HTC One A9 review

Meedoen met de grote jongens heeft een prijs


HTC One A9 review

HTC bevindt zich al enige tijd in woelig vaarwater. De topmodellen van de Taiwanese fabrikant willen maar niet aanslaan bij het grote publiek. Daar moet met deze herkenbare HTC One A9 verandering in komen.

De One A9 moet het tij gaan keren en werd bovendien gepresenteerd als een iPhone-killer. Hij heeft een 5 inch groot AMOLED-beeldscherm met een Full HD-resolutie dat wordt beschermd door Gorilla Glass 4. De gelijkenis met de iPhone zit hem niet alleen in het uiterlijk. Ook qua functionaliteit zijn er overeenkomsten. Zo treffen we onder het beeldscherm een vingerafdrukscanner. Aan de achterzijde bevindt zich een 13,1 megapixel camera waarover later meer.

Inhoud van de doos
MicroUSB-kabel
Adapter
HTC Pro Studio-headset
Handleiding

Concurrentie aanwijzen voor de HTC One A9 is niet zo eenvoudig. Dat komt niet doordat het toestel beter is dan alle andere maar door zijn forse prijskaartje. Momenteel kost hij nog altijd meer dan 500 euro en daarmee kom je uit in een segment waar de meeste telefoons betere processors en grotere beeldschermen hebben. Kijk je puur naar de specs dan wijzen we de 150 euro voordeliger Samsung Galaxy A5 (2016) aan als concurrent. En daar zit dus precies het probleem voor de One A9. Eigenlijk verdient het toestel een behoorlijke prijsdaling zodat hij een serieus alternatief wordt. In de VS was HTC daar al mee begonnen maar dat was van tijdelijke aard. Hier aan de overkant van de plas vond men zo'n introductiekorting blijkbaar niet nodig. Nu is het toestel qua prijs op moment van schrijven al gezakt van 599 euro naar 526 euro. Nog steeds een fors bedrag als je het ons vraagt.


Prijsvergelijker HTC One A9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Central Point Carbon GreyCarbon Grey € 361,79 € 361,79   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de HTC One A9


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel