“Volgend vlaggenschip van HTC heet Perfume en krijgt Android 6.1”


De opvolger van de HTC One (M9) krijgt codenaam Perfume, voorheen ging nog de naam O2 rond. Het O2-project is echter stopgezet volgens bronnen en vervangen door deze Perfume. HTC zou hierbij gebruik willen maken van Android 6.1 en Sense 8.0.

HTC brengt normaliter nieuwe vlaggenschepen begin van het jaar uit. Omdat 2015 op z'n einde loopt mogen we verwachten dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Misschien zich al wel in een afrondende fase bevindt. Eerder dachten we nog dat de HTC O2 met een 6 inch scherm en Snapdragon 820 het volgende vlaggenschip zou worden. Dat toestel lijkt geschrapt en HTC zet nu vol in op deze Perfume.

HTC Perfume tweet

Beelden van dat toestel hebben we nog niet. Wat het schrappen van de O2 voor gevolgen heeft voor het uitkomen van de Perfume is ook nog niet helemaal duidelijk. De bron denkt te weten dat het toestel draait onder Android 6.1 en het eigen Sense 8.0. Nu blijft de laatste Android-versie steken op 6.0.1, onduidelijk is nog wanneer versie 6.1 uitkomt. Mogelijk komt die pas volgende Google I/O in juni. Dat zou een stevig uitstel betekenen voor de opvolger van de One M9. Er bestaat dus een kans dat we nog wat langer met die M9 en de onlangs uitgebrachte A9 moeten doen.


Prijsvergelijker HTC One M9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel