LG G4

7,7 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
LG G4 (H815)
LG G4 zwart leather achterkant
LG G4 bruin leather linkerzijkant
LG G4 bruin leather achterkant schuin
LG G4 bruin leather achterkant
LG G4 voorkant rechterzijkant schuin
LG G4 goud achterkant
LG G4 metallic achterkant
LG G4 wit achterkant

Reviews over de LG G4

7,7
2 reviews
5 sterren
0 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Niet echt premium, wel onderscheidend”

·

 • Beeldscherm
 • Camera
 • Optie van lederen achterkant
 • Plastic body
 • Slecht reagerend touchscreen

LG G4 review: niet echt premium, wel onderscheidend Een jaar geleden reviewden we de LG G3 en volgens de ijzeren wetten van de markt voor mobiele telefoons is het nu dus tijd voor de LG G4. De G4 is LG's vlaggenschip voor 2015 en wil zich voornamelijk onderscheiden met de uitstekende eigenschappen van de 16 megapixel camera. LG brengt de G4 uit in een speciale uitvoering met een leren achterkant. Verder beschikt het toestel over een 5,5 inch Quad HD-beeldscherm, een Qualcomm Snapdragon 808 hexacore-processor en een 3.000 mAh dikke batterij.


·

Een telefoon met een mooi en groot scherm terwijl de telefoon toch relatief compact is.

Camera is perfect en de knoppen aan de achterkant daar wen je snel aan.

Als eerste mocht T-Mobile deze telefoon uitgeven en was dus ook een van de eerste wat soms blijkbaar ook een nadeel kan zijn.

Telefoon sinds mei 2015 in het bezit en al 4 keer in de storing gegaan met echte vastlopers waarvan 3x via t-Mobile naar de servicedienst moeten sturen voor reparatie. Mainboard vervangen en later weer diverse onderdelen volgen het rapport maar niet duidelijk omschreven.

Heeft dus de nodige ergernis opgeleverd en zeker omdat hij net voor de vakantie juni 2016 weer stuk was en voor de 3e keer werd opgestuurd. Geen service van T-Mobile of LG waar ik persoonlijk alle keren contact mee heb gehad betreffende de storingen en geen coulance om een nieuw toestel aan te bieden. Eigenlijk jammer van het goed uitziende toestel en spijtig dat je als klant aan de goden bent overgeleverd.

Al met als jammer want het blijft een mooi toestel met voldoende geheugen en mooi scherm en een fantastische camera.

0 0

Alle LG G4 reviews


Beschrijving van de LG G4

De LG G4 is een eigenzinnige high-end smartphone van LG met diverse technologische snufjes. Bovendien kent het toestel een opvallend design met een licht gebogen beeldscherm en een achterkant die verkrijgbaar is in leer.

Indrukwekkende camera

LG heeft zeer veel werk gemaakt van de camera in de G4. De camerasensor is 16 megapixel groot en ziet naast normaal licht ook infraroodlicht. Kleuren worden hierdoor nog realistischer opgenomen. LG imponeert ook met de relatief grote lensopening van f/1.8. Dit is een aanduiding die zegt dat in het donker nog prima foto's en video's genomen kunnen worden. Je hebt de flitser dan niet nodig. Wat hierbij ook helpt is de vernieuwde beeldstabilisatie zodat lichte handbewegingen teniet worden gedaan. Alles kan gewoon automatisch gebeuren zodat je met weinig kennis toch uitstekende foto's kunt maken, maar er is ook een handmatige modus. Zo kun je alles zelf instellen en het resultaat bepalen. Foto's kunnen zelfs in een RAW-formaat opgeslagen worden. Met andere woorden; de hobby- en zelfs gevorderde fotograaf kan prima overweg met deze G4.

LG G4 voorkant rechterzijkant schuin

Achterkant van leer

Naast een geavanceerde camera lijkt LG veel aandacht besteed te hebben aan het uiterlijk. Ook bij de G4 zitten de bedieningsknoppen weer aan de achterkant. Nieuw is echter de achterkant van het toestel. Er zijn speciale lederen achterkantjes verkrijgbaar in diverse kleuren. Bij de LG G4 kan de achterkant gewoon vervangen worden en datzelfde geldt voor de batterij. Ook kan zelf een geheugenkaart geplaatst worden. Niet alleen de achterkant ziet er stijlvol uit, ook aan de voorzijde is gedacht. Net als bij de G Flex 2 is het scherm gebogen, zij het iets minder. Die kromming zorgt dat het toestel fijn in de hand ligt

Belangrijkste LG G4 specificaties

 • Onderweg snel mobiel internet dankzij 4G
 • 16-megapixelcamera aan de achterkant + 4K video-opname
 • Relatief scherpe selfiecam (8 megapixel)
 • 5.5 inch IPS Quantum scherm beschermd door Corning Gorilla-glas
 • 32 GB aan opslag uitbreidbaar met microSD-geheugenslot
 • Hexacore processor (Snapdragon 808) op 1,8 GHz, 3 GB RAM-werkgeheugen

Een stuk slimmer geworden

LG heeft de G4 verder voorzien van een nieuwe versie van de eigen UX-interface. Die ziet er net even wat gelikter uit en is nu helemaal in de stijl van Android Lollipop, maar is bovendien weer een stukje slimmer geworden. Met 'Smart Notice' kun je bepaalde routinematige handelingen automatiseren en ook de fotogalerij is onder handen genomen. Zo kent die nu een betere manier van weergeven en zoeken is makkelijker geworden. Wat echter gelijk gebleven is is het 5,5 inch grote Quad HD-scherm. LG past voor het eerst een IPS Quantum-scherm toe die kleuren nog realistischer kan weergeven. Bovendien is hierdoor het scherm buitenshuis beter afleesbaar.


De LG G4 in het nieuws

ts LG Logo

LG lanceert 2 vlaggenschepen na teleurstellend jaar

Geruchten ·

LG zag de verkoop van smartphones het afgelopen jaar stagneren. Het verkocht er ruwweg evenveel van als in 2014. Reden voor het bedrijf om de strategie onder de loep te nemen. Voor heel 2016 komen er slechts 2 nieuwe vlaggenschepen uit.

Het is dan veilig om te stellen dat we het hebben over de opvolger van de G4 en de V10. De opvolger van die eerste wordt komende maand verwacht dus voor heel 2016 volgt er nog één lancering. Van een high-end vlaggenschip tenminste, eenvoudiger smartphones blijven gewoon komen. LG ziet zichzelf genoodzaakt tot deze koerswijziging na het verkopen van 59,7 miljoen smartphones in 2015. Het jaar daarvoor bedroeg dat nog 59,1 miljoen.

LG V10 stand
Komend jaar maar 2 vlaggenschepen bij LG

En alhoewel dat een kleine stijging is is het niet genoeg voor LG. Dat komt vooral omdat LG geen geld verdient aan haar smartphone-tak. Vorig kwartaal bedroeg het verlies zelfs 36 miljoen dollar. Nu verkoopt LG meer dan telefoons alleen dus echt in de problemen is het niet. Toch is het reden voor zorgen en daarom slechts twee nieuwe vlaggenschepen voor heel 2016. Dat betekent dus mogelijk het einde van de grote G Pro en gebogen G Flex-lijn. Soortgelijke berichten kwamen eind vorig jaar ook al tot ons, dus echt een grote verrassing is het niet. Het nieuwe besluit is wel spijtig voor mensen die van gebogen beeldschermen in hun telefoon houden. Het ziet er niet naar uit dat we die in 2016 van LG krijgen.

 • Tags:
 • lg
 • vlaggenschip

ts LG G5 zwart And wit Weibo

“LG G5 krijgt 21 megapixel camera en Snapdragon 820-processor”

Geruchten ·

LG zou mogelijk de lancering van de lancering van de LG G5 in het voorjaar willen laten plaatsvinden. De opvolger van de G4 krijgt een 21 megapixel camera en een Snapdragon 820-processor. Een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar.

De LG G4 kreeg nog een 16 megapixel camera mee en een zes-kernige Snapdragon 808-processor. Nu zijn meer megapixels niet per se beter. De G4 deed het in vergelijkende testen namelijk best aardig. Vooral de snelheid viel in positieve zin op, mede dankzij de laser autofocus. Terwijl LG nu lijkt te schikken voor een 21 megapixel hoofdcamera wordt voorop juist een 8 megapixel exemplaar verwacht.

LG G5 specificaties

LG koos afgelopen jaar bewust niet voor de problematische Snapdragon 810. Daarmee moest het wel wat rekenkracht inleveren, iets wat met de komst van de Snapdragon 820 ruimschoots gecompenseerd wordt. Qua beeldscherm vallen er ook een paar wijzigingen te verwachten. Het schermdiagonaal gaat omhoog van 5,5 naar 5,6 inch. Nu vonden wij de LG G4 al vrij groot dus een stuk compacter zal z'n opvolger niet worden. De schermresolutie blijft wel op Quad HD staan. Mogelijk valt het qua formaat nog mee als LG wederom de bedieningsknoppen op de achterkant zet. De bron concludeert dat we de LG G5 mogelijk al in februari mogen verwachten. Dat zou rond het MWC eind februari moeten gebeuren. Hiermee volgt LG dezelfde strategie als Samsung die rond die periode met de Galaxy S7 komt.

Bron: Zealer (Weibo)

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • snapdragon820

ts LG Logo

“LG G5 krijgt Snapdragon 820 en aangepaste Sony-camerasensor”

Geruchten ·

Het moment begint aan te breken dat we kunnen speculeren over de vlaggenschepen die begin 2016 uitkomen. Die van LG bijvoorbeeld. Van de G5 worden nu claims gedaan over z'n processor en camerasensor.

Om te beginnen met de processor van de opvolger van de G4. Die beschikte nog over een Snapdragon 808 terwijl vooral gehoopt werd op een Snapdragon 810. Achteraf bleek dat misschien geen onverstandige keuze gelet op de oververhittingsproblemen waarmee de 810 te maken heeft. Voor komend jaar lijkt de Snapdragon 820 de uitverkorene te zijn. Ook geen slechts keuze gelet op de bechmarks die we tot nu toe gezien hebben.

LG G4 rear
De LG G4 viel nog op vanwege z'n materiaalkeuze

Ook nieuws over de camerasensor. Zoals ieder vlaggenschip doet LG inkopen bij Sony al kiest het geen standaard module maar laat het Sony een aparte module maken. Deze meet 1/2 inch terwijl die in de LG G4 nog 1/2.6 inch is. Hiermee zou de sensor beduidend groter worden dan veel andere smartphones die nog op 1/3 inch zitten. Hoe groter hoe meer licht hij kan opvangen en hoe beter de foto's in het donker worden. Qua resolutie zou deze sensor uitkomen op 20 megapixel en net als afgelopen jaar zouden optische beeldstabilisatie en laser autofocus niet ontbreken. Onduidelijk is of LG weer gebruik wil maken van plastic en lederen achterkantjes. Die werden weliswaar vrij lauw ontvangen maar (vooral die laatste) zagen er wel premium uit.

Bron: Gforgames.com

 • Tags:
 • g5
 • lg
 • snapdragon820

ts LG Phone

LG G4 Pro krijgt mogelijk Duo Camera en behuizing van plastic

Geruchten ·

LG heeft voor dit jaar nog steeds de G4 Pro beloofd. Een phablet-versie van haar G4-vlaggenschip dus. Eerder zou dat nog een "super premium" toestel worden maar daar is het al op teruggekomen. Wat de G4 Pro dan wel is lees je hier.

Eerst een korte samenvatting van wat we tot nu toe weten. Een 5,8 inch beeldscherm met een keurige Quad HD-resolutie. Qua processor wordt mogelijk gekozen voor een Snapdragon 810 met als belangrijkste reden omdat de Snapdragon 820 nog niet klaar is voor massaproductie. Het werkgeheugen zal uitkomen op 4 GB. De grootste verrassingen zitten hem echter in de camera en behuizing.

LG G4 camera
We hebben nog een high-end telefoon van LG tegoed

Want achterop zullen twee camera's geplaatst worden. Mogelijk om scherpte/diepte-informatie vast te kunnen leggen. HTC deed dit eerder met de One M8 maar zag daar in latere edities toch vanaf. Hoeveel megapixels de camera's krijgen is nog onduidelijk, mogelijk blijft dat op maximaal 16 steken. Een ander gerucht gaat over de behuizing. Eerder nog werd melding gemaakt van metaal maar daar lijkt LG op terug te zijn gekomen. We houden dus inmiddels rekening met polycarbonaat. Hierin heeft LG wel ergens een vingerafdrukscanner verwerkt zodat je toegang met je vingerafdruk kunt krijgen. De LG G4 Pro zal de G4 en G Flex 2 de line-up van LG complimenteren.

Bron: Inews24.com

 • Tags:
 • g4pro
 • lg

ts LG World Hifi

LG Hi-Fi Music is muziekdienst voor eigen premium telefoons

Telecomnieuws ·

Het hebben van een eigen muziekdienst klonk LG waarschijnlijk als muziek in de oren. Maar dan wel alleen in hoge kwaliteit en het liefst een beetje exclusief. Daarom start LG deze maand met een eigen muziekdienst voor alleen haar premium telefoons.

De Hi-Fi muziekdienst van LG speelt audio af met 24 bit/192 kHz wat ongeveer 6 keer meer is dan CD-kwaliteit. Of iedereen dit verschil hoort is een geheel andere vraag. Hiermee lijkt de muziekdienst wel wat op streamingdienst Tidal dat ook hoge audiokwaliteit muziek aanbiedt. Grote verschil is alleen dat LG nummers los verkoopt in tegenstelling tot streamt.

LG Hi-Fi music service

De muziekdienst werkt alleen voor premium-telefoons die 24-bit muziek kunnen afspelen waaronder de LG G4, G3, G2 en de G Flex 2. Die gebruikers kunnen iedere maand 2 nummers gratis downloaden via www.lgworld.com en krijgen bovendien 50% korting op andere nummers. De dienst gaat nog deze maand van start in 70 verschillende landen waaronder Nederland.

 • Tags:
 • 24bit
 • hifi
 • lg
 • muziek

ts LG G4 oranje

LG brengt nieuwe achterkantjes voor G4 uit

Telefoonnieuws ·

LG heeft een aantal nieuwe covers uitgebracht voor haar 2015 vlaggenschip; de G4. De nieuwe achterkantjes hebben een andere kleur dan de huidige en krijgen een adviesprijs mee van net geen 50 euro.

Alle hier aangekondigde achterkantjes zijn van leer gemaakt. Naast bruin en zwart krijgt de G4 de beschikking over achterkantjes in het roos, oranje, wit, roze, geel, beige en blauw. Los van deze lederen covers zijn er ook achterkantjes van plastic verkrijgbaar. Overigens was er al een rood lederen achterkantje verkrijgbaar, maar die was stukken donkerder dan deze nieuwe.

LG G4 oranje en roze
De LG G4 in het oranje en roze

Exacte verkoopcijfers heeft LG nog niet gegeven maar volgens berichten zou de verkoop van de LG G4 tegenvallen. Dat kan ook komen omdat LG vooraf een te hoge doelstelling heeft gesteld. Deze nieuwe kleuren zou de verkoop van het vlaggenschip misschien een duwtje in de rug kunnen geven. De mogelijkheid van het plaatsen van een lederen achterkant is één van de belangrijkste pluspunten van het toestel. Het geeft hem zeker een premium uitstraling en weet zich daardoor te onderscheiden van de rest.

 • Tags:
 • achterkantje
 • blauw
 • cover
 • g4
 • lg
 • oranje
 • roze

ts LG G4 Woman

Verkopen LG G4 zouden tegenvallen

Telefoonnieuws ·

Analisten zouden rekening houden met tegenvallende resultaten voor LG. Mogelijk zou het vlaggenschip de G4 minder goed verkopen dan waar vooraf rekening mee was gehouden. Onduidelijk is of LG de doelstelling voor 2016 gaat halen.

Volgens Business Korea hebben diverse analisten de verwachten naar beneden bijgesteld, sommigen zelfs met bijna de helft naar in totaal tussen de 56 en 68 miljard Zuid-Koreaanse won. Een flinke daling als je let dat sommige analisten rekening hielden met 115 miljard won. Een flinke tegenvaller voor LG want de verkoop van de G4 ging voortvarend van start. Het toestel dat eind mei in Nederland in de verkoop ging is vanwege z'n lederen achterkant juist vrij eigenzinnig.

LG G4 color editions
Toch iets minder G4's?

Het is onduidelijk of LG de doelstelling van 8 miljoen verkopen voor het eind van het jaar gaat halen. De verkopen zouden volgens berekeningen dan hoger moeten liggen dan nu het geval is. Normaliter dalen de verkoopaantallen juist hoe verder we van de lanceerdatum verwijderd zijn. Toch is de LG G4 hiermee niet meteen geflopt. Van de G3 verkocht LG er in een jaar tijd 5,8 miljoen en dat record zou alsnog verbroken kunnen worden. Algemeen aangenomen wordt dat LG last heeft van de sterke verkoop van de iPhone 6 en ook de metalen Galaxy S6 helpt niet echt mee.

Bron: Business Korea.co.kr

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • verkoop

ts LG G4 Touch

Gebruikers LG G4 klagen over slecht reagerend scherm

Telefoonnieuws ·

Sommige gebruikers van de LG G4 hebben problemen met het touchscreen. Het zou snelle aanrakingen en swipes niet adequaat registreren. Dat is een groot probleem want het verhindert de werking van Knock Code.

Handig aan de LG G4, en sommige voorgangers, is juist de aanwezigheid van Knock Code (voorheen KnockOn). Twee tikken op het scherm en het toestel springt aan. Handig want dan hoef je niet eerst de knop op de achterkant te vinden. Sommige exemplaren van het toestel registreren deze snelle tikken niet, zo wordt op XDA gemeld. Gebruikers kunnen testen of ook hun G4 last heeft van dit probleem.

LG G4 hands-on
Deze mensen schijnen er geen last van te hebben

Natuurlijk kom je daar achter als de KnockCode-functie niet naar behoren werkt maar er is ook een menu waar gebruik van gemaakt kan worden. Open de bel-toepassing en voer deze code in: 277634#*# Je komt dan in een service menu. Zoek vervolgens je weg naar Device Test > Service Menu > Manual Test > Touch Draw Test > Manual. Je kunt vervolgens het beeldscherm testen met lichte aanrakingen en korte vegen. Mogelijk gaat het om een softwareprobleem wat LG met een toekomstige update kan verhelpen. Het is wel te hopen want KnockCode is juist een belangrijk selling point van de G4.

 • Tags:
 • g4
 • knockcode
 • lg
 • probleem
 • touchscreen

ts LG G4 Book

LG: de G4 vanaf 30 mei breed verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

LG meldt dat haar nieuwe vlaggenschip de G4 vanaf 30 mei breed verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Wie het toestel daarvoor besteld heeft ontvangt bovendien een gratis 64 GB geheugenkaart.

LG heeft echter voor die tijd een exclusieve deal met T-Mobile. Vanaf zaterdag 23 mei kunnen klanten daar alvast een G4 aanschaffen. Wie op exact die dag een exemplaar afhaalt ontvangt gratis een boek met diverse camera-tips. Die kan van pas komen want de 16 megapixel camera en de lichtgevoelige lens van f/1.8 maken van de LG G4 een bijzondere cameratelefoon.

LG G4 range
De LG G4, onder andere verkrijgbaar met een leren achterkant

Geen klant bij T-Mobile of haal je liever elders een exemplaar? Dan zit er weinig anders op dan te wachten tot zaterdag 30 mei. Dan zal het toestel in heel Nederland breed verkrijgbaar zijn. Mogelijk bieden enkele shops hem zelfs al voor die tijd aan zo leert een rondvraag door NieuweMobiel.NL. Wie voor 29 mei een exemplaar besteld heeft ontvangt gratis een geheugenkaart van 64 GB groot. De LG G4 is hiermee één van de weinige vlaggenschepen van dit moment waar gebruikers zelf het geheugen van kunnen uitbreiden. Bij de iPhone en Galaxy S6 ontbreekt die optie. Alle overige voorwaarden zijn te vinden op www.lg-g4.nl.

 • Tags:
 • g4
 • geheugenkaart
 • leverbaar
 • lg
 • preorder

ts LG Lifes Good

LG G4 Mini duikt op in inventarisatie-systeem Vodafone

Geruchten ·

Er is al wel een eenvoudiger LG G4 gespot maar over de G4 Mini hebben we tot dusver nog niets gehoord. Zojuist dook het toestel op in het inventarisatie-systeem van Vodafone in Hongarije. Samen met een prijs.

We mogen er alvast vanuit gaan dat de LG G4 Mini geen high-end broertje wordt van de G4. Ook Vodafone schaart hem in de mid-range categorie tussen andere toestellen zoals de Samsung Galaxy A3 en de Sony Xperia M4 Aqua. Alleen de genoemde prijs roept vraagtekens op. Zo komt 14.990 Hongaarse forint overeen met nog geen 49 euro. Het is heel goed mogelijk dat dat bedrag niet de uiteindelijke verkoopprijs is.

LG G4 mini

Van de G3 kwam destijds geen 'mini'-variant uit, wel de G3s maar die was met een 5 inch scherm niet echt mini te noemen. Juist vanwege dit is het ook goed mogelijk dat Vodafone toch de eerder opgedoken G4c bedoelt. Dat toestel zou een 5 inch HD-scherm krijgen met 64-bits quad-core processor. Hier kunnen we gelet op bovenstaande afbeelding ook '4G' en 'NFC' aan toevoegen.

Bron: Tech2.hu

 • Tags:
 • g4mini
 • lg
 • vodafone

ts LG G4 Feel The Great

De LG G4 vergeleken met de concurrentie

Telefoonnieuws ·

De LG G4 werd vorige maand aangekondigd en lijkt een eigenzinnig alternatief voor die andere vlaggenschepen. We hebben het dan over de Apple iPhone 6, de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9. Tijd voor een vergelijking.

Zoals gezegd doet LG het met de G4 een tikkeltje anders dan de concurrentie. Zo is het uiterlijk nog grotendeels van plastic, is de achterkant te verwijderen en is die bovendien in leer verkrijgbaar. Maar is anders ook beter? Tijd voor een vergelijking op basis van de drie belangrijkste onderdelen; scherm, camera en uitvoeringen.

Beeldscherm

De LG G4 krijgt van alle vlaggenschepen het grootste beeldscherm mee; 5,5 inch met een Quad HD-resolutie. Diezelfde resolutie treffen we aan bij de Samsung Galaxy S6 al is dat paneel 5,1 inch groot. Het kleinst is het scherm van de iPhone 6; 4,7 inch terwijl de HTC One M9 er met 5,0 inch precies tussenin zit. Overigens is de iPhone 6 Plus ook 5,5 inch groot maar vanwege de grote ruimtes boven en onder het scherm is dat toestel flink groter dan de G4.

LG G4 comparison display

LG was er destijds met de G3 al vroeg bij om een Quad HD-resolutie toe te passen. Inmiddels is alleen Samsung gevolgd. En werd de G3 nog vrij snel heet als je die lang gebruikte, bij de G4 moet dat verholpen zijn. Dat komt mede door een nieuwe schermtechniek genaamd Quantum Display. Dat is nog steeds een IPS-scherm maar waarvan de contrast (50%), helderheid (25%) en kleurbereik (56%) van is toegenomen. Hiermee moet het met gemak het Quad HD Super AMOLED van de Galaxy S6 aankunnen zonder in te hoeven boeten op de kleurechtheid. Qua pixeldichtheid zit je bij de G4 wel goed, die is ruim 3x zoveel als de iPhone 6 en een keer zoveel als de HTC One M9.

Camera

LG heeft ook de camera van de G4 flink onder handen genomen. Qua megapixels moet hij alleen de One M9 boven zich dulden maar qua aperture staat hij eenzaam bovenaan; f/1.8. Dat getal zegt iets over hoeveel licht de lens doorlaat. Handig voor in het donker om toch goed belichte foto's te kunnen schieten. De Samsung Galaxy S6 volgt op kleine afstand met f/1.9 terwijl de iPhone 6 en One M9 op f/2.2 blijven steken. Nog steeds is daar de laser autofocus voor het snel kunnen scherpstellen en vernieuwd is de optische beeldstabilisatie. Deze weet nu nog meer onbedoelde bewegingen te compenseren met haarscherpe foto's en video's tot gevolg.

LG G4 comparison camera

Naast al die termen en getallen krijgt de LG G4 ook diverse functies mee. Zo is daar een volledige handmatige modus. Hier kun je alles zelf instellen zodat je creatieve foto's kunt maken die overeenkomen met dure DSLR's. Maar je kunt het ook allemaal overlaten dankzij de automatische modus. Doordat het toestel ook infrarood kan waarnemen kan hij nog beter de instellingen kiezen die nodig zijn voor betere foto's. Dat is iets wat geen ander vlaggenschip hem nadoet. De LG G4 is verder uitgerust met diverse grappige effecten zoals een 'lichtspoor-effect'. Hiermee komt alleen de HTC One M9 in de buurt qua vergelijkbare mogelijkheden.

Uitvoeringen

De LG G4 is alleen verkrijgbaar in een 32 GB-uitvoering. Meer geheugen kan eenvoudig bijgeplaatst worden door middel van een geheugenkaartje. Tot maar liefst 2 TB. Simpelweg de achterkant openen en voila. Daar is de G4 uniek in, bij de concurrentie zit die achterkant vast. Nadeel is dan ook dat de batterij niet zomaar zelf te verwisselen is. Dat kan bij de LG G4 wel. Het snel kunnen opladen kan ook gewoon bij de G4 dankzij de ondersteuning van Quick Charge 2.0. Hiermee is de batterij in slechts 30 minuten weer voor de helft gevuld. Nadeel is wel dat LG geen Quick Charge-oplader meelevert in de doos.

LG G4 editions

Naast één geheugen-uitvoering zijn er verschillende kleur-uitvoeringen waaronder in leer en van plastic. In het leer kun je kiezen uit rood, bruin en zwart terwijl de plastic uitvoeringen verschillen van Ceramic White, Metallic Grey en Gold. Nog steeds zitten de bedieningsknoppen aan de achterkant. Qua kleuren valt er dus genoeg te kiezen, meer dan bij de concurrentie. De Galaxy S6 is namelijk in 4 kleuren, de One M9 in 4 en de iPhone 6 is in slechts 3 kleuren verkrijgbaar. Al met al maakt dat van de LG G4 een eigenzinnig alternatief voor de overige vlaggenschepen. Staat alleen tegenover dat het toestel misschien wat groter is en daardoor wat minder handzaam. Zelf alle toestellen vergelijken? Ga dan naar de vlaggenschepen-vergelijking.

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • vergelijking

ts LG G4 Leather Camera

LG G4 ondersteunt toch snellere Quick Charge 2.0

Telefoonnieuws ·

LG heeft er tijdens de introductie geen melding van gemaakt maar het nieuwe vlaggenschip de G4 ondersteunt toch Quick Charge 2.0. Hierdoor is de batterij tegen de 75% sneller opgeladen, veelal al ruim de helft binnen 30 minuten.

LG had een goede reden om geen melding te maken van de ondersteuning van Quick Charge 2.0. De LG G4 beschikt namelijk in tegenstelling tot veel andere vlaggenschepen wel over een verwijderbare batterij. De snelst mogelijke manier om een toestel op te laden is door een volle batterij te plaatsen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om dit te doen dan kan de snellaad-functie uitkomst bieden.

LG G4 lifestyle
Langer genieten dankzij snellaad-functie

De G4 is niet de eerste LG-telefoon met de Quick Charge 2.0-functie, ook de G Flex 2 ondersteunt het. Van de concurrentie beschikken de HTC One M9 en de Nexus 6 over de snellaad-techniek die door Qualcomm is bedacht. Samsung gebruikt voor de Galaxy S6 een eigen techniek genaamd Fast Charging. De Note 4 beschikt wel over Quick Charge 2.0.

 • Tags:
 • g4
 • lg
 • qualcomm
 • quickcharge
 • quickcharge2
 • snellaad

ts LG G4c Winfuture

Eenvoudiger LG G4c mogelijk volgende maand in de winkel

Geruchten ·

LG gaat naast de G4 ook een eenvoudiger variant aankondigen. En net als vorig jaar met de G3s wordt hij slechts een tikkeltje kleiner. De LG G4s (H525N) ligt mogelijk volgende maand al in de winkel.

De LG G4c wordt al enige tijd vermeld in een Nederlandse webshop maar die toont daarbij geen afbeeldingen of specificaties. Deze Duitse shop doet dat wel en daarmee wordt het direct een stuk interessanter en bovendien geloofwaardiger. Qua ontwerp doet het toestel sterk denken aan de LG G4. Zo lijkt het toestel een licht gebogen beeldscherm te krijgen en ook de indeling van de achterkant vertoont gelijkenissen.

LG G4c
De eenvoudiger LG G4c

Alleen lijkt de G4c een achterkant van plastic te krijgen. Bij de G4 bestaat de keuze nog uit keramiek en leer. Het toestel krijgt verder een 5 inch groot IPS-scherm mee met een HD-resolutie (1.280 bij 720 pixels). Of het hier ook om een Quantum-scherm gaat zoals bij de G4 moet nog maar blijken. Ook de gekozen processor past bij een mid-range telefoon. Het gaat om een Snapdragon 410, dat is een quad-core exemplaar met een 64-bits ontwerp. Er is gelukkig ondersteuning voor 4G internet en achterop treffen we een 8 megapixel camera aan. Voorop zit een degelijke 5 megapixel selfiecamera. De ingebouwde batterij doet vrij fors aan; 2.540 mAh. Prijzen van de LG G4c ligt rond de 280 euro. Verwacht hem in de kleuren wit, zilver en goud.

Bron: Winfuture.de

 • Tags:
 • g4c
 • h525n
 • lg

ts LG G4 gedraaid

LG verwacht G4 maar liefst 12 miljoen keer te verkopen

Telefoonnieuws ·

LG heeft de lat hoog gelegd voor de LG G4. Van de G3 werden wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, dat was voor het eerst dat LG zoveel van hetzelfde model verkocht. De G4 gaat daar overheen met een verwachte 12 miljoen.

Nu is het nog niet zover, LG heeft nog geen enkele G4 kunnen leveren. Het bedrijf kondigde het nieuwe vlaggenschip gisteravond aan. LG kiest voor een eigenzinnige benadering met een opvallend design, een camera die op papier indrukwekkend klinkt en een achterkant van leer. Ze zijn er bij LG van overtuigd dat mensen de G4 massaal zullen omarmen en er eentje in huis halen. Tegenover een Koreaanse nieuwssite zegt LG er ruim 12 miljoen van te verkopen.

LG G4 launch
LG en zelfs Qualcomm zien de G4 wel zitten

De LG G4 heeft ergens wat goed te maken. Niet dat de G3 nou zo slecht was, in tegendeel zelfs. Maar het was wel één van de eerste vlaggenschepen met een Quad HD-scherm en bij intensief gebruik wou het toestel wel eens te heet worden wat de processorsnelheid weer niet ten goede kwam. LG past nu een Snapdragon 808-processor toe met zes kernen terwijl er nog steeds een 5,5 inch Quad HD-display is. We hebben het dan wel over een IPS Quantum-scherm met iets betere kleurweergave. En ook de 16 megapixel camera met f/1.8 lens en vernieuwde beeldstabilisatie lijkt veelbelovend. We zullen de eerste reviews van het toestel moeten afwachten voordat we conclusies kunnen trekken. De LG G4 ligt vanaf mei in de winkels.

Bron: Yonhap news

 • Tags:
 • 12miljoen
 • g4
 • lg
 • verkoop

ts LG G4 kleuren achterkant

LG kondigt G4 aan met Quantum-scherm en lederen achterkant

Telefoonnieuws ·

LG heeft zoals verwacht de G4 aangekondigd. Het toestel zal het vlaggenschip van 2015 worden en is voornamelijk gericht op de uitstekende camera-eigenschappen. LG brengt de G4 uit met een speciale uitvoering met een achterkant van leer.

LG bestede tijdens haar G4-keynote opvallend veel aandacht aan de camera. Daar valt dan ook het nodige over te vertellen. De sensor is 40% groter geworden en de lens laat 80% meer licht door. Bovendien combineert de LG G4 zichtbaar licht met infrarood waardoor er nog realistischer kleuren ontstaan. De optische beeldstabilisatie is verbeterd en de laser autofocus is sneller. Hierdoor moet de G4 volgens LG qua beeldkwaliteit in de buurt komen van dure DSLR.

LG G4 overview

En terwijl het scherm op een formaat van 5,5 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels blijft is er wel wat vernieuwing. LG past nu een IPS Quantum-display toe (niet te verwarren met Quantum Dots). Hierdoor gaat de kleurengamma omhoog met 20% en het contrast met 50%. Betere kleuren dus en het scherm is volgens LG buitenshuis nog steeds prima afleesbaar. Dan was er ook nog speciale aandacht aan de nieuwe interface; UX 4.0. LG gebruikt Android 5.1 als basis en gebruikt hier bovenop haar eigen schil. Nieuw hierin is 'Smart Bulletin' waar je een overzicht krijgt van al je notificaties en widgets. En twee keer snel op de volumetoets drukken en je maakt een foto. Die volumeknoppen zitten ook bij de G4 aan de achterkant.

LG G4 in Nederland

Verwacht de LG G4 in verschillende uitvoeringen vanaf mei in de winkel. Prijzen beginnen bij 649 euro. Wil je de zwart, roos of bruin lederen achterkant dan moet je daar 50 euro bij optellen. Hiermee is de G4 ruim 100 euro duurder dan de G3 toen die werd aangekondigd. Ondanks dat is het toestel nog wel goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S6, de iPhone 6 en de HTC One M9.

 • Tags:
 • g4
 • ipsquantum
 • lg
 • ux40

ts LG G4 Invite

Specificaties LG G4 voor lancering gepubliceerd

Geruchten ·

Met nog enkele uren op de klok zijn de specificaties van de LG G4 bekend geworden. Niet door LG zelf maar door Evan Blass die lange tijd het Twitter-account @evleaks bestierde.

De LG G4 wordt het nieuwe vlaggenschip van LG voor 2015 en volgt daarmee in de voetsporen van de redelijk succesvolle G3. Dat was destijds één van de eerste telefoons met een Quad HD-scherm met een ongelooflijk hoge resolutie. Helaas was die paneel wel een redelijk grote 5,5 inch waardoor het meer een phablet is dan een handzame smartphone. Diezelfde formule past LG dit jaar weer toe, zo blijkt.

LG G4 color editions
Alle verschillende uitvoeringen van de LG G4

Want volgens Blass krijgt ook de G4 een 5,5 inch paneel met Quad HD-resolutie. Wel past LG een andere schermtechniek toe waardoor de beeldkwaliteit iets omhoog is gegaan. Bovendien is het scherm licht gebogen. LG past de Snapdragon 808-processor toe en niet de met oververhitting geplaagde 810. De cameraresolutie gaat omhoog naar 16 megapixel en de aperture komt uit op f/1.8. De laser autofocus en optische beeldstabilisatie blijven bestaan. De selfiecamera is een 8 megapixel exemplaar en de verwisselbare batterij komt uit op 3.000 mAh. LG laat de G4 draaien onder het nieuwe Android 5.1 Lollipop. Een versie die nog maar weinig fabrikanten toepassen. LG kondigt de G4 eind van de middag aan tijdens een event in Londen.

Bron: Mashable.com

 • Tags:
 • blass
 • g4
 • lg
 • specificaties

ts LG G4 Leer

LG geeft nieuwe details vrij over G4

Geruchten ·

De LG G4 is allang geen geheim meer. Daar heeft het bedrijf eigenhandig voor gezorgd want beetje bij beetje kondigt LG details van het nieuwe vlaggenschip aan. Ditmaal over de interface, het uiterlijk en dan zijn er nog berichten uit het geruchtencircuit.

De LG G4 moet de waardige opvolger worden van de G3 en daarvoor pakt LG het groots aan zo lijkt. In plaats van de concurrentie te volgen komt LG juist met een andere aanpak. Het toestel zal beschikbaar worden met een achterkant van leer en net als veel andere LG-telefoons is het beeldscherm licht gebogen. In een nieuwe video onthult LG tevens de UX 4.0 interface waaronder het toestel moet draaien.

De video bespreekt vooral de camerafuncties waaronder het snel schieten van een foto door tweemaal de volumetoets in te drukken. Dit werkt zelfs vanuit de lock-stand. Er is alle reden om extra aandacht aan de camera te besteden, eerder al onthulde LG dat de cameralens van de G4 een aperture heeft van f/1.8. Ook zal het straks mogelijk zijn om automatisch ringtones samen te stellen per contactpersoon. Iedereen krijgt dan z'n eigen ringtone en dat helpt om sneller te bepalen wie er belt.

LG bracht nog een filmpje uit van de G4 waarin we hem ditmaal wat beter te zien krijgen. Voorlopig alleen z'n achterkant van de lederen uitvoering. Hieruit wordt duidelijk dat LG voornemens is om echt leer te gebruiken. Het zal voor LG nog een hele opgave worden om zoveel achterkantjes te produceren. Laat staan om de verwachte kritische geluiden van dierenactivisten te adresseren. De LG G4 wordt op 28 april wereldwijd aangekondigd en beschikt naar alle waarschijnlijkheid over een 5,5 inch Quad HD-scherm, een Snapdragon 808-processor met zes kernen, 3 GB aan werkgeheugen, een 16 megapixel camera en een 3.000 mAh grote batterij. Volgens recente geruchten komt er naast een normale uitvoering ook een Dual SIM-variant van uit.

 • Tags:
 • dualsim
 • g4
 • leer
 • lg
 • ux40

ts LG G4 Leer

LG G4 krijgt verwisselbare achterkant van leer

Geruchten ·

Telefoons van plastic zijn uit en metaal lijkt helemaal in. Toch denkt LG dat mensen zitten te wachten op een telefoon van leer. Niet helemaal, maar alleen de achterkant. Nieuw is het idee niet, maar het blijft wel bijzonder.

LG gaat niet zoals Samsung deed met de Galaxy S6 over op een metalen ontwerp. In plaats daarvan wil LG de opvolger van de G3 voorzien van verwisselbare achterkantjes, één waarvan in leer wordt uitgebracht. Houd je daar niet zo van dan is het altijd nog mogelijk om voor het meer traditionele plastic te gaan. Ook die uitvoering blijft gewoon bestaan.

LG G4 leatherLG G4 colors

LG is niet de eerste die met achterkantjes van leer uitkomt. Eerder bracht Motorola de nieuwe Moto X uit met de optie om voor een lederen case te kiezen. LG gaat nu een stapje verder en brengt maar liefst 6 verschillende kleuropties uit. Onduidelijk is nog of het om echt leer gaat of om synthetisch. Daarbovenop komen er ook nog 3 kleuruitvoeringen van plastic. Intussen kondigt LG vrolijk alle losse componenten van de G4 aan. Zo zagen we al het beeldscherm, de camera en de nieuwe interface voorbijkomen. De aankondiging van het nieuwe vlaggenschip staat gepland voor dinsdag 28 april.

 • Tags:
 • g4
 • leer
 • lg

Beknopte specificaties van de LG G4

Afmetingen 148,9 x 76,1 x 9,8 mm
Gewicht 155,9 gram
Artikelcode H815
EAN codes 8806084999054, 8806084986603, 8806084986559, 8806084984241, 8806084984210, 8806084983213, 8806084983206, 8806084983190, 8806084983183, 8806084983176, 8806084981950, 8806084981943, 8806084980168, 8806084980151, 8806084980144, 8806084980137, 8712421523366, 8712421523342 Toon nog 4 anderen, 8806084980151, 8806084980144, 8806084980137, 8712421523366, 8712421523342
Platform
Android 5.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.5 inch, IPS Quantum
Hardware
Camera 16 MP
Processor 1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 808, hexa core
Selfiecamera 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh, verwisselbaar

Alle LG G4 specificaties


Video’s over de LG G4

De G4 heeft volgens LG een camera die in de buurt komt van een dure spiegelreflex. Hoe dat precies werkt zie je hier

LG bindt een G4 vast aan een drone en schiet deze prachtige beelden!

Het is vrij zinloos maar hoe gedraagt een LG G4 zich tegenover een machinegeweer?


Alternatieven van de LG G4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG G4 (H815)
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy A40 (A405)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
 Huidig product    
Android5.1
9.0 (Pie)9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.5 inch, IPS Quantum5.8 inch, OLED, inkeping (notch)5.9 inch, Infinity U Full HD+5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat5.5 inch, IPS
Camera16 MP12 MP, dubbele camera-sensor16 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 808, hexa core2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.6 GHz, 1.8 GHz, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A11 Bionic
Selfiecamera8 MP7 MP25 MP10 MP7 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh, verwisselbaar2716 mAh3100 mAh3100 mAh2691 mAh

Volledige vergelijking LG G4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG G4