HTC One M9

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC One M9
HTC One M9 goud linkerzijkant schuin
HTC One M9 goud zilver achterkant schuin

Reviews over de HTC One M9

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de HTC One M9

De HTC One M9 is de derde generatie in de One-serie en vormt een evolutionaire verbetering ten opzichte van z'n voorganger. Zo is de metalen unibody net weer iets mooier, de processor een tikkeltje sneller en de Sense-interface een fractie slimmer.

Nieuwe camera

Grootste wijziging zit hem echter aan de achterkant. Daar heeft HTC ditmaal een 20 megapixel camera geplaatst met een lens van saffierglas. Het glas voor de camera zal dus niet snel krassen. Weg is echter de Duo Camera waarmee je nog 3D- en scherpte/diepte-effecten kon toepassen. HTC probeert de klant nu te lokken met de mogelijkheid om digitaal en zonder kwaliteitsverlies in te kunnen zoomen. Ook is het nu mogelijk om met de One M9 video-opnames in 4K te maken, Ultra HD wordt dat ook wel genoemd. In de software kunnen nu met geschoten foto's en video's allerlei creatieve effecten worden gemaakt.

Belangrijkste HTC One M9 specificaties

 • 5.0 inch scherm + Corning Gorilla-glas
 • 20 megapixelcamera + 4K-video
 • 32GB opslaggeheugen uitbreidbaar via microSD-kaartjes
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet LTE
 • Krachtige Snapdragon 810-processor op 2 GHz, 3 GB aan werkgeheugen

Toch UltraPixel, anders geluid

De 4 megapixel UltraPixel-camera is ingeruild voor een hogere 20 megapixel camera. Zeer welkom maar dat wil niet zeggen dat HTC de UltraPixel-camera voorgoed heeft uitgezwaaid. Nee, de UltraPixel camera is verhuisd naar de voorzijde. Ideaal voor selfies in situaties met weinig licht. Verder heeft HTC de One M9 met nieuw geluid uitgerust. Vanaf nu klinkt er 5.1 Dolby Surround uit de BoomSound-speakers op de voorzijde. Hierdoor wordt de gebruiker omgeven door geluid.

HTC One M9 goud linkerzijkant schuin

Verfijnd uiterlijk

Qua uiterlijk lijkt de HTC One M9 natuurlijk sterk op z'n One (M8). HTC zal waarschijnlijk gedacht hebben; never change a winning team. Toch zijn er wel wat verschillen die vinden we met name aan de zijkant. Kijk bijvoorbeeld naar de gouden uitvoering dan zien we een verfijnde dual tone afwerking. Beide metalen kleuren lopen vloeiend in elkaar over. Uiteraard levert dit een prachtige telefoon op van gepolijst metaal die zeker gezien mag worden. HTC heeft zelfs een nieuwe kleur aan het assortiment toegevoegd; een roze.


De HTC One M9 in het nieuws

ts HTC Perfume

“Volgend vlaggenschip van HTC heet Perfume en krijgt Android 6.1”

Geruchten ·

De opvolger van de HTC One (M9) krijgt codenaam Perfume, voorheen ging nog de naam O2 rond. Het O2-project is echter stopgezet volgens bronnen en vervangen door deze Perfume. HTC zou hierbij gebruik willen maken van Android 6.1 en Sense 8.0.

HTC brengt normaliter nieuwe vlaggenschepen begin van het jaar uit. Omdat 2015 op z'n einde loopt mogen we verwachten dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Misschien zich al wel in een afrondende fase bevindt. Eerder dachten we nog dat de HTC O2 met een 6 inch scherm en Snapdragon 820 het volgende vlaggenschip zou worden. Dat toestel lijkt geschrapt en HTC zet nu vol in op deze Perfume.

HTC Perfume tweet

Beelden van dat toestel hebben we nog niet. Wat het schrappen van de O2 voor gevolgen heeft voor het uitkomen van de Perfume is ook nog niet helemaal duidelijk. De bron denkt te weten dat het toestel draait onder Android 6.1 en het eigen Sense 8.0. Nu blijft de laatste Android-versie steken op 6.0.1, onduidelijk is nog wanneer versie 6.1 uitkomt. Mogelijk komt die pas volgende Google I/O in juni. Dat zou een stevig uitstel betekenen voor de opvolger van de One M9. Er bestaat dus een kans dat we nog wat langer met die M9 en de onlangs uitgebrachte A9 moeten doen.

 • Tags:
 • htc
 • o2
 • onem10
 • perfume

ts HTC Klok

“HTC komt in februari met One-smartwatch”

Geruchten ·

Volgens bronnen dichtbij HTC komt het bedrijf rond februari met een eigen slim horloge. De smartwatch moet dan vanaf de lente verkrijgbaar zijn, mogelijk samen met de opvolger van de One M9.

HTC heeft haar oog al langer laten vallen op de wearable-markt. Het bracht al een VR-bril uit en ook werd in samenwerking met Under Armour een fitness tracker aangekondigd. Die laatste werd trouwens na enkele keren te zijn uitgesteld geannuleerd. En de bril moet nog altijd uitkomen. We hebben dus alle reden om te twijfelen aan het tijdschema van februari. Onduidelijk is nog of HTC van een eigen platform gebruikt zoals Samsung doet of dat het gebruikmaakt van Android Wear.

HTC Watch
Niet de One-watch, wel een HTC-horloge

Overigens gaan er al maandenlang geruchten dat HTC werkt aan een Android Wear-product. Het nieuws van vandaag zou in combinatie hiermee wel veel duidelijk maken. Het is trouwens momenteel nog puur speculeren waarop het One-horloge zich gaat richten. Eerder leek het bedrijf zich wel te richten op de fitness-markt. Echter omdat veel huidige smartwatches zich ook al richten op fitness lijkt dat een onverstandige keuze. Die markt lijkt dus al verzadigd. Wat wel erg voor de hand ligt is dat er nauwe integratie is met de opvolger van de One M9.

Foto: @shimonips

 • Tags:
 • halfbreak
 • htc
 • one
 • smartwatch
 • wearable

ts HTC One M9s Camera

Aangekondigde HTC One M9(s) is een M9 met A9-camera

Telefoonnieuws ·

Vlak nadat de HTC One A9 beschikbaar kwam werd al snel duidelijk dat het over de beste camera beschikte die HTC ooit in een telefoon stopte. Beter nog dan in het vlaggenschip de M9. Daar moesten ze natuurlijk wat mee.

Binnenin de nieuw aangekondigde HTC One M9(s) zit daarom dezelfde 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie als in de One A9. Probleem is alleen dat de M9(s) vooralsnog alleen in Taiwan verkrijgbaar is. Wil je hier dezelfde ervaring dan zul je zowel een One M9 als een A9 moeten aanschaffen. Overigens zijn er naast de camera nog wel meer verschillen tussen de One M9 en de M9(s).

HTC One M9(s)
De One M9(s) is een kruising tussen de M9 en A9

Qua processor zit er nu een MediaTek Helio X10-processor in. Deze krijgt tevens een gigabyte minder aan RAM-werkgeheugen, dat komt nu uit op 2 GB. De UltraPixel-camera aan de voorzijde is wel gewoon hetzelfde gebleven. Op dit moment heb je daar weinig aan want het toestel is hier niet verkrijgbaar. Of dat gaat gebeuren is afwachten. De -s variant van het vorige vlaggenschip, de One M8s, was hier overigens wel gewoon verkrijgbaar. In thuisland Taiwan krijgt de M9(s) overigens een lagere adviesprijs mee dan zowel de One M9 als de One A9. Dat lijkt een bijzondere strategie want ook de recentelijk uitgebrachte A9 wordt als premium telefoon neergezet.

 • Tags:
 • htc
 • m9s
 • onem9s

ts HTC Aero Iph One 6 Weibo

Nog een afbeelding van HTC Aero gespot, ditmaal naast een iPhone 6 - Update

Geruchten ·

Gister lekte er al een afbeelding uit van de HTC Aero. Toen verbaasden we er ons nog over hoeveel het toestel leek op de iPhone 6. Even dachten we nog dat het om een slechts Photoshop ging maar het lijkt toch echt te gaan gebeuren.

Als je niet beter weet dan zou je denken dat HTC hem helemaal kwijt is. Wat bezielt een gerenomeerd telecombedrijf om het ontwerp van een andere fabrikant te kopiëren? Natuurlijk zijn er verschillen en natuurlijk kopieert iedereen elkaar maar is het nou zoveel moeite om iets anders te verzinnen? We hopen van harte dat dit niet het uiteindelijke ontwerp gaat worden, al was het maar om de geloofwaardigheid van HTC overeind te houden.

HTC Aero A9 vergelijking met iPhone 6

Ergens hopen we van harte dat dit nieuwe lek niet klopt. Dat het imitatie is of dat het om een prototype gaat die uiteindelijk geschrapt is. HTC heeft het al moeilijk genoeg en als we daar ook nog schaamteloos kopiëren aan moeten toevoegen zou het wel heel erg worden. De Aero komt vermoedelijk dit jaar nog als de A9 op de markt. Het toestel moet los naast de One M9 bestaan en nog een deel van de omzet redden.

HTC Aero voorkant

Update: Inmiddels lijkt er ook een foto binnen te zijn van de voorzijde. En deze toont ook sterke overeenkomsten met de iPhone 6. Eerder al lekte uit dat HTC een 2.5D fontpaneel wou toepassen.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • o2

ts HTC Aero A9 Mobipicker

“Achterkant HTC Aero (A9) toont sterke gelijkenissen met iPhone 6”

Geruchten ·

"If you can't beat them, join them!" Dat moeten ze bij HTC gedacht hebben toen ze deze Aero ontwierpen. Een uitgelekte afbeelding van de vermoedelijke HTC Aero doet ons sterk denken aan een telefoon van een fabrikant die wel succesvol is.

Het kan de belichting zijn maar als we niet beter zouden weten dan zien we hier een iPhone 6 in. Ja de camera zit in het midden waardoor je vinger er in theorie minder snel voor kruipt, maar verder lijkt het als twee druppels water. Nu maakt HTC al langer metalen telefoons maar dit ontwerp toont wel erg weinig inspiratie. Als dit tenminste het uiteindelijke ontwerp is.

HTC Aero A9 achterkantApple iPhone 6 achterkant silver
Zoek de verschillen!

HTC heeft nog voor 2015 een nieuw vlaggenschip gepland staan, mogelijk deze Aero. Een definitieve naam heeft dat toestel nog niet, mogelijk wordt het 'A9' al is de naam 'O2' ook al voorbij gekomen. Eerder opgedoken renders lijken in het niet op deze nieuwe afbeelding. Het is dus nog even afwachten voordat we conclusies kunnen trekken. De geruchten lijken het wel eens over de specificaties; een 5,5 inch groot Quad HD-scherm, 4 GB aan werkgeheugen en een MediaTex Helio X20 bestaande uit 10 kernen. De camera zou uitkomen op 20 megapixel. HTC zou het toestel naast de One M9 willen voeren en het gaat dus niet om z'n vervanger.

Bron: Mobipicker.com

 • Tags:
 • a9
 • aero
 • htc
 • o2

ts HTC O2 Mobiledad

Render van HTC O2 verschenen; is dit HTC’s redding?

Geruchten ·

Er zijn renders verschenen van de HTC O2, het tweede vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant voor 2015. Dit 6 inch groot Android-toestel met Snapdragon 820-processor. moet de redding zijn van HTC.

In eerste instantie lijkt deze O2 wel wat op een zwarte One M9. De overdreven grote balken onder en boven het scherm zijn verdwenen. Het toestel krijgt trouwens niet de naam M10 omdat het niet gezien wordt als opvolger van de M9. Het toestel moet een apart leven krijgen naast de One-lijn.

HTC O2

Wat opvalt aan de render is dat de schermrand opvallend dun is. Of dit in de praktijk ook echt zo is moet nog blijken. Binnenin ligt zoals gezegd een nieuwe Qualcomm Snapdragon 820-processor. Die chip moet nog uitkomen. HTC zou verder een scherm van 6 inch groot toepassen met een Quad HD-resolutie. De keuze voor camera's zou gevallen zijn op een 20,7 en 5 megapixel exemplaar. De batterij tot slot telt 3.500 mAh. HTC lijkt dus vrij veilig gekozen te hebben. Het gerucht luidt ook dat de HTC O2 mogelijk waterbestendig is. Voor 2016 heeft HTC ook nog een 5 inch variant van deze O2 in petto. Deze zou een nog snellere processor krijgen uit de Snapdragon 82x-serie en beschikt over 8 cores die voor het eerst boven de 3 GHz draaien. Eerder nog beloofde HTC een nieuw vlaggenschip in oktober van dit jaar. Dat is nog maar een paar maanden verwijderd.

Bron: Mobile-dad.com

 • Tags:
 • htc
 • o2
 • onem10

ts HTC Blood

HTC ontslaat 15% van haar personeel

Telecomnieuws ·

Nadat het onlangs dramatisch slechte kwartaalcijfers publiceerde werd al duidelijk dat HTC medewerkers ging ontslaan, toen was alleen nog niet duidelijk hoeveel. Inmiddels maakt het bedrijf bekend dat het om 15% van het personeel gaat.

Dat komt neer op zo'n 2.300 medewerkers wereldwijd. Voor HTC levert dit een kostenbesparing op van 35%. In een persbericht houdt HTC de moed erin door te zeggen dat het dankzij het afslanken beter de focus kan leggen op producten die ertoe doen. Dat zullen voornamelijk de meer betaalbare premium telefoons zijn. Groot probleem is alleen dat het daar hevige concurrentie van ondervindt van Chinese merken.

HTC One M9 landscape
Hij ziet er mooi uit, maar de One M9 verkoopt beneden verwachting

HTC probeert intussen ook nieuwe markten aan te boren met VR-bril de Vive en enkele wearables. Echter moeten die allemaal nog uitkomen en producten in de laatste categorie zijn onlangs nog voor onbepaalde tijd uitgesteld. Intussen blijven de problemen voor het bedrijf zich opstapelen. Zo werd de HTC One M9+ vanwege problemen tijdelijk uit de handel genomen, werd bekend dat de vingerafdrukscanner van de One Max over een ernstig beveiligingsprobleem beschikt en ergeren bestaande klanten zich over ongevraagde advertenties in BlinkFeed.

 • Tags:
 • htc
 • ontslagronde

ts HTC Down

HTC gaat in medewerkersbestand en productportfolio snijden

Telecomnieuws ·

In het licht van onlangs gepresenteerde kwartaalcijfers kondigt HTC aan diverse banen te schrappen. Het medewerkersbestand is niet het enige waar HTC het met in zet, ook het aantal toestellen gaat omlaag.

Van hoeveel medewerkers we afscheid gaan nemen is nog onbekend maar HTC maakt wel duidelijk dat geen onderdeel gespaard zal blijven. HTC is al langer bezig om de kosten omlaag te brengen maar dat blijkt bij lange na niet genoeg. Het bedrijf verloor afgelopen kwartaal nagenoeg de helft van haar omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

HTC in het wild
Dit begint steeds zeldzamer te worden in het straatbeeld

Daarbovenop kondigde het bedrijf ook nog aan een deel van haar productfolio te schrappen. Het high-end segment, met name de categorie waar HTC het lastig heeft, blijft gewoon gehandhaafd. Mogelijk moeten de goedkope(re) modellen dus het veld ruimen.Of dit echt verstandig is moet nog maar blijken. Andere fabrikanten proberen juist met goedkopere modellen marktaandeel te behouden. Vooral nu opkomende Chinese merken erg groot worden met voordelige maar toch premium ogende smartphones. Het high-end segment wordt momenteel gedomineerd door Apple en Samsung, met name door hoge marketingbudgetten en onberispelijke kwaliteit. HTC zal het nog erg zwaar krijgen als het zich daar gericht op wil blijven focussen. Voor het einde van het jaar zal het bedrijf nog 2 high-end modellen uitbrengen; één modieus en één klassiek als opvolger van de geflopte One M9.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • banenverlies
 • htc
 • ontslag

ts HTC Ads

HTC-gebruikers klagen over ongevraagde advertentie-notificaties

Telefoonnieuws ·

HTC kondigde onlangs aan te beginnen met tonen van advertenties in BlinkFeed dat onderdeel uitmaakt van haar Sense-interface. Maar nu lijkt de fabrikant ook te zijn begonnen met het ongevraagd tonen van advertenties als notificatie.

Enkele gebruikers klagen hier nu over op ondermeer Reddit. Sommigen kregen in het notificatieoverzicht een advertentie over een nieuwe film. De notificatie laat zich eenvoudig verwijderen en vormt op zich niet zo'n probleem maar toch verbazen diverse HTC-eigenaren waaronder die van de One M9 zich over de ongevraagde reclame.

HTC advertentie notificatie

Het in problemen verkerende HTC probeert nieuwe manieren te zoeken om geld te verdienen, vooral nu de verkoop van telefoons terugloopt. Ergens moet iemand van HTC bedacht hebben dat het een goed idee is om bestaande klanten te bestoken met reclame. Of die klanten daarop zitten te wachten en van gediend zijn is natuurlijk nog maar de vraag. Het uitzetten van reclame in BlinkFeed en als notificatie is overigens wel via een instelling uit te zetten. In de forumpost op Reddit schrijven echter wel opvallend veel eigenaren klaar te zijn met HTC en niet meer een nieuwe HTC te kopen. Of het zover ook uiteindelijk komt moet nog blijken.

 • Tags:
 • ad
 • htc
 • notificatie
 • reclame

ts HTC One M9 achterkant Closeup

HTC One M9 kampt met oplaad-problemen na update

Telefoonnieuws ·

Een recentelijke firmware update voor de HTC One M9 lijkt het toestel meer kwaad te hebben gedaan dan goed. Gebruikers klagen dat sinds versie 1.40.401.8 het toestel enorm lang over volledig opladen doet, soms wel 13 uur.

Het zit HTC niet echt mee met de One M9. Het toestel had de meeste problemen voor het bedrijf moeten oplossen maar de verkopen vallen flink tegen. Nu komen er meerdere problemen dankzij een software update die juist vele problemen moest verhelpen. Ditmaal op het gebied van het opladen van de batterij.

HTC One M9 opladen
Nog even geduld aub!

Een enkele gebruiker meldt dat z'n M9 zegt er 13 uur over te doen om volledig op te laden en dat terwijl hij nog 26% batterij heeft. Normaliter zou dat binnen iets meer dan 100 minuten zijn, nog sneller wie een compatible Quick Charge 2.0-oplader heeft. HTC zou het probleem inmiddels al via hun Twitter-account bevestigd hebben en aanraden om de Google Foto's-app te verwijderen en een soft-reset uit te voeren. Hiervoor dien je de powerknop en volume omhoog tussen de 15 en 30 seconden vast te houden. Of er nog een fix komt blijft in het midden. Raar blijft wel dat de aanwezigheid van een applicatie van een derde voor dergelijke problemen kan zorgen.

Via: Webtrek.it

 • Tags:
 • batterij
 • htc
 • m9
 • onem9
 • opladen

ts HTC Glass

HTC ‘Aero’ krijgt gebogen Quad HD-scherm

Geruchten ·

HTC werkt aan een nieuw vlaggenschip die mogelijk al in oktober uitkomt, al bestaat de kans ook altijd nog dat het hier om de One M10 gaat die pas volgend jaar uitkomt. Er zijn nu een aantal specificaties van het vlaggenschip uitgelekt.

Eerder al leerden we dat de camera van de HTC Aero eindelijk eens niet gaat tegenvallen. Maar vandaag horen we dat het toestel een heus Quad HD-scherm krijgt. Een dergelijke resolutie wordt door Samsung en LG al langer toegepast en staat garant voor haarscherpe beelden. Verder zou het toestel een 2.5D paneel van Gorilla Glass 4 meekrijgen.

Licht gebogen 2.5D glas
Licht gebogen 2.5D glas

Dat wil zeggen dat het paneel aan de zijkanten lichtjes afbuigt. Dat geeft hem een meer premium look mee. Nu heeft de HTC One M9 trouwens ook al een paneel van Gorilla Glass 4 al bleek dat sommige exemplaren gewoon met het verouderde Gorilla Glass 3 geleverd worden. Een ander gerucht wat eerder al opdook was dat de Aero een camera krijgt met f/1.9 aperture. Dat moet het schieten van foto's en video's in het donker makkelijker maken. Ook zal HTC de mogelijkheid toevoegen om foto's in RAW op te slaan.

Bron: Htcviet.vn

 • Tags:
 • aero
 • htc
 • quadhd

ts HTC Logo Irl

HTC Aero ‘vlaggenschip’ krijgt mogelijk geen “zuigende” camera

Geruchten ·

Die titel is misschien wat overtrokken maar voor een bedrijf dat beweert zich te specialiseren in cameratelefoons maakt het bijzonder slechte cameratelefoons. Volgens een bron gaat het nieuwe vlaggenschip Aero die belofte nu eindelijk eens waarmaken.

We gaan even terug in de tijd. HTC kondigde de eerste One aan met z'n "baanbrekende" UltraPixel-camera. Deze zou met name in weinig licht extra goed presteren. Dat deed hij inderdaad maar helaas niet in alle andere situaties, zoals overdag. Terwijl je je telefoon het meest gebruikt. HTC bleek ongevoelig voor die kritiek want het voorzag de One M8 doodleuk van dezelfde camera. Pas bij de One M9 werd gehoor gegeven aan het geklaag en kwam een 20 megapixel camera. Helaas presteert die ook niet naar behoren en is hij te vergelijken met de beste cameratelefoons van twee generaties terug.

HTC One M8 camera
Nu eindelijk eens écht een goede camera?

HTC hoopt nu de prestaties te verbeteren door het toepassen van een lichtgevoelige cameralens, zo meldt een nieuwe bron. Iets wat ook Samsung en LG inmiddels hebben gedaan bij de Galaxy S6 en de G4. HTC zou kiezen voor een diafragma van f/1.9 waar ook Samsung mee werkt. LG zit met f/1.8 zelfs nog lager. Ook zou HTC iets gedaan hebben aan z'n camera-interface. Die kent enkele verbeteringen al is nog niet duidelijk welke dat precies zijn. Wel duidelijk is dat gebruikers straks foto's in het RAW-formaat kunnen opslaan. Dit maakt fotobewerking makkelijker. Onduidelijk is nog of de HTC Aero het nieuwe vlaggenschip is dat al in oktober van 2015 aangekondigd gaat worden of dat het de opvolger is van de huidige One M9.

 • Tags:
 • aero
 • camera
 • htc

ts Blinkfeed Ads

HTC bevestigt advertenties in BlinkFeed

Telecomnieuws ·

HTC heeft via een blogpost bevestigd dat het advertenties gaat tonen in BlinkFeed. Het zou voorlopig alleen om een test gaan in een select aantal landen. Nederland valt hier nog niet onder. Als het bevalt dan worden de advertenties ook hier zichtbaar.

De stap is een opvallende stap van HTC om meer geld te verdienen. Niet alleen worden de advertenties als normale content weergegeven, ze worden getoond aan mensen die al geld hebben neergelegd voor een HTC-telefoon. Veel geld. Zo kost de One M9 bijvoorbeeld momenteel meer dan een iPhone. Gebruikers hebben overigens de mogelijkheid om zich uit te schrijven voor de advertenties via een opt-out systeem. Het was al mogelijk om heel BlinkFeed uit te schakelen.

Blinkfeed monetization

Al langer ging het gerucht dat HTC met advertenties zou experimenteren in BlinkFeed. Dat gaat nu voor inwoners van de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Taiwean en China gebeuren. Zij zullen vanzelf advertenties te zien krijgen. HTC belooft in haar blogpost dat het om relevante advertenties gaat. Hoeveel informatie er vanuit BlinkFeed richting de adverteerders gaat om dit te bewerkstelligen is onbekend. Duidelijk is wel dat de advertenties zich als "normale" content gedraagt en dus niet als popup. Reclame krijgt wel het woord "sponsored" mee om zich als zodanig te herkennen.

 • Tags:
 • advertenties
 • blinkfeed
 • htc
 • optout
 • reclame

ts Asuslogo

Asus overweegt overname HTC

Geruchten ·

Nu het aandeel van HTC steeds verder wegzakt wordt het steeds meer een overnameprooi. Het eveneens Taiwanese Asus zou een overname nu overwegen. Een mogelijke overname zou intern besproken zijn, iets wat Asus ook openlijk toegeeft.

Van een bod zou echter nog geen sprake zijn. Asus doet het de laatste tijd ook zelf erg goed op telefoongebied. Zo boekte het voor het eerst winst op de smartphonetak. Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar 3x zoveel toestellen te verkopen dan het jaar daarvoor. Het bedrijf groeit dus op eigen kracht ook aardig en lijkt HTC daarvoor niet nodig te hebben.

Asus phone
Ook Asus maakt metalen telefoons

Wel zou het inlijven van HTC het bedrijf kunnen helpen om haar markt te vergroten. Asus verkoopt niet overal in de wereld haar telefoons, HTC probeert dat wel. Asus zelf houdt de kaarten intussen tegen de borst. In een officiële verklaring tegen Reuters zegt het bedrijf de mogelijkheid van een overname niet uitsluit. HTC gaf onlangs een omzetwaarschuwing af waarna het aandeel in een vrije val belande. In een paar dagen tijd verloor het 20% van haar beurskoers. Die stond al op een laagste stand in 12 jaar tijd. Hierdoor wordt een vijandige overname steeds reëler. Het lukt HTC niet met de One M9 om verloren marktaandeel terug te winnen.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • asus
 • htc
 • overname

ts Iph One Reflection HTC

HTC maakt persfoto van gouden One M9 met iPhone

Opmerkelijk ·

HTC heeft een speciale gelimiteerde uitvoering van de One M9 uitgebracht van 24 karaats goud. Alsof dat nog niet opvallend genoeg is schoot het de officiële persfoto van dat toestel met een iPhone. De foto verscheen op Twitter en is inmiddels verwijderd.

HTC heeft met maar moeilijk, de verkopen van de One M9 blijven achter bij de verwachtingen en het bedrijf wordt links en rechts ingehaald door de concurrentie. Afgelopen week moest de top van het bedrijf zelfs openlijk excuses maken voor de tegenvallende resultaten. Daar was ook reden toe; het aandeel bereikte een laagste stand in 12 jaar. Als klap op de vuurpijl lijken zelfs de eigen medewerkers niet eens met een HTC gezien te willen worden; een officiële persfoto werd met een iPhone gemaakt.

HTC One M9 limited gold edition shot with iPhone
Foutje bedankt!

Op de foto zien we een glanzende HTC One M9 gehuld in 24 karaats goud. Deze speciale gelimiteerde oplage is speciaal voor de finale van de Champions League gelanceerd. Bovenstaande foto werd op het officiële Twitter-account van HTC geplaatst maar HTC had er goed aan gedaan om deze uitvoering wat minder glanzend te maken. We zien namelijk overduidelijk de weerspiegeling van een iPhone 6. HTC heeft de foto inmiddels zonder nader bericht verwijderd maar het internet vergeet niet. Nu kan het simpelweg een onschuldige fout zijn van een ingehuurd mediabedrijf, maar pijnlijk is het wel.

 • Tags:
 • championsleague
 • fail
 • goud
 • htc
 • iphone
 • onem9
 • uefa
 • uitvoering

ts HTC People

HTC verontschuldigt zich voor slechte resultaten, belooft nieuwe telefoon in oktober

Telecomnieuws ·

HTC is een beursgenoteerd bedrijf en dat betekent dat het verantwoording moet afleggen aan aandeelhouders. En die zijn de laatste tijd niet erg te spreken over het bedrijf. De koers staat namelijk sinds 12 jaar niet zo laag.

En daarom zag CEO Cher Wang zich genoodzaakt haar verontschuldigingen aan te bieden tijdens een aandeelhoudersvergadering. Ze weet de slechte resultaten niet alleen aan tegenvallende efficiencybesparingen maar ook aan de tegenvallende resultaten van de One M9. Dat toestel kwam in maart uit en was een vrij conservatieve upgrade van z'n voorganger.

Cher Wang CEO HTC
Cher Wang, CEO HTC

Om het jaar toch nog goed af te kunnen sluiten beloofde de topvrouw een nieuw "hero" product nog voor oktober van dit jaar. Het ligt niet voor de hand dat dit de 'One M10' zal zijn, die wordt pas op z'n vroegst begin 2016 verwacht. HTC zegt ook afscheid te nemen van Robert Downey Jr. die afgelopen jaar op vrij bijzondere en eigenzinnige manier reclame maakte voor het merk. HTC probeert naast telefoons ook met andere productcategorieën winst te maken. Zo kondigde het bedrijf al een een losse camera aan (Re Camera), een fitness tracker (Re Grip) en ook stapte het bedrijf in Virtual Reality (Re Vive). Die laatste is nog niet verkrijgbaar maar HTC hoopt dat deze nieuwe producten volgend jaar minstens 10% van de omzet uitmaken.

Bron: Taipei Times

 • Tags:
 • hero
 • htc
 • onem10
 • onem9
 • wang

ts HTC One M9 achterkant

HTC verlaagt orders One M9 met 30% vanwege teruglopende vraag

Telefoonnieuws ·

De HTC One M9 lijkt nu al over z'n hoogtepunt heen. Het Taiwanese bedrijf zou het aantal orders voor componenten voor het het vlaggenschip met 30% verlaagd hebben omdat er simpelweg minder vraag naar is. Het toestel is nog maar 2 maanden op de markt.

Toen HTC de One M9 aankondigde bleken er maar weinig grote verschillen met z'n voorganger de M8 te zijn. Nu krijg je in beide gevallen een metalen vlaggenschip dus daar kan het niet aan liggen. Bovendien ruilde HTC haar ondermaats presterende UltraPixel-camera in voor een 20 megapixel exemplaar. De lichtgevoeliger UltraPixel-camera werd naar de voorkant verplaatst. Het heeft allemaal weinig uitgehaald, de consument lijkt er nu al op uitgekeken.

HTC One M9 heart
Er is veel liefde in gegaan maar het wil nog niet echt lukken met de M9

Volgens bronnen binnen Taiwanese toeleveranciers zouden de verkopen "tegenvallen bij de verwachtingen". Dat belooft in ieder geval weinig goeds voor de winstvoorspelling van HTC. HTC zou als gevolg hiervan 30% minder componenten willen bestellen. Een definitief besluit zou nog niet genomen zijn en HTC weigerde om commentaar te geven op dit bericht. Het aandeel HTC zou trouwens een laagste punt op de beurs hebben bereikt in 10 jaar tijd.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC Blinkfeed Ads

HTC BlinkFeed krijgt misschien advertenties

Geruchten ·

HTC lijkt om geld verlegen te zitten en overweegt daarom om reclame weer te geven in BlinkFeed. HTC BlinkFeed zit ingebouwd in de eigen Sense UI en toont naast nieuws ook updates uit je social network.

Het gerucht is afkomstig van @upleaks die wel vaker als eerste HTC-nieuws bracht. Via een tweet toonde het een foto die afkomstig zou zijn uit een interne presentatie van HTC. Het toont twee mogelijkheden om geld te verdienen door in BlinkFeed reclame te maken voor apps of producten. BlinkFeed werd geïntroduceerd met de eerste HTC One maar wordt ook met de huidige One M9 meegeleverd.

HTC BlinkFeed monitize

Het is inmiddels mogelijk om BlinkFeed uit te schakelen en we vermoeden dat als er advertenties getoond gaan worden meer mensen de dienst zullen uitschakelen. Mocht dat zo zijn dan zal deze stap juist averechts werken. De mogelijkheid om advertenties weer te geven zou al verwerkt zitten in HTC Sense 7.1 die op 6 mei uitkwam. Het tonen van advertenties zou dus ieder moment kunnen beginnen. Nu nog adverteerders vinden.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • ads
 • advertenties
 • blinkfeed
 • htc
 • reclame

ts Corning Glass 4

Klokkenluider: sommige exemplaren HTC One M9 hebben Gorilla Glass 3 in plaats van 4

Telefoonnieuws ·

HTC kondigde de One M9 aan met het verbeterde Gorilla Glass 4 dat beter bestand is tegen valschade. Volgens een klokkenluider past HTC echter ook het veroudere Gorilla Glass 3 toe en raadt het verkopers aan het onderwerp te vermijden.

En HTC doet dit niet alleen bij de One M9 maar ook bij de One M9+ die hier niet verkrijgbaar is. Het is vrij lastig te bepalen welk type glas er in jouw M9 zit, of zeg maar gerust onmogelijk. Eerder nog kwam Samsung op een soortgelijke manier in het nieuws door het toepassen van twee verschillende type camerasensoren in de Galaxy S6.

HTC One M9 Gorila Glass

Uit een interne memo zou blijken dat HTC verkopers en vertegenwoordigers aanraadt het onderwerp 'Gorilla Glass' niet aan te snijden. Of het document echt is is lastig te zeggen. Het is niet ondenkbaar. Fabrikanten gebruiken vaker verschillende componenten om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Feit is wel dat de reputatie van de bron vrij goed is. Mogelijk reageert HTC nog op het bericht al kunnen we ons ook goed voorstellen dat ze een reactie voor zichzelf houden.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • gorillaglass
 • gorillaglass3
 • gorillaglass4
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC M9 goud

HTC lanceert ‘Gold on Gold’-uitvoering van One M9 in Nederland

Telefoonnieuws ·

De Gold on Silver-uitvoering was hier al verkrijgbaar maar nu komt ook de volledig gouden versie van de HTC One M9 naar Nederland. Qua prijs zit deze nieuwe uitvoering min of meer op dezelfde prijs als andere kleuruitvoeringen.

749 euro voor een telefoon die niet erg veel af lijkt te wijken van z'n voorganger; wij vinden het veel geld. En dat is het ook maar dan krijg je wel een volledig gouden uitvoering van de One M9. Naast de kleuren 'Gold on Silver' en 'Gunmetal Grey' is dit de derde kleuruitvoering van het HTC-vlaggenschip.

HTC One M9 Gold on Gold

HTC heeft een exclusieve deal gesloten met zowel de Belcompany als Vodafone. Vanaf vandaag ligt de uitvoering daar exclusief in de winkels. Andere retailers krijgen het model pas over 4 weken. HTC heeft een bepaalde voorliefde voor goud. Ook de zilverkleurige uitvoering heeft een gouden randje. Een volledig grijze HTC One M9 is alleen in donkergrijs verkrijgbaar in de vorm van Gunmetal Grey. Het model wordt trouwens zeer lauw ontvangen door de schrijvende pers. Geen enkele review is lovend en vooral het gebrek aan verschillen met z'n voorganger en de matige camera-prestaties worden teleurstellend genoemd.

 • Tags:
 • goldongold
 • goud
 • htc
 • onem9

ts One M9ew Tenaa

High-end HTC One M9+ van plastic duikt op in China

Geruchten ·

HTC houdt er al een tijdje een merkwaardige strategie op na. Nieuwe vlaggenschepen verschillen nauwelijks van die van het jaar daarvoor en high-end telefoons zoals de One M9+ komen niet naar afzetmarkten waar er vraag naar is. Nu hebben we er weer één.

Want high-end telefoons helemaal van plastic maken? Het lijkt ons eerder dat mensen die geïnteresseerd zijn in dergelijke high-end telefoons, en daar ook geld voor neerleggen die juist niet van plastic willen hebben. Bovendien is juist HTC fervent voorvechter van metalen telefoons. En toch denkt het bedrijf dat mensen zitten te springen op een plastic variant van de One M9+. Mogelijk geldt ook hier; alleen in China verkrijgbaar.

HTC One M9ew

Want hetzelfde lot onderging de metalen One M9+ met z'n Quad HD-scherm en vingerafdrukscanner. Eigenschappen die ook deze opgedoken One M9ew heeft. Plus nog een 2,2 GHz octa-core processor. Wel verschillend is de afwezigheid van een Duo Camera achterop. Hier zit alleen een enkele 20 megapixel camera die dan wel weer vergezelt wordt door een dual LED-flitser zoals we ook op de One M9 zien. We wachten een officiële lancering nog even af maar verwacht niet dat HTC plannen heeft dit model naar Europa te brengen.

Bron: Tenaa.com.cn

 • Tags:
 • china
 • htc
 • onem9ew
 • onem9plus
 • plastic

ts HTC Camera

Camera van HTC One M9 krijgt RAW-ondersteuning

Telefoonnieuws ·

HTC heeft haar Camera-app geüpdatet waardoor het voor eigenaren van een One M9 mogelijk is geworden foto's in het zogenaamde RAW-formaat op te slaan. Dat is een bestandsformaat die zoals z'n naam al weggeeft alleen de ruwe data opslaat.

Hobby- en professioneel fotografen zweren bij RAW. Het geeft ze meer vrijheid om nadien foto's te bewerken. Bij andere formaten zoals JPG worden zaken als witbalans en contrast in het uiteindelijke beeld opgeslagen en zijn daardoor later lastiger aan te passen. Bij RAW wordt de ruwe informatie van de beeldsensor opgeslagen en is het makkelijker om nabewerking te doen. Gevolg is wel dat geschoten foto's flink meer ruimte innemen.

HTC Camera app
Foto's opslaan in RAW

De HTC Camera-update voor de M9 brengt naast RAW-ondersteuning ook nog enkele andere zaken met zich mee. We hebben het dan over het kunnen aanpassen van het formaat van de Split Capture-modus en de mogelijkheid om cameramodi toe te voegen en te verwijderen. Voor eigenaren voor de HTC Desire Eye komt de Crop-me-in modus erbij. Naast een update voor de HTC Camera brengt HTC ook een update uit van de Galerij-app via de Play Store. De One M9 werd in maart 2015 aangekondigd en ligt alweer enige tijd in de winkel. HTC verhoogde het aantal megapixels van de hoofdcamera flink van 4 naar 13.

 • Tags:
 • htc
 • htccamera
 • htcgallery
 • m9
 • onem9
 • raw
 • update

ts HTC One M9plus Teaser

Door HTC geplaatste teaser toont details One M9+

Geruchten ·

Nog een paar nachtjes slapen en dan kondigt HTC de One M9+ aan. Een grotere versie van de huidige One M9. Blijkbaar zitten ze bij HTC verlegen om aandacht en daarom lekken ze zelf nu alvast wat details van de phablet.

Ze plaatsen namelijk een teaser met daarop een wel heel duidelijke hint. We zien een homeknop met daarin vermoedelijk een vingerafdrukscanner verwerkt. Of het ook daadwerkelijk een knop is moet nog maar blijken. Het is namelijk ook heel goed mogelijk dat het alleen een vingerafdrukscanner is die bedoeld is om het toestel te unlocken.

HTC One M9 teaser

Eerder al lekte uit dat de One M9+ een iets grotere variant is van de huidige One M9. Zo gaat de schermdiagonaal omhoog naar 5,5 inch en krijgt het bovendien een hogere Quad HD-resolutie. Onduidelijk is nog of de One M9+ ook naar andere markten komt dan alleen Azië. Daar wordt het toestel namelijk op 8 april aangekondigd. Hopelijk krijgen we dan ook te horen of ook wij de phablet krijgen.

Via: MyDrivers.com

 • Tags:
 • htc
 • m9plus
 • onem9plus
 • teaser

ts HTC One M9 Gunmetal

Donkergrijze HTC One M9 nu bij Vodafone verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

De HTC One M9 is in Nederland aangekomen. De donkergrijze Gun Metal uitvoering is nu bij Vodafone verkrijgbaar. Op de overige uitvoeringen moet nog even gewacht worden. Daarnaast lijkt het erop dat het toestel niet eind maart "breed beschikbaar" is.

HTC stuurde enkele weken geleden nog een persbericht rond dat de HTC One M9 eind deze maand overal beschikbaar zal zijn. Nu het toestel alleen nog maar in een enkele uitvoering bij Vodafone ligt en nog geen enkele webshop hem heeft opgenomen lijkt die deadline niet gehaald te worden. Bovendien melden veel shops dat ze hem pas begin april op voorraad hebben. Toch kun je je geluk op bij Vodafone wil je per sé nu een One M9 in huis hebben.

HTC One M9 hands-on
De HTC One M9

De M9 is de licht geüpdatet versie van de One M8 van vorig jaar. Er is een nieuwe camera gekomen met flink wat meer megapixels. Toch zijn de eerste reviews erg gemiddeld. De camera is niet slecht maar ook weer niet flink beter dan de concurrentie. Toch blijft het een mooi toestel om naar te kijken en om in bezit te hebben. De HTC One M9 is los verkrijgbaar vanaf een stevige 747,29 euro of gratis in combinatie met een abonnement.

 • Tags:
 • htc
 • m9
 • onem9
 • verkrijgbaar
 • vodafone

ts HTC Becker

Hoofdontwerper HTC vertrekt alweer na een jaar

Telecomnieuws ·

Jonah Becker, de hoofdontwerper van HTC, gooit na nog geen jaar in de rol als hoofdontwerper het bijltje erbij neer. Becker was medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de One M8 en M9.

Het blijft maar rommelen binnen HTC. Nadat niet lang geleden bestuursvoorzitter Cher Wang de rol van CEO overnam van mede-oprichter Peter Chou en de grote exodus eerder in de top is het nu de topontwerper die z'n biezen pakt. Becker nam nog geen jaar geleden de functie over van Scott Croyle. Hij kwam terecht bij HTC toen z'n bedrijf One & Co door de Taiwanezen werd overgenomen. Ook Becker was bij datzelfde bedrijf werkzaam.

HTC One M9 rear angle
Het afscheidscadeau van Becker; de One M9

De nieuwe hoofdontwerper is nu Daniel Hundt, hij was al langer werkzaam op de ontwerpafdeling van HTC. Of de wisseling van de wacht ook wat betekent voor het toekomstige ontwerp van de One-modellen is nog onduidelijk. Hundt heeft wel meegeholpen aan onder meer de One M9 dus veel verandering verwachten wij niet.

Bron: @jonahabecker

 • Tags:
 • becker
 • hoofdontwerper
 • htc
 • hundt
 • topontwerper

ts HTC One M9 Plus Event

HTC hint zelf op uitgebreidere One M9 Plus

Geruchten ·

HTC houdt op 8 april in de Chinese stad Peking een event waarop het vermoedelijk de nieuwe One M9 Plus zal aankondigen. Het toestel dat ook wel als One M9+ bekend staat is vermoedelijk iets groter en beschikt over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde.

Een metalen Android-smartphone met 5,2 inch Quad HD-scherm en met een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, dat klinkt verdacht veel op de Samsung Galaxy S6. En toch denkt HTC dat er voldoende verschil is want achterop treffen we namelijk naar alle waarschijnlijkheid een tweede camera aan. HTC noemt dit ook wel Duo Camera. We zagen het op het One-vlaggenschip van vorig jaar en in de huidige One M9 was hij alweer verdwenen. Maar dus mogelijk niet voorgoed.

HTC More Than One

Nu lijkt de hoofdcamera op de uitnodiging die HTC verstuurde sowieso al groter dan die op de One M9. Mogelijk wordt echter toch dezelfde 20 megapixel sensor gebruikt. Kijken we verder naar de specificatielijst dan valt de keuze van de processor op. HTC lijkt namelijk gekozen te hebben voor een octa-core chip van MediaTek. Dat bedrijf is net als HTC afkomstig uit Taiwan. Qua behuizing heeft deze One M9+ veel weg van de huidige M9. Zo zien we ook de tweekleurige metalen behuizing terug. Onduidelijk is nog wat voor plannen HTC heeft met deze One M9 Plus. Komt er bijvoorbeeld een wereldwijde release? Of is het toestel exclusief voor de Aziatische markt bestemd? We zullen het ongetwijfeld horen op woensdag 8 april.

 • Tags:
 • htc
 • m9plus
 • onem9plus

ts HTC One M9plus Onleaks

Meer details grotere HTC One M9 Plus drijven boven

Geruchten ·

De HTC One M9 krijgt op den duur een grotere broer in de vorm van de One M9 Plus. Dit toestel gaat al enige tijd rond in het geruchtencircuit en er komt steeds meer informatie van binnen. Maar ook aan afbeeldingen geen gebrek.

Grootste verschil tussen de HTC One M9 en de One M9 Plus is natuurlijk het formaat. Krijgt de M9 een vrij traditioneel 5 inch scherm mee, de M9 Plus zit met 5,2 inch daar net een tikkeltje boven. Persoonlijk vinden we dat een vrij minimaal verschil maar HTC ziet er blijkbaar wel brood in en denkt dat beide modellen genoeg verschillend zijn. De schermresolutie wijkt trouwens wel af en is nu Quad HD.

HTC One M9 Plus render
De One M9 Plus naast de reguliere M9

Ander verschil is de homeknop. HTC past traditioneel gezien geen fysieke homeknop toe, die wordt in plaats daarvan op het beeldscherm getoond. Deze One M9 Plus krijgt die wel en grote kans dat hierin ook een vingerafdrukscanner in is verwerkt. Daarmee lijkt het model wel wat op de concurrentie van Samsung en Apple. Achterop zien we daarnaast wat lijkt op een Duo Camera. Het vlaggenschip van vorig jaar, de One (M8), was hier nog mee uitgerust maar diens opvolger de M9 deed het alweer zonder. Overigens moeten we er wel voor de volledigheid bij zeggen dat deze render niet officieel is. Hij is samengesteld op basis van uitgelekte informatie. Er bestaat nog onduidelijkheid of de One M9 Plus ooit het daglicht zal zien. Eerdere geruchten spraken over dat het toestel gecancelled was.

Bron: @OnLeaks

 • Tags:
 • htc
 • m9plus
 • onem9plus
 • render

ts HTC One M9 Render voorkant achterkant

HTC One M9 eind maart “breed verkrijgbaar”

Telefoonnieuws ·

HTC Nederland maakt vandaag bekend dat de One M9, het nieuwe vlaggenschip, vanaf eind deze maand volop verkrijgbaar zal zijn. Consumenten met een pre-order zijn als eerste aan de beurt en het toestel kan nu al bekeken worden bij diverse verkooppunten.

HTC kondigde de One M9 voorafgaand aan het Mobile World Congress aan in Barcelona. Het toestel krijgt een nieuwe 20 megapixel camera, surround sound van Dolby en een meer verfijnde behuizing. Mensen die geïnteresseerd zijn in de HTC One M9 kunnen hem vandaag al uitproberen bij een filiaal van Belcompany. Ook 12 Vodafone-winkels hebben een exemplaar waar je mee kunt spelen, waaronder in Amstelveen, Rotterdam, Haarlem en Utrecht.

HTC One M9 hands-on
Nog even en dan kun jij ook een One M9 in handen hebben

Wie alvast een pre-order heeft geplaatst ontvangt volgens HTC het toestel op 27 maart. De dag daarop ligt het toestel bij Vodafone en Belcompany in de winkels. Overige aanbieders volgen op 31 maart waarna het toestel dus vrijwel overal verkrijgbaar zal zijn. HTC's nieuwste topmodel zou eigenlijk al op 16 maart in thuisland Taiwan in de winkels moeten liggen, maar die deadline werd vanwege een softwarebug niet gehaald.

Oververhitting One M9

Een test van Tweakers wees uit dat de temperatuur van het toestel tijdens een specifieke benchmark kan oplopen tot 55 graden. Hiermee worden eerdere zorgen gevoed dat de Snapdragon 810-processor tijdens zware belasting erg heet kan worden. Exact de reden waarom Samsung voor de Galaxy S6 gekozen heeft voor een eigen Exynos-chip. HTC reageerde door te stellen dat de software voor de M9 nog niet definitief is. Met nog slechts een paar dagen te gaan mag HTC dus wel haast maken.

 • Tags:
 • htc
 • onem9
 • oververhitting
 • verkrijgbaar

ts HTC One M9 Stage

HTC One M9 mist lanceerdatum vanwege softwarebug

Telefoonnieuws ·

Hij had vandaag in thuisland Taiwan in de verkoop moeten gaan; de HTC One M9. En toch stonden klanten voor lege schappen. Reden? Het nieuwe vlaggenschip kampt met softwareproblemen waardoor toestellen niet meer uit een reboot komen.

Noem het kinderziektes maar vervelend is het wel voor HTC. Het Taiwanese bedrijf is met Samsung in gevecht om de nieuwe generatie vlaggenschepen als eerste uit te brengen. De One M9 leek die slag te winnen van de Galaxy S6 die pas op 10 april uitkomt. Het HTC-toestel had namelijk vandaag in Taiwan in de winkel moeten liggen. HTC verschuift die datum nu naar vrijdag 20 maart aanstaande.

Peter Chou with HTC One M9
HTC houdt exemplaren nog even vast

De softwareproblemen lijken dus niet zo ernstig. Mogelijk volgen andere landen ergens eind maart. Een exacte datum voor Nederland is er nog niet. Veel webshops spreken nog over "nog 4 weken" al zijn er ook die "31 maart" noemen. De One M9 is al wel als pre-order te bestellen. Mensen bestellen dan een 32 GB variant van het toestel. Een grotere 64 GB uitvoering komt later uit.

Bron: Focus Taiwan

 • Tags:
 • bug
 • htc
 • onem9
 • taiwan

ts HTC One M9 Irl

HTC One M9 vanaf 16 maart in de winkel, maar niet in Nederland

Telefoonnieuws ·

Veel webshops zijn nog uiterst schimmig over wanneer de HTC One M9 in de winkels ligt. Zij spreken over tenminste 4 weken. Een exacte datum komt uit Taiwan; daar ligt hij op maandag 16 maart in de winkels. Andere landen volgen spoedig.

HTC heeft de bedoeling om de One M9 vanaf 16 maart eerst in thuisland Taiwan uit te brengen. Daarna zal de lancering als een olievlek over de wereld verspreiden. De One M9 zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in een 32 GB uitvoering, later volgt ook nog een 64 GB variant. Erg veel noodzaak is hier echter niet meteen voor; je kunt gewoon geheugenkaartjes bijplaatsen.

HTC One M9 rear camera
Nog even geduld...

HTC vraagt een redelijk stevige prijs voor de M9. De laagste prijs is op dit moment 748 euro. Dat maakt een combinatie met abonnement meteen een stuk interessanter. Sommige bronnen denken dat het prijsverschil tussen de 32 en 64 GB uitvoering 'slechts' 63 dollar bedraagt, omgerekend zo'n 60 euro. HTC kondigde de One M9 op 1 maart 2015 voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona aan. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een hogere resolutie camera aan de achterkant terwijl de UltraPixel-camera naar de voorzijde werd verhuisd. Ook beschikt de HTC One M9 nu over geluid van Dolby, vroeger werkte HTC nog veel samen met Beats By Dr. Dre.

Via: ePrice

 • Tags:
 • htc
 • onem9
 • taiwan
 • verkrijgbaar

ts HTC One M9 Peter Chou

HTC One M9 is derde generatie One-serie; voorzichtige vooruitgang

Telefoonnieuws ·

HTC heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress haar derde generatie One-telefoon aangekondigd. De HTC One M9 biedt uiterlijk maar weinig verschillen met z'n voorganger maar verschillen zijn er wel degelijk.

HTC had dit jaar erg veel moeite om informatie over de One M9 geheim te houden. Vrijwel alles van het toestel was vooraf al uitgelekt. Dat legde een schaduw over de presentatie die daardoor meer een herhaling was van eerdere onthullingen. Toch waren er nog wel wat 'primeurs'.

HTC One M9
HTC One M9

De HTC One M9 bestaat nog steeds uit één stuk aluminium. Een unibody heet dat. Ditmaal worden twee verschillende kleuren in één behuizing toegepast. Zo krijgt de gouden uitvoering alleen aan de zijkant gouden tinten. Dual Tone, Dual Finish noemen ze dat bij HTC.

HTC One M9 camera

Grootste verandering aan de One M9 zit hem in de camera's. Ditmaal prijkt er een 20 megapixel BSI-camera aan de achterkant. Dat zijn genoeg pixels om digitaal in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies. Die vervangt de UltraPixel uit het model van vorig jaar. Toch neemt HTC geen afscheid van de lichtgevoelige UltraPixel-techniek. Hij is namelijk verhuist naar de voorzijde van het apparaat. Daar doet hij prima dienst als selfiecamera. Vooral bij zelfportretten in het donker is de UltraPixel selfiecamera goed.

HTC One M9 Sense

HTC voorzag de Sense 7-schil ook van de nodige nieuwe functionaliteit. Eén daarvan is de mogelijkheid om zelf thema's te maken. Accentkleuren, achtergronden en de vormen van icoontjes zijn zelf aan te passen. Daarnaast herkent Sense of je thuis bent of op het werk. Hij past het homescherm daarop aan. Ook geeft Sense nu app-suggesties.

HTC One M9 colors

Van oudsher draait HTC om goed geluid. Natuurlijk beschikt ook de M9 over de luide BoomSound-speakers. Werd voorheen het geluid verbeterd door Beats By Dr. Dre. Dit jaar gebruikt HTC de geluidstechniek van Dolby. Het 5.1 Surround Sound omgeeft je daardoor helemaal. HTC denkt de One M9 vanaf maart in de winkel te hebben liggen. De beschikbare uitvoeringen zijn Silver, Gunmetal Grey, Pink en Gold.

 • Tags:
 • htc
 • mwc15
 • onem9

ts HTC One M9 Hands On

Hands-on video van HTC One M9 vroegtijdig beschikbaar

Geruchten ·

Met nog een paar uur te gaan voor de officiële lancering van de HTC One M9 staat een hands-on waarin het toestel vergeleken wordt met z'n twee voorgangers nu al online. Zodoende krijgen we vroegtijdig een goed beeld van de verschillen, of gebrek daaraan.

De video begint met drie HTC One-modellen. Ogenschijnlijk gaat het om dezelfde modellen maar toch zien we hier 3 jaar aan verschil. Of beter gezegd; gebrek daaraan. Zo lijkt het tenminste want qua voorkant heeft HTC weinig verschil aangebracht. Het enige verschil aan de behuizing lijkt te zitten in de kleurstelling. Zo is er een uitvoering waarvan een zilverkleur gecombineerd wordt met een goudkleurige zijkant.

Het grootste verschil van de One M9 zit hem dan ook in de binnenkant. Hier heeft HTC de UltraPixel-camera van de achterkant naar de voorkant verhuist. Helemaal geen gekke keus. De 4 megapixel camera was eigenlijk een maatje te klein voor de hoofdcamera maar volstaat prima als selfiecamera. Vooral ook omdat hij bijzonder goed geschikt is voor situaties met weinig licht. Weg is trouwens de Duo Camera, HTC heeft nu gekozen voor een 20 megapixel variant. In tegenstelling tot eerdere geruchten is deze vermoedelijk niet afkomstig van Sony maar van Toshiba. HTC kondigt vandaag 1 maart om 16:00 de HTC One M9 officieel aan en we hopen dat er dan nog verrassingen te melden zijn.

Via: XDA

 • Tags:
 • handson
 • htc
 • mwc15
 • onem9
 • vergelijking

ts Spigen HTC One M9

Hoesjesfabrikant Spigen denkt heel anders over ontwerp HTC One M9

Geruchten ·

Gisteravond lekten enkele productvideo's uit van de HTC One M9. Volop paniek bij HTC. Zou het ze dan dit jaar niet gelukt zijn om alles geheim te houden tot de aankondiging? Fabrikant Spigen denkt er het zijne van en toont een heel ander ontwerp.

Hoesjesfabrikanten zijn eerder op de hoogte van het ontwerp van nog uit te brengen telefoons dan normale stervelingen. Dat komt omdat ze de hoesjes graag gereed hebben op het moment dat de telefoons aangekondigd worden. Dan kun je de producten meteen kopen. Het geeft nieuwsgierigen zoals ons tevens de mogelijkheid om al vooraf het nieuwe design te bewonderen.

HTC One M9 Spigen
De HTC One M9 aldus Spigen

Nu weten we alleen even niet wie we moeten geloven. De getoonde productvideo's van gisteravond lijken qua voorkant namelijk niet op het hier getoonde ontwerp. Daar kan een simpele verklaring voor zijn; het kan de creatieve invulling zijn van de hoesjesfabrikant. Deze krijgt namelijk alleen de afmetingen door en niet de exacte indeling. Tegelijkertijd moeten we voorzichtig zijn; HTC hebben we vaker betrapt op het bewust verspreiden van valse informatie. En de video's die we gisteren toonden kunnen daar onderdeel van uitmaken.

Voorzijde One M9

We zullen dus tot zondag 1 maart moeten wachten voordat we zeker weten dat de BoomSound-speakers in het glazen paneel verwerkt is en de selfiecamera gecentreerd is. Over de achterkant zijn trouwens alle bronnen het tot dusver wel met elkaar eens. Een grotere camera-uitsparing en een dubbele LED-flitser. Voor welk ontwerp HTC ook kiest; Spigen heeft haar hoesje in drie verschillende kleuruitvoeringen alvast klaar.

Bron: Spigen.com

 • Tags:
 • design
 • hoesje
 • htc
 • onem9
 • ontwerp
 • spigen

ts HTC One M9 Video Leak

Productvideo's HTC One M9 online gezet

Geruchten ·

Iemand heeft video's waarin alles over de nieuwe HTC One M9 wordt uitgelegd online gezet. Hierdoor krijgen we vroegtijdig alle details te weten over HTC's nieuwste vlaggenschip.

Het gaat in totaal om 3 video's die nu zijn uitgelekt. Hierin krijgen we niet alleen het nieuwe design te zien van de One M9 maar krijgen we ook een uitleg over de nieuwe functies. Over dat design kunnen we trouwens kort zijn; die lijkt sterk op de bestaande One (M8). In tegenstelling tot eerdere geruchten zijn de BoomSound-speakers niet weggewerkt in het schermpaneel en ook de selfiecamera krijgt geen centrale plek bovenaan.

Sterker nog, we kunnen concluderen dat de voorzijde van de One M9 nagenoeg overeen komt met de bestaande One M8. Even los van de gebruikte componenten natuurlijk. Zo spreekt de video over een verbeterde selfiecamera die ook in het donker foto's kan schieten. Mogelijk gebruikt HTC hiervoor de UltraPixel-camera die het voorheen aan de achterkant gebruikte. De BoomSound-speakers krijgen trouwens Dolby Audio Surround mee.

Introducing HTC One M9

Foto-effecten

Meer verschillen zien we aan de achterzijde. Hier zit een enkele maar grotere cameramodule. Mogelijk een 20 megapixel exemplaar van Sony. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden om digitaal en zonder kwaliteitsverlies in te zoomen. In de software zijn diverse speciale effecten bijgekomen. De mogelijkheid om twee foto's op een creatieve manier samen te voegen bijvoorbeeld. Of door animaties toe te voegen.

HTC One M9 Sense themes

Sense thema's

Sense, de schil die HTC bovenop Android legt krijgt ook nieuwe functies. Zo kun je zelf thema's maken. Ook kan Sense straks op basis van je locatie verschillende apps tonen, handig om bijvoorbeeld op het werk of school andere apps op je homescreen te hebben dan thuis. De nieuwe HTC One M9 zal volgens de video uitkomen in drie verschillende kleuren; goud, silver en donkergrijs. HTC kondigt de One M9 komende zondag officieel aan daags voor het MWC in Barcelona. Overigens is het Twitter-account van de bron van de video's inmiddels offline gehaald. Of dit eigenhandig is gedaan of op verzoek van HTC is nog onduidelijk.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • htc
 • m9
 • mwc15
 • onem9
 • productvideo

ts HTC One M9 schuin Cyberport

Duitse webwinkel toont mogelijke beelden HTC One M9

Geruchten ·

Een Duitse webshop heeft alvast de HTC One M9, het nieuwe vlaggenschip van HTC, opgenomen. Niets mis mee dat doen er wel meer maar de shop toont ook alvast beelden van het toestel. En die laten een bekend beeld zien.

De achterkant lijkt grotendeels op eerder opgedoken geruchten. De Duo Camera ontbreekt en de cameramodule is groter. Mogelijk om ruimte te bieden aan de 20 megapixel sensor. De voorkant strookt niet helemaal met de laatste berichtgeving. Zo zit de selfiecamera niet in het midden zoals eerder gesuggereerd en ook de BoomSound-speakers zitten niet vlak boven en onder het scherm zoals ook bij de Desire Eye het geval is. Dat was nu juist wel het laatste gerucht.

HTC One M9

We hebben dus onze bedenkingen bij deze beelden. Sommigen beweren dan ook dat dit niet de HTC One M9 is maar de One M8i; een licht geüpdatet versie van de huidige One M8. Nadeel daarvan is dan weer dat er vrijwel niets over bekend is en het bestaan van het toestel afhangt van een enkel (flinterdun) gerucht. Qua kleurstellingen lijken de plaatjes dan wel weer te kloppen met andere geruchten.

Specificaties One M9

HTC lijkt trouwens vast te houden aan een 5 inch Full HD-scherm met een processor van Qualcomm. In plaats van de Snapdragon 801 gebruikt HTC vermoedelijk de nieuwe Snapdragon 810 die over acht cores beschikt en op 2 GHz draait. De achterzijde kent een 20 megapixel camera met aan de voorzijde een 4 UltraPixel camera voor selfies. De batterij tot slot telt 2.900 aan milliamperes. HTC kondigt de One M9 1 maart aan voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. De webshop vermeldt een prijs van 749 euro wat iets hoger is dan destijds bij de One (M8).

Bron: Cyberport.de

 • Tags:
 • htc
 • m9
 • onem9
 • renders

ts New HTC One

Benchmark HTC One M9 werpt nieuw licht op specificaties

Geruchten ·

1 maart moet het gebeuren; dan kondigt HTC de nieuwe One M9 aan. Daar bestaat inmiddels geen twijfel meer over. Er zijn echter nog wel wat onzekerheden, en dan met name de specificaties. Gelukkig helpt een opgedoken benchmark ons nu verder.

Uit alles blijkt wel dat HTC alles op alles zet. De modernste technieken worden gebruikt en de beste componenten. Het zal HTC niet weer gebeuren dat een 4 megapixel camera de reden is om een vlaggenschip niet te kopen, ook al hernoemen ze dat naar UltraPixel. Hoog tijd voor de lijst met specs. Wat te denken van een 5,1 inch groot Quad HD-scherm?

HTC 0PK71

Ook niet onaardig is de 13 megapixel selfiecamera. Achterop prijkt dan weer een 20 megapixel exemplaar. HTC is geen onbekende met dergelijk hoge resolutie selfiecamera's. Ook de Desire Eye beschikt over een dergelijk exemplaar. Pas op het gebied van de processor gaan de wenkbrauwen omhoog; geen Snapdragon 810 maar een MediaTek MT6795. Dat is een niet onaardige 64-bits octa-core exemplaar. Toch vinden we de keuze wat opvallend want HTC kiest voor haar vlaggenschepen vrijwel altijd een exemplaar van Qualcomm. Mogelijk gaat het hier om een Chinese variant op.

Specificaties HTC One M9

Overigens zijn er de afgelopen tijd vele specificaties van de HTC One M9 genoemd. Zo werd er eerst nog gesproken over een 5 inch Full HD-scherm. Iets wat later overging op een 5,2 inch 1440p paneel. Ook de processorkeuze kwam al eerder voorbij. Zo zou HTC schikken met een Snapdragon 810 waar ook LG met de G Flex 2 van gebruik maakt. En eerlijk toegeven; het is wel de meest logische keus. Wat het uiteindelijk wordt zal zondag 1 maart moeten blijken wanneer HTC de opvolger van de One (M8) officieel aankondigt.

 • Tags:
 • 0pk71
 • benchmark
 • hima
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC One Dotview Weibo

Plaatjes van HTC One M9 met Dot View-cover verschijnen online

Geruchten ·

Nog even en we kunnen de HTC One M9 officieel begroeten. Tot die tijd moeten we het doen met deze uitgelekte plaatjes van het toestel. Ditmaal inclusief Dot View case, die ogenschijnlijk ook voor de M9 uitkomt.

HTC introduceerde de Dot View-cover samen met de One M8. Het hoesje zit volledig rondom het toestel en de klep voor scherm is geperforeerd waardoor notificaties en andere meldingen kenbaar worden gemaakt. De Taiwanese fabrikant bracht de Dot View-accessoire ook voor andere modellen uit en het is ook niet verwonderlijk dat de M9 hem krijgt. Hoe dat eruit komt te zien zie je hieronder.

HTC One (M9) Dot View cover
De One (M9) met Dot View-case

Dit zijn trouwens niet de eerste afbeeldingen waarop de HTC One M9 te zien is. Ook verscheen er een afbeelding waarop een gouden uitvoering te zien is. HTC is geen onbekende met deze kleur; ook de One (M8) is in een dergelijk gouden uitvoering verkrijgbaar. Eerder al lekte de One M9 al in het zilver- en donkergrijs uit.

HTC One M9 gold

HTC houdt op 1 maart 2015 een event waar het naar alle waarschijnlijkheid deze One M9 officieel zal aankondigen. Het staat nog niet vast of het daar ook de grotere variant van dit toestel zal uitbrengen. Mogelijk volgt die op een later moment. Als de geruchten kloppen dan krijgt de One M9 een 5,0 inch groot Full HD-scherm met Snapdragon 810-processor en 20 megapixel camera.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • dotview
 • hima
 • htc
 • onem9

ts HTC One M9 Lineup Evleaks

Renders vermeende HTC One (M9) verschijnen online

Geruchten ·

We hebben mogelijk de allereerste échte beelden van de One M9 van HTC binnen. Bij eerdere afbeeldingen zou het nog gaan om een nepbehuizing die grotendeels op de bestaande One M8 gebaseerd is, ditmaal zou het wel kloppen.

De afbeelding zou links de One M9 tonen, de beoogd opvolger van de One M8 en rechts de One M9 Plus (of 'M9 Max'). Dat zou de grotere uitvoering van de One worden die gezien mag worden als opvolger van de One Max. Het lijkt er in eerste instantie op dat de BoomSound-speakers verdwenen zijn maar niets is minder waar. Deze zitten nu in een smalle band vlak boven en onder het scherm. Iets soortgelijks zagen we ook bij de HTC Desire Eye.

HTC One M9 render
HTC One M9 en One M9 Plus

Verder zien we verschillen met de bestaande One M8 in de centraal geplaatste selfiecamera en de minder grote band onder het scherm. Bij de grotere One M9 Plus is die nog wel een beetje aanwezig en daar zien we zelfs wat lijkt op een fysieke homeknop. Volgens het gerucht zou het echter gaan om een vingerafdrukscanner. Bij de One Max zit die nog redelijk onhandig aan de achterzijde. De plaatjes werden gelekt door gepensioneerd Twitter-lekker @evleaks die het blijkbaar niet kon laten. Hij lekte ook de renders van voorgaande HTC-vlaggenschepen.

Aankondiging aanstaande

HTC heeft voor zondag 1 maart een persevent gepland waar het in ieder geval deze One M9 gaat aankondigen. Ook daar ook de grotere One wordt gepresenteerd moet nog maar blijken, mogelijk volgt een aankondiging later in het jaar. Als de geruchten kloppen dan maakt de HTC One M9 gebruik van een Snapdragon 810-processor van Qualcomm en ligt er achterin een 20 megapixel camera. Mogelijk schiet deze vanwege de 16:9-verhouding plaatjes in maximaal 16 megapixel. HTC grijpt het Mobile World Congress in Barcelona aan om de wereldwijde pers kennis te laten maken met het toestel. Uiteraard doen we daar verslag van.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • onem9
 • onem9max
 • onem9plus
 • render

Beknopte specificaties van de HTC One M9

Afmetingen 144,6 x 69,7 x 9,61 mm
Gewicht 157 gram
Codenaam HTC Hima
EAN codes 8712421522703, 8712421522697, 5415247055297, 5412882684417, 5412882684400, 4718487673308, 4718487673025, 4718487672905, 4718487671618, 4718487671564, 4718487671557, 4718487671540, 4718487671533, 4718487671526, 4718487671205, 4718487671199, 4718487670772, 1049501230249 Toon nog 4 anderen, 4718487671526, 4718487671205, 4718487671199, 4718487670772, 1049501230249
Platform
Android 5.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, TFT
Hardware
Camera 20 MP
Processor 2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa core
Selfiecamera 4 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2840 mAh

Alle HTC One M9 specificaties


Video’s over de HTC One M9

De autofocus van de Sony Xperia M5 is razendsnel. Dat zie je goed in deze vergelijking met de HTC One M9+

Deze vergelijking tussen de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9 laat zien wat je aan optische beeldstabilisatie hebt

HTC heeft Robert Downey Jr weer aan het werk gezet voor een promo voor de One M9


Alternatieven van de HTC One M9

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC One M9
Cat S61
Sony Xperia XA1 (G3121)
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
Samsung Galaxy XCover 5 (G525)
 Huidig product    
Android5.18.0 (Oreo)7.0 (Nougat)6.0 (Marshmallow)11
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, TFT5.2 inch, IPS5.0 inch, IPS5.2 inch, Full HD Super AMOLED5.3 inch, TFT
Camera20 MP16 MP23 MP16 MP16 MP
Processor2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core1.9 GHz, octa core2.0 GHz, Samsung Exynos 850, octa core
Selfiecamera4 MP8 MP8 MP16 MP5 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2840 mAh4500 mAh2300 mAh3000 mAh3000 mAh, verwisselbaar

Volledige vergelijking HTC One M9 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC M9