Apple iPhone 6s

7,5 / 10 op basis van 4 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPhone 6s (A1633)
Apple iPhone 6s goud achterkant rechterzijkant
Apple iPhone 6s goud bovenkant linkerzijkant
Apple iPhone 6s goud bovenkant rechterzijkant
Apple iPhone 6s pink achterkant
Apple iPhone 6s rose goud rechterzijkant schuin
Apple iPhone 6s zilver linkerzijkant schuin
Apple iPhone 6s zilver achterkant rechterzijkant
Apple iPhone 6s space grijs rechterzijkant onderkant
Apple iPhone 6s space grijs bovenkant linkerzijkant
Apple iPhone 6s space grijs bovenkant rechterzijkant
Apple iPhone 6s goud achterkant
Apple iPhone 6s grijs achterkant
Apple iPhone 6s zilver achterkant

Apple iPhone 6s bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag VL België (Vlaanderen) € 399,00 http://schema.org/InStock EUR 399

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de Apple iPhone 6s

7,5
4 reviews
5 sterren
2 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
1 review
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Niet doen”

·

Bij ontvangst was het toestel op chinees ingesteld. De touch werkte slecht, b.v. vegen om de telefoon op te nemen werkte niet direct, stressen wanneer iemand belt en je kunt niet opnemen. Eigenlijk had ik het toestel direct terug moeten sturen. Tijdens navigatie kan de verbinding zomaar uitvallen. Voor goede verstaanbaarheid moet je de telefoon horizontaal voor je mond houden.

0 0

“Geweldig!!”

·

 • Goede kwaliteit telefoon
 • Handige site om de perfecte telefoon te vinden
 • Sneller dan Android
 • Goede camera
 • Sommige telefoons zijn maar in 1 kleur verkrijgbaar

Ik vind iOS echt veel handiger en ik ben blij dat deze telefoon mij werd aangeraden!

0 1

Alle Apple iPhone 6s reviews


Beschrijving van de Apple iPhone 6s

De Apple iPhone 6s lijkt op het eerste gezicht een bescheiden upgrade van de iPhone 6 uit 2014. Toch zijn de verschillen groot, vooral als we ze allemaal naast elkaar leggen. En dat is precies wat we hier gaan doen.

Nieuwe dimensie

Allereerste voegt Apple een geheel nieuwe dimensie toe aan het multi-touch beeldscherm. We waren al gewend aan 'gestures' zoals 'pinchen' en 'swipen' maar nu kun je ook de diepte in. Door harder te drukken op bepaalde onderdelen kun je een snelkoppelingen-menu openen. Hard drukken op een app-icoontje bijvoorbeeld of binnen een app. Apple noemt dat 3D Touch en het moet een tweede natuur worden voor wie met deze iPhone 6s werkt. De techniek komt overeen met de Force Touch-functie uit andere Apple-producten. In apps zoals Mail kun je door licht te drukken een voorbeeldweergave openen, druk je wat harder dan open het mailtje. En dankzij een nieuwe en snellere Taptic Engine krijg je door een lichte trilling feedback over wat je doet.

Apple iPhone 6s goud bovenkant linkerzijkant

Live Photo

Een ander belangrijk verschil die de iPhone 6s heeft is z'n nieuwe camera. Zoals vanouds heet die iSight en de resolutie is verhoogd naar 12 megapixel. Dankzij die 50% meer pixels krijgen foto's en video's flink meer detail. De Apple iPhone 6s neemt automatisch een korte video met geluid op wanneer je een foto schiet. Door deze Live Photo kun je later nog eens helemaal terug naar dat moment. Dat doe je door simpelweg op de foto te klikken. Deze Live Photos kun je ook als achtergrond instellen. En doordat de camerasensor flink vergroot is is het vanaf nu ook mogelijk om video in 4K-resolutie op te nemen.

Belangrijkste Apple iPhone 6s specificaties

 • Dual-core processor (Apple A9) op 1,8 GHz, 2 GB werkgeheugen
 • Verkrijgbaar in 16, 64 of 128GB aan opslag
 • 4.7 inch scherm voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Snel mobiel 4G-internet
 • Relatief hoge 5 megapixel selfiecamera
 • 12 megapixelcamera aan de achterkant + 4K-video

Retina Flash

Ook de selfiecamera van de Apple iPhone 6s is verbeterd. Hiervan is de resolutie verhoogd naar 5 megapixel. Nu zien we dat wel vaker bij andere telefoons. Nieuw is de manier hoe Apple je selfies gaat belichten. Er is geen echte flitser aan de voorkant gekomen maar in plaats daarvan is een soort virtuele flitser gemaakt. Het beeldscherm zal kort en fel oplichten om je zelfportretten van licht te voorzien. Apple noemt dat Retina Flash en het moet in de buurt komen van de flitser die achterop de iPhone 6s zit.


De Apple iPhone 6s in het nieuws

ts Apple Ireland Tax Deal

Apple krijgt Europese naheffing van €13 miljard

Telecomnieuws ·

Apple moet volgens de Europese Commissie de Ierse fiscus een recordbedrag van 13 miljard euro terugbetalen. Het bedrijf zou te weinig belasting hebben betaald. Zowel Ierland als Apple gaan in beroep tegen de naheffing.

Het gaat dus niet om een boete maar om een naheffing. De Europese Commissie heeft geoordeeld dat de belastingconstructie die Apple met Ierland heeft gesloten ongeldig is. Apple zegt zich echter van geen kwaad bewust te zijn. Het heeft al aangegeven in beroep te gaan en zegt zich aan iedere regel te houden. Toch betaalde het in 2014 effectief slechts 0,005% belasting terwijl de vennootschapsbelasting in Ierland 12,5% bedraagt.

Apple's belastingconstructie met Ierland
Apple betaalde in 2014 over iedere €1.000 winst maar 5 euro belasting

Ondanks dat Ierland 13 miljard euro tegemoet kan zien gaan ook zij in beroep. Het land is spil in een belastingconstructie waar vele bedrijven gebruik van maken. Ondanks dat het per saldo weinig belasting int zouden die bedrijven anders niets in Ierland te zoeken hebben. Apple komt door deze uitspraak niet in de financiële problemen; het bedrag komt overeen met wat Apple in slechts twee kwartalen aan winst maakt. Op de bank heeft Apple een geschat bedrag staan van ruim 200 miljard euro. Apple heeft al te kennen gegeven het bedrag van 13 miljard euro opzij te zetten maar gaat intussen wel gewoon in beroep. Je kunt in de tussentijd natuurlijk Apple helpen door nog snel even een iPhone te kopen.

 • Tags:
 • apple
 • belasting
 • eu
 • ierland
 • naheffing

ts Apple Kopieermachine

Nieuwe iPhone wordt nog grotere teleurstelling dan gedacht

Geruchten ·

Nu ook Apple's favoriete journalisten van The Wall Street Journal het eens zijn dat de opvolger van de iPhone 6s nauwelijks verschilt is het duidelijker dan ooit; de nieuwe iPhone gaat mensen flink teleurstellen.

Al sinds de introductie van de iPhone geldt dat om de twee jaar een flinke upgrade plaatsvindt. De iPhone 6 was de laatste grote update en de iPhone 6s bracht, geheel volgens verwachting, weinig vernieuwing. 3D Touch was natuurlijk leuk maar in de praktijk blijken maar weinig mensen er gebruik van te maken. Tijd om ons op te maken dus voor de iPhone 7 maar die laat mogelijk nog een jaartje op zich wachten. De nieuwe iPhone verschilt namelijk zo weinig dat Apple de naam op de plank laat liggen voor 2017. iPhone 6X is daarmee een realistische mogelijkheid.

iPhone6 Plus
Dit is dus eigenlijk de huidige iPhone, maar qua uiterlijk maakt dat dus niet uit

En daarmee zouden trouwe klanten wel eens flink teleurgesteld kunnen worden. Ze moeten al mogelijk leren leven zonder 3,5 mm audio-jack. En nu iOS 10 is aangekondigd en ook dat weinig verrassingen met zich meebracht is de teleurstelling compleet. De grote veranderingen zullen vanaf 2017 doorgevoerd worden. De (min of meer) officiële lezing is dat Apple langer tijd nodig heeft om zaken als een OLED-scherm, een scherm met geïntegreerde vingerafdruklezer en een volledige glazen behuizing toe te passen. Dat valt echter te betwijfelen omdat vele andere fabrikanten al jarenlang hiermee werken. Bovendien heeft zelfs Apple al jarenlange ervaring met glazen producten en sinds de introductie van de Apple Watch heeft het zelfs ervaring met OLED-panelen. Aannemelijker is dat Apple wil wachten totdat de iPhone 10 jaar wordt, iets dat in 2017 gebeurt. Jammer is dat klanten hiervoor de rekening moeten betalen, willen ze echter komend jaar met een nieuwe iPhone rondlopen, eentje die dus niet zoveel verschilt met het huidige model.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone6x
 • iphone7

ts Imessage Ios10

Apple: geen plannen voor Android-versie iMessage

Telecomnieuws ·

Voorafgaand aan het WWDC ging het gerucht dat iMessage mogelijk naar Android zou komen. Het zou mensen warm kunnen maken voor de berichtendienst en er zouden meteen veel nieuwe gebruikers bijkomen. Toch gaat het niet gebeuren.

Apple zegt in een vraaggesprek met The Verge dat de reden om geen Android-versie van iMessage uit te brengen tweeledig is. Enerzijds denkt Apple dat de huidige user base groot genoeg is. Er zijn momenteel 1 miljard iOS-apparaten in omloop. Natuurlijk zou dit groeien wanneer ook Android-gebruikers hieraan toegevoegd worden maar volgens Apple is dat niet nodig om succesvol te zijn. Ook is deze gebruikersgroep groot genoeg om haar nieuwe kunstmatige intelligentie te verbeteren.

Apple iMessage in iOS 10
iMessage heeft in iOS 10 een flinke update gekregen

Anderzijds wil Apple dat iMessage-gebruikers alleen maar bij iOS-devices terechtkunnen. Het geeft mensen een reden om ook voor hun volgende telefoon voor een iPhone te kiezen. Eerder nog was het voor gebruikers die overstapten van een iPhone op een Android lastig om van iMessage af te komen. Andere iPhone-gebruikers bleven berichten als iMessage-berichten versturen die vervolgens niet aankwamen op de nieuwe Android-telefoon. Dit probleem is inmiddels verholpen met het vrijgeven van een speciale afmeld-tool. Dat er geen Android-versie van iMessage komt wil niet zeggen dat Apple het platform geheel links laat liggen. Eerder nog bracht het Apple Music en een overstap-app uit voor Android.

 • Tags:
 • android
 • apple
 • imessage
 • iphone

ts Apple Ios10

In iOS 10 kun je standaard meegeleverde apps verwijderen

Telecomnieuws ·

Gisteren tijdens het WWDC demonstreerde Apple haar 10e versie van iOS; het besturingssysteem van onder meer de iPhone. In de haast twee uur durende presentatie werd toen geen woord gesproken over deze functie.

Veel mensen met een iPhone maken een mapje genaamd 'Apple' aan waar ze onnodige apps neerzetten die ze niet kunnen verwijderen. De app 'Aandelen' bijvoorbeeld. Nu blijkt dat Apple daar in iOS 10 wat aangedaan heeft. Voortaan kun je de standaard meegeleverde apps verwijderen. Die apps staan vanaf straks gewoon in de App Store. Dat heeft ook als voordeel dat updates op deze apps voortaan zonder nieuwe firmware uitgerold kunnen worden. Google's Android werkt al langer op deze manier.

Apple Notes-app
De notities-app staat nu gewoon in de App Store

Apple leverde met iedere iOS-versie weer meer nieuwe apps mee. Inmiddels zijn dat er zelfs 23 stuks. Dat irriteerde veel gebruikers en Apple beloofde daarom eerder al verbetering. In de beta die Apple nu heeft vrijgegeven is de functie al zichtbaar, alleen de News-app zal in een latere beta ook te verwijderen zijn. Het verwijderen werkt zoals bij iedere ander app; lang het icoontje indrukken en dan kiezen voor het kruisje. Een volledige beschrijving heeft Apple op haar website staan.

 • Tags:
 • apple
 • apps
 • ios
 • ios10
 • wwdc16

ts App Store 2 Miljoen

Apple App Store doorbreekt grens van 2 miljoen apps

Telecomnieuws ·

De App Store van Apple ken je als de plek waar je apps voor je iPhone, iPad en iPod Touch kunt downloaden. Bij de lancering in 2008 stonden er maar 500 apps in, inmiddels is de grens van 2 miljoen gepasseerd.

Apple App Store doorbreekt grens van 2 miljoen apps

Al die 2 miljoen apps zijn intussen 130 miljard keer gedownload. De kwaliteit van apps en omvang van de App Store wordt vaak gezien als één van de belangrijkste reden voor het succes van de iPhone en iPad. Misschien gek voor sommigen; tijdens de lancering van de eerste iPhone was er nog geen plek om apps te downloaden. Die optie kwam pas in 2008 tijdens de introductie van de iPhone 3G. Beter is het om te zeggen dat de App Store werd geïntroduceerd met iOS 2, toen nog iPhone OS. Het aantal apps en de hoeveelheid downloads groeide daarna snel. Begin 2012 was Apple nog trots op de 25 miljardste download. Inmiddels staat de teller dus op 130 miljard. Apple verdiende er goed aan maar ook ontwikkelaars pikken een graantje mee. Apple betaalde intussen 50 miljard dollar uit aan de ontwikkelaars die al die apps mogelijk maakten.

 • Tags:
 • apple
 • appstore
 • ios
 • iphoneos
 • wwdc16

ts iPhone 8

Apple iPhone 7s heet iPhone 8, krijgt gebogen randloos scherm

Geruchten ·

Vergeet de iPhone 7. De iPhone van 2016 wordt nauwelijks anders dan het huidige model en Apple zal er nog een hele kluif aan hebben om die te slijten. De iPhone om naar uit te kijken is het model van 2017. Die krijgt wel een geheel nieuw uiterlijk.

Apple stapt in 2017 af van de metalen unibody en in de plaats daarvan komt een geheel glazen uiterlijk. Inmiddels maakt iedereen metalen telefoons en dit zou daardoor niet meer exclusief genoeg zijn voor Apple. De iPhone uit 2017 zal 10 jaar bestaan en dat is reden genoeg voor een volledige redesign. Normaliter grijpt Apple een dergelijke 'overhaul' aan voor haar niet -s versie. Voor 2017 staat echter de iPhone 7s op de planning en die moet nu dus mogelijk plaatsmaken voor een iPhone 8. De iPhone 7 van dit jaar wordt daarmee eigenlijk een iPhone 6ss.

iPhone 2017 render
Kort samengevat: de iPhone 2017 lijkt op de Galaxy S7 edge

De voorzijde van de iPhone 2017 wordt volledig van glas. Ook de homeknop moet plaatsmaken in dit nieuwe ontwerp. Toch verdwijnt de knop niet. De knop wordt virtueel en doordat Apple sinds de iPhone 6s werkt met een extra trilmotortje kan het een drukknop vrij realistisch simuleren. Ook zou het de vingerafdrukherkenning in dit paneel kunnen verwerken. Probleem opgelost. Het glazen voorpaneel is nabij de randen gebogen, net als bij de Galaxy S7 edge. Apple ruilt voor het eerst de LCD-techniek in voor een OLED-paneel. Mogelijk moet het dus inkopen doen bij Samsung die als één van de weinigen dergelijke gebogen panelen kan produceren.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone2017
 • iphone7s
 • iphone8

ts Apple Hebzucht

Nederlanders betalen 22 procent teveel voor hun iPhone

Telefoonnieuws ·

Het is algemeen bekend dat iPhones iets te duur zijn. Duurder ook dan nodig. Veel mensen verbazen zich erover dat iPhones hier zoveel duurder zijn dan in Amerika. Of dat klopt of niet blijkt nu uit deze gepubliceerde lijst.

Het laat zien hoeveel het prijsverschil van een iPhone 6 is als je die hier koopt of in de VS. Daar ligt een exemplaar al vanaf 598 dollar in de winkel, hier betaal je 732 dollar. Dat is een prijsverschil van ruim 119 euro, ook wel 22%. Natuurlijk kost het Apple geld om producten hier naartoe te verschepen en ook wil Apple de teruglopende dollar-koers gecompenseerd zien. En toch mogen we met onze 22% duurdere iPhones niet meteen klagen. Sommige andere landen hebben het nog zwaarder.

iPhone prijzen

Zo betalen Finnen 24% meer, Denen 26% en Italianen moeten 28% meer neerleggen. Zweden komen zelfs uit op 33%. En toch haalt dit het niet bij wat Brazilianen moeten neerleggen om zich een iPhone-bezitter te kunnen noemen. Zij betalen een premie van maar liefst 56%. Nu is de economie van Brazilië hard getroffen door de lage oliekoers, een belangrijke inkomstenbron van het land, het rechtvaardigt maar moeilijk dit grote verschil. En met een geschat banksaldo van 216 miljard dollar vermoeden wij eerder hebzucht dan iets anders. Overigens kun je ook besparen op de aanschaf van een iPhone en dat is door naar Zwitserland te gaan om er één te halen. Die betalen 'maar' 11% meer dan Amerikanen.

(via)

 • Tags:
 • adviesprijs
 • apple
 • hebzucht
 • iphone
 • prijs
 • verkoopprijs

ts Apple Store iPhone

Apple rapporteert eerste daling in iPhone-verkopen ooit

Telefoonnieuws ·

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Nee we hebben het niet over Koningsdag 2016 maar over de kwartaalcijfers van Apple. Het bedrijf rapporteert namelijk voor het eerst lagere verkoopcijfers van haar iPhone-melkkoe.

Sinds het uitkomen van de iPhone in 2007 wisten we één ding zeker: kwartaal-op-kwartaal-verkopen zullen hoger uitvallen. Aan dat gegeven komt nu dus een einde want afgelopen kwartaal verkocht Apple 16% minder iPhones dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De lagere verkoop van telefoons is meteen terug te zien in de omzet, die daalde 13%. Apple verkocht vooral in China minder telefoons, daar ging de verkoop 26% naar beneden. Het bedrijf ondervindt daar hevige concurrentie van met name Chinese merken.

Apple iPhones
Hier verkocht Apple er dus net iets minder van

In de nu vrijgegeven cijfers zijn de verkopen van de onlangs uitgebrachte iPhone SE nog niet meegenomen. Met het nieuwe 4-inch model wil Apple vooral oudere klanten aanspreken die sinds de iPhone 5s nog geen nieuw model hebben gekocht. Eind dit jaar wordt de nieuwe iPhone 7 verwacht maar het valt nog te bezien of die de ingezette dalende trend kan doorbreken. Mogelijk zal Apple op zoek moeten naar een nieuwe strategie en dat heeft mogelijk consequenties voor de -S iPhone-lijn. Geruchten daarover zijn inmiddels al zo sterk dat wordt betwijfeld of Apple met een iPhone 7s komt en niet meteen met een iPhone 8. Ondanks dalende verkopen verdiende Apple nog steeds enorm veel geld. Het kon bijna 9,3 miljard euro op haar bankrekening bijschrijven.

 • Tags:
 • apple
 • daling
 • iphone
 • verkopen

ts Touch Id App

Apple: iPhone wordt 80 keer per dag ontgrendeld

Telecomnieuws ·

Apple is de laatste tijd bezig zichzelf als privacybeschermer te ontpoppen. In dat licht geeft het bedrijf nu enkele details over hoe gebruikers hun iPhone beschermd hebben. Zo gebruikt 89% een vingerafdruk als beveiliging en

Van alle gebruikers met een iPhone van 2013 tot nu gebruikt 89 procent haar vingerafdruk ter bescherming. Apple introduceerde deze vorm van beveiliging met de komst van de Touch ID-homeknop in de iPhone 5s. Een klein percentage gebruikt liever toch een zelfgekozen code. Dat echter zoveel mensen toch kiezen voor Touch ID zegt iets over de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van de techniek. Een ander interessant cijfer is dat gebruikers gemiddeld 80 keer per dag hun iPhone ontgrendelen. Voor de iPhone 5s waren telefoons met een vingerafdrukscanner een zeldzaamheid, inmiddels lijkt iedereen overstag.

Apple Touch ID
Dit doen we gemiddeld 80x per dag

Google was vrij laat met het integreren van vingerafdrukherkenning in Android waardoor fabrikanten veelal zelf met een oplossing kwamen. Dit leverde echter problemen op voor apps die gebruik hiervan wensten te maken. Eind 2015 kwam daar verandering in met de introductie van Android 6.0 Marshmallow. Een vingerafdruk is slechts één schakel in de keten van veiligheid. Inmiddels proberen zowel Apple als Google te hameren op encryptie. In de laatste versie van de besturingssystemen van beide bedrijven staat dit inmiddels standaard aan. Dit weerhoudt derden ervan om zonder wachtwoord toegang te hebben tot een telefoon. Zelfs een gerechtelijk bevel verandert daar niets aan; het wachtwoord is namelijk alleen bekend bij de gebruiker, niet bij Apple of Google. Dit overigens tot grote ergernis van de autoriteiten.

 • Tags:
 • apple
 • beveiliging
 • touchid
 • unlocken

ts Samsung Oled

“Samsung gaat AMOLED-schermen iPhone 7s Plus leveren”

Geruchten ·

De kogel lijkt door de kerk; Samsung en Apple zouden een overeenkomst hebben getekend voor de levering van 100 miljoen AMOLED-panelen van 5,5 inch. Dat moet in 2017 gebeuren. Het formaat komt overeen met die van de iPhone 7s Plus.

Apple zou al langer kijken naar de nieuwe schermtechniek. Momenteel past Apple IPS-panelen toe. AMOLED heeft als voordeel dat een zwarte pixel simpelweg uit kan waardoor hij geen licht uitzend. Hierdoor gaat het contrast drastisch omhoog. Als het gerucht van The Korea Herald correct is dat krijgt alleen de iPhone 7s Plus van 2017 een dergelijk AMOLED-scherm. De kleinere 4,7 inch iPhone 7s blijft dan bij IPS. De keuze voor Samsung is voor Apple ongelukkig, ook LG en Japan Display kunnen dergelijke panelen maken, maar mogelijk niet in de grote volumes die voor iPhones nodig zijn.

Handdruk
Samsung en Apple zijn er uit

Dat Apple in 2017 overstapt op AMOLED is niet nieuw, het gerucht gaat al langer. Wel nieuw is het aantal van 100 miljoen panelen. Met het 3-jarige-contract zou een bedrag gemoeid zijn van 2,3 miljard euro. Wie naast een nieuwe schermtechniek rekent op een hogere schermresolutie komt mogelijk bedrogen uit. Het zou blijven gaan om Full HD met een pixeldichtheid van rond de 400. De concurrentie zit inmiddels op een getal van ruim 500 wat scherpere beelden oplevert al valt het sommigen niet op. Wel opvallend is dat Apple blijkbaar de komende drie jaar vasthoudt aan deze resolutie voor de grotere Plus-variant. Een ander gerucht spreekt over een glazen achterkant voor de iPhone 7s en 7s Plus. Dat zou tevens de weg vrij moeten maken voor draadloos opladen waar Apple met de Watch momenteel al gebruik van maakt.

Foto: 드림포유 (cc)

 • Tags:
 • amoled
 • apple
 • iphone
 • iphone7splus
 • oled
 • samsung

ts Night Shift Ios

Zo werkt Night Shift (Nachtmodus) in iOS 9.3

Onbekend ·

Night Shift of Nachtmodus geeft warmere kleuren aan je scherm. Wat heb je hier aan? Wat zijn de voordelen van Night Shift? Hoe activeer je het? En wat als het niet werkt? NieuweMobiel.NL heeft de antwoorden op deze vragen.

Na maanden van testen was het in maart eindelijk zover: toen begon Apple met de wereldwijde uitrol van iOS 9.3. De nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor mobiele apparaten was niet een incrementele update, maar bracht vele nieuwe functies met zich mee. Zo kunnen onderwijsinstellingen voortaan meerdere gebruikersprofielen instellen op hun iPads en is het mogelijk om je eigen notities met Touch ID te beveiligen. Ook heeft Apple verbeteringen aangebracht aan CarPlay, Apple Music en Foto’s.

Betere nachtrust met Night Shift

Een andere toevoeging is Night Shift of Nachtmodus. Het zorgt ervoor dat het scherm van je iPad of iPhone een minder fel blauw licht produceert. Het lijkt op het eerste oog een kleine en nietszeggende functionaliteit, maar niets is minder waar.

Night Shift in iOS 9.3

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het felle, blauwe licht dat tablets en smartphones uitstralen een negatieve impact hebben op onze nachtrust. De biologische klok van mensen werkt volgens een bepaald ritme. Als het avond wordt maakt de hypothalamus (dat onze hormoonhuishouding regelt) slaaphormonen als melatonine aan. Ons lichaam bereidt zich voor om te gaan slapen. Als de ochtend aanbreekt vindt er opnieuw een reactie plaats: het lichaam warmt zich op en maakt hormonen als cortisol aan om wakker te worden.

Blauw licht zoals dat van je smartphone of tablet verstoort dit ritme en raakt van slag. Je lichaam weet als het ware niet het verschil tussen dag en nacht en maakt zodoende geen of te weinig slaaphormonen aan. Het kunstmatige licht versterkt bovendien je alertheid en reactietijd. Overdag is dat geen probleem, maar ’s avonds wel omdat je lichaam dan hoort uit te rusten en herstellen.

Naast een betere nachtrust heeft minder blauw licht nog een tweede voordeel: je ogen raken minder vermoeid. Met name in de avonduurtjes kijkt dit een stuk prettiger naar je smartphone- of tabletscherm.

NieuweMobiel.NL met (links) en zonder (rechts) Night Shift
NieuweMobiel.NL met (links) en zonder (rechts) Night Shift

Kortom, Night Shift brengt diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. De onderstaande foto laat het verschil zien tussen onze website met Nachtmodus (links) en zonder Nachtmodus (rechts). Het is duidelijk te zien dat de linker foto meer warmere kleuren uitstraalt dan de rechter foto: de gele gloed over het scherm is niet te missen.

Nachtmodus in- en uitschakelen

Night Shift of Nachtmodus activeren is zeer eenvoudig. Hiervoor ga je naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid en daar vind je de optie Night Shift.

Je hebt nu twee mogelijkheden: je schakelt de Nachtmodus automatisch in, of je maakt een planning wanneer de functie zich in- en uitschakelt. Met de optie ‘Zet handmatig aan tot morgen’ activeer je direct Night Shift. Nachtmodus blijft nu actief totdat je hem weer uitschakelt.

Om zelf in te stellen wanneer Night Shift zich in- en uitschakelt, kies je voor de optie ‘Gepland’. Je hebt wederom twee keuzes: van zonsopkomst tot zonsondergang, of je maakt je eigen tijdschema.

Om de eerste optie te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat je ‘Tijdzone instellen’ inschakelt. Daarvoor ga je naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Tijdzone instellen. Liever een begin- en eindtijd instellen dat Night Shift actief is? Geef dan een tijdschema op.

Kleurtemperatuur

Bij Night Shift is het tot slot mogelijk om de kleurtemperatuur te bepalen. Dat is de intensiteit van de gele gloed over je scherm. Als je voor minder warmte kiest, is het scherm feller gekleurd en zie je een lichtgele gloed op het display van je iPad of iPhone verschijnen. Meer warmte geeft het scherm een intensere gele kleur. Voordeel hiervan is dat de hoeveelheid blauw licht aanzienlijk wordt gereduceerd. De keerzijde echter is dat sommige bewegingseffecten er op het scherm anders uit zien.

Bedieningspaneel

Naast het instellingenmenu is Night Shift ook met het Bedieningspaneel te beheren. Veeg van de onderkant van het scherm naar boven om het Bedieningspaneel op te roepen. Daar zie je voortaan een extra icoontje: een zon met daarin een halve maan. Met deze pictogram start of stop je de Nachtmodus.

Nigh Shift

Werkt Night Shift niet?

Krijg je Night Shift niet aan de praat? Grote kans dat hier één van de onderstaande oorzaken aan ten grondslag ligt.

 • ‘Tijdzone instellen’ is niet ingeschakeld.

  Als je deze niet activeert is het onmogelijk om Nachtmodus tussen zonsopkomst en zonsondergang te initiëren. Zoals gezegd vind je deze optie bij Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Tijdzone instellen. Als je ervoor kiest om een begin- en eindtijd in te stellen, dan maakt je iPad of iPhone gebruik van de interne klok en heb je hier geen omkijken naar.
 • Energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

  Night Shift is niet te gebruiken in combinatie met Energiebesparingsmodus. Schakel deze uit als je toch gebruik wilt maken van Nachtmodus.
 • Tags:
 • apple
 • ios93
 • kleurtemperatuur
 • nachtmodus
 • nightshift

ts Apple Liam Recycling Robot

Apple bouwt iPhone recycle robot genaamd Liam

Opmerkelijk ·

Apple probeert om 100% gebruik te maken van schone energie. Intussen realiseert het zich ook dat alle miljoenen verkochte iPhones uiteindelijk overbodig worden en gerecycled moeten worden. Om dit proces eenvoudiger te maken hebben ze Liam gebouwd.

Liam is een robot die oude iPhones tot de laatste schroef uit elkaar kan halen. Hij zorgt ervoor dat alle materialen netjes gesorteerd worden zodat metaal zoals wolfraam (tungsten) later omgesmolten kan worden en zilver uiteindelijk terecht kan komen in zonnepanelen. De introductie van Liam zal vermoedelijk slecht nieuws betekenen voor gespecialiseerde recycling bedrijven. Die verdienen momenteel goed geld aan oude iPhones. Een deel daarvan gaat terug naar de consument. Dat is dan ook de reden dat zelfs een kapotte iPhone nog geld oplevert.

Apple Liam robot
Liam; het eindstation voor iPhones

Samen met Liam introduceerde Apple een speciaal recyclingprogramma voor iPhones; Apple Renew. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe dit programma precies werkt en hoeveel je nog voor een oude iPhone krijgt. Het is goed om te vernemen dat Apple zich druk maakt om het milieu en haar eigen invloed daarop. Zo is inmiddels al 99% van alle iPhone-verpakking gemaakt van gerecycled papier. Met zoveel verkochte iPhones is die ene overgebleven procent nog steeds veel maar het begin is er.

 • Tags:
 • apple
 • liam
 • recycling
 • robot

ts Apple Color Splash

Apple iPhone mogelijk volgend jaar al met OLED-scherm

Geruchten ·

Tot nu toe hielden we sterk rekening met 2018 als jaar waarin Apple zou overstappen van IPS naar AMOLED. Uit een nieuw rapport moeten we mogelijk volgend jaar met de introductie van de iPhone 7s al rekening houden met dit scenario.

AMOLED heeft een flinke vlucht genomen. De kleurechtheid is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Datzelfde geldt voor de levensduur en de scherpte. Wat gelijk gebleven is is het enorme contrast. Zwart is vanwege het ontbreken van achtergrondverlichting ook echt zwart. Bovendien is een dergelijk AMOLED-scherm buitenshuis beter afleesbaar, zelfs in vol zonlicht. Een ander voordeel is dat een OLED-paneel dunner is. Met steeds dunner wordende iPhones is dit een belangrijk voordeel voor Apple. Eens in de zoveel tijd krijgen we een rapport onder de neus geschoven met een voorspelling wanneer Apple op OLED overstapt. Dit nieuwe rapport spreekt over 2017, wat volgend jaar is.

Samsung OLED TV
Samsung is één van de weinig leveranciers van OLED-panelen

Nu willen we niemand lekker maken maar we hebben nog steeds analisten die volhouden aan 2018 en zelfs 2019. Probleem blijft om een geschikte leverancier te vinden. Vooral Samsung maakt dit soort panelen en dat zal niet Apple's eerste keuze zijn. Apple zou ook inkopen kunnen doen bij LG en Japan Display maar die kunnen mogelijk niet voldoende capaciteit leveren. Mogelijk zal het daarom tijdelijk toch de hulp van Samsung nodig hebben. Een nieuw rapport van Nikkei beweert nu precies dat. Een deal waarmee 12 miljard dollar gemoeid is zou op punt staan getekend te worden. Samsung maakt al veel langer bij haar vlaggenschepen gebruik van AMOLED en ook HTC lijkt er recentelijk weer aan begonnen te zijn.

 • Tags:
 • amoled
 • apple
 • iphone7s
 • oled

ts Ios 1970 1 Januari

‘Verkeerde’ datum kan Apple iPhone onbruikbaar maken

Telefoonnieuws ·

Eerder al leerden we dat het buiten Apple om laten repareren van de homeknop ertoe kan leiden dat je iPhone onbruikbaar wordt. Nu blijkt dat het nog eenvoudiger is om een iPhone onbruikbaar te maken. Stel 1970 als datum in.

1 januari 1970 klinkt niet meteen als een logische datum op je iPhone op in te stellen. En alhoewel deze datum voor de meeste mensen naast erg lang geleden niet vreemd voorkomen is het de begindatum van UNIX, het besturingssysteem waarop iOS op gebaseerd is. Stel je je iPhone hierop in dat resulteert dat erin dat het opstarten in een oneindige lus beland.


Doe dit vooral niet na

iPhones met een 64-bits processor zouden er gevoelig voor zijn, dat zijn dus de iPhone 5s met iOS 8 en hoger. Nu is er geen logische reden om de datum op 1 januari 1970 te zetten maar je zou wel iemand een vervelende streek kunnen levereen door dat bij zijn of haar iPhone te doen. Omdat het toestel in een oneindige opstartcyclus beland is het nodig om de interne klok te resetten. En dat kan alleen als de batterij eruit gehaald wordt. Echter zit die bij een iPhone ingebouwd. Er is dus hulp van een Apple-medewerker nodig. Dat gaat dan algauw tijd en geld kosten. Sommige gebruikers verhielpen echter zelf de problemen door een simkaart-wissel te doen of door een paar uur te wachten. Een garantie is dat echter niet. iOS heeft zich in het verleden wel vaker verslikt in de tijd. Zo herkende iOS in 2010 de zomertijd niet correct waardoor veel mensen zich versliepen. Drie jaar later was het de kalender die niet goed overweg kan met de wintertijd.

 • Tags:
 • apple
 • bug
 • ios
 • iphone
 • unixtime

ts Blurry iPhone Foto Tim Cook

Apple-baas mikpunt van spot na plaatsen wazige foto

Opmerkelijk ·

We hebben allemaal wel eens een bewogen foto gemaakt met onze telefoon. Echter als je de baas bent Apple en deze ook nog eens op je Twitter-account plaats met miljoenen volgers dan kun je rekenen op sarcastische reacties.

En dat is precies wat Apple-baas Tim Cook momenteel meemaakt. Hij was afgelopen weekend aanwezig bij de Super Bowl; het grootste sportevenement van de VS. Nu is de iPhone één van de betere telefooncamera's van het moment. Dat wil niet zeggen dat een perfecte foto altijd gegarandeerd is. Nu is het natuurlijk niet 100% zeker dat onderstaande foto met een iPhone geschoten is, het lijkt wel erg voor de hand te liggen.

Tim Cook Super Bowl foto
Foto: Tim Cook

Mogelijk heeft Tim Cook geen iPhone 6s Plus met optische beeldstabilisatie maar duidelijk is wel dat de foto niet best is. Nu legt de iPhone het momenteel al af tegen diverse andere telefoons in donkere omgevingen. We sluiten natuurlijk ook niet uit dat Tim Cook een duwtje heeft gehad nadat de Denver Broncos de 50e Super Bowl wonnen. Misschien struikelde hij wel. Omdat Cook z'n creatie op Twitter exposeerde kreeg hij logischerwijs een aantal stekende reacties terug. Mensen raden hem aan een Samsung te kopen maar we zien ook veel humoristische foto's terug. Een aantal hebben we opgesomd:


 • Tags:
 • apple
 • humor
 • iphone6s

ts Kapotte Touchid

Reparatie buiten Apple om kan iPhone onbruikbaar maken

Telefoonnieuws ·

Sommige gebruikers die hun iPhone door een niet-Apple-medewerker hebben laten repareren krijgen te maken met "error 53". Deze foutmelding zorgt ervoor dat de iPhone compleet onbruikbaar wordt en zelfs niet door Apple verholpen kan worden.

De foutmelding lijkt te ontstaan wanneer de homeknop vervangen wordt. Deze is voorzien van de Touch ID-sensor die gebruikt wordt om iemands vingerafdruk te herkennen. Apple heeft mogelijk ter beveiliging ingebouwd dat bij een niet officiele reparatie de gehele iPhone onbruikbaar wordt. Vreemd genoeg gebeurd dit alleen vanaf iOS-versie 9. Apple zou de melding niet kunnen verhelpen en raadt gebruikers aan een nieuwe iPhone te kopen. Getroffen klanten klagen nu steen en been.

Kapotte iPhone
Dat wordt dokken!

Melding "error 53" ontstaat ook wanneer iemand vroeger een reparatie heeft uitgevoerd en upgraden naar iOS 9. Nadat de melding verschijnt is het toestel onbruikbaar. Zelfs wanneer het onderdeel alsnog door een Apple gecertificeerde medewerker vervangen wordt verdwijnt de melding niet. Gebruikers met een iPhone 5s hebben er geen last van omdat Apple pas sinds de iPhone 6 gebruikmaakt van de Touch ID-sensor. Mensen laten na schade vaak reparaties uitvoeren door een onafhankelijke telefoonreparateur omdat dit vele malen goedkoper is dan door Apple. Apple meldt aan The Guardian dat het niet om een fout gaat maar een functie. Apple wil de vingerafdrukken van de Touch ID-sensor koste wat kost beschermen en bij een vermoeden van fraude wordt de hele iPhone dus onbruikbaar. Helaas gaat dat dus ook op wanneer een Touch ID-knop of scherm vervangen wordt door een niet Apple-medewerker.

 • Tags:
 • apple
 • error53
 • iphone6s
 • touchid

ts Apple Draadloos Laden

Apple iPhone 7s krijgt nieuw type draadloos opladen

Geruchten ·

Terwijl andere fabrikanten snelladen en zelfs snel draadloos laden toevoegden aan hun vlaggenschepen veranderde Apple niets aan de manier hoe je de iPhone kon opladen. Voor volgend jaar gaat dat mogelijk veranderen zo luidt een nieuw gerucht.

Apple zou namelijk overwegen om de iPhone in 2017 draadloos op te laten laden. Samsung en Microsoft/Nokia passen deze techniek al langer toe voor haar telefoons. In plaats van het 'traditioneel' draadloos laden waarbij je de telefoon op de lader legt wil Apple een meer revolutionaire manier toepassen. Hierbij hoeft de iPhone niet op de lader gelegd te worden maar moet hij slechts in de buurt zijn. Hoever de iPhone maximaal van de lader verwijderd mag zijn is nog niet bekend.

iPhone draadloos opladen
Wil je je iPhone nu al draadloos opladen dan heb je een speciale case nodig

Een dergelijke manier klinkt op zich interessant maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de iPhone 7s er snel mee opgeladen kan worden. Daarvoor zal het te weinig stroom ontvangen. Samsung introduceerde met de Galaxy S6 edge+ nog een draadloze snellader waarbij het toestel in 2 uur volledig opgeladen kan worden. Zonder Fast Wireless Charging duurt dit ruim een uur langer. De techniek hoeven we volgens Bloomberg dit jaar niet te verwachten. Of Apple wel snelladen toevoegt aan de iPhone 7 van dit jaar klinkt aannemelijk. Het volledig opladen van een iPhone wordt hiermee sterk verkort. Overigens is de Apple Watch nu al uitgerust met draadloos laden. Nieuw is de techniek dus niet voor Apple.

 • Tags:
 • apple
 • draadloosladen
 • iphone7s
 • nfmr
 • wirelesscharging

ts Apple Lichtnetadapter

Apple roept lichtnetadapters terug vanwege risico op schok

Telefoonnieuws ·

Apple gaat lichtnetadapters die tussen 2003 en 2015 waren meegeleverd bij iOS-apparaten zoals iPhones en iPads terugroepen vanwege een klein risico op een elektrische schok. Ook klanten van een internationale reisstekker moeten opletten.

Het gaat om om de zogenaamde lichtnetadapters met twee pennen die op zijn beurt verbinding maakt met de lichtnetadapter zelf. Volgens Apple kan die in uitzonderlijke gevallen stukgaan waardoor er kans bestaat op een elektrische schok. De stekker is naast in grote delen van Europa ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië in gebruik. Apple raadt klanten aan om getroffen laders om te ruilen.

Apple lichtnetadapter omruilprogramma
Zo is een getroffen adapter te herkennen

Dat kunnen klanten gratis doen bij een Apple Store of erkende Apple-dealer, maar kan eventueel ook online. Je hebt wel het serienummer nodig van je Apple iPhone, iPad of ander iOS-apparaat. Zorg dat je die dus bij je hebt als je een adapter om gaat ruilen. Betrokken adapters zijn te herkennen aan het opschrift bestaande uit 4 of 5 tekens in de sleuf van de binnenzijde van de stekkeradapter. Hiervoor moet je dus eerst het deel met de dubbele pinnen uit de adapter schuiven. Het is trouwens niet de eerste keer dat Apple laders terugroept. In 2014 werden iPhone-laders teruggeroepen vanwege kans op oververhitting. Ook die werden gratis vervangen.

Via: Apple.com

 • Tags:
 • adapter
 • apple
 • ios
 • lader
 • lichtnetadapter
 • omruil
 • stekker

ts Roze iPhone

Apple verkoopt krap toch meer iPhones

Telefoonnieuws ·

Gisteravond nabeurs presenteerde Apple haar kwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht weer een recordaantal iPhones. Alhoewel het uiteindelijke cijfer licht lager lag dan gedacht was het wel meer dan dezelfde periode vorig jaar.

In het laatste kwartaal van 2015 verkocht Apple 74,8 miljoen iPhones tegen 74,5 miljoen dezelfde periode een jaar eerder. Alhoewel analisten rekening hielden met 75 miljoen verkochte exemplaren bleef het aandeel nabeurs nagenoeg onaangeroerd. Het bedrijf waarschuwde wel voor een afnemende vraag uit China. Voor komend kwartaal verwacht het bedrijf voor het eerst minder iPhones te verkopen vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor. Uiteindelijk ontkomt ook Apple niet aan de gevolgen van een verzadigde smartphonemarkt.

Apple kwartaalcijfers
Toch weer een record, wel afvlakkende groei

Toch is het knap dat Apple wederom meer iPhones wist te verkopen. Omgerekend vertaalt zich dat naar 34.000 verkochte exemplaren per uur. En dat een heel kwartaal lang. In totaal zijn er hierdoor voor het eerst een miljard iOS-apparaten wereldwijd actief. Daar bevinden zich ook apparaten zoals de iPad en Apple Watch onder. Van die eerste productcategorie verkocht Apple er flink minder, ondanks de introductie van de grotere iPad Pro. Apple verdeelt haar verkoopcijfers nooit onder dus we weten niet hoeveel Apple precies van welk model verkocht. Dat geldt ook voor de Apple Watch die nog steeds in de productcategorie "Overige" valt. Toch groeide die categorie met 1,7 miljard naar 4,3 miljard dollar. Een groei van 62 procent jaar op jaar. We mogen dus concluderen dat het horloge gretig aftrek vindt.

Eerste daling sinds 2007

Voor komend kwartaal verwacht Apple een afnemende vraag naar iPhones. Dat zou voor het eerst zijn sinds de introductie in 2007. Vorig jaar verkocht het in hetzelfde kwartaal 61,2 miljoen exemplaren, dit jaar zal dat getal dus lager uitvallen. Dat komt vooral door een verzadigde smartphonemarkt. Ook heeft Apple last van de dure dollar. Iedere over de grens verdiende dollar in het vierde kwartaal van 2014 zou vandaag de dag nog maar 0,85 dollar waard zijn. Dat is precies de reden waarom de prijzen van sommige Apple-producten hier de afgelopen tijd gestegen zijn terwijl ze in de VS gelijk bleven.

Afbeelding: Macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • kwartaalcijfers
 • record

ts Japan Display Inc

Japan Display begint OLED-productie, geruchten iPhone met OLED-scherm laaien op

Geruchten ·

Het bedrijf Japan Display zal de meeste niet zoveel zeggen maar ze zijn wel hofleverancier voor Apple's iPhone-beeldschermen. Nu past Apple traditiegetrouw een LCD-paneel toe maar het zou mogelijk overstappen op het veel contrast-rijkere OLED.

Nu gaan dergelijke geruchten al langer maar dat Japan Display nu begint met de fabricage van OLED-panelen is wel een sterk signaal. OLED wordt al jaren door met name Samsung toegepast in haar S vlaggenschepen. Alhoewel de panelen in het begin vaak erg blauw waren en niet erg kleurecht is de kwaliteit ervan de afgelopen jaar sterk verbeterd. Iets wat mogelijk ook Apple is opgevallen. Een sterk voordeel van OLED-schermen is de hoge contrast. Dankzij het ontbreken van backlight is zwart ook echt zwart.

Japan Display Inc OLED-scherm
Een 5,2 inch OLED-scherm van JDI

Nu hoeven we trouwens niet te rekenen op een snelle lancering van een iPhone met OLED-scherm. Japan Display zou pas in 2018 voldoende panelen kunnen leveren, aldus Reuters. Tegen die tijd hebben we het over de iPhone 8 als Apple vasthoudt aan hetzelfde lanceerschema. Naast Japan Display krijgt Apple haar beeldschermen ook van LG. Die laatste maakt al langer OLED-schermen maar past die zelden toe in mobiele telefoons. LG past veelal IPS Quantum toe in haar vlaggenschepen terwijl het de OLED-panelen vooral maakt voor haar televisies. Er is nog een andere OLED-leverancier, namelijk Samsung. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Apple daar onderdelen gaat inkopen vanwege diverse rechtszaken die momenteel lopen.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • japandisplay
 • jdi
 • oled

ts Ios Audio Jack

Bewijs ontbreken koptelefoonaansluiting iPhone 7 gevonden in iOS

Geruchten ·

Volgens diverse berichten ontbreekt bij de volgende iPhone de mogelijkheid om een traditionele koptelefoon te gebruiken. Bewijs daarvoor komt nu ook van Apple zelf door iemand die de code van het iOS-besturingssysteem heeft doorgespit.

Na het vrijkomen van beta 1.1 van iOS 9.3 werd ontdekt dat routines die door apps gebruikt worden om informatie over de koptelefoon opvragen altijd een negatief antwoord terugkrijgen. Dat is mogelijk gedaan om bestaande apps die voorheen van de koptelefoonaansluiting gebruik maakten niet onklaar te maken. In plaats van een reguliere koptelefoon komt Apple mogelijk met een speciale Lightning-koptelefoon. Of die ook standaard in de verpakking zit valt nog te bezien.

Audio jack aansluiting en Lightning
Van 3,5mm audio jack naar Lightning

Op zich zijn er meer fabrikanten die geëxperimenteerd hebben met het weglaten van de zogenaamde 3,5 mm audio jack aansluiting en in plaats daarvan een USB-koptelefoon meeleveren. Dat is vrijwel altijd gedaan om een dunnere telefoon te krijgen. Meestal waren dat echter geen enorm populaire telefoons. Apple zou hiermee de eerste grote fabrikant zijn die geheel tegen de stroom in de traditionele koptelefoonaansluiting laat vallen. Die toekomstige Lightning-koptelefoon is mogelijk gemaakt samen met het overgenomen Beats. Ook zou er een draadloze Bluetooth headphone in ontwikkeling zijn. De geluidskwaliteit zou hiermee mogelijk omhoog gaan. Bezorgde iPhone-gebruikers zijn inmiddels een online petitie gestart om Apple ervan te weerhouden de audio-jack in te ruilen.

 • Tags:
 • apple
 • audiojack
 • ios
 • iphone
 • iphone7

ts Gebroken Apple

Analist verwacht eerste daling iPhone-verkopen ooit

Telecomnieuws ·

Een analist van Piper Jaffrey waarschuwt voor de eerste daling ooit van iPhones-verkopen sinds het uitkomen ervan in 2007. En die daling zal volgens hem nog wel een tijdje blijven.

De analist in kwestie verwacht dat Apple in het tweede fiscale kwartaal dat in maart eindigt maar liefst 55 miljoen exemplaren van de iPhone 6s verkocht heeft. Eerder nog ging hij uit van 62,5 miljoen. Een significante daling dus en ook flink minder dan de 61,17 miljoen die Apple hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht. De daling in verkoopaantallen komt niet onverwacht. Ten minste drie leveranciers zagen de orders afkomstig van Apple met meer dan 10% afnemen. Sommige rapporten spreken zelfs van 30%.

Vallende iPhone
Voor het eerst dalende iPhone-verkopen?

Nu is het beste kwartaal traditiegetrouw het fiscale eerste kwartaal. Dan is de nieuwste iPhone net uit en zijn de feestmaanden meegenomen. Het kwartaal daarop is doorgaans slechter met als slechtste kwartaal het derde. Het vierde kwartaal veren de verkopen doorgaans licht op. De verwachting voor het fiscale derde kwartaal bedragen 45 miljoen stuks. Mochten die cijfers uitkomen dan zou dat ook een daling betekenen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waar Apple 47,53 miljoen iPhones verkocht. Die daling zou vanaf het vierde kwartaal een halt toegeroepen kunnen worden als Apple de iPhone 7 presenteert.

Via: AppleInsider.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone6s
 • kwartaalcijfers
 • vraag

ts Ios93

Apple geeft beta iOS 9.3 vrij met nachtmodus

Telecomnieuws ·

Apple heeft een eerste preview vrijgegeven van iOS 9.3 voor de iPhone en iPad. Nieuw in deze versie is onder andere een nachtmodus waardoor tekst aflezen 's avonds prettiger wordt. Maar iOS 9.3 brengt meer nieuwe functies.

Eén van die nieuwe functie richt zich op onderwijs. iPads worden nogal eens in het klaslokaal gebruikt en dan is het handig als je een iPad met meerdere mensen kunt delen. Iedere student krijgt dan z'n eigen gebruikersaccount. Een docent kan al deze accounts eenvoudig beheren en monitoren. Eenmaal thuis kan de nachtmodus van pas komen wanneer het buiten begint te schemeren.

Apple iOS 9.3 Night Shift
Nachtleesmodus

Mensen zijn gevoelig voor blauw licht en dat kan het slaapritme in de war brengen. 'Warmer' licht biedt dan uitkomst. iOS 9.3 met Night Shift schakelt hier automatisch op over al is het ook uit te zetten. Voorheen was dit mogelijk door de app f.lux te installeren. Dat kon niet via de App Store maar door hem te 'sideloaden'. Ondanks dit vroeg Apple de ontwikkelaar om de distributie van de app te staken. Nu blijkt dus waarom. Verder nieuw in iOS 9.3 is het kunnen beveiligen van aantekeningen in de Notities-app. Aantekeningen die niet voor iedereen zichtbaar hoeven te zijn kunnen zo met je vingerafdruk afgeschermd worden. De beta van iOS 9.3 is voorlopig alleen voor registreerde ontwikkelaars beschikbaar. Er is dus (nog) geen publieke beta beschikbaar. iOS 9.3 zal mogelijk pas in maart voor iedereen te downloaden zijn.

 • Tags:
 • apple
 • ios
 • nachtmodus
 • nightshift

20165ts Falling iPhone

Aandeel Apple onderuit na geruchten over verlagen productie iPhone

Telecomnieuws ·

Apple zou volgens berichten 30% minder onderdelen bestellen voor de iPhone. Beurzen reageren nerveus op dit bericht waardoor het aandeel Apple afgelopen nacht bijna 3% lager sloot. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de vraag naar iPhones flink lager is.

De verlaging van het aantal onderdelen kan ook te maken hebben met het seizoen. In de feestmaand vliegen de iPhones wat sneller over de toonbank. Ook kan het zijn dat Apple iets te optimistisch haar voorraden heeft opgebouwd. Toch maken ze zich bij Foxconn, de fabriek waar de iPhones vandaan komen, zich zorgen. Het bedrijf heeft 11,7 miljoen euro staatssteun gekregen om maar geen medewerkers te hoeven ontslaan.

Vallende iPhone 6s
Verkoop iPhone 6s valt mogelijk tegen

Het wachten is op de definitieve cijfers van Apple. Er zijn wel geruchten dat die voor 2016 sterk onder druk komen te staan. Mogelijk zal dit jaar de groei er na 9 jaar uit zijn. Beurshandelaren anticiperen alvast op een lagere verkoop, het aandeel Apple verloor afgelopen maand al 9 procent van z'n waarde. En ook de koersen van leveranciers staat hierdoor onder druk. Ironisch genoeg rapporteerde Apple in 2015 haar beste jaar ooit. De iPhone 6s en 6s Plus gingen als warme broodjes over de toonbank. Of Apple die aantallen heeft weten vast te houden blijkt binnenkort als de kwartaalcijfers gepubliceerd worden.

Via: Nikkei.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • orders

ts iPhone s Apple

Apple iPhone 6s mogelijk minder populair dan verwacht

Telefoonnieuws ·

Volgens berichten zou Apple in het vierde kwartaal van 2015 flink minder iPhones verkocht hebben dan vooraf gedacht. Reden voor iPhone-maker Foxconn om voor komend kwartaal maatregelen aan te kondigen.

Apple zelf zou volgens onbevestigde schattingen rekening houden met tussen de 76 en 78 miljoen verkochte iPhone 6s en 6s Plus. Dat zou in werkelijkheid echter uitkomen op tussen de 72 en 75 miljoen. Nog steeds enorm veel toestellen als je het ons vraagt maar wel tussen de 5 en 10 procent minder. Hiermee zou de iPhone 6s wel eens de eerste generatie iPhone kunnen zijn die vrijwel gelijk verkoopt aan z'n voorganger.

Apple Tim Cook at Foxconn
Medewerkers bij Foxconn hadden een relatief rustige kerst

Apple bestelt haar iPhones doorgaans bij het Chinese Foxconn. Die schaalt intussen al licht terug om geen extra kosten te hoeven maken. Er is enorm veel mankracht nodig om al die aantallen iPhones te maken, en die zijn straks mogelijk niet allemaal meer nodig. Medewerkers merken nu al dat ze minder vaak hoeven te overwerken. Voor komend kwartaal houdt Foxconn rekening met 52 tot 56 miljoen iPhones. Eerder werd nog gerekend op tussen de 58 en 60 miljoen exemplaren. Apple kondigt naar alle waarschijnlijkheid naast een opvolger voor de iPhone 6s en 6s Plus ook een nieuwe 4 inch grote iPhone aan. Die laatste wordt mogelijk al begin 2016 aangekondigd.

Bron: New York Post

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • verkoopaantallen

ts iPhone 7 Waterproof

“Apple iPhone 7 wordt waterdicht, verliest antennebanden”

Geruchten ·

Apple lijkt voor de iPhone 7 eindelijk wat te gaan doen aan die iets te overduidelijk aanwezige antennelijnen die sinds de iPhone 6 geïntroduceerd werden. Erg mooi zijn ze namelijk niet. Maar er is meer nieuws te melden over de volgende iPhone.

Zo lijkt de nieuwe generatie iPhone inderdaad waterdicht te worden. De huidige iPhone 6s blijkt al behoorlijk waterdicht te zijn, althans meer dan geadverteerd. Dat komt door de stevige unibody en de aanwezigheid van rubberen strips. Vanaf de iPhone 7 zal Apple de waterdichtheid ook naar buiten communiceren. Momenteel is het vooral Sony dat met waterdichte smartphones komt.

iPhone antenne stripes
Of je vindt ze mooi, of je vindt ze lelijk

En na twee jaar gaat Apple ook eindelijk wat doen aan die opzichtige antennebanden, zo meldt DigiTimes. Ze hebben momenteel niet dezelfde kleur als de behuizing en ze zijn bovendien relatief groot. Mogelijk blijven ze in het toekomstige ontwerp wel bestaan, een telefoon heeft immers ruimte nodig om te communiceren met de buitenwereld. Het is alleen goed mogelijk dat ze een stuk minder zichtbaar zullen zijn. Andere geruchten over de iPhone 7 zijn het verliezen van de 3,5 mm audio-jack-plug en een Apple A10-processor. Het achterwege laten van een koptelefoon-aansluiting is mogelijk om de nieuwste iPhone nog dunner te kunnen maken.

 • Tags:
 • antennebanden
 • apple
 • iphone7
 • waterdicht

ts Apple iPhone 7 Shady

Bedenkelijke video toont Apple iPhone 7

Geruchten ·

De iPhone is één van de best verkopende telefoons, en zoiets trekt aandacht. Sommigen vinden het dan leuk om een grapje uit te halen. Dit filmpje is mogelijk zo één. De makers zeggen dat het om de iPhone 7 gaat in de Foxconn-fabriek.

Wij hebb1"Apple-iPhone-6s">iPhone op een HTC One M7 lijkt zonder fysieke homeknop.

Overigens moeten we zeggen dat de iPhone-geruchten jaar op jaar wel beter worden. Zo lekte het ontwerp van de iPhone 6 destijds ruim 5 maanden voor aankondiging uit. En van de iPhone 6s was in januari al bekend dat hij over een drukgevoelig scherm zou beschikken. Dat neemt niet weg dat er ook vele geruchten zijn die we kunnen wegstrepen. Veel daarvan gaan over een OLED-scherm en over de camera. Voorzichtigheid is dus geboden bij iPhone-geruchten. We doen ons best om die te duiden.

 • Tags:
 • apple
 • fake
 • iphone7

ts Flickr Trends 2015

30% van alle Flickr-foto's afkomstig van iPhone

Telefoonnieuws ·

In 2015 werd ruim 30% van alle kiekjes op fotodienst Flickr geschoten met een Apple iPhone. Een stijging die al langer gaande is. Vooral de iPhone 6 en iPhone 5s zijn populaire modellen op de fotodienst.

De groei van de iPhone gaat vooral ten koste van de point-and-shoot-camera's. De kwaliteit van cameratelefoons is er zo op vooruit gegaan dat mensen steeds minder vaak een losse fotocamera meenemen. De professionele spiegelreflex-camera's zijn hierin een grote uitzondering al is slechts een klein deel van de foto's op Flickr daarmee geschoten. Kijken we naar de top 10 camera's dan domineert Apple daarin met 7 iPhone-modellen. Zelfs de hele top 5 worden door iPhones bezet.

Flickr models 2015

De eerste andere cameratelefoon staat op plek 11 en is de Galaxy S4. Op zich bevat die geen verkeerde camera maar niet zo goed als de Galaxy S6. Die vinden we trouwens totaal niet terug in de lijst die Flickr-publiceerde. Verontrustender is trouwens dat we in de top 20 ook de iPad aantreffen. Blijkbaar hebben mensen de memo dat je enorm voor aap staat als je met een iPad in het openbaar staat te fotograferen niet ontvangen. Apple blijft hofleverancier van Flickr. Ruim 30% van de foto's was afkomstig van een Apple-product. Vorig jaar was dat nog zo'n 25%.

 • Tags:
 • flickr
 • fotos
 • iphone

ts Apple Screen Of Death

Analisten verwachten in 2016 voor het eerst dalende iPhone-verkoop

Telecomnieuws ·

Na jarenlange soms spectaculaire groeicijfers verwachten analisten voor volgend jaar voor het eerst een afnemende vraag naar iPhones. Reden daarvoor is dat de markt verzadigd is en er geen nieuwe grote groeimarkten zoals China zijn.

Dat neemt niet weg dat het volgend jaar slecht zal gaan met Apple, in tegendeel. Het bedrijf zal nog steeds enorm veel geld verdienen aan haar iPhones. Er zit alleen geen groei meer in. De analisten van Morgan Stanley verwachten zelfs een krimp van tussen de 2,9 en 5,7 procent, afhankelijk hoe je het jaar opknipt. Wil het toch meer verdienen dan het in 2015 deed dan zal de verkoop van de Apple Watch en andere producten omhoog moeten. Ook kan het in de kosten snijden.

Statista iPhone sales
Bron: Statista

De verwachting dat de iPhone-verkoop komend jaar zal dalen lijkt onverwachts te komen. Vooral als je kijkt naar de groeicijfers. De sterkste groei (in absolute aantallen) werd zelfs nog dit jaar geboekt. 231,22 miljoen iPhones gingen er dit fiscale jaar over de toonbank, 66 miljoen meer dan het jaar daarvoor. Die groei kwam bijna volledig voor rekening van China waar Apple pas sinds de iPhone 6 actief is. De markt lijkt daar alsmede in de rest van de wereld verzadigd te zijn.

Apple: bedankt!

We moeten Apple bedanken want dankzij hen zit iedereen vandaag de dag aan een smartphone. We kunnen ons nog goed herinneren dat de smartphonemarkt in het pre-iPhone-tijdperk gedomineerd werd door Windows Mobile met die onhandige pennetjes, de met knopjes overladen BlackBerry's en door het buggy Symbian. Apple bracht hier vereenvoudiging in waardoor iedereen overweg kon met een smartphone. De rest volgde, al hebben sommigen die transitie niet overleefd. Apple profiteerde er het meeste van, het verdient momenteel veruit het meeste aan de verkoop van mobieltjes. Maar als je aan de top staat is er slechts één weg, en dat is naar beneden. Mogelijk begint dat dus in 2016.

Bron: Business Insider

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • krimp

ts Apple Battery case

Apple komt met eigen batterijhoesje

Telefoonnieuws ·

Voor wie het geen probleem vindt om met een dikke bult op z'n iPhone 6 of 6s rond te lopen maar wel graag een batterijduur van 25 uur wil hebben heeft Apple nu een speciaal batterijhoesje gemaakt.

Omdat Apple het belangrijker vindt om dunne iPhones te maken in plaats van dikke batterijen is de accuduur van de iPhone niet bepaald geweldig. Mensen die de dag wel rond komen gebruiken hem simpelweg te weinig. Apple heeft daar nu wat op gevonden en brengt nu een eigen batterijhoesje uit. De dikte van je iPhone wordt er bijna door verdubbeld maar daar krijg je dan wel ruim een dag aan accu voor terug.

Apple Smart Battery Cover

Dergelijke hoesjes van accessoiremakers hadden we al langer. Apple hield zich er gewoon afzijdig van. Inmiddels hebben we er dus één met een Apple-logo op de achterkant die verkrijgbaar is in de kleuren White en Charcoal. Gebruikers met een gouden of rose gold iPhone hebben pech. Je schuift vervolgens je iPhone 6 of 6s van boven in het hoesjes en onderop zit gewoon een Lightning-poort om hem in een dock te stoppen of om ze gelijktijdig op te laden. Zoals gebruikelijk bij Apple moet je flink betalen voor het hoesje; in de VS kost de Smart Battery Case 99 dollar. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook de minimale europrijs gaan worden. Of Apple binnenkort ook met een dergelijk hoesje komt voor de iPhone 6s Plus is onduidelijk. Dat hangt vast af van de populariteit van dit hoesje.

 • Tags:
 • accessoire
 • apple
 • batterijhoesje
 • batterycase
 • iphone6
 • iphone6s
 • smartbatterycase

ts Apple Whats Next

Vijf verschillende prototypes van iPhone 7 in ontwikkeling

Geruchten ·

Apple zou het niet eens kunnen worden over de opvolger van de iPhone 6s. Er zouden momenteel 5 verschillende prototypes in ontwikkeling zijn. Van de iPhone 7 wordt een nieuw uiterlijk verwacht met diverse nieuwe functies.

Sommige van die functies zouden betrekking hebben over hoe je de iPhone moet opladen. Mogelijk stapt Apple over van het eigen Lightning naar USB Type-C. Die laatste lijkt een goede kandidaat te worden om de standaard te worden in veel toekomstige telefoons. Ook zou Apple experimenteren met draadloos opladen. Deze functie zagen we eerder al veelvuldig bij Nokia en Samsung-telefoons.

Apple iPhone family
Wat komt hierna?

Ook zou Apple spelen met het idee van Multi 3D Touch en met het verwerken van de Touch ID-vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Ook zijn er geruchten over meerdere camera's op de achterkant en een AMOLED-beeldscherm. Dat Apple ervaring opdoet met al deze technieken wil niet zeggen dat de iPhone 7 hier ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Apple is vrij bescheiden met het adopteren van nieuwe technieken. De Apple iPhone 7 laat nog wel even op zich wachten. De iPhone 6s en 6s Plus zijn net een paar maanden verkrijgbaar. Volgend jaar worden weer twee formaten verwacht; 4,7 en 5,5 inch. Ook is het vrij veilig om te stellen dat het toestel gebruik zal maken van een Apple A10-processor.

Bron: Weibo

 • Tags:
 • apple
 • iphone7
 • usbtypec

ts Forbidden Audio Jack

Apple iPhone 7 mogelijk zonder 3,5 mm koptelefoon-aansluiting

Geruchten ·

Apple zou overwegen om op de volgende generatie de 3,5 millimeter audio-jack aansluiting achterwege te laten. Een koptelefoon zou dan alleen via de Lightning-poort aan te sluiten zijn. Je telefoon opladen en muziek luisteren wordt dan onmogelijk.

Mogelijk komt daar dan wel weer een speciale accessoire voor uit (die veel te veel kost). Waarom de iPhone 7 zonder audio-jack komt te zitten is nog onduidelijk. Mogelijk wordt de iPhone 7 dusdanig dun dat er simpelweg geen ruimte voor is. Ook is het mogelijk dat een audio-jack Apple problemen geeft om een waterdichte iPhone te ontwerpen. Er gaan geruchten dat de Apple iPhone 7 namelijk waterdicht is.

Apple iPhone 3.5 mm audio jack
Ruimte zat zou je zeggen

Apple is trouwens niet de eerste fabrikant die een speciale koptelefoon-aansluiting achterwege laat. Ook de Alcatel One Touch Idol Ultra moet vanwege z'n dunne profiel een dergelijke aansluiting missen. Als de dikte van een 3,5 millimeter aansluiting trouwens echt het probleem is dan zou Apple altijd nog kunnen kiezen voor een 2,5 millimeter audio jack-plug. Apple is er trouwens ook geen vreemde van om dan maar een eigen standaard te verzinnen. Dat deed het al eens met de simkaart die volgens het bedrijf te groot was. De huidige nano-SIM is daar een goed voorbeeld van. We zouden er dus ook niet vreemd van opkijken als het bedrijf met een eigen koptelefoonaansluiting komt, waar je dan alleen exclusieve Beats-koptelefoons in kunt stoppen. We gaan het zien.

 • Tags:
 • apple
 • audiojack
 • iphone7
 • lightning

ts Apple iPhone Waterproof

Apple iPhone 7 misschien waterdicht

Geruchten ·

De huidige Apple iPhone 6s blijkt al een stuk waterdichter te zijn dan voorgangers. Vanaf de iPhone 7 gaat Apple mogelijk deze eigenschap ook naar buiten communiceren. Dat is tenminste de verwachting van trendvolgers.

De huidige iPhone 6s is al stuk beter bestand tegen water dankzij een soort rubberen seal. Alhoewel we het afraden om hem helemaal onder te dompelen blijkt uit sommige testen dat de 6s het prima overleeft. Apple communiceert deze eigenschap echter niet, waarschijnlijk omdat deze methode nog niet 100% effectief is. Iets wat wel nodig is om volledig waterdicht te zijn. Dat verandert mogelijk vanaf de iPhone 7.

iPhones in water
Straks ook waterdicht?

Apple past al geruime tijd een vrij solide unibody toe die erg nauw op elkaar aansluit. Er zijn vrijwel geen kieren en dat helpt zeker bij het volledig waterdicht krijgen. Deze voorspelling komt van TrendForce dat tevens denkt dat de iPhone 7 Plus voorzien zal zijn van 3 GB aan RAM-werkgeheugen. Apple verdubbelde juist het werkgeheugen van de iPhone 6s en 6s Plus al van 1 naar 2 GB. Gebruikers hebben vooral bij het browsen van meerdere tabbladen in Safari baat bij. Sony voorziet al geruime tijd haar telefoons van waterdichte eigenschappen. Samsung is er na de Galaxy S5 juist weer vanaf gestapt.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone7
 • waterdicht

ts Utrecht Apple Maps

Utrecht nu ook in 3D op Apple Maps

Telecomnieuws ·

Wie op z'n iPhone naar Utrecht navigeert in Apple Maps kan de stad vanaf nu in 3D bewonderen. Hiermee is Utrecht naast Rotterdam de tweede Nederlandse stad die in 3D is ingevoerd. Ook Antwerpen kan trouwens vanaf nu in 3D bekeken worden.

Apple introduceerde in 2012 haar eigen kaartendienst met daarin de 3D-weergave. Deze is alleen beschikbaar voor een zeer select groepje steden. Eind 2014 werd de eerste Nederlandse stad toegevoegd en dat was Rotterdam. Nu is Utrecht toegevoegd alsmede een aantal omringende dorpen zoals Nieuwegein en Maarssen. Opvallend is dat Apple gekozen heeft voor Utrecht en niet hoofdstad Amsterdam.

Dom Utrecht 3D in Apple Maps
De Dom in Utrecht nu in 3D op je iPhone

Wie de 3D-beelden van Utrecht wil bekijken heeft niet per se de nieuwe iPhone 6S nodig. Een iPhone met tenminste iOS 6 volstaat. Vanaf dan werd Apple Maps namelijk geïntroduceerd. Overigens niet geheel zonder kinderziektes. Zoek vervolgens op Utrecht en zoom flink in. Druk dan op de 'i' rechts onderin en kies voor 'satellietweergave' en vervolgens voor 'toon 3D-kaart'. Trouwens is de losse toestelprijs van de iPhone 6s inmiddels voorzichtig aan het zakken. Kostte het 16 GB instapmodel tijdens de introductie nog 749 euro. Inmiddels, bijvoorbeeld bij Studentmobiel kost datzelfde model nu 734 euro. Elders is hij zelfs al voor 699 euro verkrijgbaar.

Bron: OneMoreThing

 • Tags:
 • 3d
 • applemaps
 • utrecht

ts Apple music Android

Apple Music nu ook voor Android beschikbaar

Telecomnieuws ·

Apple heeft vanavond de Android-versie van haar muziekdienst Apple Music vrijgegeven. Het moet Apple aan een flink grotere doelgroep helpen. De app is beschikbaar in iedere markt waar Apple Music al beschikbaar was.

Net als bij de iOS-versie is Apple Music de eerste drie maanden gratis. Daarna moet je 9,99 euro per maand betalen. Volgens Apple verkeert de app momenteel nog in beta waardoor bugs niet ondenkbaar zijn. De app is alweer Apple's tweede Android-app. Eerder werd een overstap-app uitgebracht om Android-gebruikers moeiteloos naar een nieuwe iPhone te helpen.

Apple Music app voor Android
De Apple Music-app voor Android

Apple lanceerde haar streaming muziekdienst tijdens het afgelopen WWDC in juni 2015. De iOS-app kwam eind die maand uit en de Android-app werd in het najaar beloofd. Die belofte lost Apple nu in en daarmee komt het aanbod muziek alsmede de Beats 1 radiodienst ook voor Android-gebruikers beschikbaar. Omdat het aandeel Android wereldwijd gezien groter is komt de muziekdienst daarmee bij meer mensen terecht. Eind oktober maakte Apple bekend dat het 15 miljoen gebruikers had waarvan 6,5 miljoen betalende klanten zijn. Hiermee beleeft de dienst een vliegende start alhoewel concurrent Spotify inmiddels 75 miljoen klanten heeft waarvan 20 miljoen betalen.

 • Tags:
 • android
 • app
 • apple
 • applemusic

ts iPhone Sizes

“Apple komt begin 2016 met 4 inch iPhone Mini”

Geruchten ·

Sinds de introductie van de iPhone 6 is een iPhone niet meer 4 inch groot/klein. Wie toch zo'n kleine iPhone wil moet uitwijken naar een iPhone 5s of een iPhone 5c. Niet echt meer high-end. Apple lijkt binnenkort met een alternatief te komen.

Dat is tenminste de gedachte van Ming-Chi Kuo, analist van KGI Securities. Dat is een bekende naam in de wereld van de iPhone-geruchten. Hij deed in het verleden uitspraken die later uitkwamen. Des te meer reden om goed naar hem te luisteren. Opvallend aan zijn uitspraken is dat de nieuwe 4 inch-iPhone is dat hij in de eerste helft van 2016 uitkomt. Daarmee zal Apple afwijken van z'n normale iPhone-update-cyclus.

Apple iPhone familie
iPhone Plus, iPhone en iPhone Mini?

Geruchten over een nieuwe 4 inch grote iPhone gaan al langer maar toen werd deze nog de iPhone 6c genoemd. Een mogelijke update van de plastic gemaakte iPhone 5c dus. Toch denkt Ming-Chi Kuo dat deze nieuwe iPhone van metaal gemaakt zal zijn. Rijst meteen de vraag hoe deze iPhone gaat heten. Een -c toevoeging lijkt dus van de baan en dan komt eigenlijk 'iPhone Mini' meteen in ons op. Apple werkt al langer met deze serienaam, zo is er bijvoorbeeld een iPad Mini en een Mac Mini. Rond de zomer lekten afbeeldingen uit van een nog onbekende 4 inch grote iPhone. Wat daar precies mee gebeurd is is onduidelijk. Mogelijk gaat het hier om hetzelfde toestel, maar het is ook mogelijk dat dit model is gecancelled.

 • Tags:
 • 4inch
 • apple
 • iphone
 • iphonemini

ts Apple Logo Money

Apple rapporteert “beste jaar ooit”

Telecomnieuws ·

Apple heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers gemeld dat het bedrijf haar beste jaar ooit achter de rug heeft. Er werd 46,5 miljard dollar aan omzet gehaald waarvan het ruim 10 miljard als winst kon bijschrijven.

De bankrekening van Apple zou hierdoor naar verluidt uitkomen op 185,5 miljard euro. Niet gek ook als je bedenkt dat de winst 31 procent omhoog gegaan is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn niet de grootste reden waarom de winst en omzet hoger ligt. Daarvoor was de nieuwste generatie iPhone nog te kort uit. De groei komt met name uit China.

Apple Store Amsterdam
Mensen weten de Apple Store nog altijd te vinden

Waar Apple wel minder van verkocht waren iPads. Daarvan zakte de verkoop onder de grens van 10 miljoen exemplaren; een daling van 20 procent jaar-op-jaar. Hoeveel exemplaren Apple van de Apple Watch verkocht heeft is niet bekend gemaakt. Volgens Apple liggen de verkoopcijfers echter hoger dan verwacht en genereert het horloge inmiddels al ruim 1 miljard dollar aan omzet. De categorie waarin de omzet van de Apple Watch verwerkt is steeg weliswaar weinig maar is wel een stuk groter dan een paar kwartalen geleden. En alhoewel het jaar nog niet is afgelopen is het fiscale jaar voor Apple wel ten einde. Volgens CEO Tim Cook was dit dan ook het beste jaar ooit met een omzetgroei van 28%.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • omzet
 • winst

ts Apple Sad

Apple zou 15% minder exemplaren iPhone 6s bestellen

Telefoonnieuws ·

Je zou het na een record openingsweekend niet zeggen maar Apple zou het aantal componenten die het nodig heeft voor de iPhone 6s en 6s Plus met 15% verlaagd hebben. Volgens analisten zou het model minder hard verkopen dan vorig jaar.

Of het daadwerkelijk zo is dat Apple minder exemplaren van de iPhone 6s of iPhone 6s Plus verkoopt valt nog te bezien. Voorlopig blijft het bij handjevol bronnen en de bestelling van onderdelen fluctueert altijd. Het is dus nog te vroeg om conclusies te trekken. Opvallend is het bericht wel omdat Apple in een openingsweekend nog nooit zoveel iPhones had verkocht.

Apple iPhone 6s verkoopdoos
Voor het eerst minder van dit soort doosjes?

Het bedrijf van analist John Vinh houdt nu rekening met 67 miljoen verkochte exemplaren. Eerder werd nog rekening gehouden met tussen de 75 en 80 miljoen stuks. Dat zijn nog steeds heel veel iPhone 6s bij elkaar, vooral als je bedenkt dat het hier slechts om één kwartaal gaat. Het vierde kwartaal is tevens het eerste kwartaal waarin deze iPhone 6s in is verwerkt, traditiegetrouw het belangrijkste kwartaal. Eerder rapporteerde Digitimes dat Apple de verwachtingen naar 65 à 70 miljoen exemplaren heeft bijgesteld. Het zou dan voor het eerst zijn dat Apple met een negatieve groei te maken heeft. De definitieve cijfers worden pas begin 2016 verwacht wanneer de resultaten over Q4 2015 bekend gemaakt worden.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts iPhone 6s Dxomark

DxOMark test camera Apple iPhone 6s, Google Nexus 6P en Sony Xperia Z5

Telefoonnieuws ·

Het gerenommeerde DxOMark dat sinds jaar en dag camera's en lenzen test heeft ditmaal de iPhone 6s onderworpen aan een test. En niet alleen de iPhone 6s lag op de testbank maar ook de Google Nexus 6P en Sony Xperia Z5 kwamen aan de beurt.

Apple zette met de iPhone 6s flink in op de camera. Er kwam een nieuwe 12 megapixel sensor en de videocamera kreeg een hogere 4K-resolutie. Flinke verbeteringen zou je zeggen maar wat blijft daar van over als DxOMark de camera test en daaraan z'n conclusies verbindt. De iPhone 6s scoort uiteindelijk een keurige 82. Probleem is alleen dat de iPhone 6, het model van vorig jaar, dat ook deed. Er lijkt in een jaar tijd dus weinig verbetering te zijn opgetreden.

DxOMark Apple iPhone 6s

Op zich niet heel erg want de camera van de iPhone 6s is gewoon erg goed. Toch biedt de gelijke score mogelijkheden voor de concurrentie. Die heeft namelijk afgelopen jaar niet stilgezeten met als gevolg dat zowel Sony als Google flinke sprongen hebben gezet. De Sony Xperia Z5 scoort 87 terwijl de 12,3 megapixel camera van de Google Nexus 6P een iets lagere 84 laat zien. Lager maar nog altijd beter dan de iPhone 6s met z'n Focus Pixels en Live Photos. Dit verschil wordt vooral toegeschreven aan de lens van de iPhone, die kent een aperture van f/2.2 terwijl de 6P met f/2.0 en de Z5 met f/1.9 een stuk lichtgevoeliger zijn. Ze schieten vooral binnenshuis en in het donker betere plaatjes. Neemt niet weg dat je nog steeds prima foto's kunt schieten met de iPhone, maar Apple moet komende jaren wel gaan opletten.

 • Tags:
 • apple
 • dxomark
 • iphone6s
 • nexus6p
 • xperiaz5

ts Apple A9 Soc

Nieuwe test toont klein verschil Apple A9-chip in iPhone 6s

Telefoonnieuws ·

Er zijn nieuwe tests verschenen waaruit blijkt dat het verschil tussen Apple A9-processor afkomstig van TSMC en Samsung erg klein is. Het gaat in de meeste gevallen om slechts enkele minuten.

Dat komt overeen met wat Apple claimt, namelijk een verschil van hooguit 2 tot 3 procent. Dat er verschil is komt omdat Apple de A9-processor zowel door TSMC als door Samsung laat maken. Beiden houden er een geheel ander fabricageproces op na. De processors zijn terug te vinden in zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus. Eerder eerdere benchmark van Geekbench liet een verschil zien van een dikke 20%. Apple reageerde vrij snel en stelde dat de test niet representatief is voor de praktijk.

Batterij test Apple A9

Nieuwe testen van Ars Technica wijzen uit dat het verschil in veel gevallen slechts enkele minuten bedraagt. In de meeste gevallen gaat de A9-processor van het Taiwanese TSMC er met de winst vandoor en is iets energiezuiniger. Hoe serieus we deze nieuwe testen moeten nemen is nog niet geheel duidelijk. De bron staat als zeer betrouwbaar te boek maar ze hebben niet meerdere iPhones getest en iedere test is slechts tweemaal uitgevoerd. Dat zijn al met al wel vrij weinig variabelen. Toch komen de conclusies overeen met wat Apple eerder beweerde. Tussen de verschillende A9-processors zit slechts een verschil van 2 tot 3 procent. Echter, wie vaak met een lege batterij te maken heeft kan die ene procent een wereld van verschil maken.

 • Tags:
 • a9
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • samsung
 • tsmc

ts Apple iPhone 6s 6splus

Apple iPhone 6s en 6s Plus vanaf vandaag leverbaar

Telefoonnieuws ·

Twee weken na z'n internationale release is de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus nu ook in Nederland verkrijgbaar. Enkele winkelketens openden vannacht al hun deuren om de eerste klanten te begroeten.

Zo opende KPN vroegtijdig filialen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook Vodafone opende enkele winkels rond middernacht waaronder in Rotterdam, Nijmegen, Maastricht en Leeuwarden. Het zette ook een nachtkoerier in om de eerste iPhone 6s aan een klant op Texel te leveren. Momenteel hebben vrijwel alle online retailers zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus in het assortiment en op voorraad.

Vodafone Rotterdam iPhone 6s release
Lange rij voor een Vodafone-filiaal in Rotterdam

Zoals gebruikelijk kun je op NieuweMobiel.NL een overzicht aantreffen van voordeligste aanbiedingen. Ga hiervoor naar de abonnement-pagina van iPhone 6s en 6s Plus en gebruik desgewenst het filter links in beeld. Apple heeft met beide toestellen weer een kampioen in handen, vlak na het openingsweekend verkocht het er 13 miljoen exemplaren van. Ook in Nederland is de animo groot blijkt uit de rijen die vannacht voor de geopende winkels stond. Wie geen zin had om vannacht aan te sluiten kan uiteraard vandaag vanachter de computer een exemplaar bestellen.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • verkrijgbaar

ts Apple A9

2 varianten van Apple iPhone 6s in omloop, de één beter dan de ander

Telefoonnieuws ·

Apple laat voor de iPhone 6s de benodigde A9-processors door zowel Samsung als TSMC maken. Nu blijkt dat er verschil zit tussen beide chips, en niet alleen qua omvang, fabricageproces maar ook qua energieverbruik.

TSMC gebruikt naar alle waarschijnlijkheid een 16 nanometer procedé, terwijl Samsung haar eigen 14 nanometer procedé toepast. Die van Samsung is kleiner en zou op papier sneller moeten zijn. Dat blijkt echter niet uit tests. Beide processors presteren namelijk gelijkwaardig. Toch zit er verschil in de chips als het gaat om hoe ze met de batterij omgaan. Geheel tegen de verwachting in blijkt de TSMC-chip zuiniger te zijn, en flink ook.

Apple A9 processor
Van de A9-processor zijn er 2 versies in omloop

Uit de batterijtest van Geekbench 3 blijkt dat de iPhone 6s met een A9-processor van TSMC maar liefst 1 uur en 45 minuten langer meegaat dan de versie met een Samsung-processor. Ook testen met andere benchmark-software wijzen op een voordeel van de TSMC-variant. Voor wat betreft de iPhone 6s Plus geldt hetzelfde verhaal. Al met al een significant verschil dus vooral als je bedenkt dat de prestaties nagenoeg gelijk zijn. Naast het verschillende fabricageproces is er geen duidelijke reden voor dit verschil. Apple zelf heeft nog niet gereageerd. Gebruikers kunnen dankzij een app genaamd Lirum Device Info achterhalen welke processor zij hebben.

Via: MacRumors.com

 • Tags:
 • a9
 • apple
 • chipgate
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • samsung
 • tsmc

ts Apple iPhone 6s Waterproof Zeedude

Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus lijken waterdichte eigenschappen te bezitten

Telefoonnieuws ·

Wat gebeurt er als je de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus in een bak met water legt? Apple adverteert beide iPhones niet als waterdicht en we zouden het daarom niet zelf aanraden. De uitkomst is daarom vrij bijzonder te noemen.

Zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus lijken een zwemles in een bak met water probleemloos te overleven. Nogmaals, we raden het niet aan om dit thuis na te doen. Beide iPhones hebben namelijk geen zogenaamde IP-rating waarbij ze bestand zijn tegen water. Mogelijk houden de toestellen wel het nodige water tegen doordat Apple gebruik maakt van een unibody. Hierdoor zitten alle componenten stijf tegen elkaar en houden zodoende water voldoende tegen.


Nu zien we vaker van dit soort filmpjes voorbijkomen waarbij verbaasd gereageerd wordt op de onbedoelde waterdichtheid van telefoons zonder dat ze dat eigenlijk zijn. Eerlijk is eerlijk, de Apple's doen het wel bijzonder goed voor telefoons die niet als 'waterdichte telefoons' verkocht worden. Een tweede proef waarbij de iPhones tot 48 uur onderwater gehouden worden levert ook geen problemen op. Alle componenten lijken normaal te werken. Eerder ging het gerucht dat de iPhone 7, de opvolger van de iPhone 6s, mogelijk waterdicht zou zijn. Nu lijkt het er misschien wel op dat de huidige generatie iPhones dat al zijn. Al kunnen we niet genoeg benadrukken dat we dit wel afraden om zelf te proberen. De nieuwste iPhones liggen vanaf 9 oktober in de winkels.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • waterdicht

ts Apple iPhone 6s Store

Apple iPhone 6s en 6s Plus vanaf 9 oktober in Nederland verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Vanaf vrijdag 9 oktober zal Apple de landen waar de iPhone 6s en 6s Plus verkocht wordt uitbreiden met 40 landen waaronder Nederland en België. De dag daarop volgen nog eens 10 extra landen.

Apple iPhone 6s en 6s Plus vanaf 9 oktober in Nederland verkrijgbaar

De internationale verkoop van de iPhone 6s en 6s Plus begon op vrijdag 25 september 2015. De eerste groep landen is altijd relatief klein al gaat het wel om grote landen zoals de VS, Engeland en Duitsland. Vaak zien we Nederlanders die niet kunnen wachten daarom naar onze oosterburen rijden om vroegtijdig een exemplaar op te halen. Wie daar geen zin in heeft zal dus tot 9 oktober geduld moeten hebben. Eind dit jaar hoopt Apple de nieuwste generatie iPhones in 130 landen verkrijgbaar te hebben. Inmiddels is al bekend geworden dat er 13 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Dat is een verkooprecord. Vorig jaar kwam de teller niet verder dan 10 miljoen wat toentertijd al een record was. Toen was de vraag uit vooral China erg groot. Daarover deed Apple dit jaar geen uitspraken.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • nederland

ts Apple iPhone 6s 3d Touch

Apple: 13 miljoen verkochte iPhone 6s en 6s Plus in openingsweekend

Telefoonnieuws ·

Apple heeft in het eerste weekend waarin de iPhone 6s en 6s Plus te koop is een recordaantal verkocht. Het gaat om 13 miljoen exemplaren wat een stevige plus is van de 10 miljoen van vorig jaar.

Hoe het Apple toch telkens weer lukt om meer mensen naar de winkels te lokken is ons onbekend. Feit is dat de iPhone 6s en 6s Plus als warme broodjes over de toonbank gaan. Net als vorig jaar toen het voor het eerst 10 miljoen klanten begroette tijdens het openingsweekend. Dit jaar staat de teller op 13 miljoen exemplaren. En dan zijn er nog voldoende landen waar Apple's nieuwsten nog niet verkrijgbaar is. Hoeveel klanten voor de 6s en hoeveel voor de grotere iPhone 6s Plus kozen werd niet bekend gemaakt.

Apple iPhone 6s hands on
Ten minste 13 miljoen mensen lopen nu al rond met een iPhone 6s

De nieuwste iPhones zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, dat moet 9 oktober gaan veranderen. Dat is twee volle weken na de eerste introductie. Apple wacht vaker met een wereldwijde beschikbaarheid om de levering soepel te laten verlopen. Een strategie die tot nu toe zeer succesvol is gelet op de verkoopaantallen. Apple richt zich met deze generatie iPhones op '3D Touch' en 'Live Photo'. Die eerste techniek herkent hoe hard iemand op het scherm drukt en past daar de handeling op af. Zo kun je bijvoorbeeld een menu openen door hard op een icoontje te drukken. Met Live Photo neemt de iPhone anderhalve tel voor en na het schieten van een foto op zodat je een soort filmpje krijgt.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts App Thinning Ios9

Ruimtebesparende App Slicing-functie in iOS 9 werkt nog niet

Telecomnieuws ·

Een belangrijke functie in iOS 9 is 'App Slicing'. Dat moet ervoor zorgen dat apps minder ruimte in beslag nemen; handig voor iPhone-gebruikers met slechts 16 GB aan opslaggeheugen. Apple meldt echter dat de functie momenteel niet werkt.

Ruimtebesparende App Slicing-functie in iOS 9 werkt nog niet

Apps nemen ruimte in beslag, dat is duidelijk. Maar eigenlijk zijn ze groter dan strikt nodig. Dat komt omdat een ontwikkelaar een app niet alleen voor jouw iPhone geschikt maakt maar ook rekening houdt met alle overige iPhone-modellen. Stel je hebt een iPhone 5s dan heb je weinig aan de grotere plaatjes voor de iPhone 6s. Daarom heeft Apple een functie in iOS 9 ingebouwd genaamd App Slicing. Dat zorgt ervoor dat alleen dat deel van de app gedownload wordt dat jouw iPhone nodig heeft. Door een bug in iCloud lukt het Apple momenteel niet om deze functie te activeren. Wanneer Apple het probleem verholpen heeft is onbekend. De ruimtebesparende functie is met name voor gebruikers met een 16 GB-model handig. Zij krijgen straks de nodige ruimte terug.

 • Tags:
 • apple
 • appslicing
 • appthining

ts Robot In iPhone Queue

Australiër laat robot in rij staan voor Apple iPhone 6s

Opmerkelijk ·

Wie gaat er nog in een rij staan om een telefoon te kopen? Toch zijn er ook dit jaar weer mensen die per se meteen en direct een nieuwe iPhone willen hebben. En dan zit er niets anders op dan aan te sluiten. Maar een Australiër bedacht een slimme truc.

Want de handige Lucy Kelly uit Australië staat niet 'en personne' in de rij voor een iPhone 6s maar een robot neemt haar plek in. Ze is momenteel zelfs de vierde wachtende in de rij. Ze gebruikt hiervoor een iPad op een soort Segway. En terwijl die in veel delen van Nederland allang gestolen zou zijn staat zij er nog steeds. Althans, haar iPad.

Lucy robot iPhone 6s
Gekkigheid in de rij voor een iPhone

Kelly zelf zit braaf achter de webcam en voorbijgangers en andere wachtenden kunnen dus gewoon een praatje met haar aanknopen. Ze wil dit volhouden tot het moment dat ze een iPhone 6s kan kopen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een robot deel uitmaakt van de rij wachtenden. Die rij die we jaarlijks voor iPhone-lanceringen zien begint trouwens te veranderen. Steeds vaker bestaat de rij uit handelaren die de toestellen direct doorverkopen. De echte fanboys sluiten nog wel aan maar de meeste mensen bestellen inmiddels online. Ook Lucy's beweegredenen zijn commercieel; het is een initiatief van een mediabureau.

 • Tags:
 • apple
 • atomic212robot
 • iphone6s
 • robot

ts Apple iPhone 6s 6splus

Eerste Apple iPhone 6s-reviews overwegend positief; upgrade niet altijd nodig

Telefoonnieuws ·

Hij is nog nergens officieel te koop maar de eerste iPhone 6s en iPhone 6s Plus reviews zijn binnen. En zonder uitzondering zijn die positief. Gebruikers met een iPhone 6 hoeven niet meteen te upgraden, voor gebruikers met oudere modellen geldt dat wel.

De iPhone 6s en 6s Plus liggen pas vanaf 25 september in de winkel. In Nederland wordt het model echter later verwacht. Het gaat dit jaar om een -S iPhone dus geen verschillen in het uiterlijk maar vooral onder de motorkap. Dit jaar wordt vooral gemikt op het 3D Touch-scherm en de nieuwe 12 megapixel camera en bijbehorende functies.

3D Touch

Volgens The Verge is 3D Touch erg handig waar het wordt aangeboden. Het is alleen dat momenteel weinig apps er gebruik van maken, alleen de apps van Apple. Je hebt er dus momenteel nog weinig aan, dat zal pas later komen.

iPhone 6s 3D Touch

Live Photos

Over Live Photos zegt TechCrunch dat het een interessante toevoeging is. Je moet alleen wel onthouden om niet meteen weg te draaien zodra je een foto geschoten hebt maar juist een tel of twee wachten. Anders krijg je rare resultaten. Ze roemen verder de snelle TouchID-functie. Nog voordat ze hem uit hun broekzak kunnen halen is de iPhone 6s klaar voor gebruik. Wie even snel alleen z'n notificaties wil bekijken volstaat dan misschien beter de powerknop even in te drukken.

Selfiecamera

De nieuwe selfiecamera met schermflitser is een van de weinigen die door Mashable genoemd wordt. Het zorgt voor scherpe opnames die vooral door de Kardashians gewaardeerd zullen worden. Ook noemen ze de nieuwe Notitie-app als iets positiefs en in het bijzonder de liniaal-functie. Twee vingers en je krijgt een liniaal waarlangs je kunt tekenen.

iPhone 6s selfiecam

A9-processor

De Telegraph besteedt aandacht aan de nieuwe Rose Gold-uitvoering en vindt hem meer koper-achtig dan roze. Ze roemen de nieuwe A9-processor die veel sneller is waardoor multitasking een stuk vlotter gaat.

Kritiek

Er zijn ook kritische noten. Zo beklaagt The Wall Street Journal zich vooral over de batterijduur. Die zou namelijk niet veel beter zijn dan bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is ook niet zo verwonderlijk; beide telefoons hebben een kleinere batterij dan hun voorganger. De software en hardware is weliswaar zuiniger geworden maar door extra functies merk je dat vrijwel nergens in terug, zo schrijven ze.

iPhone 6s battery life

Bloomberg merkt op dat 3D Touch, ondanks dat het een slimme vinding is, wel wat gewenning vereist. Vooral op het homescreen pakte dat wel eens verkeerd uit waardoor je de animatie krijgt als je een app wilt verwijderen. Ook kun je er momenteel nog niet veel mee.

Conclusie

Waar vrijwel iedereen het over eens is is dat je het 16 GB instapmodel moet mijden. Vooral omdat Live Photos en de 4K video-functie meer ruimte innemen is dat model eigenlijk niet bruikbaar voor dagelijks gebruik. Waar ze het ook, met een enkele uitzondering, over eens zijn is dat iPhone 6-gebruikers niet meteen hoeven te upgraden naar een iPhone 6s Plus. De verschillen zijn handig en interessant maar 3D Touch wordt pas echt handig als apps van derden er ondersteuning voor gaan aanbieden. En dan is vermoedelijk de iPhone 7 uit, waar je op dat moment beter voor kunt gaan. Bezit je echter momenteel een iPhone 5s of ouder? Dan is het een ander verhaal en zou je eigenlijk een iPhone 6s moeten aanschaffen.

 • Tags:
 • 3dtouch
 • a9
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • livephotos
 • reviews

ts Pope Francis Nyc

Paus zorgt voor uitstel levering Apple iPhone 6s

Opmerkelijk ·

Niemand minder dan paus Franciscus is de reden dat veel New Yorkers vrijdag 25 september hun ge-pre-orderde iPhone 6s of iPhone 6s Plus niet geleverd krijgen. Er gelden die dag namelijk strikte verkeersregels.

Paus zorgt voor uitstel levering Apple iPhone 6s

De paus bezoekt momenteel de VS en voor komende vrijdag staat New York op het programma. Dat zou ook de dag zijn waarop veel New Yorkers hun iPhone 6s of iPhone 6s Plus geleverd zouden krijgen. Maar omdat veel straten worden afgesloten zal de postbode z'n normale ronde niet kunnen maken. En daarom krijgen veel klanten pas zaterdag hun bestelling. Hopelijk kunnen de echte fanboys zolang wachten. Ondanks dat ze er zelf niet zoveel aan kunnen doen verontschuldigt Apple zich wel voor de situatie. Overigens kan het ook anders, sommige klanten hebben namelijk eerder dan verwacht al een iPhone 6s mogen ontvangen. Wij moeten nog even geduld hebben, voor Nederland en België is het toestel nog niet aangekondigd.

Foto: US Papal Visit (cc)

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • paus

ts Apple Dualcore

“Apple iPhone 6s heeft 1,8 GHz dualcore-processor”

Geruchten ·

De Chinese autoriteiten hebben de Apple iPhone 6s goedgekeurd voor gebruik op de Chinese markt. Handig maar wat hebben wij daar aan horen we je denken? Ze publiceren nu informatie over de processor van de nieuwste iPhone.

Zo meldt TENAA dat de iPhone 6s over een 1,8 GHz dualcore-processor beschikt. Dat zijn evenveel cores als de iPhone 6 maar de kloksnelheid ging wel omhoog van 1,4 naar 1,8 GHz. Dat lijkt bescheiden maar een iPhone-processor kunnen we niet 1-op-1 vergelijken met een processor uit een willekeurige Android-smartphone.

Apple iPhone 6s
Hier binnen moet hij zitten

Qua RAM-geheugen vindt er wel een verdubbeling plaats; van 1 naar 2 GB. Ook dat lijkt weinig maar Apple weet door het optimaliseren van zowel hardware en software daar maximaal gebruik van te maken. Qua processor taste de schrijvende pers zich nog in het duister. Er waren geruchten over een quadcore-processor of mogelijk een tricore-exemplaar zoals in de Apple iPad Air 2. Er bestaat natuurlijk nog een kans dat de mensen van TENAA zich vergissen en daarom wachten wij graag op de eerste teardowns van Apple's nieuwste iPhones.

Bron: TENAA

 • Tags:
 • apple
 • dualcore
 • iphone6s
 • processor

ts Apple 3d Touch

Apple: Screenprotectors hinderen werking 3D Touch op iPhone 6s niet

Telefoonnieuws ·

Het paradepaardje van de Apple iPhone 6s en 6s Plus is toch wel 3D Touch. Dat moet een extra dimensie geven aan het multitouch-scherm wat Apple groot heeft gemaakt. Hoe zit het alleen als je van plan bent een screenprotector te gebruiken?

Die vraag stelde iemand aan de marketing baas van Apple; Phil Schiller. Het antwoord is kort maar krachtig; als de screenprotector voldoet aan de eisen van Apple dan werkt dat gewoon met 3D Touch op de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus. In de 'Case Design Guidelines' legt Apple uit wat die voorwaarden zijn, te weten; niet dikker dan 0,3 millimeter, er mag geen lucht tussen de screenprotector en het scherm zitten en hij moet elektrisch geleidend zijn.

3D Touch and screenprotectors
Apple's antwoord
Apple case guidelines
Apple's regels

Als je screenprotector daaraan voldoet dan zal hij gewoon werken in combinatie met 3D Touch. Die techniek meet hoe ver je het scherm indrukt. Nu is dat bij een capacitief touchscreen erg minimaal maar Apple heeft een manier bedacht om dat toch te kunnen meten. Er ontstonden twijfels of een screenprotector de werking daarvan niet zou hinderen maar daarover hoeven we ons volgens Apple dus geen zorgen te maken.

Bron: 3D Techtronics

 • Tags:
 • 3dtouch
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • screenprotector

ts Apple Money

Apple betaalt voor 64 GB versie iPhone 6s geschatte 234 dollar aan onderdelen

Telefoonnieuws ·

We kunnen ons weer kwaad maken aan hoeveel bedrijven aan onze telefoons verdienen. Een analist heeft becijferd dat Apple slechts 234 dollar, omgerekend zo'n 208 euro, kwijt is aan een iPhone 6s 64 GB. In de winkel kost die hier 859 euro.

Nu is Apple meer kwijt aan een iPhone 6s dan alleen onderdelen. Er is ook verpakking, logistiek, patenten, om nog maar niet te spreken van de manuren die het kwijt is aan de ontwikkeling ervan. Toch is het verschil tussen 208 en 859 euro erg groot. Het is dan ook geen geheim dat Apple met één van de hoogste winstmarges werkt in de hele telecomindustrie. Met andere woorden; voor iedere verkochte iPhone schrijft Apple erg veel geld bij op z'n bankrekening. Volgens de laatste berichten staat daar inmiddels 180 miljard euro op. Dat is uitgeschreven dus 180.000.000.000 euro.

Kosten onderdelen Apple iPhone 6s

Toch is Apple meer kwijt aan de iPhone 6s dan destijds aan vorige modellen. Zo kostte een iPhone 6 nog 205,8 dollar aan onderdelen terwijl Apple voor de iPhone 5s nog 181,7 dollar kwijt was. Zelfs de grote iPhone 6 Plus was voordeliger te maken; 222,8 dollar. Mogelijk zijn die extra kosten te wijten aan het toepassen van het nieuwe 3D Touch-scherm. Die zorgt ook meteen voor het extra gewicht van de iPhone 6s. Toch zit de grootste stijging in de post 'semiconductor'. Daarin zitten bijvoorbeeld de kosten voor de A9-processor, het geheugen en het 4G-modem. Die prijsstijging vertaalt Apple dit jaar 1-op-1 door naar de klant want voor het eerst in jaren stijgt de verkoopprijs.

Bron: Businessinsider

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • kosten

ts Apple iPhone 6s In Hands

Apple iPhone 6s mogelijk 2 oktober in Nederland

Geruchten ·

Het is goed mogelijk dat de Apple iPhone 6s en 6s Plus op vrijdag 2 oktober in Nederland uitkomt. Dat is een week later dan in de VS en Duitsland waar de nieuwste iPhone als eerste uitkomt. Ook vorig jaar hoefden we maar 1 week langer te wachten.

Erg verrassend is het nieuws dat afkomstig is van iPhoned dus niet, al is ieder iPhone 6s-nieuws momenteel hot en interessant. Grote tekorten zoals vorig jaar worden niet verwacht, dat lijkt vooral te komen doordat Apple dit jaar de zaken beter op orde heeft. Van een lagere vraag lijkt vooralsnog geen sprake; eerder al meldde Apple dat het aantal pre-orders hard richting een record gaat.

Apple iPhone 6s modellen
Begin oktober ook in Nederland?

Lukt het je niet om tot 2 oktober te wachten dan zit er weinig anders op dan 25 september met de auto naar Duitsland of Frankrijk te rijden. Daar liggen de iPhone 6s en 6s Plus wel direct in de winkel. Nederland zit vaker in de tweede golf van landen waar nieuwe iPhones uitkomen. Prijzen zijn dit jaar wel hoger dan voorheen. Voor het 16 GB instapmodel betaal je vermoedelijk 749 euro, het 64 GB model komt uit op 859 euro en de duurste 128 GB versie kost naar alle waarschijnlijkheid 969 euro. Dat is 10 euro meer dan in Duitsland. Voor de iPhone 6s Plus variëren de prijzen tussen de 849 en 1069 euro. Veel webshops hanteren nu nog hogere prijzen maar die zullen zakken naar mate de iPhone beter verkrijgbaar is.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • nederland

ts Apple iPhone s 2015

Apple: Aantal pre-orders iPhone 6s en 6s Plus gaan richting record

Telefoonnieuws ·

Volgens Apple zou het record van 10 miljoen verkochte iPhones in het openingsweekend er wel eens aan kunnen gaan. Het aantal pre-orders gaat hard in die richting en vooral de vraag naar de iPhone 6s Plus zou hoog zijn.

Vorig jaar behaalde Apple een recordaantal verkochte iPhones vanwege de grotere formaten. Dat zorgde ervoor dat mensen die waren overgestapt naar grotere Android-telefoons terug naar iOS gingen. Dit jaar moet Apple het vooral hebben van de 3D Touch-interface, de betere camera met 4K-video en de nieuwe Rose Gold-kleuroptie. Blijkbaar is dat voor veel mensen genoeg reden om toch een exemplaar te bestellen.

Apple iPhone 6s verpakking
Hier gaan straks weer veel van over de toonbank

Inmiddels beginnen de levertijden van vooral de iPhone 6s Plus op te lopen vermoedelijk vanwege problemen bij toeleveranciers. Vooral de fabricage van backlights zou niet helemaal lopen zoals zou moeten. Iets soortgelijks zagen we ook bij de lancering van de iPhone 6 Plus. Apple levert de eerste exemplaren op vrijdag 25 september. Nederland zal nog even geduld moeten hebben, wij volgen namelijk pas later. Voor ons zit er weinig anders op dan een pre-order te plaatsen. Je zou ook naar Duitsland kunnen rijden, daar liggen de nieuwe iPhones wel vanaf 25 september in de winkel.

Bron: CNBC

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • preorder

ts iPhone 4k

Waarom 4K-video op de iPhone 6s 16 GB geen goed idee is

Telefoonnieuws ·

Eén van de belangrijkste verbeteringen van de iPhone 6s en 6s Plus is z'n nieuwe 12 megapixel iSight-camera. Voor het eerst is die in staat om 4K-video op te nemen. Waarom dat geen goed idee is als je voor het instapmodel gaat leggen we hier uit.

4K-video is in opkomst al zijn de schermen waarop je dat kunt afspelen nog in de minderheid. Er zijn echter wel steeds meer monitors en TV's die overweg kunnen met die veel hogere resolutie en zelfs YouTube heeft er ondersteuning voor ingebouwd. Het is dus slechts een kwestie van tijd of '4K' is het nieuwe 'Full HD'. Reden voor Apple om het in te bouwen in haar nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Apple iPhone 6s 4K

Hoe hoger de resolutie hoe meer ruimte een filmpje inneemt. Was dat voor Full HD op 30 frames per seconde nog 130 MB per minuut, voor 4K video is dat opgelopen tot 375 MB. Kies je voor het instapmodel van 16 GB dan heb je ongeveer 25 minuten aan filmtijd. Je kunt namelijk niet de gehele 16 GB gebruiken maar flink minder omdat ook iOS 9 en alle apps ruimte in beslag nemen. Goedkoop is hier dus duurkoop. Er is al geruime tijd kritiek op Apple omdat het vasthoudt aan een 16 GB instapmodel. Veel van de concurrenten zijn inmiddels overgestapt op 32 GB.

Bron: Marques Brownlee

 • Tags:
 • 4k
 • apple
 • instapmodel
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts Apple careplus

Ook prijzen AppleCare+ omhoog bij iPhone 6s

Telecomnieuws ·

Niet alleen de prijzen van de Apple iPhone 6s en 6s Plus zijn omhoog gegaan maar ook wie daarbij AppleCare+ wil afsluiten moet extra betalen. Zo begint de nieuwste generatie iPhones een echte melkkoe te worden.

De dollarprijzen gaan omhoog met 30 dollar om uit te komen op 129 dollar. Daarmee is je nieuwe iPhone 6s en 6s Plus beschermt tegen valschade of andere ongelukken. Bij de iPhone 6 betaalde je nog 99 dollar voor de twee jaar extra garantie. De prijzen in Nederland lijken gelijk, behalve dan in euro's.

AppleCare+ iPhone 6s

Met AppleCare+ verzeker je je iPhone voor de duur van twee jaar na aanschaf tegen maximaal 2 valschades. Per schade moet je dan 99 dollar betalen. Ook dat bedrag is verhoogd en stond eerder op 79 dollar. Ook hier geldt mogelijk dat Apple voor Nederland dezelfde bedragen hanteert maar dan in euro's. Met de introductie van de iPhone 6s en 6s Plus kondigde Apple ook een Upgrade Programma aan maar dat is alleen in de VS beschikbaar. Voor een vast bedrag per maand kun je dan ieder jaar een nieuwe iPhone halen. Of deze dienst ook naar Nederland komt is onduidelijk.

 • Tags:
 • apple
 • applecare
 • applecareplus
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts Apple iPhone 6s 6splus Good Bad

De 4 grootste teleurstellingen van de Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Telefoonnieuws ·

Gisteravond kondigde Apple een handjevol nieuwe apparaten aan waaronder de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Nadat de stof is neergedaald bekijken wij wat nou de grootste teleurstellingen zijn van Apple's nieuwe vlaggenschepen.

We kunnen ons het makkelijk maken door dezelfde behuizing van zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus als minpunt te benoemen maar dat is te eenvoudig. In plaats daarvan duiken wij dieper in de materie, wat heeft Apple niet genoemd en wat is wel relevant? Zo kwamen we wel een paar dingen tegen.

1. Teleurstellende cameralens

Zo verhoogd Apple voor het eerst in jaren weer eens de camera-resolutie. Goed nieuws zou je zeggen maar zo makkelijk gaan wij daar niet in mee. Zo paste Apple geen grotere camerasensor toe waardoor het de pixelgrootte moest verkleinen van 1,5 naar 1,22 micron. De iPhone 6 profiteerde juist door die grote pixels want die vingen relatief veel licht op. Dit is te compenseren door een lichtgevoeliger lens voor de sensor te plaatsen. Inmiddels zit de concurrentie op f/1.9 en sommigen zelfs f/1.8. Voor dit diafragma-getal geldt; hoe lager hoe meer licht hij doorlaat. Apple houdt bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vast aan f/2.2. Dat is een behoorlijk groot verschil met de rest. Mogelijk gaat komend jaar het jaar worden dat de concurrentie op camera-gebied eindelijk de iPhone voorbijstreeft qua beeldkwaliteit.

Apple iPhone 6s iSight camerasensor

2. Kleinere batterij

Vooral sinds de iPhone 6 heeft Apple ingezet op een dunner ontwerp. Hoe dunner hoe, kleiner de batterij. Nu is de iPhone 6s en 6s Plus weliswaar een tikkeltje dikker maar dat zien we nergens terug in de batterijcapaciteit. Apple meldt nog steeds dat hij een volle dag meegaat maar iedereen die intensief met een iPhone heeft gewerkt snakt naar meer dan dat. Sterker nog, de batterij van de iPhone 6s is volgens productvideo van Apple slechts 1.715 mAh groot. Dat is bijna 100 milliampère minder. Apple zegt dat de processor energiezuiniger is en dat door de refresh rate van het scherm variabel te regelen stroom bespaard wordt. Het zal allemaal wel maar wij hebben liever een dikkere batterij die 2 dagen meegaat. En als hij leeg is willen we hem snel kunnen opladen. Ook deze Fast Charge-techniek ontbreekt.

Apple iPhone 6s batterijcapaciteit

3. Videokwaliteit selfiecamera

Hulde aan Apple om het aantal megapixels van de selfiecamera te verhogen van 1,2 naar 5 megapixel. Eerlijk is eerlijk; 1,2 megapixel was ook wel heel erg weinig in een tijd waarin zoveel selfies geschoten worden. Hiermee is Apple weer helemaal bij en ook de virtuele Retina Flash is vrij goed uitgewerkt. En terwijl de videoresolutie van de hoofdcamera omhoog ging van Full HD naar 4K bleef de videoresolutie van de FaceTime HD-camera steken op HD. Dat kennen we ook als 720P. Dat is echt bijzonder weinig voor een telefoon uit 2015. De sensor is groot genoeg om Full HD aan te kunnen en het volstrekt onduidelijk waarom Apple ons die mogelijkheid niet geeft.

FaceTime HD specificaties

4. Duurder

Al enkele jaren koste het instapmodel van de iPhone 699 euro. Dat vonden we al veel geld voor een telefoon met slechts 16 GB aan geheugen en zonder de mogelijkheid dit via een geheugenkaart uit te breiden. Dit jaar komen daar tientjes bij. Het instapmodel van de iPhone 6s gaat 739 euro kosten. Voor de iPhone 6s Plus moet zelfs 50 euro meer worden neergelegd. Dat is veel geld voor een telefoon. Je kunt je ook afvragen of het nodig is, Apple verdient relatief veel aan een verkochte iPhone. De winstmarge behoort tot de hoogste uit de industrie. Een verklaring voor de hogere prijzen is ook niet gegeven. Feit is wel dat niet alleen wij meer moeten betalen, ook Amerikanen moeten extra dollars op tafel leggen.

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Nee hoor! We hebben ook een viertal dingen gevonden waar we juist erg blij van werden. Neem dat lijstje ook gerust eens door om zo een meer uitgebalanceerd idee te krijgen van de nieuwe iPhones.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts Apple iPhone 6s 6splus Good Bad

De 4 grootste verrassingen van de Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Telefoonnieuws ·

Gisteravond kondigde Apple een handjevol nieuwe apparaten aan waaronder de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Nadat de stof is neergedaald bekijken wij wat de meeste indruk heeft gemaakt en waar we echt door verrast waren.

Nu lopen we al een tijdje mee en dus hebben we al veel dingen gezien. De markt heeft al veel dingen uitgeprobeerd, met wisselend succes. Of we onderstaande dingen nu echt vernieuwend vinden nee, maar door de manier hoe Apple ze heeft uitgewerkt zijn we wel positief verrast.

1. Live Photos

Wie een foto schiet met de iPhone 6s of iPhone 6s Plus neemt eigen een video op. Zo worden 1,5 seconde daarvoor en 1,5 seconde daarna ook opgenomen. Wie achteraf door deze foto's bladert kan ze daardoor tot leven wekken en zo momenten terug beleven. De critici zullen zeggen dat HTC dat al veel langer doet met Zoe, maar die manier is vrij omslachtig en niet bijzonder gebruiksvriendelijk te noemen. Apple's manier, of zoals ze het noemen Live Photos, lijkt dat wel en het gaat vrijwel geheel automatisch. Foto's worden er wel ongeveer een keer zo groot van maar met de online opslagdienst iCloud lijkt dat niet zo'n probleem.

Apple M9-chip op A9

2. Altijd luisterende Siri

Apple voorziet onze iPhones al enige tijd van de spraakgestuurde assistent Siri. Ze kan dingen voor je uitvoeren en opzoeken. Handig maar je moest tot voor kort wel altijd eerst een knop indrukken. Heb je je handen vol of zijn ze vies dan heb je dus een probleem. Niet met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Doordat ze de M9-coprocessor hebben ingebouwd in de A9-processor en daardoor energiezuiniger is kan Siri altijd naar je luisteren. We kunnen tal van situaties verzinnen waarin dat handig is. Simpelweg "Hey Siri" roepen en ze staat voor je klaar. Wat er gebeurt als je in een ruimte met meerdere iPhones "Hey Siri" schreeuwt weten we nog niet.

Apple iPhone 6s in Rose Gold

3. Rose is het nieuwe goud

Samen met de al bestaande kleuren Silver, Space Grey en Gold introduceerde Apple gisteren ook een nieuwe kleur; Rose Gold. Ze hadden hem ook Pink kunnen noemen want hij is meer roze dan goud. Het is wel een opvallende keuze voor een nieuwe kleur. Hij zal namelijk niet iedereen aanspreken. Dat Apple juist z'n keuze heeft laten vallen op rose is dus opmerkelijk. Wil je opvallen dan kun je deze kleur dus niet negeren.

Apple iPhone Retina Flash

4. Retina Flash

Selfies schieten is de bom. Iedere telefoon hoort speciale selfie-functies te hebben anders hoor je er niet bij. Apple verhoogde niet alleen de selfiecam-resolutie maar introduceerde ook iets nieuws. Wie in het donker een selfie schiet krijgt hulp van het Retina-scherm. Dankzij een aparte chip licht dat scherm tot 3x feller op dan normaal. Heel kort en met een pre-flits om te meten hoeveel licht er precies nodig is. Ook wordt rekening gehouden met wat voor licht er nodig is. Zo wordt een zo realistisch mogelijke opname gerealiseerd. Nu passen sommige andere fabrikanten deze methode al eerder toe. Het bespaart het plaatsen van een fysieke LED-flitser aan de voorkant. Maar voor zover bij ons bekend is Apple de eerste die met een aparte chip en pre-flash toepast.

Al met al klinkt dat vrij positief. Toch hebben we ook zaken gevonden waar we minder over te spreken waren. We sommen ze hier op. Neem ook vooral de tijd om die lijst door te nemen mocht je van plan zijn een nieuwe iPhone aan te schaffen.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts iPhone 6s Prices

Apple iPhone 6s en 6s Plus enkele tientjes duurder

Telefoonnieuws ·

Wie dit jaar een nieuwe iPhone wil kopen is voor de iPhone 6s 40 euro meer kwijt en 50 euro voor de iPhone 6s Plus. Hierdoor komt het 16 GB instapmodel uit op 739 euro. Waarom de modellen duurder zijn is onbekend.

De prijzen staan vermeld op de Duitse website van Apple. Dat zijn doorgaans dezelfde prijzen als in Nederland gehanteerd worden. En met een bedrag van 739 euro voor een instap iPhone wordt het paradepaartje van Apple steeds duurder. Erg aannemelijk dat de hogere bedragen te maken hebben met de lage euro-koers is het niet. Ook de dollar-prijzen zijn namelijk omhoog gegaan.

iPhone 6s prijzen Duitsland

Voor de grotere iPhone 6s Plus wordt een extra 50 euro gevraagd. De eerste iPhones gingen nog voor 499 euro over de toonbank. Nu werden die ook nog maar met slechts 4 GB aan geheugen geleverd. Bovendien heb je nog te maken met inflatie. Toch blijven de iPhones stevige aan de prijs. Toch zal het veel mensen er niet van weerhouden een exemplaar aan te schaffen. Apple accepteert vanaf 12 september pre-orders maar bij diverse Nederlandse shops is dat nu al mogelijk.

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • prijs

ts iPhone 6s iPhone 6s Plus

Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus met 3D Touch gepresenteerd

Artikelen ·

Apple heeft tijdens haar Hey Siri-event officieel de nieuwe generatie iPhones gelanceerd. De iPhone 6s en 6s Plus beschikken over nieuwe camera's en krijgen een Force Touch-scherm dat verschil in druk kan waarnemen.

Een groot verschil met z'n voorganger is het beeldscherm. Nog steeds meet die voor de iPhone 6s 4,7 inch en 5,5 inch voor de iPhone 6s Plus. Groot verschil is nu dat het scherm verschil kan waarnemen in hoe hard iemand drukt. In andere Apple-producten heet dat Force Touch maar op de iPhone noemen ze dat '3D Touch'. Het moet een extra dimensie geven aan multi-touch.

Apple iPhone 6s met 3D Touch
3D Touch

Dankzij 3D Touch kun je shortcuts openen. In de mail-app kun je harder op een bericht drukken om een voorbeeld te zien van die mail. Apple noemt dat 'peek' of 'gluren'. Nog een keer hard drukken en het bericht 'popt' open. De 3D Touch-functie werkt ook op app-icoontjes. Je krijgt dan een optie-menu om snel bepaalde functies te starten. Zo kun je vanuit het camera-app icoontje snel naar de selfie-camera. Apple geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen snelkoppelingen te maken. Zo kun je straks door hard op het Facebook-icoontje te drukken meteen een statusupdate invoeren.

12 megapixel iSight-camera

Een andere belangrijkste wijziging van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is de nieuwe camera. Apple vergroot de resolutie van 8 naar 12 wat 50% meer detail oplevert. Dit betekent ook meteen dat de sensor nu groot genoeg is om video in 4K-resolutie op te nemen. Weliswaar hebben nog niet veel mensen een dergelijke TV thuis staan, het is wel de toekomst.

Apple iPhone 6s iSight
Nieuwe 12 megapixel iSight-camera

Wie een foto schiet neemt ook automatisch een kort filmpje op. Die kan bekeken worden als iemand hard drukt op de foto in de camera-rol. Er zit zelfs geluid bij. Apple claimt dat deze zogenaamde Live Photo-functie niet veel extra ruimte in beslag neemt. Niet alleen de hoofdcamera ging er qua megapixels op vooruit, vooral de selfiecam kreeg een flinke upgrade. De camera die Apple zelf FaceTime HD noemt ging omhoog van 1,2 naar maar liefst 5 megapixel en ligt daardoor meer in lijn met de rest van de telecomwereld. Apple moest wel want selfies zijn inmiddels ondenkbaar en de iPhone lag op dat gebied flink achter.

Apple iPhone 6s FaceTime HD

Apple komt selfieliefhebbers nog meer tegemoet want iOS 9 kent diverse selfie-functies. Zo kan het beeldscherm wit oplichten tijdens het schieten van een selfie en daardoor een flitser simuleren. Deze zogenaamde 'Retina Flash' is vooral handig in het donker.

A9-processor

De nieuwe iPhones krijgen een A9-processor die 70% sneller is dan z'n voorganger. Het grafische gedeelte is zelfs 90% sneller. Verder is er een nieuwe generatie Touch ID-knop die 2x sneller is dan vroeger. Ook vernieuwd is de behuizing. Om het buigprobleem van vorig jaar de baas te zijn past Apple dit jaar het steviger 7000 Series Aluminium toe en dat betekent meteen het einde van 'bendgate'.

Apple iPhone 6s en 6s Plus models

Apple brengt de iPhone 6s en 6s Plus in de kleuren Space Grey, Silver en Gold uit. Dit jaar komt daar een nieuwe kleuruitvoering bij; Rose Gold. Dezelfde kleur zagen we eerder al bij de Apple Watch. Ook komen er nieuwe docks beschikbaar in dezelfde kleuren als de iPhone in verkrijgbaar zijn. Ook zijn er nieuwe kleuren hoesjes in zowel leer als plastic. De nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus liggen vanaf 25 september in de winkel maar daarvoor moet je wel naar de VS of Duitsland. Nederlanders moet nog even geduld hebben maar kunnen wel alvast een pre-order voor de iPhone 6s plaatsen. Prijzen komen overeen met die van vorig jaar.

 • Tags:
 • a9
 • apple
 • heysiri
 • ios9
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • keynote

ts Apple iPhone Logo

iPhone 6s kan Apple komend kwartaal aan 80 miljoen verkopen helpen

Geruchten ·

Volgens analisten kan Apple volgend kwartaal 70 tot 80 miljoen iPhones verkopen. Dat baseren ze op aantal onderdelen die Apple momenteel in bestelling heeft. Vorig jaar verkocht Apple een aantal van 74,5 miljoen iPhones in één kwartaal.

De lancering van een nieuwe iPhone staat altijd garant voor extra verkopen. Vorig jaar ging het extra hard omdat Apple met de grotere iPhone 6 Plus kwam. Die vond vooral in China gretig aftrek. Daar zijn ze dol op grote phablets. Of de Chinezen na de beurscrash nog steeds zoveel geld overhebben voor een nieuwe iPhone moet nog maar blijken.

Apple iPhone

De lancering van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus staat voor vanavond 19:00 Nederlandse tijd gepland. De nieuwe iPhone krijgt een betere camera en een nieuw type scherm dan harde en zachte drukken van elkaar kan onderscheiden. Dat maakt nieuwe functies mogelijk. Ook zal er een nieuwe A9-processor zijn met een sterkere aluminium behuizing. Mogelijk gaat ook de selfie-camera er qua resolutie op vooruit. Tot slot moeten we rekening houden met een nieuwe kleur-uitvoering; Rose Gold.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • verkopen

ts iPhone 6s Quickstart Xiaomitoday

Gelekte snelstartgids toont knopindeling Apple iPhone 6s

Geruchten ·

Met nog iets meer dan 24 uur op de klok is het aftellen geblazen naar de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus. Intussen lekt er steeds meer uit, vermoedelijk omdat Apple achter de schermen hard bezig is met de massaproductie van het apparaat.

De laatste informatie die naar buiten komt gaat over de snelstartgids. Apple levert traditiegetrouw geen uitgebreide handleiding mee omdat de iPhone van zichzelf erg gebruiksvriendelijk is en vrijwel meteen te begrijpen is. In plaats daarvan leveren ze een snelstartgids. Een enkele pagina om je wegwijs te maken. Die van de toekomstige iPhone 6s is nu op internet verschenen en toont die indeling van de knoppen.

Snelstartgids iPhone 6s

Eigenlijk kunnen we kort zijn; de indeling verschilt niet ten opzichte van de iPhone 6. Dat was ook niet verwacht van zogenaamde -s iPhones verschillen vrijwel nooit qua uiterlijk van hun voorgangers. Verschillen moeten we vooral vinden in de cameraresolutie, het nieuwe drukgevoelige Force Touch-scherm en de steviger behuizing dankzij Series 7000 Aluminium. Apple's Keynote-presentatie begint 9 september om 19:00 Nederlandse tijd. We gaan daar hier uiteraard live verslag van doen.

Bron: Xiaomitoday.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • snelstartgids

ts iPhone 6s dimensions Macrumors

iPhone 6s is dikker en groter dan z'n voorganger

Geruchten ·

Slecht nieuws voor hoesjesfabrikanten en mensen die van extreem dun houden; de nieuwe Apple iPhone 6s wordt een fractie dikker, langer en breder. Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor iPhone 6-hoesjes die niet gaan passen.

Deze toename is ongetwijfeld te wijten aan het toepassen van het Force Touch-scherm waarmee druk gemeten kan worden. En ook het toepassen van steviger Series 7000-aluminium doen z'n broekmaat geen goed. Uiteindelijk hebben we het niet over enorme verschillen; zo gaat de dikte omhoog van 6,9 naar 7,1 millimeter. Echter, hierdoor zal de iPhone 6s niet de dunste iPhone ooit worden.

iPhone 6s dikteiPhone 6s lengte en breedte

Ook de breedte neemt lichtjes toe van 67,00 naar 67,68 millimeter. Qua lengte zijn de verschillen nog kleiner; van 138,1 naar 138,19 millimeter. Al met al niet hele grote verschillen maar mogelijk wel genoeg om bestaande iPhone 6-hoesjes niet meer te laten passen. Er zullen dus mogelijk verschillende cases beschikbaar komen voor de iPhone 6 en iPhone 6s. Of dat echt zou is moet trouwens nog maar blijken. Deze metingen zouden er namelijk ook gewoon naast kunnen zitten.

Bron: Macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • case
 • iphone6s

ts Apple Face Time Camera

“Apple iPhone 6s en 6s Plus krijgen 5 megapixel selfiecam”

Geruchten ·

Volgens analisten vergroot Apple de selfiecamera op de iPhone 6s en 6s Plus van 1,2 naar 5 megapixel. Een flinke upgrade dus die de selfieliefhebbers moet aanspreken. Sowieso kent Apple's volgende iPhone flink meer selfie-functies.

Eerder al kwam naar buiten dat de iPhone 6s een grotere uitsparing heeft voor de selfiecamera-module. Dat zou erop kunnen wijzen dat er een grotere camera gebruikt gaat worden. Geen gekke gedachte want ook de hoofdcamera gaat er qua resolutie op vooruit. Momenteel maakt Apple nog gebruik van een 1,2 megapixel selfiecamera terwijl de concurrentie al enige tijd 5 megapixel als minimum aanhoudt.

Apple iPhone Face Time HD
Apple richt zich met de selfiecam momenteel vooral op Face Time

Een verwachte upgrade naar 5 megapixel ligt volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voor de hand. Hij had het vaker bij het juiste eind als het ging om voorspellingen. Hij denkt ook dat Apple vasthoudt aan 16 GB voor het instapmodel. Andere modellen zijn 64 en 128 GB net als bij de huidige iPhone 6. Een hogere selfiecamera is niet het enige wat Apple doet voor selfieliefhebbers, er komt mogelijk ook een soort selfie-flitser. Geen echte flitser zoals op de achterzijde maar het scherm licht vermoedelijk kort op om bij te schijnen. De presentatie van zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus staat gepland voor 9 september.

Bron: Macrumors.com

 • Tags:
 • apple
 • facetime
 • iphone6s
 • iphone6splus
 • selfiecam

ts Apple iPhone 6s Facetime

Apple iPhone 6s krijgt waarschijnlijk hogere resolutie selfiecam

Geruchten ·

Een video waarop het display van de vermoedelijke iPhone 6s te zien is laat een grotere Face Time-camera zien. Dat is Apple's eigen benaming voor de selfie-camera. Op de iPhone 6 is die nog maar 1,2 megapixel maar dat gaat dus mogelijk veranderen.

Tegenwoordig gebruiken veel fabrikanten een 5 megapixel selfiecamera. Sommigen zitten zelfs al op 13 megapixel. Het verschil met de 1,2 megapixel selfiecam op de iPhone 6 wordt dan wel heel erg groot. Bovendien neemt de populariteit van de selfie een grote vlucht en kan Apple dus niet achterblijven. Mogelijk volgt er een kleine verdubbeling naar 2 megapixel maar veel meer dan dat verwachten we eigenlijk niet.

Hiermee krijgt dus niet alleen de hoofdcamera een flinke megapixel-upgrade. Die gaat namelijk volgens de laatste geruchten van 8 naar 12 megapixel. Verwacht wordt verder dat Apple naast de Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus ook een nieuwe Apple TV gaat aankondigen. Een 4 inch model die de iPhone 5c moet opvolgen wordt op een later moment verwacht. Apple zal wel de productie van de iPhone 5c stopzetten, wie dan nog een 4 inch iPhone wil zal een iPhone 5s moeten aanschaffen. Die blijft Apple verkopen.

 • Tags:
 • apple
 • facetime
 • iphone6s
 • selfiecam

ts iPhone 6s Animated Wallpaper

De laatste Apple iPhone 6s geruchten op een rij

Geruchten ·

Het gonst de laatste tijd van de iPhone 6s-geruchten. En nu Apple een uitnodiging heeft verstuurd worden ze ook steeds concreter. Tijd om eens rustig de belangrijkste geruchten op een rij te zetten. Wat kunnen 9 september verwachten?

Op 9 september kondigt Apple de iPhone 6s en 6s Plus aan. Een datum die op moment van schrijven nog twee weken van ons verwijderd is. Sommige geruchten zijn zo goed onderbouwd dat we ze bijna voor waarheid kunnen aannemen. De vier belangrijkste hebben we hier voor je opgesomd.

1. 4K-video

Het eerste gerucht gaat over de nieuwe iSight-camera. We hadden al eerder geleerd dat Apple voornemens is om de resolutie omhoog te schroeven naar 12 megapixel. Nu horen we dat de video-resolutie vermoedelijk ook omhoog gaat. Apple paste vreemd genoeg nog geen 4K-video resolutie toe maar daar gaat vanaf de iPhone 6s verandering in komen.

2. Selfie-flash

Ook horen we geruchten over een front flash. Traditiegetrouw zit er achterop de iPhone een flitser. Nu krijgt de voorzijde die niet maar Apple past een ander trucje toe. Tijdens het schieten van een selfie zal het beeldscherm fel wit oplichten. Hierdoor ontstaat toch voldoende licht om een goed belichte selfie te krijgen. Ook andere fabrikanten passen deze techniek al toe.

3. Animated wallpapers

Er zijn meer geruchten over de Apple iPhone 6s. Een andere gaat over een nieuw soort wallpaper. Wie de Apple Watch gezien heeft is opgevallen dat de achtergronden animeren. Dat zou nu ook naar de iPhone 6s en 6s Plus komen. Het gaat om subtiel geanimeerde voorgeselecteerde achtergronden. Het lijkt niet voor de hand te liggen dat gebruikers zomaar eigen animaties als achtergrond kunnen kiezen. Dat zou mogelijk teveel afleiden.

4. Nieuwe kleuruitvoering

Geruchten over een nieuwe kleuruitvoering zijn niet nieuw. Nu blijkt dat deze roze-kleur toch een meer subtiele 'Rose Gold' gaat worden. Apple past deze kleur al toe in haar Apple Watch. Deze is nog gemaakt van 18-karaats roségoud. De iPhone 6s versie zal echter van aluminium zijn. De voorzijde van deze kleuruitvoering is wit van kleur, net als bij de gouden-uitvoering. De Rose Gold-uitvoering zal de vierde kleuruitvoering zijn. In 2013 bracht Apple een derde kleuruitvoering uit; de gouden. Die kleur kwam bovenop de witte en zwarte uitvoering die al verkrijgbaar waren.

Bron: (1), (2), (3)

 • Tags:
 • apple
 • geruchten
 • iphone6s

ts Apple Hey Siri

Apple verstuurt uitnodiging voor iPhone 6s-event

Telefoonnieuws ·

Geheel volgens verwachting heeft Apple uitnodigingen verstuurd voor een event op 9 september. Hier zal zonder twijfel de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus getoond worden. En dan hangt er ook nog een "one more thing" in de lucht.

Apple verstuurt uitnodiging voor iPhone 6s-event

De datum 9 september ging al geruime tijd rond in de wandelgangen. Apple zou hiervoor een nieuwe locatie op het oog hebben, één die meer ruimte biedt aan bijvoorbeeld journalisten. In de uitnodiging staat een vraag aan Siri, de spraakgestuurde assistent van de iPhone. Wie Siri diezelfde vraag stelt krijgt cryptische verwijzingen naar het event. Een leuke easter egg dus.

Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Redelijk vaststaat dat Apple de iPhone 6s en 6s Plus aankondigt. Deze zal voorzien zijn van een steviger materiaal om doorbuigen te voorkomen. Ook krijgen beiden een nieuwe A9-chip die mogelijk energiezuiniger is. Grootste upgrade zal echter de camera zijn, die gaat vermoedelijk van 8 naar 12 megapixel. Het beeldscherm krijgt er een functie bij waarbij ook onderscheidt kan worden gemaakt in drukintensiteit. Als verrassing zou Apple ook de iPhone 6c kunnen presenteren. Hiermee behoudt Apple een 4 inch grote iPhone in het assortiment. Verder gaan er geruchten over een nieuwe Apple TV. Over iets minder dan twee weken zullen we het allemaal zeker weten. Tot die tijd raden we niet aan om een iPhone 6 of 6 Plus aan te schaffen.

 • Tags:
 • 9september
 • apple
 • iphone6c
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts Empty Battery

“Apple iPhone 6s en 6s Plus krijgen nog kleinere batterij”

Geruchten ·

Het is een ongeschreven regel dat fabrikanten steeds grotere batterijen toepassen als ze een opvolger uitbrengen. Niet Apple. Terwijl Android-fabrikanten veelal veilig tussen de 2.500 en 3.000 mAh zitten past Apple mogelijk een 1.715 mAh batterij toe.

De vergelijking gaat niet helemaal op want Apple kan de software en hardware volledig op elkaar afstemmen. Hierdoor zijn iPhones in de regel energiezuiniger. Echter doordat ze zo'n dunne batterij hebben gaan ze alsnog maar 1 dag mee. En veel mensen halen dat al niet eens. En terwijl de iPhone 6 al niet erg gezegend was met een 1.800 mAh batterij krijgt de iPhone 6s volgens nieuwe geruchten mogelijk een nog kleinere 1.715 mAh.

Apple iPhone 6s doos
Dit plaatje heeft niets met de batterij te maken maar is mogelijk de productverpakking

Ga er echter gewoon vanuit dat ook de iPhone 6s een volle dag mee kan. Mogelijk helpt de vernieuwde A9-processor daarvoor. Overigens gaat het gerucht dat de grotere iPhone 6s Plus omlaag gaat van 2.910 in de iPhone 6 Plus naar 2.750 mAh. Hier geldt hetzelfde verhaal. Dunner wordt de iPhone trouwens ook al niet, mogelijk komt er zelfs een tiende van een millimeter bij vanwege het nieuwe Force Touch. Wat ons betreft mogen de iPhones zelfs een volle millimeter dikker worden als dat ook betekent dat de batterij exponentieel in capaciteit toeneemt.

Bron: cnBeta.com

 • Tags:
 • apple
 • batterij
 • iphone6s
 • iphone6splus

ts iPhone 6s Booting Video

Video toont opstartende Apple iPhone 6s

Geruchten ·

Iemand heeft enkele onderdelen van de nieuwe Apple iPhone 6s in elkaar gezet en geprobeerd op te starten. Erg ver komt hij niet maar we krijgen wel een beeld van de diverse nieuwe componenten waaruit de iPhone 6s opgebouwd is.

De aankondiging van de iPhone 6s komt dichterbij. Inmiddels moet de productie van Apple's nieuwe iPhone op volle productie zijn en dat betekent dat het aantal lekken per uur toeneemt. Ditmaal krijgen we een kijkje in de logic board en het beeldscherm. Op die eerste zien we ook goed de nieuwe Apple A9-processor.

Apple heeft nog geen uitnodigingen verstuurd maar algemeen aangenomen wordt dat dit 9 september gaat gebeuren. Op die datum zal Apple de iPhone 6s officieel aankondigen en een week later liggen de eerste exemplaren in de winkel. Vermoedelijk niet in Nederland maar wel in buurland Duitsland. Nieuw aan de iPhone 6s zal in ieder geval de materiaalkeuze zijn. Om buig-problemen ditmaal voor te blijven zal het nieuwe 7000 Series aluminium gebruikt worden. Ook krijgt het toestel vermoedelijk een nieuwe 12 megapixel camera en zal het touchscreen voorzien worden van Force Touch. Hierbij kan het verschil in druk waarnemen. Ook wordt rekening gehouden met een groter werkgeheugen van 2 GB en sneller 4G.

 • Tags:
 • a9
 • apple
 • boot
 • iphone6s

ts Apple Camera

Bewijs 12 Mpixel camera Apple iPhone 6s stapelt zich op

Geruchten ·

Steeds meer mensen lijken ervan overtuigd dat de volgende generatie iPhone een 12 megapixel camera krijgt. Dat is een flink verschil met de huidige 8 megapixels.

Natuurlijk kunnen we pas met zekerheid zeggen dat de iPhone 6s een 12 megapixel camera krijgt als Apple hem aankondigt. Maar volgens geruchten is dat slechts een kwestie van weken. Kijk dan echter niet op dat de iPhone 6s en 6s Plus over een dergelijke 12 megapixel schieter beschikt. Geruchten daarover gaan namelijk al een tijdje en nu denken ook mensen die in de voorraden werkzaam zijn in die richting.

Apple iSight iPhone 6

Een 12 megapixel sensor zou, vooral als die een groter oppervlakte heeft, betere foto's schieten met weinig licht. Bevestiging daarover laat nog op zich wachten. Apple zou verder 5 lens-elementen toepassen, net als de huidige iPhone 6 en 6 Plus. Of Apple wederom de optische beeldstabilisatie alleen op de grotere iPhone 6s Plus toepast is ook afwachten. Mogelijk kondigt Apple de iPhone 6 samen met de iPhone 6s Plus op 9 september aan. Het toestel moet dan ergens rond 18 september in de winkels liggen.

Via: Businessinsider.my

 • Tags:
 • 12mp
 • apple
 • camera
 • iphone6s
 • isight

ts iPhone 6s Bend

Apple iPhone 6s behuizing alvast getest op doorbuigen

Geruchten ·

Nadat de vorige iPhone zich makkelijk liet buigen kan Apple zich geen nieuwe bendgate veroorloven. Het verhaal ging al dat er een steviger aluminium gebruikt zou worden. De toekomstige behuizing is nu alvast door iemand getest.

Wie kan het zich niet meer herinneren? Vlak na het uitkomen van de iPhone 6 en 6 Plus merkten sommige gebruikers op dat het exemplaar zich onder sommige omstandigheden wel erg eenvoudig liet buigen. De filmpjes waarop het werd gedemonstreerd werden vele miljoenen keren bekeken en bendgate was geboren. Apple zag zich zelfs genoodzaakt te reageren door te stellen dat nog maar weinig mensen geklaagd hadden. Tijd dus voor een steviger iPhone.

Unbox Therapy heeft de behuizing van de nog aan te kondigen iPhone op de kop weten te tikken en aan een test onderworpen. En de iPhone 6s lijkt steviger te worden. Apple past het steviger 7000 Series-aluminium toe dat ook al in de Apple Watch werd toegepast. Vooral in vergelijking met de behuizing van de huidige iPhone 6 vallen de verschillen op. Het toestel buigt bij lange na niet meer zoveel als voorheen. Dat is goed nieuws voor toekomstige gebruikers en een kopzorg minder voor Apple. De introductie van de Apple iPhone 6s valt vermoedelijk op woensdag 9 september.

 • Tags:
 • apple
 • bendgate
 • iphone6s

ts Apple Store iPhone

“Apple iPhone 6s vanaf 18 september in de winkel”

Geruchten ·

Volgens berichten dichtbij retailers ligt de volgende generatie iPhone vanaf 18 september in de winkels. Of de iPhone 6s dan ook in Nederland verkrijgbaar is lijkt onwaarschijnlijk, wij volgen meestal bij de 2e groep landen.

Volgens vroege berichten kondigt Apple de iPhone 6s aan op woensdag 9 september. Vanaf die vrijdag daarop zal het pre-orders in ontvangst nemen met de uitlevering een week later op vrijdag 18 september. Duitse winkels zijn alvast getipt over deze lanceerdatum. Onze oosterburen zitten traditiegetrouw in de eerste groep landen waar een nieuwe iPhone uitkomt. Dat wordt dus weer met de auto naar Duitsland.

Apple iPhone Store

Wie niet meteen een nieuwe iPhone wil aanschaffen en wat langer van z'n oude(re) iPhone wil genieten kan zich opmaken voor iOS 9. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad werd in juni aangekondigd. Mogelijk geeft Apple versie 9 in dezelfde week vrij na de introductie van de iPhone 6s. Erg veel visuele wijzigingen kent iOS 9 niet, verschillen zitten met name onder de motorkap. Zo is Siri flink uitgebreid en is er een energiebespaarmodus.

Via: Macerkopf.de

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • verkoop

ts Apple Memory

Apple iPhone 6s komt mogelijk met 2 GB aan RAM-geheugen

Geruchten ·

Terwijl Samsung onlangs voor het eerst een Android-telefoon met 4 GB aan werkgeheugen aankondigde blijft de iPhone nog altijd op 1 GB steken. Appels met peren vergelijken, we weten het. Echter volgens een opgedoken benchmark komt daar verandering in.

Want die heeft een nog onbekende iPhone gespot met een tri-core processor op 1,5 GHz en met 2 GB aan werkgeheugen. De huidige iPhone 6 heeft nog een dual-core processor op 1,4 GHz en 1 GB aan RAM. Dat klinkt nog steeds weinig maar iPhones gaan nou eenmaal anders om met geheugen en rekenkracht. Een één-op-één vergelijking met Android-telefoons is dus niet helemaal eerlijk.

Apple iPhone 6s benchmark

Qua prestaties zou deze iPhone 6s mogelijk krachtiger zijn dan de Galaxy S6 edge en de HTC One M9. Dat zijn echter wel telefoons van begin dit jaar. De Apple iPhone 6s wordt samen met de iPhone 6s Plus in het najaar verwacht. Dan zal ook blijken of Apple inderdaad voor 2 GB aan werkgeheugen heeft gekozen of toch blijft vasthouden aan 1 GB. Daar zijn namelijk ook de nodige berichten over.

Bron: MyDrivers

 • Tags:
 • apple
 • iphone6s
 • ram

Beknopte specificaties van de Apple iPhone 6s

Afmetingen 138,3 x 67,1 x 7,1 mm
Gewicht 143 gram
Artikelcode A1633
EAN codes 9874585263256, 8884625678316, 8884625640801, 8806086191852, 8719743773363, 8719743773356, 8719743773349, 8719743773332, 8719743773325, 8719743773318, 8719743773301, 8719743773295, 8719743773288, 8719743773271, 8719743773264, 8719743773257, 8719743773240, 8719743484986, 8719743484979, 8719743484962, 8719743484955, 8719743484948, 8719743484931, 8719743484924, 8719743484917, 8719743484900, 8719743484894, 8719743484887, 8719743484870, 8719743484825, 8719743484818, 8719743484801, 8719743484795, 8719481709969, 8719481709952, 8719481709938, 8719481709921, 8719481709907, 8719481709891, 8719481709310, 8719481709303, 8719481708320, 8719481708313, 8719481708238, 8719481705374, 8719481701383, 8719481701369, 8719481701260, 8719481701253, 8719481701246, 8719481701239, 8719481701222, 8719481701215, 8719481701208, 8719481701192, 8719481701185, 8719481701178, 8719481701161, 8719481701154, 8719481701024, 8719481701017, 8719481701000, 8719481700997, 8719481700980, 8719481700973, 8719481700966, 8719481700959, 8719481700942, 8719481700935, 8719481700928, 8719481700911, 8719325211740, 8719325211733, 8719325211726, 8719325211719, 8719325211689, 8719325211603, 8719325211238, 8719325211221, 8719325211214, 8719325211207, 8719325211153, 8719325211122, 8719325211092, 8719325209693, 8719325209600, 8719325209334, 8719325162721, 8719244276479, 8719244276462, 8719244276455, 8719244276448, 8719244276431, 8719244276424, 8719244276417, 8719244276400, 8719244276394, 8719244276387, 8719244276370, 8719244276363, 8719244275298, 8719244275281, 8719244275274, 8719244275267, 8719244275250, 8719244275243, 8719244275236, 8719244275229, 8719244275212, 8719244275205, 8719244275199, 8719244275182, 8719244274116, 8719244274109, 8719244274093, 8719244274086, 8719244274079, 8719244274062, 8719244274055, 8719244274048, 8719244274031, 8719244274024, 8719244274017, 8719244274000, 8719244271030, 8719244271023, 8719244271016, 8719244271009, 8719244270996, 8719244270989, 8719244270972, 8719244270965, 8719244270958, 8719244270941, 8719244270934, 8719244270590, 8712421532313, 8712421532306, 8712421532290, 8712421532283, 8712421526015, 8712421525988, 8712421525704, 8712421525698, 8712421525681, 8712421525674, 8712421525667, 8712421525643, 8592978046408, 8438473905218, 7438238370375, 7438238370368, 6013732582595, 6013710359300, 6013703128128, 6013701940975, 5711783793717, 5555555555512, 5415247199311, 4444444445694, 4056572864201, 3333333333321, 3333333333314, 2750049560000, 2750049559967, 2750049559943, 0888462600637, 0888462600620, 0888462600606, 0888462600576, 0888462600569, 0888462600545, 0888462600446, 0888462565523, 0888462565417, 0888462565257, 0888462565202, 0888462565165, 0888462565059, 0888462564892, 0888462564847, 0888462564809, 0888462564694, 0888462564557, 0888462564533, 0888462564489, 0888462564441, 0888462564335, 0888462564175, 0888462564120, 0888462564083, 0888462563987, 0888462563970, 0888462563826, 0888462563819, 0888462563727, 0888462563628, 0888462563468, 0888462563451, 0888462563369, 0888462563253, 0888462563109, 0888462563093, 0888462563000, 0888462562904, 0888462562898, 0888462562881, 0888462562737, 0888462562683, 0888462562645, 0888462562546, 0888462562539, 0888462562393, 0888462562386, 0888462562379, 0888462562324, 0888462562287, 0888462562188, 0888462562171, 0888462562164, 0888462562010, 0888462561969, 0888462561921, 0888462561815, 0888462561662, 0888462561655, 0888462561600, 0888462561563, 0888462561464, 0888462561457, 0888462561310, 0888462561303, 0888462561297, 0888462561242, 0888462561105, 0888462560054, 0888462500715, 0888462040945, 0759776467752, 0759776467738, 0759776467721, 0759776467714, 0759776467707, 0759776467691, 0759776467684, 0759776462597, 0759776462580, 0759776462566, 0759776462559, 0759776462542, 0759776462528, 0759776383601, 0754292172524, 0721450872800, 0686457001304, 0686294509599, 0680220943969, 0656541498440, 0619206539384, 0190198058591, 0190198058539, 0190198058409, 0190198058225, 0190198058188, 0190198058133, 0190198058003, 0190198057976, 0190198057822, 0190198057785, 0190198057730, 0190198057600, 0190198057440, 0190198057426, 0190198057389, 0190198057334, 0190198057204, 0190198057020, 0190198056986, 0088846212016 Toon nog 265 anderen, 8719743773271, 8719743773264, 8719743773257, 8719743773240, 8719743484986, 8719743484979, 8719743484962, 8719743484955, 8719743484948, 8719743484931, 8719743484924, 8719743484917, 8719743484900, 8719743484894, 8719743484887, 8719743484870, 8719743484825, 8719743484818, 8719743484801, 8719743484795, 8719481709969, 8719481709952, 8719481709938, 8719481709921, 8719481709907, 8719481709891, 8719481709310, 8719481709303, 8719481708320, 8719481708313, 8719481708238, 8719481705374, 8719481701383, 8719481701369, 8719481701260, 8719481701253, 8719481701246, 8719481701239, 8719481701222, 8719481701215, 8719481701208, 8719481701192, 8719481701185, 8719481701178, 8719481701161, 8719481701154, 8719481701024, 8719481701017, 8719481701000, 8719481700997, 8719481700980, 8719481700973, 8719481700966, 8719481700959, 8719481700942, 8719481700935, 8719481700928, 8719481700911, 8719325211740, 8719325211733, 8719325211726, 8719325211719, 8719325211689, 8719325211603, 8719325211238, 8719325211221, 8719325211214, 8719325211207, 8719325211153, 8719325211122, 8719325211092, 8719325209693, 8719325209600, 8719325209334, 8719325162721, 8719244276479, 8719244276462, 8719244276455, 8719244276448, 8719244276431, 8719244276424, 8719244276417, 8719244276400, 8719244276394, 8719244276387, 8719244276370, 8719244276363, 8719244275298, 8719244275281, 8719244275274, 8719244275267, 8719244275250, 8719244275243, 8719244275236, 8719244275229, 8719244275212, 8719244275205, 8719244275199, 8719244275182, 8719244274116, 8719244274109, 8719244274093, 8719244274086, 8719244274079, 8719244274062, 8719244274055, 8719244274048, 8719244274031, 8719244274024, 8719244274017, 8719244274000, 8719244271030, 8719244271023, 8719244271016, 8719244271009, 8719244270996, 8719244270989, 8719244270972, 8719244270965, 8719244270958, 8719244270941, 8719244270934, 8719244270590, 8712421532313, 8712421532306, 8712421532290, 8712421532283, 8712421526015, 8712421525988, 8712421525704, 8712421525698, 8712421525681, 8712421525674, 8712421525667, 8712421525643, 8592978046408, 8438473905218, 7438238370375, 7438238370368, 6013732582595, 6013710359300, 6013703128128, 6013701940975, 5711783793717, 5555555555512, 5415247199311, 4444444445694, 4056572864201, 3333333333321, 3333333333314, 2750049560000, 2750049559967, 2750049559943, 0888462600637, 0888462600620, 0888462600606, 0888462600576, 0888462600569, 0888462600545, 0888462600446, 0888462565523, 0888462565417, 0888462565257, 0888462565202, 0888462565165, 0888462565059, 0888462564892, 0888462564847, 0888462564809, 0888462564694, 0888462564557, 0888462564533, 0888462564489, 0888462564441, 0888462564335, 0888462564175, 0888462564120, 0888462564083, 0888462563987, 0888462563970, 0888462563826, 0888462563819, 0888462563727, 0888462563628, 0888462563468, 0888462563451, 0888462563369, 0888462563253, 0888462563109, 0888462563093, 0888462563000, 0888462562904, 0888462562898, 0888462562881, 0888462562737, 0888462562683, 0888462562645, 0888462562546, 0888462562539, 0888462562393, 0888462562386, 0888462562379, 0888462562324, 0888462562287, 0888462562188, 0888462562171, 0888462562164, 0888462562010, 0888462561969, 0888462561921, 0888462561815, 0888462561662, 0888462561655, 0888462561600, 0888462561563, 0888462561464, 0888462561457, 0888462561310, 0888462561303, 0888462561297, 0888462561242, 0888462561105, 0888462560054, 0888462500715, 0888462040945, 0759776467752, 0759776467738, 0759776467721, 0759776467714, 0759776467707, 0759776467691, 0759776467684, 0759776462597, 0759776462580, 0759776462566, 0759776462559, 0759776462542, 0759776462528, 0759776383601, 0754292172524, 0721450872800, 0686457001304, 0686294509599, 0680220943969, 0656541498440, 0619206539384, 0190198058591, 0190198058539, 0190198058409, 0190198058225, 0190198058188, 0190198058133, 0190198058003, 0190198057976, 0190198057822, 0190198057785, 0190198057730, 0190198057600, 0190198057440, 0190198057426, 0190198057389, 0190198057334, 0190198057204, 0190198057020, 0190198056986, 0088846212016
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
iOS 10.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.7 inch, IPS
Hardware
Camera 12 MP
Processor 1.8 GHz, Apple A9, dual core
Selfiecamera 5 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1715 mAh

Alle Apple iPhone 6s specificaties


Video’s over de Apple iPhone 6s

Appels met peren vergelijken; de Apple iPhone 6s Plus vs de Samsung Galaxy Note 7

Deze fanboy kon niet langer wachten en transformeerde z'n iPhone 6s in een iPhone 7

De optische beeldstabilisatie op de Mi 5 is beter dan op de iPhone 6s+ en Galaxy S7 aldus Xiaomi

Geinige marketingcampagne Vodafone rondom release iPhone 6s

Je kon er op wachten; de eerste droptests van de Apple iPhone 6s en 6s Plus zijn binnen. En slecht is het niet!


Alternatieven van de Apple iPhone 6s

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 6s (A1633)
Apple iPhone 6 (A1549)
Motorola Moto G5 (XT1676)
Wiko Ufeel Lite
emporia Smart 3
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
iOS10.110.1
Kleurenbeeldscherm4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT5.0 inch, TFT5.0 inch, IPS5.0 inch, IPS
Camera12 MP8 MP13 MP8 MP13 MP
Processor1.8 GHz, Apple A9, dual core1.4 GHz, Apple A8, dual core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core1.3 GHz, quad core1.3 GHz, quad core
Selfiecamera5 MP1.2 MP5 MP5 MP, flitser8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1715 mAh1810 mAh2800 mAh, verwisselbaar2500 mAh2500 mAh, verwisselbaar

Volledige vergelijking Apple iPhone 6s en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 6s