Apple iPhone 7s krijgt nieuw type draadloos opladen


Terwijl andere fabrikanten snelladen en zelfs snel draadloos laden toevoegden aan hun vlaggenschepen veranderde Apple niets aan de manier hoe je de iPhone kon opladen. Voor volgend jaar gaat dat mogelijk veranderen zo luidt een nieuw gerucht.

Apple zou namelijk overwegen om de iPhone in 2017 draadloos op te laten laden. Samsung en Microsoft/Nokia passen deze techniek al langer toe voor haar telefoons. In plaats van het 'traditioneel' draadloos laden waarbij je de telefoon op de lader legt wil Apple een meer revolutionaire manier toepassen. Hierbij hoeft de iPhone niet op de lader gelegd te worden maar moet hij slechts in de buurt zijn. Hoever de iPhone maximaal van de lader verwijderd mag zijn is nog niet bekend.

iPhone draadloos opladen
Wil je je iPhone nu al draadloos opladen dan heb je een speciale case nodig

Een dergelijke manier klinkt op zich interessant maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de iPhone 7s er snel mee opgeladen kan worden. Daarvoor zal het te weinig stroom ontvangen. Samsung introduceerde met de Galaxy S6 edge+ nog een draadloze snellader waarbij het toestel in 2 uur volledig opgeladen kan worden. Zonder Fast Wireless Charging duurt dit ruim een uur langer. De techniek hoeven we volgens Bloomberg dit jaar niet te verwachten. Of Apple wel snelladen toevoegt aan de iPhone 7 van dit jaar klinkt aannemelijk. Het volledig opladen van een iPhone wordt hiermee sterk verkort. Overigens is de Apple Watch nu al uitgerust met draadloos laden. Nieuw is de techniek dus niet voor Apple.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel