie wordt hem verweten teveel op een iPhone te lijken. Qua specificaties zal het ook geen high-end model zijn terwijl de prijs er wel naar is. Intussen weet de One M9 ook geen zoden aan de dijk te zetten, de verkopen daarvan vallen sterk tegen. Om dat recht te zetten werd de One M9+ wereldwijd gelanceerd maar ook dat verliep niet van een leien dakje. Het model werd teruggeroepen na 4G-problemen en is inmiddels opgevolgd door een geüpgraded model. Het valt voor het bedrijf te hopen dat het komend kwartaal en jaar beter gaat, anders komt het voortbestaan ernstig in gevaar.

 • Tags:
 • htc
 • verlies

ts HTC One A9 wit Evleaks

Kleuropties onaangekondigde HTC One A9 te zien

Geruchten ·

Van de HTC One A9, alias de Aero, is al het nodige bekend. En dat terwijl het toestel nog officieel moet worden aangekondigd. Het kan nog erger voor HTC want nu krijgen we een blik op z'n toekomstige kleurenpalet.

Eerder werd al duidelijk dat de HTC One A9 in maar liefst zes verschillende kleuren verkrijgbaar zal zijn. Nu krijgen we ook een plaatje bij de namen 'Acid Gold', 'Opal Silver', 'Deep Garnet', 'Carbon Grey', 'Rose Gold' en 'Cast Iron'. En als deze afbeeldingen je ergens aan doen denken, bijvoorbeeld een telefoon van de concurrentie, dan kan dat kloppen. Al wordt het ons hier niet altijd in dank afgenomen als we dat benoemen.

HTC One A9 colors
Waar doet dit me toch aan denken?

De 5 inch grote One A9 en met een Snapdragon 617 uitgeruste One A9 moet op 29 september aangekondigd worden en ligt vervolgens vrij snel in de winkels. Mogelijk rust HTC de One A9 direct uit met Android 6.0 Marshmallow dat op dezelfde dag wordt aangekondigd. Onduidelijk is nog of de vingerafdrukscanner aan de voorzijde ook daadwerkelijk een knop is. Bij de One M9+ was dat namelijk nog niet zo. Bovenstaande afbeelding werd trouwens gepubliceerd door @evleaks dat eerder al informatie over de A9 naar buiten bracht. Iets wat niet altijd door HTC in dank wordt afgenomen en zo nu en dan resulteert in een heuse Twitter-fittie.

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC One A9 Aero Frandroid

Foto toont voorkant van HTC One A9 met mogelijke vingerafdrukscanner

Geruchten ·

We hebben een foto binnengekregen van de vermeende HTC One A9 in het wit. We zien daardoor goed hoe groot het beeldscherm is. Ook valt ons oog op de homeknop waarin mogelijk een vingerafdrukscanner verwerkt zit.

We maakten eerder al de vergelijking tussen deze HTC One A9 en de iPhone 6(s). Dat werd ons niet in dank afgenomen maar we blijven erbij. Ook bij de iPhone bestaat er boven en onder het scherm erg veel ruimte. Bovendien zou het voor het eerst zijn dat HTC een homeknop uitrust met een vingerafdrukscanner, net als bij de iPhone. Ook de antennebanden komen overeen en zelfs de langwerpige smalle en verzonken speaker bovenin toont overeenkomsten.

HTC One A9

Natuurlijk bestaat de kans dat we hier met Chinese namaak van doen hebben of een slimme Photoshop. We houden dus nog even een slag om de arm. Qua specificaties zou de One A9 uitkomen op een 5 inch grote Android-smartphone met Full HD-scherm, Snapdragon 617-processor, 13 megapixel camera en UltraPixel selfiecam. Voorop zit vermoedelijk een vingerafdrukscanner en binnenin zit een 2.150 mAh batterij. Al met al dus mid-range al komt dat niet overeen met eerder uitgelekte prijzen. De introductie van de HTC One A9 (Aero) staat gepland voor 29 september.

Bron: Frandroid.com

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC Logo achterkant

HTC One A9 verschijnt in webshop, belooft dure telefoon te worden

Geruchten ·

De nieuwe HTC One A9 is alvast in een Nederlandse webshop verschenen zo leerde NieuweMobiel.NL. Aan het toestel hangt een stevig prijskaartje. Voor het 16 GB model wordt een bedrag van iets meer dan 700 euro gevraagd.

De HTC One A9 wordt een nieuwe lijn waarmee HTC probeert extra klanten te lokken. Als deze prijzen blijken te kloppen, en we hebben momenteel geen reden om daaraan te twijfelen, dan kan dat nog wel eens heel moeilijk worden. Van de verwachte 6 uitvoeringen lijken deze vier vast te staan; 'Carbon Grey', 'Opal Silver', 'Deep Garnet' en 'Topaz Gold'. Het geheugen begint bij 16 GB.

HTC One A9 4G

Lange tijd werd gedacht dat de HTC One A9 een nieuw high-end vlaggenschip zou worden. Onlangs werd dat echter onderuitgehaald; de One A9 wordt een mid-range model met een bijbehorende Snapdragon 617-processor. Die chip heeft Qualcomm met name voor mid-range modellen bedoeld. Vooral het prijskaartje van 706,64 euro lijkt niet helemaal te kloppen bij een mid-range telefoon. Toch zullen we aan deze prijzen moeten wennen; soortgelijke prijzen zien we in andere shops voorbijkomen. De verwachte levertijd in Nederland is 1 oktober. HTC heeft op 29 september een persevent gepland waar mogelijk de One A9 aangekondigd gaat worden.

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

ts HTC Logo Render

HTC One A9 'Aero' volgens insider helemaal geen high-end model

Geruchten ·

Eigenlijk hebben we de afgelopen weken helemaal de optie niet besproken dat de HTC One A9 'Aero' geen high-end vlaggenschip zou zijn. Volgens insider @evleaks krijgt de A9 dankzij een Snapdragon 617 een heel ander karakter.

Qualcomm heeft de Snapdragon 617 op 15 september aangekondigd als mid-range processor. Deze chip bestaat uit 8 cores tot maximaal 1,5 GHz en ondersteunt 4G tot 300 Mbit/s. Volgens een tweet van @evleaks is de HTC One A9 'Aero' mogelijk de eerste die deze processor krijgt. Qualcomm zegt dat hij nog voor het einde van 2015 in telefoons terecht komt.

@evleaks over de HTC One A9

Andere specs zijn een 5 inch groot AMOLED-scherm met Full HD-resolutie, 2 GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel camera. Eerder werd nog gesproken over een 20 megapixel camera met mogelijk Quad HD-resolutie scherm. Mocht dit bericht kloppen dan is de One A9 een heel ander toestel dan aanvankelijk werd gedacht. Er komen in totaal 6 kleuruitvoeringen en HTC hoopt het model in november in de winkel te hebben. Voorheen sprak HTC de mid-range markt aan met Desire-modellen maar die zijn veelal van plastic. Deze One A9 moet van metaal worden en tegen de 7 millimeter dik zijn.

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9
 • snapdragon617

ts HTC Marshmallow

HTC One A9 ‘Aero’ eerste met Android 6.0 Marshmallow

Geruchten ·

HTC kondigt vermoedelijk op dezelfde dag als Google versie 6.0 van Android aangekondigd de One A9 aan. En HTC wil dan niet meteen achter de feiten aanlopen en zal de 'Aero' meteen met Android 6.0 Marshmallow uitrusten, zo is althans de gedachte.

Dat is ook goed nieuws want dat betekent dat toekomstige kopers van de HTC One A9 niet meteen zitten te wachten op een update. Onduidelijk is echter nog wanneer de One A9 in de winkel zal liggen, het is dus wel mogelijk dat andere toestellen er met de primeur vandoor gaan als eerste Android 6.0 Marshmallow-telefoon.

Marshmallow

HTC heeft het event gepland staan voor dinsdag 29 september. Op diezelfde datum kondigt Google dus vermoedelijk Android 6.0 Marshmallow aan met enkele nieuwe Nexus-toestellen. Ook die gaan deze versie van Android uit de doos draaien. HTC kondigde al aan in de tweede helft van 2015 met nog een vlaggenschip te komen. Deze moet extra omzet genereren om het financiële jaar te redden. Volgens de geruchten krijgt de HTC One A9 een decacore-processor (dus met 10 cores) van MediaTek en een 20 megapixel camera.

Foto: John Morgan (cc)
Bron: @LlabTooFeR

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • android
 • android6
 • htc
 • marshmallow
 • onea9

ts HTC Best Meets Best Eprice

Volgende HTC-lancering staat gepland voor 29 september

Geruchten ·

We hebben nog steeds de One A9 van HTC te goed. Eerst nog dachten we dat het toestel zondag 6 september kwam maar in plaats daarvan werd de HTC Desire 728 aangekondigd. Volgende mogelijke datum; dinsdag 29 september.

En die datum valt niet geheel toevallig samen met de lancering van Android 6.0 Marshmallow. Laten we daarom voor HTC hopen dat de One A9 ook meteen met die Android-versie wordt aangekondigd anders loopt het nieuwe vlaggenschip meteen al achter de feiten aan. Op de recentelijk verstuurde uitnodiging lezen we "The World Best Meets The Best". Sommige publicaties denken dat HTC niet één maar twee toestellen wil aankondigen.

HTC aankondiging 29 september

Wij kijken voorlopig alleen uit naar de HTC One A9 / Aero. Dat zou volgens de geruchten een 5,2 inch grote Android-telefoon moeten zijn met Full HD-resolutie en decacore MediaTek-processor. Overigens zijn er ook geruchten die juist spreken over een veel hogere Quad HD-resolutie maar die klinken de laatste tijd steeds minder overtuigend. Wel eensgezind zijn de geruchten over een camera die in RAW kan fotograferen. Dat zou de camera-liefhebbers moeten aanspreken. De One A9 zou HTC voor 2015 nog een extra impuls moeten geven want tot dusver vallen de inkomsten sterk tegen.

 • Tags:
 • 29september
 • a9
 • aero
 • htc
 • onea9

Beknopte specificaties van de HTC One A9

Afmetingen 145,75 x 70,8 x 7,26 mm
Gewicht 143 gram
Codenaam HTC Aero
EAN codes 8712421526152, 8712421526114, 4718487682010, 4718487680856, 4718487680849, 4718487680832, 4718487680825, 4718487680801
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 6.0 (Marshmallow)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, AMOLED
Hardware
Camera 13 MP
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 617, octa core
Selfiecamera 4 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2150 mAh
Snellaadfunctie

Alle HTC One A9 specificaties


Video over de HTC One A9

HTC One A9 video sample: via @YouTube


Alternatieven van de HTC One A9

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC One A9
Motorola Moto G5 (XT1676)
Huawei P10 (VTR-AL00)
Huawei P10 lite
Huawei P8 Lite (2017)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android6.0 (Marshmallow)7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, AMOLED5.0 inch, TFT5.1 inch, LTPS5.2 inch, IPS5.2 inch, IPS
Camera13 MP13 MP12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor12 MP12 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 617, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, HiSilicon Kirin 960, octa core1.7 GHz, 2.1 GHz, HiSilicon Kirin 658, octa core1.7 GHz, 2.1 GHz, HiSilicon Kirin 655, octa core
Selfiecamera4 MP5 MP8 MP8 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2150 mAh2800 mAh, verwisselbaar3200 mAh3000 mAh3000 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking HTC One A9 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC A9