“LG G5 krijgt 21 megapixel camera en Snapdragon 820-processor”


LG zou mogelijk de lancering van de lancering van de LG G5 in het voorjaar willen laten plaatsvinden. De opvolger van de G4 krijgt een 21 megapixel camera en een Snapdragon 820-processor. Een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar.

De LG G4 kreeg nog een 16 megapixel camera mee en een zes-kernige Snapdragon 808-processor. Nu zijn meer megapixels niet per se beter. De G4 deed het in vergelijkende testen namelijk best aardig. Vooral de snelheid viel in positieve zin op, mede dankzij de laser autofocus. Terwijl LG nu lijkt te schikken voor een 21 megapixel hoofdcamera wordt voorop juist een 8 megapixel exemplaar verwacht.

LG G5 specificaties

LG koos afgelopen jaar bewust niet voor de problematische Snapdragon 810. Daarmee moest het wel wat rekenkracht inleveren, iets wat met de komst van de Snapdragon 820 ruimschoots gecompenseerd wordt. Qua beeldscherm vallen er ook een paar wijzigingen te verwachten. Het schermdiagonaal gaat omhoog van 5,5 naar 5,6 inch. Nu vonden wij de LG G4 al vrij groot dus een stuk compacter zal z'n opvolger niet worden. De schermresolutie blijft wel op Quad HD staan. Mogelijk valt het qua formaat nog mee als LG wederom de bedieningsknoppen op de achterkant zet. De bron concludeert dat we de LG G5 mogelijk al in februari mogen verwachten. Dat zou rond het MWC eind februari moeten gebeuren. Hiermee volgt LG dezelfde strategie als Samsung die rond die periode met de Galaxy S7 komt.

Bron: Zealer (Weibo)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel