Apple Watch

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple Watch
Apple Watch edition rose goud modern
Apple Watch space zwart stainless link
Apple Watch sport aluminium zwart sport
Apple Watch sport aluminium blauw sport
Apple Watch sport aluminium groen sport
Apple Watch sport aluminium pink sport
Apple Watch sport aluminium wit sport
Apple Watch sport zwart sport
Apple Watch stainless zwart classic
Apple Watch stainless zwart leather
Apple Watch stainless zwart sport
Apple Watch stainless b rechterzijkant blauw leather
Apple Watch stainless light bruin leather
Apple Watch stainless link
Apple Watch stainless milanese
Apple Watch stainless stone leather
Apple Watch stainless wit sport
Apple Watch geel goud b rechterzijkant rood modern

Reviews over de Apple Watch

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple Watch

De Apple Watch is het eerste échte draagbare product van het bedrijf. Natuurlijk bracht Apple al eerder producten uit die je met je kon meenemen maar de Apple Watch is de eerste die je ook echt op je lichaam draagt.

Persoonlijker dan ooit

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Apple de Apple Watch "haar meest persoonlijke product ooit" noemt. Om het horloge werkelijkheid te laten worden hebben ze veel dingen opnieuw moeten uitvinden. Dat maakt deze eerste generatie Apple Watch tegelijkertijd een unicum maar ook gevaarlijk. Vaak zien we dat Apple aansluitingen en opladers op den duur verandert. De Apple Watch kent weinig aansluitingen dus dat gevaar loopt het niet snel. Alles gebeurt draadloos, met uitzondering van het opladen. Daarvoor zit aan de achterkant een magnetische aansluiting. Opladen moet wel iedere dag.

Apple Watch space zwart stainless link

Tijd, verbinden, gezondheid

De Apple Watch draait om drie dingen; de tijd, verbinden en gezondheid. Een smartwatch zou geen smartwatch zijn als je de tijd er niet op kon aflezen. Er is keuze uit diverse klokjes variërend van zakelijk tot grappig. Je kunt ook kiezen hoeveel informatie er in beeld komt. Vervolgens is de Watch bedoeld om mee te verbinden. Voornamelijk met je iPhone want berichtjes en andere notificaties verschijnen op je horloge. Je kunt ook terug reageren via je horloge, geen noodzaak dus voor iedere melding je iPhone uit je broek te halen. Het andere punt is gezondheid. De Apple Watch houdt je continue in de gaten, bijvoorbeeld het aantal gezette stappen. Tijdens het sporten kun je hem nauwkeuriger laten monitoren. Zo kun je je oefeningen bijhouden. En zit je te lang stil achter je computer, dan kan de Apple Watch je aansporen te gaan bewegen.

Vele uitvoeringen

De Apple Watch is in vele uitvoeringen verkrijgbaar, ieder met een ander prijskaartje. Het is dus vooraf opletten geblazen. Om te beginnen zijn er twee formaten, afhankelijk van hoe groot je hem wilt hebben. Zo is er een 38 millimeter en een 42 millimeter variant. Vervolgens zijn er drie collecties waarvan de Apple Watch Sport collectie de voordeligste is. Hier is de behuizing van aluminium en de bandjes van plastic. Je kunt los van de kleur bandjes nog kiezen uit zilverkleurig aluminium en donker Space Grey. De tweede collectie bestaat uit de metalen Apple Watch collectie. Ook hier kun je kiezen uit een zilverkleurige of een donkergrijze behuizing. De bandjes in deze collectie zijn wat eleganter, namelijk van metaal of leer. Tot slot is er nog de Apple Watch Edition collectie voor de elite. De horloges in die collectie zijn van 18-karaats goud en kosten al gauw tienduizend euro.


De Apple Watch in het nieuws

ts Apple Watch 2 Battery

Foto laat dikkere batterij Apple Watch 2 zien

Geruchten ·

Na twee jaar wordt het wel eens tijd dat Apple met een opvolger komt van de Apple Watch. De eerste onderdelen daarvan staan nu op de foto waaronder deze batterij. Die laat meteen een flink grotere capaciteit zien.

Onderstaande batterij zou bedoeld zijn voor de 42mm uitvoering van de Apple Watch 2. Met een capaciteit van 334 mAh is deze bijna 36% groter dan die in de huidige Apple Watch. Of daarmee ook een langere accuduur gehaald gaat worden is nog allerminst zeker. Apple kan ook meer functies toevoegen die meer stroom vragen waardoor per saldo de accuduur gelijk blijft. Iets soortgelijks zagen we bij de iPhone-lijn. Het is dus te vroeg om conclusies te trekken.

Apple Watch 2 batterij

Op zich is een dikkere accu al noemenswaardig te noemen. De Apple Watch 2 moet namelijk volgens eerdere geruchten flink dunner zijn. Dat wordt mogelijk gerealiseerd door het toepassen van dunner glas. Ondanks dat heeft Apple dus toch nog ruimte gevonden voor een dikkere batterij. Over nieuwe functies gesproken; het is nog niet helemaal zeker wat de nieuwe Apple Watch 2 kan. Er waren geruchten over een uitvoering met geïntegreerde simkaart zodat deze niet in verbinding hoeft te staan met je iPhone. Volgens onbevestigde berichten heeft Apple dat idee laten varen omdat het een te grote aanslag op de batterij zou zijn. Inmiddels worden wel GPS en een barometer genoemd als extra's.

Apple Watch 2 aankondiging

Intussen is het wachten op een aankondiging. September staat normaliter vol met Apple-aankondigingen dus het zou ons niet verbazen als we dan meer horen over z'n opvolger. Het zou Apple en mogelijk veel aan gelegen zijn om de Apple Watch 2 ergens voor het einde van het jaar in de winkel te krijgen. Dat valt namelijk mooi samen met de feestdagen wat traditiegetrouw een goede periode is voor bedrijven die consumentenelektronica verkopen.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • watch
 • watch2

ts Apple Tim Cook Woven Nylon

Apple geeft Watch prijsverlaging, toont bandjes van nylon

Smartwatchnieuws ·

Naast een nieuwe 4-inch grote iPhone en 9,7-inch variant van de iPad Pro bracht Apple ook nieuws rondom de Apple Watch. Het horloge krijgt naast nieuwe bandjes een lagere prijs.

De adviesprijs komt hiermee 50 dollar lager te liggen. Het is vrij ongebruikelijk voor Apple om producten een prijsverlaging te geven. We zien het vaker juist de andere kant op. Momenteel zit de prijs van een instap Apple Watch op 390 euro, hierin is de prijsverlaging nog niet meegerekend. Als we de dollarprijs om zouden rekening naar euro's dan komen we uit op 266 euro. Het is niet waarschijnlijk dat dit de uiteindelijke prijs wordt. Wij Europeanen betalen momenteel de hoofdprijs voor Apple-producten.

Apple Watch geweven nylon bandje
De nieuwe geweven nylon bandjes

Het is gissen waarom Apple de Watch een lagere prijs heeft gegeven. Het zou kunnen om de inmiddels wat verouderde Apple Watch een verkoop-boost te geven. Een opvolger wordt niet snel verwacht. Om toch nieuwe kopers aan te spreken heeft Apple wel enkele nieuwe bandjes aangekondigd. Die zijn gemaakt van 4 lagen geweven nylon en zijn verkrijgbaar in vier opvallende kleuren waaronder cyaan, oranje en roze. Daarnaast toonde Apple een Milanese Loop-bandje in de kleur Space Black en kwam het met nieuwe kleuren Sport en Leather-bandjes. De nylon en sport-bandjes kosten 59 euro en zijn verkrijgbaar in een 38 en 42 mm formaat. Het Milanees-bandje is flink duurder, die kost 169 euro.

 • Tags:
 • apple
 • milaneseloop
 • nylon
 • prijsverlaging
 • watch

ts Apple Watch 2

Apple Watch 2 verschilt mogelijk minimaal

Geruchten ·

Er gaan momenteel de wildste geruchten rond over de opvolger van de Apple Watch. Diens opvolger zou in maart komen maar anderen zeggen weer van niet. Nu lijkt de Apple Watch 2 slechts een kleine update te worden.

Het is tot Apple de opvolger van de Watch aankondigt onduidelijk welke richting Apple op wil met het horloge. Het draagbare iDevice kende een vliegende start, liep in populariteit terug en ging met name rond de feestdagen juist weer heel hard. De Apple Watch 2 krijgt volgens de laatste berichten alleen een camera mee. Verwacht geen drastisch verbeterde batterijduur, nieuwe fitness tracking en/of stand alone-functionaliteit.

Apple Watch 1e generatie
De 1e generatie Apple Watch

Dat schrijft Techcrunch in een nieuwe publicatie. In plaats van een Apple Watch 2 zouden we wat dat betreft beter kunnen spreken van een Apple Watch 1.1. Geruchten over een Apple Watch met FaceTime klinken al sinds juni 2015. Diverse toeleveranciers zouden intussen begonnen zijn met de fabricage van het horloge. Apple kondigde de eerste Watch aan in september 2014 samen met de iPhone 6. Het slimme horloge ging echter pas vanaf eind april het jaar daarop in de verkoop. Het zou voor de hand liggen als Apple een jaar verschil laat tussen het eerste en tweede model, maar definitief is het niet.

 • Tags:
 • apple
 • watch2

ts Apple Watch Metal

Apple iPhone 6c komt mogelijk samen met Apple Watch 2 in maart

Geruchten ·

Al eerder gingen er geruchten dat Apple begin 2016 een nieuwe 4 inch grote iPhone zou lanceren. Dat lijkt toevallig ook het moment dat de Apple Watch aan vervanging toe is. Apple combineert mogelijk beiden in een speciale keynote.

Nu kondigde Apple de Apple Watch in september van 2014 aan. Een opvolger zou niet in 2015 komen zo maakte het bedrijf al bekend. In plaats daarvan moeten we denken aan het moment waarop de Watch in de winkel kwam; namelijk in het voorjaar. Die extra tijd heeft Apple gebruikt om de software te optimaliseren. Achter de schermen werd intussen aan versie 2 van het horloge gewerkt.

Apple Watch event
Het Apple Watch-event van maart 2015

Deze moet ergens in maart 2016 uitkomen. Tijdens diezelfde onthulling kunnen we een nieuwe 4 inch grote iPhone verwachten. Een exacte naam hebben we nog niet, mogelijk wordt het iPhone 6c of iPhone mini. Duidelijk lijkt wel dat het hier om een metalen iPhone gaat met ondersteuning voor Apple Pay. Van de Apple Watch 2 wordt gezegd dat hij mogelijk over een camera zal beschikken en mogelijk enkele nieuwe sensoren. Dat zal weer tal van nieuwe mogelijkheden opleveren.

 • Tags:
 • apple
 • applewatch2
 • iphone6c

ts Apple Watch Burn Marks

Man claimt brandwonden van Apple Watch

Opmerkelijk ·

Een Deense man heeft zijn voorliefde voor Apple-producten moeten bekopen met ernstige brandwonden. De man voelde ineens een scherpe pijn aan z'n pols en rook verbrand vlees. De boosdoener is volgens hem z'n Apple Watch met Milanese Loop.

Het voorval voltrok zich al op 17 oktober en Apple heeft de zaak inmiddels bestudeerd. Zij concluderen dat de oorzaak ligt in een externe hittebron. De Apple Watch kan volgens hen niet tot zulke temperaturen komen. Toch beweert de man dat hij alleen in aanraking is geweest met z'n Apple Watch, iets wat omstanders bevestigen.

Apple Watch burns
Zie voor de echte foto's de bronlink

Het resultaat zijn ernstige brandwonden op z'n linkerpols. De onfortuinlijke man kreeg ook nog brandblaren op z'n vingers vanwege het verwijderen van het horloge. Foto's lijken te bevestigen dat de metalen Milanese Loop in temperatuur enorm moet zijn opgelopen. De man zegt in een verklaring tegenover een Deense publicatie (* grafische foto's) niet uit te zijn op een schadevergoeding, hij wil alleen z'n Apple Watch vergoed hebben omdat die onherstelbaar beschadigd is geraakt. Apple geeft niet thuis omdat het na eigen onderzoek geconcludeerd heeft dat het aan iets anders moet hebben gelegen dan aan de Apple Watch. Apple wil ook niet op het voorval reageren omdat het om een individueel geval gaat. Voor zover bekend is dit het eerste geval waarbij iemand brandwonden oploopt als gevolg van het dragen van een Apple Watch. Er zijn wel gevallen bekend waarbij mensen huiduitslag van het horloge krijgen, iets waar Apple zelf ook voor waarschuwt.

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • brandwonden

ts Apple Watch Dock

Officiele oplaadstandaard uitgebracht voor Apple Watch

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch heeft een officiële charging dock gekregen waar je het horloge magnetisch op kunt bevestigen. De draagbare gadget wordt dan meteen opgeladen. Een prijs in euro's hebben we nog niet maar de dollar-prijs is stevig te noemen.

De afgelopen dagen doken al afbeeldingen van het dock op. Inmiddels hij officieel door Apple aangekondigd. Hij bestaat uit een cirkel met daarin een kleinere cirkel die omhoog kan. Hierdoor kan de Apple Watch naast horizontaal ook op z'n zij in de standaard. Het horloge gaat in die laatste stand automatisch in de nachtmodus waardoor hij als alarmklok gebruikt kan worden. Overigens kan het dock gebruikt worden door zowel de 38mm als 42mm versie.

Apple Magnetic Charging Dock

Apple rekent zoals we gewend zijn een stevig bedrag voor de standaard. Alhoewel er nog geen euro-prijs bekend is vraagt het in de VS 79 dollar. We durven veilig te stellen dat de accessoire hier minstens 79 euro gaat kosten. Voor de normale laadkabel moest al 35 euro neergelegd worden. De Lightning-kabel om het dock aan te sluiten op je Apple 5W USB-adapter zit trouwens al standaard in de doos. De standaard staat op moment van schrijven nog niet in de Nederlandse Apple Store.

 • Tags:
 • apple
 • dock
 • standaard
 • watch

ts Apple Iring Patent

Apple krijgt patent op “slimme ring”

Geruchten ·

Apple werkt achter de schermen ongetwijfeld hard aan 'The Next Big Thing'. We kunnen alleen maar speculeren wat dat precies is. Misschien is het een TV, een auto of misschien, heel misschien, wel deze slimme ring.

Apple ontving er onlangs patent op. De ring (of iRing) is zo groot al een vingerkootje en lijkt over een touchscreen te beschikken. Achterop zit wat lijkt op een 'scroll wheel', mogelijk om hem snel te kunnen bedienen. In het patent legt Apple uit dat de bediening van bestaande touchscreen-apparaten soms onhandig of inefficiënt is wat het bestaansrecht van deze ring zou rechtvaardigen.

Apple Ring patent

Apple ontvangt wel vaker patenten op vreemde ideeën en het is allerminst zeker dat er ook daadwerkelijk een product volgt. Bedrijven experimenteren nou eenmaal. Toch is het geen gekke gedachte want Apple begeeft zich met de Apple Watch al enige tijd in de wearable-markt. De meningen zijn verdeeld of dat een succes is. Het bedrijf heeft tot dusver nog geen verkoopaantallen genoemd.

Bron: USPTO

 • Tags:
 • apple
 • iring
 • ring

ts Apple Watch Micky klein

Bug zorgt voor uitstel Apple’s watchOS 2

Smartwatchnieuws ·

Naast de uitrol van iOS 9 hielden we vanavond ook rekening met de komst van watchOS 2. Die gaat echter niet meer komen vandaag zo laat Apple weten. Een fix op een vervelende bug laat langer op zich wachten dan gehoopt.

Apple kondigde watchOS 2 voor de Apple Watch aan tijdens het WWDC van 2015 in juni. Er komen extra watchfaces bij, foto's kunnen als achtergrond ingesteld worden en ontwikkelaars kunnen voor het eerst native apps schrijven. Dat zijn apps die niet per se een gekoppelde iPhone nodig hebben. Dat moet een hele generatie nieuwe apps teweeg brengen die voorheen nog niet mogelijk waren. Helaas moeten we daar nog wel even op wachten.

Apple Watch in het echt

watchOS 2 komt volgens Apple wel snel al geven ze geen duidelijk tijdschema. Ook is onduidelijk welke bug verantwoordelijk is voor het uitstel. Apple kondigde de Apple Watch in september 2014 aan en het horloge ligt vanaf eind april in de winkel. Nederland ontving het horloge pas halverwege juli. Alhoewel de Watch alweer een jaar oud is komt een opvolger niet dit jaar uit. Dat zal niet eerder dan 2016 gebeuren. Dat Apple echter al wel met een tweede versie van het watchOS-besturingssysteem is uitgekomen geeft aan hoe belangrijk het horloge voor het bedrijf is.

Via: The Verge

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • watch
 • watchos
 • watchos2

ts Apple Watch Leather Band

Apple Watch krijgt nieuwe nieuwe bandjes en kleuren

Smartwatchnieuws ·

Tijdens de keynote van Apple werd kort aandacht gegeven aan de Apple Watch. Eerder al was er een nieuwe versie van watchOS aangekondigd en die werd nader toegelicht. Ook krijgt het horloge nieuwe bandjes en kleuren.

Enkele van die nieuwe Apple Watch bandjes zijn afkomstig van partners, sommige zijn van leer. Maar Apple heeft ook een eigen rood bandje getoond waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Verder toonde Apple nieuwe kleuren waaronder Gold, Rose Gold en Anodised Aluminium. Eerder nog waren enkele van die kleuren alleen voor de dure Watch verkrijgbaar. Ditmaal krijgen ze dezelfde prijs als de Sport Edition en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Apple Watch nieuwe uitvoeringen

watchOS 2.0

Ook toonde Apple versie 2 van watchOS waarvan de Apple Watch gebruik maakt. Nieuw daarin zijn de nieuwe watchfaces en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om eigen native apps te maken. Tot nu toe waren die slechts een extensie van de smartphone-app. Apple toonde enkele voorbeelden van deze nieuwe native apps zoals Facebook Messenger en een app die als viewfinder dient voor een GoPro-camera. Samen met de oudere apps zijn er al 10.000 verschillende apps beschikbaar voor het horloge. watchOS 2 komt 16 september als gratis download uit.

 • Tags:
 • apple
 • watch
 • watchos2

ts Apple Watches

Apple Watch stuwt groei wearable-markt met 223%

Smartwatchnieuws ·

Marktanalist IDC heeft becijferd dat Apple in het 2e kwartaal 3,6 miljoen exemplaren van de Apple Watch heeft verkocht. Hiermee lijken ze eerdere schattingen van 10 tot 30 miljoen in een heel jaar net te gaan halen.

De verkopen van de Apple Watch zijn vooral goed nieuws voor de wearable-industrie als geheel. Het horloge nu al de op één na best verkopende wearable. Met een geschat aantal verkopen van 3,6 miljoen volgt het de 4,4 miljoen verkochte fitnesstrackers van FitBit op de voet. Door al deze aantallen groeide de gehele markt van draagbare gadgets maar liefst 223%.

Wearable Market shares IDC

Extra knap is dat Apple zo'n marktaandeel weet te behalen met zo'n duur product. Aandere fabrikanten verkopen vooral goedkope wearables. Zo schommelen de meeste FitBit-apparaten rond de 100 euro en Xiaomi, die we terugvinden op plek 3, pakte vooral marktaandeel door de Mi Band die slechts enkele tientjes kost. Een echte melkkoe heeft Apple misschien nog niet te pakken maar alle beetjes beginnen wel op te tellen. Intussen zit Samsung ook niet stil. Die warmt het publiek alvast op voor de Gear S2 introductie komende IFA-beurs volgende week.

Via: Businesswire.com

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • watch

ts Fat Arm Wrist

Apple komt met Watch-bandje voor dikkere pols

Smartwatchnieuws ·

Niet iedereen is gelijk en vooral niet in de VS. Daar is alles groot, groter, grootst! En dus ook de mensen. En daarom komt Apple nu met een groter polsbandje voor de Apple Watch. De prijs van het XL-bandje is wel gelijkgebleven.

Pech als je pols tussen de 195 en 245 millimeter is. Of beter gezegd 'was' want Apple heeft nu een speciaal Watch-polsbandje voor de grotere pols. Het nieuwe Sport-bandje heeft een L/XL-afmeting en is in het wit en zwart verkrijgbaar voor een bedrag van 59 euro. In de VS betaal je slechts 49 dollar, omgerekend zo'n 44 euro.

Apple Watch Sport XL

Voor de duurdere metalen Apple Watch Edition was het al mogelijk om extra schakels bij te plaatsen. Daarmee werd ook een pols tot 245 millimeter geschikt gemaakt. Nu is het dus ook voor de Apple Watch Sport mogelijk geworden. Over het succes van de Apple Watch bestaan tegenstrijdige verhalen. Apple zelf geeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone en iPad geen verkoopcijfers. Ook van toeleveranciers horen we tegenvallende verhalen. Apple zelf zegt tevreden te zijn met de verkopen. Veel experts raden aan om op de Apple Watch 2 te wachten. Die wordt pas ergens in 2016 verwacht.

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • watch
 • xl

ts Apple Watch

Apple Watch vanaf vandaag in Nederlands Apple Store

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch ligt vanaf vandaag officieel in de winkels. Het horloge was al via import verkrijgbaar. Om een exemplaar bij de Apple Store te kopen moet je vooraf een afspraak maken, bij retailers kun je hem wel meteen mee naar huis nemen.

Lange rijen zoals we bij een introductie van een nieuwe iPhone zien we dit keer niet. Uit schattingen blijkt ook dat de verkoop van de Apple Watch behoorlijk is afgevlakt na z'n introductie. Apple doet ook geen mededelingen over de hoeveelheid verkochte horloges. Het horloge ging als eerste in de VS in de verkoop, enkele andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk volgden niet veel later.

Apple Watch

De Apple Watch wordt als één van de mooiste smartwatches van dit moment gezien. Vooral het scherm krijgt veel lof. Ondanks zorgen over de batterij zien we daar relatief weinig klachten over nu het horloge om de pols van gebruikers zit. Feit is wel dat de Watch stevig aan de prijs is. Vooral aan bandjes wordt grof verdiend. Het loont daarom om voor het goedkoopste model te gaan met plastic bandje en zelf op zoek te gaan naar een meer premium bandje. De Apple Watch is in twee formaten verkrijgbaar; 38 en 42 millimeter.

 • Tags:
 • apple
 • applestore
 • nederland
 • watch

ts Apple Watch Fitness

Apple Watch 17 juli naar Nederland

Smartwatchnieuws ·

Vanaf vrijdag 17 juli zal de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar zijn. De prijs ligt iets hoger dan in Duitsland vanwege de hogere BTW. De goedkoopste Apple Watch, het 38 millimeter model zal hier daarom 419 euro kosten.

Apple startte de voorverkoop op 10 april, op 24 april werden de eerste exemplaren geleverd. Nederland zat niet bij de eerste groep landen waar de Watch te bestellen was. Algemeen aangenomen werd dat Nederland bij de tweede groep landen zou zitten maar ook dat bleek niet het geval. Het wordt nu dus uiteindelijk 17 juli. De recensies zijn tot nu toe gematigd positief. Vooral het scherm wordt geprezen.

Apple Watch running

Prijzen zijn dus wat hoger dan in bijvoorbeeld Duitsland. Het gaat dan om gemiddeld 20 euro. Zo gaat de goedkoopste Apple Watch voor 419 euro over de toonbank, het grotere 42 millimeter model kost 469 euro. In beide gevallen gaat het om de Sport Edition. De uitvoering met het metalen bandje gaat 669 euro kosten. Dat is een flink bedrag voor een smartwatch. Uit eerdere cijfers bleek al dat de meeste mensen voor het goedkoopste model gaan. Bovendien zijn er nog veel mensen die de kat uit de boom kijken. Mogelijk stappen zij pas bij de tweede versie van de Watch in. Gehoopt wordt dat de mogelijkheden dan groter zijn, de batterij het langer volhoudt en het aanbod apps ruimer is.

 • Tags:
 • apple
 • nederland
 • watch

ts Apple Camera

Volgende Apple Watch krijgt mogelijk camera

Geruchten ·

Eerder al werd bekend dat de volgende generatie Apple Watch niet voor 2016 uitkomt. Apple heeft dus nog even om aan verbeteringen te werken. Mogelijk komt die in de vorm van nieuwe functies waaronder een camera.

Je kunt je natuurlijk afvragen wat je hebt aan een camera in een horloge. Volgens Apple kan het wel eens handig zijn bij het videobellen. Bovendien spreekt het tot de verbeelding, zo kent de tekenflmserie Inspector Gadget uit de jaren '80 al een horloge waarmee ge-video-belt kan worden. Apple zal dan wel de problemen met de batterij moeten oplossen, die gaat namelijk nog niet erg lang mee.

Apple Watch FaceTime
Toekomstmuziek?

De Apple Watch ligt nog enkele maanden in de winkel al moet Nederland nog volgen. Toch kende het horloge al een grote software update in de vorm van watchOS 2. Die moet nog officieel uitkomen maar het brengt wel de nodige nieuwe functies naar het horloge. Indien de geruchten kloppen dan nog is het niet voor het eerst dat een smartwatch een camera heeft. Samsung bracht eerder de Gear 2 uit met een ingebouwde camera, de inmiddels niet meer verkrijgbare Galaxy Gear en Gear Live beschikten daar ook over.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • camera
 • facetime
 • watch

ts Apple Watch Night Stand

Apple watchOS 2 brengt native apps naar Apple Watch

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch ligt hier nog niet eens in de winkel en nu al kondigt Apple versie 2 aan van het watchOS-besturingssysteem. Deze moet niet alleen de nieuwe functies in iOS 9 naar het horloge brengen, er komen ook Watch-specifieke functies bij.

De komst van watchOS 2 is opvallend. De Apple Watch is namelijk nog maar 6 weken verkrijgbaar en niet eens overal. Zo is het horloge hier nog niet aangekondigd. Apple moet ergens wel al was het maar om de nieuwe functies van iOS 9 te kunnen ondersteunen. Zo komt er ondersteuning voor openbaar vervoer, al is dat nog niet voor Nederland beschikbaar.

Apple watchOS 2
Zelf je eigen achtergrond kiezen

Nieuw zijn de nieuwe watchfaces waarbij je een foto of een fotoalbum als achtergrond kunt gebruiken. Ook heeft Apple speciale time-lapse video's geschoten van enkele steden die je als achtergrond kunt gebruiken. Apple liet ook 'Complications' zien waarbij je informatie uit apps kunt toevoegen aan een watchface. Denk dan de vertrektijden van een vlucht. Apple lette ook op wat de concurrentie doet en daarom voegt het een nieuwe functie toe genaamd 'Time Travel'. Je kunt dankzij de digital crown vooruit of terug scrollen in de tijd. Zo kun je zien wat er later nog op de agenda staat. Een soortgelijke tijdlijn functie liet Pebble eerder al zien.

Native apps

Andere functies zijn Night Stand waarbij een tijd getoond wordt als het horloge 's avonds wordt opgeladen, het aannemen van FaceTime-gesprekken en ondersteuning voor HomeKit. Ook geeft Apple ontwikkelaars de mogelijkheid om native apps te maken. Apps hebben dan niet meer een iPhone nodig om te kunnen draaien. Het horloge zal zonder telefoon geen internetverbinding meer hebben maar vanaf watchOS 2 worden openbare WiFi-netwerken automatisch herkent. Dat moet de Apple Watch weer een stuk eenvoudiger maken. Versie 2 van watchOS komt komend najaar als gratis update.

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • nightstand
 • timetravel
 • watchos2
 • wwdc15

ts Apple Watch Tattoo

Apple erkent probleem Watch met tatoeages, dit is er tegen te doen

Smartwatchnieuws ·

Sommige mensen melden problemen met de Apple Watch en een getatoeëerde huid. De hartslagmonitor van het horloge zou moeite hebben met donkere tatoeages en daardoor denkt het horloge verwijderd te zijn. Apple erkent het probleem.

De Apple Watch bevat een hartslagmeter en die wordt naast voor het meten van iemands hartslag gebruikt om te detecteren of het horloge nog wel om de pols gedragen wordt. Sommige hipsters gebruikers met tatoeages melden nu problemen omdat ze telkens een code moeten invoeren wanneer het scherm aanspringt. Vooral donkere tatoeages zorgen voor problemen.

Apple Watch heart rate sensor
De hartslagsensor op de Apple Watch

De Apple Watch's hartslagmonitor werkt op basis van licht, groen in dit geval. Op een speciale pagina legt Apple uit dat tatoeages het licht van de sensor kan blokkeren en daardoor een ongeldige waarde kan opleveren. Apple raadt gebruikers aan om een externe hartslagmonitor via Bluetooth te koppelen. Dat klinkt natuurlijk eenvoudiger dan het is. Iemand koopt natuurlijk geen Apple Watch om zichzelf vervolgens aan een aparte hartslagmonitor te koppelen. Een alternatief zou zijn om een pols te gebruiken die niet getatoeëerd is. Het horloge kan namelijk prima om beide polsen gedragen worden. Is een onbeschreven pols niet voor handen dan is het raadzaam om een aankoop uit te stellen of op zoek te gaan naar alternatieve smartwatches.

 • Tags:
 • apple
 • hartslagmonitor
 • tatoeages
 • tattoogate
 • watch

ts Apple Watch Dollars

“Apple Watch Sport bevat voor 75 euro aan onderdelen”

Smartwatchnieuws ·

Volgens een analyse van IHS bevat de 38mm uitvoering van de Apple Watch Sport voor slechts 83,70 aan onderdelen. Dat is omgerekend zo'n 75 euro. Flink meer dus dan de vraagprijs van 399 euro. Volgens CEO Tim Cook klopt er niets van de berekening.

IHS is echter niet over één nacht ijs gegaan. Ze hebben een Apple Watch open geschroefd en alle onderdelen geïdentificeerd. Alle onderdelen bij elkaar opgeteld komen uit op $81,20 met $2,50 aan fabricagekosten. In de VS vraagt Apple 349 dollar voor een Watch en daarmee verdient het dus $266 per horloge. Een winstmarge van 76%. Ter vergelijking; de iPhone 6 heeft een winstmarge van ongeveer 69%.

Apple Watch Sport materials breakdown

Van alle onderdelen zou het touchscreen het duurst zijn; 20,50 dollar. Dat is bijna een kwart van de totale kosten. Overigens is deze kostenanalyse is wel wat kort door de bocht. Zo worden er bijvoorbeeld geen kosten berekend voor transport, opslag, marketing en patenten. Laat staan de man-uren die nodig waren om het product te bedenken. CEO Tim Cook hekelt daarom dergelijke berekeningen. Volgens hem zitten ze er altijd ver vanaf. Toch staat Apple bekend vanwege z'n hoge winstmarges en nu al lijkt vast te staan dat Apple flink gaat verdienen aan al die Watch-verkopen.

Bron: IHS

 • Tags:
 • apple
 • ihs
 • materiaalkosten
 • watch

ts Apple Scratches

Apple Watch-kopers van het eerste uur klagen nu al over krasjes

Smartwatchnieuws ·

Je kon er op wachten: de allereerste gebruikers van een Apple Watch klagen nu al over krasjes op hun geliefde iDevice. Vooral de uitvoering van roestvrijstaal heeft er last van. Of dit bijzonder is en of je er wat aan kunt doen leggen we hier uit.

Verrassing, verrassing: roestvrijstaal krast! En gepolijst roestvrijstaal in het bijzonder. Dus geen wonder dat wie niet extreem voorzichtig is met z'n gloednieuwe Apple Watch er in de kortste keren krassen op heeft zitten. Dan had je ook maar voor de aluminium uitvoering moeten gaan, die schijnt namelijk een stuk steviger te zijn. Toch is er wat aan te doen.

Apple Watch scratch
Wen er maar alvast aan!

We laten even de flauwe grappen achterwege van het in de doos laten van de Watch. Wat ook wonderen kan doen is door krasjes te behandelen met wat 'metal polish' en afvegen met een droge doek. Maar de echte fan laat al die krasjes natuurlijk gewoon zitten zodat iedereen kan zien dat jij de Apple Watch maximaal gebruikt. Erger zijn trouwens de eerste foto's van mensen waarvan het scherm nu al stuk is. Best knap als je bedenkt dat het horloge nog maar een paar dagen verkrijgbaar is. Nederland volgt mogelijk 8 mei.

Foto: @DetroitBORG

 • Tags:
 • apple
 • kras
 • scratchgate
 • watch

ts Apple Watch Pool

Apple Watch blijkt stuk waterdichter dan geadverteerd

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch is verkrijgbaar, althans in een select groepje landen. Opmerkelijkste conclusie tot nu toe? Dat het horloge een stuk waterdichter is dan Apple heeft gecommuniceerd. Apple houdt het op IPX7 maar in werkelijkheid is het een stuk beter.

De waterdichtheid van een product wordt uitgedrukt in een IP-code. Het eerste getal staat voor de stofdichtheid en het tweede getal voor waterdichtheid. Hierbij geldt; hoe hoger hoe beter waarbij 9 de maximale score is. Bestand tegen stof is de Apple Watch niet maar op waterdichtheid scoort het horloge een 7. Dat komt overeen met 30 minuten op maximaal 1 meter diepte. Toch heeft dat vroege kopers er niet van weerhouden om met het horloge te gaan zwemmen.

Apple Watch swimming
Spetter spieter spater

En zonder al te veel problemen zo lijkt. Alhoewel Apple het zelf afraadt lijkt de Watch bestand tegen een plons in een zwembad. Natuurlijk is het nog de vraag hoe het apparaat het op de lange termijn houdt. Overigens hebben we alleen nog tests voorbij zien komen met een 38mm Sport-uitvoering. Of er echt verschil tussen de uitvoeringen zit moet de toekomst uitwijzen. Mocht je zelf al een Apple Watch hebben dan raden we het niet aan om ermee te gaan zwemmen. Vermoedelijk heeft de IP-code een juridische betekenis. Dat wil zeggen dat je kunt fluiten naar garantie als je horloge toch waterschade oploopt. Je bent dus gewaarschuwd!

Via: Business Insider

 • Tags:
 • applewatch
 • ipx7
 • watch
 • waterdichtheid

ts Apple Watch Nederland

Apple Watch mogelijk 8 mei in Nederland te bestellen

Geruchten ·

Apple lijkt op 8 mei de Watch in de tweede serie landen te lanceren. De Nederlandse markt zat vaak in die tweede serie. Indien waar dan begint dan het accepteren van pre-orders waarna het horloge 4 tot 6 weken daarna geleverd wordt.

De Apple Watch ging in Amerika en sommige Europese landen op 10 april al in de voorverkoop. Niemand heeft nog een exemplaar opgestuurd gekregen, dat moet op z'n vroegst pas op 24 april gebeuren. Al zijn sommige modellen nu al tot ver na die datum verschoven. Ondanks die grote vraag begint Apple dus nu al met de lancering van het horloge in meerdere landen.

Apple Watch hands on

Daarmee lijkt Apple de productieproblemen de baas te zijn. Het zou immers weinig zin hebben zoveel nieuwe orders in ontvangst te nemen als het die niet zou kunnen vervullen. Een Italiaanse website claimt dat de Apple Stores in Italië alvast promotiemateriaal zou hebben ontvangen waarop de datum 8 mei genoemd wordt. Naast Italië zou ook Spanje genoemd worden als land waar het horloge in de voorverkoop gaat. Nederland bevindt zich vaak ook in die tweede golf. Het kamperen voor een Apple Store heeft ditmaal geen zin, Apple accepteert alleen online aankopen. Het uitproberen van het horloge kan wel gewoon in de Apple Store, al is daar wel een afspraak voor nodig.

Bron: Ispazio.net

 • Tags:
 • 8mei
 • apple
 • nederland
 • watch

ts The Watch Is Coming

Apple haalt leverdatum Watch van site, levering mogelijk uitgesteld

Smartwatchnieuws ·

De levering van de eerste lading van de Apple Watch lijkt niet over rozen te gaan. Mogelijk zijn er wat productieproblemen opgetreden, mogelijk is er wat anders aan de hand. Feit is wel dat Apple de deadline van 24 april niet grootschalig gaat halen.

Omdat Apple er zelf geen mededelingen over doet is het speculeren. Nu is het goed om te realiseren dat het hier om de allereerste generatie van de Apple Watch gaat. De productiefabriek heeft er dus nog geen ervaring mee en daar kunnen opstartproblemen zijn ontstaan. Mogelijk is er ook een fout in het ontwerp ontdekt. Maar het is ook mogelijk dat Apple de grote interesse heeft onderschat en te weinig exemplaren heeft besteld. Het hoeft dus niet meteen goed fout te zijn.

Apple Watch Coming Soon

Feit is wel dat Apple de eerste grote levering op 24 april niet gaat halen. De datum is inmiddels vervangen op de website door "coming soon". Mogelijk dat bepaalde modellen wel eerder komen. Misschien omdat die makkelijker te maken zijn. Het in de winkel kopen van een Apple Watch zal voor juni niet mogelijk zijn. Alle bestellingen zijn voor online verkoop. Intussen hebben analisten berekend dat Apple intussen al wereldwijd 2,3 miljoen exemplaren moet hebben verkocht. Dat zou een record betekenen voor slimme horloges. In Nederland is de Apple Watch nog niet te bestellen. Wanneer dat wel kan is nog onduidelijk.

 • Tags:
 • apple
 • leverdatum
 • uitstel
 • vertraging
 • watch

ts Apple Watch Sport Collection

Apple Watch snel uitverkocht, goedkoopste uitvoering veruit populairst

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch is nog niet verkrijgbaar maar het horloge lijkt nu al een succes. Veel online verkooppunten melden al na enkele uren door hun virtuele voorraad heen te zijn. Niemand heeft echter nog een Watch, de levertijden lopen snel op.

Op 10 april ging de voorverkoop van de Apple Watch van start. De eerste reviews waren gematigd positief met een voorzichtige slag om de arm. Consumenten lieten zich er niet van door de wijs brengen en schaften massaal een exemplaar aan. Vooral de voordeligste uitvoering, de Sport Collection, vond gretig aftrek. Ruim twee derde kocht volgens onderzoeksbureau Slice Intelligence juist dat model.

Apple Watch Sport black
De Space Grey-uitvoering van de Apple Watch Sport werd het meest besteld

In totaal verkocht Apple tijdens het eerste pre-order weekend maar liefst 1 miljoen horloges, zo is de verwachting. Dat aantal heeft dan ook nog eens betrekking op de VS alleen, wereldwijd zou het nog hoger kunnen uitvallen. Apple zelf moet nog officiële cijfers melden, al is het de vraag of het dit ooit zal doen. Overigens moeten veel kopers nog wel even geduld hebben. Van veel modellen is de verwachte leverdatum ver na de beloofde 24 april verschoven. Het Apple-horloge is hier officieel nog niet te bestellen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.

 • Tags:
 • apple
 • preorder
 • succes
 • watch

ts Apple Watch Duo

Apple start pre-orders van Apple Watch

Smartwatchnieuws ·

Apple is begonnen met het accepteren van pre-orders voor de Apple Watch. Het slimme horloge is een totaal nieuwe product en er hangt veel van af. De eerste recensies waren gematigd positief. Het woord is nu aan de consument.

De eerste exemplaren van de Apple Watch worden pas 24 april geleverd. Dat gebeurt in slechts een paar landen waaronder Amerika en Duitsland. Nederland volgt op een later te bepalen moment. Maar het is ook goed mogelijk dat consumenten in landen waar de Watch wel verkrijgbaar is lang moeten wachten, de levertijden lopen namelijk nu al op.

Apple Watch editions

Veel modellen staan nu al op een levertijd van tussen de 4 en 6 weken. Vooral de grotere 42mm uitvoering lijkt nu al te kampen met vertraging. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het niet mogelijk om een exemplaar bij de Apple Store te halen. Je zult namelijk een reservering moeten plaatsen. De Apple Watch is verkrijgbaar vanaf een prijs van 349 dollar maar dat kan oplopen tot 17 duizend dollar afhankelijk van het gekozen model.

 • Tags:
 • apple
 • preorder
 • watch

ts Apple Watch Wrist

Eerste Apple Watch-reviews binnen; mooi maar meerwaarde onduidelijk

Smartwatchnieuws ·

De Amerikaanse pers heeft een tijdje mogen spelen met de Apple Watch die 10 april uitkomt. En op wat details na zijn ze het grotendeels met elkaar eens. Zo is het de mooiste smartwatch van dit moment maar is de toegevoegde waarde minimaal.

Opvallend is dat de meeste media het wel met elkaar eens zijn; de Apple Watch is één van de mooiste smartwatches van dit moment. Misschien wel de mooiste. Maar ze zijn het ook over iets ander eens en dat is dat er nog niet echt een duidelijke meerwaarde is. Is het een smartwatch of is het slechts een accessoire voor je iPhone?

Apple Watch apps
Apps op de Apple Watch

Re/code merkt op dat de apps nog in de kinderschoenen staan. Vooral veel van de niet ingebouwde apps zijn nog 'werk in uitvoering'. De New York Times schrijft dat veel apps óf niet werken óf qua functionaliteit te beperkt zijn. Iets wat naar mate de tijd verstrijkt vanzelf opgelost moet worden. The Verge denkt dat het probleem groter is; apps hebben soms erg veel tijd nodig om op te starten, vooral als ze kaartinformatie moeten ophalen. Zij vinden de Watch niet krachtig genoeg en kijken alvast uit naar versie 2 of zelfs 3. Bloomberg heeft soms problemen met het niet aangaan van het scherm als je de tijd wilt aflezen. 9 van de 10 gevallen werkt het gewoon maar die ene keer niet en dat leidt tot frustraties.

Apple Watch weather

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Helemaal niet. The Wall Street Journal denkt dat de smartwatch eindelijk nut heeft. Vooral de ingebouwde apps en functies werken erg fijn en bovendien stelt het je in de gelegenheid om je iPhone niet voor iedere gelegenheid tevoorschijn te pakken. En ook over Apple Pay zijn de meesten laaiend enthousiast. De betaalmethode werkt hier nog niet maar site's zoals The Verge noemen met name deze functie als één van de belangrijkste. Ook de fitness functie wordt geroemd al herkent hij nog een beperkt aantal oefeningen, vooral cardio. Al helpt hij je ook te herinneren om even uit je stoel te komen merkt Re/code op.

Mening Apple Watch

Over het algemeen zijn dus de meeste media wel positief over de Apple Watch al is het horloge duidelijk niet voor iedereen. Je zult vooral met deze eerste versie veel geduld moeten hebben, het is namelijk in sommige dingen erg traag. Krijg je overdag veel notificaties dan zul je per app moeten instellen of je die wilt ontvangen op je horloge. Het is namelijk alles of niets. Qua prijs zijn ze het ook met elkaar eens; kies de Sport Collection en betaal zo weinig mogelijk. Het uitgeven van vele honderden euro's voor een eerste generatie product is haast weggegooid geld. Sommigen raden zelfs aan om op versie 2 te wachten. We zullen het eindoordeel van de consument moeten afwachten of we de Apple Watch een succes mogen noemen. Het horloge kan vanaf 10 april gekocht worden maar alleen in sommige landen. Nederland volgt later.

 • Tags:
 • apple
 • reviews
 • watch

ts Apple Watch Music Photos

Apple Watch heeft ruimte voor 200 muziekbestanden, 100 foto’s

Smartwatchnieuws ·

De Apple Watch gebruik je in combinatie met je iPhone. Maar het is mogelijk om alleen het horloge te gebruiken, bijvoorbeeld als je gaat sporten. Erg veel ruimte is er dan niet voor bijvoorbeeld motiverende muziek.

Apple Watch heeft ruimte voor 200 muziekbestanden, 100 foto’s

Want van de 8 GB ruimte die je op de Apple Watch hebt blijft er 2 GB over voor muziek. Dat zijn omgerekend zo'n 200 muzieknummers. Hierbij maakt het niet uit welke uitvoering van de Apple Watch je kiest. Voor foto's is nog minder ruimte beschikbaar; zo'n 75 MB. Foto's worden verkleind want het scherm van de Watch is natuurlijk niet zo groot als je iPhone. Nu zien we niet snel gebeuren dat je veel foto's op je horloge wilt bekijken, maar muzieknummers kunnen handig zijn. Vooral tijdens het sporten! Hierdoor zul je een strikte en beperkte muziekselectie moeten maken voor als je wilt gaan hardlopen of de sportschool induikt. Jammer maar niet onontkoombaar. Sowieso denken we niet dat iemand zo lang sport dat hij alle 200 nummers eens rustig kan beluisteren.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • muziek
 • ruimte
 • watch

ts Apple Watch On Wrist

Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar, Nederland volgt later

Smartwatchnieuws ·

Apple heeft tijdens een keynote meer details prijsgegeven over de Apple Watch. Het horloge ligt vanaf 24 april in 9 landen in de winkel, maar voorlopig nog niet in Nederland. Prijzen beginnen vanaf 349 dollar en lopen op tot minstens 10.000 dollar.

De Apple Watch draait om drie dingen en de eerste is tijd. Natuurlijk zou je zeggen voor een horloge. De klok kan gepersonaliseerd worden en de gebruiker kan ook aangeven hoeveel details hij wil zien. Wil je alleen de wijzers zien of ook de datum of notificaties? Er zijn standaard al enkele watchfaces meegeleverd variërend van modern tot grappig. Een veeg omhoog en je krijgt glances te zien waar je meer informatie krijgt over bijvoorbeeld het weer of de muziek kunt bedienen. Je kunt horizontaal bladeren door de verschillende 'glances'.

Apple Watch time
Verschillende 'watchfaces' verkrijgbaar

Het andere punt waar de Watch om draait is communiceren. Je kunt binnenkomende berichten rechtstreeks beantwoorden vanaf de Apple Watch maar je kunt ook gesprekken aannemen. Bellen met je horloge, een jongensdroom van velen komt uit. Ook ontvang je notificaties die op je iPhone binnen komen, het maakt hierbij volgens Apple niet uit welke app dat is. Verder kun je zelfgemaakte tekeningen doorsturen naar andere Apple Watch-gebruikers, iets wat Apple "digital touch" noemt. Maar je kunt ook iemands Watch laten trillen om de gebruikers aandacht te krijgen.

Apple Watch calling
Bellen vanaf je horloge

Het laatste punt is gezondheid. De Apple Watch moet volgens Apple een fitness companion zijn die je bijvoorbeeld herinnert om te bewegen en die je wekelijks een rapport stuurt van je activiteiten. En sta je in de sportschool dan kan Apple Watch bijhouden hoe je workout vordert. Maar ook gewoon tijdens je dag houdt Watch je activiteiten bij. Los van deze drie hoofdpunten kun je met Apple Watch betalingen verrichten via Apple Pay, je muziek besturen, Siri om hulp vragen of navigeren. Apple Watch werkt alleen in combinatie met een iPhone dankzij Bluetooth of WiFi. Door dat laatste hoeft de Watch niet in bereik te zijn van je iPhone. Apps downloaden voor de Apple Watch gaat via de iPhone dankzij een speciale app. Voorwaarde is wel dat je over iOS 8.2 beschikt die vandaag tevens beschikbaar wordt. Apple claimt dat de Watch "een dag meegaat", zolang er maar 18 uur in een dag zit want dan is voor de gemiddelde gebruiker de batterij leeg.

Apple Watch outdoor run
Fitnessen met je Apple Watch

Apple Watch prijs

Dan de belangrijkste vraag; hoe duur? De Apple Watch kan vanaf 10 april als pre-order besteld worden en ligt vanaf 24 april in de winkel in 9 verschillende landen waaronder Duitsland. Nederland volgt later. Prijzen beginnen vanaf 399 euro voor de aluminium Apple Watch Sport in de 38mm uitvoering en 449 euro voor de grotere 42mm variant. Kleuren zijn Silver en Space Grey.

Apple Watch sport

De roestvrijstalen Apple Watch Collection kost 649 dollar voor de 38mm uitvoering en 699 voor de 42mm. Prijzen kunnen echter oplopen tot ver boven de duizend euro afhankelijk van het soort bandje dat je er bij uitzoekt. Er zijn metalen en lederen bandjes. Welke precies hoeveel kost is nog onduidelijk. Hier zijn de kleuren Silver en Space Black. De allerduurste Watch is de Apple Watch Edition en die is van goud gemaakt. Prijzen daarvan "beginnen bij 11.000 euro". Dat is dus de vanaf-prijs. Het duurst is een 18.000 euro kostende uitvoering.

 • Tags:
 • 24april
 • apple
 • glances
 • watch

ts Apple 9 Maart Event

Apple houdt 9 maart speciaal Watch-event

Smartwatchnieuws ·

Apple heeft een uitnodiging verstuurd voor 9 maart waarin de pers wordt uitgenodigd om zich bij te laten praten over de Apple Watch. Net op tijd om zich aan de belofte te houden om de Apple Watch in het voorjaar uit te brengen.

Apple kondigde september vorig jaar de Apple Watch officieel aan. Op dat moment sprak Apple nog over "begin 2015" wanneer de Watch in de winkel zou liggen. Later ging maart rond als mogelijke verkoopdatum en dat werd later al snel verschoven naar april. Normaliter legt Apple na een presentatie het product snel in de winkel. Grote uitzondering op die regel zijn eerste generatie producten. De Apple Watch is nu juist zo'n eerste generatie.

Apple Spring Forward

Apple moet nog wat details prijsgegeven over de Apple Watch. Zo weten we bijvoorbeeld nog steeds niet alle prijzen. Ja de vanaf prijs bedraagt 349 dollar maar hoeveel de vele uitvoeringen moeten kosten is nog altijd niet bekend. Zo zijn er modellen met een plastic bandje en aluminium behuizing (Sport Edition), een variant van roestvrijstaal en een metalen bandje (gewone Watch) en tot slot een uitvoering van 18 karaats goud met bandjes van leer (Watch Edition). Die laatste zullen vermoedelijk vele duizenden euro's kosten. En dan hebben we ook nog twee formaten; 38 en 42 mm. Natuurlijk verwachten we tijdens die keynote ook de exacte verkoopdatum te weten te komen.

 • Tags:
 • 9maart
 • apple
 • keynote
 • springforward
 • watch

ts Apple Watch Crop

Apple Watch pas vanaf april in de winkel

Smartwatchnieuws ·

Apple zei tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers ook nog iets over de nog uit te brengen Apple Watch. Namelijk wanneer hij in de winkel ligt. En terwijl eerst nog gemikt werd op maart lijkt dat nu niet gehaald te worden.

De uitspraken over de Apple Watch werden gedaan door CEO Tim Cook na afloop van de presentatie in een vraaggesprek met journalisten. Hij sprak de verwachting uit dat de Watch vanaf april in de winkels ligt. Of dit een harde deadline is is nog onduidelijk. Eerder nog werd gedacht aan een lancering rond valentijnsdag wat uiteindelijk werd doorgeschoven maart.

Apple Watch angle
Pas vanaf april om je pols

Een grote onduidelijkheid is nog de exacte verkoopprijs van de Apple Watch. Onbekend is dus nog hoeveel de duurste variant gaat kosten. Schattingen lopen uiteen van duizend euro tot vele duizenden euro's. Eerder nog werd gesuggereerd dat de maximale batterijduur rond de 19 uur zou bedragen. Wie echter het horloge aaneengesloten gaat gebruiken komt niet verder dan enkele uren.

 • Tags:
 • apple
 • watch

ts Apple Watch Irl

Batterij Apple Watch haalt net geen dag, slechts 3,5 uur bij standaard gebruik

Smartwatchnieuws ·

Een grote onbekende was nog hoe lang de batterij Apple Watch het vol kon houden. Gemikt werd op een volle dag en dat lijkt in zekere zin gehaald te worden. Wie het apparaat echter enkele uren achter elkaar gebruikt merkt flink mindere batterijtijden.

Wie straks een Apple Watch aangeschaft zal hem iedere avond moeten opladen. Een keer vergeten en je loopt met een dood stuk technologie om je pols. Dat geldt trouwens al voor meerdere smartwatches en daar vormt de Apple Watch dus geen uitzondering in. Andersom geldt trouwens ook; er zijn voldoende smartwatches waarbij één nacht vergeten op te laden geen probleem is.

Apple Watch
Niet vergeten iedere dag op te laden!

Wie het horloge intensief gebruikt zal al na 2,5 uur met een lege batterij zitten. Bij normaal gebruik is dat iets langer; 3,5 uur. Wissel dat echter af met perioden van inactiviteit en dan moet de 19 uur gehaald worden. Nog steeds geen uitzonderlijke prestaties. Wie helemaal niets met het horloge doet komt uit op 3 dagen en in sleep-mode kom je op 4 dagen. Naar verluidt zijn de batterijtijden zo laag omdat Apple gekozen heeft voor enerzijds een krachtige processor (System in Package) en een Retina-display met een hoge refreshrate van 60fps. De S1-chip zou even krachtig zijn als de A5 die we in de iPhone 4s vinden.

Kritiek

Overal zijn geluiden van kritiek te horen omdat Apple het hiermee niet beter doet dan de concurrentie. Sterker nog, in veel gevallen zou het zelfs slechter zijn. Zo is het scherm van de Apple Watch niet altijd aan terwijl sommige Android Wear-horloges dat wel hebben, waaronder de G Watch R. Ook zijn er zorgen over de fitness-functie van de Watch. Toch lijkt Apple te mikken op maximaal 4 uur aan fitness per lading. Gevolg is mogelijk wel dat je na het hardlopen wel de Watch opnieuw moet opladen wil je de dag halen. Een ander punt van de nu al relatief lage batterijtijden is dat batterijen naar verloop van tijd minder capaciteit hebben. Na aanschaf zal 19 uur gehaald worden maar na anderhalf jaar blijft daar mogelijk nog maar iets meer dan de helft van over. Dan haal je de dag dus (net) niet meer. Apple brengt de Apple Watch mogelijk in maart uit.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • batterijduur
 • watch

ts Apple S1

Onderdelen voor Apple Watch in productie

Smartwatchnieuws ·

Fabrikanten zouden begonnen zijn met de fabricage van onderdelen voor de Apple Watch. Dat lijkt wat vroeg voor een horloge dat pas in het voorjaar van 2015 in de winkel ligt, maar Apple heeft erg veel vertrouwen in het apparaat.

Zoveel vertrouwen dat het er maar liefst 30 tot 40 miljoen van laat maken. Best opmerkelijk, want dit is slechts de eerste generatie Apple Watch en het bedrijf heeft dus nog geen referentiekader. Mocht Apple er inderdaad zoveel van verkopen dan is de Apple Watch direct en met afstand de meest populaire wearable ooit.

Apple Watch frame internals
Al deze onderdelen worden momenteel gemaakt

Enkele van die onderdelen zijn de S1-chip en het Force Touch Retina-beeldscherm die het verschil kan waarnemen tussen aanraken en indrukken. Ook de S1-chip is een eerste voor Apple, het is een zogenaamde System-in-Package dat alle besturing voor z'n rekening neemt. Een definitieve verkrijgbaarheidsdatum is er nog niet maar gemikt wordt op valentijnsdag 2015. Apple zelf houdt het op "begin 2015".

Via: Appleinsider.com

 • Tags:
 • apple
 • applewatch

ts Apple Watch Rose goud

Apple Watch kost tussen de 500 en 5.000 dollar

Geruchten ·

Toen Apple de Apple Watch kondigde het tevens vele uitvoeringen daarvan aan. Van roestvrij staal tot aan goud. En het noemde ook alleen maar 'vanaf'-prijzen. Een nieuwe bron denkt te weten waar die bedragen echt op gaat uitkomen. En die vallen niet mee.

De bron is geen onbekende. Eerder nog wisten ze ons vooraf de afmetingen van de iPhone 6 en 6 Plus te vertellen. Ditmaal gaat het dus om de prijzen van de Apple Watch. Apple zei in de keynote nog dat prijzen begonnen vanaf 350 dollar. Dit kunnen we rustig één-op-één vertalen in euro's. Iets wat Apple ook met andere producten doet.

Apple Watch Edition
Begin maar alvast met sparen

Vermoedelijk doelen ze hiermee op de aluminium uitvoering van de Apple Watch; de Sport Collection met z'n plastic bandje. De uitvoering van roestvrij staal komt ergens uit op 500 dollar, aldus de bron. Daarmee is hij bijna even duur als een vorige generatie iPhone. De allerduurste uitvoeringen vinden we in de Edition collectie. Hier bevinden zich de gouden uitvoeringen. Prijzen daarvan schommelen tussen de 4 en 5 duizend dollar. Waarom iemand zoveel geld zou willen neerleggen voor techniek dat met het verstrijken van de jaren sterk verouderd ontgaat ons volledig. Mogelijk treffen we de Apple Watch rond valentijnsdag 2015 in de winkels.

Bron: iGen.fr

 • Tags:
 • apple
 • applewatch
 • prijzen

Beknopte specificaties van de Apple Watch

EAN codes 0888462669498, 0888462669290, 0888462149525, 0888462149280, 0888462149082, 0888462148566, 0888462140171, 0190198207043, 0190198133281, 0190198132444
Platform
watchOS 2.0
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 1.34 inch, 1.65 inch, AMOLED
Hardware
Processor Apple S1
Materialen
Stof-/waterdicht
Geheugen
Intern geheugen 8 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 205 mAh, 246 mAh
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Apple Watch specificaties


Video’s over de Apple Watch

YouTuber test stevigheid Apple Watch Ultra, breekt in plaats daarvan tafel

De Slow Mo Guys laten zien hoe de waterdichte Apple Watch opgezogen waterdruppels toch kwijt raakt

Vroeger hoefde Apple haar producten niet uit te leggen, dat begreep je instinctief. Niet de Watch Series 4! Daarvoor heeft Apple instructie-video's gemaakt. Zoals deze hoe je de watchface verandert

Apple legt in 4 stappen uit hoe je een workout start op de Apple Watch Series 4 https://youtu.be/JFGsarTeSoI

Cool! Zo maakte Apple de nieuwe watchfaces voor de Watch Series 4


Alternatieven van de Apple Watch

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Apple Watch
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm (R820)
Samsung Galaxy Watch 4 Classic 4G 46mm (R895)
Xiaomi Amazfit Nexo
Samsung Galaxy Watch 4 4G 44mm (R875)
 
 Huidig product    
watchOS2.0
Kleurenbeeldscherm1.34 inch, 1.65 inch, AMOLED1.4 inch, Circular Super AMOLED1.4 inch, Circular Super AMOLED1.39 inch, AMOLED1.4 inch, Circular Super AMOLED
ProcessorApple S11.15 GHz, Samsung Exynos 9110, dual core1.18 GHz, Samsung Exynos W920, dual core1.1 GHz, Qualcomm Snapdragon Wear 2500, quad core1.18 GHz, Samsung Exynos W920, dual core
Stof-/waterdicht
Intern geheugen8 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 768 MB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 1.5 GB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 1.5 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij205 mAh, 246 mAh340 mAh361 mAh420 mAh361 mAh
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Apple Watch en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple Watch