“LG G5 krijgt Snapdragon 820 en aangepaste Sony-camerasensor”


Het moment begint aan te breken dat we kunnen speculeren over de vlaggenschepen die begin 2016 uitkomen. Die van LG bijvoorbeeld. Van de G5 worden nu claims gedaan over z'n processor en camerasensor.

Om te beginnen met de processor van de opvolger van de G4. Die beschikte nog over een Snapdragon 808 terwijl vooral gehoopt werd op een Snapdragon 810. Achteraf bleek dat misschien geen onverstandige keuze gelet op de oververhittingsproblemen waarmee de 810 te maken heeft. Voor komend jaar lijkt de Snapdragon 820 de uitverkorene te zijn. Ook geen slechts keuze gelet op de bechmarks die we tot nu toe gezien hebben.

LG G4 rear
De LG G4 viel nog op vanwege z'n materiaalkeuze

Ook nieuws over de camerasensor. Zoals ieder vlaggenschip doet LG inkopen bij Sony al kiest het geen standaard module maar laat het Sony een aparte module maken. Deze meet 1/2 inch terwijl die in de LG G4 nog 1/2.6 inch is. Hiermee zou de sensor beduidend groter worden dan veel andere smartphones die nog op 1/3 inch zitten. Hoe groter hoe meer licht hij kan opvangen en hoe beter de foto's in het donker worden. Qua resolutie zou deze sensor uitkomen op 20 megapixel en net als afgelopen jaar zouden optische beeldstabilisatie en laser autofocus niet ontbreken. Onduidelijk is of LG weer gebruik wil maken van plastic en lederen achterkantjes. Die werden weliswaar vrij lauw ontvangen maar (vooral die laatste) zagen er wel premium uit.

Bron: Gforgames.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel