HTC One A9


HTC One A9
HTC One A9 carbon grijs voorkant linkerzijkant schuin
HTC One A9 carbon grijs achterkant schuin
HTC One A9 achterkant carbon grijs
HTC One A9 achterkant opal zilver
HTC One A9 achterkant bovenkant az goud
HTC One A9 achterkant rood
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarGrijs
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten HTC One A9

 • Uiterlijk met aandacht voor detail
 • Vingerafdrukherkenning
 • Diverse audio-technieken voor beter geluid
 • Weinig ongevraagde apps aanwezig

Minpunten HTC One A9

 • Vrij stevige adviesprijs voor deze specs

Prijsvergelijker HTC One A9
  Prijs Incl. bezorging    
Central Point € 361,79 € 361,79   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de HTC One A9


HTC One A9 review: meedoen met de grote jongens heeft een prijs

HTC One A9 review: meedoen met de grote jongens heeft een prijs HTC bevindt zich al enige tijd in woelig vaarwater. De topmodellen van de Taiwanese fabrikant willen maar niet aanslaan bij het grote publiek. Daar moet met deze herkenbare HTC One A9 verandering in komen. De One A9 moet het tij gaan keren en werd bovendien gepresenteerd als een iPhone-killer. Hij heeft een 5 inch groot AMOLED-beeldscherm met een Full HD-resolutie dat wordt beschermd door Gorilla Glass 4. De gelijkenis met de iPhone zit hem niet alleen in het uiterlijk. Ook qua functionaliteit zijn er overeenkomsten. Zo treffen we onder het beeldscherm een vingerafdrukscanner. Aan de achterzijde bevindt zich een 13,1 megapixel camera waarover later meer. Lees verder


De HTC One A9 in het kort

De HTC One A9 werd eind oktober 2015 aangekondigd als ultieme iPhone-killer. Nu lijkt hij qua ontwerp daar ook wel op, en hetzelfde kan gezegd worden van enkele functies. Zo is er een unibody behuizing toegepast en zit er voorop een vingerafdrukscanner. Ondanks die overeenkomsten is de One A9 een Android-telefoon en moeten we dus veel verder kijken om hem beter te leren kennen.

Stijl, prestaties, personalisatie

HTC zegt dat het geen concessies heeft gedaan aan stijl, prestaties en personalisatie. Dat nemen we graag met een korreltje zout maar op sommige vlakken hebben ze een punt. Zo lijkt de gekozen stijl wel erg op die van de iPhone, zelf zegt HTC dat het ontwerp gebaseerd is op de allereerste HTC One (M7). Voor wat betreft de prestaties kunnen we kort zijn; alhoewel de Snapdragon 617-processor over acht cores beschikt kan Qualcomm's 600-serie niet op tegen de 810 die we in veel andere vlaggenschepen in dezelfde periode aantreffen. Nu past HTC wel een vrij kale Android-versie toe met slechts een lite-versie van Sense dus snel zal de One A9 zich niet verslikken. Aan het laatste punt, personalisatie, wordt voldaan doordat je zelf thema's kunt gebruiken.

Belangrijkste HTC One A9 specificaties

 • 13 megapixelcamera met Full HD-video
 • Krachtige Snapdragon 617-processor op 1,5 GHz + 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 16 GB opslaggeheugen + een geheugenkaartslot
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet LTE
 • AMOLED display van 5.0 inch met Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle HTC One A9 specs

Metalen unibody

Tijd om wat nader naar de specificaties van de HTC One A9 te kijken. Het scherm meet 5 inch en beschikt over een Full HD-resolutie. Veel andere fabrikanten passen inmiddels de hogere Quad HD-resolutie toe maar de pixeldichtheid van de A9 komt uit een meer dan keurige 441. HTC gebruikt verder een AMOLED-scherm dat bekend staat vanwege het hoge contrast en de levendige kleuren. Hiervoor ligt een Gorilla Glass 4-paneel dat beter bestand is tegen valschade en het glas is aan de randen gebogen. Dat heet 2.5D en geeft een premium gevoel aan het toestel. Draaien we de One A9 om dan zien we een metalen unibody. Ondanks dat heeft HTC wel een geheugenkaartslot ingebouwd. Je kunt het geheugen dus zelf uitbreiden.

HTC One A9 carbon grijs voorkant linkerzijkant schuin

Beeld en geluid

De One A9 zou geen HTC-telefoon zijn als er niet extra aandacht aan de camera en het geluid besteed is. Voorop treffen we een UltraPixel-camera aan die uitblinkt in situaties met weinig licht. Achterop treffen we juist een 13 megapixel exemplaar aan die voorzien is van optische beeldstabilisatie en autofocus middels phase detection. Die vorm van scherpstellen werkt ook in het donker snel. Foto's kun je in RAW-formaat opslaan waarmee je ze achteraf eenvoudiger kunt nabewerken. Video neem je juist op in 1080p en kan eventueel later tot een zogenaamde hyperlapse omgezet worden. Hiermee speelt een video 12 keer sneller af om een soort timelapse-effect te krijgen. Qua geluid wordt er ook ditmaal gerekend op BoomSound en Dolby Audio Surround. Je zult bij de A9 wel een koptelefoon moeten inpluggen want stereoluidsprekers ontbreken.

Goedkoopste HTC One A9 prijzen

Van de One A9 zijn momenteel alleen de losse toestelprijzen bekend. Wij vonden al vanaf €361,79 een webshop. Je hebt alweer flink wat geld bespaard in vergelijking met toen hij net uit was. Je betaalde eerst namelijk nog een stevige 575 euro voor een los toestel. De One A9 is momenteel alleen verkrijgbaar in het Carbon Grey (grijs). Er is alleen een uitvoering met 16 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je altijd nog een geheugenkaartje aanschaffen.


Video’s over de HTC One A9

HTC One A9 video sample: via @YouTube

Dit zijn de kleuren waarin je de One A9 kunt krijgen. Volgens HTC zijn ze genspireerd door de natuur


Concurrenten van de HTC One A9

Vergelijk de HTC One A9 met deze producten


Praat mee over de HTC A9